- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
Aktív témák
-
kiraly45
csendes tag
válasz
Shadowfax #3760 üzenetére
Köszi a linkeket! Kipróbáltam mindent Vistával. Úgy van, ahogy írod, a "Create Recovery Media" valóban készít 3 DVD-t, az első a rendszerindító a másik kettő pedig adat a visszaállításhoz. Szerintem ez így mégsem telepítés, egyszerűen helyreállítja a Vistát a gyári telepítési partíciókkal együtt. Ez ugyanaz, mintha kimentettem volna a rendszerpartíció(ka)t és azt visszatenném. Én az Acronis True Image programot használtam másik gépen erre. Így viszont nem lehet magamra szabott telepítést végezni. A visszaállítás nem egészen úgy ment, ahogy leírják. Először az operációs rendszert szeretné visszarakni a program, de azt hiába kerestem. Erre akkor NO-t kell klikkelni és utána kéri a Product Recovery Disk sorozatot. Ez már visszateszi az eredeti állapotot.
Próbáltam magyar Vista SP1-es telepítőt, de majdnem a végén leakadt a telepítő. A laptop hátulján levő kulcs úgy tűnik, hogy jó, biztos aktiválni kell utána, ha esetleg így telepíteném.
Meg fogom próbálni, mert a géphez adott Vista alapból angol és magyar MUI pakkot használnak hozzá. -
hzcs
senior tag
válasz
Shadowfax #3679 üzenetére
Ezaz, köszönöm!
szerk: a legújabb hotkey driverrel nem működik ez a megoldás sem
Kis vigasz: 18 fokos szobában, ha csak letölt a gép, leáll a venti
Időt nem tudok, mert elaludtam, de reggelre csendben volt a masina.
Mennyire befolyásolná az akksis üzemet egy 320gb 7200rpm vinyó? Le kellene cserélnem a gyárit, csak nem tudom hogy erre-e, vagy egy 500 gigás 5400rpm-re. Igaz először ssd-t néztem, de úgy láttam nem ment le emészthető szintre az ára.
Nekem a dobozra az van írva többet közt, hogy 1x2 gb, erre 2x1 gb van a gépben everest szerint.
-
hzcs
senior tag
-
Antonio
senior tag
válasz
Shadowfax #3570 üzenetére
először is köszi a választ!
wifi link 5100 van a gépemen
de nem értem miért romlott el ami 4-5 hónapig jó volt?
semmit nem frissíttettem azóta rendszer szinten tehát semmi nem akaszthatja össze a bajszát (csak vírus és kémprogi adatbázist)
amúgy az a pro set meg mire jó? mert azon kívül hogy helyet foglal meg tudok vele diagnózist csinálni semmi hasznát nem látom...
-
iMOD
csendes tag
válasz
Shadowfax #3482 üzenetére
Nagyon köszönöm tiszteletbeli Shadowfax és _ak_ fórumtársnak a segítséget az OSD probléma megoldásához. Könyékig túrtam a registryben de megérte mert már az öngyilkosság határán voltam, hogy nem működött a hangerő és brightness kijelzés szeretett laptopomon
Ha nem gond leírnám a megoldását magyarul, hogy ne kelljen keresgélni.
1) Start menübe beírni a regedit szót (elindul a beépített registry szerkesztő program)
2) Tallózd ki a HKEY_CURRENT_USER/Software/IBM/TPHOTKEY/OnScreenDisplay ágat3) Add meg a képen látható tulajdonságokat
4) Indítsd újra a gépetÉs kész is!
Én is leírnék egy okulást saját tapasztalatomból.
Szóval az unos-untalanig ismételt gyári rendszer visszatelepítése kiírt DVD-kről:Szóval boot-olsz az els. DVD-ről, és kérni fogja a következő lemezt.
De ha berakod és OK-t nyomsz, rinyál, hogy nem jó neki a lemez.Itt nyomj nyugodtan Cancel-t, és szépen teszi a dolgát tovább. Na ez így konyhanyelven leírva elég ciki, de remélem valakinek hasznos információt nyújt aki azt hiszi, hogy rosszul írta ki a Rescue & Recovery DVD-ket!
Ui.: Ez egy segítőkész közösség, öröm itt tagnak lenni!
-
okib4100
aktív tag
válasz
Shadowfax #3451 üzenetére
Bonzsur,
Már pro vagyok az autoruns és az msconfig berhelésében
, windows pár hetes, , felesleges programok nincsenek, töredezettségmentesítést megpróbálom
A szerviz tippet köszönöm.
Üdv.
PS. még egy kérdés: a linkelt laptopinfó nevű oldalon árusított laptopokat (ahogy nézem főleg T500-ak vannak) még mindig érdemes vásárolni? Korábban többen írták itt hogy korrekt, jó konstrukció, engem az érdekelne, h az akkujuk jó e, nem e álltak túl sokat raktáron mielőtt ki lettek rakva árusításra.
-
tucsike86
tag
válasz
Shadowfax #3406 üzenetére
Próbálkozom vele, jelenleg folyamatosan szükségem van az internetre VPN kapcsolat miatt, de este ki fogom próbálni. Remélem megoldódik. Azt tudom, hogyha nincs router, akkor kb fél percenként villan egyet a wifi ledje, most meg fogom nézni, hogy akkor akad-e meg az mp3, meg persze letiltom. Írok majd, ha van fejlemény.
-
tucsike86
tag
válasz
Shadowfax #3404 üzenetére
WiFi van, látod, erre nem gondoltam..
Akkor még jobban megakad, ha pl lecsukom a noti tetejét, hogy csak zenét hallgassak (.. igen, ki van kapcsolva a hibernálás és egyéb funkciók, csak a kijelzőt kapcsolja ki).A háttérben fut jelenleg 7 db svchost.exe, ibm-es tool-ok, nod32 kernel, rundll és hasonlók.. összesen 42 process, ami eléggé aggaszt. De kilövögettem őket (svchost.exe-ket nem tudtam), és úgyis akadt a hang utána is.
A hang megakadásakor felmegy ugyan a processzorkihasználtság olyan 60% környékéig, de cpu idő szerint rendezve a folyamatokat semmi nem fut, csak "A rendszer üresjárati folyamata"
-
iMOD
csendes tag
válasz
Shadowfax #3390 üzenetére
Shadowfax köszönöm kérdésedet, igen működik. Végül is minden driver fel lett installálva, az On Screen is be lett pipálva, de végül még be kellett állítani a kijelzőt. Mert a Vista alapban PnP szabványos kijelzőként definiálta. Na ezt kellett megváltoztatni ThinkPad-re és minden működött!
Tapasztalat, ha valakit érdekel: A Lenovo Care-el a teljes rendszervisszaállítás nálam kb. 30 perces időtartam volt (a folyamat elején a program 90 percre saccolta a visszaállítás idejét) Úgyhogy érdemes a frissített, és jól beállított rendszerről a Lenovo Care-el egy teljes rendszer mentést végeztetni. Jó dolog a gyári rendszer visszaállítása is de tudjuk, hogy onnan még "messze van az igazság", mert be kell állítani és frissíteni kell ami jó pár órát elvesz a drága időnkből.
-
envoken
csendes tag
válasz
Shadowfax #3383 üzenetére
Amikor felmentem az ibm oldalára,és leszedtem a System Update-t akkor ott kivolt pipálva szép zöld pipa. Ez gondoltam azt jelenti fent van. De működött is 2szer,egyszer amikor befagyott,egyszer mikor felrakta a drivereket,majd újraindítottam,és pár driver mivel nem működik gondoltam újratöltöm,erre ekkor már nem indult a System Update
-
Reverting
őstag
válasz
Shadowfax #3370 üzenetére
Frissitetetem de csak szigoruan az 1.16 ra
semmi valtozas a ventin... ki hagyom en ezt a 1.18at
Ez a TPfancontrol mit tud? Vagyis sejtem... de nem tudom vele karositani a gepet? pl: tul keson vagy ritkan kapcsol be a vent, vagy tul magas homersekleten...es esetleg a kesobbiekben nagyobb kart okoz mint gondolnam. Mert egy venti csere nem olyan draga mint egy cpu, vagy alaplap csere -
Sped
aktív tag
válasz
Shadowfax #3317 üzenetére
Igen, rá fog kérdezni, hova telepítsen.
Szuper, viszont beraktam az XP telepítőt, elindul, majd a meghajtódriverek betöltése után kiírja, hogy nem talált merevlemezt így nem tud telepíteni... ugyanezt csinált az SP2-es és az SP3-as XP telepítő. Miközben asztali gépre már többször is raktam fel ezekről a CD-kről rendszert...
Szóval úgy döntöttem, adok még egy esélyt a Vistának.
A Recovery DVD szett már kész van, még a boltban megcsinálták nekem pár hónapja, amikor vettem a laptopot.
Viszont a partícionálással kapcsolatban tudnál/tudnátok ajánlani nekem olyan progit, amivel egyszerűen és könnyedén létre tudnék hozni két partíciót, mert a Vista saját programja nem tudja a megfelelő méreteket prezentálni?
-
Joe_Black7
tag
válasz
Shadowfax #3320 üzenetére
Clean install linket köszi, én se szeretem, amikor minden általuk hasznosnak vélt bigyóval telerakják a gépet, én meg kerülgethetem.
Ami meg a vistát illeti, a külseje csili-vili, és lassúnak se mondanám, nadehogy mindent 25-ször megkérdez, hogy valóban azt akarom-e csinálni, az kicsit idegesítő. Ok, megértem, hogy van aki ilyenkor rádöbben, hogy hoppá, ez nem is jó ötlet, de nekem elég konkrét elképzeléseim vannak arról, hogy mit is akartam csinálni
Mindegy, hamarosan jön a 7-es, hátha abban már javítva lesznek ezek a (számomra) baromságok. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Shadowfax #3311 üzenetére
teljesen igazad van, bocs...
itt a [link]. nem igazán tudtam meg belőle érdekes részleteket, csak a műveletet írja le a csatolt pdf.
az enyém pontos típusa: R61i 8918 DCG
(közben rájöttem, miért nem találtam T7300-t... mert a 667MHz FSB-jűek között kerestem, az meg 800-as
)
mod: [link] úgy látom, hogy ezzel a procival nincs szerencsém... megpróbálom elcserélni egy 7300-ra, esetleg egy 7500-ra, hátha... tippre a 667MHz-es fsb-t nem bírja annyira felszorozni.
-
tomi.tomi
tag
válasz
Shadowfax #3244 üzenetére
Azt még tudnod kell, hogy az eredeti garancia világgarancia, tehát egy évig bárhol jársz a világon, a Lenovo szervizekben ellátják a notidat. A garikiterjesztés viszont csak abban az országban él, ahol vetted (Mo.on).
Mármint ahol a garancia kiterjesztést vettem, vagy ahol a laptopot vettem?
Nálam ez sajnos nagyon nem mindegy. -
bere
csendes tag
válasz
Shadowfax #3249 üzenetére
A hsz3246-ban belinkelt boltban vettem. Másik memóriám sajnos nincsen.
Egy tegnapi újraindulás eseménynaplója:[link]
Az újraindulások menete vistánál, xp-nél: hirtelen lefagyott minden, 5-10 másodperc után reboot.
A kékhalál csak az xp-s újratelepítési kísérleteknél fordult elő (nem a recovery-s, hanem egyéb xp lemezről), de akkor mindig.
A recovery lemezes xp újratelepítés lement gond nélkül. Továbbá, a vistás lemezes telepítés is lement rendben.Egyébként hibás memóriára gyanakszok. Ha alaplapi probléma lenne, akkor tapasztalataim szerint sokkal instabilabb lenne a gép.
Holnap beviszem a szervízbe, elég komoly cégek biztosítják a szervízhátteret, remélem nem lesz gond.
-
Reverting
őstag
válasz
Shadowfax #3147 üzenetére
el kuldom mailben ha akarod a kepet...
vegul is ha majd meg jonnek a gyari lemezek akkor fogolak zaklatni...
de elvileg meg kerdezhetem most is
vegul is az a lenyeg ha meglesznek a gyari lemezek akkor nincs szukseg tobbet a hdd-n levo recovery particionak... azt akarom majd torolni de ugy h hasznalhato legyen a felszabadult hely...azaz hozza akarom rakni a particiohoz. Esetleg olyan progi erdekel meg ami be tudja huzni 50gigara a vista particiojat...
particio magic-et hasznaltam nagyon regota... azt vagom, de sajna vista alatt off...
Tud valaki "free" ilyen progit? -
Reverting
őstag
válasz
Shadowfax #3142 üzenetére
a mail ment... irtak is h tovabbitotak a kerest...
az iso mar dolgozik a gepen de valami szerintem nem igazan koser....
[link]Nincs valami olyan lehetoseg h kibekulnek azzal h a gepen marad a helyreallito resz, de a vistanak azert 50G eleg es jobb ha kulon particion van.... szoval a vista gyari lemezkezeloje kette tudta osztani a particiot... pont felbe... valami partico prog ami behuzza ezt 50G re ugy h rajt a vista, szoval ami megmozgatja az elvileg fix fileket...
-
vizimi
tag
válasz
Shadowfax #3142 üzenetére
Ha emlékeztek nekem is hasonló problémám volt a kiírt lemezekkel. Shadowfax
tanácsára felvettem a kapcsolatot a lenovo szervízzel akik másfél hét elteltével megküldték az eredeti gyári 4 lemezből álló helyreállító csomagot.
Az ötletért köszönet ShadowfaxnakBeszéltem is velük és kiderült, hogy rosszul próbáltam visszatenni a vistát.
Telepítéskor a Recovery program elindulása után kéri, hogy tedd be az eredeti lemet, erre nemet kell nyomni majd ezt követően kérni fogja az om lemezt amit elfogad és elindítja a telepítést.
Kipróbálni még nem tudtam mivel szervízben van a gépem a korábban írt billentyű probléma miatt.Eddig egyébként hihetetlenül jó a tapasztalatom a szervízzel kapcsolatban. Alig egy hét különbséggel 2x kerestem Őket problémával és eggyet megoldottak (helyreállító lemezeket küldtek) egy pedig folyamatban van. Szerintük ugyan nincs igazából gond a billentyüvel, de úgy gondolták, hogy megnyugtatásomra rendelnek egy új billentyűzetet és azt szerelik be a gépembe.
Nos csak gratulálni tudok a hozzáállásukhoz, kellemeset csalódtam.
-
"B"
tag
válasz
Shadowfax #3119 üzenetére
Értem!
Én egy Samsungot néztem ki magamnak 120ast.A hibáról hallottam már,egyik ismerősöm R52 jénél is mikor bekapcsolja és tölt be pityen és kiírja,de egy gombnyomás utána vagy (ESC) már nem emlékszem fut tovább és feláll rendesen.
Viszont ha egy Bios frissítés után ez megoldódik akkor már csak az a kérdésem hogy tudok Biost frissíteni -
Reverting
őstag
válasz
Shadowfax #3092 üzenetére
Nezztem azt is korabban, de sajna melegebb es az usb is 1-el kevesebb mint kene, meg ugye az a kam. is kene...
Szoval vannak ilyen hulye dolgaim...a chs-ben neztem, oda be tudok lepni, de kivancsi lennek a hrp-s lenovo arakra... meg tudja valaki nekem nezni? Lenovo ThinkPad SL500 NRJ4EHV ennek bruttoja erekelne...
Ha egyaltalan van ott lenovo...A chs-en kivul ki meg a lenovo forgalmazo?
-
dmaty06
csendes tag
válasz
Shadowfax #3023 üzenetére
Kösz a választ!
Örülök, hogy az r szériára nem vonatkozik ez a romlás, akkkor lehet, hogy egy r500 lesz, de még van egy-másfél hónmap gondolkodási időm, addig nézegetek még véleményeket...
A 14,1"-t meg meggondolom. Eleinte nem nagyon kell majd hordozásra, de később lehet, hogy szükségem lesz rá és akkor lehet, h jó lesz a kisebb... -
dmaty06
csendes tag
válasz
Shadowfax #3008 üzenetére
Kösz a választ!
Azért kérdeztem, mert ugye most jelent meg az új sl széria is amiről meg azt hallottam, hogy rosszabb minőségű, mint az r61-ek. Ezek szerint akkor az r500-aknál nem figyelhető meg minőségromlás?
Például erre a két gépre gondoltam:Eredetlig olcsóbb gépet terveztem (egy r61-et), de esetleg többe is áldoznék rá és akkor lehetne egy r500. Vagy akkor már nézzek t61-eket?
-
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Shadowfax #3010 üzenetére
A saját gépem is kb 2.7 és valóban húzza az ember vállát.De szerintem ez egy hátitáskával valamennyire kiküszöbölhető.Most egy Targus Essential Backpackem van és sokkal könnyebb ezzel cipekedni.A súly tehát nem vészes gond.
Celeron procival meg van tapasztalat(sajátom is ilyen és tényleg nem gazdaságos,ráadásul még az enyémnek kicsi is az akksija bár nekem ez nem fontos).Amúgy meg tudnád mondani mivel másabb az e-s R61 mint az i-s vagy a sima?
Az a baj hogy R61i-seknek már sajnos magasabb az ára mint a keret
De jó lenne mégis azért új gép.Majd magamnak egyszer veszek egy használt T61-est -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Shadowfax #3006 üzenetére
Köszönöm a véleményt. Az biztos hogy hátitáska lesz a géphez amiben valamivel kényelmesebb cipelni. Túl nagy távolságokra nem vinné. Igazából nem láttam sokkal könnyebb gépeket,de szerintem elbírja.Edzett az asszony
Leginkább tényleg a strapabírás,masszivitás a fontos.
A fogyasztás miatt én is aggódom -
-
Gondwana
addikt
válasz
Shadowfax #2949 üzenetére
ha kézzel elhúzom a reteszt, s úgy akarom lezárni a födőt, akkor nem kattan be. Akkor ez egy fícsőr.
T60-on a bal retesz nyílásában van egy kis pöcök, ebbe akad bele ilyenkor. Akit zavar kireszelheti (vagy csak félig húzd el a zárat). Az alapötlet az lehetett, hogy ha nem kattan be, nem tart rendesen.
szerk.: Bocs, a válasz Marvinnak ment
-
zedii
aktív tag
válasz
Shadowfax #2952 üzenetére
köszönöm az igen hasznos válaszodat!
(az öt perces szervíz azért volt öt perc, mert csak táp csere volt, ami kétperces kipróbálás után egyértelműen zárlatos volt, ezt követte a csere raktárról és a vonalkódos leolvasás ,h még garis-e a gép majd a papírmunka.. kis túlzás az öt perc de tényleg hamar ment, persze nem is volt egy nagy wasistdas probléma)
Szóval köszönöm, ilyen válaszra(megerősítésre) vártamÜdv,
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Shadowfax #2861 üzenetére
Pöcökegér kifejezetten előny mivel utálja a tapipadot
Amúgy néztem hogy 3 kg de asszony szabadidejében babysitterkedik ahol 1x kilós gyerkőcöket hord néha kézben szóval kibírná a suliig azt a 3 kilót
Mellesleg eléggé ráizgult ezekre pedig eleinte csak a külsejét nézegette a gépeknek de hála égnek lebeszéltem arról hogy nem az a lényeg
Az a baj hogy az anyagiak eléggé korlátozottak
De én is inkább kifizetném azt a plusz 12.000-et a jobb prociért meg a több szoftverért.
Köszönöm a véleményeket.Ha valakinek még lenne örömmel várom. -
milan_
csendes tag
válasz
Shadowfax #2839 üzenetére
Elöször is köszönöm a segítséged.
Ne haragudj de még mindig van kérdésem/még mindig nem nagyon látom ezt át/
Attól, hogy kimásolod a gépről az OS-t tartalmazó mappákat, még nem tudod helyreállítani a rendszert. Ezért írtam, hogy a Recovery lemezeket kell elkészítsd.
Tehát kaptam egy Vista Buzinesz- t, de ezt nem tudom a kezemben tartani ,szűz (azaz nem módosított) dvd formában.?A merevlemezről (ha meghagyod a rejtett partíciót) csinálhatsz ún. custom restore-t, amiben kiválasztod, melyik programot akarod telepíteni, melyiket nem.
Akkor ez olyan mintha egy telepítőt indítanék el ?KÖSZI!
-
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #2838 üzenetére
"amit nem értek, hogy miért DVD-re írtad, mikor szóltam, hogy 1 CD és 1 DVD-re lesz szükséged, no sebaj, max. nem fog bootolni róla"
Én eddig kizárólag DVD-re írtam minden recovery lemezemet, és az összes bootolható lett. Ha valakinek véletlenül mégsem lett az, az szerintem nem azért volt, mert DVD-re írta.
-
milan_
csendes tag
válasz
Shadowfax #2832 üzenetére
Megcsináltam amit írtál. A képen amit linkeltél a legalsó lehetőséget választottam.
Megnyitottam megint a programot, most már nem engedi hogy még egyet csináljak biztonsági okok miatt.
Csak azt nem értem ,hogy ez az egész 1cd, valamint 226mb lett, én egyből dvd vel indultam neki gondoltam vista meg a progiknak kell.
Belenéztem a cd tartalmába és nem találtam semmilyen drivereket meg hasonlókat amiket vártam.Ilyen könyvtárak vannak:
BOOT
PREBOOT
RECOVERY
TVTOS
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Parfüm topik
- One mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest