- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
marcitp #10756 üzenetére
Mobil vinyó pl ... persze az elvi 5 wattnak bőven alatta van ez is amennyire tudom, még az usb illesztővel együtt is, de mindenképpen többet fogyaszt egy pendrivenél vagy egérnél. Jah és gondolom, a passzív usb elosztókon keresztül csatlakoztatott 3-4 eszköz sem tesz jót, mert értelemszerűen összeadódnak a fogyik.
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
Ahogy már írták előttem, sajnos típushiba, sajnos a köv várható dolog az, h teljesen megdöglik az usb. Én mindig nagyon vigyáztam a t42-nél, h ne legyen rajta sokáig nagy fogyasztású usb-s eszköz, állítólag az okozza. 1ébként érdemes venni óccsóé picimacis usb kártyát, és azt használni, ha kímélni akarod a gyári portokat.
-
Magnat
veterán
válasz
#02683648 #10428 üzenetére
Megathanx a tippért, legyalultam a R&R-t (nem adta könnyen, mert elakadt az uninstallnál ugyanúgy, mint ha a hálózati csatolót akarom törölni, de restert után mégsem volt már ott), és azóta működnek a csatolók. Megmentetteél egy Win reinstalltól.
Kvescsön: Tudja vki, h ha egy dobozos XP I386 könyvtárát kicserélem a C meghajtón lévő I386 könyvtárral, akkor lesz egy R&R nélkül telepíthető XP-m, IBM módosításokkal?
-
Magnat
veterán
Találkozott már vki olyan hibával, h az avsvc.exe ledöglik? Tegnap kikapcsoláskor előjött az üzenet és azóta szinte teljesen használhatatlan a gépem, egyik hálózati adapter sem működik (wifi, ethernet, BT, VM adapter) ... itt olvastam hasonlót, de nekem sajnos nem segített az Access connection eltávolítása. Egyszer segített az utolsó működő konfig visszatöltése, de akkor is csak addig éltek a csatolók, amíg újra nem indítottam a gépet, azóta néha segít, ha hálózat nélküli csökkentett módban letörlöm a csatolókat (normál módban még törölni sem engedi őket), utána restart után a következő kikapcsolásig időnként megjavulnak, de néha még ettől sem. Nem nagyon értem a dolgot, semmi kedvem megint Win reinstallt csinálni 2 hónapon belül másodszor (első alkalommal hasonlóan misztikus hiba miatt kellett). Jah és van még egy olyan gondom is (nemtom, van-e összefüggés, de tegnap óta jelentkezik ez is), h a tapi pad extra érzékennyé válik, ahova odahúzom a mutatót, jóformán mindenhol kivált egy klikk eseményt, de úgy tűnik, ez restart után pár percig van csak, utána megjavul
-
Magnat
veterán
válasz
Integra #10338 üzenetére
Most volt a Chip magazinban egy progi, ami pont a sorrendet tudja változtatni, sőt, ahogy írják, lehet pl időzíteni, h pl a különböző update-ellenőrzők csak jóval később fussanak le, így ami fontos, sokkal gyorsabban lefut:
Startup Delayer -
Magnat
veterán
Semmi :-)
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
van vki, akinek megy X1400-on az Atitool? Én ha elindítom, tök sötét lesz a kijelző és nem tudom visszahozni, csak kikapcsolással ... kicsit downclockolnám a frekiket, mert jórészt a gpu miatt kapcsol be a hűtés állandóan. Esetleg más progi van, amivel tudom állítani?
Más Tma: a full screen magnifiert ki tudom vhogy kapcsolni úgy, h a többi hotkey működjön? Többször jártam már úgy, h a nagy billentyűkalapálásban bekapcsoltam, és persze össze-vissza b***ta az ikonjaimat, baromi idegesítő.
-
Magnat
veterán
válasz
bundee_rbk #9845 üzenetére
Szia,
ne legyen igazam, de szvsz eléggé túláraztad ... én a 2007-6QU T60-amat vettem 2 giga rammal 140-ért majdnem 4 hónappal ezelőtt. Mondjuk ehhez nincs dokkoló, de 1ébként minden paraméterében üti a tiédet. A dokkolót meg sajna kevesen tudják értékelni. Persze azért remélem, sikerül eladnod!
-
Magnat
veterán
Az normális, h 45 fokos cpu-nál és 40 fokos hdd-nél 90%-ban megy a venti? Marhára idegesít ... lehet ezt vhogy szabályozni, h mikor kapcsoljon be vagy milyen hangosan tekerjen?
-
Magnat
veterán
válasz
abcukistván #9749 üzenetére
-
Magnat
veterán
válasz
Neil Watts #9729 üzenetére
Itt egy T61, igaz, bemutatódarab, de még 4giga upgrade-del is megállna 300k körül.
-
Magnat
veterán
No, végül a sima linuxos DD parancs segített, tükrözte az egész vincsit, aztán PMagiccel átméreteztem a partíciókat.Viszont még mindig kíváncsi lennék a recovery dvd-ről hdd-re másolásának mikéntjére. És még két kérdés:
-recovery alól nincs netkapcsolatom, miért? Utp-n át próbáltam sima dhcp-vel, simán mennie kellett volna.
-hol tárolódik az oprendszer kulcsa? Gondolom, nem a recoveryn, mert akkor nem adogatná kölcsön mindenki a sajátját ... -
-
Magnat
veterán
Annyira jutottam még, h ha átkapcsolom a briósban a SATA vezérlőt compatibility módba, akkor látja a win boot lemez, de hiába adom ki a fixmbr meg fixboot parancsokat, semmi sem változik, indításkor azt mondja, h "A disk read error occurred Press Ctrl + Alt + Del to restart" ... mondjuk az sem világos, h a másik hdd látszik xp alatt anélkül is, h compatiblity módban lenne?
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
vettem egy nagyobb vincsit a T60-ba, ezzel kapcsolatban merül fel pár probléma: PMagiccel lemásoltam a meglévő hdd C partícióját (meg közben át is méreteztem az újon), szépen meg is történt, létre is jött, csak éppen nem bootol a gép az új hdd-ről. A partíció elsődleges és aktív. Vki írta vhol, h egy fixmbr jót tehet, ezért gondoltam, bebootolok egy xp-vel és megoldom ... csakhogy érdekes módon az sp2-es xp szerint nincs hdd a gépben ... viszont ha a régit visszateszem, akkor azt látja, ez vajon miért van? Na, gondoltam, akkor hátha a recovery feltelepítése átírja a master boot recordot, csakhogy sehol nem találok a recoveryben olyan opciót, amivel a már cd-re és dvd-re kiírt cumót vissza lehetne tenni hdd-re, ilyet csinált már vki? (Evone írta, h lehet ilyet csinálni, de nem sikerült rájönnöm, hogyan) Utolsó 5letem az volt, h akkor a Create Recovery Media progival átteszem az usb-n csatlakoztatott nagy vincsire a partíciót, ahogyan lemezre is kiírtam anno, csakhogy ez sem úgy működik, mint gondoltam: nem hozott létre partíciót, hanem lett egy preboot alkönyvtár és abban van 350 mega mindeféle, ami őszintén megmondva fingom sincs, mire jó.
Úgyhogy kérdezném, vajon miért nem bootol az új vincsiről, illetve hogy tudom lemezről feltenni a recoveryt? Köszi. -
Magnat
veterán
Nem az a kérdés, h ate fejedben megfordul-e, ha adott a lehetőség, akkor lesz, aki kihasználja. Nem kell feltétlen az előbbi példát alapul venni, lehet egy kirúgott bosszúszomjas jómunkásember is, akinek a volt végénél Ibm notik vannak ... szép lassan letiltogathatja az összes céges gépet, ami kellemetlen a cégnek, az Ibm-nek, csak a rosszindulatú alkalmazott röhög a markába.(Már ha bemondásra megy, de a jelek szerint mágsem)
-
Magnat
veterán
válasz
Kobak77 #9526 üzenetére
Azért én elég aggasztónak találom, h csak úgy bemondásra lopottnak lehet könyvelni egy gépet ... árulom pl a gépemet 150k-ért, jön rá egy vevő, 140-ben megállapodunk, tali vhol, a helyszínen még elkezd alkudozni ... én kötöm az ebet, h 140k a vége, nem lesz üzlet, a tag meg azt mondja, na várj csak, potyára eljöttem idáig? Azzal felhívja az Ibm-et és az előtte általam neki elküldött serial alapján simán bemószerolja a gépemet lopottnak, hátha a köv vevő leinformálja és én meg szívjak? Sztem minimum lenne a rendőrségi jegyzőkönyv.
-
Magnat
veterán
válasz
V8David #9110 üzenetére
Szia,
nekem is volt egy T42p-m,amit pont két hónapja vittek el 85-ért, ha jól emléxem a számára, 2373-htg volt, tehát uxga 15-ös, tettem bele még egy giga ramot, 80-as 5400-es vincsi volt benne és combo drive.Jah, és magyar bill meg német xp licensz. Meg Atheros G-s wifi. Jah, és nagy akksi
-
Magnat
veterán
Köszi a válaszokat, akkor az enyém valszeg nem gyári tőttős, de majd a jövő 7en kiderül, h ez-e az oka dolognak.
Mészike: és mi van, ha nekem angol Win kell, vagy Vista, vagy 64 bites Xp? Vagy csak egyszerűen van egy dobozos Xp-m és nem akarok kifizetni még egy licenszet feleslegesen? (1ébként speciel tényleg van egy dobozosom, a T42p-n azt használtam, mert német lokalizáció volt német licensszel)
-
Magnat
veterán
Ahogy látom, nem egyedülálló a problémám a "cpu max performance akksi nélkül" témában,
itt vkinek az X61-ével jött elő ugyanez. Sajnos nem derült ki a végén, h nagyobb töltővel megoldódott-e neki.
T/Z/X/R 60/61 tulajok ATI vga-val, nektek mekkora töltő volt gyárilag a gíphez? -
Magnat
veterán
Tapasztalatom szerint ez nem így van ... több ismerősömnek is tönkrement már akksija attól, h hálózaton használta, de rajta volt az akksi, aztán 1-2 én múlva 10 percet sem bírt ki. Bár van aki azt mondja, h bírja neki, de sokaknak meg nem ... viszont ha havonta 1szer felteszed, lemeríted-feltöltöd, akkor marha sokáig bírja, én a T42p-nél is így csináltam, és simán 3 óra felett tudott az akksi 3 és fél éves korában (igaz, csak 1.5 évig volt az enyém a gép)... ráadásul nekem több is megvan a havi 1szeri fel-le töltésnél, viszont van, amikor 3 hétig is csak hálózatról megy, olyankor nem hiányzik sem a plusz súly (nagy akksi), sem a melegedés a töltés miatt, sem az akksi felesleges használódása. Viszont a töltő témában lehet, h igazad van: akksi nélkül full gázon 55 wattot eszik meg a gép, ugyanez töltővel 60 watt ... szal lehet, h a 65-ös táp kevés neki, csak azt nem értem, h max performance módban miért hajlandó mégis fullon menni? 1ébként jövő 7en kitesztelem egy 90 wattos töltővel, és ha azzal megy jól, akkor rendelek 1et ebayrul és meg lesz oldva a dolog.
-
Magnat
veterán
Hoppsz, új fejlemény: nem a bios frissítés javította meg, hanem az, h a frissítés idejére feltettem az akksit: ahogy levettem, megint nem steppel tökéletesen. Viszont az akksit meg nem akarom tönkölni a folyamatos üzemmel, beszerzek majd egy lestrapált példányt és azzal használom (1ébként is tervben volt)
-
Magnat
veterán
Nézegettem briósban meg energiagazdinál is ,de igazából nem jöttem rá az okára ... pl azt vettem észre, h hiába kapcsolom ki a speed steppinget setupban és kapcsolom maximumra, akkor is 1 gigán megy, ha programból thinkpad defaulton van ... viszont ami jobban zavar, az az, h thinkpad defaultban áram alatt a cpu adaptív módban van, de ennek ellenére eszében sincs felpörögni, bármit csinálok, 1 gigán megy (3 progi tesztjeit futtattam, az eredmények szerint is jóval lassabban megy, mint kéne). Viszont ha feltolom programból maximum perfomancera, akkor minden ok, annyit mérek minden teszttel, amennyit kell (nhc is 2.16-ot mutat ilyenkor, meg a sajátgépben is). Ha ezután visszaveszem thinkpad defaultra (cpu: adaptív), akkor az nhc marad 2.16-on, a sajátgép 1 gigát mutat, és most is jól szerepel a teszteken ... pedig semmiben sem különbözik most a gép a kezdeti, 1 gigán működő állapottól... érdekes, ez vhogy a t42p-men ezerszer flottabbul ment. Ki érti ezt?
-
Magnat
veterán
Hi,
néztem 1-2 tesztet Everesttel és meglepve tapasztaltam, h mindig 1000 Mhz-esnek látja a cpu-t (T7400). Ez normális, h rosszul mutatja vagy elképzelhető, h tényleg nem kapcsol feljebb?
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
meg tundá vki mondani, mi a legegyszerűbb módja a rejtett (meg az összes többi) partíció átmásolásának egy másik vincsire? Upgradeolnék nagyobbra... jah, és reinstall után nekem is látható lett az elvileg rejtett partícó, az millyé van?
-
Magnat
veterán
Nemrég adtam el a t42p-met, az uxga-s volt, éppen jó lett volna neked
1ébként én is jobban összerakottnak éreztem a T40-et is meg a T42p-t is a mostani T60-amnál.Hogy kérdezzek is: kicsit idegesít a ventim hangja a T60-ban, most a 24 fokos szobában szinte folyamatosan megy, hogy tudnám megnézni, hány fokos a cpu? (a hdd 37, szal annak tuti nincs melege)
Reggel véletlen igennel válaszoltam arra a kérdésre a Recovery Rescue-nak, h akarom-e most archiválni a hdd-met, aztán fél óra tekerés után kitőttem ... megmondom őszintén, lusta voltam utánaolvasni, ez hova archivál ilyenkor, vagy mit csinál? Titokban van még egy hdd a gépben?
Jah, még 1: az AltGr+C kombin milyen hotkey lehet? Eddig a Catalist jött be rá, azt most kikapcsoltam, de még mindig nem tudok and jelet írni ...
-
Magnat
veterán
Ezt így nem nagyon lehet meghatározni ... ha jól tévedek az UB akksik olyan 2.7 v 2.9 AH körül vannak, sztem ez a legjellemzőbb adat, amivel kalkulálhatsz ... nem mind1 ugyanis, h egy 7.2 vagy egy 5.2 Ah-s nagy akksi mellé teszed... de az arányok alapján már könnyen kimatekolhatod, h melyik nagy akksival szerelt gép kapacitását mennyivel dobja meg :-)
-
Magnat
veterán
Vagy az is érdekes, h itt lehet venni 11 usd-ért T60-hoz való töltőt eredeti Lenovo felirattal, ráadásul több db is van neki, szal tuti nem azért ennyi, mert a nyakán maradt. Ez azért is mókás, mert egy ilyesmi teljesítményű 20V/65W-os akármilyen töltő is többe fájna itthon szvsz, nemhogy egy Lenovo.
-
Magnat
veterán
válasz
Gondwana #8653 üzenetére
Sztem nem eredeti, dehát ha abból indulsz ki, h valszeg az eredetit is Kínában vagy Hong-Kongban gyártják, akkor annyira nem lehet rossz :-)
De majd Otisz vagy Tim82 mindejárt megmondják, nekik már volt a kezükben ilyen ebayes darab, h hagy-e maga után vmi kívánnivalót a minőség.
-
Magnat
veterán
Jó estét, vki a múltkor keresett UB hdd adaptert, itten van óccsóé:[link]
Patás még olcsóbban van, talán 12 USD.
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
tapasztalt már vki olyat, h a külső usb-s MS egér görgője nem mozgat annyi sort, mint amennyit beállít az ember? Ha beállítom újra és leokézom, akkor jó, de aztán megint "elromlik" ... T60 1ébként és nincs fent az egérnek semmi specifikus MS progija vagy drivere.
-
Magnat
veterán
válasz
macikos #8390 üzenetére
Az 54MBitet soha nem fogod elérni, lévén elméleti maximum, de ezzel gondolom, nem mondtam semmi újat ... ami wifinél a sebességet legjobban lefogja, az a kódolás ... próbáld ki titkosítatlan kapcsolatnál, persze veszteség ott is van (a különböző keretek headerei, pl ethernet, tcp, ip ... wiresharkkal le lehet checkolni, h egy adott csomagból mennyi a "hasznos" adat)
-
Magnat
veterán
válasz
Gondwana #8363 üzenetére
Semmi gond, tisztább így, h újra lett húzva ... már csak jó lenne tudni, mitől volt :-)
Btw, járt már vki úgy recoveryvel, h ha olyan javítást akart csinálni, h minden adat maradjon meg, csak a win fileokat tegye újra, akkor a source megjelölésénél (ahonnan vissza kéne másolja) csak az internal hdd jelenik meg, de továbblépni azzal sem enged? Kipróbáltam a hdd-n lévő recoveryval meg a disk-re kiírttal is, akkor is ezt csinálta, végül azzal a verzióval tudtam csak továbbmenni, amikor azt mondtam, h minden adat vesszen el.
+1 kérdés: tudok csinálni a recoveryből egy sima win boot discet valahogy? Azt látom, h ott az i386 könyvtár, szal vmi trükkel biztos ... jó lenne ugyanis akkor, ha csak egy javító installt futtatnék.
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
nemrég kérdeztem, h járt-e már úgy vki, h nem mutatja semmiféle progi a hdd hőmérsékletét ... további sokkal érdekesebb adalék a problémához:
A defragnál látszik a hdd, de elindítani nem lehet, és az optikai drive-ok sem látszanak rendesen, pl a Nero nem lát írót a gépben, csak az image writer jön fel ... látott már vki ilyet?
(install után minden ok volt, látszott a hdd hőmérséklet, kiírtam a recoveryt dvd-re, csak vmitől elszaródott, de mitől?) Sajátgépben minden látszik rendesen.Mod: t60 az alany Xp Pro-val
-
Magnat
veterán
Nem tudom, de én már azon is többször csodálkoztam, h htpc-be javasolnak 2 giga ramot, amikor ha megnéztem lejátszás közben, h mennyi memóriát eszik a lejátszó program, meglepve tapasztaltam, h alig 40-50 megát. Nekem 780g chipsetes a htpcm, megnézem majd, h mennyi a minimum ram, amit dedikálni lehet az igp-nek és kipróbálom, h úgy műxik-e a 720p lejátszás. Persze ha vki kipróbálná egy T40-enen, az lenne a legjobb :-)
-
Magnat
veterán
A saját gépemet a cpu miatt hoztam fel, nem a vga miatt ... a szűk vga keresztmetszet dolgot meg még mindig nem értem ... ha a cpu dekódolja a filmet, akkor a vga-nak nincsen más dolga, minthogy kitegyen másodpercenként 1024x768 (ha ennyi a natívja, de max 1366x768, ha tv-re köti) képpontot 25-ször ... ha jól tévedek, a vga szempontjából gyakorlatilag mind1, h a source 720p vagy 200x160-as webkamerával felvett maszat full screenre széthúzva (na jó, itt lehet, h nincs meg a 25 fps, de akkor legyen 640x360-as dvd rip)... ammeg azért szokott menni még az Intel vga-knak is.
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
Szia, ismerősöüm T42-jében Cisco N-es wifikarcsi van, sztem az T40-be is ok ... csakhát gondolom, nem óccsó.
Jah, ha vkinek lenne esetleg (bár kétlem) óccsóé T60-hoz való működőképes de kis kapacitású akkuja (10-20 perces tökéletes) akksija és meg is válna tőle, az ne kíméljen!
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
találkozott már vki olyannal, h sem a Hdd Thermometer, sem a HD Tune nem mutatja a vincsi hőmérsékletét? Utóbbira ha rányomok, sértődötten dob egy 'no hdd found' feliratot és kilépeget ... pedig tuti van benne
T60 1ébként az alany, és a Thermometer telepítéskor még tuti működött. -
Magnat
veterán
Hi,
tegnap idősödő (de 1ébként kifogástalan) T42P-m helyébe beszereztem egy T60-at. Recoveryből helyre lett állítva gyári állapotúra minden, viszont nekem megvan az a mániám, h szeretem kétfelé partícionálni a hdd-t. Csakhogy azt az infót kaptam, h ha így teszek, akkor a következő recoverynél akkor is ugatás és nemműködés lesz, ha 1ébként a recovery partícióhoz nem nyúltam. Ezt meg tudná erősíteni vki vagy ami mégjobb, cáfolni? Illetve ha így van, akkor ugyanez-e a helyzet akkor is, ha dvd-ről futtatom a recoveryt?
-
Magnat
veterán
Nu, ha vkit érdekel, megtaláltam a szaggatás okát ... úgy tűnik, h a wifi okozza, mert ahogy lekapcsoltam, egyből mexűnt ... majd még kipróbálom, mi van, ha felcsatlakozok otthon a wifimre, mert úgy rémlik, régebben akkor is szaggatott, ha fel voltam jelentkezve vhova, de lehet, h rosszul emléxem ... aztán meg keresek neki vmi más drivert.
-
Magnat
veterán
válasz
Atlantis #1984 üzenetére
Az a szitu, h nem gaméra vettem a gépet, így nem sok mindennel teszteltem. 3 gta van fent, a 2, a Vice City és a San Andreas. Első kettő hibátlanul megy, viszont az SA időnként kifagy, néha 5-10 perc után, de volt olyan, h várnom kellett vmire és vagy 1 órát játszottam, aztán fagyott ki. Lehet, h túlmelegedik a gpu és emiatt lekapcsol, de lehet, h köze van a 3dmarkos baromsághoz, ezt akarom kideríteni. Meg mondom, az az érdekes, h vmelyik állapotában lefutott a 3dmark, szal tuti vmi soft bug okozza, h most nem megy. (bár ha nem fagyna ki a SA, akkor nem izgatna ennyire
-
Magnat
veterán
válasz
Atlantis #1982 üzenetére
Jah, sorry ... lehet, h együtt van vmelyik driverben a Mobility FireGL 7800 és a FireGL T2 támogatás, gondolom, innen zagyváltam össze, mert még ez járt az agyamban. A system update azt a legfrisebb drivert szedi le, ami az ibm oldalán van, nem? Nekem meg azzal van a bajom ... illetve lehet, h vmi más okozza, h nem megy a 3dmark2003, mert már egy marék drivert próbáltam és mind1ikkel leakad ... ha visszateszem azt a ghostolt állapotot, amit az előzőp tulaj csinált, akkor úgy ok, de csak ezért nincs kedvem, inkább keresgélek.
[Szerkesztve] -
Magnat
veterán
Sziasztok,
tud abban vki segíteni, melyik driver a javallott 7800 FireGl vga-s T42p-hez? System error üzenettel nem hajlandó úgyanis a 3dmark2003 elindulni ... a vasnak tuti nincs baja, ha imageból fel van telepítve a Win egy régebbi driverrel, akkor megyeget ... csak nemtom a verziószámát és emiatt nem akarom feltenni az imaget megint, meg 1ébként is tuti van újabb hozzá ... másik kérdésem, h mi okozhatja azt, h időnként (pár percenként, néha sűrűbben) ''beszaggat'' a gép, tehát egy töredék időre még az egérmutató is megmerevedik, aztán megy minden tovább ... néha sűrűbben csinálja, néha ritkábban. Annyit ki sikerült sakkozni, h ilyenkor a System szál fogja meg a procit a tasak manager szerint. Sztem vmi driver vagy spec ibm-es cucc okozhatja, de nem sikerül rájönnöm, melyik ... egyszer már a wint is újrahúztam miatta, aztán megint előjött sajna. Hiába kapcsolom ki a tűzfalat, víruskeresőt meg egy csomó ilyen sallangot, (amik egyébként is saját nevükön futnak) az sem segít. Innen gondolom, h vmi rendszerközelibb dolog lehet. -
Magnat
veterán
Sziasztok,
meg tudja vki mondani, hol tudom megnézni T42P-nél, hány fokos a gpu? 1általán milyen driver vagy progi kell ahhoz, h lehessen állítani ill. monitorozni a gpu, a videomemória frekit meg a hőmérsékletüket? -
Magnat
veterán
Sziasztok,
lehet tudni vhonnan, h a T43-ak milyen vincsikkel nem pampognak bootoláskor? -
Magnat
veterán
Sziasztok, meg tudja vki mondani, hol lehet megérdeklődni egy gépről serial alapján, h nem körözik-e, illetve, h ez csak magyar vagy nemzetközi adatbázis?
[Szerkesztve] -
Magnat
veterán
válasz
Shadowfax #1536 üzenetére
Sajnos közben más dolgom is van, de már az első oldalon találtam 2 tagot, akinek nem segített a lapcsere: a wiz nevű tag kollegájának, és a gkumarnak sem. Az ottani topiknyitón kívül egy itteni hozzászólónak is softver reinstallhoz köthető. Mellesleg egy lapcserével jár új bios, valszeg win reinstall is követi, ha nem pont olyan lapot tettek bele, ami előtte volt (mint gkumarnak pl) akkor az is lehet, h más driverek települnek ... szal nem lehet 1értelműen megállapítani, h a lapcsere a megoldás sztem. 1ébként ez a wiz nevű fazon említette asszem, h náluk a cégénél T41-eknél is előfurdul a jelenség ... persze ez semmit sem bizonyít sem pro, sem kontra, csak az érdekesség kedvéért mondom. Én mindenesetre megpróbálnám több féle win-nel (esetleg más OS-sel), mert ha akár 1 is akad, amivel megy, akkor tuti nem hw hiba.
-
Magnat
veterán
válasz
Shadowfax #1533 üzenetére
Tényleg nem olvastam végig, de a következő hsz-ben is köszöngetik ezerrel, h műxik ... szal az már akkor 2 ember, és előtte meg azt írták, h volt akinek a lapcsere sem jött be ... de mondom, ami nekem elsősorban gyanús, az az, h miért éppen win reinstallkor romlik el mindenkinek az alaplap? Esetleg meg kellene próbálni egy olyan xp-vel, amiben alapból benne van az sp2 ... nekem az van fent és minden ok.
-
Magnat
veterán
válasz
Terminus_ #1531 üzenetére
Hi, pont azt írja az 1ik tag abban a fórumban, h alaplapcsere sem segített ... meg 1ébként is enyhén szólva fura lenne, h egy szoftver reinstall éppen egybe essen időben egy hardver probléma keletkezésével
Ráadásul több embernél is ... állítólag ez a megoldás:
Some how there were 3 driver options already in the list when I went to 'Update Driver' from 'Device manager'. I'm sure there was only 1 driver in the list when I initially tried this. I think that the Intel Chipset Update I triedbefore may have made a new USB 2 driver available. So I suggest installing this.
I updated the driver using the following process:
1) Right clicked on the USB 2.0 controller in Device Manager
2) Selected Properties
3) Selected 'Driver' Tab
4) Clicked 'Update Driver'
5) Selected 'No, not this time'
6) Selected '...specific location'
7) Selected 'Don't search...'
Cool This is where there was a list of 3 drivers.
9) I selected the 3rd driver in the list, the one which isn't digitally signed. Also it contains the word 'USB2' not 'USB 2.0' in it's name.
10) Tested the USB 2 device and it's running at USB 2 speed!
Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Cyberpunk 2077
- Path of Exile (ARPG)
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest