- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Aktív témák
-
taratis
csendes tag
válasz
Blamazs #3204 üzenetére
Szia Blamazs! Emlékszem anno egy időpontban vettük az R50-es masinánkat sunyinetre, régi szép idők. Ami érdekes, hogy egy ideje nálam is rendelkezik az a probléma, amit felvázoltál, azaz nem biztonságos WIFI-s kapcsolatot jelez a gép. Én igazából nem tulajdonítok ennek nagy jelentőséget, hisz a routerem jól be van állítva. Te találtál valami megoldást? Én nem telepítettem előtte újra rendszert, csak jött az üzenet egyik napról a másikra...
-
sssent
senior tag
válasz
Blamazs #2809 üzenetére
Kímélő üzemben - amikor a CPU 600 (800) MHz-en ketyeg - kevesebbet fogyaszt majd, pláne, ha még kicsit vissza is veszel a gyári feszültségeken. A lényegesen kisebb hőtermelés elvileg lényegesen kevesebb ventizúgást is jelent, gyakorlatilag viszont ez már az EC lelkivilágán múlik.
-
danielh2
tag
válasz
Blamazs #2149 üzenetére
"Otlet, eszrevetel ezzel kapcsolatban vkinek?"
A BIBLIA:
[link]Én ezt végigcsináltam, és faszányosan települt az xp, recoverynek búcsút mondtam, amit a kolléga ír h drivereket gyűjtsd össze előtte az fontos, mert az xpben még az én z60-amnak az atheros drivere sem volt benne, semmit nem tudtam volna letölteni, ha nincs másik gép amin leszedem a cuccokat az ibm oldaláról.
Ajánlott még az IBMTOOLS könyvtárat lementeni egy CD/DVD-re, mert pl a WINDVD install fájljai csak ott találhatóak meg, ibm.com-on nem.A forum.thinkpads.com más esetben is egy aranybánya, fenti leírást is ott találtam.
Sok sikert!
-
Sipi
addikt
válasz
Blamazs #2149 üzenetére
Innen kiindulva beírod a géped sorozatszámát, vagy a legördülő menükből kiválasztod a pontos típusát és az oprendszert. Időben csökkenő sorrendben kapsz valamennyi találatot, a drivereket letöltöd, az exe-ket elindtod. Ekkor kitömöríti magát a c:\drivers\*** mappákba.
Leszeded a szemre kívánatos egyéb programokat is, ugyanezt teszed velük.
Mindent elmentesz valami jó helyre.Innentől pedig sima XP telepítés. A BIOS-ban érdemes a predesktop területet disabled-re tenni, hogy törölni tudd a partícióját, majd az XP telepítőben mindent törölsz, létrehozod a kívánt rendszerpartícit, formázod, telepíted, reboot, reboot, és még sokszor. Aztán driverek fel. Első az Intel chipset és esetleges storage driver, aztán ahogy tetszik.
Sipi
-
Shadowfax
addikt
válasz
Blamazs #1758 üzenetére
Ha nem tapasztalsz semmi furcsaságot a Programok telepítése/törlésé-nél, akkor semmit. Nem érintett minden Thinkpad-et...
Amúgy leszedték már az oldalról: [link]
The PC-Doctor 5 for Windows files have been temporarily removed from this Web site. An updated version will be made available here shortly. We apologize for any inconvenience. -
sssent
senior tag
válasz
Blamazs #1753 üzenetére
Nem tudom. Én nem csinálok semmiféle varázslást velük, csak használom. Ha épp van konnektor, akkor bedugom (85%-tól tölt rá), ha nincs, akkor akkuról - tehát elég rapszodikusan. Időnként előfordul, hogy az utolsó pillanatig megy a gép, ilyenkor ráfogom, hogy na akkor most újrakalibráltam. Úgy vettem észre, hogy azok az akkuk, amelyek csak havonta (vagy neadjisten még ritkábban) vannak használva, azok kevésbé bírják, mint az enyémek nyúzva. Tehát szerintem jó nekik, ha mondjuk hetente meg vannak járatva. De jobb ötletem nincs.
-
sssent
senior tag
válasz
Blamazs #1751 üzenetére
Már jópárszor le volt írva, de mind1:
Minden riasztást kikapcsolsz és teljesen töltött állapotból addig hagyod üzemelni a gépet, amíg el nem száll a lemerült akku miatt. Ekkor teljesen feltöltöd. Ez utóbbit lehetőleg kikapcsolt állapotban tedd, én úgy vettem észre, hogy úgy jobban működik.
Az általam használt akkuk egyébként így állnak: 140 ciklus után 9% ill. 207 ciklus után 16% wear level. Fentiek kb. 8 hónap eredményeként álltak elő, tehát az akkuk használva vannak. 60 ciklus után nálad valószínűleg jobb állapotban kell, hogy legyen. -
sssent
senior tag
válasz
Blamazs #1667 üzenetére
Nem csak a notebook, hanem a teljes PC üzletágat vásárolták fel. Egyébként ha a Thinkpad név a fontos, akkor 2009-ig (vagy talán 2010-ig) van névhasználati joga a lenovonak. Viszont ha minőségebeli aggályaid lennének a lenovo-val kapcsolatban, akkor nem lehet választ adni a kérdésedre. A tulajdonosváltáskor tudtommal sem a fejlesztőcsapat sem a gyártás helye nem változott. Jelenleg úgy fest, hogy így a minőség sem. De hogy ez meddig marad így, az kizárólag a tulajdonoson, és nem a Thinkpad név használatán múlik. Egyelőre úgy tűnik, hogy a jópénzért megvett thinkpad imidzset nem akarják lerombolni gagyi cuccok ontásával. Hogy erről évek múlva - amikor a lenovo a thinkpadet ugródeszkaként használva már kellően befészkelte magát a világpiacon - hogyan fognak gondolkodni az illetékesek, azt senki sem tudhatja.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Blamazs #1634 üzenetére
Attól még júzerhibák előfordulhatnak.
taratis: Mondanom/írnom sem kell, hogy a fórumok közül itt találtam a legélénkebb aktivitást egy problémakör megoldására vagy egy kérdésre válaszolva, így a Thinkpad melletti döntésnél ez is egy szempont volt nekem
Ezzel én is így voltam anno...
De amit erről még plusszban gondolok, azt inkább nem írom le, mert még megköveznének egyesek. -
Shadowfax
addikt
válasz
Blamazs #1631 üzenetére
Igen, ez a ThinkVantage része, elvileg elő van telepítve az újabb gépeken. A régebbieken meg a Software Installer volt, ezt váltja fel mostanában ez a System Update 2.0.
Viszont ez nem úgy műxik, mint a MS update, hogy automatikusan csekkolja a frissítéseket (s ha úgy van beállítva a gépeden), akkor le is tölti, hanem ezt a progit ''kézzel'' kell elindítani alkalomszerűen, s akkor keresgéli meg az új cuccokat, s amit bepipálsz, letölti, stb.
Szerk.: Ja igen, s külön is letölthető ez a progi is, úgy, mint a ThinkVantage csomag többi progija is.
[Szerkesztve] -
taratis
csendes tag
válasz
Blamazs #1628 üzenetére
Pontosan, nem jelez semmit, tudtam, hogy valami nem kóser (így jár, aki utólag pakol fel op. rendszert)
OK, felrakom a Thinkvantage csoda progit, bár már van fent valami hasonló nevű. Azzal tegnap tudtam állítani a pöcökegér gyorsaságát egy scrollbar seg.-vel pl. Az általad említett az valami más Balázs? -
zolnagy
őstag
válasz
Blamazs #1610 üzenetére
Hát pedig ha a live (desktop) nem megy, akkor telepíteni sem lehet szvsz, mert ennél a verziónál pont, hogy fel kellene állni a live rendszernek, majd a graf. felület asztalán van egy ikon, amivel telepíteni lehet. Persze van alternate változat is, ami karakteres felületen csak telepítő (több beállítási lehetőséggel a telepítés alatt), de szerintem, ha nem megy a desktop, akkor nem érdemes próbálkozni, hiszen ugyanaz a rendszer.
De egyébként nem értem Neked miért nem megy, talán rossz a CD, mert az Ubuntu épp arról híres, hogy alapból szinte mindent felismer. MD5 checket csináltál?
Upsz, most látom, hogy a desktop gépeden ment, akkor valszeg nem hibás...
Ha linuxot akarsz, érdemes még megpróbálni az új UHU 2.0-t. A napokban jött ki a stabil, végleges változata. Nekem az előző 1.2 is bejött, ez meg csak jobb lehet.
[Szerkesztve] -
taratis
csendes tag
válasz
Blamazs #1569 üzenetére
Szia Blamazs!
Igen, sunyinetes lesz a dolog, az eladó azt mondta nekem is, mint zolnagznak, hogy még van ebből a típusból.
Rendeléshez regisztrálnod kell magad a notebook.hu-n és követni az utasításokat. Van egy rész, ahol meg kell adni, hogy a vevő egyezik-e a számlázási címmel. Itt kell figyelni, hogy annak a nevére kell kiállítani, aki jogosult a sunyinet igénybevételére. Kb. 3 perc, majd kapsz egy e-mailt, hogy hívnak nemsokára. Én is erre várok. -
válasz
Blamazs #1315 üzenetére
A Linux stabilitásával milyen problémád van?
Ez a ''hackelt'' verziós is szépen hangzik, a hack itt annyit jelent hogy a mac gépekben levő biztonsági chip azonosítását kerülik ki, az oprendszer a stabilitásához ennek semmi köze. Ahogy a ''hackelők'' is leírták nagyon egyszerű volt ezt a védelmet kiküszöbölni, mert valószínűleg a gyártó cég sem akarta jobban védeni a rendszerét.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Blamazs #1309 üzenetére
Félre ne érts, elhiszem én, csak fura a CeleronM-es R51e max 2,5 órás üzemidejéhez képest. Egyetértek, én sem szoktam játszani notebookon (de még másik gépen sem)
Mac-et nem ismerem, de új T60 Core Duo-val pl. itt szokott lenni jó áron:[link] (korábban 270ért volt DVD olvasóval és Intel videoval, valamint 350-ért DVD multival, és ATI X1300-zal) A jövőben pedig csak lefelé fog menni az ára, mint mindennek a számítástechnikában. -
Blyan
félisten
Doboz kinyit, aksi ki vesz, gépet kivesz mellette két könyv, meg egy széhajtható poszter, ami elmagyarázza, hogy mit hova tegyél, plusz egy kis zacskó, amiben másik két sapka van a Trackpointhoz. Az XP telepítve, bármikor visszaállíthatod, nem kellenek CD-k.
Ha CD-s XP-t akarsz, akkor magadnak kell csinálnod:
How to Fresh Install Windows XP Pro without a Recovery CD
http://www.4saad.com/WhatsNew/Fresh_XP_Install/index.htm
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
én nem formáztam, és sokhelyről azt hallani, hogy a formázás nem sokat ér, mivel nem hat ki érezhetően az aksi élettartamára
ahogyan az sem, hogy mikor hálózatról használod a gépet, kiszeded az aksit, vagy bennhagyod...én nem szoktam kiszedni, pedig 99%-ban 220-ról megy a vas (ha jön 1 áramkimaradás, ne álljon le)
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sorozatok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gitáros topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest