- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Úgy tűnik elhagyom egy kis időre a Thinkpad tábort, de egyelőre mosolyogva távozom. X300 alatt nem is lesz visszatérés
Akit érdekelne egy alkalmi T61 az nézzen be ide.
peace
-
karesz501
senior tag
Tökéletesen értelek. Én ugyanígy vettem az előző gépemet, pontosan tudom mit érzel most
A bármely más géprőlt ugyanolyan gépre értettem, szerintem ez azért annyira nem para. IBM-nél szintén lehet érdeklődni nem kell hozzá tuti összeköttetés, hidd el, csak egy telefon
Ha fontos, simán meg lehet oldani, nem kell itt sopánkodni miattaNem az volt részetekről a kérdés, hogy hol lehet ilyen gépet találni, hanem az volt a kijelentés, hogy nem lehet vagy csak nehezen lehet utólag feltenni.
Szerintem olyan nagyon csak a típusszámnak (Txx) kell egyezni, érdemes lenne kipróbálni ha van rá affinitásotok. Nekem nem lenneSzerintem ne offoljunk erről itt, félreértettük egymást. Vagyis Te engem
-
karesz501
senior tag
Sipi, Tim82: Én AcronisDiscDirectorSuite -el másoltam a recovery partíciót új winchesterre, semmi gond vele. Bármely más gépről fel lehet nyomni, a legközelebbi Thinkpad-es talin próbáljátok ki, érdemes
Amit Shadowfax írt az meg híperlogikus
Bert42: én nem tapasztaltam hasonló jelenséget anno. Nagytakarítást és a legfrissebb "driver kit" -et próbáltad már?
-
karesz501
senior tag
Meglepően egyszerűen lehet utólag is recovery partíciót csinálni, no para
Bert42: szerintem vidd be a gépet az IBM szervízbe, nem normális jelenség a 2+1 -nél a fagyás sem! Gond nélkül kell(ene) mennie, a lassabb időzítések miatt még dual módban is!
kraftxld: usanotebook elég korrekt áron forgalmaz, de én megkérdezném az IBM Magyarországot is, hátha. Valamint az ebay-en lehet még ilyen kütyükhöz korrekt áron hozzájutni, persze attól függ mi kell:
Essential Port Replicator
Advanced Mini Dock
Advanced DockNézegess, használtan itthon sajnos elég nehéz beszerezni ezeket...
Milyen kütyüt vettél?
-
karesz501
senior tag
Ez van, engem is elszomorított a dolog anno, de nem érdemes kinntről rendelni ha nincs rá gari. Felhívod az IBM Magyarországot? Mert így ez a worldwide lószar nem ér semmit... Viszont ezek az árak
Jó kis gép, én is ilyet néztem volna, de nincs itthon, csak fél milláért...
A T60-nál halkabb lett a gép, pedig jóval erősebb processzor dolgozik benne, mondjuk nem egy X1400 Ati hanem egy Quadro, ami azért nagyságrendekkel kultúráltabb. Szvsz.Most akkor mi lesz? Van egy 15-ös XGA T60 a Laptopinfonál, nem néz ki rosszul az sem.
"Ibm logó: régi"
Ott problémáztam, hogy mi ez az új szar T series logo, nem is értette a srác a dolgot. Elmagyaráztam neki. Már vágjaUSB bill: Ph turkagyurka
-
karesz501
senior tag
Szerintem ez azt jelenti, hogy nem érvényes, korábban pont azt írta, hogy a Lenovo oldalon konfigurálható gépekre nem vonatkozik. Ezért nem is nézegettem tovább a US CTO-s gépeket, pedig jött haza az unokatesóm... Általában egyáltalán nincsen ezekre a gépekre EU garancia, csak US
Az UBCD jó dolog lehet, lehúztam, de szerencsére nem volt rá szükség, mivel teljesen korrekt, bontatlan a gép. És nem is akár milyen
Megszoktam és szeretem. És halkabb a T60-nál, ami jó pont. Mondjuk egy kicsit nagyobb, több benne az anyag, de azért messze nem egy tepsi
-
karesz501
senior tag
válasz
kerjani #3988 üzenetére
A Vista érdekes egy jószág, kérdés, hogy mire akarod használni, próbáld ki!
Ott vettem én is, nem nagyon kell odafigyelned semmire. Adásvételit ír a Csaba, a gép pedig még bontatlan csomagolásban van. Kinyitjátok és a BIOS-ban megnézitek, hogy minden rendben van-e. Ennyi.
Kipróbálni nem tudod, mert egyből települ rá az oprendszer. Mivel nem a Laptopinfo hanem az IBM vállal rá garanciát ezért végül is mindegy...
Jótanács, ha felment az oprendszer, az első dolgod a feleslegesen települt szoftverek uninstallálása legyen
Mikor mész érte? -
karesz501
senior tag
-
karesz501
senior tag
IBM T61 Új, Dobozos, 3év garancia, Bontatlan
JELENLEG NINCS! Érkezik...Ez én voltam, holnap hozom el
Szerelem első látásra, így hívják
-
karesz501
senior tag
Neked engedek belőle, egy kicsit. De csak, hogy végre teljes értékű klubbtag lehess
Nem tudom, hogy pontosan milyen gépe van az ismerősödnek, úgy ált. értettem a T61-re váltást. A Penryn-en gondolkoztam, de szerintem nem várok addig, most van egy jó lehetőség azt megragadom. A T60-am is "csak" 2 generációval van lemaradva a SantaRosa -tól, nyáron ez már 3 lenne, és most még 1évnél több a garancia rá, többet kapok érte.
De az is lehet, hogy Fateromnak adom vmi "kedvezményes" áron, és lesz egy strapabíró irodai gépe amit mindenhol tud használni. Csak attól félek, hogy 14.1 SXGA+ nem lesz jó a szemeinek, de akkor marad vmi köztes felbontás neki
Egyébként a "Thinkpad" érzést szerintem megértjük mindannyian, én is így voltam közel fél évvel ezelőtt. Megfogott. Nagyon. És az a szép benne, hogy a noti kb. ugyanolyan állapotban van mint amikor megvettem, pláne ha jól megtakarítom. Szóval parádés a kicsike
-
karesz501
senior tag
Kicsit OFF, de azért beírom ide is, hátha elnézitek nekem. Megválok a T60-amtól:
Thinkpad T60 eladó (T2500, 2*1Gb RAM, X1400, 100Gb, 14.1SXGA+, P/N:2008-66G)Sírni nem kell, klubtag maradok
amol: Te kivárod a laptopinfós X300-at?
Milyen az ismerősöd T61-e? Arra váltanék -
karesz501
senior tag
Egy kis 3000$ -os nyálcsorgatás, annak akit érdekel:
X300 at ThinkpadWorldKomoly...
-
karesz501
senior tag
Vígan élsz nélküle, hidd el
Jó dolog tud lenni, de inkább csak az automatizmus miatt. Aki nem először csinálja már annak egy XP telepítés nem sokkal több idő, az IBM-es dolgokat meg szintén relatíve könnyen lehet feltenni a gépre, hiszen mindent leszed és frissít magától.
Én tudok nélküle élni, sőt. Mondjuk nem is kell a teleszemetelt rendszeremet 2-3 havonta legyaluljam, inkább "tisztántartom" mauálisan.Ha érdekel nagyon a dolog, akkor a T40-hez biztosan tud majd vki adni Neked DVD-re és CD-re kiírt recovery partícót, kipróbálhatod arról felhúzni a gépet. Ha meg bejön, akkor gondolom van rá egy program amivel a partíciót meg lehet kreálni, de erről vki szakavatottabb majd nyilatkozik helyettem
Én megyek fürdeni
-
karesz501
senior tag
Kedveseim, a kedvenc legális Thinkpad árusító helyen pont egy olyan T61 van amilyenre áhítozom. Csodás darab a 14.1 WXGA+ -al és minden földi jóval
Egyébként tudtok egy helyet ahol az X61 és X61s gépeket élőben össze lehet hasonlítani?
-
karesz501
senior tag
Valamint a jól bejáratott hangerőszabályozó gombok már egy sorba kerültek, pedig a jelenlegi felosztásban nagyon jól használhatóak még sötétben is. Oda se kell nézni...
Mondjuk világít a Thinvantage gomb, de ezt pont lesz..., szóval nem érdekel, mert az is jól tapintható egyből a T60-amon.
Úgy tűnik egy darabig még nem cserélem a kicsinyemet (de főleg az X300 ára miatt...), kiszolgál még egy pár évet mellettem szerintem -
karesz501
senior tag
válasz
Kovács84 #3664 üzenetére
Hát ez azért elég nagy diffi, pláne 200$ (cca. 40e Ft) esetén
Ez van, nem vagyunk "célország". A DELL esetében már elkezdődött az árak mérséklődése, hátha lesz végre egy hivatalos Lenovo (és ilyetén Thinkpad) dealer is nálunk.
Addig marad az internet vagy a külföldön tartózkodó rokonok/ismerősök
Egyébként miért kéne Neked egy új keret? Azt nem lehet házilag fölszerelni?Tim82: miért adod el? Ha jól emlékszem mostanság vetted... Mid lesz helyette?
-
karesz501
senior tag
Én másra asszociáltam, ez van. A drágaságot megszoktam már, de azt, hogy ilyen aránytalanul sokkal többe kerülnek (és főleg a prémium kategóriás) számítástechnikai termékek, az szerintem nem normális.Téma részemről lezárva, inkább dolgozok tovább és nyomom a 10.000EUR -ós prémiumomat, hogy X300 -asom legyen az év végén
-
karesz501
senior tag
Én ezt tudom, csak azt hittem, hogy a Lenovo direktben adja, hiszen a konfigurátorban lehet választani ilyet is
Szóval nem csak ACER-ekhez
Nem annyira átverés ez, ennyire nem kell sarkítani a dolgot. Csak egy kicsit szarul esik, hogy ehhez képest itthon aranyárban mozognak a TP-k
-
karesz501
senior tag
válasz
parandroid #3644 üzenetére
A Thinkpad-ekre is lehet, csak a Lenovonál, online rendelésnél. Itthon ilyet mondjuk még nem láttam
[I]"Protection Services and warranty service upgrades help protect your product purchase in case of accidental damages, such as drops or falls, liquid spills and LCD damage. Include a warranty service upgrade with your protection service and gain peace of mind by proactively avoiding potential costly repairs down the road for only pennies a day.
This service is not available for consumer purchase in California and Florida."[/I]
sssent: Igazad van. Ezek a kis napocskák mindig máshol vannak, most már ötletem sincsen, hogy mit jelenthetnek
-
karesz501
senior tag
A garancia nem minden esetben van így, vannak új gépeik is (amelyek mellett az a kis sárga napocska bigyó látható) és olyanok is amelyekre 1-3 év IBM szervízgarancia van.
Oda kell figyelni.ÁFA kérdésben tanácstalan vagyok, mármint hogy ezzel mi a helyzet. Elvben egy szimpla csomag mint amit az unokatesómék küldenek, viszont vhogy be kéne rá fizetni ha törvényesen szeretnék eljárni.
Nem olvassa e sorokat egy ex-VPOP-s?
-
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #3629 üzenetére
Az a baj, hogy általában a Chicony-t tartják, az NMB-t esetleg rendelésre... Én is Chicony-t vettem, nem tudom miben lehet jobb az NMB, nekem ez is tökéletes.
Azt tudom, hogy más a gombok alatti "felépítés" de, hogy mitől jobb azt nem tudom
Mondjuk az eredeti UK bill-em az NMB volt, sok különbséget nem vettem észre.
A gombok ugyan olyan tartósak mindkettőn, vagy azok is más szerkezetűek? -
karesz501
senior tag
válasz
Kovács84 #3627 üzenetére
A Budafoki út 70. alatt van a raktár, ott tudod megvenni a cumót. Otthon beszerelni max. 10 perc, nem egy nagy meló.
Keresd ki a magyar billentyűzet FRU P/N -ét, ez alapján tudod megvásárolni tőlük.Köszi az infót, ez így nagyon korrekt. Megnézegettem a gépeket, hát mit ne mondjak nagyon jó cuccokat lehet venni. Főleg az a meglepő, hogy alig drágább egy Quadro-s, + -os kijelzős gép mint egy integrál VGA-s XGA-s. És a Txxp -s gépeket lehet kifejezetten olcsón megkapni, ami mondjuk nem mindegy, mivel itthon 500e -nél kezdődnek
-
karesz501
senior tag
válasz
fokukac #3564 üzenetére
Az excel táblákat (is) én hoztam fel, ugyanis én szeretek olyanokat készíteni amik egy képernyőre ráférnek, mert rajtam kívül mindenki hülye és különben nem érthető a dolog, viszont magyarázni utálom a munkámat. Ez van
Ezek szerint azonban azzal egyetértünk, hogy ki lehetne használni a wide kijelzőt, csak ezt software-esen is sokkal de sokkal jobban, sőt mi több natívan támogatni kéne. Na ez hiányzik nekem de nagyon
-
karesz501
senior tag
No igen, ebben azért igazad lehet (mondjuk egy kövezésre előjegyeztelek, mert valami sípszót hallottam a háttérből
), hiszen mint mondtam praktikusabbnak találom használat közben a wide kijelzőt, de a szememnek meg a "szépérzékemnek" vagy érzetemnek a 4:3 ami testhezáll. Szerintem csak megszokás kérdése lenne a dolog...
Csak vhogy nehezen tudom elfogadni, hogy azért kell majd váltsak mert nincsen más, és nem pedig azért mert a software-es oldalról olyan jól támogatott és kihasználható egy wide kijelző, hogy legközelebb mindenképpen olyat szeretnék. Ennyi.szerk.: elfelejtettem mondani, hogy Jehova
-
karesz501
senior tag
A baj az, hogy hiába lehet jobb a 4:3, ha a gyártósorok wide képernyőre állnak át, nem fizeted meg azt a plussz többletet amibe a 4:3 kerülne. Így sem olcsók a BC gépek, de pl. a HP már nem is gyárt 4:3-as gépet, mégse veszített a piaci részesedésből. A nagyvállalalati felfogásba nem számít, hogy egy céges user mit szeret(ne), ha megbízható és jó teljesítményű gépet kanak jó "bundle" áron akkor azt megveszik és azt kell használni. Ebből van a pénz, nem a magyar user-ekből akik a laptopinfós gépeket veszik
Nekem a fél életem az Outlook előtt telik el, nagyon sokat használom (no flame, muszály, mert ez a vállalati program). Bár a 4:3 számomra sokkal ergonómikusabbnak és használhatóbbnak tűnik, jelen esetben egy wide WSXGA(+) -on jobb dolgozni.
Filmnézéshez sokkal jobb (soha nem teszem ezt a notin...).
Dokumentumok olvasásához, kényelmesebb a 4:3, de ha már paralell kell olvasni/fordítani, min. 2 ablak esetén viszont már jóval használhatóbb a wide.
Excel-ben csak megszokás kérdése, hogy vízszintesen vagy függőlegesen terjeszted ki a munkafüzetet, szerintem mindegy.Alalpvetően abban látom a bajt, hogy a software-eket nem más elgondolás szerint fejlesztik mint régebben. Azaz nem optimalizálják őket sokkal de sokkal jobban a megváltozott trendekhez. Operációs rendszernek a minimum az lenne, hogy wide esetén függőlegesen helyezi alapból a taskbart, és úgy próbál operálni, pl.
És millió ilyen lehetőség van(lenne) még, csak nehezen kreatívkodnak vele az emberek.
Ez olyan mint a BlackBerry. Szuper jó dolog, de elsőre baromi kényelmetlen és furcsa, meg kell szokni. De utánaMondjuk én a magam részéről azt tervezem, hogy a jelenlegi T60-amat egy 14"-es T61-re fogom lecserélni, 1-2éven belül. Erős procival, SXGA+ -al és integrált videóval. Hacsak nem vet fel a pénz és nem szeretek bele egy X300-ba. Amire csak akkor van némi esély ha a cég kiküld vmi alibi továbbképzésre a US-be
Vagy az unokatesóm hazautazik megmutogatni az arab férjét és az unokaöcsémetszerk.: most olvasom, hogy volt Thinkpad tali, hívtatok és még csak nem is reagáltam rá. Ez van
A gyerek elveszi az eszemet, végre jó idő van és lehet vele bohóckodni a levegőn
-
karesz501
senior tag
válasz
macskajancsi #3408 üzenetére
Nagyon OFF, talán nem fednek minket meg érte túlzottan. Ugye?
Úgy gondoltam, hogy az újonnan vett winchestert egy USB-n keresztül rákötöm a gépre és közvetlenül arra írom ki a rendszert, ergo nem kell image-ezni. Csak nem tudom, hogy ezt lehet-e?
Még rack sem kell, csak USB-SATA átalakító. Már ha megy így a dolog...
-
karesz501
senior tag
Annyit még kérdeznék, hogy miként lehet a rendszerpartíciómat "elmenteni"?
Arra gondoltam, hogy az új winchestert beteszem egy mobilrack-be, rányomom a rendszerpartíciót, aztán kicserélem.
Csak nem tudom, hogy kell-e ehhez vmi spéci progi vagy milyen megoldásaim vannak?
Ötlet?Köszönöm
-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
A T60-amba tehetek bármilyen SATA-s mobil winchestert?
Kinéztem egy Samsung SpinPoint M5S-t, nagyotés drágát
, nem szívesen szívnék vele...
Előre is köszi,
Karesz -
karesz501
senior tag
válasz
macskajancsi #3392 üzenetére
Érdeklődj egy kicsit a Laptopinfo-nál, hátha nem olyan nagy a baj és értelmes összegért vállalják a javítást. Hátha nem az alaplap, mert akkor alkatrésznek eladhatod itt a Ph-n, talán.
-
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #3375 üzenetére
Egyetértünk (bár ez inkább rám nézve jelent bókot, tekintve Thinkpad "szaktekintélyedet"
).
Nekem tetszik 13.3"-on a widescreen is, pláne ha WSXGA. Pont az SXGA hiánya volt ami "elrettentett" korábban az X sorozattól, bár mostanság már kezdtem megbarátkozni a gondolattal. De ezek szerint nem kell majd kompromisszumokat kötnöm ezen a téren. Cserébe min. $2000-ról indul majd az alapmodell...
-
karesz501
senior tag
-
karesz501
senior tag
válasz
dekoninck #3329 üzenetére
Félreértettél. Természetesen nem ajándékba gondoltam
Én már elhatároztam, hogy akkor cserélem majd a T60-amat amikor tudok külföldről hozatni/szerezni/bármi egy Thinkpad-et. Mondjuk arra lennék kiváncsi, hogy van/lesz-e esély arra, hogy SXGA, esetleg SXGA+ -os X szériás gépek is megjelenjenek a közeljövőben?!?!?
Azt még megvárom, jólEgyébként javaslom inkább az IBM-et, már csak a nemzetközi szervíz- és garanciahálózat miatt is (amivel egyébként a Toshiba is büszkélkedhet, legalább is a szervízzel biztosan). A beszerezhető és házilag is könnyen (no meg nem utolsó sorban garanciavesztés nélkül) beszerelhető, max. bruttó 15k-s magyar billentyűzetről nem is beszélve
-
karesz501
senior tag
válasz
dekoninck #3323 üzenetére
Pont nekem válaszolt Shadowfax
, kb. ugyanilyen kérdésemre. Egyébként tudsz itthon venni, a mikéntekről olvassd ezt a post-ot.
szerk.: nekem is hozol egyet?
-
karesz501
senior tag
Nálam az USB csak akkor megy 2.0-án, ha bekapcsolás után dugom fel (na nem azt és nem oda
). Ha kikapcsolt állapotban is van vmi az USB porton (2.5"-ös HDD) akkor az bekapcsolás után csak 1.0-án megy. Kihúz-visszadug (má' megint...) és működik. Nálam.
Kíváncsi lennék, hogy ez "normális" jelenség-e?
-
-
karesz501
senior tag
válasz
tototos #3214 üzenetére
Szerintem normális jelenség lehet, mivel teljesen fixen nem rögzíthetik a panelt, nehogy "elpattanjon". A műanyag pedig vetemedik, bármilyen jó minőségű is. Talán a roll-cage -es T61-ek már nem ilyenek lesznek, talán.
Ha tudsz egy új LCD keretet szerezni akkor azt megpróbálhatod, talán megoldja a zavaró problémát, esetleg a zsanérokkal is próbálkozhatsz egyet.
Milyen géped van (már nem emlékszem, pedig tudom hogy írtad korábban, csak ritkán járok erre felé...)?
-
karesz501
senior tag
válasz
Gondwana #3208 üzenetére
Részemről nem feltétlenül a konkrét igény, hanem inkább egy adandó lehetőség az ami miatt elgondolkodtam... Egyébként elég sokat nyúzom a gépet, nagy mennyiségű anyagot kell konvertálnom (itt úgy vettem észre számít az extra cache, fejlettebb(?) szervezés illetve a nagyobb órajel...) és munkaidő után sokszor dolgozom a családi videóanyagon (1 éves múlt a fiam) és itt sokat számít. Pláne, hogy egytre kevesebb a szabadidőm.
És tervezem majd a Vista-t is, szerintem 2008-ban valós alternatíva lehet ha javítanak rajta egy SP-vel. Itt pedig a 64bit jön majd jól.
És hangsúlyozom: most még meg tudom oldani, viszonylag egyszerűen, kicsit később már nem lesz rá lehetőségem csak ha a gépet eladom és veszek egy másikat.
Viszont nehezen találtam 14-es sxga+ -os T60-at, nem akarok további kompromisszumokat...
Részemről ennyi, szerintem ez bőven elégshadowfax: Köszi az infót
BIOS frissítve, az alaplap pedig rev03 -as. Ezek szerint menni fog, bár szerencsére lesz alkalmam kipróbálni mielőtt megveszem -
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #3200 üzenetére
Millió köszönet érte.
Igen, tisztában vagyok a jogi következményekkel, de lehetőségem adódik most hozzájutni egy izmosabb C2D-hez, azt szeretném beizzítani.
Most is csak utolsó darabokat lehet halászni ezekből a procikból, nem kell sok hozzá és már csak SantaRosa-t lehet majd szerezni...Remélem a hűtés megfelelő lesz így is, majd egy kicsit utánaolvasok még. Ha van esetleg vmi ötleted azt szívesen venném
-
karesz501
senior tag
Van vmi elképzelésetek arról, hogy hol találok némi anyagot egy T60-as processzorának ki- és beszereléséhez? Minden segítséget szívesen veszek
Köszi
-
karesz501
senior tag
válasz
Adrian Mole #2422 üzenetére
Itt a Ph4-n is hirdetnek egy X30-ashoz valót pl. Nem lesz nehéz megtalálnod.
-
karesz501
senior tag
Hát megnéztem és valóban elszomorítóan kedvező áron lehet az USA-ban valóban gépet venni.
Pl.: T61, 14.1SXGA+, T7300 (2.0Ghz), X3100, 2X1Gb RAM, 100Gb 7200 HDD, DVD 8x RW DL, 6 cell bat., 3év gar., mindez 1412USD -ért. Ha erre rájön még a helyi max 10% áfa, még akkor is csak 295k -nál járunk. Szinte hihetetlen, de igaz. Erre még max 15k egy magyar billentyűzet.
Legközelebb akkor veszek gépet ha vmelyik ismerősöm, rokonom hazajön vagy hosszabb időre kilátogat... Addig pedig vissza a rideg valóságba... -
karesz501
senior tag
Például nézz szét az ebay-en, itt van a link én már körülnézegettem egy kicsit. Worldwide szállítással együtt is bőven megéri: [link]
Én azonban elgondolkoznék egy USB-s külső DVD írón, szerintem sokkal jobban megéri, hacsak nem utazás közben szeretnél/kell DVD-t írni, tudod más géppel is használni. Cserébe sokkal olcsóbb, viszont egy kicsit körülményesebb. Nekem a mnkahelyemen van az írósztalomon, itt teljesen jó, napközben ki tudok írni mindent ami kell és nem is kell cipelnem. Szerintem gondold végig.
tototos: szerintem ne sokat gondolkozz, az ''egyetemi körülményeknek'' sokkal jobban megfelel egy T60. Megjegyzem, hogy az utóbbi idők egyik legjobb döntése volt részemről, hogy kb. 3 hónapja megvettem a T60-amat, remélem sokáig fog még ilyen formában engem szolgálni
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
Igen, én is ezt gondolom. Drasztikus javítás, és ugrott a világgarancia amit még nem annyira tüntetett fel az illető. Szvsz ha nem derül ki, eladja garival együtt. Ha gond van, Te meg nézel bután a szervízben, hogy ''milyen kijelzőcsere''? Szóval gáz. Szerintem. És ez főleg a drágább márkákra igaz szerintem, pláne most, hogy a Thinkpad-ek eléggé felkapottak lettek. Szerintem.
-
karesz501
senior tag
Nincsen ez buherálva... Megveszik az összetört, hibás notikat, és megjavítják őket. Jó esetben a tudtodra hozzák, hogy ez garanciavesztéssel jár, de az IBM esetében meg lehet téveszteni a fogyasztót azzal, hogy még a neten is online tudja leellenőrizni a garanciát. Azt meg könnyen lehet, hogy nem veszed észre, hogy cserélve volt valami a gépen belül...
Az olcsó apronet-es gépekkel szvsz ugyanez a helyzet... -
karesz501
senior tag
Nézz körül a Dicota [link] kínálatában, szerintem nagyon jó táskákat lehet náluk kapni, gyakorlatilag minden mérethez és árkategóriában.
A mo-i forgalmazó:
Hungary
Dicota Hungary Kft
1077 Budapest
Rottenbiller u. 33 B
Phone: +36 1 321 3311
FAX: +36 1 321 2192
info@dicota.hu
www.dicota.hu -
karesz501
senior tag
válasz
adnoctum18 #2170 üzenetére
Ebay-ről lehet rendelni, UJ-822 -es DVD írót, IBM-et, újat. 125.00USD Mo.-i szállítással együtt. Szerintem érdemes rajta elgondolkodni, én éppen azt teszem
Egyébként itt egy lista Thinkpad DVD írók tekintetében, az ebay-ről: [link]
Hátha segít valakinek. -
karesz501
senior tag
Flat. Ez egyértelmű. Csak ennek a linkjén a kompatibilis gépekre az alábbiakat írja:
Hardware compatibility
Description Machine Type Model
ThinkPad T60 1951 All
ThinkPad X60, X60s 1702, 1706, 2533 All
ThinkPad Z60t 2511, 2512, 2513, 2514 All
ThinkPad Z60m 2529, 2530, 2531, 2532 All
ThinkPad Adv. Dock 2503 All
És az én gépem 2008-as Type. Szóval ezért nem tiszta...
Szerk.: adnoctum18 kérdése jogos. Más DVD írót nem lehet belepakolni egy T60-ba?
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
Hello fiúk,
Kérdésem a következő lenne: Szeretnék egy DVD írót a T60-amba (2008-66G), de nem igazodom ki az IBM honlapján az FRU-k és a típusok között.
Ezek [link] közül szerintetek is jó a ''ThinkPad Super Multi-Burner Ultrabay Slim Drive (flat bezel)'' a gépembe? Vagy ebbe a ''curved bezel''-es kell.
Válaszotokat előre is köszönöm,
Üdv.: Karesz -
karesz501
senior tag
Az internetes server csak széria vszám alapján ellenőrzi a garanciát, ezt utólag is bele lehet írni, mint azt például én is meg tudtam tenni otthon, egy ''IBM maintenance disk'' segítségével.
Ha nagyon fontos a dolog akkor szerintem csak az IBM szervíz tud biztosat mondani a gépről, személyesen, élőben. A honlap nem tartja nyilván, hogy melyik gép S/N-jéhez milyen alkatrész S/N-ek tartoznak.
Mellesleg mint kiderült, az alaplapom teljesen eredeti (ugye másmilyen nem is lehet...), most éppen az van ''vizsgálat'' alatt, hogy a UK-be szervízelték... Többször előfordult már, hogy a szervízesek nem írták bele a gép sorozatszámát az új alaplapba, hogy miért azt én nem tudom (valszeg elfelejteik...), a ThinkPads Forum[link] -on azonban erre van megoldás egy IBM Maintenance Disk segítségével. Akit bővebben érdekel a téma írjon, elég jól beleástam magam (sajnos) mostanság... Úgy tűnik, hogy a gépemre a garanciám érvényes, de majd minden kiderül remélem a napokban.
-
karesz501
senior tag
Merre felé találom a 2. memória foglalatot egy T60-on?
Ott van a 'palm rest' alatt ahol az első is? Millió köszönet
-
karesz501
senior tag
Még egy gyors kérdésem lenne a rescue and recovery kapcsán. Készítettem két mentést a gépemről de összesen közel 5Gb-ot foglalnak. Ezek egymásra épülő vagy külön-külön is használható mentések? Ha az utóbbi, akkor hogyan tudom a korábbit törölni? Mert nem találtam olyan könyvtárat ami ezeket a file-okat tartalmazná...
Előre is kösziiiiiii... -
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #2103 üzenetére
Hello,
A BIOS update utility csak részben oldotta volna meg a próblémát (mivel csak az utolsó 3 számjegyet lehet vele variálni...), ellenben letöltöttem az ''IBM Maintetnance disk''-jét, kiírtam egy boot CD-re és beleírtam mindent ami kell az EPROM-be, faszán
Közben az eladót kergetem, érthető okokból nincs elragdtatva a dologtól, de egy kis kártésítéssel minden megoldható lesz szerintem.
Jövő héten meg vmi alantas indokkal besétálok majd a szervízbe, és kiderül mit is mondanak. Persze titokban
A többit majd meglátjuk, köszönöm nektek mégegyszer az építő jellefű hozzászólásaitokat!!! -
karesz501
senior tag
válasz
Atlantis #2097 üzenetére
Everest a Számítógép-->DMI-->Rendszer fülecske alatt írta mindezt ki.
Kicsit elszomorodtam megint, hogy ez Magyarország és én itt élek. Ez van.
Leszedtem egyébként a maintenance disk-et, amivel model, type és serial numbert lehet a gépbe sütni. A szervízben ezt észreveszik vajon? Mármint ha sikerül mindezeket belesütni az EPROM-ba, és hogy nem az az alaplap van a gépben amivel eredetileg szerelve lett, hanem egy másikkal. Gondolom igen, biztosan egy cédüla vagy vmi van oda is ragasztva... De hátha nem szúrják ki, csak akkor ha szét kell szedjék és kifejezetten azt keresik/nézik. Hátha.
Tudok valahogyan bootolni nem floppyról is???
Szerk.: köszönöm, hogy eddig is ilyen sokat segítettetek, remélem sikerrel járok
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #2099 üzenetére
Rövid i javítva, csak hogy okuljak még többet
Elképzelésem sincs, hogy merre csinálhatták, de azért vannak félelmeim, hogy a UK-ben... A fórumon a program már nem leszedhető, asszem nyitok neki egy új topikot és cselekszem. Csináltál esetleg már ilyet? Jövő héten meg zargatom a céget egy kis pénzvisszafizetés miatt és bemegyek az IBM-hez is, hátha ők még tudnak valamit tenni vagy megnézni. -
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #2095 üzenetére
Hát, semmi jó nem történt... Sőt.:No products match 'MFG-_IN'. Ezek szerint létezik, hogy másik alaplapot kapott a gép? Remélem a szervízben bele tudják égetni a saját sorozatszámát... Remélem. Nagyon remélem. Az eladót mondjuk meg tudom találni, mivel egy 'cégtől' vettem. Egy T43-al kapcsolatban olvastam ilyen esetről a http://forum.thinkpads.com/ -on, ott ugyanez volt a jelenség egy alaplapcsere után, ahol nem égették bele a lap eeprom-jába a gép típuszámát. Állítólag még otthon is elvégezhető a művelet, remélem az IBM Mo.-ág pláne tudja orvosolni a hibát és hogy a garancia pedig nem ugrott e miatt. Remélem. Különben balhé lesz
Ha esetleg van még vmi ötletetek akkor hajrá, de szerintem jövő hétem irány a szervíz.
Szerk.: everest a következőt írjsa az alaplapra:
Rendszer tulajdonságai
Gyártó LENOVO
Termék MFG_IN
Verzió ThinkPad T60
Sorozatszám _GOING
Család ThinkPad T60
Indítás típusa Bekapcsoló gomb
Érdekes ez is. _GOING mint sorozatszám????
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
Annyit megtenne nekem egy T60-as kollega, hogy egy CPU-Z -vel megnézi, hogy a ''Mainborad'' fülecske alatt mit ír ki a model-re? Előre is köszönöm a segítőkész jelentkezőnek
-
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #2088 üzenetére
Hát ez mindenképpen szarul hangzik. Akkor egyértelműen be kell menjek vele a szervízbe, hátha ott be tudják azonosítani és újra programozni az eepromot rajt, hogy stimmeljenek a számok. Asszem. De javíts ki ha tévedek... Nem olvassa ezt a fórumot véletlenül egy IBM-es szervízes?
Nem lenne egy utolsó dolog ha tudna egy kicsit segíteni...
-
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #2086 üzenetére
''Error 75 received from the package index Server. Please contact the support center.''
A probléma még az is lehet, hogy vmi okból kifolyólag a ''Get new update''-re a machine type and model a következő: ''TP-79___'' pedig itt 2008-66G -nek kellene lennie, nemdebár??
Szervíz nem tudott segíteni semmit, és eddig nem sok mindent találtam...
Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Dell Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest