- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Aktív témák
-
Adrian Mole
senior tag
Hát ez az, hogy nincs ott
Itt azt írja, hogy megintcsak nem ír semmit, tehát ez azt jelenti, hogy vagy mindenben van, vagy azt, hogy olyan esetleges, hogy nem zúdítják ezt az információmennyiséget a vásárlókra.
Azt hiszem, nem marad hátra más, mint szétszedni a gépet, és belekukkantani
Sajnos nem nálam van, de ezek szerint kézrátétel nélkül nem fejleszthető.
De köszi, mindenesetre! -
Adrian Mole
senior tag
No, megvan a T30-as száma: 2366-DG6. Kerestem a Lenovo oldalán, de nem találom, hogy van-e benne antenna. Hol tudom megtalálni?
Ja, és keresek a T30-hoz magyar nyelvű billentyűzetet, illetve beleillő wireless lan megoldást, bár lehet, hogy inkább feldobok egy aprót.
-
Adrian Mole
senior tag
Fejből nem megy. Az biztos, hogy 2366-D..., na innen nem megy. Amikor kezemben volt a gép, a szám alapján megnéztem az IBM oldalt, de ott nekem nem derült ki, hogy van-e benne antenna, csak az, hogy wireless minipci kártya nincs.
Egyébként köszönöm mindenki segítségét. Majd még jelentkezem.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Gondwana #6373 üzenetére
Köszi, ezt ismerem, de csak ezért nem fogom szétbontani a gépet, pláne, mivel a minipci modult nem tudom, hol lehetne beszerezni. Antennát láttam már több helyen, a wireless modult még sehol sem, egy 30.000 Ft-ot érő géphez pedig nem fogok ugyanennyiért alkatrészt rendelni az IBM-től.
-
Adrian Mole
senior tag
Erre valaki?
A gépben nincs wireless. A helye, gondolom megvan, de nem tudom kideríteni, hogy gyárilag van-e benne antenna, és gőzöm sincs, hogy belevaló minipci wireless modult honnan tudnék szerezni.
A mostanában kapható USB wireless kliensek 2.0-s csatlakozójúak, a T30-on ugye 1.1-es van. Nem tudom, ezek a kliensek használhatóak-e a régi csatival.
A PC-card helyen a fenti okok miatt (1.1-es alaplapi) csücsül egy USB 2.0-ás PC-card, de az használatban van (pendrive) és vaskos is a vége, nem tudom, hogy létezik-e olyan wireless PC-card, aminek nincsen vastagítva a vége (hogy elférjen a másik, USB-s).
Vagy bármilyen másik megoldás létezik-e? -
Adrian Mole
senior tag
T30-ashoz milyen WLAN kliens a legegyszerűbb? Létezik USB 1.0-s kliens, ami használható? Vagy mindenképpen PCMCIA kell?
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #5809 üzenetére
A battery reset megvolt, nem volt hibaüzenet. Mindazonáltal nem használom mostanában 220 (230) nélkül, szóval még nem tudom, hogy volt-e haszna.
Más. Gondolkozom azon, hogy lehet, hogy cserélnék vinycsesztert (sok oka van annak, hogy miért gondoltam erre). Szerintetek:
- milyet lehet vennem, hol deríthető ki a használható vinyók listája? (TP T60 1952-EB4)
- hogyan tudom átmenteni a rejtett partíció tartalmát az új vinyóra? Elég, ha a kiírt CD-kről feltelepítem, megcsinálja magának? (nyílván új vinyónál friss telepítésben gondolkodnék)
- szerintetek érdemes esetleg processzorcserében is gondolkodnom? Kapható még egyáltalán upgrade proci (T7000 széria) ehhez? -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Gondwana #5760 üzenetére
Köszi a válszt, kicsit elkalandoztam, csak most vettem észre. A Resetet majd megcsinálom, köszi a tippet. Azóta nem használtam huzamosabb ideig csak aksiról, nem is csinált ilyet megint.
Nem tudom, milyen a battery. Elvileg manufacturer name SONY a Battery Info-ban, magára a telepre nincs ráírva, csak annyi, hogy Lenovo számára készítve. -
Adrian Mole
senior tag
Erre tud valaki tippet?
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Kukupenko #5745 üzenetére
Öööö, kezdd ott, hogy lemented az adataidat
Erre egyébként van beépített progi is akár.
Aztán tényleg úgy kell folytatni, hogy IBM access. Onnan kiválasztod a megfelelő lehetőséget. Nekem ThinkVantage gombom van, gondolom, hasonló a dolog, ott tök egyértelmű volt, hogy mit kell csinálni, tulajdonképpen egy IBM által reszelgetett Windóws telepítést kell lezongorázni, csak a gép pakolja fel a mindenféle drivert is (meg sok újraindítás kell, erre emlékszem). -
Adrian Mole
senior tag
T60, kérdés. Lehet, hogy telepgondom van?
Reggel hálózati csatlakozás nélkül használtam a gépet. Kb 45%-os akkutöltöttségnél (ami majdnem 2 órás üzemidőt ígér elvben) hirtelen átváltott 5%-ba a kijelző, és közölte velem, hogy állítsam le a rendszert. Természetesen most már hálózati csatlakozással használom a gépet, de 64%-on áll a teleptöltöttség jelző, miközben közli, hogy 6 perc van még a maximális töltöttséghez
Mondjuk a telefonom fel van téve az egyik USB-ra, és tölt is szorgalmasan, nem tudom, hogy ez bekavarhat-e. -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Gondwana #4393 üzenetére
Hhehe. Köszi, Gyurcsók mód nem kellett, újrahúztam a komplett rendszert, elvileg most megy.
AC: így ment a régi rendszerrel, de nem hozott változást.
TVTSCHED-re majd figyelek.
Ami RR ügyben furcsa volt, hogy CD-re mondtam neki kiírni, ehhez képest kifagyott, újraindításra (mint ahogy később kiderült) elkezdte a winyóra.
Szerváltam egy külső vinyót, lementettem a D&S mappát, azt jónapot. -
Adrian Mole
senior tag
ÁÁÁ, agyhugykövet kapok.
A következő történik a T60-asommal:
Bekapcsoláskor boot windóz, bejelentkezés, elindul az Access Connections (még a bejelentkező ablak felett, asztal nélkül), befonom a szakállam, mire eljutok az asztalig, de nincsenek ThinkVantage programok ha TV gombot nyomok (ha várok egy pár percet, az is megy). Program Filesből megjönnek "rögtön", de pl a AC csak annyit csinál, hogy berakja magát a memóriába és nem indul. Nna, gondoltam, ideje megcsinálni a RescueandRecovery lemezeket (még nem írtam ki őket), de nem tudom futtatni, mert amint CD írás következne, kifagy a gép, ráadásul valami C++ hibaüzenettel??? Ha újra elindítom a RR-t, azt írja, hogy recovery in progress, de anélkül, hogy hozzányúlna a CD-hez, baromi lassan növekszik a %. Wirelessel nem tudok felcsatlakozni netre, csak kábellel, igaz, az AC-ból nem látok semmit.
Mi a franc lehet ezzel a géppel? -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #4372 üzenetére
Kábellel megy (fix ip, gateway, DNS beállítva). Nem értem.
-
Adrian Mole
senior tag
Hali!
T61-es Vista Business-szel sem Access Connections sem Windows saját beállításaival nem hajlandó felmászni a netre. A net egyébként működik más géppel (még az én Thinkpademmel is, igaz, az T60 és XP-s és az is igaz, hogy azzal is van nyögvenyelés, de legalább működik), mi a fenét lehet csinálni?
Maga a hálózat úgy néz ki, hogy a routeren nincs DHCP, fix IP-ket lehet választani, a titkosítás WPA2, AES+TKIP. -
Adrian Mole
senior tag
Nem, tudom a megoldást, sőt, az Access Connections progival én is szívok. Ez a Java ötlet elgondolkoztató. Ami azt illeti, nekem 3 Java verzió lehet már fent (IBM, Sun - OOo, meg lehet, hogy a MS Office is belegányolt - utóbbi óta szívok tulajdonképpen én is a csatlakozással itthon, bár eddig nem jutott eszembe, hogy lehet ilyen összefüggés).
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Gondwana #4348 üzenetére
Köszi a választ!
WiFi: itthon csak fix ip címek vannak, a routerem nem is oszt DHCP-vel. Egyébként egy SMC. Volt időszak, amikor gond nélkül működött (tehát gyorsan felcsatlakozott), de ez elmúlt. Nem tudom, hogy a gép vagy a router a hibás, de nem is igazán tudom, hogy hol kezdjem vakarni a fejem. Végülis működik, csak lassú a felcsatlakozás és az Access Connections hülyeségeket ír ki. Ezért gondoltam, hogy hátha a kis T60-as a hunyó.
Kifli: igen, kicsit erősebb nyomásra benyomódik a trackpoint körüli rész, és attól balra és felette. Az Enter körül is tapasztalható, de sokkal kevésbé. Hm, megnézem majd szétkapásilag, ha rá tudom venni magam. -
Adrian Mole
senior tag
Plíz, erre vki reagáljon értelmeset: [link]! Köszi!
-
Adrian Mole
senior tag
Erre tud valaki válaszolni poénokon kívül?
Köszi -
Adrian Mole
senior tag
Két kérdésem lenne, mindkettő a T60-asommal kapcsolatos:
- Access Connections-ben az itthoni felcsatlakozáskor (WiFi, fix IP, WPA2) nagyon sokáig molyol az IP cím beállítással, majd kiírja, hogy nem sikerült, de közben mégis megy a net. Máshol, igaz, DHCP-s routerrel, de ugyanúgy WPA2-vel nincs ilyen gondom. Hogyan tudnám gyorsítani a kapcsolódást? (locations törlése és újrapakolása már megvolt)
- Úgy vettem észre, hogy a gép billentyűzete kissé és nagyon enyhén kiflibe van hajolva (felfelé a közepe). Mennyire parázzak ezen? -
Adrian Mole
senior tag
Segítség!
Megint gondom van az Access Connectionszel, vagy általában az internetes csatlakozással (T60). Wireless csatlakozás nem megy. Pedig minden be van állítva a location profilnál (otthon fix IP, titkosítás van), azt mondja mégis, hogy nem találja a hálózatot. Hol az a baja, hogy szerinte nincs elég közel, hol az, hogy nem válaszol a rooter. Find-nál tökéletesen látja pedig a rootert.
Felmerült bennem az is, hogy a héten egy szállodában rákényszerültem egy T-COM-os wireless kártya megvásárlására (máshogyan nem volt net), annak a beüzemelése is nagyon lassan ment, hátha az okoz gondot (azt a location-t már letöröltem). -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Atlantis #3134 üzenetére
"sajnos a kínaiak egyre több pácienst is biztosítanak"
Namost nem akarom elvitatni magamtól a hülyeséget, tehát lehet, hogy én voltam baromarcú, de nem emlékszem, hogy a logolást én kapcsoltam volna be. Ezek szerint marad az, hogy nagy valószínűséggel a sw volt a hunyó. Ráadásul egy logolás, ami egy nap 10 Mb-nyi adatot termel, azért nem kellene hogy lefoglalja a fél processzort egész nap. -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Shadowfax #3127 üzenetére
OK, köszi, teszek még egy próbát ezzel is.
Közben egyrészt meglepve veszem észre, hogy ha kikapcsolom (a hw-es gombbal a gép elején) a wifi antennát, akkor jóval kevesebb prociidőt emészt a progi, de még így is elég jelentőset (venti még most is állandóan megy). Másrészt felfedeztem, hogy a c:\Program Files\ThinkPad\ConnectUtilities\ könyvtárban van két folyamatosan bővülő html (?) file. A nagyobbik 10 Mb-os és csak a mai napra vonatkozik. Nekem kínai, sajnos.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #3125 üzenetére
Nincs updatelhető komponens.
Nem tudja esetleg valaki, hogy a fent említett Access Connections naplózza-e valahol a viselt dolgait? Hátha bele tudnék nézni, mi a répa ez. -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Atlantis #3124 üzenetére
Waaaa! Nem akarom, nem akarom!
Most jelenleg a Think Vantage System Update-tel próbálkozom. (zárójelben - a tököm egy kicsit tele van, hogy ActiveX alatt megy, Explorert kell hozzá használnom) Ha lesz eredménye, visszaírok ide.Mint moderátorhoz - bocs, hogy két helyre is felpakoltam, de tényleg sürgős, év végi hajtásban nem akarnék újratelepítéssel szívni
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #3122 üzenetére
Sőt, tettem fel a Lenovo supportjának is kérdést, de nem jött (eddig) válasz.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #3121 üzenetére
Még annyit a dologhoz, hogy újratelepítettem a Think Vantage Access Conections progit, de a gond ugyanaz maradt. Help!
-
Adrian Mole
senior tag
Nagy szószban vagyok, és nem tudok rájönni a megoldásra. remélem, tud valaki segíteni, vagy átirányítani egy másik topicba. A gép egy T60. A Think Vantage Access Connection lefoglalja az egyik processzormagot, és belassítja a gépet. Maga a program is évek alatt hajlandó csak elindulni (ha nem kábeles netcsatlakozás van), szívok a hálózatra felkapcsolódásnál. A feladatkezelőben az AcSvc.exe 50%-on áll periódikusan (kábeles csatlakozásnál is), más, AC-vel kezdődő exe-k is bekavarnak és állandóan, kb másodpercenként egyszer a winyóhoz is hozzányúl valami. Ami mostanában történt, az az, hogy a géphez adott Symantec vírusírtó és tűzfal licence lejárt, mindkettőt legyalultam, vírusírtóból AVG van fent, a tűzfalnak a Windows sajátja. Hogyan tudnám helyrepofozni a dolgokat?
Nem tudom, hogy kapcsolódik-e a témához, de megpróbáltam legyalulni néhány progit, többek között a PS SE Albumot (vagy hogy a penészbe hívták), mikoris az unistalnál közölte, hogy használja az AcSvc.exe-t, legyek szíves azt leállítaniLegyalultam, de maradt a fent leírt jelenség.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
adnoctum18 #2493 üzenetére
Az OOo 2.2. Köszi, ezekszerint megpróbálom letölteni a 2.3-t.
Ha jól emlékszem, az automatikus update-ben nem volt Java. -
Adrian Mole
senior tag
Valaki belefutott már ebbe, és tud elegáns megoldást:
- T60-as gép,
- IBM Java előtelepítve,
- OpenOffice használva
OOo nem szereti az IBM Java-t. Gondolom Sun kellene neki. Hogyan lehetne ezt megoldani, hogy a gép se és az OOo se sértődjön meg? -
Adrian Mole
senior tag
X szériához utólag is lehet dokkolót venni?
Az itthoni eladóhelyeken nem láttam (tudom, utánnakérdezhettem volna, de lustaság rulez).
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest