- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Aktív témák
-
jFox
addikt
válasz
tucsike86 #3430 üzenetére
Ezt tudom, bele sem menne más felületű. Ezért is vettem IBM-et. De ez is egy normál notebook DVD, csak van rajta egy keret. Én inkább olyasmire gondoltam, hogy nincs-e ezeknek a firmware-jében valami egyedi, mit néz a notebook, hogy csak azzal hajlandó működni, amit az IBM adott ki hozzá.
Mint pl. a HP, IBM, DELL a memóriákkal. Noname-mel nem indul el, csak gyári, vagy spéci (pl Kingstone) memóriákkal. -
jFox
addikt
válasz
tucsike86 #3425 üzenetére
Gyerekek csoda történt!!
Látja az USB-DVDRW-met a notebook.Csak nem /dev/sda a csatolási pontja, hanem /dev/sr0 . (linux) Nem tudom, hogy ez a bios frissítésnek köszönhető, vagy hogy feltettem a 2008-as verziót a Mandriva linuxból. de a lényeg hogy múködik.
De a beépítettet még mindíg nem veszi észre. Van egy másik notebook dvd-cdrw combom, azt beleépítettem az ultrabay keretbe, de azt sem volt hajlandó észlelni.
Ott annyival volt több aktivitás, hogy ha beletettem egy lemezt az LCD alat található HDD led elkezdett villogni, amíg rá nem olvasott a meghajtó. De utána semmi.
Elképzelehető, hogy ez nem kezel DVD-t az ultrabay-en, vagy nem mindenfélét, csak azt amit hozzá adnak gyárilag? -
jFox
addikt
válasz
tucsike86 #3425 üzenetére
Köszi a tippeket, de linux van a gépen.
Az F12-re feljön a boot menü, amiben van egy CD-ROM, Hard disk, Removable device, és egy Intel network adapter. De a CDROM ott van akkor is,ha nincs benne a DVD-ROM. Ultrabay-t nem ír sehol. Biost is frissítettem, de az sem hozott eredményt. A biosban ha rámegyek a boot sorrendnél az eszközökre, akkor a HDD nél van egy + jel és kinyitva ott a hdd-m típusa. De a CD-ROM-nál nincs ilyen. Ezért gondolom, hogy nem is látja a meghajtót.Nekem is az a gyanús, hogy az USB-DVDRW-t sem látja, mert a pendrivot azt felismeri.
Ezért gondoltam, hogy valami bios beállításban nincs-e letilva az ODD, de nem találok semmi hasonlót.
Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest