- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
kokokka #37925 üzenetére
Nekem C845 van és nekem is az a véleményem, hogy TV-hez képest nem rossz a hang. Nyilván közelében nincs házimozinak, soundbarnak, de sok másik tv-vel összehasonlítva, azokhoz képest sokkal jobb a beépített sub miatt. Kevésbé van így doboz hangja és valamennyi mély legalább átjön, nem annyira Sokol rádió a hang, mint sok másik tv esetében.
-
Bogyi007
veterán
válasz
kokokka #37803 üzenetére
Aki játékra használja a tévét azoknak mondta Vhiktor hogy nem feltétlenül érdemes feltenni a frissítést, mivel a korábbi beállítások nem lesznek jók az újabb fw verziókhoz...
Nálam is maradt a V412-es FW éppen ezért, viszont mostanság van egy problémám.
Telekom IPTV-m van optikai kábelen amihez a képet én 1080p 50Hz-re állítottam be és ha mondjuk az M4 Sportot nézem akkor egy idő után elkezd a kép picit akadozni így valamint ilyen módon.
Érdekes módon otthon szuleimnél az 55C645 is hasonló felbontásra állítva, szintén Telekomos IPTV esetében előjön.
Ha ki be kapcsolom a tévéket akkor helyreáll a kép és megszűnik az akadozás, de furcsán hat hogy ez mitől lehetséges...
-
vargalex
félisten
válasz
kokokka #37827 üzenetére
Sajnos nálam ezen problémák miatt garanciában már alaplap csere is volt a TV-ben, ami természetesen nem oldotta meg. Egy topictársnál ugyan így viselkedik egy szintén 43C655 és mintha egy másik kolléga is tapasztalt volna ilyet egy másik típuson. Tisztán látszik, hogy software-os gond, de a szervíz mást nem csinál (nem is tud). Én a probléma miatt az összes eddig elérhető firmware-t próbáltam, de ezek a hibák mindegyiknél jelen vannak. Beletörődtem, kikapcsoltam a gyors indítást (ugye a legújabb firmware-ban ezt már máshogy hívják és többféleképpen is konfigurálható).
Mivel tömegesen nem jelzik az emberek, így valószínű, hogy konkrétan csak ezt a típust érinti (vagy csak néhányat) a probléma. -
-
bnorci71
addikt
válasz
kokokka #37704 üzenetére
Nekem evidens, hogy nem beltérit használok. Minek? plusz egy távirányító és onnantól a TV csak kap egy jelet HDMI-n nem a tv állítja elő a képet miért bízzam ezt egy szolgáltató által nyújtott eszközre ami ki tudja milyen minőség.
Az első volt amikor CI kártyás Tv-m lett és digitális adás hogy kivágtam a boxot amin még Euroscart volt a csatlakozó az adás meg már HD volt
Nyilván ahol nem koax hanem Iptv ott nem tudod a boxot elhagyni de a kép se az a minőség lesz mint a koaxon ahol a szolgáltató a kapott jelet 1-1 küldi tovább. Pr telekom. -
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #37708 üzenetére
Rengeteg a panasz a boxokra. A környezetemben is. Lassú, újra kell indítani...stb. Nekem is van otthon egy interaktív, de gondolkozom rajta, hogy inkább jön újra a CI.
PVR, visszanézés miatt tűnt jó ötletnek, de a családom nem nagyon használja, így sok értelme nincs.
Koax nálunk is van, ami a boxnak nem kellene. A szolgáltatói routerből jön ki, amit én csak bridge -nek használok.
De inkább rákötöttem a koaxot a TV -re, és CI nélkül is jön a csatornák jelentős része.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #37496 üzenetére
Az más sztori, ott azért működnie kell. Hiszen fura lenne, ha az az eszköz nem kommunikálna magával, aminek a parancsokat adod.
Az a probléma, hogy hálózaton belül és kívül sem kommunikál rendesen a Google Home -mal. A smart home -nak pedig pont ez lenne a lényege. Az egy nagy lépés volt korábban, hogy már végre megoldották a bekapcsolást, mert ez években keresztül nem volt jó. Csak sajnos nem hiba nélkül, mert most a kikapcsolás nem jó.
Egyébként a többi frankón működik. Pl. világítás vezérlés is, még ha kicsit korlátozott módon is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #37490 üzenetére
Most kipróbáltam V486 -on, továbbra sem megy a kikapcsolás hangutasítással. V412 előtt jó volt. A bekapcsolás és a többi parancs rendben van.
Droidon ez a funkció katasztrofális. Ami elég vicces, ha azt nézzük pont a Google Home integrációval van probléma.
Szerk.:
Természetesen Goolge Home vezérlőn keresztül értem. Pl. Nest, Xiaomi Smart Clock, telefon. Tehát smart home -ból. -
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #37066 üzenetére
Mondjuk a TCL szerintem mindig messze volt a színhelyességtől, és itt a Filmmaker sem ér sokat. Még szemre is helyesebben be lehet állítani a képet.
De ezt Vhiktor is mutatta a napokban, hogy milyen deltaE eltérések vannak az új FW alatt. Igaz, hogy minden dobozból kivett TV más (lehet), de szerintem ez nem volt újdonság eddig sem.
Szerk.:
Hogy kinek mi tetszik, az más kérdés. Azt nem lehet elvenni tőle. A Samsung túltolt színeiért, élénkségéért is az emberek jelentős része odáig van. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
kokokka #36882 üzenetére
Ezért nem szabad előre ítélni, közben kiderült, hogy pl a 835-öl a fenyerot leszamitva jócskán elmarad.
A helyzet az, hogy nagy fényben a szoba elrejti a hianyossagokaty főleg, akkor ha nagy fenyereje anyaggal van nézve. Az igazi teszt sötétben kezdődik és jön a szivatas a sötét jelenetekkel. -
MEXX_85
tag
válasz
kokokka #36795 üzenetére
Igen... És mindenki csak pozitívat írt azért is tettem fel.. Meg vártam is vele pár napot hogy milyen hozzászólasokat olvasok.. De csak erősített abba hogy feltegyem.. Nálam nem jött be ez van.. Persze lehet én vagyok peches vele.. De szerencsére a 420ra vissza térhettem.. És minden a régi faja.... 😉! Köszi amúgy a segítségeket! 😉
-
MEXX_85
tag
válasz
kokokka #36752 üzenetére
Meglett a hiba! Az automatikus kikapcsolás a CEC-be az utolsórol kivettem a Pipat így már működik! 😉 👍 Kikapcsolás ha kell bekapcsol a tv el együtt, és csatorna váltásnál nem kapcsol ki a házimozi! Jobb mint a 420ba.. 🤣 Köszi a segítséget! Ha a CEC - t nem írod akkor ott meg se nézem... 😉
-
MEXX_85
tag
válasz
kokokka #36749 üzenetére
Nem akarom legalulni most..nem is biztos hogy változna a dolog.. Rendetlenkedett ez már 420nal is.. De azért ez így hasznalhatatlan.. De pl ha streamek között váltok vagy youtube.. Ott megmarad a hang.. Dl csak tv csatorna valtaskor csinálja ezt.. Így elég idegesítő.... ☹️ 420fw t vissza lehet rá tolni valahogy ha ez nem oldódik meg.. Mást nem akkor csinálok egy fr-t... Legrosszabb esetben. Jah amúgy 75c765 😉
-
Imi1981
veterán
válasz
kokokka #36710 üzenetére
Én amiket láttam 55C745 -ön ott a dv nekem sokkal jobban tetszett. Letöltött filmek voltak nem streaming. Én ezt tapasztaltam. Lehet pont rosszul elkészített hdr10+ anyagok voltak de ezt láttam. De mivel kb 4-5 ilyen filmről van szó ( elég ritka a hdr10+) így nincs nagy tapasztalatom vele. Egy olyat láttam ami tetszett de már nem tudom melyik film volt az.
Lehet az 55C745 nem igazán jó hdr10+ -hoz. C805-ön meg nagyobb fényerejű tévéken lehet más.ρσгτσ #36714
Ebben a videóban nem látszik nagy különbség de c745-ön elég nagy különbség van a dv és a hdr10+ között. Nem vitatkozni akarok ezen de én így látom. A hdr10 -el nincs bajom. -
Till@
aktív tag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #36585 üzenetére
Samsung -nál bármikor válhatsz, meg úgy dereng LG -n is, de ezt most fejből nem tudom. Előbbinél nyilván DV -nél nem, mert nálunk nincs rá támogatás.
Ahogy írtam maga a streming szolgáltató küldi a jelet. Minden tartalomnál. Hogy ez TCL -en normálisan működik -e, azt nem tudom, mert nem volt időm tesztelni.
Egyébként sokan arra használják a 2 filmes módot (gyárit és a Filmmaker -t), hogy 2 beállításuk legyen. Pl. egyiket este, másikat nappal. Azt hiszem TCL -en is eltér pl. a gamma.
Én máshogy szoktam beállítani, mert páromnak más ízlése van HDR tartalmaknál, mint nekem. Nem mondom, hogy jó, de más.
Pl. én képtelen vagyok nézni ezeket a mozgás javító dolgokat a képhibák miatt. Vagy nála hozzá kell nyúlnom a fényerőhöz a szeme miatt. Nálam meg maxon megy.
-
freeland0806
tag
válasz
kokokka #36565 üzenetére
És az a kemény, hogy itt volt akinek több, mint fél éve is voltak ilyen problémái. Mostmár remélem mindenkinek megoldódott ez a probléma, kíváncsi lennék a többiek mit mondanak majd, feltéve ha még nem adták el a tévét.
Az enyém is borzasztó volt, de nem csak Netflixen, hanem mindenhol. Lehet, hogy valahogy visszamaradt valami szoftveres bug egyeseknél és ezért lehetett az, hogy nem mindenkinél jelentkezett ez a mozgás megjelenítés hiba. Ez a mostani fw meg ahogy látom szinte alapjaiban változtatta meg az összes eddigi képmódot. Teljesen más menüt kaptunk, több beállítási lehetőséget, jobban skálázható gammát, stb. Mozi módban is van egy újdonság pl az automatikus HDR konvertálás. Vivid módot én nem látok, bár az lehet C765 kiváltság -
freeland0806
tag
válasz
kokokka #36507 üzenetére
"Nincs már akadás, röccenés se a beépített Youtub-on se a beépített Netflixen, hibátlan úgy, ahogy van."
+1
C805 alatt is úgy tűnik megszűnt minden akadozás. Bár még nem néztem végig a frissítés óta semmit, megnéztem azokat a jeleneteket ahol eddig nekem akadt és most nem akad (lekopogom). Na most kell kikapcsolni az automatikus frissítést és maradni ennél a verziónál örökreEgy kis segítséget ha kérhetek, DV Világos módban (de ahogy látom nem csak ott) megjelent egy olyan beállítás, hogy "csúcsfényerő". Nektek ez milyen beállításon van? Nálam alapból magas dinamikus, bár még nem jöttem rá mit takar egészen pontosan ez.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kokokka #36542 üzenetére
Nem egészen érted jól.
Addig jól érted hogy te is be tudod állítani ezt barmeliyk kepmodban. Nem kell nekem ehhez kalibralni, az telejsen különálló dolog és telejesen független a filmmaker kepmodtól.
Szóval csak annyi hogy ami eddig mozi képmód volt az most át lett nevezve filmmakerre vagy pluszban lemasolták azt a kepmodot és atnevezték ennyi.
Pl samung tvken korábban film vagy mozi kepmod volt. Aztán kaptak filmmaker kepmodot a film kepmod melle, de ez a 2 teljesen megegyezik. Licensz, ennyi. -
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #36538 üzenetére
Abban a két képmódban ugyanaz a HDR támogatás. Annyi, hogy Filmmaker -ben elvileg közelebb áll a beállítás ahhoz, amit filmkészítők is szeretnének. Pl. azt hiszem gyárilag alacsonyabb a gamma. De lehet eltérő megvalósítás márkánként. Pl. mozgást érintő beállítások, ami nem feltétlen kellene...
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kokokka #36526 üzenetére
Ott csak filmeket ajnalj amiket nez meg filmmaker módban.
Nincs ilyen formátum, ez csak egy kepmod. Régebben is voltak ilyen kepmodok amik ygarilag a legjobbak voltak, csak minden gyartos mashogy hívta oket: mozi, természtes, isf, film stb.
Ez csak egy egységes elnevezés, hogy ne őszén vissza legyen mint eddig. Ezt leszamitva semmi különleges nincs benne. TCL tvken a mozi felelt meg ennek. Dolby vision esetében meg a sötét. -
-
nicu71
addikt
válasz
kokokka #36507 üzenetére
Milyen tv is? bár 805-re tippelek a a megszűnő akadozások miatt
és mi az a T-exhibition,valamiféle kiállitási mód?
Probáltam a Filmmaker módot,de levettem az élességet 0ra fényerőt 40-re,és a mozgásjavitások/judder,tinct/ is maxon voltak azon is finomítottam.Nem tudom miben különbözik a Mozi módtól,nálam ott be van állitva a színtér Vhiktor beállitásai alapján.
Amugy igen,szerintem is jol sikerült a frissités,még egykét dolgot tesztelnem kell a pár apró hibákra különös tekintettel amik megvoltak. -
-
kenicsab
tag
válasz
kokokka #36119 üzenetére
- thboxx
most néztem a Yamaha RXV-373 csak Arc csatlakőzással rendelkezik, ezért nem képes a Tv eArc módra
- kokokkaNos a kütyü rendelkezik egy Hdmi-audio kimenettel amit bármilyen legalább 5.1 erősitőre lehet csatlakoztatni normál Hdmi input! portra.
a tv eArc-nak (az eArc porton) látja az extractort és azonnal kezeli is , viszont felfelé nem konvertál pl D.Atm. , de DD+ igen és egyéb 5.1 formátumok.
Tehát,
Tv - extractor - AVR (hdmi input 1-2-3-4 stb.)
Kezeli a CEC-t, viszont a hangerőt nem minden esetben! -
Qtya123
őstag
válasz
kokokka #35613 üzenetére
Tévéhez képest valóban meglepően jó az Onkyo 2.1
Ha másik hasonló kategóriás tévé hangjával hasonlítottam össze, akkor az Sokol rádió minőség volt ehhez képest.
De ahogy írod is, nyilván nem ez való egy Dolby Atmos lejátszására, de ha valaki mezei tv adás háttérzajnak, vagy youtube-ra használja, arra meglepően jó. -
Cartmenn
aktív tag
válasz
kokokka #35572 üzenetére
Kétlem
de ha lecserélem a 75c805-t (nekem semmi bajom vele ,csak kicsi
) akkor hisense lesz ,csak legyen az VA paneles , ezért is lett tcl mert ekkora méretben amit akartam IPS paneles volt ---nekem meg mozizni kell ,sötét szobában ,nem mertem bevállani a "rosszabb" feketéjét az ips-nek . Amúgy van egy 55u8qf még 2020as típus csak 132 zónával , ez egy nagyon jól sikerült hisense , még a 2.0 hangja (jbl) is "nagyot" szól alsó tévé szekrényen
-
blakey
titán
válasz
kokokka #35409 üzenetére
a Termux, ami egy ingyenes ADB app.
- az egy terminál emulátor, nem adb app, tehát a segítségével ssh-n eléred az eszközöket, amiken engedélyezed az elérést. Az adb-hez, ahogy írod, szükség van a fogadó eszközön egy engedélyezésre, a "küldő" eszközön meg az android-tools csomagra. -
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #35385 üzenetére
Jah hát igen, azt elfelejtettem írni, hogy a régiós és/vagy a nyelvi beállítások hatással lehetnek a használatra, működésre. Nem mindig, de egy próbát simán megér. Úgy tűnik a te esetedben működik.
Mobilon például Home appnál addig nem tudsz automatizálást beállítani, amíg át nem állítod a telefon nyelvét magyarról egy támogatott nyelvre. Pl. angolra.
Ha minden beállított az ember, akkor vissza lehet állítani a telefont magyarra. Ugyan az automatizálás nem fog látszódni az appban, de működik tovább rendesen.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #35383 üzenetére
Nem tudom, ezt a részét én nem próbáltam. Nekem van egy csomó Google Home vagy Alexa kompatibilis eszközöm. Így van több ilyen külső vezérlőm, eszközöm is.
Egyedül azt néztem, hogy a TV -re ugyan hivatalosan nem telepíthető a Google Home, de külön vezérlő felület van rá. A gyári szoftver részeként. Némileg korlátozott módon, de egy csomó minden onnan is kapcsolható. Pl. LED, klíma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest