Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
válasz
DaemonX #31051 üzenetére
6. pontot meg tudom cáfolni.
Bratyó szoft fejlesztő és C3 a fő monitor.
Szerviz menüben ki lett kapcsolva a fényerő ugrabugra. Ugyanakkor közel sem megy fullon , mert kiégne a szeme
Napi 10-12 órában nagyon sok a statikus elem a kijelzőn,de egy év elteltével nyoma nincs beégésnek. -
Qtya123
őstag
válasz
DaemonX #31051 üzenetére
A felsorolt érvek nyilván felhasználás területtől is függenek. Aki pl játékra, vagy PC-vel összekötve nem használja, TV adást sem néz rajta, csak mozizás, annak a felsorolt pontok közül sok kiesik.
Én elsősorban ezzel a résszel értek egyet:
1. Az OLED képminőségbeli szuperioritása túl van misztifikálva. Ha nagyon számszerűsíteni akarom, azt mondanám, hogy már egy tisztességesebb QLED panel hozza egy high-end OLED képi színvonalának 85-90%-át... csak éppen fele, vagy akár harmad annyiért.Viszonylag sokat rágódtam azon, hogy úgymond kimaxoljam a képi világot a mozizáshoz és OLED-et vegyek-e. Aztán eldöntöttem, hogy oké, hogy teszteket olvasok, de majd a szemem eldönti. Ha meglesz a hűha érzés, akkor LG OLED65C41 lesz, ha nem, akkor C845.
Persze tudom, hogy a boltokban nem jók a fényviszonyok és a TV-k képe sem a legjobb, egyrészt nincsenek kalibrálva, másrészt a hülye áruházi módban vannak. De úgy voltam vele, hogyha eget rengető különbség van a két technológia képi világához képest, akkor annak látszania kell így is. Ha nem is olyan mértékben jön ki itt, mint valós felhasználásnál, de látnom kell a különbséget.Számomra, hangsúlyozom számomra nem volt annyival jobb a képe a kiállított LG OLED65C41 készüléknek, aminek az ára 270.000 Ft-al volt több. Kontrasztosabbnak láttam, de nem volt az az érzés, hogy nekem ez +270e Ft-ot megér. Nem jött a hű ez brutálisan jobb érzés. Ha az jött volna, szó nélkül kifizetem a 270e felárat. Nekem a régi Samsung F6100 után a C845 miniLED feketéje is koromfeketének számít és a bloomingot sem tartom rossznak. Volt kiállítva egy olyan Philips OLED, amire ha ránéztem, na arra azt mondtam, hogy húha! Ez nem a kicsit, jobb, mint az LG C4 vagy a megvásárolt C845, hanem aztamocskos! Csak hát az millió feletti árban volt.
Még így is agyaltam, hogy oké, minimális különbséget látok, de hát azért picivel tényleg jobb, ha ár/értékben nem is érzem annak, de na, mégis mozi. Aztán úgy döntöttem, hogy ha már mozi, akkor a hangzás is lényeg, az is élményt ad. És a végső meggyőződésem az lett, hogy a +270e felár az OLED vs miniled esetén kis túlzással nagyítóval keresősen adja a jobb élményt, viszont ha ezt a +270e felárat egy Q930C vagy Q990C soundbarra költöm és nem a TV-k beépített hangszóróit kell hallgatnom, ott a 270e Ft-ért lényegesen nagyobb plusz élményt kapok, mint a képi világ különbségéből. -
Pro Koryak
addikt
válasz
DaemonX #31051 üzenetére
A pixelstruktúra elvileg egyforma woled vs lcd, kizárólag qd-olednél van gond, ott 3szög alakúak a pixelek.
Oled monitor vs oled tv, jobbak a tévék, a monitorok kb. még gyerekcipőben járnak a tévékhez képest.
Amúgy oled topikban meg pont fordított a helyzet, aki váltott oled tvre, az soha többet led/ips monitor. -
válasz
DaemonX #31051 üzenetére
"A beégés még mindig valós tényező (PC-s használat esetén mindenképpen), bármennyit is javultak ezek a panelek. Ha a fényerő ugra-bugra nem lenne elég kompromisszum, szomszéd haverom folyamatosan úgy használta a TV-jét , hogy be volt állítva a fél perc után elsötétülő kijelző, az eltűnő tálca (hogy fix képek ne okozzanak problémát), stb."
Nem valós tényező. Maximum akkor tudod a mai OLED paneleket beégetni, ha konkrétan az a célod, hogy beégjen (bár nem lepne meg, ha akkor se sikerülne).
Az meg semmire sem bizonyíték, hogy a szomszédod paranoia-üzemmódban használja az OLED TV-jét. Ez részéről csak egy rossz beidegződés, ami a régmúlt OLED TV-inek a kapcsán alakult ki benne, és már rég el kellett volna engednie."Általános probléma OLED-nél a VRR flicker, különösen nagyobb fps lengések közben."
Annyira általános probléma, hogy a 100 ezer hozzászólásos OLED topicban 11 találat van a VRR flicker-re keresve.
-
válasz
DaemonX #31046 üzenetére
"Neki is elege lett az OLED-ből, ahogy egy másik ismerősömnek is, az OLED leváltását pedig mindketten pozitív élményként élték meg"
confused.gif
Egész pontosan mit tett az OLED, ami azt váltotta ki az ismerőseidből, hogy "elegük lett belőle"? Az OLED-nek az egyetlen "hátránya" a miniled-del szemben, hogy kisebb a fényereje. De nehezen tudom elképzelni, hogy emiatt valakinek "elege legyen" az OLED-ből (mert azért az is megfelelő fényerőt biztosít).
-
-
rumkola
nagyúr
válasz
DaemonX #30951 üzenetére
Az előző 3 TCL TV-m alapján:
1. Eddig is ment gamebar magas/fast -ra állításával és manuálisan hozzáadva a Hz/felbontást az NV beállításokban.
2.DLG
a.Hakni.
b.1440P-re veszi vissza.
c.1440P 240Hz-et lehet kiválasztani, de a függőleges sorokat felezi szóval . Láthatóan rosszabb a képélesség mint nélküle.
1440P 240-Hz-t tudsz kiválasztani.Mindenképp írj majd, hogy milyen valójában!
-
BlueSteel
tag
válasz
DaemonX #30951 üzenetére
Az első kérdésedre már most meg tudom adni a választ, mivel ugyanez volt korábban a problémám. Tekintve, hogy a c805-nek és a c765-nek ugyanaz a szoftvere, a v135-ös verziótól már a gyári gamebar-ban előhozható a 144Hz, annyi, hogy be kell kapcsolni a magas képkockaszám beállítást.
-
shteer
titán
válasz
DaemonX #30953 üzenetére
Emagnál 360 a C765, a C805 meg csak Euronicsnál kapható, ott 320
Kiegészíteném azzal, hogy eMag-nál is van 65C805 és szintén 320 (4 havi 0%THM is igénybe vehető rá most mint sok más termékre)
de a +40ezer felárba még 2.1 hang is benne van a plusz zóna és fényerő mellettén is rendeltem egy C805-öt de még gondolkodom, hogy lemondjam-e és legyen a 765
sötétíteni tudok és van HTR a tv alá, szóval a 765 minden előnyét tudom "kompenzálni" -
BlueSteel
tag
válasz
DaemonX #30912 üzenetére
Kifelejtetted, de en elotted irtam egy kommenttel ugyanezt.
Megköszönném ha beszámolnál a különbségről , foleg a blooming, sztem lenne mit javitani a c805-hoz kepest, illetve az extra fényerő az érdekes.Még mielőtt látod a c805-ot, írhatnál önmagában a c765-rol is, hogy mi a tapasztalat.
-
válasz
DaemonX #26497 üzenetére
Hát nagy szerencsédnek kell lenni elmenjen
én a 85” 1 éves sony tv-ém 450be tudtam eladni, és örülhettem hogy elvitték a méret miatt. Pedig az újan jóval drágább volt, mint a te tcl tv-éd. Szóval legyen vele szerencséd
Csak arra írtam én is hirdettem elég sokáig, és nagyon levittem az árát. Sajna akinek van 400-500eft ja az új tv vesz még ha kisebb méretben is kell gondolkodjon.
-
-
DaemonX
aktív tag
válasz
DaemonX #22512 üzenetére
Na, azt a választ kaptam eMAG-tól Facebookon, hogy nem tudnak egyeztetni a raktárosokkal, úgyhogy a legjobb megoldás az, hogyha esetleg X1 chipes TV jön, akkor visszaküldöm arra hivatkozva, hogy nem jó terméket kaptam. De azért remélem, hogy jó termék jön, mert decemberben még jó lenne elintézni, hogy a TCL 5 éves gari promóciójába még beleessek.
-
st6969
őstag
válasz
DaemonX #22512 üzenetére
Nekem 11-12-re írta (egy tv-t és egy konzolt rendeltem). Tegnap kaptam is az üzenetet, hogy a futárnál a csomag, ma (tegnap) kiszállítja. Így is lett. De csak a konzolt
Ma 12-e van, és át sincs adva a futárnak, szóval hiába ír bármit, az nem biztos, hogy teljesül. 2-3 hétnek nem örülnék, de azért karácsony előtt remélem megjön.
És főleg remélem, hogy nem az ügyeskedők (14 napon belüli, az időközben megjelent szülinapi akció miatt) visszaküldött tv-i közül kapok egyet...Azt honnan fogom tudni, hogy újracsomagolt tv-t kaptam? A zsír új képernyőn van valami fólia?
-
DaemonX
aktív tag
válasz
DaemonX #22501 üzenetére
Na jelenleg ott tartok, hogy benn van a kosaramban a TV, de előtte még meg akartam kérdezni az eMAG-ot, hogy rá tudnának-e nézni a dobozra, hogy X2-es-e a TV, mielőtt feladják... csak hát az eMAG-nak éppen megszűnt a telefonos ügyfélszolgálata, és már csak emailes van, amire fél év után válaszolnak csak, addigra meg biztos visszaugrik a TV ára.
-
Walter_White
senior tag
Köszönöm
, közben Berendeltem én is, jelenleg ár\értékben\gariban (5 év) jobbat nem is találtam. Ráadásként Telekomnál részletre, igaz előfizuval 66eFt, ha másfajta előfizuhosszabbítást választok lehetett volna még faragni, de most ha elégedett vagyok a telekommal, és családban is van több előfizu, akkor csak hosszabbítok hűséget, és kapóra jön ez az ajánlat.
---- pont úgy voltam ezzel a márkával és TV-vel, mint mobilválasztásnál mikor kihátráltam a nevesebb gyártóktól (pl Samsung\LG\Sony) és belecsaptam a Xiaomi vonalba, és egyáltalán nem bántam meg. -
South Velen
addikt
Én is hasonló preferenciákkal rendelkezem, ezeket nagyjából tudtam is egyébként a tv-ről, de hasznos kis összefoglaló, köszi!!
Ha megjön a TV, és a PWM tesztet megcsinálnád majd nekem a hozzászólásban leírt módszerrel, nagyon hálás lennék.
Már 2 (másfajta) TV-t küldtem vissza emiatt. Nem akarom ezt is..Az amerikai S425 17-100 fényerőtartományban PWM mentes, és bár semmi konkrét infó nincs mégis úgy tűnik a DP600 ennek az európai változata. Úgyhogy reménykedem.
Bár rohamosan fogy a telekomnál (pénteken 70 darab volt, most 37...) de addig nem merem megrendelni míg nincs infóm erről. De jó eséllyel lecsúszok. Pedig a topikban is van nem egy tulaj, dehát.. nem lepődtem meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- Spórolós topik
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged