- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
Aktív témák
-
Joe_Black7
tag
Sziasztok! Végre valahára megérkezett az r400as masina hozzám. Nagyon jól összerakott gép, ha lesz időm hosszabban is leírom a tapasztalataimat vele kapcsolatban, de egyvalami azért szemet szúrt. Ez az első lenovo gépem, úgyhogy nem tudom, hogy mennyire normális a dolog. Az optikai meghajtó tálcáját csak úgy tudom visszacsukni, ha a visszacsukott állapotban tartom pár másodpercig, és akkor mintha záródna egy retesz, ha csak simán betolom, mint ahogy más gépeknél megszoktam, akkor visszanyílik. Ez normális, vagy mehetek vele egy nagyszerű szervízbe?
-
Joe_Black7
tag
Nos, megszületett az elhatározás, ha holnap estig nem mond senki olyat, ami miatt nem kéne megvenne a thinkpad r400-ast, akkor holnap este megrendelem. Addig lehet gyűjteni a jószándékú lebeszélő-érveket
-
Joe_Black7
tag
válasz
nemethbalazs #3337 üzenetére
Nálam egy terratec aureon dolgozik, és eddig szintén nincs rá panaszom. Mentségére legyen mondva, hogy nem vagyok egy vájtfülű, csak egy genius 5.1-et hajtok vele, de filmezni tökéletes igazából.
-
Joe_Black7
tag
válasz
nemethbalazs #3332 üzenetére
Mégegyszer: én csak azt tudom mondani, amit ott éppen tapasztaltam. Az pedig az volt, hogy mindkét SL-es gép nagyon könnyen mozgatható volt, pont hogy "lötyögött", míg a mellette lévő R-eseknél ezt nem tapasztaltam. Ezek szerint valszeg ez egy egyszeri eset volt, és a többiben nem ilyen rossz.
Még visszatérve egy korábbi kérdésemre, ezeknél a gépeknél van valami pixelhiba-garancia, vagy egy thinkpad nem olyan tömegtermék, és ezért odafigyelnek, hogy milyen panel kerül bele, és így ezeknél nincs ilyen gond?Ami pedig a hangkimenetet illeti, ahogy eddig láttam a ThinkPad család nem éppen multimédiára van kihegyezve, az SL széria már egy nyitás ebben az irányban. Úgyhogy ha mindenképp 5.1-es hangra vágysz, célszerű egy külső hangkártya beszerzése, én is azt használok (más okból kifolyólag), és egészen bevált.
-
Joe_Black7
tag
válasz
nemethbalazs #3326 üzenetére
Nos lehet hogy ez a kirakott példányok hibája volt az edigitalban, de az SL300-asnak és az SL500-asnak is nagyon gyenge volt a zsanérja, ha kb. 5cm-ig lehajtottam őket, akkor a saját súlyukat nem bírták el, és becsukódtak, de egyébként is nagyon könnyen lehetett mozgatni őket (mondom ezt úgy, hogy egy msi m635-ös gépem van, ami nem épp egy thinkpad minőség kialakításában, de a zsanérja a fentiekhez képest nagyságrendekkel masszívabb). Szóval lehet hogy csak én futottam pont bele, de ez akkor is nagyon nem tetszett egy ilyen kategóriás gépnél.
-
Joe_Black7
tag
válasz
Shadowfax #3320 üzenetére
Clean install linket köszi, én se szeretem, amikor minden általuk hasznosnak vélt bigyóval telerakják a gépet, én meg kerülgethetem.
Ami meg a vistát illeti, a külseje csili-vili, és lassúnak se mondanám, nadehogy mindent 25-ször megkérdez, hogy valóban azt akarom-e csinálni, az kicsit idegesítő. Ok, megértem, hogy van aki ilyenkor rádöbben, hogy hoppá, ez nem is jó ötlet, de nekem elég konkrét elképzeléseim vannak arról, hogy mit is akartam csinálni
Mindegy, hamarosan jön a 7-es, hátha abban már javítva lesznek ezek a (számomra) baromságok. -
Joe_Black7
tag
Újabb két terepszemlén vagyok túl, és kicsit változott a véleményem is. Kezdek én is r400 felé hajlani, mert:
-14.1 colos kijelző csak nagyobb mint a 13.3
-alig 0.2 kg a kettő súlya közti eltérés, ami nem veszélyezteti nagyon a hordozhatóságot
-3 év gari bíztatóbb mint az 1 év
-egyedül a HDMI port hiányzik az r400ból, az meg nekem nemigen kell
-sokkal erősebb konfiguráció (p8400, DDR3, 3470-es vidkártya)
-jóval masszívabb a váz a roll-cage miatt, és SL300-as zsanérja számomra elfogadhatatlanul gyenge
És végül 50ezer kb. az árkülönbség, annyit csak megérnek a fentiek. Hogy ezt mért írtam le, az már egy érdekesebb kérdés, de hátha valakinek még hasznára válik. Ha nem, akkor hagyjátok nyugodtan figyelmen kívülu.i.: az XP-s tapasztalatokra én is kíváncsi lennék, mert a Vista nekem se volt eddig túl szimpatikus, viszont abban meg igaza van a boltosnak, hogy az r400-as hibrid videókártyáját nem biztos, hogy tudja jól kezelni az xp
-
Joe_Black7
tag
válasz
Joe_Black7 #3286 üzenetére
Ma megvolt a terepszemle első felvonása, Mammutban megtalálható mindkét gép, az egyetlen szépséghiba, hogy nem egy boltban
Tapasztalatok: nagyon baba mindkét gép, a billentyűzet közepe tényleg benyomható kicsit, de ha nem olvasom korábban, akkor ez fel se tűnik. A zsanérok tényleg nem valami masszívak, ennél még az én msi-m is határozottabb fellépésű, de ez megint lehet hogy a kirakott példány baja.
Bekapcsolva még nem láttam sajnos egyiket se, pedig jó lenne tudni, mennyire apró minden a 13,3-as kijelzőn. -
Joe_Black7
tag
válasz
tomi.tomi #3285 üzenetére
Köszönöm, pont valami hasonlóra gondoltam. Persze ha jól sejtem, az XP-vel még lesznek küzdelmes óráim, hogy a sata vinyóra fel lehessen jól rakni, de arra is volt megoldás egy másik témában. Úgyhogy marad a pixelhibás hülye kérdésem, hátha arra is tud mondani valaki valami okosat
-
Joe_Black7
tag
válasz
Mészike #3283 üzenetére
Szerintem SL-ben is van pöcökegér, különben nem mernék thinkpadnak hívni. Ugyanakkor végignyálaztam elég sok tesztet róla, és R400-nál is írtak olyat, hogy a közepe négyány mm-re benyomható vagymi. Más kérdés, hogy valszeg nekem ez a része pont tökmindegy, tekintve, hogy egy MSI635-ös billentyűzete után bármi felüdülés lesz. Mondjuk r400 nálam az ára miatt alapból nem játszik, úgyhogy emiatt fájjon a te fejed
-
Joe_Black7
tag
válasz
Mészike #3281 üzenetére
Éreztem, hogy sikerül az egyetlen nem témábavágó részletet megragadni
De most hogy mondtad, utánanéztem én is a dolognak, valóban igazad van, ráadásul mintha az xp-t is kiszedték volna a listából. De vajon annó az xp-nél is volt ilyen kikötés? Na mindegy, az erre vonatkozó kérdésem ezek után SZIGORÚAN ELMÉLETI szinten él tovább.
-
Joe_Black7
tag
Sziasztok, egy SL300/400-as vásrálása előtt állok, de még nem sikerült döntenem, hogy melyik lenne jobb (nagyobb kijelző vagy könyebb hordozhatóság). A kérdésem nem is ez lenne, ez majd csak kiderül a "terepszemlén"
. Viszont: ha jól néztem, meg lehetne kapni a gépeket tízegynéhány ezerrel olcsóbban, Vista nélkül, ami nekem pompás lenne, mert úgyis xp-t raknék rá (campus licences. jogtiszta, mielőtt még valaki rosszra gondolna). Mennyire könnyen lehet beszerezni a drivereket lenovo-éktól, pl. van valami program, ami leszedi minden eszközömhöz a legfrissebbet?
A másik kérdés, ami miatt fő a fejem, hogy van valami pixelgarancia a kijelzőre, vagy ezekben alapból nincs hibás pixel? Tudom hogy hülye kérdésnek tűnik, de bizonyisten a dunának mennék, hogy féléves költségvetésemet elköltve egy gonosz pixelhibát kéne nézegetnem az elkövetkező 2-3 évben.u.i.: azért csak megkérdezem, SL400 és SL300 között van még valami különbség a méretükön és a 4 vs. 3 USB porton kívül? Nomeg nem tudtok egy olyan helyet, ahol mindkettő megtalálható, esetleg kipróbálható?
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- Opel topik
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Horizon Forbidden West
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged