- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
tomi.tomi
tag
válasz
hoviktor #3980 üzenetére
Én is vettem olcsóbb verziós kiterjesztést a barátnőm gépére, a regisztráció gond nélkül sikerült (neki Lenovo 3000 N200-asa van).
Mostanában válik aktuálissá számomra is a kiterjesztés megvásárlása, de sajnos két dolog is bizonytalan ezzel kapcsolatban, hátha tudtok segíteni:
- biztos, hogy az aktiválás országában lesz érvényes a kiterjesztett garancia? (Angliában vettem a gépemet, nem akarom megszívni, hogy esetleg ott lesz érvényes)
- az interneten rendeltem a gépet a morecomputers.com oldalról, ami azóta mintha megszűnt volna... Számlát csak e-mailben küldtek, ami sajnos nem számít érvényesnek a vásárlás idejének igazolására (ezt az IBM szervizben mondták az Infoparkban). A kiterjesztés aktiválása így is menni fog? Aktiválás során azt hiszem, be kell írni a vásárlás idejét...Csak azért aggodalmaskodom, mert nem akarok tizenegykétezer forintot feleslegesen kidobni.
Előre is köszönöm a segítséget! -
tomi.tomi
tag
Köszönöm szépen, nálam is megoldotta a problémát egy csapásra. Már csak azt kéne tudni, hogy mire jó ez a bizonyos ATKGFNEX szolgáltatás azon kívül, hogy megnehezíti a trackpoint használatát...
A többi billentyűparancs, hangerőszabályzó, stb működik, ahogy kell. A probléma megszűnésén kívül eddig nem vettem észre változást. -
tomi.tomi
tag
Nekem a legújabb BIOS van fent, nem segít, és Vistát használok, Xp-n nem próbáltam. Win7-et feltettem egy napra kipróbálni, ott nem jelentkezett a hiba, és Ubuntu-n sem.
-
tomi.tomi
tag
Sziasztok!
Több fontos kérdésem lenne a Rescue and Recovery programmal kapcsolatban.
- Ha bekapcsolás után lenyomom a kék gombot, az elinduló Rescue and Recovery 4 felület mennyire független az oprendszertől? Úgy értem, hogy ha mondjuk leformáznám a C: (SW_Preload) meghajtót, vagy másik operációs rendszert telepítenék letörölve a Vistát (a másik két partícióhoz nem nyúlva), akkor is ugyanúgy elindulna a következő indításkor?
- Mennyire számít megbízhatónak a Rescue and Recovery? Elsősorban a Windowson belüli verzióra gondolok? Mekkora az esély, hogy éles helyzetben cserben hagyna?
- Mi az alapvető különbség, előny hátrány a Rescue and Recovery-t az Acronis True Image-hez, vagy a ShadowProtect Desktop-hoz hasonlítva? Érdemes-e valamelyik fizetős programot használni a RnR helyett?
- A program Súgóját olvasva vettem észre, hogy van lehetőség a teljes merevlemez visszaállítására ("Restore my entire hard drive, including all personal data and settings from a backup."). Eddig viszonylag rendszeresen készítettem a backupokat, de több nem fontos mappát kivettem a mentendőek közül ("Exclude files" menüpont). Ezek tehát nincsenek mentve. Visszaállításkor békén hagyná őket a program, vagy letörölné mindet?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
tomi.tomi
tag
Tényleg érdekes, hogy a hsdpa modemnek is mi köze a gps-hez, de szerintem ez valódi, mert egyrészt teljesen pontos, autós navigációra alkalmas, másrészt mind a Gps Enabler, mind a navigációs szoftver kijelzi, hogy hányas számú gps műholdat milyen vételi erősséggel "lát" a rendszer. Nem hiszem, hogy ez kamu lenne.
-
tomi.tomi
tag
A ThinkVantage gps program nem térképszoftver, azzal csak a beépített gps-vevőt tudod bekapcsolni. Azzal annyit lehet elérni, hogy megmondja a gép pontos földrajzi koordinátáit, esetleges haladási sebességét, semmi többet. Ha útvonalat akarsz terveztetni, vagy navigálni vele, akkor kell egy navigációs szoftver térképpel, ami alkalmas erre.
Zárt helyiségben, lakásban nem nagyon fog műholdakat találni, ahogyan a pna-k sem találnak. Szabad ég alatt próbáld ki, kellhet akár 5-10 perc, amíg talál elég műholdat, és megadja a pozíciót. -
tomi.tomi
tag
Az sl 500-amban nagyon szépen megy a gps, használtam már jópárszor. Csak térképszoftver kell hozzá, az meg legális nem sok van, de sikerült rá felerőszakolni egy nem legálisat, és működik tökéletesen.
A gps vevő a gépben van, nem kell hozzá külön. (Sim lehet, hogy tényleg szükséges, az enyémben már volt, amikor megvettem még Angliában - járt hozzá egy hónap ingyenes mobilnet) -
tomi.tomi
tag
válasz
Intelligencs #3647 üzenetére
Az SL széria tényleg nem véletlenül olcsóbb, mint a T, vagy az R (nincs roll cage, thinklight, stb.)
Nem olyan régen jártam viszont az extreme digitalban a mammutban, és megtapogattam a kiállított T500-at (ára több mint 400 ezer Ft). A billentyűzete éppolyan hullámos volt (sőt, jobban), mint az SL500-amé. -
tomi.tomi
tag
Az SL500-am is folyamatosan ventilátorozik, de nem érzem problémának, mert egyrészt halk (a barátnőm Lenovo 3000 N200-asa halkabb, igaz), másrészt nem melegszik (a barátnőmé igen)!
Egész napos használat után az alja épp csak langyos, a felső oldal teljesen hideg! Nekem ezért megéri, hogy menjen az a venti. Ha hangos lenne, akkor nem tetszene, de nem az.Ez a legalaposabb kritika a gépről, amit eddig olvastam:
"The Lenovo Thinkpad SL500 left a very positive impression in the test of the noise emissions. Although the system fan starts running shortly after power on, its measured noise level of 33.4 dB(A) is absolutely not critical and does not annoy at all."Egy másik: "Lenovo did a fantastic job when engineering the SL500's heat dissipation methods. The notebook remained cool to the touch even while running 3DMark."
-
tomi.tomi
tag
Oké, bocs. Látom, meg is oldódott közben a probléma.
Azért nem szúrt szemet a filmnézéskori csipogás, mert néha vonaton ülve nézek filmet, és amikor van lehetőség, be is dugom a gépet a hálózatra. Időnként (kb 20 percenként pár percre) viszont megszűnik az aljzat áramellátása a kocsiban, és akkor nekem is csipog a film közben. Amikor visszajön az áram, akkor megint. -
tomi.tomi
tag
A biosban lehet kikapcsolni, nem emlékszem a menüpont nevére, de könnyen megtalálod.
(Otisz: Akkura/hálózatra váltáskor, elalváskor/ébredéskor szól például. Valószínű, hogy nem pc speaker hivatalosan, mert elnémított állapotban nem szól, de épp úgy csipog, mintha az lenne.)
-
tomi.tomi
tag
válasz
dmaty06 #3520 üzenetére
szia!
az elsőként leírt problémád az én sl500-amon is előfordult. ledobott a netről, és nem működött az Fn+F5, sem a windows hálózat kezelője, újraindítás után viszont minden megjavult. amíg újra le nem dobott a net...
aztán nálam egyszer csak megszűnt a probléma, már legalább másfél hónapja nem fordult elő. úgy emlékszem, hogy a gyógyulás időpontja elég közel esett a bios frissítéséhez. az talán segíthet neked is. és talán a wlan drivert is frissítettem, de ebben már nem vagyok biztos. -
tomi.tomi
tag
sziasztok!
újabban bajok vannak az SL500-ammal. rendszertelen időközökkel (de majdnem naponta) előfordul, hogy a gép lefagy (egér megáll; ha zenét hallgatok, vagy filmet nézek, a kép kimerevedik, a hang aktuális, kb fél másodperces töredéke ismétlődik gyorsan - "zakatol", mintha beakadt volna a CD), majd kábé 1 perc elteltével minden megy tovább: egér, kép, hang, mintha semmi sem történt volna. utána órákig is használhatom a gépet, minden rendben megy.
találkozott már valaki ilyesmivel? egyértelműen hardveres hiba lehet, vagy a rázkódásvédelemmel van valami baj? megjegyzem, a jelenség előfordulásakor a gép szinte mindig asztalon nyugszik, és ha máskor rázkódás közben bekapcsol a védelem, akkor a hang addig elhallgat.
a lefagyott időben semmi eszeveszett ventillátorozás nem hallatszik.
szerintetek?
előre is köszi a választ! -
tomi.tomi
tag
válasz
nemethbalazs #3332 üzenetére
az én sl500-amnak bizony elég szoros a zsanérja, ezt nem lehet egy kézzel kinyitni, mert felhúzza az alját. remélem, ettől nem fog később lötyögni, most nagyon stabil, de még csak két hónapos...
-
tomi.tomi
tag
válasz
wienattwo #3292 üzenetére
ha erősen (a normál gépelésnél többször erősebben) nyomom a billentyűket, akkor a felső részén (4,5,r,t gomboknál) be lehet nyomni egy kicsit. ettől nem tartom szarnak, mert véleményem szerint a billentyűzet gépelésre való, nem rátehénkedésre. a gombok leütési ereje olyan jól eltalált, hogy öröm használni őket. tehát egyáltalán nem gagyi a billentyűzet az én példányomon.
-
tomi.tomi
tag
válasz
Joe_Black7 #3280 üzenetére
szia!
én sl500-at használok november eleje óta, nagyjából elégedett vagyok, írtam már róla egy kicsit.
a driverekről: kedvesem operációs rendszer nélkül vette a 3000 n200-asát (legális, campusos vista business fut rajta - van otthon legális win98, így senkinek sem lehet kifogása ellene), telepítés után letöltöttük a lenovo support & downloads oldalról a system update-et, ami leszedett és telepített minden programot és drivert. az oldalról egyenként is letölthetsz mindent, de az elég sokáig tartana. az sl sorozat drivereit innen is letöltheted, ha türelmes vagy.
pöcökegér természetesen van az sl sorozaton is, én nagyon szeretem, és - bár sok rosszat olvastam már a billentyűzetről - jobb még nem volt a kezem alatt. elég sok laptopot próbáltam már, igaz, thinkpadot még nem.
a pixelhibától szerintem nem kell félned, bár ehhez nem értek.
-
tomi.tomi
tag
válasz
Shadowfax #3244 üzenetére
Azt még tudnod kell, hogy az eredeti garancia világgarancia, tehát egy évig bárhol jársz a világon, a Lenovo szervizekben ellátják a notidat. A garikiterjesztés viszont csak abban az országban él, ahol vetted (Mo.on).
Mármint ahol a garancia kiterjesztést vettem, vagy ahol a laptopot vettem?
Nálam ez sajnos nagyon nem mindegy. -
tomi.tomi
tag
köszi a válaszaitokat! írom is az ímélt a szerviz@hu.ibm.com címre.
-
tomi.tomi
tag
sziasztok!
most olvastam Vizimi sl400 kritikáját, és a rendszer helyreállító dvd-s kalandján akadt meg a szemem (amikor használni akarta őket, kiderült, hogy nem sikerült az írás). én is készítettem rendszer visszaállító dvd-ket, viszont nem használtam még őket. lehet, hogy az egy év garancia lejárta előtt nem is fogom.
a kérdés, hogy kérhetek-e a lenovo-tól ingyenesen eredeti vista helyreállító dvd-ket a garancia idő alatt különösebb indok nélkül, csak a biztonság kedvéért?
köszi a választ előre is! -
tomi.tomi
tag
na most ijedtem meg nagyon.
gondoltam, ellenőrzöm a lenovo oldalon, hogy pontosan meddig tart a garanciám, és akárhogy próbálkozom, mindig az elnézés kérő képernyő jön be, és javasolja, hogy próbáljam újra. operával, firefoxszal és explorerrel is néztem, de ugyanaz. az explorer felajánl auto-detect warranty lehetőséget is, de úgy is ugyanaz az eredmény.
a gépet ősszel vettem angliában, teljesen legálisan a morecomputers.com oldalról, egy év garanciával. azóta viszont hazajöttem. kint egyszer ellenőriztem a garanciát a honlapon, akkor működött. lehet, hogy a lenovo oldallal van a probléma? nektek működik?
ha esetleg átvertek volna, és már lejárt a garancia, akkor is írná az oldal, hogy mikor járt le, ugye? most nem ír semmit, csak, hogy sajnálják, nincs garancia információ, próbáljam újra.
mi lehet a baj? -
tomi.tomi
tag
garancia kiterjesztés - ez valami kamu lehet?
itt a két év lenovo szervizgarancia 6380 Ft. ha ez nem átverés, akkor veszem is. szerintetek?
-
tomi.tomi
tag
szia!
nekem épp ilyenem van, fentebb írtam róla: #3189 .
ha konkrétabb kérdésed van, szívesen válaszolok, én kábé egy hónapja használom.
az ára otthoni viszonylatban olcsónak számít, és angliában vettem 525 fontért, vista businessel és 30 nap ajándék mobile broadband nettel, de kint a laptopok mindig olcsóbbak.most néztem meg, az enyém NRJ4DUK, de nem tudom, mi a különbség, mert az NRJ32HV specifikációja mintha teljesen megfelelne az enyémnek a macropolison. ami ott nem szerepel, az a mobile broadband modem, és a gps. ezek viszont szerintem alapfelszereltségei a modellnek.
-
tomi.tomi
tag
Nemrég vettem egy SL500-at angliában, és eddig nagyrészt elégedett vagyok vele.
ha valakinek kérdése van, szívesen válaszolok.
eddig nem írtam ki recovery lemezeket, de nemsokára tervezem.
amikor elkezdtem használni, az access connections összeakadt az avg vírusirtóval, és voltak gondok, de lecseréltem az avg-t, és megszűntek. azóta az access connections-t is leszedtem, mert nincs rá szükségem.
roll cage és billentyűfény nincs benne, de merevlemez védelem, thinkvantage gomb van, csakúgy, mint n szabványt is ismerő wifi, mobile broadband modem és gps!
a billentyűzete igen kényelmes, nem találkoztam még ilyen jóval laptopon. a hűtése hihetetlen jó, szinte mindig hűvös levegőt fúj. viszont a ventillátor folyamatosan működik. halkan, de folyamatosan.
negatívumok: lehetne jobb az akkuidő (talán 3,5 óra maximum battery life beállítások mellett), kicsit vastagabb és nehezebb, mint vártam, és az intel gma 4500mhd nem sokat ér (ez persze nyilvánvaló volt a vásárlás előtt).egy igazi hibája van eddig: a monitor fényerő állítása nem mindig működik. néha egyszerűen nem történik semmi az fn+home/fn+end-re. ekkor lecsukom a fedőt, újra kinyitom, és akkor már megy. nincs valami ötletetek, mi lehet a megoldás?
Aktív témák
Hirdetés
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 4
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest