- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #38252 üzenetére
Telefonon nálam is jó.
Most próbaképpen feltettem a tévére a smarttube appot.
Ebben semmi baja.Vicc!
Most megint ott tartunk ,hogy fizetek valamiért ami kalap xar!
Ugyanaz a szitu mint a filmekkel , fizeted a streaminget és legtöbbször nincs szinkron,csak igénytelen felirat.
Ott is az nyer ,ami ingyen van.... -
boborján2
senior tag
válasz
Szpilu__25 #38248 üzenetére
Mindenestre érdekes a helyzet. Dövéárékból nem nézem ki ,hogy ilyet adnak ki. Illetve nyilván 4K-ban töltik fel és a többit a yt konvertálja , ami elviekben nem fog ilyen szintem belenyúlni.
-
boborján2
senior tag
válasz
koppasz1986 #38236 üzenetére
Biztos hogy nem, illetve nem olyan,mint ha profi studioban masterelték volna, de gameplay videóban nem is ez a lényeg.
Telóval fotózva nem adja vissza a valóságot ,de a lényeg tökéletesen látszik.
Ugyanaz a képkocka
Chatgpt szerint valszeg kodek probléma , de statisztikát nézve minden ugyanaz,csak a felbontás változik.
-
boborján2
senior tag
65C835 tévémen észrevettem ,hogy a gyári YT app-al , 2160p felbontáson a bőrszín durván átmegy pirosba.
Valszeg nem minden videóval csinálja ,mert akkor tuti szemet szúrt volna már ezelőtt. Most hirtelen belenéztem ebbe:
[link]Srác ak a sarokban olyan piros a feje mint aki egész nap chili paprikát evett volna.
1440p -ben és alatta hibátlan.Van erre valami megoldás?
Ha lehet maradnék a gyári natív appnál a YT prémium miatt. -
boborján2
senior tag
válasz
kokokka #38205 üzenetére
Szerintem nincs túl dramatizálva, nekem 65C805 van és nem kell drasztikusan szélről/alulról/felülről nézni ,hogy lássam torzulnak (fakulnak) a színek.
Szerencsére sikerült úgy elhelyezni ,hogy a kényelmes mozis helyről ez ne történjen meg, mert ott még a szélső ember is épp "zónán" belül van (5 tagú család)
Aki falra teszi,fejmagasság fölé, annak egyértelműen ajánlott a dönthető allvány. Nem csak a színek miatt,hanem egyébként is. Nálam a másik szobában a kiöregedett samu led dönthető fali tartón van,pedig az a valós színeket már távolról sem ismeri
-
boborján2
senior tag
válasz
unrealnoise #38190 üzenetére
Meddig lesz rendszerfrissítés?
Gyanítom úgy mint más gyártónál. Jó esetben a tv még bőven kihúz pár évet , amikor a gyártó már rég levette róla a kezét.
Majd ha eljön az idő ,mellé dobsz egy értelmesebb droid boxot és lesz rendszerfrissítés újra pár évig. -
boborján2
senior tag
válasz
Caveman123 #37550 üzenetére
65C835 , ha jól emlékszem leírása alapjan SD esetén 100W , HDR -el maxon hajtva 300W.
Összehasonlítasképp egy PS5 játék közben ~200W
Az OLED is 200W-300W körül mozog.
(Netes infók alapján) -
boborján2
senior tag
válasz
freeland0806 #37462 üzenetére
Is-is, film függő. A tv 65C835
-
-
-
boborján2
senior tag
válasz
vargalex #36912 üzenetére
Mediamarkt tablet biztosításnál nekem csak annyit mondott az eladó , az a lényeg és jól véseem az eszembe ,ha eltörik,akkor nem a kutya volt, nem a szomszéd , nem a gyerek, hanem én magam és nem volt harmadik fél, csak én és a tablet.Minden más történet csak extra kavarás a biztosítás érvényesítésénél.
Persze el még nem tört úgyhogy nincs konkrét tapasztalatom. -
boborján2
senior tag
válasz
koppasz1986 #36772 üzenetére
rá a pkg file
-
boborján2
senior tag
Vicces hogy pont én ekézem a samu -t
Ahol elvileg pont az alábbi nyűg nincs.
Jelenleg egy streaming előfizetésem van életben tartva , az a skyshowtime, ês persze , mert hát miért is ne, ők az egyetlen ahol TCL tévén ,se HDR , se DV. De még a feliratozással is szívás van ,ha az android rendszerben be van kapcsolva a feliratok testreszabása.
Az 1bites üfsz meg természetesen azt sem tudja felfogni ,amit kérdezel ezzel kapcsolatban. -
boborján2
senior tag
válasz
freeland0806 #36694 üzenetére
A tévékben nem szokott ilyen valasztahó opció lenni. Ha lesz is valahol ilyen ,akkor az az app an lesz.
Legutóbbi netflix előfizetésemnél meg is lepődtem ,hogy van az appban HDR on/off kapcsoló.
(Ami esetemben kb annyit jelentett hogy DV vagy SDR)@ρσгτσ
Végre a samsungosok is kapnak valami értelmesebb minőséget a túlárazott tévékre.
Valahol azt olvastam hogy 2025 végére akarják a teljes könyvtárat HDR10+ -ra is átgyúrni. -
boborján2
senior tag
Emlékszem amikor 10+ éve vettünk indukciós főzőlapot. Fél év után az egyik hűtőventi elkezdett halkan ciceregni forgás közben. Abszolút nem volt vészes ,meg működött rendesen, csak épp annyi hangja volt hogy ha nincs háttér zaj mellette ,akkor idegesítsen.
Kijött a szervizes ,na mondom 5 perc kicseréli és megoldva. Nem cserélte ki, elment és egy hét múlva visszajött egy csereutalvánnyal , ezt meg elvitte.
Azt mondta ez kuka. Wtf???
(bár attól a háttérben lehet megoldották okosba, de ez soha nem derült ki)Végülis jobban jártam, mert ez a modell már nem volt zanussiban, így helyette lett a közetkező ami egy picivel még jobb is tudásban és azóta is hibamentes.
Szóval csak azt akartam mondani ,hogy néha tudnak a gyártók/szervizek érdekesen kezelni egy garis javítást.
-
boborján2
senior tag
válasz
freeland0806 #36654 üzenetére
Bár nem értek hozzá, de a szervíz szerintem a gyártó útmutatója szerint dolgozik.
Ha az van kiadva ,hogy a, d , c , d hibákra alaplap csere , akkor alaplap csere. A gyártónak egy alaplap az pedig nem egy nagy összeg a tömeggyártás miatt.
-
boborján2
senior tag
válasz
freeland0806 #36556 üzenetére
....és majd kikapcsolt frissítéssel is jön egy frissítés ami elk..ja
Tűzfalban azonnal tiltani kell neki a saját szervereit amiről frissít, vagy dns-ben feketelistára tenni.(adguard home)
-
boborján2
senior tag
válasz
z123456z #36188 üzenetére
Kizárt hogy a TCL tv-ben ne lenne DLNA!
Egyébként a telefonból viszonylag könnyen lehet faragni akár ftp szervert is, és mivel androd tv bármit telepíthetsz arra is.
Sőt ajánlott is ,pl egy kodi. nem csak azért mert sok protokollt kezel,hanem a lejátszási képességei miatt is. -
boborján2
senior tag
válasz
Perillustris #36127 üzenetére
65C835 592fw.
Soha nem mértem , de kb 1perc kell neki szerintem.
Illetve nem igazán használom , mert az 592-vel stabil a gyorsindítás. -
boborján2
senior tag
válasz
vargalex #36114 üzenetére
Nem értem mi folyik itt gyöngyösön
,illetve a tcl -nél.
Amikor megvettem akkor frissült ez a része , de maga a firmware soha. Én frissítettem telegremról letöltött 592 OTA-val. (akkor ez tűnt a legjobbnak) Azóta már kijött vagy 5 firm ,azokra sem frissít. A napokban ,hogy nyomkodtam a menüt ,akkor látom van egy update , és ez volt az.
Illetve nem tudom nevezhetem e update-nak ,ha minden ugyanaz. Firmware azóta sem jön , bármit csinálok vele.
További érdekesség ,hogyja a tv hálózatát az otthoni adguardhome-on átengedem , egy árva dns kérése nincs amikor a frissítés keresésre rányomok.
Olyan mint ha a 835-ben ez rész halott lenne.
-
-
boborján2
senior tag
65C835
Ugyebár erre soha nem jön semmi, még keresve sem.
Kíváncsiságból benéztem az update menübe és volt egy ilyen
Rányomtam , lefutott 10-15 sec alatt , de nem változott semmi , még a kiadási megjegyzés dátuma sem. -
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #35922 üzenetére
Az oké hogy ugyanazt adja ki, de akkor is biztosan újra van tömörítve. A tv stúdio átadja optikán pl bixen kersztül a jelet 10megabit/sec -el a kábeltársaságnak azt nem fogja egyik szolgaltató sem kiengedni,mert ilyen bitráta csak a diginél létezett kábelen , az is csak addig még nem került 4ig kézbe.
Az meg hogy milyen encoder milyen konfiggal van a dvb-t másik oldalán vagy bármelyik szolgáltatónál , azt csak ők tudják.Érdemes volna a hibázós és a jó streamből is rögzíteni 1-1 mintát , főleg amikor hibázik ,azt a részt valami pc progival alaposabban megnézni.
-
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #35915 üzenetére
Értsd: A tv csatorna a kimenő streamen olyat módosít ,hogy a szolgáltató ,efiknél lévő eszközei nem játszák le/belehibáznak a dekodolásba.
(egyébként nem gondolnám hogy ez megeshet , de sosem tudni)Ha én lennék a szolgáltató, akkor fix hogy encoderekkel újra kódolnám az összes csatornát a saját konfiguraciómban és azt tolnám az ügyfeleimnek. Ezzel biztosítva ,hogy nem lehet hiba ilyen tekintetben.
Egyébként hogy van ez a fű elszíneződés? Bocs nem követtem teljesen.
Mi a hiba ,mikor jelentkezik , melyik szolgáltatóknál, stb...Streamről tudsz mentést készíteni , vagy van olyan pl. mobilos videod amiben ez jól látszik?
-
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #35911 üzenetére
Nehezen hiszem hogy nem nyúlnak bele.
Szerintem a szolgálttaónak az a legjobb ha belenyúl, hiszen akkor tudja a saját disztribúcióját kézben tartani.Nem bírom elképzelni ,hogy azt megendedik ,hogy egy rajtuk kívül álló belenyúj a streambe és az "konrtolálatlanul" kiengedik.
Maximum olyan tekintetben nem nyúl bele ,hogy ha van txt az rajta is marad , vagy ha dolby hangsáv is van akkor az is rajta marad , stb...
-
boborján2
senior tag
válasz
st6969 #35902 üzenetére
Ez erősen környezet és felhasználó függő is.
Láttam már néhányat belülről. (TCL -t pont nem) Volt amelyik 1-1.5 évesen olyan retkes és ragadós volt belülről ,hogy kis túlzással csak védőltással lehetett megfogni. És ennek a teljes ellentéte is.
Az enyém (65C835) most 14-15. hónapos , az látszik hogy kopik rendesen , hozzáaeszen nem is kímélő űzemmódban van napi 6-8 órában, de attól szépen teszi a dolgát.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
Stealth #35765 üzenetére
Nekem 65C835 -re soha nem jön semmi, pedig már van rá vagy 5 firm azóta amit használok.
Akkor ezek azerint egy sem hivatalos?
Kétlem hogy írtak ennyi firmware-t ,de egyet sem engedtek ki. Főleg úgy hogy nagy bug nincs egyikben sem.Szerintem inkább az van hogy hivatalos az, csak a tcl firmware update része van elcseszve, legalábbis az én tévémben biztosan
-
boborján2
senior tag
válasz
Tomix24 #35678 üzenetére
Óriási szerencse hogy nem megy fel ami nem rá való.
Ha felmenne ,lenne egy drága és szép téglád tv helyett.Egyébként nekem is 65C835 van.
Melyik firmware van rajta?
Milyen bugok vannak ,ha van?Majd írd le tapasztalataid hogy mi változott és mire frissitettél
Egyébként nálam továbbra is fennál az a "hiba" hogy random várakozik amikor másik google profilt választok. Érdekesség ,hogy ugyanaz a el3 profil van egy xiaomi s gen2. boxon és az is teljesen random homokórázik profil váltáskor. Szinte egyidőben jött ez a hiba.
Tudom kaptam javaslatot ,hogy használjak mittudomén milyen youtube alternatív appot ,mert ott nincs ilyen.
De ezt nem szeretném ,mert családi prémium van ,annak az összes előnyével együtt kihasználva. -
-
boborján2
senior tag
Amíg bármilyen netes kapcsolat 200+ -ban van ,addig bőven jó.
Fölösleges méregetni,amíg nincs akadozás semmivel sem .
Olyan ez is mint a pixelhiba, ha keresed és megtalálod ,akkor folyton az fogod keresni. Ha nem keresed és vagy van vagy nincs ,akkor meg nem számít. -
boborján2
senior tag
Sziasztok!
TCL tv esetén miként lehet megfigyelni, hogy használat közben melyik app (akár a háttérben) mennyi erőforrást eszik.
Van egy olyan tippem , hogy valamelyik app nem megfelelően viselkedik és ennek akarok utána járni.Köszönöm.
-
boborján2
senior tag
Gyári lejátszó olyan mint pc-n volt az internet explorer
Jó hogy van , mert kell hogy valami legyen, de helyette vannak sokkal jobbak.
-
boborján2
senior tag
válasz
bdominik98 #35225 üzenetére
Én meg inkább azt mondom ,ne legyen végtelen kontraszt ,de a fényerőt tolja meg rendesen ahol meg kell. Sajnos az oled ebben az árfekvésben nem fogja tudni ezt megoldani.
-
boborján2
senior tag
válasz
wwenigma #35195 üzenetére
Ez csak az elméleti max az adott wifi kapcsolaton, ennyit nem fogaz ténylegesen mérni, de ha minden körülmény adott ,akkor nem lesz gond a fullos 4k anyagokkal sem. 200+ megabitet tudják a tcl tévék.
Csak megjegyzéskén ...Épp a telefonom is 2x annyit ír a wifi infóban sebességnek ,mint amit ténylegesen ki tud hajtani.
-
boborján2
senior tag
Ez az ikonra nem kirakható playstore elég defektes megoldás nálam is. A kereső természetesen nem talál semmit. Mint ha nem is lenne összedrótozva a keresősáv és a playstore.
Ez a gyors menübe rakás most nekem is egy pro tipp, erre nem is gondoltam eddig,mert alkalmazások között indítottam ,manuálisan kikeresve.
Soha nem fogom megérteni ,hogy ami jól működik (áruház gombnyomásra indít - keres - telepít) abba miért kell belenyúlni és elcseszni.
-
boborján2
senior tag
válasz
kkp900 #34640 üzenetére
Nem tudom. De az fix hogy a skyshow fejlesztője nem a legélesebb kés a fiókban.
-hangsávok összekeveredve
-forced feliratok hiánya
-androidon: az elmített felirat hiba, film adatlapján HDR de mégsem az és stb jóságok.Én csak a gyerekek miatt tartom meg ,mert a mesék 2000ft -ot megérnek ,hogy gombnyomásra nézzék.
Ha csak nekem kellene akkor 99% ,hogy instant dobnám. -
boborján2
senior tag
válasz
kkp900 #34638 üzenetére
Android rendszer beállításaiban kapcsold ki a feliratok megjelenítését.
Így kikapcsolható , ellenben nem lesz sem árnyékolása ,sem háttere a feliratnak. Nagyon sokszor kényelmetlen vagy olvashatatlan.
Egyébként ezt a skyshow megjelenésekor leírtam nekik emailban,de az 1bites ügyfélszolgálatuk nem is értette miről beszélek. -
boborján2
senior tag
Adott egy auchan mártás (qilive) bt füles.
Árához képest meglepően kellemesen szól mobillal, és jól bírja az akku is.Viszont ha 65C835 -höz párosítom ,akkor néma marad.
Beállításokat nagyjából végig zongoráztam.Valami kompatibilitási probléma van és engedjem el,van van valami megoldás esetleg?
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #32900 üzenetére
Most mondjam hogy a múltkor voltunk családi fotózáson és a narancssárga pulóverem majdnem zöld vagy 10 képen. (Nagyjából minden kijelzőn amin láttam)
🧐😂😂😂😂Természetesen amikor rákérdeztem a "fotós" nem érti mi történt , lehet hogy "pixelhibás lett amikor felrakta google drive-ba"
Nem akartam neki mondani ,hogy igazából szerintem halvány fingod nincs a fotózáshoz és a monitorod végképp kuka.
Az is sokkal jobb lett volna ha a dslr gép saját jpg-it átküldi érintetlenül.
-
boborján2
senior tag
válasz
kris07 #32879 üzenetére
Ma már nem divat a tévékre jack csatit tenni.
De pl. nekem az öreg led samsungokon van és egy kalap trágyalé, mert ami ott kijön hang, annak semmi dinamikája nem maradt meg.
Gyors kereséssel annyit talaltam ,hogy az a pici végfok amit elé raknak,csak hogy legyen jack csati egy hitvány minőség.
Vettem hozzá D/A konvertert (otika be-analóg ki) és ég és föld lett a stereo sony erősítőn hallgatva a filmet. -
boborján2
senior tag
-
boborján2
senior tag
válasz
Qtya123 #32844 üzenetére
Nem tudhatod melyik a valóság.
Alég ha tudja a kontent meg a tv.
Kalibráláskor (nem tudom ,csak feltételezem) az történik hogy referencia színeket kap a tv a megjelenítésre és a műszer vagy a szaki megmondja a tévének merre kell csavarni rajta hogy a legjobban hasonlítson a beküldött színre. Ha ez megtörténik akkor a kék az kék lesz a zöld meg zöld stb ... és nem vagy ilyen vagy olyan.Persze azzal sincs semmi gond ha te magadnak állítod és neked úgy tetszik, csak akkor megesik ,hogy nem azt látod amit rögzített a kamera a nézett anyag forgatásakor vagy amilyenre utólag masterelték.
De persze amiről nem tudok, az nem fáj....szokták mondani
-
boborján2
senior tag
A random neten talált beállítások biztosan elrontják. De vhiktor sem véletlenül meri pénzért adni a kalibrált beállításokat. (már amihez van neki)
Nem mondom hogy a dott tévéhez ez a tuti, de szerintem nem állhat messze tényleges kalibrálástól.Megkockáztatom ,lehet észre sem venném a változást.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
beyruth82 #32792 üzenetére
Valami automata belállítas ami felismeri mikor yt mikor game és mikor netflix aztán saját maga állítja be a legjobb belállítasokat? Van ilyen a tv-n?
Biztos h nincs.
4 mód szokott lenni.
SDR / HDR(HDR10 és HDR10+) / Dolby vision / GameHa SDR megy akkor azokat állítod, ha HDR megy akkor a HDR-t állítod ...és így tovább
Ha minden jó (pl. a firmware nem bogos és jól váltogatja a profilokat) akkor megjegyzi a beállításokat és automatán váltogat köztük.
pl. elindítasz egy Dovi filmet akkor azok a beállítások (fényerő/kontraszt stb...)lesznek érvényesek amiket a DoVi lejátszás közben adtál meg.Viszont alap esetben is nagyjából jól kell kinéznie mindennek.
Úgy meg főleg ha meg extrázod és vhiktor kalibrálja, vagy van rá publikus vagy fizetős beállítása.Kiindulásnak itt nézelődj: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest