- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeland0806
tag
-
freeland0806
tag
Én a telegramon mintha azt olvastam volna (aztán lehet hülyeség), hogy a 420 volt az utolsó hivatalos fw a régebbi modellekre, mint pl a C805. Attól felfelé (486-tól kezdve) az idei tévék kapják elvileg hivatalosan, csak kompatibilis attól függetlenül a régebbi modellekkel is.
Erről tudsz valamit, hogy ez mennyire valid? -
freeland0806
tag
Néha én nyomok neki egy teljes újraindítást. Mondjuk hetente 1x. Kisebb bugok időnként előfordulnak pl frissítette a tv az alkalmazásokat (nincs sok csak streamingek, Kodi és online rádió) és a távirányítóval ahogy lépkedtem teljesen más parancsot érzékelt a rendszer. (Pl a lefele gomb lett a némítás, a felfele gombra a hangerő szabályzó jött elő stb). De ilyen egyszer volt és az újraindítás megoldotta.
Ezért is iktattam be az újraindítást heti alkalommal kb -
freeland0806
tag
válasz
nicu71 #37760 üzenetére
Apropó frissítés. Én is a 486ot használom, viszont az ilyen USB-s frissítések után is tud találni a TV OTA-n új fw-t? Mert valaki írta anno, hogy hiába kapcsolja ki az ember az automatikus frissítést, van, hogy úgyis felrakja. De gondolom ilyen unofficial frissítés után nem tud találni új fw verziót. Vagy tévedek?
-
freeland0806
tag
válasz
zsolt501 #37559 üzenetére
Brutál sok DV tartalmat nézek. Netflix prémium csomagom van, a tartalmak jelentős része 4K DV (sorozatok is). Van, hogy megnézek egy sorozatból napi 4-5 részt is ha megtetszik az adott produkció. Az 4-5 óra DV módban való működés. És nem lett magasabb a villanyszámla, legalábbis nem vettem észre fél év használat alatt. Pedig azért annyira nem vagyok eleresztve anyagilag, hogy ne éreznék meg egy kirívó többlet fogyasztást.
-
freeland0806
tag
válasz
Caveman123 #37550 üzenetére
Hát... Én még nem vettem észre, hogy tekerné a villanyórát pedig majdhogynem minden nap megy valami DV/HDR tartalom
-
freeland0806
tag
-
freeland0806
tag
válasz
koppasz1986 #37489 üzenetére
Én már azt hittem rég elvitték
-
freeland0806
tag
válasz
rainman72 #37447 üzenetére
Szemtől függ ez szerintem kinek mennyire érzékeny. Lehet a rövidlátásomnak köszönhető ez.
Nekem szinte már fájdalmat okoz 1-1 erősebb villanás korom sötétben ha nem veszem lentebb a fényerőt.
Kb 2.2 méterre vagyok az 55ös TV-től, ami szerintem nem is mondható túl közelinek. -
freeland0806
tag
Hát gondolom az új modellek még nagyobb fényerőre lesznek képesek. Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem a C805től is konkrétan kifolyik a szemem. 50től nagyon max 60tól magasabb fényerőn sose használom. Pláne este. Kipróbáltam 100on DV fényes alatt, de szabályszerűen olyan érzés volt mint amikor belevakuznak a szemembe, pedig kib.szott szép a kép. De persze biztos vannak akik a minél magasabb fényerőre mennek rá, pláne nagyon világos szobában.
-
freeland0806
tag
válasz
Qtya123 #37432 üzenetére
Igazából még én lottózhatnék is vele, mert filmmaker módban a Hunyadi című sorozatnál Netflixen egy alkalommal előjött ilyen megakadós furcsaság, de egy képmód oda vissza váltás megoldotta azonnal, ráadásul a tévé sokáig volt bekapcsolva előtte. Azóta (kb 3-4 napja) nem tapasztaltam semmit. De még így se merem felrakni, nehogy úgy járjak, mint a szintén C805ös kollega itt a fórumon, akinek most megy szervizbe a tévé egy félrement update után.
Inkább visszaváltom a képmódot egy hónapban 1x-2x , már így is teljesen jó nekem a tv. Nem éri meg a kockázatot. Meg attól is paráznék, hogy visszajönne teljesen az akadozás. Ezért lenne jó changelog -
-
freeland0806
tag
válasz
Pro Koryak #37400 üzenetére
Ezek tartoznak oda elvileg: X11K/ C9K/ C8K/ C7K/ C6K/ P8K/ T8C
[98C655/ 85C655Pro/ 98P745/ 98P755]
[C745X2/ C755/ C765/ C805/ C845X2/ C855]
[C955/ X955] -
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #37398 üzenetére
szerk: a C7K is T653T01 platformhoz tartozik, amivel szemezget Pro Koryak
-
freeland0806
tag
válasz
Pro Koryak #37394 üzenetére
Mostmár teljesen jó a TCL. Felrakod a 486os FW-t kikapcsolod örökre az automatikus frissítést nehogy megint elcsesszék és teljesen jó. Annyi, hogy panel uniformitási problémákra (DSE, vignetting például) azért sajnos a mini lednél is számítani lehet, de nem olyan vészes szerintem. Meg ez mondjuk nem is márka függő az igazat megvallva. Ez az akadozás dolog már ne tartson vissza
-
freeland0806
tag
válasz
banuszzs79 #37349 üzenetére
Dinamikus szín beállítás be van kapcsolva? Ha igen, kapcsold ki azt is meg az összes képjavító funkciót (értelemszerűen a helyi fényerő szabályozás legyen bekapcsolva hiszen az a mini led lényege).
Egyébként szerintem elsőre szokatlan lehet a meleg színhőmérséklet, nekem is idő volt míg megszoktam. De azt mondták, hogy úgy a legjobb, mert pl nem lesz kékes árnyalatú az emberek bőrszíne, természetesebb hatást kelt. Ízlések és pofonok, előtte én is a hideghez voltam szokva, de kipróbáltam úgy, hogy felvettem a színhőmérsékletet 4-5re. Mostmár nem is tudnám máshogy használni.
Színbeállítás ügyben egyébként Vhiktort kell keresni
[link]
-
freeland0806
tag
válasz
skyrush7 #37337 üzenetére
MM-ban max Hisenset kapsz. Egyébként az se rossz. Ezeket a belépő kategóriás LG-ket - hát nem akarok vulgáris lenni - de konkrétan szárazon pakolják meg mind a Hisense mind a TCL finoman fogalmazva. Van is náluk 55U6KQ ami mini led és úgy látom 150ért már haza is viheted.
-
freeland0806
tag
válasz
koppasz1986 #37311 üzenetére
Majd számolj be nekünk a fejleményekről ha ott tartasz majd
-
freeland0806
tag
válasz
koppasz1986 #37302 üzenetére
Nagyon úgy hangzik - bár nem akarok hülyeséget írni,- mintha kinyírta volna hardveresen a tévét a frissítés. Lényeg, hogy ne nagyon mondj semmit a szervíznek. Dolgoztál hazamentél be akartad kapcsolni a tévét és ez fogadott. Előtte nem volt semmi baja.
-
freeland0806
tag
Más!
Nektek is megmaradt egyébként a gallery app hiba? Tudjátok, hogy kiírja, hogy "nem telepíthető".
Na nem mintha hiányozna, csak így mindig ott figyel a függőben lévő frissítések között. Valahogy nem lehet kilőni?
Nem annyira zavaró csak gondoltam kérdezek egyet, hátha van valami megoldás rá -
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #37258 üzenetére
*"igen" akart lenni
-
freeland0806
tag
válasz
vargalex #37251 üzenetére
Az a baj, hogy ha olyan tévét szeretnél a konkurens márkáktól, mint pl a Samsung vagy az LG, vagy esetleg a Philips (a Sonyt nem is említve ami rettenetesen túlárazott minden téren) ott nagyon mélyen zsebbe kell nyúlni azért, hogy egy korrekt tévét kapj, vagy tudásban legalább akkorát, mint ezek a TCL, Hisense modellek. 300K az alja. Annál lentebb 1-2 akciót kivéve ennél csak rosszabbat kapsz képminőségben, ha az ár érték arányt nézzük.
Tudom milyen bosszantó, amikor az ember mellé nyúl én tavaly 3 tévével jártam meg.
-
freeland0806
tag
válasz
vargalex #37232 üzenetére
Volt aki kísérletezgetett, de szerintem sokan akik felrakták köztük én, azért tették fel, mert problémáik voltak a tévével előtte. Akiknek nem volt különösebb problémája és felrakta azoknak előfordult, hogy lett utána valamilyen anomália még ennél a 486nál is. Ha minden flottul megy szvsz felesleges kísérletezni és elcseszni, ami jól működik. És ez benne van a pakliban TCL-nél. Ezért figyelmeztet porto is, mert ez elég régre visszanyúló probléma a frissítésekkel kapcsolatban. Én biztos, hogy amíg nem tapasztalok valamilyen hibát (és miért is tapasztalnék hetekkel az új fw után?) addig nem frissítek, de persze ez mindenkinek a saját felelőssége. porto csak felhívta a figyelmet erre, ami szerintem hasznos. Pláne az új és adott esetben csendes tagoknál
-
freeland0806
tag
válasz
Rolika109 #37125 üzenetére
Az akadást a kalibráció biztos, hogy nem befolyásolja, szóval az ne tartson vissza. Magam nevében tudok beszélni, meg porto és kokokka is pozitív dolgokat írt a 486ról. Igazából nekem pl az oldotta meg az akadozásokat, viszont Bogyi007 meg utána sportnál tapasztalt akadozást (F1, Darts, foci). Én is nézek F1et, de nekem nem akadt ott sem. Szóval kinek hogy. Rakd fel szerintem ha kíváncsi vagy, aztán max downgrade ha nem tetszik valami. Nekem konkrétan a sz.rból csinált egy végre jól működő tévét
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #36956 üzenetére
* nem színmélység, hanem színtelítettség (még korán van)
-
freeland0806
tag
válasz
Vhiktor #36954 üzenetére
Tehát akkor végülis ez a képmód a legszínhelyesebb az összes többi képmód közül, még ha nagyon távol is áll a valós színhelyességtől?
Egyébként annyi észrevétel vagy inkább jelezni valóm lenne, hogy én a frissítés után kb 3 nappal nyomtam egy FR-t itt többek javaslatára és volt pár diffi ezzel a képmóddal (is). Nem tudom te alapból így csináltad e. FR előtt, tehát simán csak a frissítés után felvoltak húzva a mozgás beállítások, az élesség és egyéb képjavító funkciók, a színmélység is magasabb volt stb. FR után ugyanezek ki voltak kapcsolva gyárilag, és a csúszkák is más értékeket mutattak utána a szín beállításokat tekintve. Nyilván az én szemem nem igazán veszi észre a különbséget, nem hozzáértő szemmel nézem mint pl te, de lehet, hogy a színek is megváltozhattak pluszban a FR után. Persze ha csináltál frissítés után FR-t akkor nem szóltam.
Ja és köszönjük a tesztet! -
freeland0806
tag
Ezt senki sem érti. 412vel sem szívott mindenki, de többen meg igen. Ez a 486 ha innen a fórumból indulok ki akkor nagy százalékban bevált, de látod még itt is vannak kivételek. Pedig ez nálam olyan problémákat oldott meg, amiről nem hittem, hogy valaha megoldódik. Ezért csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Nem egyszerű ez. Épp ezért ha minden jó, jók a színek, nem akadozik a mozgás, nem csinál random hülyeségeket akkor inkább hagyd úgy. Jóvanaz
-
freeland0806
tag
Nekem 412 volt gyárilag. De nagyon sokat szívtam vele.
Viszont ha a 135-el elégedettek vagytok lehet jobb inkább nem piszkálni. Én is tapasztaltam, hogy egy rossz fw mennyi mindent el tud rontani. Konkrétan nem tudtam használni normálisan a tévét 412 alatt csak játék képmódban. -
freeland0806
tag
Valakinél az Egyesült Királyság volt, valakinél Olaszország, valakinél egyiken se frissült.
Nálam tökéletesek a színek 55C805nél 486os fw alatt, sőt minden a legnagyobb rendben van vele, nálam ez lett a "csoda firmware". De ha félsz tőle kereshetsz régebbi fw-t is pl a 412-t, de nálam azalatt borzasztó mikro akadások voltak és csapnivaló mozgás feldolgozás. 486 alatt minden ilyen jellegű problémám megszűnt -
freeland0806
tag
válasz
vargalex #36923 üzenetére
Nem te vagy az egyetlen akitől hasonlót olvasok, de én ezeken mindig meglepődök. Soha egyik futár sem várta meg, én nem tudom, hogy ez régió függő e és errefelé mindenki siet, de Miskolc környékén lakom és én ilyennel még nem találkoztam. Külön meglepődtem azon, hogy az MPL-t említetted. Volt velük pár rossz tapasztalatom.
Azt tudom egyébként, hogy a Vodafone-nál (One) is ők viszik a tévét. Telekomnál nekem az 55" TCL-t a HDT hozta, előtte a 43"ost meg a GLS. -
freeland0806
tag
válasz
fery02 #36921 üzenetére
Elvileg maga a tévé nem igazán tud mozogni a dobozban és az ilyen feszültségeket is elnyelik azok a habszivacsok, amik benne vannak. Persze kivételek mindig vannak és ha dobálják leejtik az tényleg okozhat gondot. Viszont ha biztosra akarsz menni, akkor a videózás nem rossz ötlet szerintem. Én is csináltam, bár én csak visszaküldéskor, hogy lássák, hogy én sértetlenül csomagoltam be a készüléket és ha esetleg megsérült az nem az én saram.
-
freeland0806
tag
válasz
bnorci71 #36916 üzenetére
Na de Telekomról volt szó ha jól láttam. Náluk GLS van meg HDT. Utóbbi viszi a tévét ha legalább 55". Egyikük se fogja megvárni, pláne a HDT nem. Lehet, hogy papíron így van, de a gyakorlatban ez más. Papíron segíteni kellett volna behozniuk mégis én vittem be egyedül a készüléket. Kérdeztem mást is, ugyanez. Egyedül a dobozt mutatta a HDT-s srác, hogy nézzem át nyugodtan van e rajta sérülés
-
freeland0806
tag
Na meg a futárnak vannak más címei is. Elég vicces lenne ha ott állna, mint egy darab f... ameddig én kiszedem a dobozból, felrakom a talpát (vagy fali konzolra), bénázok egy sort, bekapcsolom, beállítom, de előtte általában a tv lefrissíti magát (addig nem is tudom használni) aztán úgy sacc 40-45 perc múlva mehet dolgára a futár. De azért elképzeltem
A csomagot viszont érdemes megnézni, hogy nincs e rajta sérülés, ütődés. -
freeland0806
tag
válasz
Vhiktor #36884 üzenetére
Ennél is van near black overshoot? (Már ha egyáltalán így hívják) Mármint nekem DV módban nagyon ritkán előfordul egy olyan jelenség inkább streamingen, hogy ha hirtelen vált át a kamera világosból feketéhez közeli jelenetre akkor mintha lenne egy kisebb villanás. Nem az egész képernyő hanem csak egy része. Mondjuk amióta finomítottam a beállításokon nem jött elő azóta. (C805)
-
freeland0806
tag
válasz
Vagany #36877 üzenetére
Nem láttam még olyan LED tévét amin ne lett volna valamilyen szinten, de a tied egyébként nekem már átlépné az ingerküszöbömet és visszaküldeném. Persze csak ha normál tartalomnál is észrevehető. Az enyémen halvány csíkok vannak ugyanilyen tesztvideóval, de amikor filmezek nem befolyásol semmit. Egyes játékoknál már zavaróbb tud lenni, de kibírható
-
freeland0806
tag
válasz
Vagany #36872 üzenetére
Én a fóliát lehúznám róla hátha az csinálja. Egyébként egy bizonyos szintű egyenetlenség mindig szokott lenni, nekem ez a tapasztalatom LED tévéknél árkategóriától függetlenül (legyen az sima led, Qled, vagy miniled, Oled fronton nem tudom mi a helyzet, olyanom még nem volt). Nem volt még olyan tévém ami teljesen mentes volt ezektől. Mondjuk az én agyam ezekre különösen érzékeny, másokat nem zavar a környezetemben és sokszor nem is látják.
Normál tartalommal nem zavaró, én max akkor látom ha a kamera fel le mozog és mondjuk egyenletes szürke a háttér, pl fal. A gyártó sem foglalkozik vele általában, ha normál tartalommal nem jelentkezik. Ha a fóliát lehúztad és még mindig látod és zavar is, akkor küldd vissza. Gondolom a fólia azért van rajta, mert új, de nyugodtan lehúzhatod, attól még visszaveszik ha úgy alakul. Ha szerencsés vagy kifogsz egy jobb panelt, de ennek az ellenkezője is fennállhat sajnos.
U.I: óva inteném azokat, akik most kíváncsiak lettek, hogy vajon az ő tévéjük is csinálja e ezt, de eddig elégedettek voltak a készülékkel, hogy megnézzék azt a tesztvideót. Ha eddig nem láttátok az egyenetlenségeket és itt majd észreveszitek (ami szerintem sanszos) utána nem fogjátok tudni nem látni, vagy csak nehezen és ezzel csak magatokkal csesznétek ki.
-
freeland0806
tag
válasz
MrZenan #36746 üzenetére
Nekem volt C655öm és igen tapasztaltam. Én is próbáltam játszani a beállításokkal, de mindenhogy előjött. Megállítottam annál a jelenetnél amelyiknél észrevettem, addig húztam a csúszkát, míg jó nem lett, cserébe más jeleneteknél jött elő. Vissza is küldtem bár nem csak ezért, az enyém pixel hibás is volt. Ami érdekes volt, hogy 4K DV tartalommal nem volt nálam black crush, inkább a HD SDR cuccoknál jött elő. C805ön ilyen nincs hálistennek, vagy nem akkora mértékben, hogy zavarjon. Hogy normális e azt nem tudom
-
freeland0806
tag
válasz
Imi1981 #36692 üzenetére
Más C805ön is. Én azt vettem észre, hogy valahogy jobb a mozgás kezelése is (mindkét módban off pedig a rásegítés), színek is mintha másabbak lennének élénkebbek. Nekem jobban tetszik, mint a mozi képmód.
Más: olvastam, hogy a Netflix tervezi bevezetni a HDR10+ -t, vagy talán már be is vezette (?). Tévén nincs lehetőség beállítani valahogy, hogy Dolby Vision helyett HDR-ben nyomja a filmeket a Netflix? Csak kíváncsi lennék
-
freeland0806
tag
Egyébként eszembe jutott, hogy ugye Till@ írta, hogy túl van az akadozások miatt 2 alaplap cserén. Ezt a szervíznek nem kellett volna tudnia, hogy nem az lesz a megoldás, hogy orrba-szájba cserélgetik az alaplapot, hanem szoftveres probléma az egész? Nem ítélkezni akarok csak érdekelne, hogy egy szervíz, hogyhogy nincs tisztában ilyen dolgokkal?
-
freeland0806
tag
válasz
zsolt501 #36645 üzenetére
"a pozitívum úgy se nagyon érdekel másokat, pláne ha másnál jól megy."
Dehogynem. Ha nem olvasok pozitív dolgokat erről a fw-ről fel se raktam volna. Neked pontosan melyik modell van? Lehet, hogy írtad de elsiklottam felette. C805nél nálam semmi laggolás nincs, szépen működik a rendszer. Sőt szerintem nekem valamivel gyorsabb, mint előtte, bár én 412-ről váltottam -
freeland0806
tag
Azon lehet így már javítana egy minimális mozgás rásegítés ha jelentkezne. Az is fejlődött, már nincs (legalábbis nálam nincs) ghosting így nem olyan zavaró a használata alacsony fokozaton. Egy szó, mint száz érdemes felrakni azoknak akiknek hibák jelentkeztek. Mondjuk akiknek nem azoknak is, az új funkciók és beállítások végett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- PlayStation 5
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- RAM topik
- Milyen házat vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest