Új hozzászólás Aktív témák
-
freeland0806
tag
válasz
bdominik98 #35227 üzenetére
Nem sokáig kell kompromisszum. QD Oled a megoldás a fényerőre. Bár erről Vhiktor tudna okosat mondani, sajnos nem volt még QD Oledem. De ha el kell adjam a vesémet akkor is veszek jövőre.
https://ipon.hu/magazin/cikk/brutalis-fenyerot-tud-a-samsung-uj-qd-oled-teveje-es-jon-a-vision-ai-is
[link] -
boborján2
senior tag
válasz
bdominik98 #35225 üzenetére
Én meg inkább azt mondom ,ne legyen végtelen kontraszt ,de a fényerőt tolja meg rendesen ahol meg kell. Sajnos az oled ebben az árfekvésben nem fogja tudni ezt megoldani.
-
István 67
tag
válasz
bdominik98 #35223 üzenetére
Még tipródom ,néztem Hisense 65U7NQ de a tcl képe jobb volt az az igazság. lg c4vs samsung oled de ez terv.
-
freeland0806
tag
válasz
bdominik98 #35194 üzenetére
Az ilyen. Amikor eltűnik felül a felirat akkor normalizálódik. Ez nem hiba több tévén is ilyen volt nekem
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
bdominik98 #35098 üzenetére
Igen-igen pont a kommented felett írtam, hogy nekem is valami hasonló lehetett a 100 év magány sorozattal külső eszközön, majd nem tudtam reprodukálni másnap.
-
Qtya123
őstag
válasz
bdominik98 #35075 üzenetére
Az akadás az nem lep meg, a kép az igen.
Általában az akadásos példányok gazdái is dicsérik a képet és én is vásárlás előtt side by side hasonlítgattam LG oleddel. Nem képeken, videókon, hanem élőben. És úgy voltam vele, hogy kérdés nélkül kifizettem volna a felárat, ha annyival szebbnek látom. Nem így lett.
Anno még írtam is, hogy nem éreztem a +250e felárat az LG képét nézve. Ha az 1 millió Ft feletti (azt hiszem Sony) oleddel hasonlítottam össze, na ott egyből látszott, hogy más kávéház a kettő, de az LG esetén nem volt markáns különbség.
Igaz én C845-öt hasonlítottam, nem C765-öt, de nem hiszem, hogy a 765 képe alapban annyival rosszabb lenne a C845-nél.
Egyébként akkor azt tapasztaltam, hogy a C805 és C845 képe között kisebb a különbség, mint a C845 és C855 között. Az valami brutális volt. Még a feleségem is (akinek amúgy nincs szeme ehhez, az akadásokat sem látta, amíg nem mutattam mit és mikor figyeljen) egyből rávágta a C855-re, hogy hú ez még szebb. De árban meg LG oled volt.Mondjunk esetedben mindegy is, hogy azért rossz-e a kép, mert nagyon el van állítva, valami hiba van, vagy egyszerűen nem ehhez szoktál. Ezek mind lényegtelen kérdések, ha a TV tagja az akadós TCL miniled TV-k klubjának.
-
alaves
addikt
válasz
bdominik98 #35071 üzenetére
Ha az sem megfelelő, akkor már nem sok lehetőség marad, ahol ténylegesen látható különbség is van a B4-hez képest: G4, S95D, OLED909, Z95A, A95L
-
alaves
addikt
válasz
bdominik98 #35048 üzenetére
Az elvárásaid, igényeid alapján érzékelhető volt, hogy a C765 nem lesz elégséges, különös tekintettel arra is, hogy C4-en is néztél már tartalmat otthoni körülmények között.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #35063 üzenetére
Fénykép sokszor nem a valóságot tükrözi. A képen alapvetően teljesen más színhőmérséklete van a 2 tvnek.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
bdominik98 #35062 üzenetére
Nem az akadásra értettem, hanem a képminőségre.
Az akadást meg tudom érteni, én is tapasztaltam. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #35056 üzenetére
Nem értem a kérdést.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
A mozi mód eleve melegebb, és az lenne a helyesebb, de fotók alapján nehéz megítélni, hogy melyik természetesebb. Küldesz egy linket ahhoz a videóhoz, amivel nézted a 2 TV -t?
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
Egyébként nem biztos, hogy egy YT stream a legreprezentatívabb példa az összehasonlításra.
-
freeland0806
tag
válasz
Visszaküldöd akkor gondolom
-
kokokka
addikt
válasz
Ekkora különbség lenne a 65 és a 85 között? Az enyémnek olyan képe van, hogy még mindig keresem az állam a kanapé előtt.
-
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #35015 üzenetére
Én még Amazon-ról vettem, de már letiltották ott. És nem eladó (egyik sem)
@szaki58
A 65-ös Samsung-on sokat rontott a konzol. Igaz, csak teljesen homogén, világos vagy szürke felületen látszott, filmezésnél nem. De ez most 85-ös és hibátlan, így tartok tőle nagyon, hogy elqródik. Tuti, hogy mérgemben leütném magam önvédelemből. Ráadásul az Onkyo miatt nem is tudom, melyik konzol lenne jó hozzá. Ha tudnék annyit emelni rajta, hogy a centersugárzó beférjen alá (TV magasítóval, de ekkorát sehol sem láttam), akkor az egyébként is pont jó magasságban lenne. -
DeadmaN89
csendes tag
válasz
bdominik98 #35015 üzenetére
Az enyém eladó, 30k, semmit nem javít nálam az akadásokon, amiket én tapasztalok.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
bdominik98 #35013 üzenetére
Philips PML 8709, 55 és 75 Inches volt Alzán akciós.
55 incheset vettem 167-ért.
Talán még annyi, hogy a "látószöge"szerintem rosszabb, mint a TCL 765-nek. De szemből nézzük a TV-ket, nem véletlenül.
Ennyiért nagyon elégedett vagyok, mostani eredeti árát nem biztos hogy megérné.
Friss modell, nem nagyon találtam róla semmit, de eddig kellemes csalódás. Ambilight sajna nincs, és 60hz. -
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #35013 üzenetére
Akkor az én TV-m csoda. Keresztbe kasba teszteltem napokig mindennel, de nálam semmi ilyen nincs. Végig vittem a teljes szürke skálát is, szerencsére hibátlan. Épp ezért nem is vagyok biztos benne, hogy fali konzolra teszem. Sajnos a Samsung Qled-nél megszivtam vele. Annak alapból sem volt homogén a kijelzője, volt pici felhősödése is, de miután falra tettem még rosszabb lett.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bdominik98 #35003 üzenetére
-
freeland0806
tag
válasz
bdominik98 #34995 üzenetére
A Sony is Google TV oprendszert használ. Szerintem itt lehet a kutya elásva
-
Pro Koryak
addikt
válasz
bdominik98 #34990 üzenetére
Mi is látni akarjuk, hol laksz? Átmegyünk...
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
bdominik98 #34976 üzenetére
Az úgy elég Badass
-
alaves
addikt
válasz
bdominik98 #34976 üzenetére
Az elég furcsa lenne,
ha nem a B4 nyerne. -
Celtis
veterán
válasz
bdominik98 #34974 üzenetére
Nem azt irtad, hogy holnap kapod a tv-det? Akkor miért foglalkozol 855 meg LG típusokkal?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
bdominik98 #34971 üzenetére
Nem biztos, hogy sokkal olcsóbb, C4-et nyomták nagyon.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bdominik98 #34909 üzenetére
OLED -ből LG -t kell venni, ha valaki tart a beégéstől, vagy olyan felhasználói szokásai vannak, aminél magas ennek a kockázata. Tök jó garanciális támogatás, és helyben, nálad cserélik a kijelzőt.
Nem problémáznak, nem vizsgálják az okát, és általában 7-10 nap alatt lezajlik a folyamat. Vagy lehet hamarabb is, ha van magyar készleten panel.
-
bnorci71
addikt
válasz
bdominik98 #34909 üzenetére
írtam a napokban 6600óra után nem volt beégés a 55Oled706-on
és ez 2,5év alatt akkor sejtheted mennyit ment egy szombat, vasárnap -
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #34912 üzenetére
Nem ismerem sajnos.
-
Treff
aktív tag
válasz
bdominik98 #34831 üzenetére
65C765, netflix 4k előfizuval, tv saját netflix lejátszójával, wifin ( a tv mellett van a kábelmodem):
Pár nap alatt végignéztem a 3 évados Lost is Space saját gyártású sci-fi sorozatukat. Dolby Vision IQ, sötét és fényes módok vannak (ha már itt tartunk, valaki árulja már el, hogy miért van 3 ilyen mód, mi értelme ennek? Nekem totál új ez a 4k világ - köszönöm előre is)
Szóval a sorozat:
- a fényes módban nézhető a legjobban,
- a DV IQ mód olyan sárga/meleg színvilágú, mint amit a kiskutya körbehuggggyozott, és nem is lehet ebben a módban állítani a színhőmérsékletet. Mi a franc értelme van ennek?????
- a sötét illene talán legjobban ehhez az űrtémához, de abban akadozgat a legjobban.
MINDEGYIK képmódban akad/dadog fps drop jellegűen, a legkevésbé a fényes és IQ, a legjobban a sötét módban.
Mindegyik képmódot ugyanúgy állítottam be minden értékkel - már amit engedett - , hogy ezt a faktort is kizárjam.
A 28 rész alatt sikerült kitapasztalnom, hogy a V135 fw alatt a tv képtelen normálisan lekezelni az olyan sötétebb tartalmú jeleneteket, amelyekben lassabb jellegű mozgás van, pl. félhomály az űrhajóban, miközben beszél a főhős és közben elkezd lassan elfordulni a kamera. Ugyanilyen jelenet világos módban nem vagy kevésbé dadog be.
"A kis kedvencek titkos élete" animációs film, ami totál világos, ott semmi gond nem volt vele, igaz ha jól emlékszem az nem 4k volt, csak HDR (de ezt már emlékezetből írom).Tehát összegezve, nagy felbontásban sötétes jelenetek sokféle részletet tartalmazva mozgással megspékelve gondot okoznak a C765-nek a saját lejátszójával.
Kipróbáltam a One box netflix lejátszójával is, azzal is voltak dadogások, de ott csak HDR módban adja le, szóval "a külső lejátszóval jobb lesz" sem működik.
Még egy megjegyzés: szerintem a local dimming értékét maximum közepesnél nagyobbra nem érdemes venni, mert ront a részleteken és a színeken ilyenkor. Érdemes kipróbálni tv adásnál, ahol van karika és logó, kép kimerevítés - pause - One boxon, aztán lehet állítgatni és látni, a kép melyik területén mivel mit művelnek a változtatások.
A sci-fi alatt is max közepes értéken használtam.
Kb. még 1 hetem van a 30 napból, hogy visszaküldjem, de nem tudom eldönteni, mit kezdjek vele. Ha normális szoftvere lenne, nem elmélkednék rajta, vagy ha tudnám, hogy x hónap múlva kijavítják ezeket, akkor sem.
(A netflix előfizu nem lesz megújítva, tesztelés végett lett véve, mert alapvetően One tv adásokat nézünk, amiknél nem tapasztaltam akadásokat eddig. Ez is erősíti azt, hogy a nagy felbontást nem bírja normálisan kezelni ez a kínai csoda. Csak azt nem tudom, mit vegyek helyette. Talán Samu QN90D, de az meg szétkuponozva is 450k körül lett volna vs 300k ezért a "csodáért")
@Vhiktor: ha van kommented a fentiekre, szívesen venném! -
weky
tag
válasz
bdominik98 #34852 üzenetére
Köszi!
Néztem pár tesztet, szerintem a C765-ös széria lesz a befutó!
-
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #34847 üzenetére
Nem tudom, hogy mit választottam volna, ha mondjuk ezt a következőt is 65-ösnek terveztem volna. De egyértelmű volt, hogy nagyobbat akarok, igazi mozizásra valót. 75 nem lett volna túl nagy lépés, így a 85 coll mellett tettem le a voksomat. Ebben a méretben meg teljesen egyértelmű volt, hogy ezt választom. A kezdetektől külső, dedikált eszközöket használok a TV-imen, így engem csak a kép érdekelt. Abban meg nemhogy nem csalódtam, meg azt is túlszárnylja amit hittem. Ez a kettős technika ötvözet elfeledteti, amit az Oled-en kívüli életről sokan hisznek.
-
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #34838 üzenetére
85C765
Tegnap néztük meg az első 3 részt a Dune-ből (Fire TV 2nd. Gen-ről), hibátlan volt. Telekom nálam szintén hibátlan. Z9X-ről minden hibátlan. Belső YT néha megröccen, de nem vészes, van mikor sose csinálja. Netflix (belső) nálam kuka. MAX jó, Disney jó, Prime jó. Skyshowtime néha döcens egyet, de amilyen maga a szolgáltatás, amellett nézhető. Külső eszközt használok mindenre, így tökéletesen meg vagyok elégedve vele. A képe meg egyszerűen páratlan, még kalibrálás nélkül is.
-
soldi3r
veterán
válasz
bdominik98 #34838 üzenetére
Nem kell azert panikba esni, nekem 2 kulonbozo 65C765-tel sem volt ilyen gondom, igaz en helyi halozatrol nezek mindent.
-
István 67
tag
válasz
bdominik98 #34831 üzenetére
Én meg most küldöm vissza jövő héten ugyanezt 65c765.Nekem akadozott Yt.nál is és tv adásoknál is döccenések voltak Telekom full hd nál,optikai kábel.A másik Samsungnál nem volt ilyen azért 350-ért Ne legyen már .
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #34801 üzenetére
Nem számoltam meg még a zónák számát. A 2400 nitbol nyugodtan elvehetsz 1000-et, hogy megkapd a valóságot
Ezt leszamitva megeri, dinamikusabb a kepe.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #34792 üzenetére
Ha teljesen pontosan kalibralt képet szeretnél akkor egyedileg kell kalibralni. De ez annyira rossz, hogy gyarilag deltae 10 felett vannak az eltérések, így az én beallitásaimal ez le fog menni kb 3 alá vagy még jobban. Arról nem is beszélve hogy én a világ legjobb muszereit használom, így még attól is jobb lehet így mintha valaki egyedileg kalibralna a tvdet egy olcsó colorimeterrel (ami a szinek kalibralasahoz önmagában amúgy sem használható)
Azokhoz a tvkhez amik pl egészen jók gyarilag, lásd LG g3 vagy c4 nem teszem fel a beállításokat azokat csak egyedi kalibralassal vállalom, ugyanis ott már nem garantálható hogy javitani fog. Itt viszont 100% hogy igen, nem is keveset.
Lényegében ez nekem csak a csatorna fenntartásához kell, ha lenne 100ezres nézettség és feliratkozó adnám ingyen is.
-
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #34768 üzenetére
Bármit is mondanak, a technológiából adódóan a beégés igen is veszély. Nem mondom, hogy be fog égni, de nem lehetetlen egy Oled-nél. Az Ambilight meg 20k körül beszerezhető, én is ilyet használok már két éve. Oled kontraszt végtelen, ha ez kell vegyél ilyet. HDR, DV sokkal szebb a 765-ön, ha fényerő kell vedd meg azt. Mellesleg a feketéje is nagyon durván szép, el lehet felejteni a Qled vagy a Led kijelzőket összehasonlítás gyanánt. Én ezek utan nem vennék Oled-et, mert ennek a 85-ös 765-nek.olyen képe van, amire pár éve gondolni sem mertünk volna. Igaz, ez már 1500+ helyi zónás és 2400Nit-es.
-
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #34758 üzenetére
2.7m a 65'' hivatalos nézőtávolsága. Az 50est ezek szerint messziről nézted, mert annak 2.1 körül van. Nekem 85-ösben van 765-ös, bődületes jó képe van. A csúcsfényerő nem csak sötét miatt lényeges, hanem minden HDR és DV tartalomnál. Ott mutatja meg magát igazán.
-
nicu71
addikt
válasz
bdominik98 #34758 üzenetére
Egyértelműen a 765 a jó választás,nekem 805 van ,szeretem,de ez ujabb és jobb is,Tv-t nem egykét évre vesz az ember,ha lehet akkor válassza a jobbat.Kétszer annyi Dimming zóna az nem kevés és a jobb hang is szamít.A mozgásmegjelenités az újabb szoftverekkel szerintem egészen jó,emiatt nem kell aggódni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest