- iGO Primo
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magyarított Android alkalmazások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricogsm
őstag
válasz
ricogsm #35070 üzenetére
Sziasztok!
65C855 tv-nél nincs hang.
4 napig nem használtunk a tv-t , most tapasztaljuk ,hogy nincs hang.
Kijelző és hangkimenet alatt “automatikus “ opción volt , át kellet állítani TV belső hangszóró kimenetere. Számomra ez nem normális.
Mitől menne el a hang?
Tv műsor és a Netflix-en ugyanaz a hiba. Nincs külső hangszóró rákötve.
V135 verzió
#nincshang
#hang -
bnorci71
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ricogsm #34746 üzenetére
Nekem regisztrációhoz képest 1 hónap volt, mire jött az 5 év garanciáról a visszaigazolás. Nálad nagyon kevés idő telt el, és azóta kevés volt a munkanap is.
Lehet mégis megérkezik hozzád a következő 1 hétben, de arra is van esély, hogy néhány hetet várnod kell még rá.
-
BlueSteel
tag
válasz
ricogsm #34418 üzenetére
Amiatt mentettem le ezeket a jeleneteket, mert miközben néztem a filmeket, ezeknél a jeleneteknél akadtak durván és érzékeltetni akartam, hogy pontosan hogyan akad a TV-n a médiatartalom lejátszása.
A hivatkozott hozzászólásban leírtam a Dűnés jeleneteknél, hogy mi akad (Dűne mozgás 2 - balról jobbra haladnak a szereplők+ Jessica balról jobbra lépdel a jelöltek felé) + Dűne mozgás 1. ( az egér átugrál a homokon balról jobbra).
A Dune Part Two-t is teszteljétek, az Dolby Vision, szintén ahogy felsiklik a kamera a homokra és leereszkednek a Harkonnenek az űrhajóból ott szokott akadni (mindenen akad, gyári Kodi-n általában nem).
A 3test problémás jelenetet egy másik kolléga osztotta meg, azt csak bemásoltam, nekem az nem akadt, de valószínűleg azzal is az a helyzet, hogy az is csak streamelve akad (ahogy Celtisnek pl. a Vérapós jelenet).
Javaslat 1#: aki azt hiszi, hogy nem akad a TV-je, tesztelje le ezeket a fájlokat gyári médialejátszón (akadni fog minden), gyárira telepített VIMU-n (akadni fog minden). VLC-n random módon akad, van, hogy nem, van, hogy igen.
Na most a vicces az egészben, és ezzel reagálnék kokokka hozzászólására is, hogy ezek a jelenetek így a TV-re telepített Kodi-n valóban 98%-ban nem akadnak! Ezért én azt hittem, hogy az megold minden problémát és minden fasza lesz a későbbiekben, nem is kell, hogy mást használjak.
De nem. A helyzet az, hogy teljesen random módon akadoznak filmek ezen a gyári KODI-n is, mégcsak nem is kell hogy HDR vagy Dolby Vision legyen. Nehéz pontosan reprodukálni, hiába vágok ki mintákat. Volt egy jelenet egy olasz filmből, amit nemrég megnéztem a gyárira telepített KODI-val (sima 1080p sdr tartalom), háromszor tekertem vissza lejátszás közben ugyanarra az egy percre, mindig pont ugyanazoknál a lassú mozgásoknál akadt. Most, hogy kimentettem belőle a jelenetet és lejátszottam a gyári KODI-n, nem akadt...
Javaslat 2#: az AFR-t tudó Firestick 4k maxon, van, hogy jobban akad egy jelenet, mint a gyári KODI-n... Pl. a fent említett jeleneteket érdemes szintén Firestick 4k-n Kodival, Vimuval vagy VLC-vel kipróbálni, hogy mit tapasztaltok.
Javaslat 3#: a streaminges akadások tesztelése. Ami nálam nagyon durva volt legutóbb, az Amazon Prime-ról a Foe (A látogató) c. 2023-as film, melyet a Prime Video Dolby Vision-ben streamelt (tékában nem lehet DV verzióban letölteni, csak HDR10+-ban), az egész film tele van sötét, lassú mozgásos jelenetekkel. Szinte végig akadt a film. Akinek Amazon Prime előfizetése van, és azt gondolja, hogy nem akad a TV-je, vagy csak szeretné tesztelni, ezt mindenképp javaslom... (Megjegyzés: Firestick 4k max-ról streameltem, bekapcsolt AFR-el a filmet, és így is akadt végig.)
Mivel sajnos Netflixem nincs, ezért a Vérapó, illetve A háromtest-probléma hivatkozott jeleneteit nem tudtam tesztelni, ezeket is javaslom tesztelésre.
"- Vérapó 29:50-től, ahogy megy a fenyők között. Ott nagyon durván akad, de egyébként az egész film tele van kevésbé észlelhető inkább csak érezhető mikroakadásokkal.
- A 3 test probléma 8. epizódjában a 7:00 -7:30 részt szoktam használni tesztre. Nálam a kastély felé közelítő drónfelvétel, a nő ajtón belépésekor, illetve amikor áthalad a szobán szokott előfordulni akadás. Szintén az egész film mikroakadozik.
Ha jól emlékszem a Vérapó DV világos a 3 test meg DV sötét módban akadozik jobban. Érdemes mindkét jelenetet mindkét módban kipróbálni." -
blueye
veterán
válasz
ricogsm #34478 üzenetére
FALD - Full Array Local Dimming. Általában sok zónával, a legjobbak több százzal. Ezzel , illetve főleg a VA paneles FALD LED-ekkel lehet a legprecízebb kontrasztos képeket varázsolni LED TV-kel.
Jó régi cikk de hirtelen ezt találtam magyarul. -
Celtis
veterán
válasz
ricogsm #34453 üzenetére
3 test probléma. Sorozat a Netflixen. 8. epizód kb. 7. percétől van az említett jelenet.
Dolby Vision sötét módban akad, Dolby Vision világos módban nem.
Ebből következik, hogy eleve csak Netflix Premium előfizetéssel tesztelhető, mivel csak ott kapod Dolby Vision formátumban a streamet.
Egyébként kb. fél percenként van kisebb drop, de az a fenti igen látványos.Érdemes lehet telefonnal lassított (5x) videót készíteni a jelenetről, ha a szemed nem érzékeny az akadásra vagy nem tudod eldönteni, hogy jó-e vagy sem.
De leginkább hagyni az egészet a fenébe, ha egyébként elégedett vagy a készülékkel.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged