- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Aktív témák
-
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #2838 üzenetére
"amit nem értek, hogy miért DVD-re írtad, mikor szóltam, hogy 1 CD és 1 DVD-re lesz szükséged, no sebaj, max. nem fog bootolni róla"
Én eddig kizárólag DVD-re írtam minden recovery lemezemet, és az összes bootolható lett. Ha valakinek véletlenül mégsem lett az, az szerintem nem azért volt, mert DVD-re írta.
-
sssent
senior tag
válasz
Blamazs #2809 üzenetére
Kímélő üzemben - amikor a CPU 600 (800) MHz-en ketyeg - kevesebbet fogyaszt majd, pláne, ha még kicsit vissza is veszel a gyári feszültségeken. A lényegesen kisebb hőtermelés elvileg lényegesen kevesebb ventizúgást is jelent, gyakorlatilag viszont ez már az EC lelkivilágán múlik.
-
sssent
senior tag
válasz
venember83 #2358 üzenetére
Ó, jaj. Szögezzük le, hogy nekem meg nem volt szándékomban senkit leoltani - bár én nem is érzem, hogy így tettem volna.
venember83:
Az a hiszed vagy sem, az Matt Kohut indoklására vonatkozott, miszerint miért is tűntek el a jó kis IPS kijelzők. Az szerintem nyilvánvalóan csak rizsa, de mindenki legyárthatja magának a saját kis összeesküvés-elméleteit a nagy és gonosz gyártók fogyasztók életét megkeserítő tevékenységéről.Dam0n
"(...) a stílus pedig olyan, amilyen az internet adta anominitás alapján elvárható."
A kérdésedben szerepelt egy állítás, amire uram bocsá' azt találtam mondani, hogy hülyeség. Ez messze nem azt akarta jelenteni, hogy én az állítás megfogalmazóját hülyézném le (bárki legyen is az), csak arra próbáltam rávilágítani, hogy az állítás nem helytálló. Meg is indokoltam, azt hiszem. Elnézést, ha itt (vagy máshol) nem volt elég szofisztikált a stílus, nem anonim mivoltomban is pont ugyanilyen stílusban beszélek, és azzal sem áll szándékomban senkinek a lelkébe gázolni.A kijelző témához...
A T60p-s összehasonlítási alapod abból a szempontból nem szerencsés, hogy abban valószínűleg egy elég jó fajta panel volt. Olyan, amilyen már egyáltalán nincs is a kínálatban - bár ha lenne, akkor is inkább a 400K feletti szegmensben lenne.
Az eredeti kérdésedre - miszerint melyik kijelző lenne a legjobb - pedig szerintem nem nagyon van olyan, aki objektív választ tudna adni. Azon pár R61 alapján, amit személyesen láttam én a 14.1 WXGA+ panelt találtam a legjobbnak (a fényerő pl. baromi jó volt). De nem merném kijelenteni, hogy nincs jobb, mert egy csomót nem láttam. Sőt, ennek a panelnek is több beszállítója van, lehet, hogy egy másik gépben épp nem ilyen van.
De mindezek után szvsz. egy notebook kijelzőtől a funkcionalitáson túl (praktikusan legyen elég a fényerő, kontraszt mondjuk a teraszon is, hogy ki lehessen betűzni a tartalmát) olyan nagy minőséget elvárni nem is nagyon érdemes, mert az olcsóbb asztali monitorok is messze jobb minőséget képesek produkálni. Olyan kis helyen, olyan minimális fogyasztás mellett egyszerűen nem lehet csodát tenni.
-
sssent
senior tag
"Akkor már csak az a kérdésem, hogy hogyan tudták megoldani, hogy (az előző hsz-ek szerint) a betekintési szögük nagyobb, mint a többi gyártó TN+Film panellel szerelt gépe? Mert ha jól tudom, az a technológiától függ."
Technológiai sajátosság a szűk betekintési szög, de ez nem jelenti azt, hogy minden TN+film panelnek pontosan 160/130-as betekintési szögei vannak és pont. Ez nyilván panelenként valamelyest változó.
A kiemelt rész pedig általánosságban kijelentve hülyeség. Nagyon kevéssé valószínű, hogy az említett panelek kizárólag ThinkPad-ekbe kerültek volna.Egyébként csak ismételgetni tudom, hogy a kérdéseidre nem igazán lehet érdemben és hitelesen válaszolni. Ez mind lehet egy R61-ben:
LCD panel, 14.1-in. XGA:
Samsung 13N7118
BOE-Hydis 13N7120
TMD 13N7132LCD panel, 14.1-in. SXGA+:
Samsung 13N7059
BOE-Hydis 13N7061
TMD 13N7063LCD panel, 15-in. XGA:
Samsung 13N7122
LG-Phillips 13N7124
AUO 13N7126LCD panel, 15-in. SXGA+:
Samsung 13N7128
LG-Phillips 42T0350LCD panel, 14.1-in. WXGA:
AUO 42T0339
LG-Philips 42T0341
Samsung 13N7102LCD panel, 14.1-in. WXGA+:
LG-Philips 42T0406
Samsung 13N7108LCD panel, 15.4-in. WXGA:
AUO 42T0333
LPL 42T0331
SEC 42T0323LCD panel, 15.4-in. WSXGA+:
LPL 13N7020
SEC 42T0329Ha találsz valakit, aki ezt mind össze tudta hasonlítani egymás mellett, akkor kérlek írd meg nekem is az elérhetőségeit!
-
sssent
senior tag
válasz
venember83 #2354 üzenetére
Igen. Amint mondtam, a 60-as szériával leáldozott az IPS kijelzőknek - legalábbis egyelőre biztosan. Erre egy magyarázat olvasható itt, amit vagy elhiszel, vagy nem. A lényegen nem változtat.
-
sssent
senior tag
"Általánosságban milyennel szerelik a gépeket?"
A 61-es szériától kizárólag TN+film. PVA/MVA panelek sosem voltak. S-IPS volt, de inkább csak nagyobb felbontású (SXGA+-tól) kijelzőknél. Ezeket a ThinkPadek-nél Flexview-nak becézik, utoljára a 60-as szériába szereltek ilyeneket. Talán még kallódik belőlük pár darab, de ez nem a 200K-s árkategória. -
sssent
senior tag
A gépeket azonos szérián, méreten és felbontáson belül is többféle többé-kevésbé hasonló panellal szokták szerelni (különböző beszállítók). A Jóisten meg nem mondja neked, hogy a látatlanul megrendelt gép kijelzője épp milyen lesz. Legfeljebb erősen valószínűsíthető, hogy ugyanolyan, mint az azonos típusú, kb. ugyanabban az időben beszerzett (tehát valószínűleg azonos szállítmányból) származó másik gép.
Ha az alap fényképszerkesztésbe a színkorrekciót is beleérted, akkor arra igazából az összes notebook panel alkalmatlan. Némelyik ránézésre egészen szépen néz ki, de a színhűsége valójában azoknak is csapnivaló. Ilyen célra kell egy rendes külső monitor.
-
sssent
senior tag
válasz
Integra #2339 üzenetére
Tetszőleges T/R/Z6x (ami dokolható) + ez itt + PCI-E VGA = a munkakörnyezet, amit szeretnél (az akkuidő kinyírása nélkül). Persze egy ilyen dokkoló már igen drága mulatság, de hát ebből él a lenovo. Notebookot használni mindig valahol kompromisszum, ebbe kénytelen leszel beletörődni.
-
sssent
senior tag
válasz
Integra #2334 üzenetére
"ez viszont már annak tűnik. ára is szép
"
Ha arra gondolsz, hogy van benne top cover roll cage, akkor az elírás. Az csak a 14-esekben van, bárki bármi mond is.A webcam-et és a dokkolót kérdezd meg az IBM raktárban is, mert könnyen lehet, hogy olcsóbb ott! Feltéve, hogy nem gond a személyes átvétel.
Elérhetőség: IBM Spare Stock Request Handler
Mindent előre meg kell rendelni, akkor kapsz aktuális árajánlatot is a napi USD árfolyam alapján. A megrendelés csak FRU szám alapján működik, úgy nem megy, hogy kérsz mondjuk egy dokkolót. A FRU szám nem összekeverendő a part no.-el. Utóbbi alapján nem tudnak kiszolgálni. Fizetni a helyszínen nem lehet, csak csekken, vagy átutalással. Van némi fix kezelési költség megrendelésenként, így pl. 1 csomag pöcöksipkát nem érdemes rendelni.
webcam FRU# 40Y8177
dokkoló: lokalizációtól függően itt ni"csak pár dolog van ami lehetne jobb, két dvi csatlakozó kéne, de lassan már fel lehetne inkább 2 hdmi-t applikálni rá.."
Örülj neki, hogy legalább egy DVI van. Az X6 Ultrabase-re csak DSUB jutott, mint a gépre -
sssent
senior tag
válasz
Integra #2321 üzenetére
"tudsz egy boltot ajánlani ahova betudok rontani és megnézni a lenovokat élőben"
Az usanotebook-nál, és ha már úgyis arra jársz, akkor talán a notebook-hu-nál is szokott lenni 1-2 gép kiállítva."vajon webcamera rakható e r61-be"
A webkamera nem csereberélhető. Vagy benne van a konfigban, vagy nincs (R61/i esetén, R61e-ben biztosan nincs). Ha itthon valamelyik kereskedőnél veszed, akkor olyan konfigot kell választanod, amelyikben épp benne van, sajnos nem tudsz úgy gépet összerakni, mint a lenovo US konfigurátorával."ja igen, ha csak 667-es fsb-t támogat a chipset akkor a 800as fsb-s cpu tök felesleges, simán elég egy régebbi 667-es is, nem?"
A front side bus és a memory bus az ugye két külön dolog. Én azt írtam, hogy a 965GM 667-es memóriákat támogat. Emellett 800-as FSB-t. Hagyd azt a CPU-t és memóriát békében, itt épp jól el vannak találva!"az ujjlenyomat olvasó képes több embert is elraktározni?"
Képes. (Azzal a megkötéssel, hogy fiókonként két (jobb-bal) kéz ujjait tudod elraktározni, vagyis, ha valamiért ugyanabba fiókba két ember ugyanazzal az ujjával akar belépni, akkor az egyiknek azt kell hazudnia a programnak, hogy nem azt az ujját viszi be, amit. Ez értelemszerűen 10 fős elvi maximumot jelent egy fiókra. De nem hiszem, hogy ennek lenne bármi jelentősége.) -
sssent
senior tag
válasz
Integra #2315 üzenetére
Hardcore R user ugyan nem vagyok, de itt vannak a válaszok:
1. igen. Pl. bios>config>keyboard/mouse, vagy windows alól az ultranav wizard-dal, a vezérlőpult>egér beállításaiból, talán a thinkpad configuration alkalmazásból is. Gyorsbillentyű nincs rá.
2. van
3. igen
4. a 965GM csak 667-es memóriákat támogat. Nem véletlenül van mindegyikben ilyen.
5. az í a bal oldali shift mellett, az ű pedig az á mellett van. Asszem itt is a helyük. (egyedül a numlock van galádul eldugva a scrlck alá, vele egy gombra, de az összes ThinkPad ilyen az idők kezdete óta)
6. van, de csak alul, a kijelzőben ennél nincs.
7. szerintem PC Card + expresscard kombó lesz. Ha jól tudom, akkor a normál kijelzős R61-ekbe nem kerül smart card reader ill. memóriakártya-olvasó. De ezt biztosan csak a boltban tudod meg, mert a lenovo-nál sem derül ki: [link] -
sssent
senior tag
válasz
vah-vah #1997 üzenetére
Ez a full charge capacity 35,55 érték gyanús nekem, hogy 47 kellene hogy legyen
Az akkuk idővel (200 töltési ciklus és másfél év, az nem kevés idő) elhasználódnak, ez normális. Esetleg egy újrakalibrálással próbálkozhatsz, hogy pontosabban jelezze ki azt a full charge capacity-t:
- teljesen feltöltöd
- kikapcsolod a windows energiagazdálkodási beállításainál a riasztásokhoz rendelt akciókat
- lemeríted a gépet, amíg magától ki nem kapcsol
- teljesen feltöltöd
De negyvenakármennyit már sosem fogsz látni rajta, törődj bele.
A Battery eater pedig azt írja, hogy cellák száma 3. Nem 4 cellás ez valójában?
A Battery Eater-t nem használtam soha, de az akkud 6 cellás. -
sssent
senior tag
Ha a memóriára gondolsz - ami RAM=random access memory (a ROM=read only memory) - akkor nem kell hozzá semmilyen átalakító. PC2100 SODIMM SDRAM megy bele. Hogy ezen belül mennyire finnyás, azt nem tudom. Ha CD/DVD ROM-ra gondolsz, ahhoz sem kell átalakító, csak a megfelelő ultrabay meghajtót kell beszerezni.
-
sssent
senior tag
Esetleg el szoktak hasalni a merevlemezek, de az nem tétel. A kijelzővel és az alaplappal lehet nagy gáz, mert az általában gazdasági totálkár. Az alaplap a gyakoribb, túl sok vacak van rajta, ami elpusztulhat, és nemigen javítják.
Hogy volt-e értelme a garanciabővítéseknek, az sajnos mindig csak utólag derül ki. Általában nincs, de ha peched van...
Csak az a kérdés, mennyire szeretsz nyugodtan aludni. -
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
válasz
Gogolak #1839 üzenetére
Nem igazán értem ezt az állandó problémázást (nem csak részedről) recovery cd ügyben. Az első telepítés után azonnal meg lehet csinálni magadnak a recovery disc-eket, és pont ugyanott vagy, mintha megkaptad volna őket a csomagban. Pofonegyszerű művelet, ha valaki erre nem képes, az nem a lenovot minősíti.
Ezen kívül ott van a géped alján az a windows matrica, az azon található kulccsal bármilyen xp prof. telepítő lemezt használhatsz, ha magad szeretnél windowst telepíteni. Ez egyébként akár hasznos is lehet, hiszen így magad válogathatod ki, hogy milyen thinkpades alkalmazásokat szeretnél használni, és ezekből rögtön a mindenkori legfrissebb verziót telepítheted, nem a gyári állapotról (ami úgysem aktuális már talán vásárláskor sem) kell mindent frissítgetned. Ezeknek az alkalmazásoknak (és drivereknek) az összegyűjtése és telepítése is egészen fájdalommentes a System Update nevű cuccal.
És a legtisztább, ha az ember gondolkodik, mielőtt őrülten partícionálgat. -
sssent
senior tag
válasz
Blamazs #1753 üzenetére
Nem tudom. Én nem csinálok semmiféle varázslást velük, csak használom. Ha épp van konnektor, akkor bedugom (85%-tól tölt rá), ha nincs, akkor akkuról - tehát elég rapszodikusan. Időnként előfordul, hogy az utolsó pillanatig megy a gép, ilyenkor ráfogom, hogy na akkor most újrakalibráltam. Úgy vettem észre, hogy azok az akkuk, amelyek csak havonta (vagy neadjisten még ritkábban) vannak használva, azok kevésbé bírják, mint az enyémek nyúzva. Tehát szerintem jó nekik, ha mondjuk hetente meg vannak járatva. De jobb ötletem nincs.
-
sssent
senior tag
válasz
Blamazs #1751 üzenetére
Már jópárszor le volt írva, de mind1:
Minden riasztást kikapcsolsz és teljesen töltött állapotból addig hagyod üzemelni a gépet, amíg el nem száll a lemerült akku miatt. Ekkor teljesen feltöltöd. Ez utóbbit lehetőleg kikapcsolt állapotban tedd, én úgy vettem észre, hogy úgy jobban működik.
Az általam használt akkuk egyébként így állnak: 140 ciklus után 9% ill. 207 ciklus után 16% wear level. Fentiek kb. 8 hónap eredményeként álltak elő, tehát az akkuk használva vannak. 60 ciklus után nálad valószínűleg jobb állapotban kell, hogy legyen. -
sssent
senior tag
A billentyűzet minden típusnál CRU, a körülötte lévő keret, ill. a palmrest már nem feltétlenül.
ALI_G:
A kijelző takarításához használhatsz szárazon pl. valami mikroszálas szemüvegtörlő kendőt (a jó régi szarvasbőrt csak üveghez ajánlják, a műanyag felületekhez már nem igazán) vagy kaphatók mindenféle nedves törlőkendők és löttyök kifejezetten ilyen célra. Vigyázz, hogy a kávába ne kerüljön folyadék!
A gép belsejébe viszont véletlenül se matass semmilyen folyadékkal. Ha nem öntöttél bele semmit, akkor a sűrített levegő tökéletesen megteszi.
De ha már alkohollal matatsz felhívnám a figyelmedet, hogy ilyen tisztogatási célokra izopropil alkohol kapható, ami nem ugyanaz, mint a fertőtlenítésre használt (és előszeretettel fogyasztott) etil alkohol. A csapvizes higítás pedig eszedbe se jusson, desztillált vízzel higítható. -
sssent
senior tag
válasz
Blamazs #1667 üzenetére
Nem csak a notebook, hanem a teljes PC üzletágat vásárolták fel. Egyébként ha a Thinkpad név a fontos, akkor 2009-ig (vagy talán 2010-ig) van névhasználati joga a lenovonak. Viszont ha minőségebeli aggályaid lennének a lenovo-val kapcsolatban, akkor nem lehet választ adni a kérdésedre. A tulajdonosváltáskor tudtommal sem a fejlesztőcsapat sem a gyártás helye nem változott. Jelenleg úgy fest, hogy így a minőség sem. De hogy ez meddig marad így, az kizárólag a tulajdonoson, és nem a Thinkpad név használatán múlik. Egyelőre úgy tűnik, hogy a jópénzért megvett thinkpad imidzset nem akarják lerombolni gagyi cuccok ontásával. Hogy erről évek múlva - amikor a lenovo a thinkpadet ugródeszkaként használva már kellően befészkelte magát a világpiacon - hogyan fognak gondolkodni az illetékesek, azt senki sem tudhatja.
-
sssent
senior tag
válasz
taratis #1565 üzenetére
mea culpa. Előszeretettel elsiklik a szemem a sulinet szócska felett, én valahogy nem látok benne túl nagy lehetőségeket (az én hibám, nem olyan gépeket keresgélek, amik ott kaphatóak lennének).
Mindez azonban semmin nem változtat. Ha van rá keret, most kell megvenni. Ha nincs, az kellemetlen, maradnak az új szériák később, sulineten kívül. Egyébként átérzem a helyzetet - sulinetes monitorral én is eljátszottam ezt anno, remélem Ti nagyobb sikerrel jártok.
Apropó action. Ez messze nem Grétsy szintje, csak egy kis angol nyelvóra. Ma délelőtt olyan kötözködős hangulatban vagyokMár többen megjegyezték, hogy ne lepődjek meg, ha a számba találnak lépni
-
sssent
senior tag
válasz
taratis #1561 üzenetére
OFF! Ez a második 'action' már nagyon fájt. Legyen akció, vagy ha már mindenképpen angol, akkor sales. Az action-nek egész más jelentése van. Nyelvművelő rovatunkat olvashatták.
Hogy ON is legyek: az R50e már eléggé kifutóban van, tehát nem nagyon valószínű, hogy sok helyen felbukkan még a későbbiekben. Most már az ára is kezdi elérni azt a szintet, ahonnan már nem nagyon van lefele. Szóval ha vkinek ez kell, akkor jobban teszi, ha hamar beszerzi ott, ahol még kapható. Ha épp nincs meg rá a lé, akkor sem kell feltétlenül pánikba esni, lesz még újabb R széria is, és az is lesz még ilyen olcsó, mint most ez -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #1438 üzenetére
Lehet - én csak a kérdésre koncentráltam. De azért nem mindegy milyen konfigról van szó. 185K mondjuk egy PM-es DVD írós R50e-ért nem olyan botrányosan rossz ár OS nélkül sem. CeleronM-ért sok.
Sajnos a nem fővárosiak notebook-szaküzlet elérhetőség terén jelentős hendikeppel indulnak. De ilyen R sorozatból annyira nem gáz teszkóban vásárolgatni. Csak lehetőleg itt kérdezzen, ne ott az eladóktólÉs persze ugyanez áll MM-ra, EW-re és tsaikra is.
-
sssent
senior tag
válasz
E-scapegoat #1436 üzenetére
Valószínű, hogy valami nem kóser, de ha a géphez adott OEM OS-t valaki másra használja, mint kéne, az nem a te felelősséged, hiszen te már anélkül vetted a gépet. Tehát nincs okod aggodalomra.
-
sssent
senior tag
-
-
sssent
senior tag
válasz
levy1983 #1349 üzenetére
Ha csak a rendszerpartíciót formázod, akkor a rejtett partíció még megmarad. Viszont az már nem biztos, hogy egy új OS telepítése után eléred az R&R-t bootoláskor az access ibm/thinkvantage gombra bökve. Attól függ, hogy az újonnan telepített oprendszer mit kotorászott az MBR-ben. Nem vagyok benne teljesen biztos, de szerintem egy másik WinXP még nem okoz gondot. Ha mégis, akkor itt [link] találsz egy programot, ami rendbeszedi az MBR-t.
Viszont, ha megcsinálod szépen a recovery disc-eket, akkor azokról a rejtett partíció is visszaállítható a későbbiekben, ha szükséged van rá. Szóval akár le is törölheted az egészet.
Ha valami hülyeséget írtam volna, valaki javítson ki. Fentiek csak elméleti megfontolások alapján születtek, soha nem használtam a hozzáadottól eltérő OS-t thinkpaden. -
sssent
senior tag
válasz
roberto9 #1347 üzenetére
Az első kattintás az R&R-ben a ''restore factory contents''. Innentől néhány értelemszerű eldöntendő kérdésre kell válaszolni (esetleg backupolni ezt-azt), aztán a következő kérdés már a windows területi beállításaira vonatkozik, ha jól rémlik. Na jó, lehet, hogy nem három kattintás, hanem öt
Ja és ehhez semmilyen előzőleg készített restore, backup vagy akármilyen cd nem szükséges, mindent csinál magától.
A CD-ről helyreállítás pontos lépéseit hirtelen nem tudnám fejből felidézni, mert életemben egyszer csináltam olyat egy ismerősnél, akinek nagyon útban volt az a nyomorlult rejtett partíció. De halovány emlékeim szerint az is ment simán pár kattintásból, semmi komplikáció.
Egyébként ha jól értem, most nálad bootolásnál access ibm-re bejön szépen az R&R, és a fent említett opciót választva mégsem fut végig a procedúra? -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #1340 üzenetére
Kezd nagyon szövevényes lenni ez az egyébként háromkattintásos művelet.
roberto9: szerintem ugorj be az ibm szervízbe. Ha garanciális a gép, akkor ingyen és bérmentve szépen helyreállítják a gyári állapotot, bármit szúrt is el esetleg az előző tulaj. Ha ezután gondod akadna az újratelepítéssel, akkor a hiba nem a készülékben van. -
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
A procit dothan-nak hívják nem centrino-nak, de ettől függetlenül teljesítményben nagyjából hozza az említett asztaliét. De nem lehet egyértelműen összehasonlítani őket, mert egész más architektúra - felhasználástól is függ, hogy éppen melyik mennyit nyújt. Ezen kívül fontos a körítés. A lassabb notebook merevlemezek miatt általában a legtöbb notebook lassabbnak érezhető használatban, mint egy nagyjából azonos nyers számítási erőt hozó asztali gép. Ezen jó sok memóriával lehet enyhíteni.
Az intel extreme vga a nevéhez méltón extrém lassú. Irodai felhasználásra tökéletes, de másra már nem nagyon jó. -
sssent
senior tag
Na ez van amikor 1 óra alatt próbálom átfutni az 1 hetes információadagomat
Tehát ez esetben tényleg okos dolog lehet a szervíz. Az a gond, hogy a magyar jogszabályok erősen el vannak maradva az ibm rendszerétől, így tulajdonképpen az ő jóindulatukon múlik, hogy meddig lehet garázdálkodni ilyen alkatrészcserés ügyletekkel, és pontosan hol van az a (jó távoli
) pont, amit már ők sem tolerálnak.
-
sssent
senior tag
válasz
Flashcash #1220 üzenetére
A külön vásárolt meghajtóra önmagában is kell, hogy legyen 1 év jótállás. Csak akkor érdemes emiatt az adminisztráció miatt szervízbe zarándokolni, ha - ahogy Zola_ esetében is - a gépre még több, mint 1 év jótállás van, hiszen akkor azt érdemes az új meghajtóra is kiterjeszteni.
-
sssent
senior tag
válasz
hát ez az... #1154 üzenetére
törölve, elaludtam
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
húha. lassan ingyen adják. [link]
-
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
ha szabad belekotyognom: +10K-ért erősebb PM +2 év garancia ajándék (ezek 50K körüli értéket képviselnek). Az XP prof lehet, hogy neked nem érték, de nem tudom számít-e, hogy ha pl. eszedbe jutna vmikor mondjuk céges domainbe kapcsolni a géped - mondjuk melóhelyen - akkor az a home-mal nem fog menni.
Ami hiányzik a PM-esből:
512MB RAM - 12-16K
esetleg egy külső dvd-író (a méregdrága belső helyett): ~20K-tól.
Ha ezek a nyűgök Neked nem megoldhatók, akkor valóban, a CM nem olyan rossz. Akkuidőben vesztesz kicsit, meg kicsit jobban fűt. Mondjuk gyengébb is vmivel. -
sssent
senior tag
Nekem mr7500 van, de igazából fogalmam sincs mire jó, mert csak AOE2-vel játszom néha. Azt viszi, ahogy a P2 is vitte anno
Ha most választhatnék, biztos ezt választanám az X200-al szemben, mert:
-játszani x200-al? ugyanmár.
-X200 osztott memóriája az amúgy mindenki által használt (nemjátszós általam is) rendszermemória sávszélességét eszi, ami nem jó.
-X200 mellé ati chipset jár, az intel azért talán mégis szerencsésebb.
Ergo minek x200?
Ez már más téma, de kikívánkozik: szóval GMA900-al szemben meg szerintem pláne nincsen értelme. Egyesek direkt arra utaznak, hogy csak ne integrált szarfos intel legyen, legalább valami ati. Az eszükbe se jut, hogy az x200 is szarfos integrált, és még a jó kis intel chipset is ugrott. De legalább ati
Re #1095: igazad van, szerintem én is pont ezt mondtam. Érdemes alkuképes árral indulni, mert sose lehet tudni. De a jövendőbelid árának ismeretében 160K körül reális. (A winxp + proci -50K, a memória meg a 2 hó miatt). 160K-ért jó üzlet lehet annak, aki nem akar win-t venni (mert van neki dobozos)
-
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #1092 üzenetére
(...)Nem vagyok valami jó értékbecslő(...)
No igen. 200K-val esetleg lehet hirdetni, de ha 180-ért elmegy, akkor az már igen jó. Inkább 160 a reális.
Ja és persze jó messze ettől a fórumtól, meg az ilyen ajánlatoktól, amik itt épp felvetődtek. Mondjuk aproneten.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
Nekem az a benyomásom, hogy az nb.hu elég nagyra nőtt az utóbbi időben. A helyszínen, személyesen valóban korrektnek tűnnek. Bár már többször sikerült kicsit hibásan tájékoztatniuk, de ezek rendre valóban elég fogós kis nyűgjeim voltak, így nem feltételezem, hogy rosszindulatból vagy akár felróható alultájékozottság miatt tették volna. Viszont az eladók mögött már elég komoly bürokrácia van, a vásárlói ügyintézés és a beszerzés körül is. Ezzel időnként az embernek bizony küzdenie kell. Azt hiszem, hogy nem feltétlenül rosszindulat, meg vásárlók szándékos megtévesztése áll a dolog mögött, csak láthatóan nem mindig tudnak ezzel a tömeges kiszolgálással járó káosszal megbírkózni. Remélem azért törekszenek rá.
-
sssent
senior tag
Ha a géppel garanciaproblémák vannak, mert a szervíz nyilvántartásában egyértelműen nem az a gép szerepel, amit te kaptál, az egyértelműen hibás teljesítés. Ha a számlán nem az a merevlemez szerepel, amivel a gépet kaptad, az is hibás teljesítés. Ez utóbbival az a gond, hogy nincs matricázva a gép, tehát nem tudod bizonyítani, hogy a merevlemezt nem utólag cserélted. A combo vs dvd-rw probléma viszont ordít a papírokból.
Az, hogy a honlapon/prospektusban/akárhol hirdetett dolgok nem felelnek meg a valóságnak, abba jogilag nehéz belekötni, ha egyáltalán lehetséges. Szinte mindenhol ki van írva, hogy az esetleges hibákért nem vállalnak felelősséget.
Ha a gépet vissza próbálod vetetni, és sikerül, akkor a garkiterjesztés ugrott. Azt legfeljebb akkor lehetne megmenteni, ha a géppel azonos számlán lett volna, de így nincs alapod arra, hogy bárkitől visszaköveteld. Egyébként a visszavétel sikeressége sem valószínű, hiszen ha képesek orvosolni a problémát, akkor megszűnik a követelésed alapja. Elég drága mulatság lenne nekik a visszavásárlás, így sztem kizárt, hogy adott esetben ne bújnának ki alóla. -
sssent
senior tag
Eszedbe se jusson boltban eladni, az horror lenne. Sajnos ha magad próbálkozol vele, lehet, hogy akkor is elég áron alul tudod elpasszolni, ahhoz képest, hogy gyakorlatilag új. De azon is múlik, hogy most épp milyen áron kapni ilyen gépet. Nem tudom mennyire mozgott az ára föl-le. Egy ismerősöm a minap drágábban adta el a 3 hónapos FUSI-ját, mint ahogy vette, mert ő még pont akcióban vette, ami egyébként jóval drágábban volt kapható, és kapható most is.
-
sssent
senior tag
Lehet, hogy nem figyeltem eléggé, most nincs kedvem visszakeresni, majd úgyis kijavítasz, ha tévednék.
Tehát ahogy nekem rémlik, a számládon nem a megfelelő combo, hanem a dvd-rw megnevezés szerepel, persze a pontos gyári szám nélkül. Namármost, ha az ibm szervíznek azzal lenne baja, hogy a gépedben nem lehetne dvd-rw, csak combo, akkor ez azt jelenti, hogy téged nyilvánvalóan - függetlenül a gyári számtól - vásárláskor kvázi átvertek (hivatalosan hibás teljesítés), ezáltal jogod van akár elállni is a fogyasztói szerződéstől. Neked az ég világon semmi közöd ahhoz, hogy ez a valószínűleg sima adminisztrációs baki a nagykernél, a disztribútornál, vagy a lenovo atyaúristenének háromméteres mahagóni íróasztalán történt-e. Csak és kizárólag a kereskedő felelőssége, hogy a neked átadott áru már teljesen rendben legyen. Ő aztán lerendezheti a többiekkel, ahogy tudja. Ha nem tudja, akkor kénytelen téged saját zsebből kártalanítani, vagy akár még a gépet is visszavenni.
Igazából még soha nem kellett az ibm szervízben garanciálisan ügyintéznem, így nem is tudom, hogy hogy működik az pontosan. Ott van a kunkor az ügyletben, hogy van ugye a teljes gépre és minden tartozékára (akkut kivéve persze) adott esetben akár 3 év jótállás is. Az ODD-t garvesztés nélkül magad is cserélheted. Na kérdés, hogy mi van akkor, ha egy 3 év garanciával rendelkező gépbe 1 évesen raksz egy másik ODD-t. Vajon arra milyen jótállás vonatkozik majd? 1 év nyilván törvényileg kötelező magára a meghajtóra, de a gép, amibe beledobtad végülis még 2 évig garanciális lenne. Tehát így belegondolva, ha nem ismerteted el valakivel, hogy te ezzel a dvd-íróval kaptad a gépet, akkor akár meg is szívhatod ezt az 1 év után, holott 3 évig garanciális kéne legyen.
Ahogy mondtam, az ügyben nyilvánvalóan a kereskedő tartozik feléd elszámolással, hiszen te vele állsz szerződésben, így amondó vagyok, hogy velük intéztesd el a dolgot, ne magad rohangálj utána. A boltban közlöd a problémád, ha nem foglalkoznak vele, akkor kérsz egy panaszkönyvet, leírod bele a megpróbáltatásaidat, és az FVF majd szép csenben ellesz az üggyel. Aztán majd rádcsörögnek, hogy mire jutottak. De szerintem panaszkönyvre már nem fog sor kerülni, nb.hu annál jobban vigyáz magára.
Mindezt azonban a teljes szavatossági idő (nem a garanciaidő) alatt megteheted, ami, ha jól rémlik nagy értékű műszaki cikkeknél már 3 év. Tehát lehet, hogy nem érdemes már most problémázni a dolgon, ráérsz akkor, ha később megdöglik a kütyü. Más kérdés, hogy akkor a használhatatlan cuccal a nyakadon kell végigverned a procedúrát, míg most legalább addig működik. -
sssent
senior tag
Ha az ibm szerint combonak kéne lennie a gépedben, de valójában dvd-rw van, de ez utóbbi szerepel a számlán is, akkor, ha véletlen elhajtana a szervíz emiatt, akkor az nb.hu-nál lehet reklamálni. Ugyanis a jótállás érvényesítéséért feléd igazából nem a szervíz felelős, hanem a forgalmazó, akitől vetted. Az már az ő bajuk, hogy a szervíznek nem tetszik az általuk eladott cucc, majd egymás közt lerendezik, ahogy tudják.
Akkor lehetne para, ha megnevezésre stimmelne a meghajtód, csak számra nem (ami nincs a számlán), hiszen ekkor nem tudnád mivel bizonyítani, hogy nem te cserélted. De esetedben elvileg nem lehet gond. -
sssent
senior tag
Na jah, akkus üzemidő kikapcsolt kijelzővel. Pont az az eset, amikor az ember külső monitort használna.
Nekem egyébként az a módszerem akkuidő kalkulálásra, hogy működő bemutatógépbe betolok egy pendrive-ot rajta egy installálást nem igénylő mobmeterrel. Az kiírja a pillanatnyi fogyasztást. Csak azt kell szépen kihízelegni, hogy hadd menjen már a gép 3 percet akkuról. -
sssent
senior tag
Minden ibm/lenovo gépet így neveznek meg. Elképzelhető, hogy ennél az egynél, ami tényleg csak lenovo, véletlen csúszott be. Ennél a cégnél véletlenül épp nem jellemző a tévésopos jellegű parasztvakító maszlag a weboldalon, így én nem feltételezek szándékosságot a félrevezető név alatt.
-
sssent
senior tag
T42 600MHz@0,732V-on 35-40° között ingadozik egésznapos wlan+alap pötyögés+zene mellett, 24°-os szobában. Eközben a hűtő minimumon szinte folyamatosan megy (35 fokon kikapcsol, aztán 40nél megint be). Szvsz egy speedstep nélkül maxon üzemeltetett celeron-m-től +10-15° nem nagyon rossz. De ha valakinek jobb értékei vannak, majd úgyis kijavít.
Mellesleg NHC-vel szerintem CeleronM-nél a szorzókat ugyan nem, de a max. szorzón a feszültséget kicsit lejjebb tudnád venni. Ezzel lehet kicsit csökkenteni a melegedést. -
sssent
senior tag
Pontosan ugyanez van nálam is. Mondjuk én talán hetente-kéthetente egyszer veszem észre (persze lehet, hogy többször is előfordul).
Én MR7500-al próbáltam az eredeti, előtelepített driverével, a windowsupdate által felajánlott újabbal, és a lenovo-nál található legújabbal, de mindegyikkel csinálta. Gyanakodtam arra is, hogy az NHC bizergálja a vga-t (az órajelét csökkentettem vele). Azt azóta elvileg kikapcsoltam benne, de változás nincs. Majd egyszer talán, ha nagyon sok időm lesz, lehet hogy az egész rsz-t újratelepítem, és megnézem úgy mit mutat.
A tiédben egyébként milyen vga van, x300? -
sssent
senior tag
Pixelhibához: nekem (T42 MR7500-al) néha felbukkan ilyen pixelhiba-szerű képződmény, ami valójában nem az. Különböző színekben jelenik meg hol itt, hol ott és a mókás benne, hogy ha fölé viszem a kurzort az ''eltakarja''. Ha nyomok egy ctrl+alt+del-t, akkor ott a sima háttéren szintén eltűnik, de ha visszatérek az alkalmazásokhoz újra előjön (időnként megváltozik a színe). Tehát ez esetemben vmi sw-es bug kell legyen. Próbáltam cserélgetni a vga-drivereket, de így is csinálja néha. Aztán pár perc után eltűnik. Esetleg valaki észrevett már ilyet?
-
sssent
senior tag
T42-höz nem lehet kapni semmit, csak a gyárit. Úgy hekkelnek bele bizonyos (ráadásul megfelelő biossal rendelkező) meghajtókat, hogy átforrasztgatják a csatlakozóját. Az R51-ről momentán fogalmam sincs, abban ez az ultrabay enhanced valami van (de elvileg a t42 ubay slim meghajtói is belemennek). De ha t42-höz nem bírtak olcsón utángyártani, akkor nem látom okát, hogy R51-hez miért tették volna.
Ennek a nevenincs gyártónak a tájékoztatása (hogy csak a sarka van rossz helyen) azért elég kétséges, mivel más tuti nem használ olyan csatlakozót, mint az ibm. Ennyi erővel meg végülis egy normál IDE író is majdnem belemegy. Csak egy csatlakozó hibádzik, meg itt ott kicsit le kéne vágni -
sssent
senior tag
Van bizony. Szegény disztribútorok abból élnek, hogy ezt sokan nem tudják. Itt komplett gépet mondjuk nem kapsz, alkatrészt viszont bármit a piros pöcöksapkától az alaplapig. Amszterdamból jön minden 2-4 nap átfutással, aktuális dollár árfolyamnak megfelelő áron. Hogy ez épp mennyi, azt telefonon megmondják. Elérhetőség: [link]
-
sssent
senior tag
válasz
#95561216 #975 üzenetére
nna ha más is káoszban élne a különböző ultrabay fajták közt (mint én):
[link]
Ma is tanultam valamit.
Bár eszerint a doksi szerint az R51-ben is ez az ubay enhanced van, csak, hogy rendberakjam a karaktereidetPersze a spéci, semmivel nem kompatibilis csatlakozó kérdése ettől még szerintem áll.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
A T-ben ulrabay slim van. Szerintem nincs olyan, hogy ultraslim. Ezek szerint az R51-ben is ez van, és nem a vastagabb ultrabay 2000 vagy mi. Ezt nem tudtam.
Egyébként attól tartok, hogy meg kell barátkozz ezekkel az árakkal. Emlékeim szerint 53+sarc nem is olyan rossz.
Különben (persze csak ha szabad kérdeznem) minek akarsz dvd írót cserélni másik dvd íróra?
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
válasz
Dr. Akula #962 üzenetére
A T-t meg az X-et nem is nagyon féltem. Prémium gépek kellenek. Ellenben az R-et sokan kritizálják amiatt, hogy árához képest gyenge. A consumer kategóriából vásárolgatók között aggasztóan sokan vannak akiknek az ár - érték arány az ár - GHz,kijelzőméret,izomvga arányt jelenti. A megbízhatóság meg sem fordul a fejükben, vagy ha mégis, akkor az alapján ítélik megbízhatónak vagy sem, hogy milyen címke van ráragasztva. Hiszen pont ezért kezdte majd' az összes neves ''gyártó'' occsón nyomni a hulladékot MM-nek EW-nek és tsaiknak. Nehogy az R is megigya ennek a levét.
Az IBM-nek nem mehetett annyira ez a PC üzletág, ha úgy döntöttek, hogy (nagyrészt) eladják. Ha így volt, akkor pedig a Lenovo-nak valamit csak kell változtatnia ezen-azon, hogy megérje neki a dolog. Nem hiszem, hogy csupán egy kis munkaerő-átszervezéssel megoldják a kérdést. Mindegy, majd pár éven belül eldől. Addig is bizakodjunk. -
sssent
senior tag
Utóbbi a battery maximiser > improve battery health menüben leledzik. Tálcán ülő zöld ikonról eléred ha van ilyened, egyébként meg a wizardból a start menüben.
Azt, hogy mennyire nyomja fel a procid hőmérsékletét a prime, ahhoz meg minek kikapcsoltatni a gépet? Valami progival lehet kuksolni, aztán, ha úgy látod, hogy túl meleg lesz, akkor lekapcsolod. De úgyse sül meg, ha nem foglalkozol vele, okos az.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
válasz
parandroid #948 üzenetére
Nálam így működött az ibm-nél is, mondjuk szintén hw ügyben. Én sem vagyok flottavásárló, de miután azonnal nem tudtak válaszolni a kérdésemre a szervízes kolléga kérés nélkül felajánlotta, hogy utánanéz és visszahív, és így is történt. Pedig egy ősi, már rég nem garanciális géppel nyűglődtem, ráadásul semmi anyagi érdekük nem fűződött hozzá, hogy nekem segítsenek. Szerintem unatkoztak, nem volt mit javítani
-
sssent
senior tag
válasz
parandroid #936 üzenetére
hát-hát, ilyenek ezek a bugjavítások. Egyet javít az ember, beüt másik kettő. Legalább nem csak én küzdök ilyen problémákkal
-
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
Tudtommal semennyire nem ibm, ez már a lenovo kölyke. Ha a ház hajlékonyabb, mint a T-jé azon ne nagyon lepődj meg. Ez nem egy kategória. Mit gondolsz különben miért lenne olcsóbb, miért kevesebb rá a garnacia stb. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy olyan rossz lenne, csak más a célközönség. Olyan inkább R mellé szánt kínálatszínesítő darab.
-
sssent
senior tag
>>Valóban érdekes, főleg ha még egy T42 is produkál hasonlót<<
Nekem jó régi bios-om van, majd lehet, hogy próbálok frissíteni. Igazából annyira nem izgat, mert én inkább csak készenlétben tartom a gépet, akár órákig is. Hosszabb időre meg kikapcsolom. Mire másfél G RAM-mal hibernál, az se sokkal gyorsabb, úh. inkább nem használom.
Support ügyben én a szervízt hívnám. Általában elég segítőkészek. Meg ha másnak ilyen baja volt, valószínűleg ő is őket hívta.
>>Ja, és mi az az NHC? <<
notebook hardware control. Kellemes kis progi főleg speedstep finomhangolásra. Én leginkább feszültséget csökkentgetek vele. Csak az új lehet, hogy kinyírja a power-scheme-jeid. Ha használod őket, zavarhat. -
sssent
senior tag
>>Milyen ThinkPadek lesznek itt 1-2 éven belül?<<
Egyszerűen ibm logó nélküliek. Legalábbis bízom benne. A minap egy X60-ast volt szerencsém kicsit taperolni. Olyanokkal volt bajom, mint a thinkvantage meg egyéb gombok design-ja, benyomorított windows gombok, egérgombokról eltűnő piros kék csíkok, befeketedett funkciógombok, szóval ilyen csupa kétségbeejtő hibaPedig tényleg próbáltam belekötni, ha már csak a nyálam csorgathatom utána egyelőre, de a design-t leszámítva (amire talán csak én fintorgok) szerintem teljesen rendben van az a gép x31-hez képest. Hogy mennyire megbízható, arról majd 2-3 év múlva lehet beszélni.
Azért mindig lesz egy réteg, aki hajlandó a minőségre költeni akár gyengébb teljesítmény mellett is. Erre építve csak nem akarják lenovoék sem elsorvasztani az olyan jól bevált T és X szériákat. Az R és Z jövője felől már nem vagyok ilyen bizakodó. Könnyen lehet, hogy azt lesüllyesztik a ''kettőötvenért legyen gyorsabb, mint az asztali'' célkitűzéssel vásárolni induló közönség igényeinek megfelelően. Nagyon sokan fikázzák a szegény R szériát az ár-teljesítmény arányáért ebben a szegmensben, pedig szerintem nagyon jó kompromisszum annak, akinek T-re nem futja, és a hordozhatóság annyira nem kritikus. Azért reméljük a legjobbakat. -
sssent
senior tag
Érdekes. Na legalább a hiba oka megvan, ha a helye még rejtély is. Most kipróbáltam a saját gépemen a dolgot. Ez egy t42. Tápról hibernálódik készenléti állapotból is, de akkuról nem. Amikor eljön az ideje, akkor egy pillanatra felpörgeti a merevlemezt (~1sec), de aztán vhogy meggondolja magát, és marad készenléti állapotban. De onnan vissza is jön rendesen.
>>Kérdés tehát, hogy miért megy neki AC mellett, és miért nem megy aksiról, illetve mi a jó fenéért akarja 5 perc után, mikor mindkét áramforrásra 20 perc van beállítva???<<
Az első kérdésről egyelőre gőzöm sincs. Talán megpróbálhatnád, hogy nem a Power Scheme-eknél állítod be a készenléti/hibernálási időt, hanem a windowsban. Én egyébként most innen tettem, mert az NHC kinyírta az ibm-es sémáimat. Nem mintha különösebben izgatna, úgyis jobban szeretem magam eldönteni, hogy mikor küldöm készenlétbe/hibernálom a gépet, ne önállósítsa már magát.
A második kérdés viszont nyilvánvaló. A hibernálás 20 perc elteltével a tétlenség kezdetétől számítódik, ugyanakkortól, mint a készenlétbe kapcsolás. Ezek egymástól tulajdonképpen független értékek.
De ha már így ráálltunk erre a témára, nekem van egy másik apró, de bosszantó problémám:
A Batt Maxim csak 85%-tól töltheti az akkut. Ezt mindig be is tartja, ha kikapcsolt állapotban lévő gépbe, vagy már futó OS mellett dugom be a tápot. Viszont ha hibernálva van a gép, akkor mindig rá akar tölteni. Ez máshol is így van, vagy egyedi az esetem? -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #911 üzenetére
>>Valami olyasmit olvastam a Thinkpad fórumon, hogyha készenlétre kapcsolod a gépet egy olyan energiagazdálkodási sémánál, ami x perc után hibernálja a gépet, akkor x perc után a készenlétről is hibernálja, s csak a ki/bekapcs segít.<<
ez egy pillanatra nekem is megfordult a fejemben, de:
-Zola bizonyára észrevette volna, ha hibernálásból tér magához a gépe, elég látványos.
-hibernált állapotban hiába püfölné a klaviatúrát, attól nem indulna be a venti se. -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #909 üzenetére
Az fn+f4-et szerintem úgyis úgy nyomja az ember, hogy előbb fn-t aztán hozzá f4-et. Biztos nem ez a gondja.
Zola: Ha van bármi olyan alkalmazás a gépen, ami a procival vacakol (mint pl NHC), akkor azt próbáld kiirtani. Ha úgy sem megy, akkor én a helyedben szereznék egy másik merevlemezt, kicserélném, aztán arra fel vmi nem ibm-es OS-t. Amint fut a szűz OS (driverek nélkül) kipróbálnám ezt a készenléti dolgot. Ha ugyanezt csinálja, akkor valószínű a vasban van a hiba, nem a sw-eid kavarnak be. Ha úgy jó, akkor sajnos nem vagy előrébb, keresgélhetsz tovább. Pl. egyenként elkezded feltelepíteni a drivereket, és mindegyik után tesztelsz. Jobb ill. gyorsabban kivitelezhető ötletem most nincs. -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #898 üzenetére
Van olyan NHC verzió, ami nem nyírja ki az ibm power scheme-jeit?
Illetve hol a fenébe van eldugva az az opció ami bizonyos idő után leveszi minimumra az lcd fényerejét? Nem találom, és eléggé frusztrál a jelenség filmnézés közben
Ja, persze csak akkuról csinálja.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
Ha világít a holdacska, az a készenléti állapot. Néha velem is megcsinálja, hogy kinyitom a gép fedelét és valamiért csak 2-3 mp múlva tér magához, de olyan még nem volt, hogy egyáltallán nem. Mondjuk ez egy t42, egész más bios.
Esetleg próbáld az fn+F3-at vagy fn+F4-et nyomkodni, a kikapcsoló gomb helyett. Illetve szét kéne nézni a lenovo honlapján, lehet, hogy vmelyik bios frissítéssel már orvosolták a hibát. (Szépen le van írva, hogy milyen frissítésben milyen problémát javítanak, úh nem zsákbamacska)
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Napelem
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bitcoin topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest