- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueSteel
tag
Nálam is csinálja, kb. egy hete. Előtte semmi probléma nem volt, több mint fél évig, nem váltottam kábelt, nem törtem meg, hozzá sem nyúltam. A beállításokhoz sem nyúltam. Így is azt mondjátok hogy a kábel okozza? Tönkre tud menni egy idő után?
Nem lehet, hogy NVIDIA firmware vagy a Windows 11 a ludas? Mondjuk előbbiből feltettem egy korábbi verziót és ennek ellenére is csinálja.
-
Hiei555
aktív tag
Próbáld meg légyszi ha tudod bár lehet nem a wow a legmegfelelőbb majd én is letesztelem vele (én psen a ragnarökben,fotbidden west pcn meg az indiana jones legeleje a jungelbe nagyon rossz volt)windowsba 120hz vrr/gsync bekapcsp elindítod wow és korlátozd le ,próbálgasd 50fps től 80 ig 5 növelgetve mondjuk. És menjél esetleg olyan helyre ahol ugrál picit de lehet úgy is látszódni fog ilyen árnyas helyen próbáld nézni,forogjál. Bár mondjuk a wow lehet nem a legjobb mert ha azt lekorlátozod az fixen tartja lehet az lenne a lényeg h kicsit ugráljon. De Psen is ahogy írtam Forbidden west VRR performance mód és amíg 75 felett volt semmi baja leesik 60 közelébe akkor csinálja is. Úgy jön ki a legjobban ha nincsen lekorlátozva és úgy esik le szal wowba lehet próbálni h nem lekorlátozod hanem még növelsz a felbontáson vagy a grafon hogy 50-80 közt legyen mindig és úgy szerintem látni fogod.
-
Qtya123
őstag
Most néztem meg én is.
Jól fogalmaztál, nem akadás, hanem "remegés" szerű valamit talán lehet kicsit látni, kb a videó vége felé, mikor függőlegesen állítva forgatják a palackot.
De szerintem az magában a mozgatásban van, ahogy mozgatják, az nem egyenletes, maga a mozgatás mechanizmusa egyenetlen, ahogy látom.Az azt megelőző részeken semmi ilyet nem látni és ez a remegés sem olyan, mint a sokat beszélt 3test probléma és Vérapó akadások, ahol beakad egy pillanatra a kép.
-
showtekk
csendes tag
Szia!
claims@elpromotion.eu
Ide irtam nekik magyarul, szerepelt az uzenetben a teljes nevem es a TV sorozatszama. -
Stealth
senior tag
Az szokott gond lenni, hogy az új tv-kbe nem tesznek megfelelő usb portot ezért be se olvassa a HDD-t, vagy ha beolvassa minden akad. Ha a samsungodon megnézed a használt usb portot, ott lesz felette, hogy HDD -valószínűleg.
Tehát én arra tippelek, hogy ez a gond nálad. Bár nem tudom, hogy a milyen médialejátszó és az hogy és hová van bekötve. -
Pro Koryak
addikt
Szétszeded.
Elvileg amik USA-ba kerültek modellek, azok között találtak, pl. a C755, ami az európai C805 ottani változata. (Csak írtad, hogy a tiéd is C755 info alapján)
Videóban említik, hogy szétkapták és hát a qled réteg hiányzott...
Amiben nincs, az sima led lcd.Mennyire igaz ill. csak US modellek érintettek, passz.
-
Pí7k3
csendes tag
Napsütötte nappaliban tvzek, ezért is vettem ezt a tvt. Megnèztem dv tartalmat is nekem dv sötét módban 70%-os fényerőn bántották bizonyos effektek a szemem(Black Adam). De ez én vagyok. Lehet a készülékkel van a gond, vagy a gyàri kalibrálás rossz, ebben egy szakértő segíthet.
-
F.B.I.
veterán
Nézd meg róla a magyar nyelvű kép beállítás videót, állítsd be úgy. A DV esetén az Iq automata. Legyen a gamma lentebb véve, akár -4 -re.
[835 kép beállítása videó] -
rumkola
nagyúr
Most ránéztem és igaza van!!
A TV saját prime video appjában ránéztem néhány filmre (ezt engedte ingyen), persze mind Dolby Vision. Elképesztően nézhetetlen sötétek, bármit is csinálok. Más HDR filmek PC-n jók, de ez a DV nem jó. Mondjuk én monitornak használom és nem lesz appos filmnézés, csak kíváncsiságből néztem rá.
55C735 -
Vhiktor
nagyúr
Régebben emlékeim szerint olcsóbb volt a TCL.
Személyesen nem találkoztam azzal a Hisensel így nem tudom objektían összehasonlítani őket, de a tesztben látszódni fognak a mérési eredmények, így egyértelmű lesz mindenkinek, hogy mire képes a tv, akármit is mondokHa csak a nyers adatokat nézzük és elhiszem, hogy a külföldi oldalak nemm kamulnak, akkor a Hisensenek dupla a fényereje és local dimminges, ezért a kontrasztja jobb lehet (cserébe blooming), viszont csak HDMI 2.0 van rajta ezzel szemben a TCL-en 2db 2.1.
Attól függ kinek mi a fontosabb. A valószinűsíthetően jobb kép a magasabb fényerő és a local dimming miatt(a mozgás megjelenítést most nem veszem ide) vagy a modernebb csatlakozók és android megléte (TCL).
Ha kapok egy U8Qf-et akkor objektíven össze tudom hasonlítani, így viszont csak óvatosan teszem.
Nálam az értékelés alapja a színhelyes kép, kalibráltan pedig még nem láttam a Hisenset, hogy mire képes.
Felőlem lehet rohadt magas a féynereje, ha cserébe full zöldes vagy kékes minden, hatalmas eltérésekkel a színhelyességben, akkor az számomra nulla pont. Elnézve az avsforumos tesztet viszont nem rossz kalibrálás után.
-
mikrofon
veterán
Igazából, mivel laptopot kötsz rá, így az egyik igazi előnye az android rendszer számodra nem ad többet.
A másik előnye a hdmi2.1 és e-arc. Mivel nem a saját androidján játszod le a tartalmakat és e-arcon küldöd az erősítődre igy ez se releváns neked. Mert Gondolom a laptopról külön megy a hang az erősítőre, feltéve, ha egyáltalán van erősítőd/soundbar-od. Így ennek a csatoló felületnek az egyik előnye elveszik.
Így marad egy objektív előny a hdmi 2.1 miatti 4K 120Hz vagy 100Hz képi jel fogadása...
Ezzel szemben áll a u8qf sokkal magasabb csúcs fénye.Ezen kívül még szubjektív okok vannak, hogy itt a fórumban a tulajdonosak elégedettek a tévével. Szeretik a képét. Nem tudom ez hogyan van a másik tv esetén.
Mondjuk mint ahogy az is szubjektív, hogy én pont hálóba vennék androidos tv-t, mert akkor semmilyen más kütyü nem kell hozzá és lehet nézni amit szeretnél.Még egy dolog jutott eszembe. Esetleg az internet sebességeket vedd figyelembe a két TV-nél. Melyiken milyen gyorsan száguldozik az adat lan és Wifi felületen a valóságban, nem pedig a specifikációban..
Én személy szerint nagyon örülnék, ha megrendelnéd mindkettőt, kipróbálnád mindkettőt, majd a neked kevésbé tetszőt visszaküldenéd 14 napon belül. Ebben számomra (és talán az egész közösség számára) az lenne jó, ha ide megírnád a te szubjektív valódi tapasztalatodat. Most úgy tűnik ez igazán hasznos lenne, mert úgy látszik te nem kötődsz egyik márkához sem, ráadásul mindegyiket egyszerre vennéd és egyidejűleg tudnád kipróbálni.
Akkor is írd meg ha nem a c728 jön ki győztesnek.Esetleg @Vhiktor bemutatóját megvárhatod, hátha abban lesz számodra pro és kontra érv.
legalábbis reménykedem nem fogja nagyon lehúzni -
Kiskutya
veterán
Ha a hdr fényerő a fontos és sok hdr filmet nézel akkor a hisense. Hálóba viszont nem rossz egy android tv mivel nem kell külön box ha valamelyik app hiányik a hisense rendszerén szóval praktikusabb. A 728 egy időt álló tv mivel ha mégis kellene egy új konzol akkor a hdmi 2.1 adott és maxon ki tudod használni. Ahogy olvastam a mozgás megjekenítés is jobb lenne de ezt nem mondom biztosra csak amiket olvastam a 2 tv-röl egy következtetés.
-
Saccco
nagyúr
4K tartalmakat nézve áll eldobós ez is. Én is az U8QF-et néztem korábban. Majdnem meg is rendeltem. Aztán akciós lett a 65C728 így egyből rá is rendeltem. 279 volt a legjobb ára a 65U8QF-nek, ezt viszont megkaptam 275-ért. FALD nincs, lemondtam róla. Bántott, hogy vajon mennyire lesz gond, hogy nincs 1000nit. Amit tud az nekem bőven elég, max fényerőn így is bántja a szemem. A monitorom tud 400-at és azt is csak 20-35% között használom.
Nekem is monitorként is üzemel. Arra érdemes figyelni, hogy egy 4GB RX480 4K-n csak 60Hz-en tudja hajtani. Korábban leírtam már itt, hogy hány frekvenciát támogat, plusz ott van a VRR.
A FullHD teljesen jól néz ki rajta.
De csináltam képet egészen kicsi kép felkonvertálásról. A feliratos Netflix 1080p, a kicsi 480p vagy 5xxp. A képeket egymáshoz képest nézd, telefonnal készültek.
-
Kiskutya
veterán
Szerintem amiket linkeltem saját képeket és külföldi teszteket elég jól cáfolja az ő állításait szakmailag is! És még az is lehet hogy ő kifogott egy hibás darabot és tényleg rossz volt vagy nem figyelt oda hogy szoftveresen frissítve legyen de ez nem azt jelenti hogy szar mind! A legnagyobb baj az hogy ha bejön egy új ember tényleg teljesen elmegy a kedve mert bizonytalan lesz. Inkább örülni kellene hogy van választék és talán árképzésben mi vevők is jobban járunk.
-
mikrofon
veterán
Ez fordítva is igaz. Attól hogy valaki ide jön és egymaga azt bizonygatja hogy
"Ez az igazi, jellemző kínai igénytelenség."
"Így viszont egy rossz vicc, amelyért még a jelenlegi ár fele is sok volna..."
"Az angol és amcsi felhasználók semmire nem tartják a TCL termékeket""Az általános összeszerelési minősége is jobb, mint bármelyik TCL készüléknek"
Ennek egy része szubjektív véleménye. Ezzel semmi baj sincs.
Egy része objektív fordítés, mellébeszélés.
De amiként sem az egyetemes igazság.
Ez csak egy savanyú megmondás, így hogy sosem probálta a valóságban ezt a tv-t.
Ezzel van a baj.....
Ha valódi felhasználói vélemény lenne teljesen más lenne, de itt a sokéves szakmai tapasztalataira hivatkozva mások véleménye és képe alapján bizonygatja az ellenkezőjét a valódi tapasztalatoknak és megy szembe mások valódi tapasztalataival és kérdőjelezi meg a szubjektív érzéseit.....
Nah ez a baj....
Természetesen te magad is elődöntheted, hogy hogyan vélekedsz nincs ezzel semmi ba, az is elfogadható ha neked ez a szimpatikus. -
rainman72
nagyúr
Amiket irsz az minden topik sajátossága nem csak a tvk-é,legyen az házimozi,projektor stb..
Ember legyen a talpán ha vki ujoncként vmelyik topikban kérdezni akar,netalán még eltérő véleménye is van
Az meg hogy melyik model jobb azt inkább hagyjuk kategoria.
Itt azért az elmult 1-2 évben elég jó kis csapat kovácsolodott össze surlodás mentesen,kisebb össze zörrenések mellett talánAmi most megy nem igazán volt itt jellemző,és ez nem sok topikrol mondható el.A néhány ember véleménye az egy ellen se állja már meg, mert egyre többen válasszák ezt a márkát,és kezd túl mutatni a fanclub
(ez mi jó
)szinttől.A Samsung meg nem biztos hogy a legjobb ellen példa,mert az ügyfeles ugy küldi el melegebb éghajlatra a garis ügyfeleket jelenleg mintha természetes lenne,és egyre többet.Elég hozzá ha csak napi szinten követed a fejleményeket ott,meglátod.
-
Kiskutya
veterán
Itt ár értéket kell figyelembe venni és nem az a gond hogy valakinek nem jött be de azért ne essünk már túlzásokba. Itt senki nem azt állította hogy világ legjobb gyártója de amiket írt a tcl-re azokat a hibákát minden más márka topikjába lehet olvasni. Ráadásul azt érezteti hogy itt mindenki vak mart szar amit vettünk. Nem egy márka volt már nálam és dolgoztam műszaki üzletben is azért van valamennyi tapasztalatom. Azt viszont nem lehet kijelenteni hogy ez szar mert tcl, minden gyártónak vannak jobb és rosszabb termékei ráadásul ott van a panel lottó is!
-
Vhiktor
nagyúr
-
Brandynew
őstag
Szia,
Bp-re kicsit lassan jön ki a Fehérvári Videoton (ők szervizelnek), de nekem 2 hét alatt megoldódott a gondom. Úgy működött, hogy telefonon jeleztem nekik a problémát és jövő hétre beszéltünk meg egy időpontot, amikor kijönnek. Nem volt náluk olyan pót alaplap, ami kellett volna, de a következő héten hozták, Lengyelországból rendelik, ott gyárt a TCL. Nem értenek hozzá egyébként, ez világos volt, amikor beszélgettünk, de szerencsére kevés alkatrészből áll a tévé, betanított munkásként egyszerűen kicserélik, amit kell, nem forrasztgatnak.
Ha már nincs garancia, másnak is azt ajánlom, hogy rendeljen be pótalkatrészt és cseréljen maga, mert pofonegyszerű, kb. olyan, mint amikor egy asztali számítógépben dugdosod össze a hardverelemeket és kábeleket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fogyjunk le!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest