Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
Oké, pongyolán fogalmaztam kora reggel. Előfordult pár esetben, hogy DVD-ről nem volt hajlandó bootolni, még ha a támogatott eszközök listáján is volt....
Illetve az 100%, hogy DVD-RAM-ról nem képes... The Thinkvantage Rescue and Recovery workspace does not support booting from a DVD-RAM disc. As a result, do not create rescue media, Product Recovery CDs, backups, or archive backups where the first disc of the set is DVD-RAM media. Other DVD formats are supported.
-
Dam0n
csendes tag
Aha. Értem.
A kiemelt rész kérdés akart lenni, mert nem vagyok a téma szakértője. Eddig csak 3 géppel kerültem "közelebbi" kapcsolatba. Egy Acer TM5320-al, egy T60p-vel és egy régebbi (már nem emlékszem a típusára) Asus-al. Az Acer és az Asus kijelzője nem volt a helyzet magaslatán, ellenben a T60, az igen. Ezért tettem fel az általad kiemelt kérdést.Mivel nem értek annyira a témához, ezért gondoltam, megkérdezem egy fórumban, ahol remlélhetőleg akad egy-két ember, aki tisztában van a dolgok mikéntjével. A válaszokat köszönöm, hasznosak voltak, a stílus pedig olyan, amilyen az internet adta anominitás alapján elvárható.
-
Dam0n
csendes tag
Értem, köszi. Ezek szerint tök mindegy, melyiket veszem meg, mindbe TN+Film panelt szereltek. Akkor már csak az a kérdésem, hogy hogyan tudták megoldani, hogy (az előző hsz-ek szerint) a betekintési szögük nagyobb, mint a többi gyártó TN+Film panellel szerelt gépe? Mert ha jól tudom, az a technológiától függ. Vagy valami trükk, amivel lehet befolyásolni?
Ja, és még egy kérdés; mennyire világítanak be ezek a kijelzők? Mert az Acer TM5320-é elég rendesen (ezzel töltöttem el huzamosabb időt, és engem marhára zavart a CRT monitorom után). -
Dam0n
csendes tag
Igen, sejtettem hogy így működik, nem is az lett volna a kérdésem, hogy honnan származó, stb., hanem hogy TN+Film, S-IPS, MVA, PVA? Általánosságban milyennel szerelik a gépeket? (Tapasztalataim alapján a T60-asokban az utóbbi háromból lehet valamelyik - tippre S-IPS.)
Színkorrekcióra itthon van egy Sony G530 képcsöves Dell P1130-as monitorom. Szerintem ez megfelel a feladatra. Igazából ami fontos lenne, az a betekintési szög. A sebesség, színhűség másodlagos.
-
Integra
titán
ha őszinte akarok lenni, akkor most kb semmit se vennék és még ez is előfordulhat.
van egy két dolog, ami engem bosszant, hogy még nincsen a gépen fent.
ha komolyan dolgozni akarok rajta, és használnám és médiára etc, akkor bizony olyanok valóban hiányoznak mint noteszra integrált két hdmi ami lássuk be már igencsak széria kéne legyen minden gépen. spdif hurrá, ez már van, akkor hdmi-vel miért megy a szívózás?
a dokkoló is mekkora vicc, hogy csak ati gpu esetén támogatja a dvi csatlakozót?
szóval lépni kéne pár kicsi, de annál inkább fontos dologban..
munkagépnél pedig pláne elgondolkodtató, hogy miért nem képesek úgy hozzá állni, hogy sokan két monitort használnak. vagyis használnának.. vagy az már szigorúan multimédia?
nem 100e ft-os extra költségről van szó, csak végre csináljanak már egy új csipszetet, ami ezt is támogatja. évek óta ugyanaz meg.
és szvsz ezért várom hogy az ati mobil platformja mit fog végre magával hozni, mert vicc azért ez a hiányosság. és nem lehet ráfogni hogy ezek az igények nem munka igények.
azt hittem munka, haladás, fejlődés, erre kőkorszakban tartja az embert bizonyos fokig.
ettől függetlenül szerintem is a lenovo a jobbik, dell se rossz, de nem érzem, hogy a dell a marketingje ellenére annyival jó vagy jobb lenne.
vagy bánom is én! akkor multimédiás erőmű minden ilyennel, de könyörgöm, akkor azokat rakják már be egy strapabíró vázba..
egyszerűen érthetetlen számomra, hogy miért nem lehet ezt megoldani.. -
Integra
titán
köszi az infókat!
tudsz egy boltot ajánlani ahova betudok rontani és megnézni a lenovokat élőben.
még van pár dolog ami érdekelne.
vajon webcamera rakható e r61-be és így tovább..
ekkora összegnél az a kis vacak pár ezer ft már annyira mindegy..ja igen, ha csak 667-es fsb-t támogat a chipset akkor a 800as fsb-s cpu tök felesleges, simán elég egy régebbi 667-es is, nem?
az ujjlenyomat olvasó képes több embert is elraktározni?
teszem azt, hogy az egész család hozzáférhessen, 4 fő, de más nem.. -
bbazsy
őstag
oké, megfontolom.
más:
fan settings -t balance all parameters -re tettem, és azt veszem észre, h ha egyszer nagyon bemelegszik, akkor elkezd járni a venti, mint a veszett, és sose lassul le, csak ha újra ráapplyozok a power scheme -re, v kihúzom a töltőt, stb. ez miért van? -
Gogolak
tag
hi!
A hangszoro nem gagyi.Egy Neo 2.1 es hangszett.
DE probaltam a haverom hangcuccan is es ott is besz*rt.
Kulonben en is erre gondolok hogy az interf. miatt vissza csordogal valami aromocska es az okozza a cirkuszt.
Irok a szerviznek, de nem hiszem hogy bevinnem ez miat javitasra, valahogy majd megszokom.
koszi mindent.
hogyan tudok mem-et felszabaditani?
Ha autocadbe rajzolok normalis az 55 - 62 fok a procinak?
Nem nagyon ertek hozza mennyi szabad hogy legyen.
Udv
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
he? arra gondoltam, h esetleg deszt vízzel kéne hígítani. gép belsejébe akar a halál matatni. Amúgy víz álló az R51 bill-je. van levezető csatorna is. És csak morzsaszerű vackokat akarok kiszedni alóla, sűrített levegőm meg nincs, és nem is tervezek venni. Sok az nekem ilyen célra.
szarvasbőrt sem akartam használni, de mivel maszatos, zsíros kicsit (ujjlenyomatok) így nedvessel kell. Mocsok emberkék mindig összetapizzák. grrrr. Én akkor hiába vigyázok rá.
Lényeg h nem akarok pénzt költeni... -
Shadowfax
addikt
Hogy erről évek múlva - amikor a lenovo a thinkpadet ugródeszkaként használva már kellően befészkelte magát a világpiacon - hogyan fognak gondolkodni az illetékesek, azt senki sem tudhatja.
Azt azért ne felejtsük el, hogy a ThinkPad elsősorban üzleti felhasználásra készül (T és X sorozat), a Lenovo a saját fejlesztésű (3000-es sorozat) cuccait pedig otthoni felhasználásra szánták, nem a multiknak, többszázas eladott példánnyal. Más a célközönség, ezért nem hiszem, hogy a ThinkPad termékvonalat ''ócsósítanák''... De 4 év alatt sok víz lefolyik még a Dunán... (hát még a Jangcén.)
-
taratis
csendes tag
sssent köszönöm a kioktatást, Grétsy Lászlóval jól megértenétek egymást, hajrá
Igen, biztosan lesz R széria, de ha szorgalmasan olvastad kb. az előző 100 hozzászólást, akkor nyilvánvaló lenne, hogy van egy szűk keresztmetszet: sulinetes vásárlás.
Na már most: a magyar árérzékeny, a legjobbat szeretné, ezért gondolkodunk ennyit zolnaggyal. Mostanra már világos (több bolt eladója is megerősített ebben), hogy a Pentium M procival szerelt gépeket vitték az elmúlt hónapban. Jó is (Celeron-hoz képest) és olcsó is (Centrino Duo-hoz képest).
Hamarabb kellett volna kapcsolnunk, ez van. -
Shadowfax
addikt
De a srácoknak mindenképp sulinetes kell, s a készletek már nagyon fogyóban, hiszen év végén megszűnik a sunyinet, s mindenki most kap fűhöz-fához, hogy kihasználhassa még utoljára... Tehát szerintem érdemes lecsapni mostanában az R50e-re, ahol tudtok, ha tényleg fontos a sulinet...
(Ha nem fontos, akkor inkább R51 vagy R52, esetleg R60e.) -
emitter
őstag
Ez pl. még véletlenül sem passzolna a gépembe? [link]
Ha nem megy, és marad a külső írós megoldás, akkor tudtok márkát ajánlani? LG-t néztem (pl. [link])
De LG-ről sokan mondják, h nem az igazi - bár nekem az asztali gépben már másfél éve van egy 4163B, eddig semmi gond nem volt vele, 1 dvd-t rontott el ha jól emlékszem
Másik: Lightscribe-os cumót érdemes venni, vagy nem egy nagy durranás a dolog? -
roberto9
csendes tag
Valóban bejön az accessIBM-re az R&R. Nálam viszont az R&R-ben szó szerint a következő menüpont van: Restore my hard drive to the factory state.
Utána sajnos nem igazán egyértelmű eldöntendő kérdések vannak. Windows területi beállításokra vonatkozó kérdésekre pedig egyik esetben sem találkoztam... -
-
levy1983
aktív tag
Köszönöm gyors válaszod. semmi bajom a német XP-vel, csak a nyelvezete...
Kérdezném még:
Hogyan lehet elkészíteni a recovery CD-ket?
Illetvet valamikor olyat olvastam, hogy ugyebár az XP mellé még egy csomó progit telepítenek fel gyárilag, és van köztük olyan progi is, amit nem lehet letölteni az IBM honlapjáról. Így ha új XP-t telepítek, akkor az a progit ''elveszik''. Ha jók az értesűléseim, akkor melyek ezek a progik, ha nem, akkor javítsatok ki, légyszi.
Köszönöm! -
Zola_
tag
Ez igaz, csak neki nem külön vásárolt meghajtója van, hanem szintén két gép között cserél.
Az IBM rendszere gyári kódra pontosan tudja, hogy mit szereltek eredetileg a gépbe, így a később esetleg előforduló garanciális porblémáknál jól jön, hogy papír van az ügyletről. Főleg ha az egyik gépet pl. eladják, mint ahogy én is tettem. -
-
Zola_
tag
Nagyon köszönöm az indoklásodat, pont erre voltam kíváncsi!
Az a megoldás, hogy otthagyom majd usanotinál bizományba, és meg is hirdetem a neten, ha vkit érdekel, akkor ott megnézheti -és veheti- nyitvatartási időben.
Jó üzlet annak, akinek nincs több kerete, és hát 160-ért ugye miket lehet venni újonnan... (egy év garival)
Egyre biztosabb, hogy elhozom a másikat. Sztem jó 2 héten belül felszabadul ez a gép, akkor majd lehet ajánlgatni.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Egyetértek...DE, a 160-nál már nem hiszem, hogy messze kéne mennem a fórumtól. 165-ért ment 2 hónapja comboval (szintén XP nélkül), és azt el is kapkodták. A gar.bővítés 40 körül van, a memória 12. Így azokat ajándékba kapná a vevő, cserébe, hogy kemény 2 hónapos múlt a gép...
Otthagyhatom usanotinál bizományba, mert jutalékmentes ha náluk veszek újat, és a honlapra is felteszik. Az kérdés persze, hogy meddig tudom finanszírozni, hogy 2 gépem van, de megoldom. -
Zola_
tag
Teljesen egyetértek! Fel kell készülniük rá, hogy ha már ilyen jól meglovagolták a notebook ( .hu
) piacot, akkor egyre több ilyen ''háklis'' vásárlóval fognak találkozni, mint amilyen én is vagyok. Remélem az ISO minősítésüket a vásárlói reklamációk kezelésével és intézésvel kapcsolatosan is megérdemelten birtokolják... (A válasz nélkül hagyott email pedig mindenképpen negatívum!)
-
Zola_
tag
Azt én sem gondolom, hogy visszavennék a gépet...
Egyébként tudom bizonyítani, hogy nem én cseréltem a HDD-t, mert annak is megvan a bar kódja a szervízben. (fetéve, hogy nem tér el...) A combo/dvdrw eltérés pedig most nem okoz gondot, csak okozhat később, egy esetleges meghibásodás esetén. Itt a probléma orvosolható a csere megfelelő lepapírozásával, ezt kéne nekik a nagykeren leverni. (és nyílván nem nekem)
A HDD esetében jó üzletember minimum kompenzációt ajánl fel, hacsak ki nem cserélteti a nagykerrel, ám az eltérést jelző emailemre még csak válaszra sem méltattak, ez pedig mindenképpen a notebook.hu hozzáállását minősíti... (Hangsúlyoznám itt, hogy két boltjukban voltam eddig, az ott lévő srácok mindig nagyon rendesek voltak, nem ők tehetnek az eltérésekről.) Jövő héten ismét megkeresem őket, és megírom a fejleményeket. Remélem másnak is érdekes, és nem csak magamat ''szórakoztatom'' vele.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Köszönöm a jótanácsokat!
Annyiban javítlalak, hogy mivel egy dvdrw-vel hírdetett és szerelt gépet vettem, így a számlán nem is lehetne combo. Ha az IBM/Lenovo honlapon nem találtam volna rá, hogy lehetőségem van a gép összetevőit ellenőrizni, úgy nem is kezdtem volna foglalkozni a dologgal, hiszen eddig működik az ODD... Mivel azonban a látottak után rékérdeztem a szervízben, még azt is megtudtam, hogy nemhogy az összetevők, de még a bar kódok is tudottak és ellenőrizendők esetleges gar. probléma esetén. Ekkor kérdeztem meg az importőr munkatársát, aki elmondta hogyan kell az ilyesmit ''könyvelni''. Tehát a gond ezzel van, hogy nincs dokumentálva az ODD csere a gyári állapothoz képest. Szted én ilyenkor is hivatkozhatnék hibás teljesítésre?
Vagy akkor itt van a kezdeti nyalánkság, hogy vásárláskor a honlapon 5400rpm 8MB cache HDD-vel volt hírdetve, és a számlán is rajta van, hogy 40/5400, ehhez képest 4200-as van benne. Ezt meg is írtam pár nap múlva emailben, és nem is válaszoltak rá.Csak átírták majd később törölték az rpm és cache adatot a honlapon... Ez lehetne hibás teljesítés? (ahogy a memória, chipszet, és vga típusa is rosszul volt hírdetve/ajánlva a honlapon, csak az nincs rajta a számlán)
Azon kívül kérdés, hogy ha visszavételre kerülne a sor, akkor mi a helyzet az azóta -máshol- megvett garanciakiterjesztéssel?
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Akkor lehetne para, ha megnevezésre stimmelne a meghajtód, csak számra nem (ami nincs a számlán), hiszen ekkor nem tudnád mivel bizonyítani, hogy nem te cserélted. >>> De hát pont ez a szitu, hogy a megnevezés rajta van a számlán, a bar kód viszont nincs, így nem tudom bizonyítani, hogy ezt az írót nem én tettem bele, hiszen akár cserélhettem is közben.
Azon kívül a garancia kiterjesztést már egy másik forgalmazónál vettem, nem hiszem, hogy mondjuk 2 év múlva a notebook.hu foglalkozni akarna velem, és nem is kérnék belőle mikor ott a szervíz. Nem hiszem, hogy én lennék az egyetlen aki így kapott gépet, csak én vagyok az a hülye, aki foglalkozik is a dologgal.
Megmondta a brand manager, hogy mi ennek a módja, úgy is kellene eljárni. Azonban itt már a nagyker/distributor felelőssége jön a képbe, hiszen a kisker csak továbbadja a dobozt...
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Mikor megjelent náluk ez a gép, még külön volt ''Lenovo'' (1db géppel) és ''IBM/Lenovo'' lista. Pár napja azonban már csak egy Lenovo(IBM) van.
A notebook.hu is levette az IBM logokat a gépek mellől a fotókon, és mondenhol lenovo van. Lehet, hogy ez valami központi Lenovos utasítás volt.
Ez már az ''új világ'', az IBM-nek már csak a közgyűlésen van szava, a 13%-a erejéig.
Illetve az általunk nem ismert együttműködési szerződésnek megfelelően... -
Blyan
félisten
Elhiheted nekem, ehhez az IBM-nek semmi köze. Csak kizárólag a Thinkxxxx családot illethetik ezzel a névvel. De ez nem a Lenovo hibája, hanem nyilván a forgalmazóé; így könnyebb felkelteni az érdeklődést (amúgy ezek a gépek itt eléggé kimerítik az off topic fogalmát).
[Szerkesztve] -
zoszt
tag
Nekem volt, hogy egy fél délután megmaradt egy ilyen ''pixelhiba'', már kezdtem barátkozni a gondolattal, de szerencsére eltűnt. Már vagy öt ilyen eset volt (fél hónap alatt/T43), főleg fehér, de volt már kék is. Most is van egy fehér...
mod: mire megírtam kék lett ez is (fekete háttérszínnél) a kurzort fölé tolva viszont nem üt át a fehéren
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Dehogy akarok dvd írót cserélni, azt Gero szeretné, én csak leírtam, hogy mi van az enyémben.
Szóval ez ugyanaz 8x max multiburner lenne mint a drágább gépekben? Akkor ezt is elírta a notebook.hu, ugyanis szerintük ez egy 2x-es...
Az 53+áfa baráti árat R50e-hez mondták, nem biztos akkor, hogy az jó lenne R51-be is. -
Zola_
tag
Ultrabay slim van benne, csak nem az ultraslim, ami pl. a T-ben.
Az enyémben HL-DT-ST DVDRAM GSA-4080N van, amiből LG-re következtetek, igaz ez csak R51e- de, tudtommal ugyanaz a méret.
Horror ára van, 2 hónapja a legjobba 53+áfa volt amit hallottam, de az is csak ismerősön keresztül. -
Blyan
félisten
Az IBM-nek nem mehetett annyira ez a PC üzletág, ha úgy döntöttek, hogy (nagyrészt) eladják. Ha így volt, akkor pedig a Lenovo-nak valamit csak kell változtatnia ezen-azon, hogy megérje neki a dolog. Nem hiszem, hogy csupán egy kis munkaerő-átszervezéssel megoldják a kérdést. Mindegy, majd pár éven belül eldől. Addig is bizakodjunk.
Az IBM.nek nem volt gondja a PC-s üzletággal, viszont annyi bevételt nem hozott, hogy érdemes legyen megtartani (alapvetőleg az IBM 2002-2003 óta mint szolgáltatócég van a tözsdepiacon jegyezve). Kb. ennyi. -
ALI_G
veterán
De én már eccer megtaláltam, de nemtom hol
És kicsit átállítottam. És még lejjebb akarnám venni, mert meg akarom nézni, hogy prime kinyírja e úgy h lekapcsoljon.
+a másik ilyen, hogy találtam olyat is mikor megvettem, hogy be lehetett állítani, ha bedugom a konnyektorba akkor hány százalékos töltöttség alatt kezdjen el tölteni. Ez alapból 95%-on volt, én asszem azt is lejebb vettem, de nem sokkal. És azt is lejjebb akarom venni kb. 75%-ra. Minél jobban kímélni akarom a telepet, mert elég borsos lehet az ára. Most még viszi 3 órát lazán, de később kitudja. -
Zola_
tag
Igazad van, tök felesleges a hibernálás, csak akkor jó ha az aksi le akar merülni, és még dolgozom a gépen vmiért. Ettől függetlenül jó lenne azért ha minden rendben működne.
Speedstep nálam Celeron miatt nem játszik, így talán várok még NHC-val, hátha megjavul a kinyírás. -
Zola_
tag
Na igen, a T és az X széria nem igazán elérhető még sok olyan ''hétköznapi'' notebook használó számára, akik pl. először váltanak asztaliról. Sőt, nem is fontos, hogy elérhető legyen, mert nem ők a célcsoport. Itt vagyok pl. én, aki megtapogattam az R szériát, és minőségibbnek éreztem mint sok másikat. A PH fórumai is befolyásoltak persze, sokmindent tanultam innen is.
Így az igazi vágyam egy T szériás lett, és ha nagyon akarnám meg is tudnám fizetni, de mivel az R ''nagyon jó kompromisszum annak, akinek T-re nem futja, és a hordozhatóság annyira nem kritikus'', pontosan ezért vettem végül én is azt. Nem tudnám kihasználni a T igazi előnyeit, csak gyönyörködni meg tényleg nem olcsó.
Szóval én is kívánom, hogy tartsák meg jól, és ne induljanak el a költségcsökkentések (pl. kihagyunk egy kis anyagot pl. a bill. alól) miatti lejtőn, mely később lesüllyeszthetné a szériát a többi gyártó kommersz kategóriájával egy szintre, ahol már tényleg csak a külső meg a sallang számít.
-
Blyan
félisten
Nem kell leírni a ThinkPadeket. Az igaz, hogy csak 5 évre van meg a jog az IBM név használatára, de ha gyümölcsöző lesz az együttműködés (miért ne lenne?), akkor szvsz használhatják majd utána is. (Nem szabad elfelejteni, hogy IBM-nek - asszem 25-30%-nyi részvény tulaja van a Lenovoból)
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Valóban érdekes, főleg ha még egy T42 is produkál hasonlót, de az legalább felébred rendesen...
Tehát ha egyszer csak lecsukom a gép tetejét készenlétre, akkor már csak a 20 és 15 perc közti 5 percig vár, és próbál hibernálni. Aztán meg jól belefagy... Fasza.
Nos, van magyarországon olyan Lenovo support, ami tud erre és hasonló kérdésekre válaszolni???
Töltés ügyben még nem próbálkoztam, de majd megnézem.
Köszi újra a segítségedet!
Ja, és mi az az NHC?
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
Sajnos csak most jutott időm, hogy újra vizsgálódjak.
Az Fn-hez valóban csak reflexből nyomtam az F4-et is, mert simán Fn-nel is visszatér.
Sajnos a probléma továbbra is fennál, de egyre jobban szűkül a kör.
A Power Manager-ben a ''Maximum Battery Life'' séma van beállítva, és mindkét áramforrásnál 15 perc után van készenlét, és 20 után hibernálás.
Shadowfax jól gondolta, hogy a hibernálás körül van gond, ugyanis ha az energiagazdálkodási lehetőségeknél kikapcsolom az engedélyezését, akkor nem jelentkezik 5 perc után az a felvillanás, és szépen felébred Fn-re vagy nyitásra, tehát megszűnik a probléma. Mivel épp tölteni kellet a gépet, így kipróbáltam hálózatra dugva is a jelenségeket, és ekkor ért a meglepetés... Újra engedélyezve a hibernálást, 5 perc után már nem csak egy villanás volt az aksi ikonon, hanem szépen átment készenlétből hibernálásba. Ez tető lecsukás és Fn+F4 után is simán működött. Azonban ha kihúztam az AC-t, akkor újra előjött a probléma.Így mostmár legalább tudom, hogy 5 perc után hibernálni akarna a drága, csak vmiért elakad benne... Kérdés tehát, hogy miért megy neki AC mellett, és miért nem megy aksiról, illetve mi a jó fenéért akarja 5 perc után, mikor mindkét áramforrásra 20 perc van beállítva???
Jó kis találóskérdés, van újabb ötletetek? -
Shadowfax
addikt
Az fn+f4-et szerintem úgyis úgy nyomja az ember, hogy előbb fn-t aztán hozzá f4-et. Biztos nem ez a gondja.
De én meg pont arra gondoltam, hogy az Fn-nel kell feléleszteni, s ha az Fn lenyomása után rögtön nyom még egy F4-et is, a gép asse tudja, mit csináljon, aludjon-e tovább, vagy éledjen fel.
OK. Másik tipp.
Zola, nézd meg milyen Energiagazdálkodási sémánál történik ez a gépeddel, s abban mik a beállítások készenlétre ill. hibernálásra vonatkozóan.
[link]
Valami olyasmit olvastam a Thinkpad fórumon, hogyha készenlétre kapcsolod a gépet egy olyan energiagazdálkodási sémánál, ami x perc után hibernálja a gépet, akkor x perc után a készenlétről is hibernálja, s csak a ki/bekapcs segít. -
Shadowfax
addikt
Az a HPknál volt, de az újabb NHC verzió (1.10 Beta 02) már megoldotta a kérdést. (Viszont az IBM notiknál meg ez a verzió okoz jó kis bugokat.
Legalábbis az én gépemen (Ill. a Thinkpad fórumon olvasva másoknál is) kissé összeakad a Power Management-tel.
Zola: nálad nem az Fn billentyűvel éled fel újra a készenléti állapotból?Ha mást is megnyomsz mellé, esetleg kiakadhat tőle.
-
Zola_
tag
Hát igen, fontos dokumentum a számla, jól el kell tenni.
Más: Miért lehet az, hogy mikor készenléti állapotban van a gép, akkor egy idő után felvillan egy pillanatra az aksi ikon, majd ezután ha kinyitom, akkor a holdacska mellett az aksi is viálgít, a venti is elindul, de a monitor néma marad. Ezután bármit nyomkodok semmi. A kikapcsoló lenyomásával újraindul, már nincs holdacska csak az elem és tőle balra a másik jel, de továbbra is semmi monitor. Ezután a kikapcsoló ismételt nyomásával leáll. Utána már be tudom kapcsolni úgy, hogy végre van monitor is...
Tud valaki segíteni? Köszi -
Zola_
tag
Ez látod jó kérdés, meg az is, hogy miként került akkor bele a DVDmulti. (előttem nyitották ki a boltban) Amúgy is van függő ügyem a szervízzel, ugyanis sípol a ventilátor. Ez nem tetszett, így most épp az új ventire várok. Ha megyek megint, akkor rákérdezek erre a parts look up dologra is. A számlán amúgy rajta van, hogy DVDRW.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen videókártyát?
- Futás, futópályák
- Motoros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Synology NAS
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Goddess of Victory:Nikke
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged