- Ilyen lesz a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
karesz501 #4208 üzenetére
én abból a (legtöbb embernek magától értetődő) feltevésből indultam ki, hogy utólag nagyon nehéz hozzá recovery lemezt szerezni (gy.k. lehetetlen), anélkül meg megoldhatatlan egy már nem eredeti oprendszerrel ellátott, legyalult vinyón a recovery partíció helyreállítása. ja bocs, hogy nem fejtettem ki bővebben, a fél topik erről szól, ha visszaolvasol. én annak idején megtettem, hidd el, érdemes.
te erre belekötöttél. ki ért félre kit? nem sopánkodás kérdése... te osztottad az észt. kár, hogy nem nyert.
"IBM-nél szintén lehet érdeklődni nem kell hozzá tuti összeköttetés, hidd el, csak egy telefon
" - így van, ha garanciális volt a géped, régebben lehetett tőlük venni aranyárban. nem nagy dolog, végül is... ingyér biztosan nem osztogatnak már régóta.
szerintem gondolkozz még egy picit a témán.
és gyere TP-talira.
mod: mellesleg nagyon nem tudod, hogy mit érzek (az előző, még bőven garanciális T60-oddal
). elvagyok IBM-es oprendszer nélkül is, a driver-eket gond nélkül leszedem, pusztán tisztább, szárazabb, jobb érzés, ha van hozzá recovery lemezem.
-
Tim82
félisten
válasz
karesz501 #4205 üzenetére
értem, akkor varázsolsz nekünk recovery partíciót/cd-t, amelyik nem T61-es?
úgy tűnik, nem érted. ha egyszer mi használtan, legyalult vinyókkal vettük a gépeinket, akkor - hacsak nincsen típusspecifikus recovery lemezünk, ami nem áll fent - nem tudunk recovery partíciót legyártani. mit nem lehetett ezen megérteni?
TP-talin meg sajnos nincsen másnak T41p-je. szomorú, de ez van - nem sokat tudnék kezdeni egy T43 vagy egy T60 recovery lemezével. ennyit a "bármelyik másik gépről fel lehet nyomni" kijelentésről. szintén hiperlogikus, nem igaz?
nyilván, ha meglenne a recovery partíció és/vagy a lemez, nem volna probléma...
esetleg ha van valami tuti összeköttetésed az IBM/Lenovo Magyarországnál, akkor ugyan már szerezz nekem recovery lemezt.
-
Bert42
csendes tag
válasz
karesz501 #4198 üzenetére
Nem 2+1 van benne, de ez most mindegy.
Eddig a nem reprodukálhatóság miatt nem léptem, no meg nem katasztrofális a probléma, csak kellemetlen.
Fogok rá tenni valami cpu-zabaló cuccot (pl. seti), ha ez előhozza a hibát, szervíz.Igazából arra lettem volna kiváncsi, hogy más is tapasztalt-e ilyen jelenséget.
-
amol
addikt
válasz
karesz501 #4045 üzenetére
Az a vicc, hogy a Lifebookhoz egy magyar billentyűzet + a bluetooth modul ha itthon rendeltem volna meg 30k körül lett volna bruttó és van "némi" különbség. Végül €40 volt összesen, ami kb. reális. Az más kérdés hogy a Bt modulhoz rövid szalagkábelt kaptam ezért még nem üzemel, a szervízben azt mondták rá hogy 300Ft, mire megrendeltem ebből 2000+áfa lett.
-
kerjani
aktív tag
válasz
karesz501 #3992 üzenetére
kb csütörtökön megyek érte, ~300km-t utazok majd, de megéri
Még a hét közepén szóltam, hogy szóljanak, ha megjön a gép, csak nem voltam netközelben mikor írtak, ezért rakták ki a honlapra, de sikerült lefoglalniMiket érdemes leszedni első körben? (azonkívül hogy a Vistát
)
-
amol
addikt
válasz
karesz501 #4002 üzenetére
Nézd csak! Ha ez nem elírás akkor megoldódott a problémám. Quadro + SXGA+.
Tim82: köszönöm, majd nézegetem
-
amol
addikt
válasz
karesz501 #4002 üzenetére
Felhívom, az nem kerül semmibe (még a telefon is ingyen van).
Mi lesz? Először is megvárom hogy döntesz
Az a 15-ös T60 nem nyerő, viszont közbenjárásodra kiírta a srác az adataihoz hogy "IBM Logo: régi"Mi/ki ez a hurkagyurka? Sima USB-s billentyűzetet bárhol kapok fityingekért, de engem pont ez a Thinkpados érdekelne.
-
amol
addikt
válasz
karesz501 #3997 üzenetére
Az az érdekes, hogy a honlapon nem is lehet modellekből választani, csak konfigurálni.
Vagy csak én nem találtam meg őket.Halkabb a T60-nál? Ezek szerint annak többet megy a ventije? Persze a nullánál minden több
Amúgy erről lett volna szó:
ThinkPad T61 - 1 Yr Depot Warranty 8891CTO
Processor: Intel® Core™ 2 Duo processor T9300 (2.5GHz 800MHz 6MBL2)
Operating System: Genuine Windows XP Professional
Operating System Language : Genuine Windows XP Professional - US English
Display type: 14.1 SXGA+ TFT
System graphics: NVIDIA Quadro NVS 140M (128MB)
Total memory: 2 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz SODIMM Memory (2 DIMM)
Keyboard: Keyboard US English
Pointing Device: UltraNav (TrackPoint and TouchPad) with Fingerprint Reader
Hard Drive: 160GB Hard Disk Drive, 7200rpm
Optical device: DVD Recordable 8x Max Dual Layer, Ultrabay Slim
System expansion slots: PC Card Slot & Express Card Slot
Wireless Card: Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (supporting Centrino Pro)
Bluetooth: Integrated Bluetooth PAN
Battery: 6 cell Li-Ion Battery
Power cord: Country Pack North America
Language Pack: Language Pack US English
3 year depot 9x5 Next Business Day 41C9170$1400,00... itt meg rablás megy.
-
Shadowfax
addikt
-
attka
aktív tag
válasz
karesz501 #3871 üzenetére
Szia karesz501!
"""De az is lehet, hogy Fateromnak adom vmi "kedvezményes" áron, és lesz egy strapabíró irodai gépe amit mindenhol tud használni. Csak attól félek, hogy 14.1 SXGA+ nem lesz jó a szemeinek, de akkor marad vmi köztes felbontás neki """
Ha gondolod, elcserélhetnénk a gépeinket, ha tényleg makulátlan mint az enyém. Az enyém egy picit gyengébb viszont jobb lenne apukádnak az XGA miatt, nekem meg jó lenne a tiéd, egy kis upgrade-nek. Mennyit kellene rádobni?
Hali
-
amol
addikt
válasz
karesz501 #3869 üzenetére
Ennek mennyit engedsz a feléből?
Nem írtam én laptopinfos x300-ról. Inkább T6x. Ha kapható lesz megnézem majd, de az ssd állítólag nem túl időtálló és nem moduláris. A vétellel ráérek, lehet megvárom a penrynt.
Pont ugyanolyan modellt szeretnél? Az 1 giga 2x512 benne, Vistához kevésnek tűnt de Xp-vel tökéletes. A gép pedig Thinkpad, most már én is tudom mit jelent ez.
Ja, egy dolog van amit nagyon sok újabb géppel kapcsolatban tapasztaltam: akksiról alap órajelen zümmögnek, ez is kicsit zümmögött az elején aztán halkabb lett.
-
amol
addikt
válasz
karesz501 #3843 üzenetére
Nem biztos, egyik hdd sem annyi GB amennyinek árulják pontosan a váltószám miatt, ugyanis ők 1000-el számolnak. Egy 120-as is valójában csak 111,6 recovery nélkül, egy 100-as pedig 93,1. Viszont ezt 3-szor (kB, MB, GB) 1,024-el szorozva megkapod a névleges kapacitást.
Fordítva pedig jelen esetben 40/1,024/1,024/1,024=37,25. És még a recovery partíció is belefér, ami nem valószínű hogy egy ilyen korú gépnél 4 giga legyen (valószínűleg XP, annak nem kell). -
Kovács84
aktív tag
válasz
karesz501 #3665 üzenetére
Korábban arra az X60s-re vetettem szemet, amit netvampire árul, csak hát karcos a fedlapja + a kijelzőt is kicserélte, ekkor megkérdeztem az IBM szervizt, hogy mennyi lenne helyreállítani az eredeti állapotot. Végül ugye megvettem ezt az X61s-t és kíváncsi voltam, hogy ha ennek is lesz valami hibája (olyan amit én okoztam) azt mennyiért tudják orvosolni (a szerviz óradíjjától viszont kicsit megrettentem), ugyanis úgy álltam hozzá a géphez amikor megvettem, hogy nem fog elromlani, így csak a külső alkatrészek esetleges cseréjének néztem utánam puszta kíváncsiságból. Mindenesetre elgondolkodtató a dolog. Remélem valójában mérséklődni fognak az árak.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
karesz501 #3659 üzenetére
Tegnap beszéltünk az esetleges sérült alkatrészek cseréjéről Shadow-val, most kértem egy árajánlatot a Thinkpad Medic-től, hogy mennyiért szállítanának egy komplett Thinkpad x61s keretet (új), tehát alsó, felső, + monitorkeret, a végösszeg 200 USD volt + a postaköltség. Tesztelésképpen a IBM szerviznek is írtam korábban. Az eredmény megdöbbentő, csaknem 20 000 Forinttal olcsóbban lehet hozzájutni ezekhez az alkatrészekhez külföldön, úgy hogy ebben a postaköltség is benne van! Ráadásul ami a legszebb az egészben, hogy ez a fajta rendelés nem éri el a 300 eurós vámlimitet, tehát vámmentes. Az más kérdés, hogy a helyi szerviz hajlandó-e beszerelni ezeket az alkatrészeket. Mindenesetre elgondolkodtató.
És ami nem mellékes, hogy a külföldről rendelt alkatrészek, kivétel nélkül "new" kategóriásak, míg a lenovo garaniális javításáról szóló "levélkében" ha jól emlékszem az is szerepelt, hogy ha van használt, de jó alkatrész akkor azt is beszerelhetik. -
Kovács84
aktív tag
válasz
karesz501 #3623 üzenetére
Vámot ugye nem kell fizetni, mert informatikai termékekre nem kell csak a adó van egy a gép árának megfelelő helyi adó, ez olyan 10% körül mozog, a szállítás ára eltérő 100-150 dollár között, plussz a csomagbiztosítás 5-10 dollár. A vámügyintézést a futárcég végzi. Ha nem használsz paypalt, akkor is lehet e-mailben egyeztetni.
-
fokukac
nagyúr
válasz
karesz501 #3562 üzenetére
ablakok egymás mellé pakolgatására talán tényleg praktikusabb, de amíg külön méretezgetni és pakolgatni kell mindig, mert a windóz ugyanoda rakja az ablakokat, addig nem praktikus...
valaki itt mondta az excel táblákat. namost én a munkaidőm 80%-ában excel táblákat buzergálok, 10%-ában adatokat gyűjtök többnyire a neten, a maradék 10%-ban pedig word-ben megírom az eredményt.
Igazából egyikhez sem jó a wide; az excel tábláim nem csak szélesek, hanem magasak is, nem ritkán többszáz sorosak. amit az egyik irányba plusz-t ad, a másikban elveszi.csak a filmnézés, ahol egyértelmű az előny.
továbbá a tükörreflexes fényképezőm 2:3 oldalarányú képeket csinál - na, azok majdnem kitöltik a wide képernyőt, ha fekvő képek. De ha állók, akkor meg sokkal kisebbek... : )
szóval kétirányú.-----------------
amúgy én teljesen happy vagyok a T60-asommal, pont megfelel arra, amire vettem. kicsi, könnyű, masszív, hordozható, és sokáig bírja az akksija. és szép. -
sssent
senior tag
válasz
karesz501 #3562 üzenetére
A választás lehetőségét elvágni valóban nem szép, még ha nekem épp fekszik is ez az új tendencia.
Apropó, ha már ilyen messiásváró hangulatba került ez a topic - ahogy nézem inkább az X300 ragadta meg az emberek fantáziáját, de ha valaki az X200-ról hallana érdekes pletykát, akkor ne tartsa magában! Ha végre egyszer összejönne egy 11-12" WXGA kijelzős ULV CPU-s, de rendes HDD-s és ODD-mentes ThinkPad, akkor igen nagyon boldog lennék. Mostmár elegem van, hogy a majdnem tökéletes gépeimben azért mindig elk***nak valamit
-
sssent
senior tag
válasz
karesz501 #3559 üzenetére
Hűha, kövezzetek, de én anno majdnem nc2400-at választottam az X60s helyett a WXGA felbontás és az ULV-s CPU miatt. Nekem a WXGA valahogy testhezállóbb. A gépek mérete 12" körül már nem érdekel (sőt, tulajdonképpen egy kicsit szélesebb klaviatúra rájuk férne), mert úgyis kisebbek, mint a mappáim, súlyra meg ugyanott vannak. Azért a régi, jól megszokott kocka design csak megóvott a kísértéstől, még a trackpoint-gombok csíkjai nélkül is. Bár azok hiányoznak.
-
macskajancsi
aktív tag
válasz
karesz501 #3406 üzenetére
helo!
bar ez nemtom mennyire OFF, de azert:
ezt a "rányomom a rendszerpartíciót, aztán kicserélem" kijelentest ezt hogy ertetted?
en a norton ghostot javasolnam, szepen el lehet menteni vele egy egesz particiot mindenestul. es ezzel akar bootolhato cd-t, dvdt is lehet csinalni, nem kell jatszani a mobilrackkel.
vagy elmented az image filet egy masik vinyora, bebootolsz egy norton ghostos floppyrol, es ugy tolod az uj winyora az imaget.valoszinuleg menni fog igy a rendszer, de lehet hogy az xpnek (mar ha azt hasznalsz) gondjai lesznek hogy hirtelen mas tipusu winyon talalja magat. bar szerintem erre nagyon kicsi az esely.
-
dekoninck
aktív tag
válasz
karesz501 #3330 üzenetére
Max 15000 a bill? Jól hangzik.
Azt sajnos nem tudom, hogy lesz-e SXGA kivitel, jó lenne, de szerintem a feleségemnek ez is megtenné. A lényeg, hogy a gép maga pici, könnyű.
De mik vannak itt Japánban... azt nem mondom, hogy a világ többi része el van maradva, de hogy minden drágább máshol, az tuti. Kedvencem a Dynabook ss széria, a 12 colos képernyő+DVD író+ 900 grammos tömeg kombó, és nincs 300.000 jen (450.000 HUF), ami sok, de máshol még sokabb, sajnos, és nemcsak nálunk. -
dekoninck
aktív tag
-
-
Sipi
addikt
válasz
karesz501 #3245 üzenetére
Ez nem ThinkPad-specifikus hiba. Van pár olyan hiba a Windows-ban, ami megnövekedett energia-fogyasztással jár, még hibernálva is. Volt ilyen USB-re, valamilyen video-kártyára, és egyes hálókártyákra is. Minden gép, amiben ilyen van, ugyanebben "szenved", de mivel minden felhasználó jogtiszta Windows-t használ, és automatikusan frissíti is a rendszerét, a megfelelő javítás települni fog.
Az IBM letöltési oldalain csak azok a Windows-hotfixek jelennek meg, amelyek kifejezetten ThinkPad-ekhez köthetők. Ezek egy része nem is "hivatalos" abban az értelemben, hogy sima Windows Update-frissítésnél meg sem jelennek.
Sipi
-
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #3204 üzenetére
Mi a mostani proci típusjelzése, s mire váltasz?
Általános tanácsok Core 2 Duo upgrade-hez:
1. BIOS frissítés (min. 2.xx verzió)
2. CPU-Z programmal megnézni: alaplap chipset revision: itt 3-nak (vagy nagyobbnak) kell szerepelnie (ha 1 vagy 2, az nem jó, nem kompatibilis a Core 2 Duo-val).adnoctum18: Akkor passz...
-
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #2106 üzenetére
Megjegyzés: Amennyiben még sosem készítettünk biztonsági mentést, a program mindenképpen egy úgynevezett Base (alap) mentést végez a merevlemez teljes tartalmáról. (Ez a teljes rendszert, a telepített programokat, beállításokat, a felhasználó fájljait tartalmazza.) Az összes többi mentés inkrementális lesz, vagyis csak az előzőhöz képest megváltozott adatokat fogja elmenteni.
[link] -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #2096 üzenetére
Igen, a fórumon ott van a link a progihoz, amivel magad is elvégezheted a műveletet.
A fő probléma mégis az, ha az alaplapcserét nem a szervizben csinálták, akkor hello gari.De ha cégtől vetted, akkor nyilván nem házi barkács volt, hanem szervizbe vitték. Nyomozd ki, hol csinálhatták...
A szerviz rövid i. Én is itt tanultam. -
Atlantis
veterán
válasz
karesz501 #2092 üzenetére
Nálam kiírja a gép típusát, de semmi egyedi adatot nem ír. Csak a konfigot.
Amúgy kézzel is felteheted a BT-t, nem feltétlen muszáj a Win install és a Sytem Update. Keresd meg a BT Enhanced firmwaret és töltsd le. Olvasd el, hogy kell feltenni, van egy közel 20 pontos lista hozzá. Arra is fel vannak készülve, ha esetleg a Windows már ráerőszakolta a driverét a gépre. Elvileg úgy is sikerülhet, a T41p-men még nekem is összejött, de ezzel már nem, igaz, akkor még feltétel volt, hogy a BT-s Logitech egeremmel múködjön és ez is bekavart. Azóta erről lemondtam.
Amúgy ennek az alaplap dolognak érdemes utánanézni. Ha a honlapon a Detect my System-re böksz, milyen konfig jön ki?
Szerk: Látom, megelőztek.
Más: srácok, nagyon műveltek vagytok, de ne itt társalogjatok olaszul. Kösz. -
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #2079 üzenetére
Egyébként a system update 75-ös hibaüzenettel leállt, nem is tudtak benne segíteni.
A hibaüzenetből valami szótöredék? Ennyi infóból nehéz segíteni...
Ha a recovery partíciórol installálom a gépet, akkor a Win fog egyedül feltelepülni és minden mást (driverek, SP2 stb...) utólag kell még rányomjak?
Az SP2 integrálva van és a gyári driverek is rajta vannak. Ez utóbbit érdemes frissíteni rögtön az újrahúzás után. -
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #2069 üzenetére
Yoda mester szavaival élve: No. Try not. Do... or do not. There is no try.
A 3.0 (és a 2.0) keretrendszer nem az 1.1 frissítése, tehát ha egy programnak 1.1 kell, akkor azt kell feltenni.
Egyébként az IMON kavar be valamit, ha disable-re állítod, megszűnik a probléma.
A kedvemért azért megcsinálod az 1.1 framework felrakását? -
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #2060 üzenetére
Szívesen és gratula.
Ha billentyűzetet keresel, tudnod kell, hogy a ThinkPadeknél 3 féle gyártású van: NMB, Alps, Chicony. Ez a preferált sorrend is, ha teheted, NMB-t vegyél.
Azt, hogy most milyen van benne, itt lecsekkolhatod: [link] (Csak IE alatt műxik.)
Itt meg a három bill. típushoz az FRU számok: [link]
Ha kiválasztottad, akkor ezt a raktárat érdemes felhívni, FRU-t bediktálni, megkérdezni, van-e, s mennyibe fájna:
IBM Spare Stock Request Handler
1117.Budapest,Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285
Aktív témák
Hirdetés
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged