Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 12T - egytucat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Rolika109 #36965 üzenetére
De megéri telepíteni, nem mondom nálam volt gond, de ez a Plex szoftverének is betudható volt, mert nem akart menni, de a Plex újratelepítési megoldotta a problémát.
Annyi biztos hogy a jelenlegi v486 szoftverrel akadozás mentesebb a lejátszás, legalábbis most akadozásokat nem figyeltem meg, legalábbis zavaró akadásokat nem figyeltem már meg sem Plexben, sem Netflixen, de MAX-on sem, TV adásokat nem nézek, erről ne is kérdezzetek. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Vhiktor #36963 üzenetére
Ezt csináltam, hogy a filmmaker képmódot állítottam be ugyanazokkal az értékekkel, de nem az igazi, mozi mód meg még inkább kijön a különbség, olyan mintha tényleg a színek mennek a beállításokkal félre.
Ha lesz a C805-höz új beállítás azt nagyon megköszönném, annyit amennyi volt az előző szoftverhez a beállítások annyit megér most is az új szoftverhez, szóval én örülnék nagyon az új beállításokhoz, mert a régiek nem igazán kompatibilisek az új szoftverrel. -
zsolt501
nagyúr
És Vhiktor C805 estén én azt vettem észre, hogy a megvett kalibráció a v486 szoftverrel nem az igazi, a színek el vannak mászva zöldes irányba, legalábbis a bőr színnél ezt vettem észre és a kép is mintha zöldesebb árnyalatot kap, szóval ehhez a szoftverhez nem lenne rossz egy új beállítási leírás, mert ez nem az igazi így.
-
zsolt501
nagyúr
Igen ismerem, nálam mint írtam a Digis szerelők hozták a csillapítót, amúgy amíg a lépcsőházban volt az erősítő ott szintezték ki a jelet az erősítőn, majd miután jött az optikai hálózat fejlesztés és hoztak mini nodokat akkor jött a probléma mert a mini nod adott túl erős jelet, és a készüléken nem volt lehetőség a jelerősséget állítani.
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz
dm1970 #36859 üzenetére
Nálam az ilyen kép akkor volt, mikor a kábelen érkező jel túl erős volt, ez nem minden TV csatorna esetén jött ki, de volt hogy az adás be se jött, majd kihívtam a Digis szerelőket és némi jelerősség méricskélés után bizony be kellett szerelniük egy jel csillapítót, miután ez megtörtént a hiba megszűnt.
Megjegyzem alacsony jelszint is tud hasonló hibát okozni, ezt érdemes ellenőrizni a TV-n is.
Ráállsz a hibás TV csatornára, majd a távirányítón megnyomod a fogaskerék jelet > minden beállítás > Csatornák és bementek > Csatorna > Csatorna diagnosztika
Itt nézd meg milyen jelerősséget és jelminőséget mutat, ez jó kiindulópont a hiba keresésben. -
zsolt501
nagyúr
válasz
freeland0806 #36647 üzenetére
Igen C805 van.
Bánt a dolog, mert én is azon lelkesedtem fel , hogy másoknál milyen flottul megy minden, hát nálam ez kissé beb@sott, fel is ment a vérnyomásom rendesen mikor a hibát megláttam, nőtt az ősz hajszálak száma egyből. -
zsolt501
nagyúr
Nálam nem a Plex szerverrel van (volt) a gond, itt egyértelműen a TV frissítése miatt csinálta össze magát, külső lejátszón (Chromecast with Google TV) hibátlan a Plex.
ρσгτσ Én is úgy érzem hogy kelleni fog, valahogy még nem kerek a működése, főleg ha appokon belül mászkálok, még belagol a menü pedig úgy olvastam hogy ilyen gond nincs, eddig ezt figyeltem meg negatívumként, a pozitívum úgy se nagyon érdekel másokat, pláne ha másnál jól megy.
-
zsolt501
nagyúr
Csináltam egy Plex eltávolítást és újraindítottam a TV-t most úgy néz ki hogy megy, de lehet csinálok a TV-n egy gyárivisszaállítást, mert még mindig nem pöccre indul a lejátszás, Netflixel és MAX-al nincs lejátszási gond, Netxlix esetén 4K-s előfizu van MAX esetén csak FHD, de még tesztelem mit tud, de a Plex hiba nagyon szívbe markoló volt.
Annyi biztos Plex esetén a mikro akadások megszűntek
-
zsolt501
nagyúr
No feltettem én is a frissítést, de nem felhőtlen az öröm, mégpedig a Plex alatt próbáltam 4K-s DoVi filmet lejátszani párat, és az a gond, mintha elfogyna a sávszélesség elkezd töltögetni, ilyet eddig nem csinált, a filmek belső gigabites hálózaton jönnek ráadásul LAN-on, néztem hogy mi a helyzet a TV-n a NET sebességgel ott 600mbit felett van a letöltés feltöltés 300 fölött a tévén, szóval ezzel nem lehet gond, a szerver felöl se lehet gond.
Az a vicc hogy eddig pöcc röff módon indultak a filmek Plexben, nálatok nincs ilyen gond?
Maga a mikro lagok amúgy megszűntek, de DoVi alatt, de ez így nagyon nem jó, 4K-s filmekkel használhatatlan Plex alatt.Lényeg Plex alatt van bajom, nézzetek már rá másnál előjön e.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
freeland0806 #36598 üzenetére
Szia
Te honnan töltötted le a szoftver frissítést, tudsz adni egy linket a szoftverhez, vagy valaki, nálam is C805-ös TV-van. -
zsolt501
nagyúr
válasz
vargalex #36338 üzenetére
C805-ös modell esetén a fizikai ki be kapcsoló gomb mellett van egy toló kapcsoló ami a mikrofont kapcsolja fizikálisan ki és be a TV-ben, mikor a mikrofon ki van kapcsolva akkor 4db LED is világít a TV elején egyszerre. mikor a TV be van kapcsolva (eléggé zavaró ez a LED visszajelzés).
-
zsolt501
nagyúr
válasz
barnabas25 #36102 üzenetére
Nem mindenki elégedett ahogy olvasom a fórumot.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
vargalex #36080 üzenetére
Ha hetente 1 alkalommal jön "CSAK" elő az akkor az inkább szoftver hiba, én lehet megpróbálnák egy gyári visszaállításit, vagy szoftver cserét, talán az segít rajta, ha nem akkor tényleg érdemes továbblépni.
Az a baj, hogy nem egyszerű ezt a hibát szerelő előtt produkálni, szerencsére nekem nincs nagy bajom az én 55C805-ös készülékemmel, viszont voltak itt akik már gariztattak ők többet tudnának erről mesélni, mit és hogyan intéztek.Egyébként eléggé elszomorítóak ezek a hibák.
-
zsolt501
nagyúr
Lehet bizony és korlátozni is lehet, bal felső sarokban van a profil kép arra rámész és ott tudsz profilokat létrehozni és korlátozni is, létre tudsz hozni gyermek fiókot is.
De ezt a lehetőséget megtalálod a Beállítások > Fiók és bejelentkezés menü pont alatt is. -
zsolt501
nagyúr
válasz
klaca1978 #35883 üzenetére
C805 szépen kezeli a külső meghajtókat pl. NTFS meghajtót olvas minden gond nélkül 130GB-os filmet is lejátszotta róla,
FAT32-t és EXT4-et ír is, de nagy hasznát nem látom hogy a TV írjon rá, mert pl. TV adást nem tud rögzíteni.
Én 2TB-os SSD-vel teszteltem, de vitte az 1TB-os HDD-t is. -
zsolt501
nagyúr
válasz
maestro_ha #34614 üzenetére
Még annyi hogy egy router miatt is tud érdekes működést produkálni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
maestro_ha #34611 üzenetére
Gyári vissza állítást próbáltad?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
maestro_ha #34606 üzenetére
Azt próbáltad, hogy az appot eltávolítod minden maradványával, majd újra telepíted?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
trec12 #34594 üzenetére
Nekem az a gyanúm, és írva is volt lentebb, hogy valami akár zavarhatja a BT kapcsolatot, ez elég könnyen előfordulhat, nálam pl a Chromecast with Google TV és a C805 akadt össze ha a Chromecast with Google TV távirányítóját nyomkodtam az is BT vel kommunikált és az egyik zavarta a másikat, a Chromecast with Google TV-t egy HDMI hosszabbítóval elhoztam a TV oldaláról és a hibajelenség egyből megszűnt, én ennyi BT hibát találtam eddig, fejhallgatóval eddig hibátlan a TV.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Qtya123 #34350 üzenetére
Kíváncsi leszek hogyan alakul a sztori, mert bizony nem 1-2 vásárlót érint a hiba, van aki nem veszi észre, van akit kevésbé zavar és van egy olyan réteg akit nagyon zavar az akadozás, aztán vannak az egyéb hibák mint amik játéknál fordul elő és ami a TV adásoknál fordul elő, nos engem a két utóbbi nem érint, mert nem játszok és nem nézek TV adásokat.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Celtis #34340 üzenetére
Én is megnéznék egy nem akadóst, vagyis olyat ami hibátlan, kíváncsi leszek kiderül e valaha hogy mi az akadás és egyéb hibák oka, de én egyre jobban az irányba hajlok, hogy itt már nem szoftveres anomáliáról beszélünk itt inkább a gyártásban kell a hibát keresni, jó jó tudom voltak itt panelcserék de ahogy olvasom ott sem szűnt meg a hiba, legalábbis én ilyet nem olvastam.
Az a fura hogy van olyan film ahol szinte tökéletes a kép, és mint írtam van aminél elviselhetetlen (számomra).
Tudom lehet azt mondani hogy akkor ne nézzek olyat, de akkor meg mi a francnak a funkció a TV-ben és mire is adtam ki a pénzt ha csak erősen kompromisszumos a dolog? -
zsolt501
nagyúr
válasz
freeland0806 #34333 üzenetére
Azt kell mondjam 55C805 tulajként, hogy egyetértek veled a visszaküldéssel, ezek a hibák bizony olyan hibák amikkel kellene előjönnie, szégyen a TCL-re nézve, olyan mintha a vásárlók béta tesztelők lennének, nem tudom miből gondolta a cég hogy ez megengedhető és megbocsájtható a piacon pláne ilyen lutri szerű hibákkal.
Az hogy valakinél előfordul és valakinél nem ez is eléggé lutriszerű, és nekem arra enged következtetni hogy a gyártásnál a minőségi szórás nagyon magas lett, itt már nem beszélhetünk szoftveres hibáról, mert az egyöntetűen mindenkinél előjönne és egyformán oldaná meg a hibákat, itt nem erről lesz szó itt sajnos gyártási problémák lesznek hardveres fronton, amikor a gyártási folyamat minőségi szinten nagy szórással +/- tűréssel dolgozik, ez mindenhol létezik a világon, csak a mértéke nem mindegy, és az hogy az a minőség rovására megy e rá.
Az a baj, hogy a cég az olcsóság jegyében több gyártótól is bevállalhatott ilyen olyan alkatrészt alacsonyabb minőségi előírásokkal, ezt nem tudom és nem is fogjuk így itt bizonyítani, de mikor ekkora a szórás a hibás készülékek közt az bizony fel tesz olya kérdéseket amire a válasz ebben az irányban keresendő, (pl. elég egy gyengébb minőségű kondenzátor és a hiba előjön) ezt igazán szoftveres úton szinte lehetetlen orvosolni mert akkor a jól működő TV esetén fog a hiba előjönni nagy eséllyel.
Aki dolgozott sorozatgyártásban az tudja miről van szó. -
zsolt501
nagyúr
válasz
zsolt501 #33794 üzenetére
Nos most 50 percnél tartok a filmből Chromecast with Google TV-vel és azt kell hogy mondjam sokkal jobb, nem tökéletes de itt már a nem zavaró szinten van az akadás, az is lehet hogy maga a film sem tökéletes, meg kéne nézni másik TV-n ami tud DoVi-t, de az biztos hogy ha a TV-n van lejátszva az számomra borzalmas volt.
Még tesztelni fogom, hogy lehet e még javítani ezen, de jó lenne tudni hogy nem e a film kódolásával is vannak gondok. -
zsolt501
nagyúr
válasz
TheMartin03 #33791 üzenetére
Atlas esetén nálam sem volt zavaró akadás, ma ránézek Chromecast with Google TV-vel is hogy ott csinálja e, mert ott kevésbé jönnek ki a hibák.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TheMartin03 #33787 üzenetére
Virágboltos verzió, szóval még a netes sávszélesség se tud belerondítani.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
freeland0806 #33774 üzenetére
Tegnap megnéztem a Red One 4K. DoVi filmet és ott viszont nekem is nagyon akadozott, szó szerint zavaró volt pedig előtte más filmmel nem jött ki ez az akadás ennyire pl. A holnap határa 4K DoVi esetén nem volt zavaró, pedig ott aztán van gyors mozgás és a jelenetek nagy része olyan hogy ott bizony ki kellene jönnie.
Szóval vegyesek a tapasztalataim a 412-es szoftverrel, kezdtem már örülni hogy jó lesz de most nem tudom, már az is eszembe jutott, hogy bizonyos kódolásokat nem emészt jól meg a TV procija képfeldolgozásban. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Segnior_Barthez #33765 üzenetére
A HDMI CEC be lett kapcsolva? Mert az is kell hozzá.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Stealth #33735 üzenetére
Próbáltam, nekem nem ajánlja fel, az okát nem értem, amúgy Egyesült Királyság van, Nagy-Britannia nincs a listában, de mindegy is mert ugyan az.
Rajta hagyom akkor, kíváncsi leszek felhozza e.BlueSteel 33728 Képminőségben javult, már van olyan képhiba ami teljesen megszűnt, és olyan ami már alig alig fordul elő.
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
Most tesztként megnéztem Chromecast with Google TV-vel 4K-s DoVi filmet amiben bőven van gyors mozgás, és azt kell mondanom, hogy itt már a minimális röccenés sincs mint a TV-re telepített lejátszó programmal, eddig itt is volt és itt is volt némi aura gyorsabb mozgásoknál az alakok körül, no itt is megszünt ez a jelenség.
Örülök neki hogy Chromecast with Google TV alatt teljesen megszűntek az anomáliák, meglepően stabil lett a képe. -
zsolt501
nagyúr
válasz
freeland0806 #33640 üzenetére
Szerencsére Pixelhiba nálam nincs, ghostingot én nem igazán látok a kijelzőn (Viktor beállításait használom) ami zavart azt írtam, de az az új szoftverrel rendeződött volt még néhány szoftveres hiba de azok nem állandóan előforduló hibák voltak remélem azok is végleg megszűntek.
Ami még fura nekem az a Digis TV adások képminősége hát az hagy kívánnivalót magaután... de szerintem ez a szolgáltató hibája is, szerencsére nagyon ritkán tévedek a TV adások irányába.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
koppasz1986 #33549 üzenetére
Írtam lentebb, minden nullára van véve és mégis csinálta, most nem csinálja az új szoftverrel.
Kodit használtam, de nem volt jobb a képe, de ez a DLNA se nagyon az én világom, mert nem csak helyi szerverről játszok le filmet, a DLNA meg csak helyi hálózati lejátszással megy alapból. -
zsolt501
nagyúr
válasz
nicu71 #33545 üzenetére
Sport műsorokat nem szoktam nézni, így az nálam kiesik, szerencsére tényleg javult a helyzet az új szoftverrel, a mikró akadás még nem szünt meg teljesen, de az is javult, már kevésbé észrevehető az is nem annyira zavaró mint volt, ja és lényegesen kevesebbszer fordul elő.
Megjegyzem én PLEXEL hajtom, nálam ez a fő lejátszó program, a filmeket érintetlenük játszom le, szóval nincs le vagy felkonvertálás.
-
zsolt501
nagyúr
Mondjuk nem ártott volna ha oda teszik tényleg mik az új funkciók, mert ezt nem találom merre keressem.
Amit észrevettem hogy jobb lett a gyors mozgásoknál a mozgás megjelenítés DoVi filmek alatt sötét módban, nálam gyors mozgásnál a mozgó alakok körül megjelent egy aura szerű körvonal, normál mozgás esetén ez nem jelent meg, no ez most a frissítéssel úgy látom ez a hiba megszűnt, remélem nem kiabálom el, de ez engem eléggé zavart, de ez tudtam szoftveres nyűg, és ahogy olvasgattam itt másnak nem tűnt ez fel eddig.
Más hibát nem találtam ami zavart volna. -
zsolt501
nagyúr
válasz
remboy96 #33351 üzenetére
Sokat tud, és annyira nem bonyolult, egyszer kell feltenni a kiszolgálóra a szerver verziót, majd beállítani, a TV-re meg felteszed a plex alkalmazást azt sem nehéz beállítani majd mehet a szórakozás, de ha ez neked körülményes akkor Kodi az is tud külső feliratot, és elég sok egyebet is.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
ROBOTER #32157 üzenetére
Nálam most 2 napja csinálja azt a C805 TV- hogy kénye kedve szerint valamelyik bemenetre akar ráállni bekapcsoláskor ez lehet HDMI, vagy TV adás is, pedig nincs bekapcsolva neki hogy a legutóbbi bemenetre álljon a Google kezdőképernyő van megadva., és csak a TV újra indításával tudom észhez teríteni, olyan mintha valami szoftveres bug lenne benne, az a fura hogy a rendszer nem frissült, max applikáció frissülhetett.
Nem tudom találkoztatok e hasonló problémával? -
zsolt501
nagyúr
válasz
Blackeventer #32114 üzenetére
Egy biztos nem 100%-os a rendszer a TCL-en, én pl hiányolom a TV esetén a Plexben a Frissítési gyakoriság váltás lehetőségét, itt hiába kapcsolod be az nem működik, pedig egy fontos és jó funkció, ha nem mesterségesen lekreált képkockákat akar a néző nézni, és ez bizony érinti a többi applikációt is mert bizony ott sem működik a lehetőség, nem vált a TV, olyan mintha a TCL fejlesztő mérnökei nem engedélyezték volna, pedig Chromecast with Google TV-vel megy rendesen a váltás, TCL-en nem megy így, kötve hiszem hogy a hardver ne lenne rá alkalmas.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Blackeventer #32112 üzenetére
Én szoktam használni így, de Chromecast with Google TV-vel is C805-öt, szóval van összehasonlítási alapom Google TV és Plex szinten, kérdezz és megpróbálok válaszolni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
breezer88 #31755 üzenetére
Nálam 1TB-os SSD és 2TB-os HDD is volt rákötve NTFS esetén csak olvasható a meghajtó EXT4 esetén már írható is a meghajtó, szóval akár a TV-n keresztül is tudsz fájlokat másolni a meghajtóra olyan 55-60MB körüli sebességgel, viszont a HDD-re TV adást nem tudsz rögzíteni erre a TV nem alkalmas.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
proradeon #31725 üzenetére
Keresi az önigazolást, az is lehet az asszonynak kell valami jó sztori amit beadhat hogy le tudja cserélni a TV-t.
lajosx: Azért a két készülék közt nem elenyésző az árkülönbség, ha megvan a 805-ös azt meg csak veszteséggel lehet ugye eladni, szóval a termék összehasonlítását táblázatból is meglehet lépni és ezt szerintem már megtetted, mert érzed hogy jó lenne még fentebb lépni kategóriában, de a használati szokásaid és elvárásaid nem ismertek, így erre kimerítő választ nem fogsz kapni, mint írták.
Szóval meglévő 805-öt nem biztos hogy lecserélnék 855-re, hacsak nem nyerek a lottón, de akkor már nem TCL lesz a TV. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Cocos 2. #31634 üzenetére
A jelerősség problémára nem egyformán reagálnak a TV-k volt egy Samsung TV-m ami nagyon nem szerette a túl erős jelet, szétesett a kép, vagy be se töltött a TV csatorna, leginkább HD-s adásoknál volt a gond, érdekes módon egy régebbi Samsung TV-n ez nem jött ki, ott tökéletes volt a kép, majd bejelentettem hogy valami nem stimmel a TV adással, kijöttek a szerelők megmérték a jelet, és egyértelműen túl erős volt a jel, még a műszerük szerint is, beraktak egy csillapítót és a hiba teljesen megszűnt, amúgy ez a hiba 2x fordult elő eddig, legelőször még a lépcsőházban volt jelerőssítő, azt kellett visszavenni, majd mikor a Digi mini nodokat osztott optika mellé ott is kijött a mini nod hibájából, egy egész szállítmány túl erős jelet adott, itt rakták be a jel csillapítót, azóta hibátlan.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Cocos 2. #31630 üzenetére
Neked is tudom javasolni, hogy nézd meg a jelerősséget és a jelminőséget, gyenge és túl erős jel is tud galibát okozni, van olyan TV ahol kijön a gond és van ahol nem, de érdemes a kábelezést is ellenőrizni, illetve a csatlakozókat, de ha nem 3x-os árnyékolású a koax kábel az is tud csodát művelni, könnyen összeszedi a DVB-T és a mobil telefon tornyok jeleit.
Érdekes, hogy mostanában több Vodás is panaszkodott TV adás gondra. -
zsolt501
nagyúr
válasz
vata666 #31623 üzenetére
Rá kellene nézni, hogy megfelelő e a csatornán a jelerősség, túl erős és gyenge jel is okozhat gondot, volt itt már erről szó, illetve írtad hogy zizeg a hang, érdemes lenne megnézni nincs e földhurok, mert az is okozhat érdekes működést, az elcsúszó hang ezekre nem jellemző.
-
zsolt501
nagyúr
Bocs lemaradt a link, ezek a kábelek aktív kábelek, és itt már azért kizárható ekkora hosszban hogy jel veszteséged legyen, és ezek a kábelek kevésbé érzékenyek a zavarásra.
Mint írtam ezek a kábelek lényegesen drágábbak, de ekkora hosszban már ne várj stabil nagy sebességű átvitelt passzív kábellel, és ne is akard toldozgatni, mert nem biztos hogy jól járnál ha hosszú a kábelszakasz, megint oda kerülnél ahonnan elindultál.
[link]
Ezeknél a kábeleknél irány jelölés is szokott a kábelen lenni, szóval nem mindegy merről merre megy a jel a kábelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest