Keresés

Aktív témák

• bere

csendes tag

válasz Shadowfax #3249 üzenetére

A hsz3246-ban belinkelt boltban vettem. Másik memóriám sajnos nincsen.

Egy tegnapi újraindulás eseménynaplója:[link]

Az újraindulások menete vistánál, xp-nél: hirtelen lefagyott minden, 5-10 másodperc után reboot.

A kékhalál csak az xp-s újratelepítési kísérleteknél fordult elő (nem a recovery-s, hanem egyéb xp lemezről), de akkor mindig.
    A recovery lemezes xp újratelepítés lement gond nélkül. Továbbá, a vistás lemezes telepítés is lement rendben.

Egyébként hibás memóriára gyanakszok. Ha alaplapi probléma lenne, akkor tapasztalataim szerint sokkal instabilabb lenne a gép.

Holnap beviszem a szervízbe, elég komoly cégek biztosítják a szervízhátteret, remélem nem lesz gond.

• bere

csendes tag

Sziasztok,
    R400 2786W14-es gépről van szó.
    [link]
    Kb. két hete vettem, nagyrészt elégedett vagyok, bár van néhány problémám:

1. Vista businessel vettem (vista kód, vista matrica megvan), de telepítéskor magyar XP települt fel, tehát ez van a rejtett partíción. Alapjában véve nem zavar nagyon, de szeretném a vistás telepítőkészletet, ha már fizettem érte. A szervíztől kell kérnem?

2. Ami sokkal komolyabb gond, hogy véletlenszerűen újraindul a gép: internetezés, excelezés, dvd írás stb., tehát teljesen hétköznapi tevékenységek közben. Volt, hogy egy nap háromszor, de olyan is, hogy pl. 2 nap alatt egyszer. Tapasztalt valaki ilyet, esetleg valamilyen szoftveres összeakadás van a háttérben, vagy hardverhiba lehet?

3. 3dmark2003 és 3dmark2005 nem akar elindulni XP alatt. Úgy vettem észre váltott videokártya van gépben (Intel-ATI), ami a driver leírás szerint azonban XP alatt nem működik, csak Vista alatt.
    Vistát is feltettem próbaképpen, ott is voltak újraindulások, ott a pc doctor-os memóriateszt alatt is (XP-vel ezt nem sikerült produkálnom). Vista alatt lefutott a 3dmark2003, a 2005 elindult, de kilépett 2-3 alteszt után.

4. Próbáltam feltenni angol XP-t a próba kedvéért, miután bemásolta a telepítéshez szükséges fájlokat és előjött volna az XP-s felület, mind a háromszor kékhalál következett be, hardveres és/vagy szoftveres hibára hivatkozva. Vistával ezt nem csinálta, az feltelepült rendben.

Jelenleg a recovery lemezekről visszaállított gyári XP van a gépen.
    Irány a szervíz tehát?
    Köszi.

Aktív témák