- iPhone topik
- Google Pixel topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple Watch
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
Qtya123 #37927 üzenetére
Nálam ugye egy 43C655 van. A C655 családból sajnos a 43" és 50" nem 2.1-es, hanem csak 2.0. De viszonylag tűrhető hangja van. Nem mondom, hogy jobb, mint az eddigi LG TV-imé (37LH3000 még 2009-ből, 32LB5700, 50UN81003LB), de sokkal jobb, mint nagyon sok TV dobozhangja. Ez nem érződik annak.
-
freeland0806
tag
válasz
Qtya123 #37432 üzenetére
Igazából még én lottózhatnék is vele, mert filmmaker módban a Hunyadi című sorozatnál Netflixen egy alkalommal előjött ilyen megakadós furcsaság, de egy képmód oda vissza váltás megoldotta azonnal, ráadásul a tévé sokáig volt bekapcsolva előtte. Azóta (kb 3-4 napja) nem tapasztaltam semmit. De még így se merem felrakni, nehogy úgy járjak, mint a szintén C805ös kollega itt a fórumon, akinek most megy szervizbe a tévé egy félrement update után.
Inkább visszaváltom a képmódot egy hónapban 1x-2x , már így is teljesen jó nekem a tv. Nem éri meg a kockázatot. Meg attól is paráznék, hogy visszajönne teljesen az akadozás. Ezért lenne jó changelog -
mikrofon
veterán
-
Bogyi007
veterán
válasz
Qtya123 #36055 üzenetére
Néztem is nagyot Vhiktor 55C765 tesztje során hogy a 805-ös után miként fordulhatott elő hogy az eARC csati nem a 4K 60 Hz-es porton van. Nálam ezzel el is hasalt volna a tévé.
Ugyanis van Ps5 és Series X konzolom is és egy Tcl Soundbar is mellé és a konzolokat egyértelműen a 144/120 Hz-es portokra teszem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Qtya123 #36057 üzenetére
LG C vagy Samsung S90 szériára elég sűrűn van kuponozás. Szóval azt általában simán el lehet hozni a TCL mini LED árán. Vagy akár olcsóbban is.
Persze TCL -nél is vannak azért akciók, de nagyjából egy vonalon futnak. Legtöbbször.
Gondolkoztam, sőt használtam is abban a kategóriában mini LED -et, de számomra nem ér fel az OLED -del. Így annyira nem érzem versenyképesnek. Persze ha sűrűn menne rajta normál TV adás, illetve sokkal nagyobb fényerő kellene, akkor máshogy gondolnám.
Kíváncsi vagyok mi lesz, ha a TCL is beszáll az OLED bizniszbe. Ki tudja mikor és mi lesz ebből... De ott azért jobb support kell, mert ahogy észrevettem (lehet tévesen?), sokkal érzékenyebbek rá az emberek. Garanciális, szoftveres tekintetben. Illetve hardverben is, például a fenti témában.
Szerk.:
Nah ezt nem is néztem.Az sem rossz.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Qtya123 #36055 üzenetére
+ mikrofon:
C845 -re emlékeztem. C805 most is van otthon, azon is tudom, hogy így van. C725 -re és C728 -ra egyáltalán nem emlékeztem.Akkor úgy tűnik egy időben így volt, aztán úgy, aztán most megint van olyan modell, aminél visszatértek ehhez a megoldáshoz.
Szerk.:
Nem tudom milyen költség lehet 4 db legalább 4K 120Hz port. Úgy értem, hogy ezt mennyire kell más komponenssel is megtámogatni. Tényleg nem vágom.De azért 855 -nél már simán bele lehetett volna tenni. Az már magasabb kategóriával versenyez, ott meg már bőven vannak ilyen modellek.
-
st6969
őstag
válasz
Qtya123 #35855 üzenetére
"TV esetén ez viszont nagyobb méretű kijelzőn kb kivitelezhetetlen lenne"
Na ez az...akármivel megyek rá, csíkos marad, legfeljebb "áthelyezem" rajta a csíkokat innen oda
Többiek: látom, többen szemüvegtörlőt használnak. El se tudom képzelni, az a fél tenyérnyi kis kendő hogy tudja tisztára törölni a 65"-os képernyőt...vagy egy egész dobozt elhasználtok rá? Én most a DM-es képernyő tisztító kendővel próbálkoztam, az kb. 2 tenyérnyi méretű (sincs), min. 2-3db kell, de csíkos marad.
1x nedvessel estem neki a poros felületnek, és innentől már örökre csíkos maradNem tudom elképzelni.
Lehet, nekimegyek egy nagyobb nedves ronggyal, aztán finoman papírtörlővel gyorsan...biztos van rajta valami védőréteg, azt sem akarom a végtelenségig sikálni
Na mindegy, próbálkozok még (de most nem süt a nap, nem látszik...) -
flash-
veterán
válasz
Qtya123 #35541 üzenetére
Hát probaltam wifivel hasznalni a tv-t úgy is csak 200 megabit a max amit tudtam mérni. Valószínűleg ez a tv sehogy sem képes gyorsabb internetre. Elvileg ez is elég. De elvileg igy is jó lesz.
Úgy olvastam van smb2 őn kívül más hasonló hálozati lejátszás is. Ezek is ugyanígy műkodnek hogy elég ha a tv-n kitallózom a megosztott tartalmat és inditom is? Plex et probaltam de nem sikerült beallitani
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Qtya123 #35339 üzenetére
Teljes mértékben, de úgy az egész lebonyolítás is. Jelenleg a One vásárlók is csak Vodát tudnak kiválasztani. Tehát nem azonosat azzal, ami a számlán van.
Jó, valószínű ezzel nem lesz gond, de ez az egész promó magában hordozza a problémákat.
Szerk.:
Meg a kapcsolódó ászf -et is átnézhetné egy olyan ember a TCL -nél, aki tud magyarul. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Qtya123 #35336 üzenetére
Kis gondolkodással egyszerűen megoldhatták volna ezt a problémát. Például hogy ráírják a kiválasztott kereskedő nevét a visszaigazolásra. Nyilván ezt sem nézi mindenki, de aki kis figyelmet fordít a papírokra, annak feltűnik, hogy valami nem oké.
Évek múlva már nem sokan fognak emlékezni erre az egészre. Valószínű nem is fog a végtelenségig menni ez a promó. Kevesen emlékeznek majd, hogy az adott kereskedő az adott időszakban benne volt -e.
De az is lehet, hogy a szerviz sem lesz igazán képben. Így ők sem tudják megállapítani, hogy valóban jogod van -e a meghosszabbításhoz.
-
-
bdominik98
kezdő
válasz
Qtya123 #35230 üzenetére
Na igen, olvastam ilyet, hogy bravia 9-nel is vannak roccenesek.. en csak hardver gyengeseg vagy szoftver optimalizalatlansagra tudok tippelni vagy egyutt a ketto es a kesobbiekben 10-20-40k dimming zonanal ez csak nehezebb lesz szoval kerdeses mikor lesz ez igazan szep es jo.. de egy biztos varom mar
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
Qtya123 #35035 üzenetére
Egyelőre nem tudom megmondani hogy miért, de ugyan azokkal a beállításokkal újra játszva ma meg jó az egész. DV sötét mondjuk 80%, DV világosba viszont nem lehet belekötni... lehet hogy amikor rájön a hoppáré újra kellene indítani, de másodjára most nem váltogattam source-t...
-
kokokka
addikt
válasz
Qtya123 #35083 üzenetére
Ezt találtam, nálam segített a beépített Netflix dadogásánál. A nézhetetlen helyett egy teljesen nézhető smooth-ot kaptam, de azért nem tökéletes minden jelenetnél. Elvétve még így is előfordul hiba, de szinte hihetetlen, hogy mennyire jó lett, pedig már letettem róla. Igaz, én külső egységekről hajtom, de nem hagy a vérem
Szóval:
1. A speciális beállításoknál ki kell kapcsolni a mozgás simítást.
2. El kell indítani egy DV filmet (én Netflix-en csináltam) ilyenkor a TV automatikusan elindítja a DV IQ-t. Valamilyen oknál fogva ez a képmód nem teszi lehetővé a mozgástisztaság kikapcsolását, ezért
3. Át kell állítani a TV-t DV Fényes vagy DV Sötét módra (ez tetszőleges). Miután ez megvan,
4. A beállított képmód menüjében ki kell kapcsolni a mozgás simítást (ennél a két módnál ugyanis ki lehet), majd
5. Visszaállítani a képmódot DV IQ-ra.Mint írtam, hihetetlen sokat javult a Netflix lejátszás (nálam), de a YT feltöltő videója alatt is többen írják ezt. Remélem segít másnak is, akinél akad bármelyik belső app vagy külső eszköz HDR és DV alatt.
Itt a forrás:
How to Fix Motion Smoothing/Clarity/Jutter/Stutter Issue on TCL and Hisense with Google TV
Megjegyezném, hogy nem csak TCL probléma ez, bár igaz, ezzel kapcsolatban találtam a letöbbet. Panasonic vagy épp Sony TV-kről is találtam stutter hibákról szóló panaszokat.
-
kokokka
addikt
válasz
Qtya123 #34987 üzenetére
Nekem külső eszközökről semmi sem akad (85C765). Minden jól működik. A belső programok közül is csak a Netflix és a Yt, de utóbbi se mindig. Mivel mozizás miatt vettem, így mindentől függetlenül elégedett vagyok vele. De az igazság az, hogy ezeknek sem.lenne szabad elofordulnia.
-
-
kokokka
addikt
válasz
Qtya123 #31217 üzenetére
Most találtam rá erre a hsz-edre, gyorsan rá is toltam a videokat a Zidoo-ra. Egyetlen egy jelenet akad, amikor a Dune részletben Rebecca megy a sorban állok felé. Az összes többi teljesen smooth, akárhányszor is játszom le. Az említett viszont mindig rossz, mindig pontosan ugyan akkor és ugyan ott. Úgyhogy lejátszottam PC-n is, ott viszont vaj sima ergo magának a videonak (tömörítésnek) semmi köze az akadáshoz. Nem tudom mi dönti el, hogy mi akad vagy éppen mi nem, mert mint írtam az összes többi jelenet teljesen hibátlan nálam.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Qtya123 #34350 üzenetére
Kíváncsi leszek hogyan alakul a sztori, mert bizony nem 1-2 vásárlót érint a hiba, van aki nem veszi észre, van akit kevésbé zavar és van egy olyan réteg akit nagyon zavar az akadozás, aztán vannak az egyéb hibák mint amik játéknál fordul elő és ami a TV adásoknál fordul elő, nos engem a két utóbbi nem érint, mert nem játszok és nem nézek TV adásokat.
-
Imi1981
veterán
válasz
Qtya123 #34350 üzenetére
A c805, c745, c845 55 col verziók is jók voltak V028 firmware-el! Szóval szerintem ez leginkább szoftveres probléma. Ha nem az lenne V028 -on is akadt volna. A V028 se volt hibátlan de akadás ott egyáltalán nem volt. Utána lévő összes firmware-ken már jelen volt az akadás. Bár tegnap néztem netflixen egy 4k DV filmet ( Kézipoggyász) és nem rémlik hogy akadt volna. Máskor meg akad mint állat. Lehet ez a v420 firmware javított ezen kicsit.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
Qtya123 #34350 üzenetére
"elképesztő, hogy az amúgy már technikában felnövő/élő 30-40 év közöttiek mekkora része néz úgy filmet, hogy keres valamit a youtube-on"
Pontosan! Én is elvagyok szörnyűlködve, amikor ilyen 25 vagy az alattiakkal beszélek ilyesmiről, hogy mennyire segghülyék. Azt sem tudják mi az a torrent (nem is tudom, hogy lehet anélkül élni) vagy, hogy hdr, dolby visionra azt hiszik, hogy az hang
Kérdem milyen tv-t akarsz venni, azt mondja nagyot samsungot vagy lg-t És mondom azon belul oled, miniled , va ,ips stb azt csak a szájuk tátják azt sem tudják mi az . 10 ből-1 ha tudja mi az az oled. Pc-t bekapcsolni sem tudják, meg úgy beszélnek róla, mint valami elavult 80as évekbeli cuccról
Nekik csak a konzol meg a netflix azt jólvan, meg ahogy mondod a szutyok online filmkeresgélés. Hogy lehet ilyen igénytelennek meg tudatlannak lenni a 4k hdr világában nem tudom megérteni.
-
turho
addikt
válasz
Qtya123 #34350 üzenetére
A 75+ már olyan nagy, hogy nem lehet elsütni talán ugyanazt a gyenge korsuerűtlen hardvert, talán némileg jobb jelfeldolgozási sebességű kártyákat kapnak a nagyobb vasak.
Az is talány, az EU-ba miért gyengébb hardverrel gyártják a TCL tévéket.
(Nem mintha az 55-65" nem lenne nagy).
Szóval olcsók, de olyanok is....sajna. -
Stealth
senior tag
válasz
Qtya123 #34216 üzenetére
Ööö, simán kopizd már be ide kérlek melyik fájlokról beszélsz, mert így sokat nem találtam meg. Simán kijelölöd a sort és ide beilleszted:
LG Dolby Vision Demo Clips (change extension from .lge to .mkv after downloading)
Itt pl 4 db DV tesztvideót lehet letölteni.
Az elsőt nem is kell lejátszania a TV-nek, mert:
Menu ID : 2 (0x2)
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main 10@L5@Main
HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.04.06, BL+EL+RPU -
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #34153 üzenetére
Ha először jó volt és utána lett rossz, akkor valami változott. Ha ez megtalálod meg lesz az ok is.
Mivel mindkét esetet ismered te is tudod hogy a Homatics esete és az általad írt eset nem állítható párhuzamba. Bár még hibázhat ilyet a TCL is hiszen mind a kettő kínai márka, csak a kettő mérete között jelentős a különbség.
Amúgy igen én hibáztam, mert több lejátszóm volt pont ezért is vágtam bele a Homatics-ba és számoltam azzal a kockázattal, hogy a Homatics kicsi kínai fejlesztőcsapat és amikor megvettem még kész se volt a szoftvere.... Kellett volna egy tartalék a szekrényben... Így talán egyszer majd jó lesz. De szerencsére erre is van megoldás....
Ha ilyet lépne a TCL rögtön hívnám is az eladót, nem pedig itt sz@roznám a gyártót.. mert ez is egy hiba, hogy egy korábban jól működő eszközt a gyártó teljesen tönkre tett... Erre is vonatkozik a garancia.... Gond nélkül cserélnék is az alaplapot vagy telepítenék vissza a régi szoftver.... -
Grillo
őstag
válasz
Qtya123 #34144 üzenetére
Igen olvastam, épp ezért írtam, hogy ha van elég tapasztalat. C655 esetén sem láttam majdnem semmit, de úgy voltam vele, hogy a kb. azonos áron kapható Samsungnak annyi hátránya van, hogy megpróbálom. Azért a cseregaranciát bepipáltam Alzánál, de eddig jól teljesített, mondjuk a korábbi Samu olyan szinten volt lassú az "okos" felületen, hogy annál minden gyorsabb.
-
-
freeland0806
tag
válasz
Qtya123 #34110 üzenetére
Olcsóbb ilyen max 30.000 Ftos okosítóval nem működne ez? Kifejezetten csak streamingre kellene.
Egy youtube kommentelő írta, hogy neki egy Xiaomi mi tv stick 4K megoldotta úgy, hogy developer módban kiválasztotta az "enable framerate fix"-et. Családban van mi box S de azon ilyen nincs.Valamint neked is úgy akadt, hogy mondjuk mutatták a tengert (our planet a netflixen pl) és a víz ahogy hullámzik rendesen mintha laggolt volna ahogy mozog de csak egy bizonyos jelenetnél? Mint amikor játszol és kevés hozzá a géped feeling. Mert nekem ezt csinálja és nem kevésszer, Disneyn a Kvantumániát néztem meg ott max 1-2 alkalommal akadt, mintha jobban szeretné a TV a Disney +t gőzöm sincs miért.
-
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #34086 üzenetére
Érdemes lenne kipróbálni ezt másik lejátszókkal is, szerintem a többivel is így kellene hogy jó legyen mert ez a leírásod alapján nem lejátszó függő..
Ha úgy állítod be a TV-t hogy ne az utolsó forrásra váltson amikor be kapcsolod, akkor mindig a home képernyő fog indulni. Ha így használod és bekapcsolás után váltasz a DuneHD bemenetére, az nem elég? Ez így eggyel kevesebb lépés.
-
Swenk
aktív tag
válasz
Qtya123 #34025 üzenetére
Amennyire lehet, ki akartam hagyni az Androidot. Ez is ATV11 rendszerre épül, de ez a Dune saját tesreszabása, egyből a Dune felülettel indul. Én, sajnos, nem szeretem a kodi-t, így a CE-t sem, ezért a saját lejátszóját használom, és elégedett vagyok vele.
A Homaticsom pihen, gyári állapotában, ha kell alakinek,nincs rá szükségem, mert a TCL805 Netflix, stb teljesen jó nekem, ehhez nem kell külső lejátszó. Igaz, van hozzá 1G usb-s LAN:. -
Swenk
aktív tag
válasz
Qtya123 #34016 üzenetére
Ahogy mondod. Mindegyiknek vannak korlátai. Nem lehet olyan lejátszót, tv-t csinálni, ami MINDENT lejátszik. Amúgy nekem éppen Dune-HD Pro Vision 4K-m van. A saját lejátszóját használom, Lan -nal,nem akad, gyors, szép a képe. A fórumokon olvasott profil 7 FEL DoVi-val kapcsolatban én is erőlködtem és írtam a Dune-nak, elküldtem nekik a teszt file-okat is. Ez a válszt kaptam, és én el is fogadtam.
A Dune HD Dolby Vision-t kezelő lejátszói mind támogatják a Dolby Vision Profile 7 FEL formátum lejátszását, és 100%-osan felhasználják a legfontosabb információt is a FEL rétegből: a Dolby Vision dinamikus metaadatokat (RPU) – így kompromisszumok nélkül élvezheted az ilyen Dolby Vision tartalmak extra színinformációit. A tesztfájlokkal kapcsolatos internetes eszmecserék alapja az a sokak által ismert tény, hogy a modern médiaprocesszorok (RTD1619, S905X4, S928X) androidos SDK-ja nem támogatja az úgynevezett „residual signal”-t a FEL rétegből. Léteznek ennek a detektálására készített mesterséges tesztfájlok, de ezeknek kb. semmi jelentősége nincs az otthoni házimozizáskor az alábbiak miatt:
– A Dolby Visison Profie 7 videók két réteget tartalmaznak: BL (Base Layer) ls EL (Enhancement Layer). A MEL-típusú Blu-ray kiadványokon az EL tartalmazza a Dolby Vision dinamikus metaadatokat (RPU). A FEL-típusú Blu-ray lemezeken az EL kétféle adatot tartalmaz, az RPU mellett a „FEL residual” jelet is. Ahogy a Dune HD lejátszók gyártói termékleírásában is szerepel, a készülékek kiolvassák és használják az RPU adatokat a második rétegről. Ez a legfontosabb Dolby Vision információ, amely tartalmazza minden egyes képkocka számára egyedileg a színtartományokat, hogy a legsötétebb és legvilágosabb részeknél és lássál részleteket. Ez a folyamat teljes egészében működik, nincs szükség egy második HEVC dekóderre emiatt.
– Az úgynevezett FEL residual szignál funkciója, hogy a 10-bites színinformációból 12-bitest lehessen létrehozni (amit a Dolby Vision maximum tud kezelni), gyakorlatilag a kettő közötti különbséget tartalmazza. Tehát a FEL-típusú Blu-ray tartalmak esetében a médialejátszókon 10-bites lesz a Dolby Vision kimeneti jel. Ezt viszont jelenleg nem érdemes korlátnak tekintetni, mivel még az OLED tévék paneljei is csak 10-bitet képesek megjeleníteni. Léteznek valódi 12-bitesként árult Samsung TV-k, de ezek nem támogatják a Dolby Vision-t. A házimozi-vetítőknél is ez a helyzet, csak egyes professzionális, mozikban használt típusok képesek a 12-bites Dolby Vision megjelenítésére.
– Lehet csinálni mesterségesen olyan tesztfájlokat, amelyeken kimutatható, hogy a FEL residual signal feldolgozásra kerül vagy sem, de ilyen jelenetekkel gyakorlatilag nem találkozhatunk valódi filmekben. Ezen tesztfájlok jellemzően egy adott videó BL rétegét és egy másik videó EL rétegével rakják össze, vagy más nem szabályos módszert használnak, hogy észrevehető legyen bármi is a képernyőn. -
TheMartin03
aktív tag
válasz
Qtya123 #34016 üzenetére
Csak hát itt meg annyi a probléma, hogy 1db USB van, akkor ha vmi USB elosztóval bedugom az HDD-t és a netet (arról nem is beszélve, hogy macera lenne a kábelt ebbe a szobába húzni), akkor milyen meglepetés fog érni?
De azért végighúzom most a lakáson a netkábelt kíváncsiságból, mert bosszant. -
TheMartin03
aktív tag
válasz
Qtya123 #33894 üzenetére
DV sötétben nagyon picit látok mintha egy kis fps drop-ot, de egyébként nem vettem volna szerintem észre, ha nem figyelek nagyon. Katasztrófának tuti nem mondanám, 2-3 mini döccenés van abban a jelenetben nekem.
DV világosnál totál hibátlan a jelenet.
Küldök egy videót privátban, hogy tudjam, hogy ez nálad milyen szintet képvisel, és hogy meglegyen a "közös szint".
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
Qtya123 #33887 üzenetére
36:40-től kb másfél percig volt egyeztetve, és van levideózva, de már az elejétől kezdve is nézem 20 perce, és semmit nem látok...
(Direkt DV sötétben, de az első 10 percet például világosban is megnéztem)
Friss TV, Spotify és Kodi lett csak rátelepítve... Fogalmam sincs mit kéne még pontosítanom, egy normálisabb külső winyón van.
-
joydrv
aktív tag
válasz
Qtya123 #33877 üzenetére
Külföldi fórumokon olvasgattam erről. Arra jutottak, hogy hiába egyforma a soc vagy a ram, ha a panel maga eltérő. És ugye egy tévé esetében az a legfontosabb alkatrész.
Kíváncsiságból visszanéztem itt a fórumon, hogy az elmúlt 1-2 hétben kik és milyen méretben vettek tévét. Egyértelműen az 55-65-ös méretben voltak bőven panaszok. Viszont koppasz1986 meg pont 75-öst vett a héten és nála minden rendben.(Megjegyzem nekem is kb féléve van egy 75c645 és minden formátum lejátszása vajsima, beleértve a 80 gigás 4K DoVi remuxokat is. Én Dune Homatics boxot használok, rajta CE21-NG-cpm verzióval.)
Persze ez nem hivatalos infó, de hátha... Azért majd érdemes lesz elolvasni a vásárlók beszámolóit és figyelni azt is, hogy milyen méretben vettek tévét.
-
joydrv
aktív tag
válasz
Qtya123 #33870 üzenetére
A TCL esetében a különböző méretek különböző HW-ket is takarnak. Könnyen lehet, hogy ez is okozhat bosszúságokat.
A leggyengébb HW az 55-65-ös méretben van. A legtöbben ezekben a méretben reklamálnak mindenféle hibajelenségeket.
Jobb HW-vel készülnek a 75-85-ösök. Lásd, itt kevesebb is a panasz.
És amelyik típusban van 98-as méret, abban van a legerősebb HW. Pl c805 esetében is. -
gab1ka
senior tag
válasz
Qtya123 #33854 üzenetére
Ha jól tudom, a problémák egy tavaly december vagy tél környéki fw-vel kezdődtek. Mintha az előtt nem lett volna ez az akadás dolog. Számomra az nem világos, hogy miért nem adják ki újból új verziószámmal a régi fw-t amin nem voltak ezek a gondok (csakmert fw-vel visszalépni nem lehet tudtommal).
Miért éri meg a gyártónak inkább usb sticket osztogatni kárpótlásként a helyett hogy a fentit meglépné. Meglehet hogy ez ez OS szintű dolog amivel a gyártó nem tud mit kezdeni, bár akkor meg adja magát a kérdés hogy így minek kezdik árulni az újabb modelleket..
Az külön megmosolyogtató hogy szépen lassan már nem is a tévé hibás hanem a filmek
Aki olcsón akciósan vásárolt be, azt azért meg lehet érteni, de aki pl egy C855-ön küzd ezekkel, ami még drábább is mint egy "normális" tv, annál nem tudom hogy mi lehet a "delegalább" oldalon a mérlegben. -
BlueSteel
tag
válasz
Qtya123 #33854 üzenetére
Sajnos egyetértek. És az a durva az egészben - bár lehet, hogy csak az emlékek szépülnek meg- ,de a gyári v028-al nem tapasztaltam anno ezeket a jelenségeket. Igaz, akkor még nem is voltam annyira benne ezekben a DV, HDR10+ tartalmakban, lehet hogy rosszul emlékszünk, hogy nem volt probléma. De az biztos, hogy a gyári lejátszón le lehetett játszani filmeket akadás nélkül, azóta meg minden - még az egyszeri sima SDR tartalom is- szar rajta.
Akadnak youtubeon a videók. A Windowsban lejátszáskor is veszek észre akadást néha.
És persze lehet mondani, hogy használd a KODI-t (használom is, épp elégszer leírtam), de ez számomra annak a jele, hogy valami igazán el van baszva a TV szoftverében, ami visszaköszön akkor is, ha külső lejátszót használsz, akkor is ha telepített appokat, és ennek legékesebb jele a gyári lejátszó akadozása.
Sajnos, akkor frissült a TV, amikor letelt az elállási időm. Nagy bukóval nincs kedvem eladni a TV-t, majd most venni alapból is 200e-el drágábban egy LG OLED-et, próbálok együtt élni a hibákkal, meg várom, hátha egyszer végre tényleg javítják, mert a képe nagyon szép, a gaming rajta élvezet.
De ha ez így marad, többet én sem veszek TCL tv-t. Főleg, hogy a teljes széria ugyanazzal a hardver/szoftver kombóval fut. Ha c855-öt vennék, ugyanígy akadozna valószínűleg, mint ahogy arról külföldi topikokban beszámolnak mások.
-
freeland0806
tag
válasz
Qtya123 #33808 üzenetére
Egyetértek. De nálam valahogy szinte mindenben elkezdett akadni. Eddig mintha ez nem lett volna vagy csak az első ilyen röccenés után elkezdtem nagyobb figyelmet fordítani rá. 3x állítottam vissza alapra hogy hátha valami beállítás vagy bug. Judder meg a motion ha 3ason van akkor talán kevésbé zavaró de látszik így is. Érdekes ez. Az a baj, hogy nekem baromi érzékeny az ilyen dolgokra az agyam és ha egyszer észrevettem tudat alatt is azt fogom keresni és meg is fogom találni. Ilyen hülyén vagyok összerakva. Játék nekem perfect a legtöbb esetben legalább abban nem csalódtam. Habár a kép lehetne élesebb is és ugye ott az a VRR dolog de ez mondjuk engem annyira nem zavar megmondom őszintén egy Series S-en. Amúgy se csúcs konzol. Na de mindegy is, talán ha nem járom meg 2 tévével ezelőtt, akkor ezt visszaküldtem volna, de már belefáradtam ebbe, ez tényleg olyan mint a lottó, 50-50 hogy mit kap az ember. 3ból 3 tévének van valami nyűgje az első egy philips volt. Tanuló pénznek jó lesz, aztán 1-2 év múlva majd váltok én is LG-re. HACSAK nem jön egy mindent is kijavító frissítés vagy valami okosság
-
Celtis
veterán
válasz
Qtya123 #33292 üzenetére
Szerinted vákaszoltak rá és indoklással?
Kb. odáig jutottunk, hogy töltsek le kék és fehér tesztábrát és fotózzam le, forduljak a Netflixhez, meg ellenőrizzem a kábelt, amivel a wifi hálózathoz csatlakozik a tv.
A szerviz vezető megmondta, hogy nincs downgrade. Azt is hogy a TCL-nél semmire nem fogsz menni ilyen soft minőségi kifogásokkal. Háromszori meghibásodás miatti csereutalvány az egyetlen menekülőút. Ezt a feltételt volt kénytelen a TCL elfogadni, hogy itthon forgalmazhassa a készülékeit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest