Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
Fura. Nem kéne probléma legyen. Én szerintem hamarosan csinálok egy resetet mert mikor frissítettem v420-ról v486-ra mintha kicsit lassú lenne. Amúgy jól működik csak lassú. Androidon nem árt a reset frissítés után ( legalábbis tévén) én úgy vettem észre eddig. Amúgy a gyári V028 óta ez a v486 a legjobb fw szerintem. Még jobb mint a V028.
-
freeland0806
tag
Hát gondolom az új modellek még nagyobb fényerőre lesznek képesek. Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem a C805től is konkrétan kifolyik a szemem. 50től nagyon max 60tól magasabb fényerőn sose használom. Pláne este. Kipróbáltam 100on DV fényes alatt, de szabályszerűen olyan érzés volt mint amikor belevakuznak a szemembe, pedig kib.szott szép a kép. De persze biztos vannak akik a minél magasabb fényerőre mennek rá, pláne nagyon világos szobában.
-
rainman72
nagyúr
Huu de nem tudom ezeket a számokat hova tenni,és még nem is teljes kínálat
[C6K displayspec]
[C7K displayspec] -
BlueSteel
tag
Igencsak drágán nyit a C6K, a c855 árazását is übereli... A C7K valszeg horror áron lesz. A legalapabb modellből (C6KS) pedig az 50 colos kerül annyiba, mint amennyiert a c805-ből egy 65 colost meg lehetett vásárolni.. (300k). A 75 colos modell a c855 szintjén van. Kicsit túltolták ezt most.
Ráadasul Eiffel-talpa van az összesnek, úgyhogy mindenki vehet kilométer hosszú tv állványt, aki nem akarja a falra tenni...
-
Vhiktor
nagyúr
Mivel csak a legolcsóbb colorimetert használja profilozatlanúl, etért a színek biztosan félre vannak állítva:
De lehet vele tenni egy próbát, ha a 745-nek is elégf rossz a gyári kalibrciója, de profilozatlanul egy colorimeter simán flére mérhet deltaE 3-al, de akár 6-al is. -
freeland0806
tag
Megpróbáltam nem változott semmi. Szoftveres mókoláshoz meg már nem volt idegzetem. De már mindegy már jeleztem a Telekomnak hogy elállok. Már csak a futárt kell várni. Megnézem még mit tud a Hisense mini led aztán ha az is tré, akkor veszek egy alap qled TV-t és elkezdek gyűjteni egy komolyabb megbízhatóbb márkára. Sajnálom mert a képe odaverős volt...de egyszerűen ennyi hibával én még tévével nem szívtam soha életemben. Mutattam fateromnak aki tényleg teljesen igénytelen tévé szempontból, neki csak az a lényeg hogy lássa rendesen és régi sorozatokat nézzen rajta. Mutattam neki ezt a vibrálást és mondta, hogy ezt ő is visszaküldené
-
K2016
csendes tag
A Kodi nekem látja a külső HDD-n található filmeket, de ha meg akarom nyitni, akkor a file nevén belül már üresnek látja. Más lejátszók sem látják(Nova, VLC), de a gyári médialejátszó app látja őket. A többivel sem volt eddig baj, hibátlanul működtek.A gyári eset, a programok eltávolítása és újra telepítése sem segített semmin. Mi lehet ennek az oka?
-
zedok
őstag
Köszönöm a tippet. Találtam is egy C655 Pro ajánlatot itt:
[link]Szerintem ez egész jó - ráadásul 0% thm-re.
65 vs 75 között vacilálok - 4-4.5 méterről tudjuk nézni a tv-t tudom nem ideális.
Ami még szóba jöhet, egy Hisense 65U6NQ árban. (a 75-ös azt hiszem 410 körül kezdődik)Ti mit gondoltak?
-
ρσгτσ
addikt
Ha egy app nem kompatibilis, az általában fejlesztő oldali hiba. Nem a gyártó felelős ezért. Most is van olyan, hogy a Netflix nem frissíti magát rendesen, csak újabb OS -ek, felületek alatt. Egyszerűen elengedik a régebbi szoftvereket, mert nem éri meg mondjuk 4-5 éves elavult szoftverre fejleszteni.
A droid ebből a szempontból azért szerencsésebb, mert nyitott rendszer, így apk telepítéssel sok minden megoldható. Többnyire! stabilan is működik. Persze nem mindig.
Szerk.:
Egyébként droid TV -ken általában nem viszik túlzásba a főverziós frissítéseket. Néhány esettől eltekintve. Így a fejlesztőknek sincs nehéz dolga a kompatibilitással.Meg az is érthetetlen számomra, hogy a TCL -nél miért jut el ennyire nehezen egy-egy frissítés a TV -ig. Mert azért azt túlzás lenne elvárni a nagy átlagtól, hogy Telegram -on kutassanak és szoftvereket telepítsenek.
Ez a legtöbb ember képességein túlmutat, és azt is elfogadom, ha valaki nem akar ilyenekkel foglalkozni.
-
Spin
aktív tag
Ó, a telegramig nem jutottam, sry a fake infóért, de ha már belemerültem, felrakom a legfrissebbet. Te ezt használod?
HateEternal: Nem tudom ez a frissítés dolog minek lehet a függvénye...
-
-
ρσгτσ
addikt
Online vásárlásnál ugyanúgy fent van az a típus, amivel ez a probléma volt, és sehol nem jelölik, hogy kiállított darab lenne bármelyik is.
Viszont nem túl sanszos, hogy azok bármelyike is "új" lenne, mert amikor cserét ajánlottak neki, az másik típusú készülék volt.
Szerintem logikus lenne olyan új készüléket felajánlani, amivel probléma volt. De lehet rosszul gondolom. Egyébként S90C, tavalyi, kifutó modell.
Tehát innen nézve nem egy-egy üzlettel van baj...
Szerk.:
Azt mellékesen jegyzem meg, hogy én is vásároltam már náluk 2 TV -t is az elmúlt 3 évben, amivel semmi hasonló gond nem volt.Tehát nem mondom, hogy átverős cég. Csak nem ez az első eset, amikor ilyen jellegű probléma van.
-
bnorci71
addikt
én hülye vagyok ehez ilyen szinten, de nem lehet az hogy a streaming 4K de alacsony bitráta miatt ilyen mint ahogy írjátok is más forrás magasabb bitráta nem lesz ilyen. Sőt még akár FHD anyag normális bitráta felskálázva is jobb lehet mint az 4K alacsony bitráta hisz nem a tv skálázza fel hanem egyszerűen nincs infó a képfeldolgozónak és nem tud mit csinálni ilyen szar lesz a végeredmény.
TV adások nem ilyen szarok felskálázva -
ρσгτσ
addikt
Mondjuk ha streaming oldali hiba, akkor más TV -n is ki kellene jönnie. Tehát már abból is könnyen kiderül, ha valaki más TV -n ránéz. Lehetőleg TCL QLED -en.
Viszont amit Icewloxy írt, azt mindenképp ki kellene próbálnia. Volt nálam is C655, gyári beállításokon, mozi módban sem volt egyszer sem ilyen.
Persze a fenti filmeket nem néztem, de ha többnél is ilyen, akkor tök mindegy mivel teszteli az ember.
Szerk.:
Utóbbi bekezdést stremaing tartalmon belül értem. -
-
westcoastog
veterán
Itten van ni:
Voltak frissítések de reset még nem, gyári visszaállításra gondolsz vagy mire?#31903rumkola
Hát elég gáz sajnos, az első lg tv-men bevolt lassulva a panel, ott beégtek a feliratok 1-2 perc után, gariban cserélték, utána meg egy vertical bandingos tv-t kaptam, oldalazó mozgású egyszínű képeknél tiszta foltos volt.
Nincs szerencsém ezekkel a tévékkel. -
Qtya123
őstag
Volt reset és V404 van fent.
Változatlan. Hidegindítás után 3test beakad a leírt két helyen, Kodi bezárás és újraindítás után oké.Kodi+DoVi formátumra kezdek gyanakodni, de látod, Celtisnek meg Kodival oké, netflix appal nem.
Igazából együtt tudok élni vele így, hogy leállítás után tökéletes. Csak na... -
mikrofon
veterán
Itt részletesebb tájékoztatást kaphatsz. Akár arról is melyik miért és hogyan ajánlott vagy éppen mi a kompromisszum: Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Amúgy pedig:
Ugoos am6b plus
DuneHD R 4k plus
Homatics Box R 4K Plus -
mikrofon
veterán
Felkerült az Update mappába/topikban is az alábbi megegyezéssel:
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V404.
TV models .... not known
(98P745/98P755)
(C745X2/ C755/ C765)
(C805/ C845X2/ C855)
(C955/ X955)Az összes típus zárójelben van. Ami azt jelenti hogy hivatalosan a TCL egyik modellhez és egyik régióban se adta ki mint OTA frissítés. Ezért csak óvatosan a használatával.
-
Qtya123
őstag
Korábban nézegettem én is ezeket az EISA "díjakat". Ahogy látom előző szériában és most is gamingre a 7-es (2023-as C745 és 2024-es C765), home theater kategóriára a 8-as (2023-as C845 és 2024-es C855) volt kihozva ajánlottnak.
Bár gyanítom olyan húdenagy különbség nincs.Egyébként alzában mikor vásároltam a TV-t, akkor volt kiállítva 805, 845 és 855. Olyan eget rengető különbséget nem láttam a 805 és 845 között. Volt, de azért figyelmesen keresni kellett. Viszont a 845 és 855 között az én szememnek rögtön észrevehető különbség volt. Nem az az állleejtős, de pont annyi, hogy míg a 805 és 845 között aprólékosan keresni kellett a képi részletekben az eltérést, úgy ezzel szemben a 845 képe után ránézve a 855-re az az érzés volt, hogy nem tudom megmondani miért, de részletek keresése nélkül is első hatásra szebbnek tűnik.
Még a feleségemnek is feltűnt, pedig nála a placebo hatás (hogy tudod, hogy a jobbik típust nézed) sem volt, mert azt sem tudta milyen típusú tv-t néz, csak ránézett és azt kérdezte: "ez mennyibe kerül? mert ennek szebb a képe"
Szóval jó cucc, de úgy voltam vele, hogy nekem nem éri meg a 230.000 Ft felárat ugyanabban a 65" méretben. Tekintve akkor skippeltem volna a soundbart, így viszont a különbözetből kijön egy Samsung Q930C és azért nem árt egy jó képhez egy normális hang is, ami az élményt illeti.
-
Lackó1984
tag
Valóban 2.0-nak kéne lennie a 75 coloson is:
74.5" TCL 75C745 - Specifications (displayspecifications.com)
Az enyémen biztosan 3.0 van, nem tudom miért.
Egyébként tényleg elég a 2.0 is a másik tévémen az van, pedig az más kategória (LG G2). -
Lackó1984
tag
USB3.0 van a C745-ön.
Nekem az van.Az én esetem a 75C745-tel:
-szép kép, jó fekete
-nálam nem csúszik a hang sehol sem (ARC-n keresztül erősítő)
-V135 fw-el nem vált magától a képmódok között, minden marad a beállított változaton (DV fényes, Mozi)-Netflixen, NAS-ról Plex-el vannak mikroakadások még mindig, illetve néha háttérfény villogás
-Firetv stick 4K max-al a mikroakadozások nagy része eltűnt, a háttérfény villogás még látható néhaÍgy már nézhető és megtartom a tévét.
Ha valaki C745-öt vagy C805-öt rendel és látja az említett hibákat az küldje vissza. Ne várjon vele egy jó fw-re, mint én. -
westcoastog
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Óra topik
- Crohn betegség
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged