- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
Neja
csendes tag
válasz
dabadab #1026 üzenetére
Köszönöm szépen! Nagyon jól vágod a témát!
Pontosan erről van szó: a hibás pixelek nem zavarnak, mert tényleg nagyon oda kell figyelni, hogy észrevegyem őket, de baromira bosszant a dolog, hogy vettem egy dolgot ami nem kis pénzbe került, és nem tökéletes; holott mielőtt ezt a márkát válaszottam, mindeki csak ezt ajánlotta, hogy ilyet és ne mást: ''A mobilok a Nokiánál, a notebookok pedig az IBM Thinkpadnál kezdődnek és végződnek!'' - mondták.
Mindenesetre nem gondoltam volna, hogy a dühöngésemmel ennyire fellendítem a topik forgalmát.Bocsi.
Az viszont - kicsit furcsán hangzik - de megnyugtat, hogy az előttem szólók közül is van néhány Thinkpad tulaj, akiknek szintén van hibás pixeles gépük.Megpróbálok együttélni a tudattal, hogy én is így jártam.
-
Neja
csendes tag
válasz
Atlantis #1021 üzenetére
Ez a kijelző és felbontás dolog érdekes, ugyanis a linken amit Flashcash adott, csak 14.1''-os XGA (1024x768) vagy SXGA+ (1400x1050) felbontású T42 van. Az én notim szintén XGA felbontású, viszont tuti, hogy 15''-os. A táblázat szerint UXGA felbontású 15''-os T42 van. Az enyém nem ilyen. A lényeg viszont az, hogy 8 pixelhibától cserélik a kijelzőt, nagyobb felbontású LCD esetében pedig még több hibás pixel kell hozzá.
Zavarni engem sem zavar a dolog, mert írtam is, hogy nem zavaró helyen vannak (pont az XP kék tálcájára esnek), illetve a harmadik, ami magasabban van, az pedig csak egy bizonyos szögből látszik.
Természetesen csak emiatt nem fogom eladni a gépet, ezt csak első felindulásomban írtam, de mindenesetre bosszant a dolog. Nem tudom, hogy a többi noti márka esetén mennyi az esély pixelhibára vagy mekkora az LCDk meghibásodási aránya, de én kicsit csalódtam, ezért is írtam dühömben elsőkörben az eladást. Mindezektől eltekintve elégedett vagyok vele. -
Neja
csendes tag
válasz
Flashcash #1018 üzenetére
Köszi. Megnéztem. Elvileg 8 pixel hibája esetén cserélik az LCD-t. Most nem tudom örüljek, hogy csak pár (3) pixel halt meg, vagy bosszankodjak, hogy nem 8 db.
Ez mondjuk eléggé durva: veszel egy x százezer forintos gépet, nincs szerencséd: mondjuk fél év múlva pixelhibás lesz a kijelző, de csak egy-két pixel hal meg. A szerviz nem foglalkozik vele, csak ha lesz rajta még jópár (T42-nél 8 db).
Apropó esetleg nem kell valakinek egy pixelhibás T42 ? Elment tőle a kedvem. -
Neja
csendes tag
Sziasztok!
A kijelzőm pixelhibás. (T42) Jelenleg három hibás pixel látható rajta, ezekből kettő egyáltalán nem észrevehető helyen van, de akkor is léteznek. A harmadik már könnyebben felfedezhető, de csak egy bizonyos szögből nézve a kijelzőt.
A kérdés: tud valaki mondani valamit arról, hogy az IBM hogyan viszonyul a hibás pixelekhez? Járt már így valaki?
Köszi. -
Neja
csendes tag
válasz
Shadowfax #884 üzenetére
A wlan-kártya driver frissítés és a touchpad használata közbeni ciripelő hang közt szerintem semmi összefüggés nincs.
Az angol nyelvű fórumon többen írtak erről a jelenségről, általában a Power managment-ben az Energiagazdálkodási séma megváltoztatása megoldja a problémát.
Igazad van! Megnéztem a System Update 2-ben az Installation Historyt. A wlan drv frissités előtt frissített egy UltraNav drivert és egy UltraNav Wizard-ot. Inkább ezekkel lehetett összefüggésben a dolog.
Egyénként érdekes, mert azóta se jött elő ez a ciripelő halk hang és a már korábban említett világító, vándorló zöld pötty sem. -
Neja
csendes tag
válasz
Terminus_ #877 üzenetére
Az én gépemben egy Atheros 11b/g Wireless LAN Mini PC Adapter van. A hétvégén a System Update 2.0 letöltött hozzá egy Intel drivert és telepítette azt. Úgytűnik, hogy működik, mert be is lehet kapcsolni és talál is hálózatot, viszont azóta néha ha a touch pad-ot használom, akkor az egér kurzor mozgásával szinkronban halkan ciripel, nyekeg a gép.
-
Neja
csendes tag
Értem. Köszönöm szépen a válaszaitokat. Megnyugodtam.
-
Neja
csendes tag
Sziasztok!
Kérdés:
észrevettem, hogy a noti tápegysége hallkan sípol ha a hálózatba be van dugva, de a notiba nem. Ha bedugom a noteszba is akkor a sípolás megszűnik. Egyébként normálisan működik, tölti az akksit, stb. De ez a halk vinnyogó sípolás eléggé zavar/aggaszt.Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel ?
-
Neja
csendes tag
Nah, megint egy kis okoskodás:
kompatibilitás: T40-T40/p T41-T41/p T42-T42/p
ThinkPad Multi-Burner Ultrabay Slim Drive
P/N 73P3294
P/N 92P6110 FRU
CRU: Yes
[link]
kompatibilitás: T43-T43/p
ThinkPad Multi-Burner Plus Ultrabay Slim Drive
P/N 73P3342
P/N 39T2507 FRU
[link]
kompatibilitás: T60-T60/p ezeken kívül: X60-X60s Z60t-Z60m
ThinkPad Super Multi-Burner Ultrabay Slim flat bezel
P/N 40Y8623
P/N 39T2677 FRU
[link] -
Neja
csendes tag
Szia! Úgy tudom, hogy ez a probléma csak komplett alaplap cserével oldható meg, mert az IBM nem fogja a jelszót megmondani, vagy a jelszavas védelmet kikapcsolni. Úgy tudom, hogy ezt még akkor sem teszik meg, ha te vagy a noti hivatalos tulajdonosa. Elvileg létezik talán valami buherátoros megoldás, de erről gyakorlatilag nem tudok semmit.
-
Neja
csendes tag
válasz
Flashcash #857 üzenetére
Ez igen! Köszi az infokat!
Mindenesetre amit kiokoskodtam (E-Bay), hogy
9.5mm ULTRASLIM drives: UJ-832 UJ-842
12.7mm SLIM drives: UJ-810B UJ-811B UJ-830B UJ-831B UJ-840 UJ-841 UJ-850
Slot drives: UJ-845 UJ-846
Az is igaz, hogy valóban egy part number valszeg csak pl annyit jelöl, hogy az egy Ultrabay Slim DVD Multiburner Plus a T40 szériához, de ez ezenbelül lehet Hitachi, LG, Matshushita.
Viszont ezek az árak katasztrofálisak [link], majdnem elsirtam magam amikor átbogarásztam őket. Gondolom ezek hivatalos Lenovo (IBM) viszonteladói listaárak.
A Lenovo oldaláról a Support alatt elérhető Parts Information, ott megtudható, hogy pl pontosan melyik DVD író jó a notiba (T40 - T60 különbözőség ? ). [link] -
Neja
csendes tag
Sziasztok!
Valaki alaposabban utánajárt már a témának, hogy pl T42-esbe mennyibe kerülne egy DVD író?
Mivel Ultrabay Slim bővitőhelyről van szó, így csak 9,5 mm-es magasságú meghajtók jöhetnek szóba amiket elvileg csak a Panasonic/Matshushita gyárt. [link] Az UJ-822B lenne jó hozzá. (?) Itthon nem láttam még ezeket. Sajnos a forgalomban kapható meghajtók mind szabvány 12,7 mm-esek (fél coll) így azok nem férnek bele.
Szóval mit tudunk tenni, van valakinek ötlete ? Én stupidra kerestem már magam a neten az ügyben, de nem jutottam semmire - maximum csak annyira, hogy külső USB csatlakozóst kellene venni. (?)
[Szerkesztve] -
Neja
csendes tag
Én sem emlékszem ilyen nevű progira vagy alkalmazásra, de amikor gépindításkor megláttam a világító zöld pöttyöt, ami majdnem kiégette a szemem, hát enyhénszólva bepánikoltam (egy hetes T42). A pötty vándorlása viszont kicsit megnyugtatott, mert akkor az nem lehet pixelhiba. (?) Azon gondolkodtam, hogy mit telepítettem fel, de az Access IBM progin kívül mást nem. Szóval érdekes...
Remélem nem fogom sűrűn látni.
-
Neja
csendes tag
Oké. Értem.
Egészen pontosan ez úgy van nálam, hogy Type: 2374 Model: CTO Status: In warranty Expiration date: 2008-01-05
Más:
ma arra lettem figyelmes, hogy bekapcsolás után egy világító zöld pötty jelent meg az LCD-men. Pixelhiba ?Viszont a pötty ''vándorol''. Hol itt tűnik fel - hol ott. Eltűnik majd visszajön. Olvastam itt a topikban valahol, valakitől, hogy ez összefüggésben van bizonyos progi vagy progik telepítésével. Nem emlékeztek, hogy miről volt szó? Nem igen akarnék újra átpörgetni többszáz hsz-t.
Köszi! -
Neja
csendes tag
És akkor jönne a garanciás kérdésem:
- mit jelent a Model: CTO rövidítés a garanciánál ?
- mit jelent az alábbi kifejezés ?
''This product is entitled to parts, labor and on-site repair service (9x5 next business day) in approved locations.''
Köszi! -
Neja
csendes tag
-
Neja
csendes tag
Igen ezt én is észrevettem; nekem is többmindent manuálisan kellett feltelepítenem. A Hotkey driver nem segített nálam se, de nem hinném, hogy a problémának köze lenne a recovery particióhoz.
Megtaláltam a megoldást: fel kell telepíteni az Access IBM Online User's Guide-t innen [link] ami többféle nyelvi verzióban létezik. Ekkor már működött a kék Access IBM gomb, de én még feltelepítettem egy customization tool-t is: [link]. A problémám megoldódott. -
Neja
csendes tag
válasz
Shadowfax #823 üzenetére
Szia! Köszi az infókat!
A System Update van fent, le is töltött már jópár frissítést, de pl ez a Hotkey driver nem volt köztük - legalábbis nem emlékszem.
Ha este hazaérek letöltöm a linkről és kipróbálom. Majd jelzem, hogy mire jutottam.
Garanciával kapcsolatban lenne majd kérdésem, de azt is csak este tudom megírni, mert fejből nem vágom a noti gyáriszámát.
Egy kérdés viszont lenne, mert végigolvastam a hsz-eket és többször említitek: mi a búbánat az a NHC ?Valami hardver controll progi vagy mi?
Köszi. -
Neja
csendes tag
Sziasztok!
Én is csatlakoznék a klubhoz.Csütörtök óta egy T42-t gyötrök. Első körben nagyon elégedett vagyok vele, de szerintem lesznek még kérdéseim.
Nem tudom hányan ismeritek őket, de itt lett megvéve [link] múlt héten még T42 gépeik voltak, most pár T43 van náluk. Nekem korrektnek tünnek. A kifogástalan, szép állapot tényleg az! Egy vékony karcocska, porszem sincs a masinán.
Kapásból megszületett az első kérdésem is:
A kék Access IBM gomb megnyomására nem történik semmi, ellenben a kézikönyv szerint egy help vagy info felületnek kellene megjelennie. Alapból kellene működnie vagy valamit telepítenem kellene hozzá?
János
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Trollok komolyan
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest