- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz
Nagya21 #38197 üzenetére
nekem is megy elalváshoz sokszor csak 20perc az időzítő, de nem szoktam észrevenni amikor kikapcsol
ezek szerint neme is kicsi a bőröm
LógaGéza
nem olyan jó az annak oka van kolléga ilyen aztán kiderült, nincs mély alvása nem piheni ki magát ezért alszik mindig amint leül, de van ismerősöm aki ugyan ilyen mindent vizsgáltak nála és minden rendben van. Mondjuk úgy horkol félelmetes igaz én is nem zavartuk egymást audtunk -
bnorci71
addikt
válasz
fery02 #37974 üzenetére
garancia biztosítás?
ott a biztosítót hívod neki jelzed aztán megmondja mit csinálj bolttal mi akkor kerültünk kapcsolatba amikor a biztosító kiállította a csere utalványt
A TCL promós plusz gari ami bizonyos helyeken van vásárlás utáni regisztrációt követően azt meg a TCL-nek kel majd gondolom jelezni+
a sima gari időbe sima meghibásodás szerviz
törés stb amire a plusz biztosítás szól biztosító -
bnorci71
addikt
válasz
kokokka #37704 üzenetére
Nekem evidens, hogy nem beltérit használok. Minek? plusz egy távirányító és onnantól a TV csak kap egy jelet HDMI-n nem a tv állítja elő a képet miért bízzam ezt egy szolgáltató által nyújtott eszközre ami ki tudja milyen minőség.
Az első volt amikor CI kártyás Tv-m lett és digitális adás hogy kivágtam a boxot amin még Euroscart volt a csatlakozó az adás meg már HD volt
Nyilván ahol nem koax hanem Iptv ott nem tudod a boxot elhagyni de a kép se az a minőség lesz mint a koaxon ahol a szolgáltató a kapott jelet 1-1 küldi tovább. Pr telekom. -
bnorci71
addikt
válasz
Szpilu__25 #37694 üzenetére
milyen kisebb hibák? Nekem is C845 van de még az 1évvel ezelőtti fw amivel a gyárból kijött. Semmilyen problémám nincs vele egyébként.
-
bnorci71
addikt
válasz
koppasz1986 #37498 üzenetére
Futár átvette épségben
Ha az Alza nem úgy kapja meg küzdjön meg a futárcéggel
Amikor visszaküldik te megnézed ha darabokba jön nem veszed át jegyzőkönyv -
bnorci71
addikt
válasz
freeland0806 #37446 üzenetére
nem vagy egyedül Tv-nél nekem 20-30-on van a fényerő
DV-t így hirtelen nem is tudom -
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
válasz
vargalex #36995 üzenetére
Kodi
nem tudom nekem az kel hogy "3" kat és menjen a film a borító leírás pont nem érdekel nem azt fogom nézni
A Plexbe jól nézz ki hogy ott a borító meg minden csak ép simán képes más file-t beolvasni egy sorozatnál.
Star-Trek simán Discovery helyett mást játszik le, vagy éppen nem látja valamelyik én meg nem fogom átnevezgetni ezért a sorozatokat -
bnorci71
addikt
Plex egyszerűbb.....
tartsd a gyűjteményed abba a név mappa rendszerbe amibe fel tudja ismerni mert egyébként nem jól olvassa be be se olvassa stb.
Kodi hozzáadod a média mappát és csókolom onnan meg fájl szinten tallózod. Persze Kodi is kínál millió beállítást el lehet benne veszni de alapból szerintem 100% egyszerűbb átláthatóbb mint a Plex.
Plex egy dolog miatt tetszik a távoli elérés. -
bnorci71
addikt
válasz
Geri89 #36911 üzenetére
azt az újkori értéket azért nézd meg a szerződésben is mert tv/telefon/Pc ilyesminél avulást számítanak.
Ők se hülyék hogy veszel egy tv-t aztán 3év múlva cseréled egy új modellre.
Ja egyébként csere esetén a biztosítás meg is szűnik#36915 boborján2
láttad volna az arcát az MM eladónak amikor mondtam, hogy a gyerek iPhonját agyon ütötte a MacBook
persze a biztosítónak valami hangfalas stori lett mondva nem nagyon lehetett mást mondani mert látszott a kijelzőt átütötte valami -
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
válasz
boborján2 #36870 üzenetére
próbáltam a szolgáltató boxával is, de nem emlékszem mi volt az eredmény
megkerestem
TCL 75C845 Pr telekom kábeltévé szolgáltató koax kábeles rendszer, amin az Internet és telefon is rajta
eredmények
Movie képbeállítás fényerő 10-20-30% Local Diming Maximumon
-földi digitális M4sport > nincs hiba
-szolgáltató Amiko Hd boxa > nincs hiba
-Tv saját digitális tunerje > hiba Local Diming mindegy hova van állítva már a kikapcsolást is próbáltam.
kontrolnak ugye az olimpia lehetőséget adott a EUSport összehasonlításra is ott sincs hiba -
bnorci71
addikt
válasz
freeland0806 #36676 üzenetére
szerintem ezt nem akarják bevallani inkább beáldoznak pár alaplapot készüléket az ügyfél azt gondolja történt valami pedig nem aztán egyszer csak megjavul és használható lesz.
-
bnorci71
addikt
válasz
freeland0806 #36654 üzenetére
Nálam volt 2 alaplap meg egy komplett tv csere igaz az Philips más a szervize de a gyakorlat szerintem ugyan az.
Beviszik beszélnek a gyártóval/Mo.-i forgalmazóval mi legyen, szoftvert hirtelen nem tudnak kalapálni rá hisz nincs ők meg nem fejlesztők így az az utasítás cseréljétek ezt-azt Tv esetén ugye 3 komponens van alaplap ezen van minden a képernyő maga és a burkolat.
Cserélnek egy alaplapot jelzik a hibát, esetleg vissza is küldik az alaplapot a gyárnak, hogy nem-e valami gyártási hiba van rajta ki tudja ő is vizsgálni. Aztán 1x csak lesz egy jó FW és onnantól nem fog folyamatosan panaszkodni az ügyfél. Mint én sem csak ez több volt mint fél év.
Ja és én nem is a szerviznél kezdtem anno a hiba jelzést hanem a supportnál. Akik válaszoltak leírták rakjak vissza egy alap FW-t amit ők küldtek leírással hogyan kel downgreadelni. Az se volt jó frissítgettünk stb majd jött a szerviz. -
bnorci71
addikt
válasz
Kerni62 #36343 üzenetére
én anno a Philips szerviz vezetővel ~1órát beszéltem telefonon az Oled706 anomáliáiról volt ott is minden az energia takarékos égőtől is lehet is elhangzott meg a rádugott cuccoktól stb. igaz az nem bekapcsolt magától hanem nem lehetett bekapcsolni vagy ép kép nem volt és hasonlók. Volt nekem is CI kártya másik tv-ből azután másikat vettem nem oldotta meg semmi -2alaplap és egy komplett tv cser- csak egy fw frissítés.
-
bnorci71
addikt
válasz
boborján2 #35916 üzenetére
Na de ezzel az a bökkenő ha ugyan azt adja ki a Tv társaság DVB-T és a kábelszolgáltatóknak akkor DVB-T esetén is lenni kellene hibának.
DVB-T esetén nincs hiba ez ugye Tv saját tuner
szolgáltató box DVB-C nincs hiba
DVB-C rv saját tuner Conax modulla hibaNem csak fű bármilyen képtartalomnál csak akkor venni észre a legjobban ha nagy homogén felület van.
A kép de talán nem is az egész csak részei negyed képernyő olyanná változik mintha a háttérvilágítás nem fehér lenne hanem zöld/piros.
Volt felrakva videóm a youtubera ,de ugye M4 Olimpia szerzői jog stb.
Előfordulása random. 1-2mp-ig tartdm1970
na ez érdekes mert mint fent látod nálam csak DVB-C esetén jött a hiba.
De nem is nézted DVB-T bemeneten?és ami a plusz infó Olimpiát ugye EuSporton is tudott nézni az ember ott ugyan abba a közvetítésbe nem volt hiba DVB-C esetén
-
bnorci71
addikt
válasz
dm1970 #35903 üzenetére
Az biztos, hogy a szolgáltató kizárható, mert a box telekomos volt, most pr telekom van koax+CAM.
+boborján2
Pedig én a Pr-re gyanakszom ott van valami hiszen DVB-T-vel semmi
viszont úgy tudom a Pr nem nyúl a jelhez amit kap küldi tovább.
a Pr saját Amiko boxával nem volt ez a hiba. -
bnorci71
addikt
válasz
Szpilu__25 #35897 üzenetére
M4 Sportot nem szoktál nézni?
nincs időnként elszíneződése a képnek 1-2mp-re
Már ha nem DVB-T a jelforrás -
bnorci71
addikt
válasz
rocco021 #35768 üzenetére
hmm te vagy az első aki ilyet kapott
porto
kintről jönnek az igazoló e-mailek, nem hazai a támogatás
amikor az Sn-t kérték a levél fele ez voltПочитувани X.Y,
Ве молиме испратете ни го точниот сериски број на уредот, кој е на
етикетата на самиот уред, за да можеме да ја активираме гаранцијата.Серискиот број е означен со буквите SN.
google translate Macedónnak ismeri fel, fogalmam nincs a volt Szovjet tagállamokon kívül hol van még ciril betű
-
bnorci71
addikt
hang tekintetében én nem osztom Porto kolléga véleményét
Samu LCD egy idő után meguntam a dobozhangot vettem egy Yamaha soundbart hozzá, aztán lett egy Philips oled beépített 2.1 a sundbar feleslegesség vált. A TCL vásárlásakor szempont volt a 2.1 és így a tv-hez bőven elég ha meg nagy hang kel filmhez van 5.1 is.
Van 20-30ért is soundbar de hanem akarsz 2 eszközt nem fér el alatta stb szerintem megéri a felárat. -
bnorci71
addikt
Igen, de az az érdekes bárki bármilyen számlával regisztrálta mindenkinek elfogadták senkinek nem jött vissza elutasítással
A visszaigazoló Pdf-ben az
"Értékesítés Helye: TCL Promotion Hungary"
Az érték is rajta van így a számlát csak megnézik.
Viszont most olvasom alul
"A TCL Care aktiálási garancia csak megfelelően kitöltött garanciával és az eredeti számla csatolásával érvényes. Az adatoknak azonosnak kell lenniük a számlán szereplő adatokkal."Na ezt is lehet ám értelmezni sokféleképp
De mint mondtam az esélyt legalább megadtuk magunknak -
bnorci71
addikt
válasz
nicu71 #35389 üzenetére
A Kodi ilyet csinált? Nálam sose volt ezzel gond.
Ez a Plex sajátja#35390 ρσгτσ
fogalmam nincs mit néznek, a gyári szám nekem nem volt jó a számláról? vagy nem is tudom honnan írtam be. Visszajött egy e-mail hogy adjam meg a megfelelő SN-t erre kaptak 3 fényképet a dobozon lévő vonalkódokról meg a tévé hátuljáról oszt válogassatok
Majd jött az e-mail ezzel a szöveggelTisztelt,
Mellékelten található egy tanúsítvány, amely megerősít az új TCL
eszköz 5 éves garanciájának
aktválását.
Kérjük, őrizze meg a levelet és a mellékletet a jótállási idő lejártáig.
Köszönöm,
A Partum d.o.o.
ebből lehet ha kellene a plusz garinál valamit csinálni már cak a sorozatszámot kérik megnézik a renddszerben hogy él-e és mehet a javítás.
Vagy szarakodnak majd papírral akkor kivágom az ablakon és veszek másikat -
bnorci71
addikt
válasz
wwenigma #35239 üzenetére
volt integrált procis HTPC aztán lett belőle "szerver" majd játék Pc ami mellette a "szerver" feladatokat is ellátja kicsit verébre ágyúval a Ryzen 3500X+6700Xt kombó de érdekes módon nem fogyaszt sokat ha csak a "szerver" dolgok mennek rajta. NAS a távlati terv.
Nekem Plex Kodi VLC is fent a tv-n mire mi a jobbmilan26
a távoli film+zene elérés miatt van csak fent a Plex nekem túl csicsás, meg az említett hiba illetve hogy néha nem tetszik neki egy egy mappa és nem látja, de mindennek megvan a saját előnye és szerencsére lehet válogatni kinek mi tetszik vagy ép mit tud működésre bírni -
bnorci71
addikt
válasz
mdav88 #35233 üzenetére
W10 a Pc és az SMB-hez nem piszkáltam se a Pc-n se a Kodi-ba és működik rendben
Az túlzás, hogy a legjobb
Star Trek Strange New World mappában lévő fájlokat Discoverynek olvassa be azokat a képeket címeket rakja hozzá, de a jó filmet játssza le
mappa struktúra
-Series
-Star Trek
-Enterprise
-S1
-S2
-stb
-Discovery
-S1
-S2
-Starge New World
-S1
-S2
-Star Wars
stb.a fájl elnevezések ahogy a virágboltból jön
-
bnorci71
addikt
válasz
Detached #35173 üzenetére
nem vagyok guru sajna
én úgy csináltam, hogy Pc-n az egész meghajtó meg van osztva, jelszó van beállítva mert ez is feltétele a távoli belépésnek.
Utána a Kodiba nem az első 2 kép alapján hanem
-a 3. képtől az új hálózat hozzáadása
-Ip. cím alapján adom hozzá
-a felhasználó/jelszó megadása és ennyi - a megosztott mappa megadást itt kihagyomutána már tallózva tudom a könyvtárakat hozzáadni
esőre ez kicsit bonyolultabb de én a felületét sokkal jobban szeretem mint a Plex az csicsás meg minden, de cserébe tud olyan baromságokat, hogy nem lát komplett mappát mert nem úgy van elnevezve a sorozat ahogy gondolja de jártam már úgy hogy a Star Trek esetén másik sorozatot játszott leOrville helyet mondjuk a S.N.W.-t
-
bnorci71
addikt
válasz
Stealth #35091 üzenetére
Na tegnap este próbálkoztam
Plex tökéletes a lejátszás
VLC tökéletes a lejátszás
saját MP szintén tökéletes a lejátszás
Kodi hiába állítgatom nem jó van hogy csak 5perc után áll meg ,de pufferel.Ebből nekem nagyon az jön hogy nem a hálózat a gond.
Ja ment a torrent is a kiszolgálón, bár nem figyeltem mekkora a forgalom. -
bnorci71
addikt
válasz
Stealth #35091 üzenetére
-lóg 2 telefon ami akkor semmit nem csinált, 2kamera, egy noti ami szintén semmit nem csinált,
-torrentet lelőttem miután akadozott, de semmi eredmény, eddig torrent mellet is ment minden rendben -az op rendszer most lett újrarakva a HTPC-n, de inkább hívjuk hálózati kiszolgáló gépnek-
-router egy Netgear XR100mértem egy TV sebességet speedtestel a net felé, 500Mbit netem van 250Mbit volt a letöltés
soldi3r
2160p (4K)HDR
44–56 Mbps 66–85 Mbps
nálam ugye 20MB/s az 160Mbit/s
vagy rosszul számolok valamit? -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
75C845 + Kodi hálózati lejátszás egy HTPC-ről Wi-fi 5Ghz a HTPC 1Gb kábelen a routerenBeüzemeléskor volt gond a film lejátszással mert néha pufferelt akkor feljebb vettem minden értéket és jó lett. Most viszont a Star Trek SNW. S02E01 nézhetetlen DV anyag.
Állítottam mindenen feljebb újraindítás kicsit javult de így se élvezhető mert van amikor ha a kép nem is de a hang megakad.
Gondolkodtam és nem is biztos, hogy az a jó ha minden értéket feljebb állítok.
Mi az ideális beállítás?Csak ellenőrzésként a notimra elkezdtem átmásolni a file-t az intéző 20MB/s sebességgel csinálta 1-2x esett be alá. A noti is ugyan abban a helyiségben van és ugyan úgy az 5Ghz-n.
20Mb/s átlag sebességnek azért elégnek kellene lennie vagy rosszul gondolom? -
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
válasz
bdominik98 #34909 üzenetére
írtam a napokban 6600óra után nem volt beégés a 55Oled706-on
és ez 2,5év alatt akkor sejtheted mennyit ment egy szombat, vasárnap -
bnorci71
addikt
válasz
gab1ka #34774 üzenetére
ja csak ugye a doboz teteje volt kinyitva hisz úgy volt rajta, ha lerakom a földre fejjel lefelé a tv-t hogy áll meg amíg a dobozt ráhúzom majd meg is kellene fordítani amikor is a maradék 10cm- szabadon megteszi a dobozba.....
75"-nál már a dobozt kellett leemelni de a tv állva maradt szépen a doboz alján a hungarocellbe mert így van kitalálva -
bnorci71
addikt
válasz
aram01 #34770 üzenetére
hát 98-t szerintem biztos nem, de a 75-t is érdekes lenne, 55 Philipset csomagoltam vissza nincs gyakorlatom benne a nejemmel keten nem tudtuk hogy fogjuk meg hogy a dobozba le tudjuk engedni aztán 2 nadrágszíjat hívtunk segítségnek
A srác aki megvette meg egyedük kikapta a dobozból, na jó neki volt gyakorlata MM-be tv osztályon dolgozik
#34771 kokokka
az Oled706 hétvégén 6-8órát is ment csak háttérnek amíg a nejem főzött 1 max 2 csatornát "hallgatva" semmi gond nem volt vele, 6600 óra volt benne után ami 2,5év volt -
bnorci71
addikt
Philips szerviz simán elviszi gond nélkül -velük van tapasztalatom TCL nem tudom mi a gyakorlat nem is szeretném megtudni- és onnantól ,hogy átadtad az Ő dolguk ha törik lesz egy új tévéd. Dobozba persze egyszerűbb, de egy társasházi lakásba hova rakja az ember a dobozt? Én családi házban megoldottam, de azért ott se egyszerű a pincébe egy ekkora doboznak helyet találni
-
bnorci71
addikt
válasz
bpmcwap #34675 üzenetére
Ok ezt értem, de pl. ha én magyar bankszámláról magyar kártyával fizetem ki akkor miért nem nézhetem határon kívül.
Azt hiszem magyar Youtubot pl. osztrák kártyáról nem tudsz fizetni. De pl. még csak meghívni se tudsz a családba ha határon kívül vagy. Jártunk így nejemet akartam Ausztriában a gyerekeknél behozni a családi prémium előfizetésbe, de nem engedte.Költői kérdés az előző hsz-be erre is ott a válasz csak itt tényleg felmerül a na akkor ez milyen EU.
-
bnorci71
addikt
válasz
bpmcwap #34662 üzenetére
ezt nem tudom miért erőltetik a szolgáltatók, biztos nem viccből akar az ember más országban másik nyelvű előfizetést.
Jó Ok vannak Primeal is ügyeskedők akik lengyel és hasonló 1000+1500Huf/hó olcsóbb regisztrációval spórolnak.
Amit még nem értek Ausztriába a youtubon nem tudsz pl. magyar nyelvet beállítani az automatikus fordítóba, magyar előfizetéssel. -
bnorci71
addikt
válasz
kokokka #34585 üzenetére
mini led akar az lenni gondolom mert micro led egy más technológia és nagyságrendekkel magasabb ár
#34591ricogsm
Mert Philips. És az nem Tv-t gyárt. Titant is szidják.
bár sztereotipiákkal kár és felesleges vitatkozni, de kínai a Philips is mint a TCL. Ja Samsung se csak tv-t gyárt, de mindegy.
Tények
55Oled706 volt a C845 előtt szoftveresen volt vele baj nem is kevés és nem csak ilyen 1-1-film mikroakad hanem napi rendszerességű fagyás tévézés közben ami ugye alap funkció. 2alaplap 1komplett tv csere után a fw frissítések megoldották talán 1-2havonta jött új hozzá. A suport válaszol segít az e-mailekbe. -
bnorci71
addikt
válasz
Stealth #34134 üzenetére
hogy milyen szögben érdemes tartani a tv távirányítót...
én meg mondani akartam mindegy mert Bt-s
#34113 freeland0806
köszi ez azért meglepett hogy még szolgáltatás nélkül is 299e
#34112 ρσгτσ
euronicsba most 399e látom, de végül is ha van ahol tényleg 300e akkor az nem rossz
-
bnorci71
addikt
válasz
freeland0806 #34108 üzenetére
nem kötekedés csak a kíváncsiság
dobsz egy linket 300+ Hisense oledre
Alza Lg 55b43 369
Emag Horizon 369e Samsung 399e
ezek amiket én találtam legolcsóbb oled 55" -
bnorci71
addikt
rajtam kívül van valakinek C845?
Van vele bármi problémája?
Csak azért kérdem mert én semmi problémát nem tapasztalok és nem tudom eldönteni én vagyok a vaksi kuksi vagy a C845 egy teljesen már tv mint a C805/C765 amire csak ömlik a panasz -
bnorci71
addikt
válasz
freeland0806 #33473 üzenetére
én is keleten lakom
ja jut eszembe a Philipset is hozta vissza futár, út szélén találkoztunk mert dolgoztam mondtam neki, belenéznék felülről a dobozba a kijelző egybe van-e. Ő is mondta persze nyugodtan. Kumi futár volt -
bnorci71
addikt
válasz
freeland0806 #33448 üzenetére
Bauhaus üveg tolóajtó
feladja egy raklapon a 80x200-as ajtót fektetve, persze hogy üvegcserép éérkezik meg és még csak egy törékeny cimke sincs rajta a Postának fogalma nincs mi van benne. A másodikat én vettem át amikor megláttam hogy az is fektetve ugyan úgy jön akkor mondtam az embernek húzza ki az emelőhátfalra ha törmelék mehet is vissza. Szerencsére egyben ideért.75C845-t nem tudom egy nevenincs cég hozta az értesítésen minden rajta átvételkor ellenőrizni. Futároknak nem is kellett mondanom behozták bontották is ki hogy ellenőrizzem ő meg fotózta hogy egybe van a tv.
Én ha lehet a megjegyzéshez oda szoktam írni előtte 30 perccel telefont kérek.
-
bnorci71
addikt
válasz
mikrofon #33203 üzenetére
nem vagyok villamos ember ,de el tudod képzelni egy táp vagy egy szalagkábel hiba miatt egy kép mindig mindig ugyan ott akad meg
a kijelző hibát meg azért én se gondolnám ugyan ezek miatt. Biztos nem tetszik a kijelzőnek a következő képkocka ezért nem jeleníti meg.ez az a kategória amikor a szerviz vezető már már parajelenségekre kezdte nekem fogni a Philips hibát pl. led lámpa a nappaliba meg hasonlók. 2alaplapcsere majd egy komplett készülék csere után is maradt minden, aztán csak jött egy olyan fw amivel megszűntek a hibák
Értem én ,hogy elektromos zavar meg szmog, de ha ilyen zavarja egy készülék működését akkor az hibás tervezés.
Jól néznék ki ha a nagyfeszültség alatt mellett elhaladva az autó fedélzeti elektronikája megzavarodna bevágná a vészféket esetleg légzsákot nyitna. -
bnorci71
addikt
válasz
mikrofon #33160 üzenetére
Azt se írta még senki, hogy az alaplap csere lehet azért nem oldja meg mert a valóban hibás készülékek esetén a hiba nem is az alaplapban van hanem valamelyik másik hardverelemben, hiszen van még benne bőven olyan ami befolyásolja a megfelelő Fluid működést..... Főleg ott ahol külső lejátszóval is előjön....
egy mai tv 4 egységbőll áll
-tápegység
-alaplap -ezen van minden egyben semmilyen cserélhető komponens nincs rajta
-kijelző
-meg a műanyag burkolatHa az alaplap csere nem oldja meg akkor ott szoftver gond van, Philipssel végigjártam ezt az utat
-
bnorci71
addikt
válasz
nfsu17 #33100 üzenetére
ha raksz egy nicket is a válaszba azért úgy könnyebb megtalálni ha válaszolsz valakinek.
bocsi nem olvastam végig az egészetC845-el egy problémám van a kábelen az M4 ami DVB-T-n nem áll fent így nem tv hibának hanem adás hibának gondolom
Alul megjelennek ilyen fekete kockák? Mint ha óriás fekete pixelek lennének?Nem. A kép egy része az egész?, elszíneződik zöldre, olyan matrix feeling, na jó azért nem annyira durva, vagy pirosas lesz.
Ha visszakeresel a hozzászólásaimban van videó is.
https://youtu.be/k33mFVElBfo -
bnorci71
addikt
válasz
nfsu17 #33068 üzenetére
írod olcsó hús, Az LG Oled olcsó????
Philips oledem volt az eleje ott se volt felhőtlen aztán csak sikerült egy jó Fw-t összekalapálniuk.
Sony az talán még minőség mert az még japán, de az ára is ott van.C845-el egy problémám van a kábelen az M4 ami DVB-T-n nem áll fent így nem tv hibának hanem adás hibának gondolom
-
bnorci71
addikt
válasz
beyruth82 #32755 üzenetére
azt is lehet, de a hálózati média lejátszásra gondoltunk.
A Pc a forrás a Tv a lejátszó+megjelenítőNAS egy "egyszerű" home szerver, a képeknek, filmeknek, egyebeknek ami a hálózaton mindenki elérhet használhat sőt akár utazás közben is vagy ép a rokon barátok akikkel megosztod.
https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/friss.html
szerintem itt az összefoglalóba sok minden benne lesz vagy hasonló NAS topikok összefoglalóiban -
-
bnorci71
addikt
65" tv van 170e van 370e és van 600e és csak TCL márkát néztem tehát kezeljük már helyén az ár függvényében a hibáit/technológiai sajátosságait
Az autó hasonlat meg jó* 4kereke van és minden henger jár benne működik az olcsó és a drága autó is, ha csak 3 henger megy az hibás nyilván, de ugye amikor a 4kerékhajtásos elmegy a hóba az ép hóláncot felszerelő mellett az azért van mert bár mindkettőnek 4 kereke van és jár mind a 4 henger, de nem ugyan az a felszereltség és nem ugyan az volt az ár. Pedig azonos márka, sőt azonos típus és még a motor is azonos csak az egyik drágább volt.*már amennyire a hasonlatok jók tudnak lenni
-
bnorci71
addikt
válasz
Stealth #32568 üzenetére
ami nekem megfordult a fejemben
Streaming app >> de Celtis próbálta a tv appjával és külső eszközzel is gondolom -de nem tudom- a 2 eszközön más más az app.
Ha a külső eszközzel is akad akkor ott a képjavítás részbe gondolnám a "hibát" amit egy FW frissítés megoldhatna erre van ahol külső eszközt osztogatnak....Aki járt a Philips topikba nem kis kálváriát jártam ettől szerintem sokkal nagyobb problémával 2alaplap és egy készülék csere után FW frissítés oldotta meg.
AZ egészről egyébként az a véleményem, autós hasonlattal élve a Ford/Opel is autó meg a Merci/BMW is az áruk nem egyforma a szolgáltatásuk sem és még a drágábba is lesz hiba.
75C805 449e
75C845-t 469e vettem most 599ea
C765 499e a
75" Philips The Xtra 75PML8709 499e
75" Sony Bravia XR-75X95L 747e
Alza árak ne turkáltam a net bugyraiban
Google rendszereseket néztem mert nekem az is szempont volt. Na az biztos hogy +300e nem adnék a Sonyért ami biztos jobb mert még japán, saját képfeldolgozó chip stb. A Philips ugyan úgy kínai tulajdonban van.Valahol ezek mellett kellene vizsgálni és kijelenteni, hogy valami sz@r vagy csak van olyan probléma vele amivel azért együtt lehet élni.
-
bnorci71
addikt
válasz
vata666 #32360 üzenetére
én nem értek mélyen ezekhez a formátum meg szabvány vagy csak egy konténer aztán lehet ilyen olyan kódolás dologhoz.
De hogy lehet az hogy az egyik kompatibilis a másik nem?Számos módja van annak, hogy a legjobb 4K HDR képminőséget kapja a tévében: HDR10, HDR HLG, HDR10+ , HDR DOLBY VISION. Ez a TCL TV mindegyiket támogatja !
TCL oldaláról, tehát ők azt ígérik minden formátumot ismer.Darth_Revan
egy saját oprendszeres tévénél meg belefuthatsz abba, hogy egy szolgáltató platformját nem fogja támogatni. -
bnorci71
addikt
válasz
dm1970 #32308 üzenetére
Szia!
Pr-telekomos vagyok nálam semmi gond, ha van beszólok srácok kijönnek megcsinálják. Na jó mostanában már azért tudnak olyat, hogy péntek délután kipurcan a net és azt mondja a telefonos csaj ,hogy majd hétfőn jönnek. Valami olyan rendszer van, hogy itt a településen csak 3x van szerelő. Szerencsére csak a konnektor viccelt meg így nem kellett net nélkül lenni hétvégén. -
bnorci71
addikt
válasz
Darth_Revan #32282 üzenetére
Nálam sokat ment háttérnek az Philips oled, hétvégente nejem főz tv meg megy háttérzajnak. 7700óra és nem volt beégés. Volt hogy délután a filmezésbe dobta az üzenetet hogy ki kellene kapcsolni egy regenerálás vagy minek hívja ciklusra. Ez 12óránként kel neki.
én nem méregetem csak nézem még csak nagyon nincs is beállítva de a fekete az nekem fekete a C845-n, fiam Hisense 75e7kq pro tévéje sokkal rosszab bevilágítós de neki lehet a háttérfényi is túl van tolva. Illetve azt is tudom dupla árat azonos méretbe nekem nem érne meg egy oled a miniledhez képest.
Betekintés. Nem kicsi a nappali 75" a tv én a kanapé egyik oldalán a tv szélével ülök egy vonalba, de lehet kicsit kijebb a nejem a másikkal egy vonalba, nem látok szín torzulást. A kanapé 4személy széles. -
bnorci71
addikt
válasz
d.véderjoe #32246 üzenetére
aki azt a jelfolyamot továbbítja minden piszkálás nélkül amit a tv csatornától megkap.
Na ezt találd ki melyik
A földi dvb-t ha össze tudod hasonlítani a szolgáltatóddal kaphatsz esetleg támpontot, hogy a tiéd milyen.
Nekem Pr-telekom van. Ott egyszer azt mondta régebben a szerelő náluk nincs piszkálás újra tömörítés . Aztán, hogy ez ma is így van-e ki tudja. Minden esetre ami keveset nézek tv-t az HD és elég tűrhető volt mind oleden mind most a minileden. -
bnorci71
addikt
én hülye vagyok ehez ilyen szinten, de nem lehet az hogy a streaming 4K de alacsony bitráta miatt ilyen mint ahogy írjátok is más forrás magasabb bitráta nem lesz ilyen. Sőt még akár FHD anyag normális bitráta felskálázva is jobb lehet mint az 4K alacsony bitráta hisz nem a tv skálázza fel hanem egyszerűen nincs infó a képfeldolgozónak és nem tud mit csinálni ilyen szar lesz a végeredmény.
TV adások nem ilyen szarok felskálázva -
bnorci71
addikt
válasz
IMseventhson #32044 üzenetére
a foltos elszineződés se volt senkinek anno videót is tetem be ide az olimpia idején
ki a kábelszolgáltató?anno én erre jutottam
TCL 75C845 Pr telekom kábeltévé szolgáltató koax kábeles rendszer, amin az Internet és telefon is rajta
eredmények
Movie képbeállítás fényerő 10-20-30% Local Diming Maximumon
-földi digitális M4sport > nincs hiba
-szolgáltató Amiko Hd boxa > nincs hiba
-Tv saját digitális tunerje > hiba Local Diming mindegy hova van állítva már a kikapcsolást is próbáltam.
kontrolnak ugye az olimpia lehetőséget adott a EUSport összehasonlításra is ott sincs hiba -
bnorci71
addikt
válasz
IMseventhson #32015 üzenetére
M4 el nekem is vannak problémáim. Lassítás nem tűnt fel. Nekem időnként a kép színeződik el piros / zöld árnyalattal. Hasonló mint amikor a háttér világitás elment a kis Lg-n
csatorna váltásos kép szétesés nekem is van de nem zavar lehet hamarabb jelenít meg képet mint ahogy az összes infót feldolgozta de ez csak tip. -
bnorci71
addikt
válasz
rumkola #31903 üzenetére
nálam az erdő a fák nem vibrálnak, a pala tető egy picit de amit írsz régi csíkos kockás ruhákról az már a 20évvel ezelőtti tv-ken is ilyen volt a kamerák nem tudnak szerintem mit kezdeni az ilyen mintákkal, de ezt majd Vhiktor megmondja ebbe ő a szaki
75C845 FW: LF1V135.001057 tv szerint ez a legfrissebb.
képmód: Szabvány
helyi fényerő magas
élesség 50
és minden más javítás kikapcsolvaJa emlékeztek vagy 2-3 hete írtam ezt én is youtube kamu 8-12K videón de az mindenkinek ilyen volt szerencsére.
Ami jobban idegesít az M4 színváltós vibrálása és fogalmam nincs ez TV vagy kábelszolgáltató vagy műsorszolgáltató hiba lehet.
-
bnorci71
addikt
75C845 lett ennek is van ugye kis nyűg az M4HD-n ,de semmi más egyenlőre ami zavarna
köszi mindenkinek a controlt a youtube videóra
a fényerő vibrálást látja valaki a jelzett időpontoknál vagy az is az akadás miatt vannapokban mintha ezt a fényerő változást láttam volna vagy Kodi filmezésnél is, illetve anno amikor az M4HD a színváltozásról írtam írta valaki, hogy focinál is lesz ez a fényerő vibrálás szerencsére nem nézek focit ,de a minap 2 percet ott maradt és hát látszik de arra nem emlékszem M4HD vagy más csatorna volt.
-
bnorci71
addikt
válasz
Celtis #31349 üzenetére
Az nem más liga az másik bolygó
Az egész story margójára
2020 január vettem a Philips 55Oled706-t 400e pénz nem volt kevés. Ha követed a Philips fórumot emlékezhetsz a dologra hogy nem stream akadás hanem tv csatorna váltásba bekapcsolásba képes volt belefagyni a tv 2alaplap 1komplett készülék csere után még mindig nem működött rendesen aztán 1x csak egy fw frissítéssel eltűnt az egész. Nejem utálta azt a tévét.
Nekem is azt mondta mindenki hát android így okostévé úgy ezek ilyenek. Sajnos tényleg félkész szart sóznak ránk aztán foltozgatják és ez sajna ma mindenre igazHa már akadás
Megnézné más ezt a youtube videót, mert nem tudom normális-e hogy akad darabos az egész sőt az alábbi helyeken a kép is vibrál mintha a fényerő ugrálni
0:14, 0:35, 4:15, 4:54
a képbeállítások
képmód: Mozi
din konttraszt ki
fekete sáv magas
din fényerő automata
helyi fényerőcsökk magas
helyi kontraszt ki
digitális képsimítás ki
mozgás> kép tisztaság ki
din gyorsítás ki -
-
bnorci71
addikt
válasz
Qtya123 #30765 üzenetére
ha nem eredeti nyelven nézed a filmeket szerintem felesleges az Atmos, nem nagyon van Atmos szinkronos film
a dedikált mikroszálas jó ötlet a szemüveghez nekem is külön van
Volband
akár, ma Airplay ment a telefonról a fotó a TV DV-t írt ki nem is tudtam, hogy a iPhone DV-be fotóz -
bnorci71
addikt
válasz
Alarikman #30750 üzenetére
ezeket a szemüvegemhez sem használom, a por benne marad és csikarhat a szemüveg lencse pedig régóta nem üveg sajna hanem műanyag
a papír is ép ezért nem javalltPorhoz szerintem a portörlő rúd szerintem az ideális ez ha feltöltődik vonzza ami a képernyőn van
Bear
köszi kipróbálom
-
bnorci71
addikt
jut eszembe
azt ki lehet kapcsolni, hogy ha az EPG-be hosszan maradok egy csatornán ne váltson magától oda?
Nem lenne rossz ötlet, de úgy lenne az igazi ha hosszan időzök átvált így belenézhet az ember, de ha kilép az EPG-ből oda vált vissza ahol eredetileg volt. -
bnorci71
addikt
válasz
blakey #30739 üzenetére
igen ez igaz.
ez speciel szerintem inkább bug
megnéztem guglival horvát nyelven van a képernyő beállításoknál a széles és a nyújtott zoom, angolnál angolde ettől a gugli is jobban fordít
, az advanced setting, hogy lett speciális videó mindenhol
na de ilyen a Philipsen is előfordult igaz ott legalább angol maradt -
bnorci71
addikt
válasz
koko52 #30722 üzenetére
+blakey
hamis kínai
igen tudom kínai márka meg, hogy a lengyeleknél gyártják,
De nem lehet, hogy ott is fejlesztik?
Ha Kínába csinálnák az fw-t nem angol vagy kínai kellett volna maradjon?átrakom angolra kíváncsiságból, hogy akkor mi a fordítás
nicu71
hát lehet, hogy szerb akkor a fenti konteo storno
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest