- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Aktív témák
-
Antonio
senior tag
válasz
Shadowfax #3570 üzenetére
először is köszi a választ!
wifi link 5100 van a gépemen
de nem értem miért romlott el ami 4-5 hónapig jó volt?
semmit nem frissíttettem azóta rendszer szinten tehát semmi nem akaszthatja össze a bajszát (csak vírus és kémprogi adatbázist)
amúgy az a pro set meg mire jó? mert azon kívül hogy helyet foglal meg tudok vele diagnózist csinálni semmi hasznát nem látom...
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,
Eddig nem kaptam választ a problémámra (másik topicban ezért próbálkozom itt is), ami roppant idegesítős, és mivel nem vagyok, informatikus gőzöm sincs mi lehet a baj.Szóval adott UPC net + Lenovo TP 500R Wista Businessel + Netgear router + adapter
Az utóbbi 4 hónapban probléma mentessen ment a net, de múlt vasárnap óta nem jó a probléma a következő: megszakad a kapcsolat és nem tudok újra a netre kapcsolódni, csak ha restartolom a gépet! (Lakótársamnak (közös net) nincs gondja tehát a probléma nálam van.
Mivel eddig is azért néha-néha ledobott a háló vagy legalább is megszűnt a kapcsolat, mint gondolom mindenki másnak viszont ilyenkor másodperceken belül megtörtént az automatikus csatlakozás tehát az ember nem foglakozott a dologgal, most pedig épp az a baj hogy nem csatlakozik vissza automatikusan, de miért nem? és ledobás után fagyás tehát nem lehet újraindítani manuálisan, ill minden hálózattal, nettel kapcsolatos funkció fagy, csak restart segít viszont restart után mintha mise történt volna automatikusan él a hálózat ...
mikor fagyás után próbáltam a rendszerbe variálni – márha volt türelmem kivárni míg előjöttek a dolgok- és ilyenkor azt láttam hogy Hálózati kapcsolatok menüben a vezeték nélküli hálózati kapcsolat le van tiltva (de hogy miért?) próbálom engedélyezni (művelet során ki is írja hogy engedélyezve) de ha visszanézek Hálózati kapcsolatok menübe ugyanúgy le van tiltva. restart után meg szépen engedélyezve van (független attól hogy állítgattam e vagy sem)
Én emlékeim szerint nem nyúltam vagy állítottam semmit a rendszerben a probléma fellépése előtt, annyi történt, hogy múlt vasárnap vidéken voltam és próbáltam helyi kábelen keresztül netet szerezni de nem jött össze (mivel időközben a szolgáltatás fel lett mondva de még pont a felmondási idő volt töltve ezért próbálkoztam de már nem volt net) először erre gyanakodtam hogy ez zavar be de helyi kapcsolatok le van tiltva Hálózati kapcsolatok menüben
hol s mit kell(ene) beállítani? a Wista wireless service felügyeli a dolgokat
a vezeték nélküli hálózatok kezelése reouter(Netgear)/tuljdonságok /kapcsolat/automatikus kapcsolódás ha a hálózat tartományban van rubrika kipipálva!valakinek ötlet? nagyon jól enne a segítség mert ha teszem azt szar vonal 5 percenként ki be kell kapcsolnom a gépet!! köszönöm!
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,
gép:
R500 -as Vistával
Írtam 2 DVD-t filmet ISO-t(első 2 írás ezen a notin) és egyiket se hajlandóak lejátszani az asztali meghajtók ráadásul csak akkor derült ki mikor vittem haverhoz este megnézni TV-n ... aztán egyik filmet megírtam megint lezártam minden szép és jó de megint csak nem viszi asztali lejátszó, 2-ön is kipróbáltuk (2004-es samsung meg egy 2 éves LG), elég friss ashampo burning studioval írtam (laptopon megy a film)
asztalin sose fordult elő ilyen ...
mi lehet a hiba? (fontos lenne mert Pesten albérletbe csak a laptop van)
köszönöm
-
Antonio
senior tag
Sziasztok
Remélem valaki segít mert eddig senki se válaszolt másik topicba
és azóta is fennál a bajom
Copy paste:
Sziasztok,
Most költöztem nemrég albérletbe.
Tegnap reggel mikor nem voltam otthon csak a lakótársam (csaj) rakták be/installálták fel upcNetgear WPN824 V2 -t
Sajnos se időm se türelmem nincs per pillanat (1000 dolgom) most van dolgom először routerel (de úgy látom lesz vele gondom) az idegesít hogy nem én installáltam na mindegy!
Thinkpad R500, Vista (Vista is új nekem)Ma 2x is kb 1-2 óra működés után elment a net a gépen és semmivel se tudom visszahozni. azóta már többször megtörtént
előszőr netgearre gyanakodtam de mivel lakótársam 100 éves Acer én megy a net nonstop ezért vagy az én gépemmel vagy a vistával vagy velem vana gond.
Szóval ledobás után semmi nincs, ha notebook ról akarom megkeresni routert (Thinkvantage gomb wireless stb) fagyás elő sem akar jönni a megfelelő panel, windows hálózatkezelője meg azt mondja hogy csatlakoztatva (?) ha megszakítom és újra csatlakoztatni akarom akkor meg nem talál semmi hálózatot
Időközben rájöttem (access conection diagnostic tools) hogy a wifi link 5100 disconnectál ismeretlen ok miatt és itt lehet a kutya elásva ? ja és nem tudom újra bekapcsolni wifi-t de lehet rossz helyen rosszul csinálom
úgyhogy már 2x restart restart után semmi gond automatice csatlakozás a nethez aztán kis idő mulva 1-2 óra megint ledob.
Teljesen láma vagyok e téren életem első laptopja 2 hetes, a vista is új meg ez a routeres dolog is ráadásul nem én raktam fel ...
valakinek valami ötlet?! nagyon megköszönném
Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest