- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Aktív témák
-
vbbb
őstag
Üdv!
Kollégám R61i notebookján alul ahova a windows matricát szokták ragasztani, plussz kicsit lejebb ahol az 1. csavar van repedések jelentek meg. :S
Tud valaki ilyen álltalános szériahibáról? Nekem is ilyen van és félek, hogy esetleg nálam is előjön. Biztos, hogy nem csapkodta oda sehova...ráadásul 'kitines' táskában hordja ha kell.
Korábbi Thinkpadoknál olvastam, hogy volt egy hasonló hiba. Csak ott a magnézium váz merevsége miatt az alaplap repedt meg... :S -
vbbb
őstag
válasz
Xantomas #2669 üzenetére
Megnéztem az enyémet lecsukott állapotban és mind a két oldalon van 1-1mm hézag (középen enyhén homorú), de amúgy normáilsan csukódik...gondolom a magnézium váz miatt feszülhet kicsit (mindig nyitva van)
Amúgy másnak is halk a thinkpad hangszórója? Szépen tisztán szól az tény, de szerintem halk...Hallottam unokaöcsém HP6710b notebookját ami kb. 2x olyan hangosan és mélyen muzsikál. -
vbbb
őstag
Nem tudom belefutott-e valaki más is a memória bővítés problémájába, de az összes ThinkPad r61i notebookba belemegy a 4GB ram.
Csak sok online boltban tévesen tüntetik fel...Memory
* PC2-5300 Non-Parity (NP) Double Data Rate Two (DDR2) Technology
o The use of 667 MHz SO DIMM memory is recommended for this system.
* 512MB or 1GB standard memory
* Supports maximum memory up to 4GB
Notes:
o ThinkPad notebooks with a Windows Vista 32-bit or previous Windows 32-bit operating system can support up to 3GB of addressable memory.
o ThinkPad notebooks that have a Windows Vista 64-bit operating system can support up to 4GB of addressable memory.
o Recommended for memory expansion are 512MB, 1GB, and 2GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667 MHz(7)SO DIMM. -
vbbb
őstag
Új Lenovo IdeaPad U110B, U110R:
"The 2.3-pound IdeaPad U110 will be available at J&R in at least two versions - the black U110B and the U110R with a red top cover. Both models feature the Intel Core 2 Duo L7500 low-voltage processor at 1.6GHz, 3GB of RAM, and a 120GB hard drive. The laptop, which is only 0.7-inch high, does not include a built-in optical drive."
Pfejjj...követi a MACAir-t? Nincs benne optikai meghajtó!
-
vbbb
őstag
válasz
code1005 #2599 üzenetére
A legtöbb bolt azt se tudja mit árul, az enyémhez sem írták a kamerát mégis van benne.
Találtam mégegy negatívumot:
- a touchpad alatti balos egérgomb néha nyikorgó hangot ad (még szerencse, hogy vezeték nélküli egeret&billentyűt használok többnyire
)
matt vs. tükrös kijelző:
Természetesen az LCD-k fejlődése a laptopokat is érinti: lehet kapni már nagyfelbontású (pl. 1680x1050 pixeles) képernyővel szerelt laptopot is. Napjainkban sok noteszgépet fényes felületű - ún. GlareType - képernyővel szerelnek fel: ezek valamelyest szebben jelenítik meg a képeket és a filmeket, viszont kültéren vagy az ablak mellett ülve nagyon tükröződnek. Elsősorban otthon használt laptop esetén ez nem jelent gondot, de aki sokat utazik, jobban jár egy hagyományos, matt felületű típussal.
-
vbbb
őstag
Cathfaern:
Hát nem tudom akkor a gyártó miért ajánlja, hogy érdemes formázni használat előtt...végül is mindegy, csutkára lemeríteni amúgy se lehet egy Li-ion akkut...és csak az első két alkalommal szoktam csinálni, eddig még nem vált káromra se telefonnál se notebooknál. (Ja és egy kuncsaftéra sem)
Egyébként én is azon vacilálok, hogy nem fogom belerakni az akkut amikor itthon van a gép. (70%-ban itthon lesz használva)
Havonta 2-3x rakom majd vissza bele, az remélem elég lesz neki, hogy ne purcanjon meg.
Melóhelyen már találkoztam 1-2 notebookal amikben azért nyekkent meg az akku, mert hosszú ideig nem lettek használva-feltöltve-merítve. -
vbbb
őstag
Minden akkut legalább 1x meg kell fomázni használat előtt függetlenül a típusára! Ez a használati útmutatóban is benne van legyen az akár telefon vagy notebók akku!
Egyébként az is tanácsolják, hogy hetente legalább 1x merítsük le az akkut a hosszú élettartam miatt...ne dugjuk állandóan AC-re.
Én ezt be szoktam tartani...be is vált! -
vbbb
őstag
Ma 2. akkuformázás után reggel 9-től délután 1-ig bírta a melóhelyen a Padocskám...remélem később is megtartja eme jó szokását!
Azt tudja valaki, lehet-e az R61i-k memóriáját 4GB-ra bővíteni? (beteg vaok, nincs kedvem kiguglizni...snifff)
-
vbbb
őstag
Hibernálásig vittem a kiccsávót, majdnem 3órát kibírt!
Kamerát is sikerült immáron letesztelni, Skype-hoz vagy MSN-hez bőven elég! -
vbbb
őstag
No az utolsó 10perc van hátra egy reboot után...úgy néz ki megvan a hiba! A kamera drivere nem tetszett neki, lekaptam majd saját maga rakott neki egyet. Most már rendesen kikapcsol. Na rakom estére töltőre irány az asztali gép!
-
vbbb
őstag
válasz
BluEyes #2566 üzenetére
Szállítás DHL Usanotebooktól (náluk a van a legjobb áron), vasárnap este rendeltem szerdán már meg is érkezett díjjtalanul kiszállítva.
TrackPoint és TouchPad is van rajta.
Akkumulátor lassan 2:30h-t bír.(Természetesen Maximum Save módba így a végén, még 20 percet jelez wireless mellett!) -
vbbb
őstag
Első formázás után most tesztelem élesben az akkut. Eddig lassan 2órát bír és félig van.
Azt hozzáteszem, hogy folyamatosan telepítek és többször újraindítottam már, bluetooth+wireless bekapcsolva.
Szerintem ha még egy fomázáson túlleszek normális használat mellett 3-3.30h-t ki kell bírnia (vagy többet!) Ez mindenképpen pozitívum.
És mégegy pozitívumot elfelejtettem: A routeremhez (ASUS wl500g_premium) vezeték nélkül csatlakozom. A sebesség kiválló a jel folyamatos, amikor bekapcsolom a laptopot már csatlakozva van.
(Most különösen jól jön az fn+Space funkció gomb is, kinagyítja a képernyőt.
Frankón lehet fotelből hátradőlve Cordless billentyűvel+egérrel szórakozni...)
És egy negatívum...valamiért nem hajlandó kikapcsolásnál leállítani a gépet. Az egeret lehet mozgatni de nem áll le, csak ha kinyomom. Lehet az ujjlenyomat olvasó zavar be, vagy valamelyik drivert raktam fel rosszul....még szórakozom vele kicsit!
-
vbbb
őstag
ThinkPad R61i
Tegnap kaptam kézhez, tehát érdemben túl sokat még nem tudok nyilatkozni róla.
Egy Memtestet futtattam le rajta, próbaképpen dobtam rá egy xp-t nLite-al beleintegráltam az AHCI drivert is. Amúgy a Vista matrica van rajta, tehát annak is gond nélkül fel kéne rá másznia.
Az új Ubuntut várom, 14nap van hátra és számomra az lesz érdekes.
Annyit mondhatok, hogy nekem megérte megvennem.Amiket eddig tapasztaltam:
Negatívumok:
-a kijelzője tükröződik, ami ha jól tudom az élesebb kontrasztok miatt szükséges (én jobban szeretem a mattot)
-nem adtak mellé driver CD-t, bár ez érthető is hisz operációs rendszer nélküli változatról van szó (nem tudom ki fog a későbbiekben dobozos Windows-t venni rá 70000-ért)
-a WiFi-Bluetooth kapcsolója nehézkesen működik, rakhattak volna rá egy nyomógombos mikrokapcsolót!
-15,4"-os méretéhez képest van súlya azért (3kg+Normálisabb táska ~1kg=~4kg)
-amikor kinyitod, akkor könnyen rámarkolhatsz a kamerára ami olyan műanyagos "ropogós" hangot ad...tehát vigyázni kell rá hol fogod meg!
-XP alatt az Audio driverrel lehet szórakozni egy darabig mire felmegy, fontos a sorrend (de hol nem...)
-ha fel akarod telepíteni jó ha van kéznél egy másik gép, mert alapba nem ismeri fel az Ethernetet, USB-t...ki kell pörkölni lemezre a drivereket.Pozitívumok:
+szerintem mindenképpen best buy
+gyors és mindezt csendben teszi
+hdd is allig mormog, gyorsan és halkan üzemel
+fél nap használat után is csak éppen langyos levegőt fújt kifele, jó a hűtése
+nem vettem észre, hogy bárhol melegítette volna a kezemet gépelés közben, jók a gombok is (pedig volt már a kezeim közt olyan Toshiba félmilliós notebook aminél zavaróan meleg volt a touchpad környéke rövid idő után)
+jó a Support és Driver ellátottság, gyors FTP szerver a letöltéshez
+ergonómiailag, formára szerintem nagyon tetszetős...jól van megtervezve. A barátnőm szerint is szép...a női szem pedig nem téved.Egyáltalán nem "tepsis", és szerintem sok más gyengébb kinézetű "búcsús" notebookot találni a piacon.
+angol-magyar nyelvű manual, leírás mellékelve
+billentyűzet megvilágító ledet is raktak rá, ami nekem kellemes meglepetés volt...a leírásban nem szerepelt (kamera sem)
+erős, masszív váz, jó műanyagok használataBővebb teszt egy hasonló paraméterekkel rendelkező R61-ről:
(de sok más laptop is van)
Itt -
vbbb
őstag
válasz
nutiform #2552 üzenetére
Ez még jól jöhet:
(NET.Framework 2.0 kell hozzá)ThinkVantage System Update 3.13
Hát most nem tudom megnézni nálam hogy megy, amúgy kamerát telepítetted már? Hatalmas ötlet a billentyűzet megvilágító is!
-
vbbb
őstag
Megjött a kicsike...eddig 9/10, de csak azért mert tükröződős a kijelzője amúgy nagyon jó! Még nem jutottam el a feltelepítésig, majd utánna többet...
-
vbbb
őstag
Én erre gondoltam, csak gyári legyen már az is.
-
vbbb
őstag
Milyen táskát vettetek hozzá?
-
vbbb
őstag
válasz
mikoljan #2537 üzenetére
Intel Core 2 Duo
T5450 (2MB L2cache/FSB667) 1.66GHz
2GB (2x1GB) PC2-5300 667MHz DDR2 non-parity, (max. 2GB) dual-channel képesség
160GB 5400rpm Serial ATA, Hard Disk Drive Shock Absorber, Active Protection System – Aktív merevlemezvédelem
nVIDIA Quadro NVS 140M 128MB / 128MB Turbocache (dedikált, 128MB)
(1280*800, 200nit) 300:1, anti glare TFT színes képernyő
1 db Type I/II kártyahely/CardBus 32bit
4-in-1 Multi-card Reader (SD/MMC/MS/XD)
Bluetooth, 3 x USB 2.0, külső monitor, S-Video out
Ház: PC/ABS műanyag
ENERGY STAR, RoHS megfelelőség, ThinkPad Roll Cage (magnézium váz)
Operációs rendszer: külön vásárolhatóValami ilyesmi...
-
vbbb
őstag
válasz
mikoljan #2535 üzenetére
Köszi az eddigi válaszaid!
Én Logitech rádiós egér+billentyűzet kombót akarok hozzá venni, mivel többnyire a párom fogja használni netezésre egyebekre...s mivel tudjuk, hogy a nők szeretik kenegetni minden fittyfenével a kezüket így talán a gombokat is megóvom a kopástól.A videjókártya hűtésére vonatkozó kérdésemre tudsz reagálni? Próbáltál valami komolyabb 3D-s alkalmazást, játékot futtatni?
-
vbbb
őstag
Eszembejutott még pár apróság:
Az '(1280*800, 200nit) 300:1, anti glare TFT színes képernyő' mennyire látszódik nappal, ill. ez is olyan fényes kijelző?
Az 'nVIDIA Quadro NVS 140M 128MB / 128MB Turbocache' videóvezérlő aktív vagy passzív hűtéssel rendelkezik? Játéknál, vagy egyéb 3D alkalmazásoknál lehet hallani, hogy jobban visít?
A '6 cellás Li-Ion akkumulátor' meddig bírja? -
vbbb
őstag
Sziasztok!
Nekem is ThinkPad R61i -re esett a választásom, de most olvasgatom a beírásokat és ez eléggé elbizonytalanított.
Én op. rendszer nélkül venném meg majd Ubuntut raknék rá. Ez a zizegő hang amit a Trackpoint produkál driver függő? Melyik oprendszer alatt csinálja? Interneten rendelném meg, és nem szeretném futárral küldözgetni oda-vissza a szervízbe amikor kijön a cirip-cirip... -
vbbb
őstag
válasz
venember83 #2300 üzenetére
Nem itt olvastam, de a lényege ez volt! Köszi!
(De messze is van augusztus...áááá) -
vbbb
őstag
Jópár hete olvastam, h. várhatóak a Linux-al telepített R61-es Thinkpadek...csak az időpontra nem emlékszem már, nem tud erről valaki valamit?
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest