- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Magnat #10749 üzenetére
Van is egy eladó PCMCIA - USB kártyám (2 USB csati). Az új notimon csak ExpressCard slot van, így nemigazán tudom mire használni. Akit érdekel >> pm. Azért azt nem árt tudni hogy a PCMCIA kártya se tud leadni annyi áramot hogy egy mobilvinyót megpörgessen. Ahhoz rendes, beépített USB csati kell. Viszont a többi eszköz (rádiós egér/bill, stb) amihez nem kell nagy áram, az mehet erről, az alaplapi USB-re meg mehet a vinyó. Viszont ha jól emlékszem van rajta DC tápcsatlakozó, azzal meghajtható a vinyó is PCMCIA-ról.
-
Dr. Akula
félisten
Újfajta vírust talált a vindóz:
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Obolony #10387 üzenetére
Azért mert az X business kategória, a netbook meg tucattermék. Előbbinél szempont a vásárlói igény (jó példa hogy a System Updatet is a vásárlói reklamációk miatt rakták vissza, pedig meg akarták szűntetni), utóbbinál nem. A business vevő pénzes csóka, akinek ki kell nyalni a seggét, a homeuser meg örüljön hogy náluk vásárolhat - szerintük.
SNor:
Azért mert a T sorozat a mainstream, ez egy átlagos business noti, nem akar semmiben kitűnni, "csak" használható akar lenni. Cserébe olcsóbb mint a prémium X modellek. A T400s meg mintha X árban akarna T-t nyújtani.Integra:
ez az intel vga egy fos, hátha tesznek bele egy ati-t...
Integrált videot a fogyasztás miatt alkalmaznak, itt nem szempont a 3DMark. Persze T modelleknél eddig is használtak diszkrét VGA-t is, nem lehetetlen itt se. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Obolony #10380 üzenetére
Tudja, csak nem teszi. A vevőnek van igénye rá, a gyártónak nincs, és inkább az olcsóbb előállításra mennek, mint a tömeges vásárlói igények kielégítésére. Ugyanaz megy itt is mint a filmiparban. Ott se a jó filmeket dotálják, hanem az x+1. unalmas folytatásokat. Úgy gondolják a név majd eladja, minek kockáztatni eredeti ötletekkel. Aztán meg csodálkoznak hogy nem megy a néző a moziba. Persze, mert az nem olyan hülye mint amilyennek nézik, elolvassa a kritikákat, aztán az egyértelmű csődre jegyet se vált, tökmindegy hány sztár van benne, meg minek a folytatása. Sztem netbookkal is ott tartunk hogy tök felesleges kihozni mégegy atom+945 modellt, mert mivel is tudna meggyőzni hogy pont azt vegyem meg és ne a 23 másikat? Semmivel. Csak azzal tudna ha kitűnne a langy állóvízből. Mondjuk egy Nano+Ion kombóval.
Napfénysüti:
Kandó. Budai út 6, ha jól emléxem. Van/voltmellette egy pékség is, lehet már az sincs. A legjobb hogy a főbérlőm, akinél laktam azt se tudta hol van a fehérvári vár. Végülis csak 3-400 méterre lakott tőle. -
Dr. Akula
félisten
válasz
BobMaster #10376 üzenetére
Fogyasztásban valóban "jobb" nála (csak nem a jó irányban), de a W700 még azt is übereli. Sőt, akkor már lehetne felhozni pár SLI-s, quad coreos kazánt is (Alienware, Clevo, stb). De a business class nem erről szól. Nem véletlenül használnak (U)LV procikat, integrált videot. Na ez az amiben a T400s a csúcs közelében sincs. És akkor még a méretről nem is beszéltünk. Az 1440x900-at az X301 13.3"-ben hozza, az X200s pedig 12.1"-ben. Ehhez képest a 14"... Ez bizony egy mainstream business noti, mint a T jelölés is mutatja, ezzel a Lenovo is tisztában van. Nem rossz, de hogy nem csúcs az biztos.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Napfénysüti #10332 üzenetére
Hát olyan pont 10 éve, akkor diplomáztam.
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Napfénysüti #10313 üzenetére
2 hete voltam Fehérváron, tökre megváltozott. A piac helyén Media Markt nyílt, Lehet azóta már a Kandót is elbontották.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Integra #10247 üzenetére
Elvileg nem gáz. Ha be van kapcsolva, a shock protection (vagy mi a neve) nevű szoftveres megoldás kihajítja a fejet X g felett, és eséskor nem lesz minek a tányérhoz verődnie. Ha meg ki van kapcsolva (szabályosan, nem akku kirántva), akkor meg eleve parkolópályán van. Gondolom nem te leszel a TP-k történetében az első akinél ez a probléma felvetődött, csak van rá megoldás.
-
Dr. Akula
félisten
Sztem ez az alap hogy bemutatják a hibátlanságot. Főleg egy ilyen prémium kategóriás terméknél (bár mindegyiknél így kéne legyen). Ha lutrit akarok, akkor veszek egy gagyi acert 100k-ért, nem pedig TP-t majd fél milkáért. El tudom képzelni mondjuk egy Rolls-Royce szalonban hogy nem bontja ki az eladó a cuccot...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
KilgoreTrout #10221 üzenetére
A hajlékonysággal csak 1 baj van: nem a borítást kell megvédeni, hanem a borításnak a belsőséget. A nyomtatott áramkörök pedig nemigazán bírják a gyűrést. TFT monitor is halt már be nálam úgy hogy épp csak hozzá lett érve a kijelzőhöz, az meg bepókhálósodott mint a szélvédő (és persze a kristály szétfolyt).
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Integra #10224 üzenetére
A probléma az hogy a kereskedők _nem akarják_ kinyitni a dobozt, mert olyan gagyi szerződésük van a mégnagyobb kerrel, hogy bontott cuccot nem vesznek vissza. Ezért aztán a könnyebb ellenállás irányába, a vásárlókra próbálják átlőcsölni a kockázatot. (Eltekintve a pár kivételtől.)
-
Dr. Akula
félisten
válasz
BobMaster #10211 üzenetére
Lehet hogy nem tetszik, de ez az igazság. GTK-ra tört, de kipofozott autót se vennél meg új árban. Notebookban a kijelző a legnagyobb tétel.
Gondolom ez az ügymenet úgy zajlik hogy a kisker is látatlanba hozza el a nagykerből (az meg a gyártótól), viszont a cucc meg lutri, és mindenki szeretné másra hárítani a kockázatot. De a vevő is. Akkor lenne egálban, a a kereskedő is csak egy borítákot kapna a vevőtől, aztán izgulhatna hogy mennyi pénz van benne.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
BobMaster #10207 üzenetére
Nem, én notebookot veszek, ezért megkérem az eladót hogy mutassa meg hibátlan a termék. Ha nem, akkor viszlát. Ha én is hiánytalanul adom át a vételárat, akkor elvárható hogy a terméket is hiánytalanul kapjam meg.
A pixelhiba annyira komoly hiba (gyakorlatilag lenullázza a termék értékét, kb. mintha törött lenne), hogy gyakorlatilag nem tudok olyan kisértékű dolgot (pendrive, 1-2% árcsökkentés) elképzelni amiért megérné. 1-200 ezres tétel egy új kijelző, ennyit biztos nem engedne egy kereskedő se.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Napfénysüti #10195 üzenetére
Hogy megy a rendelés menete? Csak bediktálom a serialt, aztán már küldik is? Az én gépem USA-beli, de érvényes rá itt is a gari, akkor kérhetek én is rec lemezt?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Obolony #10181 üzenetére
Röviden: jó. Bővebben: nagyon jó.
Egyrészt kicsi és könnyű, ami a gyakorlatban jóval inkább meglátszik mintha csak a sima számokat nézzük (pl. 12.1" vs 15.4"). Második gépként használom, amíg 15.4"-es notim volt, mindig gondot okozott helyet találni neki az asztalon. Ezzel ilyen probléma nincs. Van hely kulturáltan rákötni a csatlakozókat, nem kell törni a kábelt. Tetszik hogy nincs a billentyűzet mellett üres sáv (faltól falig kitöltik a gombok, amik ugyanakkorák mint egy asztali gépen), csak annyi helyet foglal amennyit kell, többet nem. A kijelző (szerencsére) matt, sztem TN paneles, de notinál ez nem annyira számít. Viszont LED-es, ami amellett hogy állítólag fényesebb (nem maxon használom, szal nemtom mennyivel) kevesebbet fogyaszt (ez már inkább fontos). A felbontása már talán túl jó is, időnként közelebb kell hajolnom az olvasáshoz. Magyarországon ez a veszély nem fenyeget, csak a kisebb felbontűsú (1280x800) változatot forgalmazzák. De sztem az is bőven elég ekkora méretnél. A procija LV-s, ami igaz hogy nem ULV mint az X301-ben, viszont gyorsabb is (1.8 GHz vs 1.4). Mivel a procin kívül más alkatrész is van a gépben, valszeg %-ban nem jelentene akkora fogyasztáscsökkenést az ULV az LV-hez képest, mint az LV a hagyományoshoz képest. (Igaz azóta bejelentették már az 1.6 GHz-s ULV procit, de olyat még sztem nem szerelnek be.)
Most épp ezt használom, mert az asztali gépben behalt a RAID vinyók egyike. HD filmet lejátsza, játékon kívül mindent tud amit az asztali, tehát nem érzek semmi olyat hogy korlátozva lennék a géphasználatban.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Integra #10082 üzenetére
Az 5400-as se lassú (persze nyilván nem egy intel X25-E SSD), csak azt mondom hogy nem az a 3 MB cache hiány fogja lehúzni a teljesítményt. A cerka procikban meglátszik a cache hiány, mert az tényleg gyök2, de 3 vayg 6 MB közt már nem. Ha van elég ramod, akkor a vinyó sebessége is eléggé lényegtelen, max kicsit tovább fog bootolni a windows, swappelére nem fog rászorulni. Legalábbis általános használat során, raytracing rendereléssel nyilván egy Cray2-est is ki lehet fektetni.
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Integra #10037 üzenetére
Nem, nagyobb annál. Rendszerint hátrafele nyúlik ki egy kicsit, de majd minden notihoz másfajta aksi való.
A P-s széria a standard verzió (elődje a T volt), a lo voltage az az SL, a méglowabb meg az SU.
TOZ:
Lehet állítani, de állítólag aksicserekor jól el is felejti, úgy meg kb annyi mintha nem is lenne. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Integra #10025 üzenetére
Mindegyikben P-s van, SL (=LV) csak az "s" és "t" végűekben, SU (=ULV) pedig csak az X300/301-ben.
A CD helyére rakható pótaksiról azt érdemes tudni, hogy 3 cellás, és először mindig azt meríti le, csak utána nyúl a főaksihoz, tehát jobban elhasználódik. Ezt nem árt figyelembe venni vásárlás előtt. Árban kb annyi mint egy mezei 4-6 cellás főaksi. Sztem először érdemesebb 9 cellás főaksira beruházni, pótot meg csak akkor ha az is kevés.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
asadasad22 #9885 üzenetére
A Dell XPS egy Inspiron szintű homeuser cucc, nem ugyanaz a kategória mint a TP. A "p"-s TP-kben van komolyabb videokártya, komolyabb áron. De csodát azon se tud művelni a TP logó, ugyanolyan hamar lekajálja az aksit egy játék videokártya mint bármelyik homeuser cuccban. Ezért nem erőltetik business gépekben a témát.
A dio3 kb. a 2 éves Titan Quest grafikai szintjét hozza, és annak is kellett legalább egy 8800GTX az 1680x1050, max beállításos játékhoz. Nem hiszem hogy 2010/11-ben ez alá lőnék be az újdonságokat, szal a 8600 sztem felejtős. Teljesítményben kevés, fogyasztásban sok.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Napfénysüti #9870 üzenetére
kb.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Viktor X #9856 üzenetére
Sztem a drágábbik az régebb óta kint van az oldalon, akkor annyi volt, és azóta se módosítottak rajta. Valszeg az olcsóbbik az utóda, frissített árral, korszerűbb oprendszerrel.
Ennyi pénzért azonban már vehetsz X200-at is, ami ugyanazt tudja csak kisebb, könnyebb méretben; vagy kicsit drágábban X200s-t, ami tovább bírja aksival. Miért pont a T400 kell? Játszani a radeon 3470 is kevés lesz, főleg aksiról.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Scalpel #9848 üzenetére
Igazából nemtom hova tenni ezt az adams familyt. Businessnek nem az, nuku ins-del blokk, trackpoint, home user cuccnak meg túl igényes. De a hátulján az a púp... A cikket látszik hogy egy hozzánemértő írta, aszongya kár hogy x4500 van benne, nem nvidia, mert az mennyivel jobb lenne. Hát ja, főleg fogyasztásban, fele annyi ideig bírná aksival.
-
Dr. Akula
félisten
Lehet, de én nem vagyok fanatikus. Se pingvin, se ablak. Szal nem tólságosan zavar.
Használnék én linuxot ha 1. futna rajta minden program amit használok, 2. ugyanolyan könnyű lenne kezelni mint a windowst (ne kelljen már kernelt fordítgatnom meg drivert kézzel hekkelni, fel/le mountolgatni a cserélhető eszközöket, stb), 3. egységes lenne, nem 23456 féle verzió, aztán én találjam ki melyiken mit hol találok, 4. nem lenne helyenként gagyibb mint a win (jó, máshol meg a win gagyibb, de a másik fele is igaz). Sztem még a linuxnak nagy utat kell megtennie hogy valós alternatívája legyen a windowsnak. Sajnos - mert amúgy szimpatikus cucc, csakhát mindig van vmi "de...".
Charybdis:
Sztem ez a billentyűzet kiosztásától függ, mert pl X200 van duplasoros és egysoros enterrel is. Előbbi magyar, utóbbi eng. -
Dr. Akula
félisten
válasz
BobChemistry #9684 üzenetére
A Vostro inkább home user noti ami businessnek van álcázva. 15-17", nincs ins-dell blokk, játék videokártya. Ez nem egy Latitude.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
BobChemistry #9676 üzenetére
Nekem 12.1"-on annyi.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
BobChemistry #9663 üzenetére
Miért, a kompresszor ion ágyú? Akkor a legjobb ha simán csak leföldeled a notit, az ugyan nem takarítja ki a gépet, de legalább tuti nem lesz feltöltve.
Napfénysüti:
Gondolom amivel a Vistát, XP-t. Telepítésnél felkínálja melyik HDD-re rakja, ott lehet formázni, partíciót törölni / létrehozni. -
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Napfénysüti #9602 üzenetére
Azt tudom hogy Business verzióhoz nem lehet nyelvi packageket leszedni, de ha lehúzol egyet a netről, azt nem lehet rádobni egy Business Vistára? Mondjuk a magyart a németre.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
BobChemistry #9573 üzenetére
Ez az üzemidő nagyon sokmindentől függ. Most volt itt a 24h-s HP noti teszt, ott is kb. üresjáratban ment a noti, 150 Wh (55 + 95) aksiról. Namost az én notim 9 cellás aksival (ami 60 Wh) megy üresben kb. 10 órát (kicsit terhelve 7-8), azaz 150 Wh-ból kb. 25h-t lehetne kihozni. Sőt, a noti adatlapja szerint 13.2h-t tud üresjáratban 9 cellával, tehát 33h-t is elfityegne 150Wh-ból.
-
-
Dr. Akula
félisten
Találtam egy ilyen infót.
"For Win Vista sp2 users
replace Mappinginterface.xml at
C:\Program Files (x86)\Lenovo\System Update\session\system\SSClientCommon\MappingInterface.xmlhttp://forum.notebookreview.com/attachment.php?attachmentid=34525&d=1243843279"
Nemtom hogy valódi javítás vagy vmi vírusletöltő hekker cucc van-e benne, még nem próbáltam.
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Rez_Grof #8932 üzenetére
Én ezt úgy értelmeztem hogy ideiglenesen állítják le a SU-t, aztán majd az új verziót fogjuk használni. Az elég gáz ha megszűntetik, az egyik legjobb feature volt az IBM gépeken. A következő lépés meg a HP féle gagyizás lesz, üzleti fedőnéven forgalmaznak majd ők is teszkós homeuser cuccokat. Ezért viszont kár volt pénzt ölniük a TP márkanévbe, ha ugyanolyan kommersz lesz mint a többi, miért pont ezt válasszuk?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
rootmin #8353 üzenetére
Hát igen, a "t"-s X200 az elég húzós árban. Ez viszont elég olcsó a tudásához képest, azért linkeltem.
Én is gondolkodtam egy tableten, főleg ebook readerként használtam volna, de aztán lemondtam róla több okból is. Egyrészt jó drága, másrészt félek az 1ponton, műanyag csuklóval rögzített kijelzőtől (a rendes TP-ken ugye alap a dupla fém), még a végén letörik. És azt se tudom mennyire érzékeny a touchscreen. Van/volt már pár PDA-m, mindegyiknek karcolódik a kijelzője (van amibe a bőrtok kicsit gány varrása vésett bele), itt pedig egy annál jóval nagyobb felület van, véletlenül ráejtek vmit (általában a bill-re fektetve használja az ember ha már tablet) és kampó. És azt se tudom hogy a notis touchscreenek teljes színskálát tudnak-e, PDA-ban gyengébbek az érintőkijelzők mint az anélküliek (65k szín vs 256k). Ha pedig számítógépként használom, akkor úgyis egér + billentyűvel irányítok. Igazából csak akkor látom értelmét ha ebook readerként funkcionál.
-
Dr. Akula
félisten
Hát azt nemtom. Úgy emlékszem ez 2011-ig garis (az 140x1050-es 1 évvel korábbi volt, lehet azt már eladta, már nem hirdeti). Viszont ha a másik elkelt, érdemes rákérdezni hogy a plexilapot nem cserélte-e ki, mert lehet hogy már ezen van a sérült. Hirdetett egyszer itt egy X301-est 310k-ért, na arról hallottam utóbb érdekes dolgokat, szal nem árt lecsekkolni a többit is hogy minden korrekt-e.
-
Dr. Akula
félisten
Azért, mert van egy másik x61t-je is, aminek sérült a kijelző előtti plexije - igaz, az 1400x1050 felbontású. Valamikor alkudtam rá, mondtam neki hogy rakja át a plexit a nagyfelbontásúra, csak közben bejött egy jobb ajánlat - a mostani gépem.
rootmin:
Ha azt nézzük hogy ez az X200 210k (és még nem is alkudtál belőle), akkor nem. Egyébként meg nem lenne sok érte. De tekintve a körülményeket bizonyára lehet még alkudni belőle. Mégegy tipp: Vagy fél éve nem vitte el senki, tehát nem tolonganak érte, ha pénzt akar látni az eladó, akkor alámegy. Én az 1400x1050-es változatnál, az átszerelt jó plexivel 180k-nál tartottam, legalább ennyire itt is le lehet menni (vagy tovább). Van itt is X61t 200-ért, nem kell elkapkodni. Ha nem kell mindenáron kifordítható kijelző, akkor érdemes lehet megfontolni az x61s változatot is, jóval olcsóbb. 180k, 160k. De leginkább az X200-at tudnám ajánlani, igaz hogy nem alacsonyfogyasztású a procija (25W vs 17W), viszont jóval modernebb az egész cucc. -
Dr. Akula
félisten
Másnak is ezt írja ki a system update? Valahogy nem hiszem el hogy ez így oké.
-
Dr. Akula
félisten
Nem is sok ember találkozott még a Vistával.
Jellemzően mindenki csak a szomszéd haverjának kisöccsétől kapott pletyka alapján ítéli meg a Vistát, esetleg vmi alfa-béta verziót látott, amihez driverei se voltak. Az SP1 óta mindenben jobb a Vista. Vagy 1 éve van Vista az asztali gépemen, notin 1.5 éve, még nem láttam kék képernyőt, meg semmi olyasmit amiért régebben nyavajogtak az emberek. Újratelepíteni se kellett még, pedig ennyi idő alatt XP-ből jópár elfogyott.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
marcitp #8074 üzenetére
Mert már annyira olcsók a T30-asok, hogy hova csökkentsék az árat. A T40 is kifutott modell, ezek egy kupacban gyülekeznek az árlisták alján, mint a 80-200 GB-os vinyók. Az SDRAM már jóval drágább mint a DDR2, mivel ritkaságnak számít, gyártása nincs, akinek van pár db, az meg kihasználja a lehetőséget hogy annyit kérhet érte amennyit akar, mástól úgyse tudod megvenni.
Van itt T41, T42 50-60k-ért, illetve T43 ár nélkül, sztem felesleges a matuzsálemhez ragaszkodni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
radamsky #8060 üzenetére
A lenovo 3000-et ne hasonlítgassuk már a TP-hez, még az ötlet is sértés a TP-nek.
A 4 cellás nem sok mindenre jó, 1-2 óra használattól függően. Mondjuk az X61t-ben LV proci van, az tovább bírja, de annyival nem. Ha aksit veszel, inkább 9 cellásat vegyél, kb ugyanannyiba kerül mint a 6 cellás (30-40k), és +50% delej.
Memória bármi jó ami működik, billentyűt meg ebayről, boltból lehet szerkeszteni.
Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest