- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
Aktív témák
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, mi csinálhatja azt, hogy kicserélték a Lenovo ThinkPad R61i notebookomban a kártyaolvasót, aztán első bekapcsoláskor valami "TPM recovery key..."-ot irkálgatott ki... Gondoltam, hogy egy újratelepítés megoldja, de nem hagyja újrarakni a WinVista-t
Így most megszívtam, mert ugye rendszer már nincs a notin, viszont telepíteni nem hagy rá. Elindítja a telepítést, de amikor indulna már a Vista, kiírja, hogy nincs települve rendesen és újraindul... Már csináltam párszor telepítést, mindig OK volt, így tuti, hogy a fent említett probléma miatt nem sikerül a telepítés.
Vinnem kell szervízbe? Mi lehet a gond?A gyári Client Security Solution progi sem fogadja el a jelszót, pedig tuti jól írom be, mert mindenhová ugyanazt a jelszót használom, és az említett alkatrész cseréje előtt mindig ment is normálisan, elfogadta mindig a jelszót...
Most pedig a jelszó beírása után ezt az ablakot adja be:
Mitől lehet ez???
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy hogyan tudnék biztonsági mentést csinálni egy rejtett partícióról? Valami tuti progi kellene, ami műxik és nem bonyolult...
DVD-re szeretnék elmenteni egy gyári rejtett partíciót, amin a teljes rendszer-visszaállító van (ThinkVantage) - ThinkPad R61i. Ha valamiért újra kell telepítenem a notit, erről a partícióról tudok mindent megcsinálni - nem adtak külön lemezeket. Viszont ha valami történne a vinyóval, elveszne a win vista, driverek, stb.
Szóval ezért kellene egy progi, amivel úgy tudom elmenteni a teljes rejtett partíciót, hogy bootolható legyen a lemez, és vissza tudjam állítani a teljes rejtett partíciót (név, méret, filerendszer, stb...).
Egyébként 7GB a teljes rejtett partíció, amit egy dupla-rétegű lemezre szeretnék kiírni valahogy.THX a segítségért.
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy lehet azt megoldani, hogy ha kikapcsolom a kijelzőt egy R61i-n, akkor ne kapcsoljon egyből vissza? Sem a képernyőkímélő nem kapcsol be, semmi... Már rájöttem, hogy attól van, hogy egy Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse 4000-et használok, aminek a vevő részét ugye USB-re kell rádugni. Ha a vevő nincs rádugva a gépre, akkor bekapcsol a képernyőkímélő is, és ha kikapcsolom a kijelzőt, az sem kapcsol vissza, amíg nem nyúlok hozzá a TouchPad-hoz, viszont szeretném használni ezt a fajta egeret. Tud erre valaki valami megoldást?
THX.
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Egy Lenovo ThinkPad R61i-m van, és azt szeretném megtudni, hogy műxik valakinek rendesen a Power Manager mellett rendesen, ha beállítja a képernyőkímélőt??? Mert hiába állítom be, a gyári Power Manager progi miatt nem veszi figyelembe, sőt vissza is állítja, hogy ne kapcsoljon be a képernyőkímélő... Hogy tudnám beállítani úgy, hogy menjen normálisan (legyen képernyőkímélő)?
Köszi mindenkinek!
-
Norbi.Sz
senior tag
Szoktam videót szerkeszteni, és ezért hagytam 63GB-ot a C:-nek, a többit pedig másik partíciónak csináltam...
Amúgy nekem is nagyon tetszik, jól műxik, tuti kis gép... Csak most ezzel szívtam egy picit. A kíváncsiság
Na de majd újrarakom a rendszert a ThinkVantage segítségével, aztán annyi...
-
Norbi.Sz
senior tag
Nem lehet, mert a letöltésnél ki kell választani, mit akarsz frissíteni. És kb 15 perc után leállítottam az egész cuccot, és nem hiszem, hogy 15 perc alatt leszedett 6GB-ot egy 8Mbit-es nettel
És sehol sem találtam olyan könyvtárat vagy fileokat, ami eddig ne lett volna, vagy épp sokkal többet foglalna, mint eddig. És az a bizonyos A nevű könyvtár sincs meg sehol, pedig nem töröltem, nem csináltam vele semmit... Mikor belenéztem először (mikor ment a System Update), akkor olyan volt, mintha abba másolgatná bele a teljes C: meghajtó dolgait...
Hogy ez mitől lehet... Fogalmam sincs. De amúgy műxik rendesen a rendszer, csak a 6GB helyet nem találom (sem a foglalt, sem az üres tárhelynél nincs meg)...
Asszem csinálok egy újratelepítést valamelyik nap... És soha többé nem indítom el a System Update-et...
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy elindítottam a System Update-et csak úgy kíváncsiságból... Volt 40GB szabad helyem az elsődleges partíción, de most már 6GB-al kevesebb van, és nem tudom, hogy mitől
Egy R61i-ről lenne szó. Van valakinek valami ötlete? Mert nekem már semmi... Mindent átnéztem, nem lett csinálva biztonsági mentés, vagy ilyesmi. A foglalt terület és az üres terület számításánál is pont azt a 6GB különbséget kapom, ami hiányzik... Mikor csinált valamit a gép, azt írta, hogy 40%-os prociterhelés, és volt valami "A" nevezetű könyvtár, viszont most azt sem látni sehol...
Ha van valakinek valami ötlete, találkozott már hasonlóval, vagy tudja, miről van szó, kérem segítsen...
(Vírusirtó, tűzfal, stb. van a gépen, úgyhogy nem gondolom, hogy valamiféle vírus lenne).
-
Norbi.Sz
senior tag
Ezt most vettem észre, hogy ilyet is kiír az R61i-m. Lehet eddig is ott volt, csak nem vettem észre. Ez azt jelenti, hogy aktív a merevlemez rázkódásvédelme, és ha mozog a noti, akkor leállítja a HDD-t, hogy ne sérüljön??? Vagy mi akar lenni?
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
3 hete vettem egy Lenovo ThinkPad R61i-t. Na most elvileg van benne 4az1-ben kártyaolvasó... A noti elején található, bele is megy rendesen a kártya, de a kártyát már nem látom vele sem a sajátgépben, sem Total Commander-ben. Viszont az eszközkezelőt nézve találtam olyat, hogy Ricoh SD Card reader... Tehát gondolom akkor a drivere is betöltődött jól. Mi lehet a gond? Találkozott már valaki ilyennel?
Az okozhatja a problémát, hogy a HDD-t két partícióra osztottam, és a második partíció kapta a D: meghajtójelet? Attól kellene másik meghajtó-betűjelet adjon neki a Vista (az SD kártyának), nem? Mert a lemezkezelőben sem látom a kártyaolvasót
Tud valaki segíteni? Előre is köszi mindenkinek...
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hobby elektronika
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- MacBook Air (15-inch, M2, 2023)
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged