- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Aktív témák
-
SG3rg0
őstag
válasz
Joe_Black7 #3446 üzenetére
Normálisnak nem mondanám, egyébként nekem is dvd író problémám volt.
Nem lennék meglepve ha neked is az lenne.
Milyen az íród? -
Pimpa88
csendes tag
válasz
Joe_Black7 #3329 üzenetére
Azom valszeg már használatban voltak.
Én Dec elején kaptam az SL300-asomat és kinyitásnál megemelkedik az alsó rész annyira erős a zsanérja.
-
Tim82
félisten
válasz
Joe_Black7 #3334 üzenetére
"ahogy eddig láttam a ThinkPad család nem éppen multimédiára van kihegyezve, az SL széria már egy nyitás ebben az irányban."
A Z sorozat is előtte, amelyik ráadásul a topik címében is szerepel.
-
nemethbalazs
tag
válasz
Joe_Black7 #3334 üzenetére
Nem kötözködni akartam, azt hittem a könnyű mozgással van bajod, sorry.
Őszintén megmondom, nem tudom milyen pixelgarancia vonatkozik a Thinkpad egyes típusaira. Nekem még nem volt dolgom pixelhibás thinkpaddel, gondolom odafigyelnek erre, de nem igazán tudom. Jópár embert ismerek akik thinkpaddel dolgoznak, ezek közül a laptopok közül sokat telepítettem is, többször is, azokon nincs pixelhiba, pedig vannak köztük régi darabok is (T21, T23, T40, 2db. T60, 2db. T61, R51, R61). Ennek ellenére biztos van ellenpélda.Hangkimenethez annyit fűznék, hogy veled egyetemben szintén külső hangkártyát használok erősítőre kötve (Audigy NX), egyrészt a hangminőség miatt ami főleg zenehallgátásnál jön jól, másrészt az 5.1 miatt filmeknél.
-
nemethbalazs
tag
válasz
Joe_Black7 #3329 üzenetére
Akkor nem nagyon fog tetszeni egy thinkpad zsanér sem, mert mind attól zseniális, hogy egy kézzel lehet nyitni a kijelzőt (nem kell fogni az alját mert nem húzza fel), ellenben nyitott állapotban ha megállítod akkor nem lötyög, hanem tart. Pl. ha meglököd a kijelzőt akkor nem remeg fél percig... Az a zsanér nem feltétlen jó ami szoros mint a fene,és alig tudod kinyitni... nekem mind a 2 HP gépem ilyen volt, és bizony kb. 3hónap elteltével elkezdtek lazulni, ami annyit tesz, hogy majd ugyanolyan szorosan nyílt, csak kotyogott, lötyögött.
A T40-em zsanérja is ilyen könnyen nyílt, mint SL300-é most kb. 5 éves, a barátnőmé lett, és ugyanolyan a zsanér mint új korában. Könnyen nyílik, nem szoros, és mégis tart.
Mellesleg az én SL300-am is lecsukódik 2-3 cm-ről, vélem, hogy ez direkt ilyen a könnyebb nyitás, zárás érdekében mivel sajnos nincs rajt retesz.
Mellesleg a HP és Dell prémium kategóriás gépeinek zsanérjai is hasonlóan könnyen nyílnak, míg az olcsóbb gépeik a szoros zsanért kapják.
Szóval direkt nyílik könnyen, és igazából miért is kellene szorosabbnak lennie? -
nemethbalazs
tag
válasz
Joe_Black7 #3325 üzenetére
Kapcsold ki a felhasználói fiókok felügyeletét, és semmit nem fog megkérdezni többet.
-
nemethbalazs
tag
válasz
Joe_Black7 #3315 üzenetére
Szia!
Meggyőző érvelés, egyben nem értek egyet, a zsanérban. 2 kollégámnak is van thinkpadje, egyiknek R60, másiknak T61, mindkettő zsanérja kb. olyan mint az én SL300-am zsanérja. Egy volt évfolyamtársam T60-ját telepítettem karácsony előtt, ami szintén zenész, az SL300 zsanérja semmivel sem gyengébb.
Üdv, jó vásárlást!
-
Shadowfax
addikt
válasz
Joe_Black7 #3315 üzenetére
z r400-as hibrid videókártyáját nem biztos, hogy tudja jól kezelni az xp
Tudja kezelni, de nagy macera. Csak a BIOS-ban lehet váltani a két kártya között, XP alatt nem. Már a drivereit is macerás felküzdeni, külön át kell állítani a BIOS-ban, aztán egyenként felnyomni. Aztán mennyi fagyással fog ez járni, a jóég tudja...
a Vista nekem se volt eddig túl szimpatikus,
Annyi rosszat hallottam már én is róla, hogy feltettem múlt vasárnap a T43-omra. Nekem nagyon bejött, gyors is, bár csak 2x fél giga RAM van a gépben. Igaz, optimalizálni kellett, illetve az Aero nem fut a GMA900 kártya hiányzó WDDM drivere miatt. Nagyon kellemesen csalódtam.Azt tanácsolnám, hogy vedd meg Vistával. Ha kész a telepítés, írd ki a Recovery szettet, aztán csinálj egy ún. clean install-t. Itt találsz ehhez leírást. Ez azért kell, mert Lenovoék azért jól megtömik mindenféle progival a gyári verziót, amire nem mindenkinek van szüksége.
-
kurcsics
csendes tag
válasz
Joe_Black7 #3289 üzenetére
Egyáltalán nem kicsik a betűk, ikonok stb. az sl300-on. Az előző gépén egy 15" volt de nem veszem észre, hogy nagyon kicsik lennének a betűk.
Nekem a billentyűzet középen nem hajlik be, a jonn felső sarokban a home, end gombnál lehet egy kis lötyögést érezni, de nem zavaró szerintem.
a tapipad mérete és érzékenysége is jó, de a legjobb a trackpoint, ha használnom kell, akkor azt használom nem a tapipadot.
Vista, XP felment rá gond nélkül. Az új de még béta, vagy még az sem(build 7000) majdnem mindent felismert azonnal, a vistás driverek az ACPI és a funkció gombok kivételével mind lehetett használni. De hát még meg sem jelent a win7, majd lesz később arra is driver.
A a CPU ventilátor állandóan megy, talán egyszer volt, hogy win elindulása után elhalgatott egy darabig.
CPU hőmérséklete netezés közben 30-33°C, HDD 40°C
A kijelző fényereje nagyon jó, még kint is jól használható, meglepődtem milyen jó ez a LED-es világítás.
A gép fogyaztása nálam 13W, közepes fényerővel, wifi-vel, kikapcsolt bluetooth-val, netezés közben. Sikerült levinni 10 alá is, de ekkor már nagyon levettem a fényerőt.
Az USB portok szerintem elég rossz helyen vannak, egy nagyobb mp3 lejátszót már nem lehet bedugni.Ha valami még eszembe jut írok még.
-
Joe_Black7
tag
válasz
Joe_Black7 #3286 üzenetére
Ma megvolt a terepszemle első felvonása, Mammutban megtalálható mindkét gép, az egyetlen szépséghiba, hogy nem egy boltban
Tapasztalatok: nagyon baba mindkét gép, a billentyűzet közepe tényleg benyomható kicsit, de ha nem olvasom korábban, akkor ez fel se tűnik. A zsanérok tényleg nem valami masszívak, ennél még az én msi-m is határozottabb fellépésű, de ez megint lehet hogy a kirakott példány baja.
Bekapcsolva még nem láttam sajnos egyiket se, pedig jó lenne tudni, mennyire apró minden a 13,3-as kijelzőn. -
Mészike
aktív tag
válasz
Joe_Black7 #3284 üzenetére
A pöcökegér megléte az okés, csak a billentyűzet elrendezése (Page Up, Page Down, ésatöbbi), ami zavar. Vagyis annak hiánya
-
tomi.tomi
tag
válasz
Joe_Black7 #3280 üzenetére
szia!
én sl500-at használok november eleje óta, nagyjából elégedett vagyok, írtam már róla egy kicsit.
a driverekről: kedvesem operációs rendszer nélkül vette a 3000 n200-asát (legális, campusos vista business fut rajta - van otthon legális win98, így senkinek sem lehet kifogása ellene), telepítés után letöltöttük a lenovo support & downloads oldalról a system update-et, ami leszedett és telepített minden programot és drivert. az oldalról egyenként is letölthetsz mindent, de az elég sokáig tartana. az sl sorozat drivereit innen is letöltheted, ha türelmes vagy.
pöcökegér természetesen van az sl sorozaton is, én nagyon szeretem, és - bár sok rosszat olvastam már a billentyűzetről - jobb még nem volt a kezem alatt. elég sok laptopot próbáltam már, igaz, thinkpadot még nem.
a pixelhibától szerintem nem kell félned, bár ehhez nem értek.
-
Mészike
aktív tag
válasz
Joe_Black7 #3282 üzenetére
Jólvanna, bocs, csak ezt sokan nem tudják
Témában:
Én is nézegettem az SL szériát, de....
Nekem szempont a pocokegér, így a kisebb árfekvésű gépek alapból kiesnek.
Viszont az SL szériában a billentyűzet nem jön be.
Eddig egy IBM R50E gép volt, ami 3 évig bírta (most épp kiszedett alaplappal várja, hogy megröntgenezzék, mert bibis lett
Most egy Toshiba L40, de már megbántam....
Asszonynak decemberben lett véve egy R61-es. 14"-os, és báááááááááááááááá.
Szóval vissza akarok térni IBM/Lenovo-hoz....Tehát, én eddig eljutottam oda, hogy R400-as jöhetne szóba a hagyományos IBM billentyűzetével.
-
Mészike
aktív tag
válasz
Joe_Black7 #3280 üzenetére
Vista nélkül, ami nekem pompás lenne, mert úgyis xp-t raknék rá (campus licences. jogtiszta, mielőtt még valaki rosszra gondolna).
Nem!
Ez nem igaz!
A Campus lincensz csak akkor jogtiszta, hogyha van frissítési alap! Tehát oprendszer nélküli gépre nem jogszerű a Campus...
FreeDOS nem frissítési alap.
Office-hoz nem kell semminek sem lenni, de oprendszernél igen.
Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest