- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
boborján2 #37141 üzenetére
Mert általános fényerőtől függetlenül is magasabb HDR -ben a csúcsfény. Magasabb dinamika- és színtartomány mellett. Ami valószínűleg erőforrásigényesebb. Ezen kívül valószínű a GPU -t is jobban terheli a megjelenített tartalom.
De nyilvánvalóan a fényerő nem elhanyagolható. EU -ban fogyasztási szempontból lényeges tényező. Vagy mondhatjuk a legfontosabb.
-
Atla
senior tag
válasz
boborján2 #36980 üzenetére
Erre kellene nekem valami leírás,hogyan csináljam. mi az az smb megosztás?
Most próbáltam mégegy third party alkalmazást Seriio.Ez ugyanugy Upnp server itt ki tudtam választani a könyvtárat amit megosztok,de Kodiban ugyanugy jártam.
Ami működik Windows media playerrel nyitok meg filmet,majd azt tovább küldöm a TV-re,de ilyenkor nincs felirat ha olyat nézek. Ez chromcast ,vagy miracast megosztás ha jól tudom. -
bnorci71
addikt
válasz
boborján2 #36870 üzenetére
próbáltam a szolgáltató boxával is, de nem emlékszem mi volt az eredmény
megkerestem
TCL 75C845 Pr telekom kábeltévé szolgáltató koax kábeles rendszer, amin az Internet és telefon is rajta
eredmények
Movie képbeállítás fényerő 10-20-30% Local Diming Maximumon
-földi digitális M4sport > nincs hiba
-szolgáltató Amiko Hd boxa > nincs hiba
-Tv saját digitális tunerje > hiba Local Diming mindegy hova van állítva már a kikapcsolást is próbáltam.
kontrolnak ugye az olimpia lehetőséget adott a EUSport összehasonlításra is ott sincs hiba -
Celtis
veterán
válasz
boborján2 #36823 üzenetére
Ahogy írtam eggyel korábban, ez a kiírt típus és méret semmit nem számít. A project ID határozza meg a zónaszámot és a kijelző vezérlést. Azt más értékre állítva a dimming zónák teljesen összekutyulódnak, és akár teljesen sötét marad a kijelző. De ugye ezt is írtam... (Még szerencse, hogy vakon is átírható.)
-
vargalex
félisten
válasz
boborján2 #36773 üzenetére
Én is ezt néztem, de a T653T01 platform esetén valóban pkg file van a zip-ben.
Egyébként a Telegram Firmware TCL TV bot IMG upgrade leírása így szól:How to IMG (PKG) upgrade
1. Format a USB Flash drive using FAT32.
2. Download the zip file containing the software for your TV to your computer.
3. Unzip/extract the software.
4. Copy the software file to the root catalogue of the USB flash drive.
5. Unplug the power cord to your TV.
6. Insert the USB flash drive into the USB port on the back of the TV.
7. Press and hold the power button on the TV, not the remote.
8. While holding the button on the TV, plugin the power cord of the TV again.
9. When the software install message appears on the TV, release the power button.
10. Do not unplug the power cord during the software install. When the initial setup screen appears on the TV the software install is completed.
This method will reset Android settings and installed apps. -
vargalex
félisten
válasz
boborján2 #36115 üzenetére
Én sem értem teljesen. Én anno USB-ről felraktam a v269-et a 43C655-re, mert online nem találta. Aztán tettem egy kitérőt a V999-es test firmware felé, de utána úgy gondoltam, hogy inkább legyen gyári. Ekkor visszatettem IMG-ből a v195-öt (vagy v230-at, már nem emlékszem pontosan) és azonnal a kezdeti lépéseknél fel is ajánlotta a v269-et letöltésre és telepítésre. A Telegram-on 8 napja elérhető v385-öt azóta sem ajánlotta fel, nem talál online frissítést...
-
bnorci71
addikt
válasz
boborján2 #35916 üzenetére
Na de ezzel az a bökkenő ha ugyan azt adja ki a Tv társaság DVB-T és a kábelszolgáltatóknak akkor DVB-T esetén is lenni kellene hibának.
DVB-T esetén nincs hiba ez ugye Tv saját tuner
szolgáltató box DVB-C nincs hiba
DVB-C rv saját tuner Conax modulla hibaNem csak fű bármilyen képtartalomnál csak akkor venni észre a legjobban ha nagy homogén felület van.
A kép de talán nem is az egész csak részei negyed képernyő olyanná változik mintha a háttérvilágítás nem fehér lenne hanem zöld/piros.
Volt felrakva videóm a youtubera ,de ugye M4 Olimpia szerzői jog stb.
Előfordulása random. 1-2mp-ig tartdm1970
na ez érdekes mert mint fent látod nálam csak DVB-C esetén jött a hiba.
De nem is nézted DVB-T bemeneten?és ami a plusz infó Olimpiát ugye EuSporton is tudott nézni az ember ott ugyan abba a közvetítésbe nem volt hiba DVB-C esetén
-
dm1970
aktív tag
válasz
boborján2 #35916 üzenetére
Üdv!
A fű az enyém.😃
Ha lesz egy kis időm, teszek fel videót. A lényeg, hogy a nemzeti csatornáknál látható árnyalat változás. A pályán a sötétebb zöld sáv átvált világosabbra, a világosabb teljesen fakó lesz, néha olyan, mintha ki lenne taposva foltokba a fű. De beszélgetős műsorokban is sokszor látni, hogy a bőrszíne, a környezet, a bútorok színe változik. Ez megvolt a SAT Tés boxon keresztül is, de nem volt olyan sűrűn, mint a koax+CAM esetében. Ezért gondolom, hogy nem szolgáltató. Első esetben a box "konvertálja" a bejövő műholdról érkező jelet, a másodiknál a TV, teljesen más a forrás.bnorci71
Nem írtam olyat, hogy a DVB-T jó, mert koax esetében nem az a bemenet van használva, a sima antenna bemenetre van dugva a kábel, ott produkálja amit írtam. -
Till@
aktív tag
válasz
boborján2 #35769 üzenetére
Egyébként mikor én gariztattam a tv-t, képernyőképet kértek, hogy látható legyen a sorozatszám és a firmware verzió.Nem tudom, hogy ha a régiónak nem megfelelő van rajta, kizárhatnak e a garanciából.Én minden esetre visszaálltam olyanra, ami itt is elérhető volt, nehogy belekössenek.
-
blakey
titán
válasz
boborján2 #35511 üzenetére
Ha lenne 4K, akkor a HDR is működne, itt nincs mit "ránézni". Támogatott eszközök a SkyShowtime szerint.
-
bdominik98
kezdő
válasz
boborján2 #35226 üzenetére
Persze felhasználás függő (barátnőm nem birja a nagy fényerőt fáj a feje/szeme) fényes nappaliba nem ideális de szerintem 10-ezer forintos függöny hamar megoldja de ha valaki mindenképp napfényben akar TV-zni ez nem opció, néhol én is hiányolom a fény vakitó hatását de a végtelen kontraszt sokkal életszerűbb képet ad jelenleg. Amikor eljön a 10-20k miniled valószinuleg az OLED csúcskorszaka megdől a fényerő lemaradása miatt.. na meg persze ha netán microled elérhető lenne te jó ég
a 10-20k innen van tippelve: https://www.youtube.com/watch?v=ZJMcW828Z1Q&t=316s -
kris07
csendes tag
válasz
boborján2 #32891 üzenetére
Ezek szerint az optikai lenne a megoldás?
Engem is érdekelne, hogy pontosan milyen D/A konverterről van szó. 3-4-5 ezerért már találtam olyat, ami RCA-t csinál optikaiból. Nyilván a konverter minősége nem csúcskategóriás
. A HDMI-ből leválasztott RCA adapter hasonló lenne?
-
Treff
aktív tag
válasz
boborján2 #32891 üzenetére
Belinkelnéd, milyet vettél hozzá?
Nekem is csak 1 jack csatlakozós logitech x-230-am van, amit rádugva a samsung jackjére a magasakból érezhetően hiányzik. Ennél én jobbra emlékeztem.
Nem is tudom, mire kellene rádugnom, hogy teszteljem, valójában milyen minőséget tud produkálni…. Tablet?! -
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #32847 üzenetére
Igen, leegyszerűsítve erről van szó
Uátna már nincs kérdés, hogy színhelyes-e vagy sem.
Illetve persze ez attól függ milyen műszerek vannak használva, mert az országban rengeteg félre kalibrált tv van a nem megfelelő műszerek miatt, tipikus hiba, ha valaki csak colorimetert használ kalibrálásra, na azzal garantáltan nem lesz jó [link]
-
Qtya123
őstag
válasz
boborján2 #32833 üzenetére
Én néztem úgy a képet, hogy az alapokat átállítottam Vhiktor beállításai szerint, majd utána a 2 pontos és 20 pontos színbeállításokat is és összehasonlítottam.
Az összehasonlítás alapján nekem inkább az alap beállítások belövése jött be a 2 és 20 pontos értékek nélkül.
Nem tudom kinek melyik kép szimpibb, nekem a felső, ami az alapokat tartalmazza csak, az alsóban vannak a 2 és 20 pontosak is beállítva:
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #32833 üzenetére
Azokhoz a tvkhez adom csak el amiken biztos javít, mert a gyári kalibracio csapni való.
Illetve én a tesztek során a világ legjobb,.hitelesített referencia műszereit használom, tehát nem csak egy olcsó semmire való colorimetert mint mások, sőt rtings sem rendelkezik olyan muszerekkel mint én. Ez is segít.Nyilván a 100%os eredményhez egyedi kalibracio kell.
Azokhoz a tvkhez amik elég jók gyárilag pl, lg oledek, nem adok el beállításokat, azokat kizárólag egyedileg kalibralom.
-
soldi3r
veterán
válasz
boborján2 #32808 üzenetére
Igen, nem mai, de jobb minosegben meg nem lattam.
A 3.5-os jack eselyesebb, hogy RCA bemenet lesz inkabb, a mellette levo piktogrammon igy mar ertheto a 3 vezetekre agazas.#32809Stealth, A 480p szerintem elvezheto minoseg, a problema inkabb az alatt van. Ennel mar szetesik a kep, de ezen tenyleg nincs mit csodalkozni:
Szélesség : 672 képpont
Magasság : 368 képpont -
Till@
aktív tag
válasz
boborján2 #32619 üzenetére
Értem én hogy mit mondasz.Igazából nem is ezen van a lényeg, hanem azon, hogy a tévé sem a saját lejátszója, sem pedig külső lejájátszóval nem képes normális mozgás megjelenítésre, legalábbis nálam.
Viszont én úgy tudom, hogy sem a MAX, sem a Disney+ nem támogatja a képkockasebesség-illesztést, de ez sem releváns az esetemben. -
mikrofon
veterán
válasz
boborján2 #32069 üzenetére
Az amazon prime video is ezt csinálja és a HBO MAX is. Van is olyan, hogy ha megnézed a tulajdonságait akkor 1080P-t ír 4K helyett. Induláskor mindig így indul aztán felmegy, de van amikor vissza esik. Mindegyik streaming szolgáltató sávszélességhez igazítja a felbontást és a bitrate-et...
-
freeland0806
tag
válasz
boborján2 #32060 üzenetére
Az a gond, hogy Netflixen is csinálja az éjféli klub 2. epizódjánál full sötét jelenetben. Igaz az csak 1080P. A Tulsa Kingnél meg az első évad első részében vettem észre legelőször, amikor megy be az eladóhoz Stallone 25 percnél. 28:20nál meg amikor szemben ül a szemüveges taggal és Stallone feje mögött van egy sárga "tábla" az meg ilyen zajos zöldes pixeles lesz (de csak az) mintha túl lenne húzva a szín
-
vata666
tag
válasz
boborján2 #31860 üzenetére
Tegnap váltottam én is prémiumra. Samsung és LG tv-ken rendesen működik a 4k és a hdr is. Van egy TCL c645 is itthon. Annál viszont nem csinál semmit... Samsung telefonon is probléma lehet,van. Annál is sima sdr... Android rendszer lehet a gondjuk ezáltal. Legalább én ezt gondolom, tapasztalom.
-
Tomix24
addikt
válasz
boborján2 #31763 üzenetére
Köszönöm az iránymutatást!
Még garos a tv, megpróbálom a legújjabb frissítést a C835-re
New TCL T615T03 platform Google TV Update available in V617.
TV models ....C745X1 & C845X1....C955 (Japan)
C735 & C835 & C935.......(C728 & C825)V8-T615T03-LF1V617.000879
V617 OTA
Innen szedem: [link]
-
ρσгτσ
addikt
válasz
boborján2 #31705 üzenetére
C728 még régi felülettel kezdett, nem Google TV. Így könnyen lehet, hogy nagyjából semmi nem érkezik rá régóta. Ahogy például C725 -re sem, maradt a régi felületen.
Én korábban Telegram -ról frissítettem Google TV -re.
Szerk.:
TCL nem viszi túlzásba a rendszer/felület felfrissítést sem. Pedig azonos droid verzión alapul. -
Swenk
aktív tag
válasz
boborján2 #31690 üzenetére
Köszönöm, akkor felteszem. Én sokat vacakoltam külső lejátszóval is, van egy Homatics Dune boxom és én azt láttam, hogy nem sokkal használhatóbb, mint a tv kodi. Ja, de egyben igen: tudja a TruHD atmost, a tv meg nem.Én kis naív, mindig reménykedve várom,hogy valamelyik firmware majd támogatja a passtrúját, de eddig nem volt ilyen és talán soha nem is lesz. Miért? HDR-t tud, Dovi-t tud, hogy aztán a FEL-t, vagy mit, azt nem tudom, de azt sem tudom mi az.
-
Celtis
veterán
válasz
boborján2 #31511 üzenetére
Mivel 100%-ban reprodukálható, mindig ugyanott és ugyanúgy akad, ezért nem kell egymás mellett tesztelni. Ugyanezen okból a tápegységben sem hiszek. Meg mégis mi lenne egy ilyen tv-ben finomra hangolva? Az égvilágon semmi.
Azt tervezem, hogy a kíváncsiság kedvéért bemegyek egy boltba mobil hotspottal és saját netflix accounttal tesztelni egy másik készüléket. -
vacs
veterán
válasz
boborján2 #31473 üzenetére
Szia.
Nekem is C835 tévém van, de a V603.000847 firmware kiakaszt!
Minden nap magától 100%-ra emeli a fényerőt, pedig én 35% körül használom, ez zavar a legjobban!
Illetve, hogy 4 óra a minimum, míg tétlenség esetén kikapcsol, ez lehetne 30 perc is!
Te melyik firmware-t használod, linket tudsz adni? -
kenicsab
tag
válasz
Nem tapasztaltam ilyet nálam.
c805 - Sony BD player - gyári lemez, hibátlan lejátszás, igaz csak 1080P, de nem is UHD BD ről volt szó!A sok hozzászólásból az derül ki hogy saját rendszerében van mikró akadás, nálam is!
HDMI-n külső forrásból elfogadható a lejátszás, pláne ha van kadencia helyes kapcsolat, ahogy azt már Vhiktor is írta!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Egyébként évek óta küszködik a TCL szoftveres problémákkal. És az a legjobb az egészben, hogy sokszor teljesen random módon. Tehát lehet van akinél jól működik minden, másnál pedig hiba hátán hiba van.
Nekem volt olyan, hogy store keresőt nem tudtam használni, mert mindig befagyott. Ezen semmi nem segített, nekem kellett megoldani más FW -vel. Akadás problémákkal is találkoztam már az évek során.
Vagy hogy a micro SD, pendrive tartalmát egyszerűen képtelen beolvasni. Közben pedig több készüléken is gond nélkül ment. Samsung, LG, vagy akár szintén droidos Sony -n.
Ez sajnos ilyen. El kell fogadni, hogy a TCL nem igazán áll a helyzet magaslatán, ha szoftverről van szó. Akinél minden frankó az örül. Vagy ha nem frankó külön eszközöket vásárol, hogy az legyen. De ettől még ez nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpársportok
- Medence topik
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest