- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz
fordfairlane #10778 üzenetére
Szerintem egy egyesített naagy "Thinkpad" topik sem lenne rossz, és akkor el lehet hagyni a betűket a topiknévből.
Egyetértek. -
Shadowfax
addikt
Az egy R50e, gyárilag ezzel szerelték: Celeron M 360(1.4GHz), 256MB RAM, 40GB 5400rpm HDD, 15in 1024x768 LCD, Intel Extreme, 24x24x24x/8x CD-RW/DVD, Modem(CDC), 10/100 Ethernet(LOM), 6 cell Li-Ion battery, WinXP Pro
Innen letölthető a kézikönyv, amiben van robbantott ábra is.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Ghandi #10489 üzenetére
Ja, közben eszembejutott, hogy a Linux vlsz átírta az MBR-t, tehát ha az Access IBM gombra (vagy F11-re) nem reagál semmit a gép, akkor ezt az .iso fájlt írd ki egy CD-re, bootolj erről és kövesd az utasításokat.
Ezután már működnie kell az Access IBM gombnak a bootnál, tehát lásd előző hszem. -
Shadowfax
addikt
válasz
Ghandi #10489 üzenetére
Boot közben nyomj egy Access IBM gombot (vagy F11-et).
A Rescue & Recovery felületnek kell megjelennie. A bal oldali menüsorban Restore your system-et kell kiválasztani. (Ezután lesz egy figyelmeztetés, hogy ha USB-s kütyüről akarod helyreállítani a rendszert, s az nem látható az eszközök közt, akkor indítsd újra a gépet, stb. - ez most nem lényeges, ezt okézd le.) A következő képernyőn a Restore my harddrive to the original factory state opciót válaszd (ez a gyári állapot helyreállítása), utána NEXT-et kell nyomni. Következő képernyőn: I do not want to save any files (ha már tényleg minden fontosat elmentettél, s semmilyen fájlt sem akarsz lementeni), utána NEXT. A következő képernyőn lesz még egy figyelmeztés, hogy mindent törölsz a merevlemezről, ha folytatod. Ha komolyan gondoltad, NEXT-t nyomj. Ezután jön egy figyelmeztetés, hogy ne kapcsoljuk ki közben a gépet. Leokézod, s jöhet a mehet.
Érdemes full akkuval és bedugott táppal csinálni végig. Kábé egy órát fog elszöszögni (néha újra is kell indítani, ha kéri).
-
Shadowfax
addikt
válasz
punk17 #10483 üzenetére
Parts lookup - itt meg tudod nézni, gyárilag milyen alkatrészek vannak benne. A TFT felbontását érdemes ellenőrizni, meg talán a procit.
De ha érintetlenek a csavarok, nem hinném, hogy megpiszkálták volna. -
Shadowfax
addikt
válasz
Viktor X #10214 üzenetére
A DVD olvasó felett van egy 2mm-es hézag és a fölötte lévő műanyag szintén benyomódik.
Azért van ott hézag, mert a vastagabb cserélhető Ultrabay-es kütyüknek is kell hely, pl. a DVD olvasót kicseréled vinyóra, akkura, stb. Ez még az ezeréves IBM gépeknél, ahol elérhető volt már ez a fícsőr, így van (pl. A31p).
A csuklótámasz vlsz rosszul van beszerelve, ha csak ráhelyezed a kezed gépelés közben, nem szabad benyomódnia. Persze ha direktben lefelé nyomkodod, naná, hogy enged, mert rugalmas anyagból van.
Egyébként sosem értettem a nyomkodós-nyikorgatós tesztek lényegét. Inkább ejtsd le, ha bekapcsol utána, akkor nyert ügyed van. -
Shadowfax
addikt
válasz
Dr. Akula #10197 üzenetére
info@delta.hu -ra írsz levelet a pontos típusszámmal és seriallal és ennyi. Ha pesti vagy, lehet, hogy nem postázzák, hanem be kell sétálj a lemezekért kb. 2-3 hét múlva (e-mailben jelzik, ha megérkeztek a lemezek.). Amúgy a Filatorigát HÉV megálló közelében vannak.
-
Shadowfax
addikt
válasz
WiZARD #10109 üzenetére
jaja. van aki ennek utánajárt?
Igen, van. Párszor már leírtam a topikban, hogy az IWS, a nemzetközi garancia (amit itt világgaranciának hívtok) az egyes modelleknél eltérő. A ma már egyszer belinkelt oldalon lehet lecsekkolni, hogy az adott gép garanciája mely országban érvényesíthető.
Példa: az USA Lenovo shopban a T400-ak közül a 7417-es modellre nincs, a 2764-es modellre viszont van mo-i garancia, de csak az az egy év! S ez nem is bővíthető itthon. A kinti garanciabővítés meg itthon nem érvényes (lásd Otisz kolléga esetét a T60-nal.) -
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #10096 üzenetére
Már megtörtént két hozzászólással korábban.
wizard: Az USA vagy kanadai Lenovo honlapról összekonfigolt gépek garanciája 99%-ban nem érvényes Mo.on.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #9602 üzenetére
Nekik írj, segíteni fognak ingyen: Delta Services Kft: info@delta.hu
-
Shadowfax
addikt
Azért az valami hihetetlen, hogy mit össze tudtok fikázni egy új gépen...
Lassan már totál kiábrándulok ebből a fórumból.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #9090 üzenetére
Hú, de lovagiasak vagytok.
-
Shadowfax
addikt
válasz
abcukistván #9013 üzenetére
A FRU: 42T4013, billes táblázatokban az első oszlopban van.
Akkor az ALPS gyártmányú. Tesóm T400-án is az van, szerintem nagyon jó. -
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #9007 üzenetére
-
Shadowfax
addikt
válasz
abcukistván #8998 üzenetére
Ha az van most is benne, ami gyárilag lett beletéve, akkor a Parts lookup oldal segít.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #8825 üzenetére
A ThinkPad nevet bármeddig. Az IBM márkanevet azonban csak 5 évig használhatják (ez idén decemberben jár le, de már 2007 elejétől kezdték "leszedni" a gépekről az IBM logot).
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #8773 üzenetére
Meglesz ennek a böjtje...
-
Shadowfax
addikt
válasz
macikos #8745 üzenetére
Nem mértem, csak azt néztem, amit kiír. De szerintem jobban merült, nem csak rosszul írta ki. Ezt abból gondolom, hogy 30% környékén néztem, hogy kiír 38 percet, ekkor leszedem a drivert, újraindítottam és utána ugyanúgy 30%-on volt az akksi, de már több mint 1 óra hátralevő időt írt ki.
Ezt sejtettem, hogy csak a kiírás alapján más a két idő. Közben úgy látom, Sipi kolléga már elmagyarázta, hogy miért. -
Shadowfax
addikt
válasz
macikos #8739 üzenetére
Más: Felraktam a T40-re a legújabb Power Management drivert, erre a akku 2,5-3 óra helyett alig 1,5 óra alatt lemerült. Leszedtem, erre megint 3 órát bír. Ez hogy van
Csak kiírás szerint bírja megint a 3 órát, vagy valóban mérted az időt saját óráddal? Mert az egy dolog, hogy mit ír ki, mennyi van még hátra... -
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #8709 üzenetére
Igen, ott intézik. De nem kell személyesen bemenni, emailben is intézhető a dolog.
-
Shadowfax
addikt
válasz
FerNandor #8665 üzenetére
Lenovo is changing the way customers obtain updates for their PCs and Servers.
For our PC customers, automatic updates via ThinkVantage System Update (TVSU) are being discontinued. Customers can continue to download updates by accessing the Lenovo support site at Lenovo Support & downloads. Lenovo is pursuing alternative solutions for system updates and future offerings will be communicated through the new Lenovo Message Center Plus. [link]
Magyarul a System update megszűnt, majd lesz helyette valami, erről az kap értesítést, aki a Lenovo Message Center Plus-t használja. -
Shadowfax
addikt
válasz
nubu015 #8521 üzenetére
Üdv!
A diszkrét VGA-hoz gyárilag a 90W-os táp jár.
A 90W-os és 65W-os táp között súlyban mindössze 10 dkg különbség van, ezt a hátizsákban nem fogod megérezni.Scalpel: Mindenképp várd meg Shadowfaxot vagy hívd fel az IBM ügyfélszolgálatát. A két dolog azért nem ekvivalens egymással.
De azért köszönöm, jólesik.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #8515 üzenetére
Igen. Itt oldalról láthatod, mi a különbség az NMB, a Chicony és az Alps billentyűzet mechanikája/felépítése között: [link]
-
Shadowfax
addikt
Tehát serial alapján gyanítani is lehet ,ha pl. nincs garancia egy új szériájú gépre hogy lopott?
Ha valakitől ellopták a gépét, még nem biztos, hogy a szerviznél bejelenti, így önmagában az IBM/Lenovo oldalán lecsekkolni a garanciát sem jelent teljes biztonságot. Kétes esetben érdemes olyan adásvételit kötni az eladóval, amiben származási garanciát vállal a gépre.
Gyanúra adhat okot, ha az eladó nem hajlandó elárulni a type és serial számot* illetve nem vehető személyesen át a gép.
*Ezzel az is ellenőrizhető, hogy tényleg az a konfig, ami a gyárból kikerült, vagy esetleg kicseréltek rajta olyan komponenseket, ami nem CRU, azaz vevő által is - garanciavesztés nélkül - cserélhető. -
Shadowfax
addikt
válasz
Sziszifeca #8433 üzenetére
-
Shadowfax
addikt
Meg tudnátok erősíteni, illetve cáfolni, hogy a T400-asba jó-e a t60,61 billentyűzet?
Igen, jó bele. A 60-as sorozattól a Lenovo -nagyon helyesen- úgy döntött, hogy egyforma billentyűzetet gyárt a T, Z, R sorozatra - már nem a képernyőmérettől függ, mint pl. a T4x esetén.
Ha rendelsz újat, akkor még arra figyelj, ha lehet NMB gyártású legyen, ne Alps vagy Chicony.Tesómnak egyébként T400-a van, s szerintem teljesen jó a billentyűzete.
A másik kérdésre válaszolva: nem a felbontástól függ, hogy LED-es a kijelző. A drágább (500k-s) modellek vannak csak azzal szerelve.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Sziszifeca #8383 üzenetére
-
Shadowfax
addikt
válasz
Dottore #8376 üzenetére
Ha meg nem akkor egy szem csavar kiteker, merevlemez kivesz és ennyi volt.
Ha Supervisor password-öt állítasz be, akkor automatikusan beállítódik a HDD password, azaz a merevlemezt se tudod használni mindaddig, míg a jelszót be nem írod. Sem abban a gépben, sem más gépben.
A Hiren's boot CD meg ilyen esetben szart sem ér. -
Shadowfax
addikt
2db T43-nál fordult elő.
És egymillió T42-nél.macikos: Abban a hitben éltem, hogy fordítva van és a T2x jó volt, T4x még jobb, T60 a csúcs és onnan meg jött a Lenovo...
A T60 már teljesen Lenovo. Sőt, a T43 utolsó szériái is azok.
A Lenovo vs. IBM kérdéshez pedig tartom, amit korábban írtam: [link] -
Shadowfax
addikt
-
-
Shadowfax
addikt
Nem kell bejelentkezni, csak vigyázz, nehogy ebédszünetben menj, mert azt keményen betartják!
Ha jól emlékszem, a nyitvatartás:
H-Cs: 8:30 - 16:00-ig, 12:00- 13:00-ig ebédszünet!
P: 8:30 - 13:00-ig.csutortok pentek leszek csak pesten elvileg, szoval otthagyni sem tudom a gepet..
Ez már neccesebb, dumáld le velük. Ui. a Lenovo 3000-es gépek ott állnak tömegével szerelésre várva. -
Shadowfax
addikt
1. Nem kell garanciajegy, csak a gép alján lévő serial number (szériaszám) és type (típus). Ez utóbbi egy négyjegyű szám, ha ide beírod, akkor kiadja, hol szervizelik gariban azt a gépet. Ha Magyarország nincs közte, akkor bukó.
2. Ha írtok egy normális adásvételi szerződést, akkor nem lehet bajod belőle. A lényeg, hogy benne legyen az, hogy az eladó származási garanciát vállal:4. Az eladó kijelenti, hogy a készüléket semmiféle tartozás nem terheli, és annak rejtett hibájáról tudomása nincs.
5. Az eladó az általa értékesített készülékre származási garanciát vállal. -
Shadowfax
addikt
válasz
maxrad1580 #7762 üzenetére
A 2.10 a legfrissebb. [link]
-
Shadowfax
addikt
AZ IBM/Lenovo pixelgaranciája T60-hoz itt van: [link] Függ a képernyő felbontásától és pixelhiba "milyenségétől".
A 2008. január 1. után vásárolt ThinkPadekre viszont már új pixelgarancia vonatkozik:
However, if your LCD has 3 or more visible defective pixels, it will be deemed as defective by Lenovo and is replaceable upon request, if within the warranty period.
[link] -
Shadowfax
addikt
Amit evone linkelt pont az van benne a gépedben (az emilben küldött képek alapján). ThinkVantage GPS szoftver meg egy SIM kártya kell bele, s máris használhatod GPS vevőként.
-
Shadowfax
addikt
válasz
rootkiller #7525 üzenetére
A teljes létszámból hány működőképes amúgy?
Az i1400-at kivéve mind.Ez utóbbi kontakthibás a bekapcs gomb környékén, még meg kell kicsit buherálni.
-
Shadowfax
addikt
Nos, ahogy ígértem rootkiller kollégának, a kis gyönyörűségek képen: [My ThinkPad family 3]
Balról jobbra, fentről lefelé haladva:
PS/2 Note N33SX*, ThinkPad 220, 345C, 340
365E, 701C, 365XD, 360PE
370C, 755C, 765D, 600
i1400, X20, A31P, T43.*Ez nem ThinkPad még, hanem annak az elődje.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Scalpel #7491 üzenetére
Miért, a szervizben lehet alkatrészt venni?
Én azt tudom, hogy az IBM Raktárból lehet:
IBM Spare Stock Request Handler
1117. Budapest Budafoki út 60.
tel: (00-36-1) 481-0532
fax: (00-36-1) 382-0285Ehhez viszont tudni kell a WLAN kártya FRU számát. Itt megnézhető, pl. az Intel 5300 WLAN kártya FRU: 43Y6459
Ezt az FRU-t kell bediktálni a telefonba, mondanak egy árat usa dollárban... -
Shadowfax
addikt
A 7458-W7M típusúban valóban nincs WLAN kártya, csak wi-fi előkészítés (azaz a helye megvan antennástul). Itt a magyar nyelvű specifikáció: [link]
Ne külső kártyával old meg, hanem vegyél bele wlan kártyát, nem olyan vészes az ára. Supported WLAN cards:
Intel® WiMAX/WiFi Link 5350
Intel® Wirless WiFi Link 5100
Intel® Wirless WiFi Link 5300
Intel® WiMAX/WiFi Link 5300
ThinkPad 11b/g Wireless LAN Mini PCI Express Adapter IIIA lényeg, hogy eredeti IBM/Lenovo legyen a kártya, különben nem fog menni.
-
Shadowfax
addikt
Nem, hanem a Neumann János utcára gondol. Bár nem ő, hanem SNor, akinek ugyanaz az avatarja.
Központi szerviz:
IBM Magyarországi Kft.
1117 Budapest Neumann János utca 1.
Tel.: (+36) 1 382 5885
Fax: (+36) 1 382 5501SNor: Nekem is néha magától kinyitja az optikai meghajtó ajtaját a T43-mam. Sipi kolléga erre azt mondta, hogy azért van, mert biztos kéri a Gentoo telepítő CD-t.
-
Shadowfax
addikt
válasz
neomorf #7247 üzenetére
On screen display (zöld csík) visszahozása:
1. Start - Futtatás: regedit (elindul a beépített registry szerkesztő program)
2. Tallózd ki a HKEY_CURRENT_USER/Software/IBM/TPHOTKEY/OnScreenDisplay ágat
3. Szerkeszd át a Size értéket a képen látható módon:
4. Indítsd újra a gépet.Ahogyan ez már többször linkelve volt, _ak_ fórumtárs írta meg először.
[link]
Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iGO Primo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest