- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
Aktív témák
-
wienattwo
tag
válasz
Sziszifeca #8324 üzenetére
Nekem is ilyen felbontású T42-m van, az új 9 cellásnál alapjáraton, min. fényerőnél 8 óra fölötti hátralévő időt írt ki. Még az elején leteszteltem min fényerővel, aktív wifizéssel, és 7 órán keresztül bírta. Ráadásul jobban is tudod kímélni a 6 celláshoz képest, mivel valsz nem kell olyan sűrűn töltögetned.
-
wienattwo
tag
A teljes lemerülést tényleg kerülni kell, de a túltöltés veszélye a nimh akkukra igaz. A liion akkunál pont az a lényeg, hogy nem tud túlcsordulni. A teljes lemerítés-feltöltést is nimh-nél szokás alkalmazni, hogy ne álljon be a memória effektus.
A teljes lemerülés persze nem azt jelenti, hogy a noti már nem bírja energiával és kikapcsol; attól még nem lesz semmi baja. Gond akkor lenne, ha az akkut lemerülés után félretenném pár évre töltés nélkül. -
wienattwo
tag
Tudja vki, hogy kb mennyi idő, amíg a szerviz beszerzi a gyári recovery lemezeket? Már 2 hónapja rendeltem, azóta sajna egy mailemre sem voltak képesek válaszolni, telefonon meg elérhetetlenek voltak.
-
wienattwo
tag
válasz
Kovács84 #5806 üzenetére
Egyszer nekem is volt ilyen esetem T42-vel, 1,7-es dothan van benne, a szorzónak 6-17 között kell váltakoznia, mégis vmi miatt állandó 17-es szorzóval működött (everest-tel néztem). A minimális 8W helyett az is sokkal többet fogyasztott. Xp-t újra felraktam és megjavult, azóta soha nem csinálta újra.
-
wienattwo
tag
A 3113 hozzászólásod alapján a T40-ed tuti dual channelben működik? Mert elhangzott, hogy a dual elvileg csak a 915-ös chipsettől létezik, ami csak a T43-tól van. A T42-mbe az 512-es 333mhz-es Hynix mellé próbálgattam 512MB 400mhz Kingmaxot, ekkor kékhalál, aztán beraktam mellé 333mhz-es CSX-et, azzal gond nélkül ment, de nem dualban. Ha lesz alkalmam, akkor majd beszerzek két azonos CSX-et, aztán azzal is megpróbálom. Csak mert ha a T40-ed ment dualban, akkor ezek szerint mégiscsak van értelme kísérletezgetnem.
-
wienattwo
tag
Kösz! Akkor a Quadrok tényleg nem fogyasztanak sokkal többet az integráltaknál. A T43-as 3 órája viszont tényleg furcsa.
KilgoreTrout: most nem vagyok notiközelben, de ugyanott, ahol nézted ciklust is. T42-nél legalábbis jobb lenti ikonoknál klikk a %-os akku mutatójára, ott vmi akku info v hasonló, és egy helyen mutatja az áramerősséget, feszültséget, ill fogyasztást Wattban.
-
wienattwo
tag
válasz
KilgoreTrout #4421 üzenetére
Kösz, sokat segítettél! Azt még meg tudnád mondani, hogy közben hány Watt fogyasztást mutat? Tudom, ki lehet számolni, de jobban érdekelne, hogy a gép mit mond. Csak azért kérdezem, mert a T42 1.7 Dothan min. terhelésnél 8W, wifi 8-10W, teljes terhelésnél 16-17W (Winrar benchmark-kal 100% CPU terhelésnél), és kíváncsi vagyok, hogy egy kétmagos T6x-es sokkal többet fogyaszt-e még minimális terhelésnél is, vagy annyira nem vészes a különbség.
-
wienattwo
tag
Ha vkinek van T6x-es gépe, és 6 cellás 5200mAh-s akkuja van benne, írja meg akár priviben, hány Wh-s az akku újkorában, és hogy min. fényerő mellett állva/wifi mellett a gép hány W-t fogyaszt! (ill kéne a proci frekije és a vga típusa). Csak mert már
össze-vissza hallok mindent; vki szerint alig bír 4 órát, vki meg 6 órán át húzza, szóval nem tudom, mi az igazság. -
wienattwo
tag
válasz
macskajancsi #3599 üzenetére
Azért szépen el lehetett ejtve az a noti....
-
wienattwo
tag
válasz
macskajancsi #3595 üzenetére
Laptopinfo-nál szokott lenni hibás billentyűzet, ott sztem pótolhatod a hiányzó darabot. Amúgy fotó nélkül szerintem nehéz így besaccolni az árát. 512 ramot nem adod el nekem?
-
wienattwo
tag
válasz
Major Major #3264 üzenetére
Én láttam már 1 és 2 éves 4400mah-s ibm akkut is, ami előttem lett berakva a notiba, előtte senki nem használta soha; simán elérte a max kapacitását és a mai napig szuperül működik. Szerintem arra a dobozos ibm akkura azonnal csapjál le. Én egy eredetinek jobban örülnék, mint egy utángyártottnak.
-
wienattwo
tag
T42-be (512 ddr333) ramot szeretnék bővíteni 1 gigára. Úgy lenne a legjobb, ha eladnám az eredetit, és vennék bele 2x512 400mhz-eset. Ekkor IBM-éknél a noti garija elvész? (tudom, volt már róla szó, csak nem emlékszem,hol)
Ha ez nem járható út, akkor csak vennék mellé egy 512-es Kingmaxot, de abból lehet kapni 333 ill 400mhz-eset is azonos áron. Ha dualban szeretném hajtani, akkor inkább a 333-ast érdemes venni?
Vagy pedig -mivel az eredeti ram Hynix (csak ibm matricával)- érdemesebb Hynix-szal párosítani a dual miatt? -
wienattwo
tag
Vettem egy eredeti IBM 9 cellás 6600mah-s akksit a T42-mbe (P1.7M, 512ram, ati9600, 14"xga), közepes fényerő mellett vezetékes neten 5óra pár percet bírt ki, pedig aktívan neteztem. Én a dedikált vga miatt csak kb 4 órával számoltam. Ennyire hatékony lenne az ati Powerplay? Csak azért furcsa, mert eljátszottam ezt egy olyan új Toshibával is, amiben coreduo és gma950 volt 512rammal, 6 cellás 4400mah-s akksival, és azzal 3 óra pár percet lehetett elérni ugyanígy.
-
wienattwo
tag
válasz
Shadowfax #3053 üzenetére
Én pont reggel néztem, amikor változott a weboldaluk, a t61 250e volt, aztán amikor már csak 1 db maradt belőle, 270e-re módosították
A t60 14" tft-vel és 2giga rammal és gma950-nel, dvd olvasóval volt 200e, az eltűnt 5 perc alatt, aztán jött a 15" tft 1 gigával és x1300-zal 210-ért. A t61 bitang nagy vétel volt 250-ért, csak nekem egy vasam se volt
-
wienattwo
tag
Van nálam egy T42-es, de amikor indítja az XP-t, elakad, merthogy hibás a version.dll fájl, szóval nem tudok belépni a win-be. T42-nél is van recovery partíció? Hogyan kell azt elővarázsolni? (újraindításnál ha megynyomom az access kék gombot, akkor ott a menüben nincs recovery)
-
wienattwo
tag
Az igaz, hogy már a Kingston memóriák is jó árban vannak, de állítólag az eredeti IBM memóriák, amik az új notikkal vannak szerelve, nagyon ütősek. Ha jól emlékszem, 1 gigás IBM ram kb. 20e ft. Az más kérdés, hogy kinek éri meg eredeti memóriával bővítenie a gépét, ha már ott van az olcsóbb Kingston is. Egyéb olcsóbb márkáknál telerakják a gépet Hynix-szal.
-
wienattwo
tag
-
wienattwo
tag
Akkor úgy néz ki, hogy árban így praktikus: T60 beépített dvd-olvasóval+külső Plexi író. A külön vásárolt TP íróknál továbbra is csak 6hó ill. 1év garit láttam, ami azért elég kevés a horror árukhoz képest. Már csak az a kérdés marad, hogy ha külső az író, akkor létre lehet-e hozni vele a recovery cd+dvd-t, vagy már erre is beszól a rendszer? Néztem a választ a fórumban, de nem találtam.
-
wienattwo
tag
Thinkpad belső dvd-írón kívül elfogad más márkájú írót is egy TP noti? Arra gondoltam, hogy vmi Ultrabay keretbe beszerelném ezt a Plextor írót (br 20e, 2 év gari):
-
wienattwo
tag
Kösz a válaszokat! Mindenesetre ilyen alkatrész árak mellett kezdem megérteni azokat, akik a notijuk 1 év gariját kibővítik 3-ra.
-
wienattwo
tag
válasz
Athanáz9 #2925 üzenetére
A laptopinfo-féle tényleg jónak tűnik, csak az a gondom, hogy 180e dvd-olvasóval, és ha vennék hozzá ezek szerint 50e-ért írót, akkor 230-nál tartok úgy, hogy valszeg a külön vett íróra csak 1 év garit kapnék, nem 3-at, mint a gyári beépített esetén. A másik megoldás, hogy vennék hozzá egy külső Plextor írót, az kb 30e, csak annak meg külön tápja van sajna. A harmadik verzió, hogy egy teljesen más boltban venném meg, mert az áfa-t le tudom írni, de még talán ekkor is jobb vétel a laptopinfo-s. Úgyhogy most ezen töröm a fejem.
-
wienattwo
tag
Usanotebook-nál a TP-be beépíthető dvd-író (Ultrabay Slim Burner) br.48e huf. Ez most komoly? Azt hittem, kb 30e lenne. Máshol nem találtam TP írót.
-
wienattwo
tag
válasz
Shadowfax #2921 üzenetére
Kösz az ultragyors választ! Már csak azt nem értem, hogy ha cég vette meg őket, akkor hogy rakhattak bele dvd-olvasókat, hiszen itthon soha nem árultak ilyen felszereltséggel t60-asokat, TP-eket pedig sztem senkinek a kedvéért nem módosítanak. Ugyanakkor milyen cég az, amelyik berendel a legdrágább notikból, de a dvd-írót mégis kihagyja?
-
wienattwo
tag
Vki tudja, hogy a laptopinfo-féle T60-asoknál mi a magyarázat az árkedvezményre? Azt értem, hogy használtként árulják, ezért nincs áfa, de miért minősülnek használtnak, ill. miért pörög már 4-5 hónapja a garijuk? Az, hogy csak dvd-olvasó van beleszerelve, nem befolyásolja a garit? Sajnos nem tudom őket felhívni, mert ma zárva vannak.
-
wienattwo
tag
Egy új T60 14'tft 6 cellás (4800-5200mah) akkuja gma950-el hány órát bír ki a gyakorlatban átlagos terhelés mellett (netezés)? Ugyanazzal a 6 cellás akkuval az x1400 vga-val ez az idő kb. feleződik? Csak mert vmelyik helyen az x1400-hoz 5-6 órát írtak 6 cellás akkuval, ami azért eléggé hihetetlennek tűnik, főleg úgy, hogy a gma950-hez is ugyanannyit írtak.
-
wienattwo
tag
TP dokkolónál meg lehet azt csinálni, h dokkolóra kötöm a külső monitort+billentyűt, dokkolóra rá a noti, és úgy akarom használni, hogy ne kelljen a noti fedelét kinyitni? Vagyis a dokkolón lenne vmi külön bekapcs gomb.
-
wienattwo
tag
válasz
tototos #2606 üzenetére
Én is a laptopinfo-féle t60-on gondolkoztam, több is van nekik raktáron, voltam a boltban,
tényleg be van csomagolva. A honlapon van egy elírás, mert nem 2, hanem 3 usb van rajta. Sztem elvileg megéri az árát, csak nálam az a bibi, hogy kell a dvd író, amit ha külön vennék bele, akkor az plusz harmincezervalahány huf, ráadásul akkor az új íróra nem vonatkozik a 3 év gari. Ha 180-190e között lenne az ára, akkor már rohannék a boltba.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest