- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
Mióta reseteltem a tévét V486-on azóta nem működik a
a mobilról tévére youtube kivetítés csak tv kóddal! Mi lehet a gond? De más videókat se tudok így kiküldeni tévére amik reset előtt működött. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! A V531-et használja már valaki? Ha igen milyen? 486-hoz képest javít valamit? V486-al elégedett vagyok amúgy.
-
Imi1981
veterán
Nem mértem le milyen lassú de nem gyors az biztos. Ez a része amúgy nem is zavar csak a hangcsúszás. A hangcsúszást természetesen próbáltam korrigálni a hangkésleltetés funkcióval de kb sehogy nem lett jó így feladtam. Az alkalmazást használom az jó így már nem számít. Amúgy nekem c745 x2 tévém van.
-
Imi1981
veterán
válasz
flash- #37592 üzenetére
Szia! Ha vettél új távirányítót majd írd meg milyen. Nekem nincs gondom a távirányítóval tökéletesen működik viszont nagyon idegesítő, hogy hangosan kattog gombnyomásra! Ez ugyebár akkor probléma mikor alszik a család. Jó lenne valami halkabb de számgombokkal ( hasonló mint az eredeti). Ezek az egyszerűsített távirányítók jók csak nem tévéhez hanem inkább médialejátszókhoz.
-
Imi1981
veterán
Fura. Nem kéne probléma legyen. Én szerintem hamarosan csinálok egy resetet mert mikor frissítettem v420-ról v486-ra mintha kicsit lassú lenne. Amúgy jól működik csak lassú. Androidon nem árt a reset frissítés után ( legalábbis tévén) én úgy vettem észre eddig. Amúgy a gyári V028 óta ez a v486 a legjobb fw szerintem. Még jobb mint a V028.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! V509-et használja már valaki? Mit javítottak a 486-hoz képest?
-
Imi1981
veterán
válasz
Shoterq #37404 üzenetére
Beállítások /kijelző és hang /intelligens beállítások ( vagy valami ilyesmi a neve) / adaptív kép kikapcsolása. Nálam ez okozta ezt filmek alatt is. Igaz ezt még a v420 -as firmware-on kapcsoltam ki.
Ha 486-os firmware van fent akkor nincs ilyen beállítás ( legalábbis én nem találom). Akkor nem tudom mi csinalhatja. -
Imi1981
veterán
válasz
acampora99 #36876 üzenetére
Színhőmérsékletet váltás csak tv csatornáknál jön elő kábeltévén nekem 55C745 -ön. Másnak is van ilyen problémája és megoldás nincs rá sajnos ( legalábbis nem tudok róla) . Nálam még hangésés is van jópár csatornán de már nem foglalkozok vele mert aplikáción nézem a tévét és ott egyik probléma sem jelentkezik.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #36722 üzenetére
Sötétben filmezek de akkor sem tetsik a dv sötét. Viszont van kivétel! Netflixen például már találkoztam jópár olyan anyaggal aminél a dv sötét mód is tetszett! De igazából akkor is szívesebben a dv világost használom .
Ez az új fw sokat javított mindenben és nagyon tetszik de a kábeltévén a hangkésés megmaradt néhány csatornánál . Szerencsére ez már nem izgat mert a tarr mobiltv-t használom és azon tökéletes .
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #36718 üzenetére
Akkor tuti ez a különbség mert nekem a dv sötét mód nem tetszik és dv fényes módban használom. A hdr10 mozi módban megy de az ugyan olyan fényes kb mint a dv fényes mód. A hdr10+ is mozi módban használom és fullon van a fényerő de mégis fénytelenebb jóval. Nekem már zavaróan fénytelen. De annyira nem lényeg mert ritkán találkozok hdr10+ anyaggal.
-
Imi1981
veterán
válasz
kokokka #36710 üzenetére
Én amiket láttam 55C745 -ön ott a dv nekem sokkal jobban tetszett. Letöltött filmek voltak nem streaming. Én ezt tapasztaltam. Lehet pont rosszul elkészített hdr10+ anyagok voltak de ezt láttam. De mivel kb 4-5 ilyen filmről van szó ( elég ritka a hdr10+) így nincs nagy tapasztalatom vele. Egy olyat láttam ami tetszett de már nem tudom melyik film volt az.
Lehet az 55C745 nem igazán jó hdr10+ -hoz. C805-ön meg nagyobb fényerejű tévéken lehet más.ρσгτσ #36714
Ebben a videóban nem látszik nagy különbség de c745-ön elég nagy különbség van a dv és a hdr10+ között. Nem vitatkozni akarok ezen de én így látom. A hdr10 -el nincs bajom. -
Imi1981
veterán
válasz
freeland0806 #36694 üzenetére
Tcl tévén ( legalábbis 55C745 -ön) sokkal szebb a DV mint a HDR10+. Már pár olyan filmet néztem ami megvolt hdr10+ és dv -ben is és nekem a dv sokkal szebbnek tűnt dv fényes módban! Hdr10+ kicsit olyan fénytelen, kontrasztalan olyan semmilyen. Persze nem minden esetben mert láttam jót is egyszer de általában nem olyan jó. Sőt a sima hdr10 is jobban néz ki mint a hdr10+ ezen a tévén. Viszont ahogy írták is előttem samsung tévéken biztos brutál a hdr10+ mert a Samsung azt favorizálja.
TCL 55C745 -ön nekem nem jön be az tuti.Más téma. Tegnap már nem volt sok időm állítgatni ezen az új 486-os firmwaren a képet de eddig bejön. Nincs sok különbség de azért mégis van! Mozgásmegjelenítés kicsit más és vele együtt a mozgásjavítás hatása, meg a fények visszaadása a plusz állítási lehetőségek miatt is más. Megjegyzi rendesen az előzőleg használt dv és sdr képmódot ami már nagyon idegesített előző fw-ken. Eddig jó és tetszik. Végre van tényleges javulás és nem csak verziószám növelés!
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #36692 üzenetére
És végre javították azt a hibát, hogy ha mozi módban használom sdr tartalomhoz és elindítok egy dv filmet akkor dv fényes módban megy és ha leállítom vissza vált mozi képmódba! Ez eddig sose működött rendesen c745-ön. Ennek kimondottan örülök! Remélem még észreveszek pár pozitív dolgot.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Kicsit lemaradtam szerintem. Milyen filmmarker módról beszéltek itt? Nekem 420 van fent azon nincs. Melyik fw verzióval jött a filmmarker mód?
-
Imi1981
veterán
válasz
Trk.Adam87 #36180 üzenetére
Videót nem néztem meg mert dolgozok épp
. Nálam is van DSE de nem vészes. Előző samsung 48 h6400 tévémen is volt. Legalábbis nekem nem vészes de mindenkinek más az ingerküszöbe. Viszont nekem más tévém van c745 x2. Ha zavar akkor most lépj mert később mégjobban fog zavarni.! Garanciába nem tudom mennyire foglalkoznak ezzel. A sarkok sötétedése nálam is kb ilyen mint ahogy a képen látni de az engem nem zavar. Film közben nagyon ritkán venni észre. -
Imi1981
veterán
válasz
Trk.Adam87 #36172 üzenetére
Nekem is ilyen az 55C745. Szerintem ez még simán jónak számít. Csak ezért biztos nem küldeném vissza. Mármint a sarkok enyhén sötétebbek arra gondoltam.
A DSE már más. Az ha zavaró akkor cseréld. -
Imi1981
veterán
válasz
st6969 #35958 üzenetére
Nekem mínuszba kellett állítani de akkora volt a hangcsúszás hogy annyit mínuszba nem lehetett állítani. De amelyik csatornán pluszba kellett állítani valahogy sose lett pontos. Nem is szenvedtem vele mert felidegesített. Ezzel a tarr mobil tv alkalmazással viszont tökéletes és még kényelmes is a használata.
One alkalmazás nincs Google tv-re? -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Annak szól az írásom aki tarr kábeltévét használ tévébe dugott kártyával ( nem jut eszembe a neve milyen kártya) és hangcsúszás van több csatornán ( amit tökéletesre a hangcsúszás korrigálóval sem lehet beállítani). Engem ez nagyon idegesített és ma jöttem rá hogy telepíthető Google tv -re a tarr mobil tv alkalmazás. Nem tudom mióta elérhető de régebben nem volt. Tök jól működik és nincs hangcsúszás! Képminőség is jó ( már amennyire jó szokott lenni az ilyen) és távirányító számgombokkal és csatornaváltó gombokkal is együttműködik! Mától nem is fogom használni a kábeltévét csak ezt az alkalmazást.
-
Imi1981
veterán
válasz
Mayweather #35847 üzenetére
Melyik képmódot használod? Próbáld a szabványos vagy a mozi képmódot , hogy ott is csinálja e vagy nem. Mozi és szabvány képmódokat is ízlés szerint be tudod állítani . Ha így sem jó akkor passz .
-
Imi1981
veterán
válasz
Mayweather #35839 üzenetére
Szia! Beállítások /kép /itt valahol az adaptív tartalom beállítást kapcsold ki. Most nincs előttem a tévé úgyhogy lehet van még menüpont ezen belül de szerintem megtalálod. Adaptív fényerő és adaptív tartalom beállítás van ebben a menüben.
-
Imi1981
veterán
válasz
st6969 #35713 üzenetére
Nám is csúszik a hang jópár csatornán! Egyiken jobban masikon kevésbé de csúszik és idegesítő . A hancsúszás állítással se tudom beállítani úgy, hogy elfogadható legyen . Nekem Tarr (optikai kábelen jön a net és a tv is az oszlopról) kábeltv van médiakártyával és csak a TCL (c745) tévémen csúszik a hang a tv csatornákon ! Másik kettő gagyi tévémen tökéletes. Youtube, netflix , kodi ,stb nem csúszik a hang csak a tv csatornákon . Firmware frissítés eddig sosem javított ezern .
Tarr mobiltv alkalmazásról szoktam kiküldeni azt a csatornát amit nézni akarok és úgy nincs hagcsúszás. Szerencsére ritkán nézek tv műsort.
-
Imi1981
veterán
válasz
herkulesminusz #34451 üzenetére
Ha jó ne frissíts! Ez egy alapszabály amit soha senki nem tart be 😄. Semmi pluszt nem veszel észre . Plusz funkciók nem lesznek. Én frissítettem v135-ről v420-ra és szarabb lett frissítve. Csináltam egy gyári alapra állítást v420-on és most ugyan olyan mint a v135. Hidd el egyik se tökéletes. Ha lesz tökéletes fw akkor itt tuti informálódsz róla mert írni fogják. Én is ki szoktam próbálni az új fw-ket de eddig egyik sem hozta helyre az akadozás problémát. Van amelyiken enyhébb de egyiken sem tökéletes. Amúgy a v135-ön kevésbé akadozott mint a v412-n például. A v420 kb ugyan olyan mint a v135 akadozás szempontjából. Nekem ez már megfelelő / nem zavar mert ritkán látok akadást.
-
Imi1981
veterán
válasz
Qtya123 #34350 üzenetére
A c805, c745, c845 55 col verziók is jók voltak V028 firmware-el! Szóval szerintem ez leginkább szoftveres probléma. Ha nem az lenne V028 -on is akadt volna. A V028 se volt hibátlan de akadás ott egyáltalán nem volt. Utána lévő összes firmware-ken már jelen volt az akadás. Bár tegnap néztem netflixen egy 4k DV filmet ( Kézipoggyász) és nem rémlik hogy akadt volna. Máskor meg akad mint állat. Lehet ez a v420 firmware javított ezen kicsit.
-
Imi1981
veterán
A régiót hol állítottátok át?
-
Imi1981
veterán
Olvasgatva a fórumot már annak is örülnék ha szaggat kicsit csak kapjam már vissza a tévét a szervizből. Már több mint egy hónapja ott van. Emag szerviz. November 27-én jött az üzenet, hogy kész és 3-5 munkanapon belül szállítják. Azóta sincs sehol és az emag se tud értelmes választ adni! Most egy kicsit megutáltam az emagot.
-
Imi1981
veterán
válasz
koppasz1986 #33168 üzenetére
Mert nem lehet. Nem tölthető le sehonnan. Gyárilag azzal jött a tévé és ennyi.
-
Imi1981
veterán
válasz
mikrofon #33160 üzenetére
Nagyon sok ember nem látja mobil kijelzőn a különbséget 120 Hz és 60 Hz között! Van aki látja éppen de nem érdekli és nem zavarja. Szóval tutira nagyon sok ember itt sem látja vagy nem érdekli az akadás vagy nem jár fórumokra írogatni. Amúgy szerintem nem hardveres hiba ez mivel V028 firmware-el mindenkinek jó volt csak az utána következő frissítéseken lett ez az akadozás. Nálam is van csak nem nagyon szoktam itt panaszkodni. Amúgy nem csak netflix prémiumon csinálja hanem kodival is ha 4k dv filmet nézek ( nem annyira sűrűn mint netflixen de kodival is van akadás). Én elfogadom, hogy ilyen de természetesen nekem se tetszik a dolog. Én megértem azokat akik itt panaszkodnak. Amúgy meg ugyanolyan hardver és szoftveres készülékek miért működnének máshogy? Örülj neki hogy nem látod és nem zavar. Akinek V028 fw van és valamiért nem frissült neki az szerencsés mert annak valóban nincsenek akadozás problémja. Az én tévém 55C745 x2 aminek azonos a hardvere a c805-el meg még pár modellel. Amibe ez a hardver van az szerintem ilyen mert miért lenne más ha azonos a hardver és szoftver ugye. A 720P és 1080p filmekkel csak nagyon ritkán fordul elő akadás az nem zavaró.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #32838 üzenetére
Gondoltam , hogy nem jó valami mert külső lejátszóval is van akadás ( fiurestick 4k max-al ami vált frekit) pedig ha kadenciahelyes lenne nem kéne lennie. Samsung 48 H6400 tévémen akadásmentes volt firestick 4k max-al , annak viszont a belső lejátszója nem volt kadenciahelyes és voltak is idönkénti akadások . Amúgy a TCL google tv-n a kodi nekem megfelel. Nem tökéletes mert néha van akadás de már nem zavar annyira (nem olyan sűrűn fordul elő) . Viszont most szervizben van a c745-öm sajnos már két hete
.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #32810 üzenetére
Akkor kamuból írja ki a tv , hogy 24 hz-re váltott? Külső lejátszó alatt én most pédául egy firetv 4k max-ra gondolok kodival vagy egy coorelec-es lejátszóra . Elindítom a filmet pillanatra elsötétül a kép és vált 24 HZ-ra ( legalábbis ezt írja ki a tévé) . De őszintén nem tökéletes hiába vált fps-t .
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Holnap jön a futár és viszi garanciális szervizre a tévém. A kérdésem az lenne ahhoz aki küldte már szervizbe ( mert ezt elfelejtettem megkérdezi emailban), hogy a távirányítót és tápkábelt is csomagopjam hozzá? Vagy ezeket ilyenkor nem kell?
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #31683 üzenetére
Már az emag-al intéztem. Már nem variálok. A ledszalagot leszedem mert azt nincs közvetlenül ragasztva hanem külön öntapadós tappancsokat ragasztottam fel és ahhoz lazán kötegelővel rögzítettem a ledszalagot. Az öntapadós tappancsok nagyon oda vannak ragadva úgyhogy azt nem szedem le. Lehet nem is lehet roncsolásmentesen olyan erős.
Neked mennyi idő volt a javítás? Hány nap vagy hány hét? A V135 az utolsó hivatalos fw? Most a v404 van rajta.
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
Aki intézett már garanciális javítást attól kérdezem, hogy ez hogy megy TCL -nél? Jön érte futár és elviszi és majd ha kész vissza hozza ingyen ? A tv hátuljára ledszalag van ragasztva körbe ( öntapadós ragasztó tappancsokkal) és azt nem biztos hogy le tudom úgy szedni, hogy ne látszódjon. Abba belekötnek vajon?
-
Imi1981
veterán
válasz
vata666 #31623 üzenetére
Nekem 55C745 -ön folyton csúszik a hang a képhez képest. A hang beállításokban van hangcsúszás állítás lehetőség de akárhogy állítom tökéletes sosem lesz! M4 sport és rtl -en is elég durván csúszik a hang ( tarr Kft a tv szolgáltatóm és kábel tv van kártyával). Nekem már előző firmwareken is csinálta és most a v404-en is. Nagyon idegesítő! Ilyenkor elmegy a kedvem a tcl márkától. Máskor meg tetszik mikor filmezek rajta és nem tv adásokat nézek ( ritkán nézek tv adást).
-
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Hátha valaki ért hozzá itt kicsit. Az 55C745 -em elkezdte megint azt, hogy néha elmegy a háttérvilágítás és a jobb alsó sarkát nagyon enyhén megkocogtatom akkor vissza jön a kép és minden rendben lesz. Ezt eljátsza pár naponként. Vajon mi lehet ott a jobb alsó sarkában ami nem érintkezik rendesen? Amikor megvettem csinálta ezt kb egy két hónapig és utána jópár hónapig abbagyta. Lehet a hűvösebb / párásabb idő hozza ezt ki? Na mindegy ez van.
Majd valamikor elküldöm szervizbe csak nagyon nincs hozzá kedvem most mert rengeteg más melóm van.Amúgy v121-et fw-t használom és jól működik. Persze van egy két bug de összességében jó.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Az új v143 firmware-t használja valaki? Ha igen észrevett pozitívumot előző firmwarekhez képest?
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #29998 üzenetére
Nekem a régi samsung tévén és a mostani kettő kis gagyi tévémen sincs ez a színárnyalat váltás m4 sporton és máshol sem. Ja és hangcsúszás sincs a másik két kis tévén. Szóval a TCL-el van gond. Ha többet néznék tévét nagyon idegesítene de így, hogy csak forma 1-et nézek nem érdekel annyira. A tarr mobil tv alkalmazással küldöm ki az m4 sportot tévére akkor nincs színárnyalat változás és hangcsúszás sem.
-
Imi1981
veterán
55C745 van nekem de szoktam panaszkodni ugyan erre a hibára c805-ön is. M4 sporton látom. Én csak forma 1-et nézek szinte és ott ez előműsorba mikor beszélgetnek ott látni de nagyon. Ha nálad nincs akkor örülj neki. Tarr a tv szolgáltatóm amúgy de másik kettő gagyi tévémen nincs hangcsúszás pedig ugyan abban az időben néztem.
-
Imi1981
veterán
válasz
bnorci71 #29868 üzenetére
Igen az 1-2 másodperces színárnyalat váltogatás nálam is van c745-ön. Ez is csak tv adásoknál! Én m4 sport forma 1 alatt veszem észre mindig. Más forrásból se hangcsúszás se ez a színárnyalat váltás nincs. A másik ami még szokott lenni forma 1 alatt, hogy sokszor szétesik a kép ( mintha közvetítési hiba lenne) de ha neten nézem m4 sporton előben ott nincs ilyen. Aki sokat néz tévé adást annak nem ajánlanám a TCL C745 és c805-öt. Egyszerűen a tunerja sz@r. Vagy szoftveresen vagy hardveresen de sz@r.
Viszont letöltött filmek és streamingra jó szerintem. Nem tökéletes de jó. -
Imi1981
veterán
válasz
st6969 #29866 üzenetére
Értem. Igen ez más nem a mélységélesség. Tv adásban gyenge a TCL ez sajnos tény. Ezt a jelenséget én még nem láttam vagy nem figyeltem de el tudom képzelni hogy van ilyen.
Ezek a hangcsúszások néhány csatornán nagyon idegesítő és nem lehet beállítani a hangcsúszás korrigálóval normálisan. Másik két gagyi tévémen nincs hangcsúszás. Engem ez idegesít nagyon! Szerencsére csak forma 1-et és boxot nézek tévén és azt tudom máshogy (tarr mobil tv kiküldöm tévére és úgy nincs hangcsúszás).
Más téma.
Ma így indult a tévé kezdőoldal [kép].
Másnak is ilyen? -
Imi1981
veterán
válasz
st6969 #29863 üzenetére
A kamerától távolabb lévő arcok totál mosottak
Ezt úgy hívják mélységélesség! Ezt a kamerával veszik fel direkt úgy és semmi köze a tévéhez! Az ilyen felvétel / jelenet minden tévén ilyen! a tv csatornákon a hangcsúszás viszont tényleg gáz ( tévére kiküldöm a tarr mobil tv-t azon nincs hangcsúszás). -
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #29700 üzenetére
C745 x2-ön ( ugyan az a proci) azért nem ilyen durva a helyzet. Dv anyag egy film alatt talán kb 5-6 -szor látok akadást. 1080p sdr alatt meg talán 2-3-szor 1 film alatt 55C745 -ön. Ez számomra még nem zavaró. Észreveszem de nem zavaró.
Netflixen egyszer láttam ilyen sorozatos mikroakadozást de többet nem. Nekem van egy fire stick 4k max 2023 rákötve a tévére de szinte nem használom mert nem olyan jó a képminőség mint a tévén telepített kodival ( tévén telepített alkalmazásokkal).Nálad ennyire durva az akadozás, hogy 1 perc alatt többször? Az már tényleg nem normális.
-
Imi1981
veterán
a zöld színek ( fű, levelek) barnásba mentek át -aztán vissza
Ez nekem máig jelen van de csak kábel tv -n tv adásoknál 55C745 -ön ! Forma 1 alatt az aszfalt színén nagyon észrevenni ezt. Viszont youtubeon, streaming alkalmazásokban, kodiban, plexben és emby-ben sincs ez a jelenség. Csak tv adásoknál ajándékoz meg ezzel. Bár őszintén tegnap mintha nem láttam volna ilyet! Lehet csak véletlen nem tudom. -
-
-
Imi1981
veterán
válasz
mikrofon #29445 üzenetére
Őszintén nehezen tudom elhinni, hogy nem mindenkit érint. Egyforma tévék egyforma fw-t használnak szóval nem tudom. A V028 az jó volt mindenkinél de a többin megvannak a hibák. A kepmód vissza váltás azt nem érinti aki dv IQ vagy dv sötét módban használja. Aki dv fényest annak nem mozira vált vissza. Vagy sdr-en nem mozi módot kalibrálta be magának hanem a dinamikus képmódot vagy a szabványost akkor sincs ez a probléma. Próbáltam jópár fw-t ( A V141-et nem) és mindegyiken megvolt ez a hiba kivéve a gyári V028. Én rászoktam a dv IQ -ra és azóta nem vált dinamikus sdr-re dv film leállításkor. Csak dv IQ néha túl meleg színhőmérsékletünek érzem és ezen képmódon ezt nem lehet állítani.
A tv adás engem csak forma 1 nézésnél zavar még az előműsorban amikor beszélgetnek. Mivel más tv adást nem nézek így nem igazán érdekel. Ott látom ugye a hangcsúszást. Ez a tv hibája hisz másik kettő tévémen és az előző samsung tévémen se volt ilyen! Szóval a tv hibája kell legyen! Nem viccből panaszkodnak erre sokan. Viszont tarr mobil tv-t képét kiküldöm mobilról tévére ott semmi hangcsúszás nincs! Tökéletesen passzol a hang a képhez. Így nézem már a forma 1 -et és nincs probléma.
Ettől függetlenül jó tévé és tetszik a képe (55C745) de szoftveresen azért vannak bajok vele rendesen. Ki kell mondani és nem elhallgatni meg védeni. Annyi, hogy én ezekkel együtt tudok élni mert ritkán ütközök ezekbe a problémákba. Viszont aki sokat néz tévé adást azt jogosan kiakasztja ez a hangcsúszás! M4 sporton nagyon zavaró. A többi hiba szerintem élhető.
-
Imi1981
veterán
válasz
mikrofon #29427 üzenetére
Én nem szoktam sokat panaszkodni de látom és tapasztalom én is a hibákat. 1080p filmeket nézek általában és ott nagyon ritkán de akad. Dolby vision és hdr 10 esetén már jóval többször előfordul akadás de még ez sem zavar annyira mert 1 film alatt kb 5-ször látok ilyet. Netflixen is látom néha de nem minden dv tartalomnál jelentkezik. Amióta a Dolby vision IQ -t használom azóta leállításkor mozi módra áll vissza szóval így rendben van ( mert ugye dv fényesről dinamikusra állt vissza mindig). Szóval vannak hibák csak nem mindenkit zavar annyira, hogy írogasson emiatt!
Ami viszont tényleg zavaró lehet sokaknak a tv adásoknál a hangcsúszás! Az bizony idegesítő és hiába lehet korrigálni a hang beállításokban igazán sehogy sem lesz jó! M4 sport -on elég látványosan jelentkezik ez a hangcsúszás. Rtl és tv2 -n próbáltam ott nem érzékeltem. Szóval lehet nem mindenki panaszkodik de tutira biztos vagyok benne hogy sokkal több ember van aki látja a hibákat mint aki ide ír. Csak sokakat nem zavar /érdekel annyira. Én úgy vagyok vele, hogy várom hogy egy frissítés egyszer helyrehozza. Remélem egyszer sikerül nekik. -
Imi1981
veterán
Megint forma 1 m4 sporton és megint látom a hangcsúszást! Lehet korrigálni a hang beállításokban de egyszerűen sehogy sem lesz jó. Most tarr mobil tv -n mobilon nézem az m4 sportot és kiküldtem tévére és tökéletesen passzol a hang a képhez! Szóval itt tuti tuner probléma van vagy a tunerhez tartozó szoftver probléma de valami nagyon nem jó. Vajon mindegyik fw-n ilyen? Szinte csak forma 1-et nézek tévén de pont ennél van probléma. Idegesítő
. Szerencsére ez a tarr mobil tv kiküldve tévére ( a tv beépített chromecast funkciót használva) tökéletesen és stabilan működik. A képminőség majdnem ugyan olyan jó mint a kábeltévén de azért a kabeltévé kicsit szebb. Viszont a hangal legalább nincs probléma.
-
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
BlueSteel #28964 üzenetére
Mi az a reset shop? Nem a beállításokban csinálsz gyári alapra állítást? Nekem kodi nagyon ritkán akad egyet de tényleg ritkán. 1 film alatt kb kétszer. Igaz ritkán nézek hdr10 és dv filmeket mert legtöbbször 1080p sdr-t nézek. Netflixen viszont jóval sűrűbben akad és ott ilyen mikroakadozás van ( legtöbbször dv anyag van ott) . Szóval többször előfordul egy film alatt és akkor is mikroakadozás van ami több apró akadás gyorsan. De az se mindig ugyan olyan.
-
Imi1981
veterán
válasz
BlueSteel #28870 üzenetére
A gyári lejátszó megmondom őszintén egyáltalán nem érdekel. Még csak nem is próbáltam ki eddig. Én mindig is kodi párti voltam és a kodit is plexkodiconnect vagy emby addonnal használom mert nekem így az igazi. Kodin meg most is csak nagyon ritkán van egy kicsi akadás ( 1 film alatt kb kétszer) és az se durva. Amit észrevettem ha tv bekapcsolása után nézek rögtön filmet akkor egy darabig erősen szappanoperás hatás van ami idővel normalizálódik.
Netflixen vannak mikroakadozások V135 -ön?
-
Imi1981
veterán
válasz
kenicsab #28862 üzenetére
Az szerintem nem is fog a tévén frekit váltani a kodi. De legtöbb esetben nincs probléma vele. Nekem is van rákötve egy fire stick 4k max 2023 de nagyon ritkán használom mert jó a tévén is a kodi freki váltás nélkül is. Néhány filmnél azért kijön, hogy nem vált megfelelő frekvenciára akkor a 4k maxot használom.
-
Imi1981
veterán
Aki már használja jópár napja a V135 firmware-t még mindig jónak találja? Hétvégén frissítek szerintem. Bár ha ez sem az igazi lehet várok a következőre.
-
Imi1981
veterán
válasz
mikrofon #28614 üzenetére
Lehet nem tudom. Kép minősége és a mozgás jobb a tv csatornán mint a kodi m4 sport addonon. Csak ez a színárnyalat váltás nincs kodin. Kíváncsi lennék másik tévén de nincs itthon normális méretű másik tv. Egy 55 cm képátlójú gagyi tv van azon nem látszik meg olyan kicsi, hogy kedvem nincs nézni. Másik 80 cm képátlójú de nagyon rossz minőségű ips panel van benne ami foltos és alapból színárnyalat változások vannak a képernyő különböző területein. Szóval nincs igazán összehasonlítási alapom. Annyit tudok, hogy a régi samsung 48 h6400 tévémen nem csinálta de akkor lehet jobb volt még az m4 sport minősége ( tavaly októberben megvolt még).
-
Imi1981
veterán
Ma néztem a forma 1 -et és rengetegszer csinálta ezt a pár másodperces színárnyalat valtozast. Most direkt figyeltem és zöldes árnyalatú lesz pár másodperccig de ezt forma 1 alatt kb 50-szer csinálta ( nem számoltam). Közben ránéztem kodiban az m4 sport addonon és ott nem csinálja! Szóval ez tuner probléma lehet szerintem ( nem értek hozzá csak tipp). Vagy tunerhez kapcsolódó szoftver probléma.
-
-
Imi1981
veterán
válasz
SepTox #28561 üzenetére
Én m4 sport forma 1 közben látom ezt az aszfalt színén! Időközönként csinálja és enyhén pirosas, narancssárgàs árnyalatú lesz 1-2 másodpercig. Idegesítő és csak tv adásnál vettem észre. De hétvégén kipróbálom letöltött forma 1 videóval is ( de szerintem úgy tuti nem lesz probléma). Még korábban írtam is ide emiatt ha jól emlékszem.
-
Imi1981
veterán
válasz
klaya86 #28516 üzenetére
Nálam kábel tv van tarr. M4 sport nálam se szép de nem tudom, pár hónapja ilyen vagy a tcl 55C745 -ön csúnyább mint a régi samsung 48 h6400 tévémen. De csak tv adásoknál láttom ezt és persze nem mindnél. Lehet a felskálázás gyengébb vagy egyszerűen full HD tévén szebbek a tv adások mint 4k tévén mert full HD tévén nem kell felskáláznia.
-
Imi1981
veterán
A prémium minden eszközön működik. IPhoneon is. Szóval az marad. Régen én is használtam ezeket de sokkal kényelmesebb a prémium és nem kell trükközni. De természetesen android és Google tv -n tényleg jó ez a smartube.
Valaki ferakta már az új V135 fw-t c745-re? Ha igen milyen? Lett javítva valami? -
Imi1981
veterán
Felraktam kb 10 perce kényszerből és tökéletesen működik! Csak ebbe nem merek bejelentkezni mert ki tudja mit csinál az adatokkal. Nekem van youtube prémium előfizetésem úgyhogy tökéletes lenne nekem a gyári youtube alkalmazás de most lett vele valami Google tv rendszeren ( nálam). Mindegy várom a frissítést ami talán javítja addig meg marad a smartube.
Erre tv bekapcsolása után nem tudok addig küldeni rá mobilról amíg el nem indítom. Ez egy kicsit zavaró de ideiglenesen jó lesz.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #28427 üzenetére
Akkor lehet valami hálózati probléma ez ami androidon jön ki nálam. Tegnapig tökéletes volt sok éve. Mindegyik androidos tv boxon ( nvidia shield tv, fire tv 4k max 2023, fire tv 4k max régebbi ) is csinálja. Mindegyiken tökéletes volt tegnapig. Kösz! Akkor keresem a hibát routerben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Tőzsde és gazdaság
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy ruhás topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged