Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
A másik válasz lemaradt...
Van kiterjesztett 5 év, de csak 3 kereskedőnél: Telekom, Alza, One. -
balojazz
aktív tag
Apple tv-n, Netflixen biztosan több a hdr fényereje 2-300 nitnél. Az ugyanis 700-1050 lumen/m2 lenne, a 75-ösömön az 1050-1500 lumen szumma lenne, vagyis egy darab 75-100 wattos izzó. Én tudom, hogy milyen érzés egy 1050-1500-2000 lumenes izzóba nézni, és tudom, mit tud egy ilyen bevilágítani. Az Apple tévén pont most nézem az Alapítványt, és este a fehéreknél (pl főcím az elején) vagy szemből jövő világításnál konkrétan alig tudom nyitva tartani a szemem, és bevilágítja az egész nappalit. Szerintem inkább ott van kb 4-8000 lumen, ami 1-2ezer nit kb.
-
balojazz
aktív tag
Nem-nem. Nem olvastad végig. Idézem a linkedből: "Felmerül a kérdés, hogy a szigorú energiahatékonysági követelmény kihat-e a TV-k képminőségre, különösen, hogy a nagy dinamikatarományú (HDR) képtartalmak megjelenítése magas csúcsfényesség előállítását teszi szükségessé, ami több betáplált energiát igényelhet. Nos, emiatt feltehetően nem kell aggódni, van ugyanis egy kiskapu. A követelmények teljesülését a TV-k alapértelmezett képmódjánál vizsgálják, de azok továbbra is kínálhatnak más, manuálisan választható, több energiát fogyasztó képmódokat, amelyeknek azonban a megnövekedett energiafogyasztásra figyelmeztető értesítést kell megjeleníteniük a képernyőn." - Ez itt pont az a minimum elvárás fényerőben, a 65%-os szabály, amit említettem: alapértelmezetten a maximum fényerő 65%-át kell nyújtaniuk. Hányszor mondjam még, hogy nincs korlátozva a fényerő?
-
balojazz
aktív tag
Nem, nincsen szabályozva a maximális vagy csúcs fényerő sehol az EU-ban sem sehogyan. Az, hogy egy gyártó önkéntesen korlátozza, az lehet, de ismétlem: semmilyen szabályozás nem kötelezi erre. Ezt hagyjuk már ennyiben. Vannak MINIMÁLIS fényerők, amit meg kell ugrania a tévének, pl 100 luxos környezetben legalább 220 nit, meg az említett gyári minimum 65% a maxhoz képest, de semmiféle felső határ nincs.
-
Pro Koryak
addikt
EU modell is tudja az 5000nitet, de csak nagyön rövid ideig - meg persze nem kalibrált módban - úgynevezett "boost"-tal, utána visszaveszi a fényerőt 2000nit körül.
[link]
"Note how boost initially goes up to 3500 nits, then does not kick in the next three times, so peak brightness hits around 2000 nits, before it is "recharged" and fires off at nearly 5000 nits again. So yes, the TV can deliver up to 5000 nits, but with caveats depending on scene characteristics and the time since the last boost." -
balojazz
aktív tag
Én meg az állítólagos EU szabályozásra reagáltam. Természetesen nem létezik ilyen leszabállyozás, sőt valójában a minimum fényerőt követelik meg: out-of-the-box alias home módban a feltüntetett csúcsfényerőnek minimum a 65%-át kell nyújtania, nehogy túl sötét móddal energiahatékonyabbnak láttassák a gyártók a terméket. Nincs semmiféle fényerőkorlátozás az EU piacra sem. Ez városi legenda.
-
balojazz
aktív tag
A patinás whathifi [link] is tesztelte a 65C7K-t. Noha ez egy mérések nélküli "vájtszemű' teszt, azért kiemeli a brutál HDR fényerőt. Ezt alá tudom támasztani: a csillanások, ellenfények, szembe sütő nap, havas táj tényleg a valóságban is vakító tud lenni. Figyelembe véve, hogy az energiaosztálya a kiválóan gyatra "F", nem hinném, hogy visszafogták volna a fényerőt. Az is kiderül a tesztből, hogy nem a C7K-ból, hanem a Q7C-ből spórolták ki a tükröződésmentes bevonatot, szóval itt sincs különbség a QM7K-hoz képest.
-
turho
addikt
Engem kevésbé érint, tizenX éve nem nézek tv műsort, jobb szeretem az egybe-mkv-t
de megértem, akinek fontos. De a streaming elvét is vágom, zeneügyileg ugyanez van, általában lehetetlen letölteni. Csak ebben az a szomorú, hogy pl. Tidal előfizunál, ha nem vagyok wifiközelben, ugrott a muzsikálás. Illetve néha eljátsszák azt, hogy 1-1 zeneszám vagy album hopp, eltűnik...
és akkor megint pislogás. -
balojazz
aktív tag
Na de nem az van, hogy a C835-nek kb negyedannyi dimming zone-ja van FALD-ban, mint C7K-nak 75"-on? Azt azért nehezen tudom elhinni, hogy ilyen kevés LED-del jobb kontrasztot, feketét, csúcs fényerőt stb-t ad egy 3 évvel idősebb tévé... Ha mégis, ott kellene lennie valami technológiai magyarázatnak. Nem látok ilyet a tech specs-ben.
-
gabber01
addikt
SSD annyiban lehet jobb, hogy annak nincs hangja, míg a HDD-knek azért lehet egy kicsi berregés, kattogás, ez-az, ami ha megy valami a TV-n nyilván nem gond, de ha ki van kapcsolva minden és csak a seed megy egész nap pl. akkor ez a kis cicergés feltűnhet és még zavaró is lehet.
Szerintem ma már az óriás adattároláson kívül, mezei átlagfelhasználáshoz semmilye körülmények között nem tudnám ajánlani a HDD-t, mert ok, drágább valamivel, de egy 1TB-os SSD azért már mindenkinek elérhető és elég sok mindenre elég.De ez csak szvsz.

-
Aurig@
őstag
Kinek mi.
Több, mint 10 éve van médialejátszónk, anno a gyerekek végett vettem, mert könnyebb, egyszerűbb volt a meséket rátenni külső HDD-re. Később tudták kezelni ők is. Lejátszó és tv bekapcs és nézhették a mesét. Ahhoz, hogy ezeket nézzék nem kellett PC-ét is bekapcsolni.
Jobban preferálom a dedikált médialejátszókat, mint a tv-be épített vackokat. Ilyen esetekben mindig kell valami kompromisszum, legfőképpen hangok terén.
Egyébként még sosem volt a tv-énk és a lejátszónk netre kötve, aminek jelenleg sem látom értelmét /személy szerint/. -
boborján2
senior tag
Láttam már működni, automata vagy hangvezérléses lámpakapcsolást + motoros redőnyöket egy házon/házban , hát nekem valahogy nem adja. Nem éreztem azt ,hogy erre szükségem van, pedig nem egy megfizethetetlen történet.
Szerencsére az asszony is így van ezzel, úgyhogy számomra ez a kérdés letudva
-
bnorci71
addikt
e-mailt írt nekik és visszaigazolták.
De megnézik mi van feltöltve. Nekem kérték a széria számot e-mailben mert nem jót adtam meg elküldtem nekik a fényképet válogassák ki maguknak a vonalkódokból.
Egy bajom van az ilyen írásaiddal. Kész tény ként írod azt ami 2-3 év múlva történhet nem feltételesen.
-
bnorci71
addikt
és ott van az a példa ahol a topiktárs leírta, hogy igen nem a promós helyen vette, de lehet-e neki is plusz gari és megadták.
Tehát teljesen tudatában voltak annak hogy a számla nem oda szól
Szóval a te elméleted egy teória mindaddig amíg nincs meg az első 3év utáni garis ügyintézés. Igen a HA hirdetésbe igazad van én biztos ha meghirdetem esetleg oda írnám a plusz 2 év vagy/vagy.De a számlán azért nem nehéz beazonosítani még egy kínainak sem ,hogy nem a promóciós partner neve van.
-
zsolt501
nagyúr
Az az V486, én is elírtam
Én az Android TV 14-es verzióját várom most a TV-n a 12-es verzió fut, Chromecast with Google TV 4K-ra nem rég jött ki az új rendszer, lényegesen pörgősebb a rendszer, pedig nem egy erőgép a lejátszó, egy hibát találtam csak de az eléggé bosszantó, mégpedig Netflix 4K DoVi film lejátszása után az egész rendszer a földbeáll, a készüléket áramtalanítási kell, és csak úgy tér észhez, az a fura, hogy CSAK a Netflixes lejátszást érinti a hiba, bármi mással játszok le 4K DoVi filmet, nem lesz belőle gond, szóval a Netflix applikációnál lesz a hiba az már biztos ami kifekteti a készüléket. -
szoltan70
tag
Igen, biztos, hogy a szoftver hülyül meg valamitől. Hardver kizárt mert Xboxon kikapcsolva a DV-t HDR10-zel gyönyörű a kép. Egyébként fakó (ahogy Plex appból NAS-ról lejátszva is) Stream appokból meg ez a zöld/lila.
Amiket írtál, mind eljátszottam a régivel de nem változott, azért vettem ezt. -
mikrofon
veterán
Kizártnak tartom hogy a TV hibája legyen kétszer egymás után ráadásul pár hónapon belül. Max azt tudom elképzelni hogy a kábel vagy a lejátszó hibás és hibát generál a Tv bemenetén.
Ez a jelenség egyértelműen úgy néz ki mint amikor dv tartalmat nem DV-ként jelenít meg a TV, tehát hiányzik az az információ a tv számára hogy ez DV, vagy nem kompatibilis az információ..... Sokkal inkább azt gondolom hogy valami el lett állítva, valami elállítódott. -
mephi666
nagyúr
...vagy adott forrásra pl a gyerek eltolja az rgb skálát, mert szeretné, ha fater venne egy új tv-t
(...legutóbb bejött)...én valami ilyenre gondolok, hogy egyes forrásokra időnként valami behülyíti a képbeállításokat
vagyis ha jobban belegondolok 6-7 éve szereztem android boxot a 15 éves samsungunkhoz, amivel gyönyörű volt a kép, majd amikor váltottunk a tu8002-re, annál alapból ilyen "rózsaszínes" lett minden... állítgatnom kellett rajta valamit, hogy megjavuljon (vagy kábelcsere kellett?), majd eladtam a boxot, mert a tv-re alapból lett plex app, ami a lényeg volt... -
banuszzs79
tag
Biztos én vagyok a hülye akkor
de nekem nem tetszik ez a besárgult képernyő olyan mint a szemkimélő mód a telefonomon de végül is ez a legkisebb gond mert középre állitom a csúszkát aztén kész
Megvettem a Vhiktor beállításait de őszinte leszek nem igazán tudom hogy mit értem el vele vagyis hogy nem látom mitől lett jobb a kép pedig már napok óta bújom a tv-m
nekem mindig a samsung telefonom a mérvadó azon kb tökéletesek a szinek minden szempontból...Na sebaj probálkozom tovább hátha találok egy olyan megoldást ami tetszik... -
tobias40
veterán
Akkor lehet hogy a 805 lesz a telekomnál az 5 év gari miatt,csak megnézem hogy milyen előfizetésekhez adják mert vmiért csak ajánlatot tudok rá kérni.Azt írta hogy majd keresnek egyedi ajánlattal,remélem nem kell hozzá 15000-es mobil előfizu!

A 765 meg csak 260.000 most az Euronics-nál,igaz erre meg csak 3 év gari van..

-
vargalex
félisten
Én azt gondolom, hogy pont ilyen hibánál egyértelmű, hogy először alaplap cserével kell próbálkozni (a Videoton szerviz nem tud software-olni az elmondásuk szerint), bár nem biztos, hogy a helyszínen megcsinálják (hozzám csak egy olyan ember jött, aki csak szállítja a TV-ket). Ráadásul csak Fehérváron, illetve Budapesten (illetve lehet, hogy útba eső településen is) jönnek személyesen. Tudomásom szerint a többi városból MPL-el intézik a szállítást.
-
koppasz1986
aktív tag
Szerintem 765re nincs img-s csak az a pkg, mert én sehol sem találok. Semeddig sem tudok jutni. Ha bedugom a pendrájvot bekapcsolás előtt ha nem, akkor is ugyanazt csinálja, gyorsan kattan kettot kétszer, az a hang amikor be meg kikapcsol a tv. A led annyi időre világít csak arra a 2-3 másodpercre míg ez lezajlik, aztán kialszik és onnantól semmi. Ez után már semmi életjelet nem ad, nem ég a led nem reagál a bekapcsológombra semmi, egyedül csak arra ha kihúzom és visszadugom, akkor megint kattan kettőt és semmi. Próbáltam pendrive be aztán benyomni a bekapcsológombot tartani és úgy áram alá helyezni, de akkor is ugyanazt csinálja.
-
vargalex
félisten
A 43C655 is simán akadozik a menüben új kora óta (azóta alaplap csere is történt más miatt). Nem egy kapkodós fajta. Megnyomom a forrás választó gombot és elsőre eltelik néhány másodperc, mire megjelennek a lehetőségek. A beállítás gombra ugyan ez. De bekapcsolás után azonnali hangerő állítás is ilyen. Lehet, hogy ezekre gondol a kolléga.
-
Spin
aktív tag
Konkrétan ezt a hibát néztem. Nekem C765 van. Közvetlen frissítés telepítés után valóban lassan indult el a Youtube (20-30 mp kb) és HDR tartalomnál valóban láttam én is akadozást, de nálam 3-4p után megszűnt minden akadozás. Tv kikapcs, újra bekapcs (gyorsindítás) azóta hibátlan nálam. Sokat nem volt időm tesztelni, de eddig nem vettem észre, hogy rosszabb lenne mint a 486, igaz előnyről sem feltétlen tudok beszámolni...Engem ami kiborít az a menüben való akadozás, lépkedésnél, de az mindegyik FW-rel ilyen volt eddig...
-
wwenigma
Jómunkásember
this is happening when playing videos from the beggining or when quick forwarding them?
If it´s when skipping forward and hitting play advancing the video, it´s a youtube app thing.. install a version from APKMirror or uninstal youtube update (it´s a random fail and it´s also associated with the account)
for example: using one account i had 0 problems and chaning the youtube account generated issues within the same app
és
No issues on my C755, perfectly smooth 2160p60 HDR on YouTubeSzóval valszeg egyéni probléma.
-
zsolt501
nagyúr
-
Vhiktor
Topikgazda
Oda 2 kell. 1d lut és a config file.
Egyv alamire tudok gondolni, hogy a file nevében a PID utáni számsot a tv egyedi azonosítója és azért nem engedi. Lehet át kell nevezni ezt a számsort a saját tv pid számára.
De akkor ez újdonséág, mert pár hónappal ezelött ez nem volt gond. -
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55SM9010PLA 4k Nanocell TV! 55"/Nano IPS/Dolby Vision/Atmos/4k-120hz/Freesync/HDR10/"Gaming TV"
- Új, bonatlan Philips 43" (108cm) 4K LED TV - 43PUS7609/12
- SAMSUNG (QE75QN900B 190CM 8K NEO-Q-LED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG QE82Q800T 207CM 8K QLED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Samsung UE75DU7172U 189 cm / 75 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004,100 % Akksi
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Acer Travelmate P215 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de megértem, akinek fontos. De a streaming elvét is vágom, zeneügyileg ugyanez van, általában lehetetlen letölteni. Csak ebben az a szomorú, hogy pl. Tidal előfizunál, ha nem vagyok wifiközelben, ugrott a muzsikálás. Illetve néha eljátsszák azt, hogy 1-1 zeneszám vagy album hopp, eltűnik...
és akkor megint pislogás.
(...legutóbb bejött)
vagyis ha jobban belegondolok 6-7 éve szereztem android boxot a 15 éves samsungunkhoz, amivel gyönyörű volt a kép, majd amikor váltottunk a tu8002-re, annál alapból ilyen "rózsaszínes" lett minden... állítgatnom kellett rajta valamit, hogy megjavuljon (vagy kábelcsere kellett?), majd eladtam a boxot, mert a tv-re alapból lett plex app, ami a lényeg volt...

845-ös. Ennyi jelenik meg
Akkor nem lesz garanciába megcsinálva
Vhiktor