Aktív témák
-
válasz
Dr. Akula #6064 üzenetére
Ha nem lopott a noti akkor IBM/Lenovo esetén teljesen mindegy, hogy honnan vetted a notit.
Ismerősnek vettünk angol T60-at papírok nélkül, tv kimenet miatt alaplapot cseréltek rajta az infóparkban levő szervizben, semmilyen papírt nem kértek, csak szériaszám alapján ellenőrizték garis-e még a noti. -
válasz
Gondwana #5199 üzenetére
Végül visszavittem a szervizbe a notit. Mondtam nekik, hogy az új alaplap is hibás amit beletettek (én is alaplapi tápellátás hibát említettem nekik). A szerviz szerint, az USA Lenovo által hivatalosan árult Kingston for Lenovo ram okozhatja a problémát, ezért valami 6-7ezerFT bevizsgálási díjat akarnak felszámolni, ha bebizonyítják, hogy a ram a hibás.
Ennek ellenére otthagytam a gépet mert tudom, hogy nem a ram okozza a problémát.
Majd leírom mi lett a vége. -
Thinkpad T60 tanácsra lenne szükségem.
Eddig ennyi történt a géppel:-T60 néha magától kikapcsolt nagy terhelés alatt
-szerviz kitisztította a hűtőjét a probléma megoldódott
-az addig működő TV kimenet nem működött a tisztítás után, szervízbe vissza
-alaplapcserével orvosolták a problémát
-az alaplapcsere után a notebook az első reboot folyamatkor a thinkpad logo megjelenése után lekapcsol és csak akksi/ac táp levétel után lehet újra elindítani, szervizbe vissza
-A szerviz szerint a nem thinkpad bevizsgált alkatrészek (2db Buffalo 1GB ram és 1db WD 160GB sata vinyó okozzák a problémát)
-Vettem 1db Thinkpad T60-hoz hitelesített Kingston memóriát, a vinyót kivettem a gépből, linux livecd-vel ugyanaz a hiba, tökéletesen fut az első bekapcsoláskor, majd amikor reboot jön akkor lekapcsol a thinkpad logo után, és csak akksi levétellel lehet újraindítani.Valami ötlet?
-
Tud valaki nekem segíteni ultrabay témában?
Egy ilyen advanced ultrabay battery-t (ultrabay slim) be tudok tenni egy R51 ultrabay enhanced portjába? [link]
Hivatalosan ez az akksi T6X sorozathoz van, de ez alapján az ultrabay enhanced slotban ultrabay slim és enhanced eszközöknek is mennie kell: [link]
-
válasz
ge.k.ko #2331 üzenetére
Szerintem egy T vagy X szériás notiban alapban 3 év a garancia, legalábbis én nem láttam még ennél kevesebbel T4X T6X vagy X6X gépet. [link] Ezt a 3 évet + pénzért még bővítheted maximum 5 évre.
Árban pedig egy átlagos T60 X60S esetén inkább 300-350ezerFT-ról beszéljünk. A 3 évre a +2év garikiterjesztés pedig kb. 34ezerFT.
[Szerkesztve] -
Munkatársamnak most vettünk egy T60 notit ezekkel a paraméterekkel:
1951-CTO:
Core Duo T2500(2GHz),
1GB DDR2-667 RAM,
160GB 5400rpm WD HDD,
14.1in 1024x768 LCD,
Intel 950, DVD/CD-RW,
Intel 802.11abg wireless,
Bluetooth/Modem,
1Gb Ethernet,
UltraNav,
Secure chip,
Fingerprint reader,
9c Li-Ion batt,
WinXP Pro
2,5 év garanciával 190 volt, összességében nagyon jól összerakott gép. Masszív nem recseg ropog, elég kicsi és könnyű a 14''-os változat mégis 56Wh-ás akksi van benne ami nem lóg ki a gépből és elég jól bírja akksiról, igazi munkagép.
Összesen egy hibája van: [link] leszedtem hozzá a Hardware Maintenance Manual-t a Lenovo oldaláról megnéztem a takarólemez FRU számát, betelefonáltunk a szervizbe és meg is rendelték a hiányzó darabot (3K körüli áron), így a support+alkatrészellátás is jól vizsgázott.
[Szerkesztve] -
válasz
Shadowfax #971 üzenetére
Semmi szükség nincs caddy cserére nem az a probléma.
Itt a fórumon is árult valaki HP notihoz Panasonic dvd írót 15K körül, amit megnéztem élőben és gyakorlatilag az utolsó csavarig mindenben megegyezik a fent említett 160 rugós csodával, az előlappal sem kell szenvedni hiszen ugyanazon a ponton ugyanolyan csavar rögzíti az adott hp meghajtón az előlapot, amit simán át lehet tenni a meglevő optikai meghajtóról.
Egy gond van vele az interfész ami viszont nem egyezik (kb. az IBM negatívja) és a nyákra van forrasztva.
Bár ennyi pénzért már lehet hogy megérné ezzel foglalkozni.
Ez az eredeti IBM-nek készített Panasonic UJ-842 meghajtó: [link]
Ettől a HP-nak gyártott Panasonic UJ-842 meghajtó az interfészben és az előlapban különbözik, minden más méret, csavarhely ugyanaz a két dvd írón.
[Szerkesztve] -
-
válasz
Atlantis #936 üzenetére
Ultrabay slim meghajtó kell a gépedbe 92P6110 vagy 39T2573 számmal, hasonlóan az előző hozzászóláshoz itt is az utóbbi az ajánlott vétel (a támogatott lemeztípusokat, és az írási sebességeket itt nem tudom). De érdemes megkérdezni nincs-e olcsóbb és újabb akár T60-hoz való Ultrabay Slim meghajtó a kínálatban.
Ha itthon veszed a gyári IBM-től, az a biztos és a minimum hogy kipróbálják megy-e a gépedben. Az íves vagy egyenes előlap pedig nem nagy durranás, az ultrabay meghajtókon ugyanazon a ponton van rögzítve az előlap, itt szintén az a minimum hogy a pénzedért olyat adjanak ami neked megfelel.
Ha ebay-ről rendelsz akkor mindíg az a mérvadó amit az eladó ír a kompatibilitásról, illetve kérdezd meg előre hogy milyen előlappal tudja adni a meghajtót.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
válasz
Shadowfax #934 üzenetére
Felhívtam ezt a stock replacement központot két DVD író opció árát kérdeztem meg, mondjuk pont nem a T sorozathoz de az árak és a beszerzési cselek szemléltetése miatt leírom ide is:
Az első meghajtó egy 12,7mm-es IBM 92P6575. Ez egy ősrégi DVD író nem tud dual layert írni és csak DVD-R lemezeket ír, ha az IBM parts information alatt beírod hogy IBM R51-es géped van ezt az egy meghajtót jeleníti meg neked opcióként. [link]
Az ára igen kedvező 95293FT
A következő meghajtó egy 12,7mm 39T2671 már nem szerepel az IBM oldalán mint kompatibilis meghajtó, ez egy újabb kiadású DVD író ami kompatibilis az R50 R50e R51 R52 R60 Z60m gépekkel, megjegyzem sem az R51 sem a Z60m parts information keresés nem listázza kompatibilis meghajtónak.
A következő formátumok írását támogatja: DVD-R 8x DVD+R 8x DVD-RW 4x DVD+RW 4x DVD+/-DL 2.4x DVD-RAM 5x CD-R 24x CD-RW 10x.
Az ára 52399FT. [link]
Magyarul ha az IBM kompatibilitási oldalát követed akkor 40 rugóval drágábban rádsóznak egy régebbi írót.
[Szerkesztve] -
válasz
Atlantis #932 üzenetére
Az IBM oldala nem igazán használható erre a feladatra mert nem listáz ki minden a gépeddel kompatibilis meghajtót, innentől kezdve pont arra alkalmatlan amire kitalálták.
A HLDS (Hitachi LG Data Storage) és az LG megegyezik, tehát a gépedben egy LG meghajtó van.
[Szerkesztve] -
válasz
bundee_rbk #901 üzenetére
Ha egy második vinyót szeretnél beépíteni akkor egy ilyen ultrabay keret kell:
[link]
Ebbe egy normál PATA 2,5''-os notivinyót tehetsz be. -
-
válasz
Dr. Akula #862 üzenetére
''Akkor az ebayen miért írják mindkettőhöz hogy mindegyikhez jó? Gondolom ha IBM cuccról van szó, akkor meg kéne felelni az IBM oldalon közölt infónak az ebayessel. De legalábbis nem ellentmondani neki.''
Pl. a meghajtó ugyanaz és adnak neked hozzá olyan előlapot amilyet kérsz, vagy mindkettőt.
''Viszont az új T60 meghajtók meg visszamenőlegesen kompatibilisek a T4X szériával.
Namost ha a flat bezel meg a curved bezel nem kompatibilis, akkor itt se az. ''
Az IBM-nél nem kompatibilis mert ők külön kezelik. -
-
válasz
Dr. Akula #859 üzenetére
Én az IBM honlapra nem alapoznám ezt a rendelést, lehet hogy az IBM-nél akár egy flat bezel meghajtó sem kompatibilis egy olyan notival ahol íves előlap van gyárilag.
Lehet hogy az IBM-nél a régi T43-ig forgalmazott part numberek nincsenek kompatibilisra írva az új T60-ra. Viszont az új T60 meghajtók meg visszamenőlegesen kompatibilisek a T4X szériával.
Mindenképpen az eladót kérdezd meg erről nincs T60-am, az UJ-542-re rákerestem és találtam fórumot ahol egy srác kérdezi hogy tud-e a gyári T60 notijában ez a meghatjtó DVD-Ramot kezelni. Tehát ez pl. kompatibilis.
[Szerkesztve] -
válasz
Dr. Akula #855 üzenetére
Az IBM oldalán amit látsz az az IBM part number. Nem az IBM gyártja a Thinkpad notikba az optikai meghatjókat hanem rendelésre gyátják neki. Az IBM a saját part numberjét azért használja hogy a felhasználó egyszerűen eldönthesse amikor tőle rendel melyik part n. melyik gépbe jó.
Viszont pont ezért egy IBM part number mögött találhatsz pl. egy Hitachi-LG GCCakármi számú optikai meghajtót, de lehet az egy UJakármi számú Mashushita is egy későbbi rendelésből. Ettől még a kettő ugyanúgy kompatibilis.
Az ebayen szerintem a gyártó típusszámát találtad meg és ezért nem tudtad összepárosítani az IBM számmal.
curved\flat gondolom ezek csak az egyenes, íves előlapban különböznek lehet hogy az ebay rendelésnél kell szólni hogy melyikkel kéred a meghajtót.
A kompatibilitás miatt pedig az ebay eladóval érdemes felvenni a kapcsolatot mégis ő tudja mivel kompatibilis a cucca.
Aktív témák
Hirdetés
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest