- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Swenk
aktív tag
A TCL honlapján a specifikációk/ audio fülön ez van írva:
Dolby Audio Dolby AC4, Dolby TrueHD
ugyanez a C805-nél nincs.C765 tv. Ez akkor most mit jelent, mert sem a saját médiaplayer, sem a kodi nem játsza le a DTHd.-t, csak átkódólva DD-re.
-
Swenk
aktív tag
válasz
szoltan70 #38180 üzenetére
Én a képhez még hozzá sem nyúltam, nekem egyelőre nagyon megfelel így.Persze figyelem
Csak a hang, azzal van bajom. Denonnak szertném, ha a tömörítetlen atmost /THD 7.1/ átküldené, de ezt nem tudja. Próbáltam belső multimédia playeréve, kodival, plexel. Több ötletem nem volt. Az egyikkel néma marad.amásikkal meg csak recsg, cicereg, mint amikor codec hiány van....Csak akkor miért írják, hogy Atmos, TruHd 7.1 támogatás. Az előző c805-nél ez a jellemző nem szerepel.Fontos info, hogy a netflixes atmos, meg az 5.1-es működik, csak a tömörítetlen atmos /THD 7.1/ NEM.
C765 tulajok itt a Fórumon, nézzétek már meg, hogy nálatok mi van ezügyben, Köszönöm szépen.Sajnos csak így tudnám eldönteni, hogy ez a pldány rossz, vagy ez a C765 ilyen, ennyit tud és akkor nem küzdök vele tovább. Köszönöm szépen -
Swenk
aktív tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a 65C765 Tv-vel, a hang átküldés THD 7.1, külső erősítőre működik ?A Spec azt írja, hogy támogatja az Atmos THD7.1-et. Vagy ez csak azt jelenti, hogy le tudja játszani saját playerével? Saját lejátszójával, és Kodival próbáltam, de csak DD-t mutat a Denon AVR. A FW is régi rajta 412, beinditás után nem is frissített. Igy nem egy nagy előrelépés a meglévő C805-höz képest, ugye? Ma hozták a zAlzától, de talán vissza kellene küldeni? A fene egye meg, örültem, hogy majd nem kell külső lejátszóval vacakolni
-
Swenk
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek egy 65C805, 2 év garis, 2024.01.31-én vásárolt tv eladható , mondjuk 150 000Tf-ért? hibátlan, csak az itt olvasott infó szerint, vennék egy 65C765-öt az Alzánál.
-
Swenk
aktív tag
Megvettem, simán felment, nagyon jó lett. Végre valós bőrszínek vannak. Nekem megérte. Köszönöm.
C805, Project ID 36. A pendrive-ra tipusonlént másoltam, egyenként. Vagyis SDR 3 file-ja a pendrive-ra, feltöltés, beállítás fotója szerinti értékekkel. Ezután PD formáz, rámásol HDR, feltölt, beállít. Formáz, majd jön a DV 2 file-ja. Ennyi. -
Swenk
aktív tag
válasz
vargalex #36670 üzenetére
Egyedül volt? Nálam ketten voltak, le és fel is emelték a 65ős tv-t a falról.
Szfehérvárról indulnak, nekem azt mondták, hogy egy héten 1x jönnek Bp-re, és 3 címük van, 13-14 óra között érkeznek hozzám. Én már a hiba bejelentésnél kértem, a helyszíni javítást és már a telefonban is megigérték. Hozták is az alaplapot hozzá. -
Swenk
aktív tag
Hadd írjak már le egy pozitív szervíz esetet is: tönkre tettem a C805 tv-m HDMI Arc aljzatát, az oka most lényegtelen./ a sok dugás
talán / Látható volt a probléma az aljzaton. Kijött a sokat szidott Videoton szevíz-igaz 3 hét utáni nyafogásom hatására , másnap, és garanciába, a helyszínen 10 perc alatt alaplapot cserélt. Az alaplap azóta is hibátlanul működik, a tv tipusának, verziójának megfelelő. Ilyen is van a TCL-nél.
-
Swenk
aktív tag
Netflix: nem DV filmnél átvált FMM-re
Nekem ez nagyon tetszik.
-
Swenk
aktív tag
Nálam a Prime-on HDR10 vagy HDR10+ filmnél /Én vétkem-London/ magától átvált FMM-re, s nagyon szép lesz a kép.
DV-nél én még nem találtam ilyet.
-
Swenk
aktív tag
....sőt van Kedvencek 3 is
-
Swenk
aktív tag
Az eddigi Kedvenc csatornák helyett nőtt egy Kedvenc2 is.
-
Swenk
aktív tag
válasz
redingitell #35550 üzenetére
65C805 tv, ittthon cseréltek garanciában alaplapot. Én már a hiba felvevő hölgynél kértem, hogy helyszíni javítást kérek, hely van rá.Hetente egyszer jönnek Budapestre, ketten voltak, jól dolgoztak. Nem, nem az akadozások miatt. A sok dugástól meghalt az earc HDMI csatlakozó. Minden ok volt, a tv az új alaplappal is kiválóan működik, 135-re frissített.
-
Swenk
aktív tag
válasz
muranyir01 #35405 üzenetére
bekapcsoltam hogy minden jelforrásra ezt használja.
talán ezért?
-
Swenk
aktív tag
Nekem csinált olyat, hogy a DV tartalmat HDR-ben jelenítette meg.
Na, ugyanez nálam is. Beletekerés gond, lefagyás eddig nem volt.
-
Swenk
aktív tag
Üdv!
Azt találtam ki, hogy kipróbálom a 65C805 tv saját, belső média player-t.
DLNA-n működik NAS-ról, de csak a HDR-t mutatja, DoVi , HDR filmeknél is. Van erre beállítási lehetőség, én nem találtam, vagy ez ilyen?
Köszönöm, ha elmondja, aki tudja. -
Swenk
aktív tag
válasz
freeland0806 #34985 üzenetére
-
Swenk
aktív tag
válasz
sirarcheer #34969 üzenetére
Nálam is ugyanez van ,65C805-ön.
-
Swenk
aktív tag
válasz
RVR400 #34416 üzenetére
Nálam ez pont nem így van. Earc kapcsolat van a C805 tv-m és a Denon AVR-X2800H. Jobb kézben tartom a TCL tv gyári távját, majd óvatosan megnyomom q-val jelölt bekapcsoló gombot és láss csodát: bekapcsol a Tv és az erősítő is, SZÓL. De ha kicsit halkan, akkor a tv saját távjával hangosíthatom a Denont, és ami felejthetetlen, halkítani is lehet, sőt az egész szart ki is lehet vele kapcsolni, és lehet előről kezdeni.
Azt nem tudom, hogy 4 éve mi volt, de hogy most ez tökéletesen működik, az biztos. -
Swenk
aktív tag
válasz
DeadmaN89 #34226 üzenetére
"Ha olyan problémám van ami 8-10 éves készülékekkel nem volt, hadd keressem már a megoldást."
Ird már le, hogy milyen tv, milyen lejátszójával, mit lejátszva volt tökéletes. A remek upnp-s sajáttal, aminél legtöbbször az "ismeretlen file format", üzi jelent meg, vagy be sem tallózta azt a filmet, amit nem tudott megfelelően kezelni. Volt még egy remek lehetőség a lejátszásra, a Plex. Tudom, sokan szeretik, na de azért a Plex szépen konvertálgat, alakítgat magának. Aztán annyi, nincs más. Vagy csak nekem voltak ilyen szar Lg és Samsung Tv-im? Egyik sem volt egy média player bajnok
Amúgy ezt mindenkitől kérdezném, aki mindenevő, csúcs kategóriás playert szeretne a TCL TV-ben, hogy mondjon már egy más tipusú Tv márkát, amelyik szerinte, tökéletes, és ezt a tapasztala alapján mondja. Lg vagy Samsung miniledes tv, vagy Oled mindent jól lejátszik, tényleg? Milyen saját playerrel? /DoVi nélkül/
Teljesen más dolog, ha a menüje lassú, laggol, villog a kép stb. Az hiba.
Ha a külső lejátszókkal sincs javulás, meg lehetne nézni egy másik tv-vel mi a helyzet ugyanezzel a forrással. Ha marad a hiba, akkor persze vissza a babaruha.
A Firestick igazából streaming lejátszó, a neflix pl jó vele? -
Swenk
aktív tag
válasz
Qtya123 #34025 üzenetére
Amennyire lehet, ki akartam hagyni az Androidot. Ez is ATV11 rendszerre épül, de ez a Dune saját tesreszabása, egyből a Dune felülettel indul. Én, sajnos, nem szeretem a kodi-t, így a CE-t sem, ezért a saját lejátszóját használom, és elégedett vagyok vele.
A Homaticsom pihen, gyári állapotában, ha kell alakinek,nincs rá szükségem, mert a TCL805 Netflix, stb teljesen jó nekem, ehhez nem kell külső lejátszó. Igaz, van hozzá 1G usb-s LAN:. -
Swenk
aktív tag
válasz
Qtya123 #34016 üzenetére
Ahogy mondod. Mindegyiknek vannak korlátai. Nem lehet olyan lejátszót, tv-t csinálni, ami MINDENT lejátszik. Amúgy nekem éppen Dune-HD Pro Vision 4K-m van. A saját lejátszóját használom, Lan -nal,nem akad, gyors, szép a képe. A fórumokon olvasott profil 7 FEL DoVi-val kapcsolatban én is erőlködtem és írtam a Dune-nak, elküldtem nekik a teszt file-okat is. Ez a válszt kaptam, és én el is fogadtam.
A Dune HD Dolby Vision-t kezelő lejátszói mind támogatják a Dolby Vision Profile 7 FEL formátum lejátszását, és 100%-osan felhasználják a legfontosabb információt is a FEL rétegből: a Dolby Vision dinamikus metaadatokat (RPU) – így kompromisszumok nélkül élvezheted az ilyen Dolby Vision tartalmak extra színinformációit. A tesztfájlokkal kapcsolatos internetes eszmecserék alapja az a sokak által ismert tény, hogy a modern médiaprocesszorok (RTD1619, S905X4, S928X) androidos SDK-ja nem támogatja az úgynevezett „residual signal”-t a FEL rétegből. Léteznek ennek a detektálására készített mesterséges tesztfájlok, de ezeknek kb. semmi jelentősége nincs az otthoni házimozizáskor az alábbiak miatt:
– A Dolby Visison Profie 7 videók két réteget tartalmaznak: BL (Base Layer) ls EL (Enhancement Layer). A MEL-típusú Blu-ray kiadványokon az EL tartalmazza a Dolby Vision dinamikus metaadatokat (RPU). A FEL-típusú Blu-ray lemezeken az EL kétféle adatot tartalmaz, az RPU mellett a „FEL residual” jelet is. Ahogy a Dune HD lejátszók gyártói termékleírásában is szerepel, a készülékek kiolvassák és használják az RPU adatokat a második rétegről. Ez a legfontosabb Dolby Vision információ, amely tartalmazza minden egyes képkocka számára egyedileg a színtartományokat, hogy a legsötétebb és legvilágosabb részeknél és lássál részleteket. Ez a folyamat teljes egészében működik, nincs szükség egy második HEVC dekóderre emiatt.
– Az úgynevezett FEL residual szignál funkciója, hogy a 10-bites színinformációból 12-bitest lehessen létrehozni (amit a Dolby Vision maximum tud kezelni), gyakorlatilag a kettő közötti különbséget tartalmazza. Tehát a FEL-típusú Blu-ray tartalmak esetében a médialejátszókon 10-bites lesz a Dolby Vision kimeneti jel. Ezt viszont jelenleg nem érdemes korlátnak tekintetni, mivel még az OLED tévék paneljei is csak 10-bitet képesek megjeleníteni. Léteznek valódi 12-bitesként árult Samsung TV-k, de ezek nem támogatják a Dolby Vision-t. A házimozi-vetítőknél is ez a helyzet, csak egyes professzionális, mozikban használt típusok képesek a 12-bites Dolby Vision megjelenítésére.
– Lehet csinálni mesterségesen olyan tesztfájlokat, amelyeken kimutatható, hogy a FEL residual signal feldolgozásra kerül vagy sem, de ilyen jelenetekkel gyakorlatilag nem találkozhatunk valódi filmekben. Ezen tesztfájlok jellemzően egy adott videó BL rétegét és egy másik videó EL rétegével rakják össze, vagy más nem szabályos módszert használnak, hogy észrevehető legyen bármi is a képernyőn. -
Swenk
aktív tag
válasz
freeland0806 #33831 üzenetére
Szerintem ez az akadás, persze én nem láttam a kifogásolt részletet, a recegés függhet a képtartalomtól és a kamera mozgás, a svenk sebességétől is. Az én egyik LG tv-men, tv müsor nézésekor döcögött, recegett a kép, de csak akkor ha a szereplővel svenkelt a kamera, lassan kísérte egy függőleges osztású háttér előtt, ami egy kerítésre hasonlított. Aztán elment az ürge, és minden ok lett a folytatásban. Vagy ott van a csíkos, kiskockás zakó, ami rezeg foltokban, de csak bizonyos képkivágás esetén, közelebbi, vagy távolabbi kép az ürgéről. Vagy zakó cserével, vagy egy kis eléletlenítéssel / ma ezt mozgás javításnak hívjuk/ lehetett orvosolni. Az akkori időkben Secam kockás ruhának hívtuk.
-
Swenk
aktív tag
Nincs értelme szomorkodni a TCL tv-k miatt.Neked nem jött be, ok, de kérlek ne általánosítsd a tapasztalatodat. Itt a fórumon , bár nem számoltam kb. 12 embernek van vele problémája valamiért és nem is biztos, hogy a tv hibája miatt.Nekem meg pl.nagyon jó, semmi bajom vele. Az újabb Fw-ek már sokkal jobbak, mint pl a Te 099-ed. Amúgy 10-15 perc a Fw frisítés usb-ről, tényleg nem kell hozzá sok energia, és nekem pl. nem a TCL tv-től vannak ősz hajszálaim.
-
Swenk
aktív tag
-
Swenk
aktív tag
válasz
Celtis #33081 üzenetére
Elfogadom, ez is lehet.
Csak tudod elgondolkodtató, hogy van aki kritizál itt, mert a youtube-on a 480p filmeket nagyon szarul játsza le egy TCL tv, és mellette a másiknak meg szebb a képe.Ha valaki nem kevés pénzért vesz egy új tv-t azért, hogy 480p-ket játszon le aYoutube-ról a 65, 75, stb képernyőn, erre nem tudok mit mondani. Csoda nincs.Igen, minél jobbak a képernyő tulajdonságai, annál vacakabbnak mutatja a gyenge forrást, tehát a TCL a jobb tv, nem a másik.
A youtube minősége, meg amúgy sem etalon. Ebből aztán jön a következtetés: hát, ha nem tudja a YT-t akkor.......
-
Swenk
aktív tag
válasz
Padisah #33072 üzenetére
Csatlakozom, 65C805 a tv-m és nincs vele semmi gondom, sőt, nagyon szeretem, meg vagyok vele elégedve.
Ami nekem nem tetszik itt,a hozzászólásoknál, hogy, valakinek a 18,53-nál megakad a filmje, direkt nem írom az angol szakmai kifejezést, mert ennek használatától sem leszek szakértője a témának,sznob meg nem szeretnék lenni,azonnal megállapítja, hogy a TCL SZAR. Nem számít, hogy utána a 2 órás film simán fut. Egyesek nagyon szeretnek általánosítani, pedig esetleg csak a saját, 1db készülékével van baj.
Nálam a "teszt"-re ajánlott film sem akadozott, ezért most én is általánosítok: A TCL tv nagyon JÓ! -
Swenk
aktív tag
Eszembe jutott egy kérdés: akiknél sajnálatos módon akad a lejátszás,megpróbáltak már egy usb-1GB Lan adaptert bevarázsolni?
Nem olyan drága és alapból stabilitást biztosít a hálózat számára. Tudom, a wifi nagyon gyors, meg minden, de a drót az drót.Ezzel egy buktatót ki lehet szűrni. Hálózat ok, pipa.
Elég hamar pálcát törünk a TCL TV fölött, mert van, hogy akad lejátszáskor, senki nem tudja, hogy miért. Na, akkor legyen samu, vagy Lg? És akkor nem leszünk idegesek, mikor majd a samu, lg tv saját lejátszója minden 2-3.filmnél kiírja: "a file formátum nem támogatott"?
Tudunk olyan tv márkát mutatni, amelyik teljes értékű média player is, és minden filmet, minden formátumot hiba nélkül lejátszik?
Nem azokról az esetekről szóltam, akiknél tényleg sok hiba van és idegesító, a használati értékét rontja. Csak arra szeretném felhívni a figyelmét azoknak, akik éppen mostanában készülnek tv-t választani, hogy nem eszik olyan forrón a kását: Nagyon jó kis tv a TCL, a képéről még sehol sem olvastam, hogy szar. Szerintem itt a fórumon, mi túl sokat várunk tőle, hiszen nézd csak meg, a samu az lg nem tudja a dovi-t, és senki sem anyázza, és ha dovi-t akar nézni, akkor csendben megveszi a külső playert. És még drágább is. Én a nano LG-met cseréltem le fél évesen a gyengébb minőségű képe miatt, és nem bántam meg, sőt. -
Swenk
aktív tag
Eszembe jutott egy kérdés: akiknél sajnálatos módon akad a lejátszás,megpróbáltak már egy usb-1GB Lan adaptert bevarázsolni?
Nem olyan drága és alapból stabilitást biztosít a hálózat számára. Tudom, a wifi nagyon gyors, meg minden, de a drót az drót.Ezzel egy buktatót ki lehet szűrni. Hálózat ok, pipa.
-
Swenk
aktív tag
Sziasztok!
A tv 65C805, a VA panel bitmélysége: 10bit /8bit+FRC/
A Dune Hd Pro Vision 4K box hdmi-vel direkbe, a tv hdmijére csatlakozik, /nem eARC-re/ mert azt tapasztaltam, hogy szebb a képe, mint a denon 2800-on keresztül.Nem tudom, hogy miért van így, de nekem jó ez.Ami még érdekes, hogy ilyenkor atmos TrueHd 7.1-t tud küldeni a denonra,/ átereszti/ így nem kell hdmi szétválasztó. /Fw V412/
A fotón látható beállítási lehetőségek vannak a Dune boxon aki ért ehhez, mondja már meg, hogy mi állítsak be, hogy a legjobb legyen.
Köszönöm szépenAz elsősorban a maximális mellett még a tartalomnak megfelelőt is lehet beállítani.
-
Swenk
aktív tag
válasz
d.véderjoe #32672 üzenetére
Igen van: LF1 V412 OTA. Én feltettem, nekem nagyon jó, gyönyörű képe van, szebb, mint a 135, örülök neki. Ja, 65C805-ön fut. Nem félek frissíteni, mert még egy után sem lett baja a tv-nek. De ez az én bulim.....
-
Swenk
aktív tag
S O S! Kontakthibás lett az eARC aljzat a tv-n. / 65C805/Hangot továbbít az avr-re, de nem küld képet az avr-ről a tv earc aljzatára.Ha átdugom a tv másik hdmi bemenetére, van kép. Az aljzat egy kicsit ki van gatyásodva, láthatóan.
Csak abban bízom, hogy emiatt nem kell alaplapot cserélni, és tudnátok valakit ajánlani, aki esetleg a helyszínen kicserélné. Hely van, biztonságos, Ha így lehetne megcsinálni, talán jobb lenne, mint a szállítás.Valakinek volna javaslata a megoldásra? Garanciális, de nem tudom, ez belefér-e, meg ők tutti alaplapot cserélnének.
Köszönöm szépen -
Swenk
aktív tag
Digi optikán?
-
Swenk
aktív tag
válasz
Qtya123 #31692 üzenetére
Én most tettem fel, aztán állítgatom. Nekem legjobban a Dune lejátszója tetszik, bár sajnos a Kodi jobb. Akkor még fent van a Plex, az is ok. A Tv UPNP lejátszója is működik, de annak vannak problémái, előnye, hogy baromira egyszerű. Ha nincs extra igény, az is megteszi. Nekem leginkább a TrueHd 7.1 Atmos hiányzik a Tv-ből, hiszen a DD+ 5.1 atmos, csak jóindulatú csalás: ha már az AVR tudja, hangszórók is vannak, film is van......
-
Swenk
aktív tag
válasz
boborján2 #31690 üzenetére
Köszönöm, akkor felteszem. Én sokat vacakoltam külső lejátszóval is, van egy Homatics Dune boxom és én azt láttam, hogy nem sokkal használhatóbb, mint a tv kodi. Ja, de egyben igen: tudja a TruHD atmost, a tv meg nem.Én kis naív, mindig reménykedve várom,hogy valamelyik firmware majd támogatja a passtrúját, de eddig nem volt ilyen és talán soha nem is lesz. Miért? HDR-t tud, Dovi-t tud, hogy aztán a FEL-t, vagy mit, azt nem tudom, de azt sem tudom mi az.
-
Swenk
aktív tag
65C805-re van ajánlása valakinek a jó tapasztalatok alapján arra, hogy melyik kodi a legjobb ezen a tv-n. A playstoron éppe most lévő, vagy manuális telepítéssel valamelyik a kodi oldaláról: nightlies, vagy master, vagy omega és melyik verzió? nagyon sok van, ezért kérném a segítséget a tapasztalaitok alapján.Köszönöm
-
Swenk
aktív tag
válasz
zsolt501 #31648 üzenetére
65c805, nekem sem jött ota frissítés /135-143/. Azt honnan tudhatom, hogy az Auchanban vásárolt tv eu-s, vagy globál régiós vagy milyen? A tv által kiírt adatok szerint a tv, amit C805-nek vettem, C755, lehet, hogy ezért nincs frissítésem ota-n? A 755 jelenti azt, hogy nem eu-s?
-
Swenk
aktív tag
Üdv. Sajnos elfelejtettem, nem találom hogyan lehet megnézni, hogy a C805 valóban C805, vagy C755? Az lehet, hogy nekem 755, ami globál, a v404 firmware meg Eu-ban jön csak. Lehet, hogy ezért nincs nekem OTA frissítésem, mert a 404-ről azt olvastam, hogy az Eu-ban lesz OTA-s?
Auchanban vettem februárban. -
Swenk
aktív tag
A tv 65c805. Azt kérdezném, hogy ki tudja írni a tv az aktuális / rtl+, vagy tv adás, netflix....stb/ tényleges kép felbontását? Valamiyen beállítás hatására kiírná a képernyőre, vagy egy telepíthető softver mutatná meg a folyó tv adás, vagy stream video felbontását.
Hogyan lehetne ezt ellenőrizni? Külső lejátszó esetén ez persze működik, Denon AVR-en keresztül.Az RTL+ kapcsán jutott ez eszembe, hogy megnézném ezt az értéket.Szó volt, ha jól emlékszem még 4k minőségről is az elején, aztán a HD maradt. Alkalmam volt a BL meccsnél összehasonlítani a Digi RTL Három csatorna képét, az RTL+ streaming képpel. Sokkal szebb az RTL Három! / gyors az iternetem, a tv 2 méterre van az Asus Wifi 6 routertől/.
Azt is megkérdezném, hogy szerintetek van egy pici esély arra, hogy a TCL C805 egyszer csak olyan frissítést kap, ami alkalmassá teszi, hogy átengedje a TruHD 7.1 Atmos hangot az AVR felé, ami már tudná kezelni?
Köszönöm szépen, szép álmokat, aki alhat. -
Swenk
aktív tag
Üdv!
Ha sikerülne eladni a 2024.jan.31-én vásárolt 65C805-öt, akkor érdemes lenne rászánni kb. 100000 Ft-ot egy új 65C845-re, tudva azt, hogy a tv saját hangja nálam a Denon megléte miatt semmit nem nyom a latban. Azt olvastam itt, hogy a 845 jobb tv. Számít a véleményetek, a tapsztalataitokon alapján. Köszönöm. -
Swenk
aktív tag
-
Swenk
aktív tag
válasz
7Heads Drago #28610 üzenetére
Akkor használd egészséggel a stabil android 6-ot, egy JÓ, stabil verzió volt, és jó stórakozást kívánok a laptopodon a stabil win7-hez.
-
Swenk
aktív tag
válasz
7Heads Drago #28589 üzenetére
Én a V135-ről írtam, hogy az eddigi legjobb nálam.
-
Swenk
aktív tag
válasz
Detached #28571 üzenetére
65C805. Én feltettem usb-ről. Nekem minden eddigi Fw-nél jobb, tv nézésre, stream szolgáltatókra használom főleg, nagyon ritkán Nas filmekre saját vimu playerrel.
Aztán, hogy lesz valami, ami frissülni akar, azt én nem tudom. De ha jön egy frissebb, én tutti felteszem, mert azt gondolom, hogy volt már egy csomó tesztelési lehetősége a fejlesztőknek, nem hiszem, hogy rosszabbat, kevésbbé használható fw-t csinálnának. Az utóbbi fél év egyértelműen bizonyítja, hogy dolgoznak, alakítják a szoftvert.
Éljen az optimizmus! -
Swenk
aktív tag
válasz
classic B #28139 üzenetére
Szia! Én annó olyan infókat szereztem be, hogy a hivatalos szervíz sem rendelkezik szoftverekkel. Ha alaplap cserére van szükség, akkor vagy a gyártótól megrendelik az alaplapot, és azon már rajta van a telepített szoftver, vagy -mivel nehezen jutnak, vagy jutottak hozzá alaplapokhoz, -megfelelő / pl: kijelző hibás/ tv-ből bontott alaplapot tesznek a cserésbe, tehát nem 0 kilóméterest. Ezt az infót egy budapesti szervíztől kaptam, akik vállalják a TCL tv-k javítását, de nem gariba. Nekik sincs szoftverük, az alaplap telepítve érkezik a TCL-től, beszerzése nehéz. Lehet, hogy nálad az történhetett, hogy betettek egy bontott alaplapot, amin még egy régebbi szoftver volt. Ha ez baromság és nem igaz , akkor bocs, de nekem az eddigiek alapján hihetően hangzik.
-
Swenk
aktív tag
firm wer: V999 Ha film sima, van HDR javítás lehetőség, ha HDR a film akkor e ltűnik és átvált sportra, és nem kijelölhető a HDR javítás.?
-
Swenk
aktív tag
Üdv!
Ha a film elején a C805 képernyőjén a színes HDR+ logó je lenik meg, akkor milyen képmódnak kellene lenni? Van külön HDR és HDR+ beállítás? -
Swenk
aktív tag
válasz
mihaly13 #27950 üzenetére
Nekem ezt írták:
Menjen le a „Reset all” lehetőséghez és válassza ki.
- Menjen le és válassza ki a „Reset shop” lehetőséget.
- A TV zöld vagy fekete lesz.
- Kapcsolja ki a TV-t a távirányítóból, ha lehetséges.
- Húzza ki a TV-t 2 percig.
- Dugja be a tápcsatlakozót.
- Ezek után kövesse a TV telepítésének lépéseit.Nekem is jött be az, ami nálad, valahogy vissza lehet állítani, csak már nem emlékszem hogyan. azt tudom, hogy kattintgattam....bocs ezzel nem vagy kisegítve. Mi van, ha kíhúzod a konektorból?
-
Swenk
aktív tag
óóóó, köszönöm
-
Swenk
aktív tag
Frissítés után a fényerő beállítás csúszka mellett egy zöld falevél jelent meg. Valami energia takarékos beállítás lehet, de nem tudom kikacsolni, eltüntetni. Hogyan lehet? Köszönöm s segítséget.
-
Swenk
aktív tag
válasz
F.B.I. #27905 üzenetére
Én feltettem a C805-re már régebben a 098-at, de napjainkban utolérte az OTA-s 098-as frissítés, persze nem ajánlkozott az ota az ugyanolyan verzíóra, de igy most gyári szoftver van rajta.
Nekem nincs vele különösebb problémám,csak azért nem tudom teljes értékű média lejátszóként használni, mert sajnos nem tudja átereszteni az AVR felé True HD 7.1 hangot. Az meg nagyon gyakori. -
Swenk
aktív tag
Sziasztok!
A TV C805, a video forrás 2160, dovi, a hang dts x 7.1. , az avr tudja a dts x-et. Lejátszáskor mégis csak a dts 5.1-et adja vissza.Külső lejátszóval/ Homatics/ pure direct állásban is 7.1-et játszik le, használja a felső két hangszórót.
A tv nem tudja a dts x-et? 2 kodival /omega 21 és maven verzió 21/ és a vimuval próbáltam dts x 7.1 hangot előcsikarni.
Tapasztalatatok szerint lehet még valamit csinálni, vagy inkább hagyjam a fenébe a saját lejétszást a tv-vel? / pedg olyan jó lenne, ha működne...../ -
Swenk
aktív tag
A TCL C805 akkor sem szereti a THD 7.1-et, ha nem ő játsza le, hanem egy külső player csatlakozik hdmi-vel, és neki csak át kéne ereszteni a rajta lógó, alkalmas avr-re?
-
Swenk
aktív tag
Szerintetek van rá esély, hogy egyszer, valamikor Pl. a C805 le tudjon játszani egy THD atmos filmet?
Ehelyett tudja a DTS HD MA-t, ami azért kevésbé elterjedt. Amúgy a DTS Hd MA 7.1-nek van magassági hangszóró használata, a dolby-hoz hasonlóan?
Tudnátok esetleg egy olyan netflix, vagy prime, vagy hbo filmet, vagy sorozatot, ahol egyértelműen jön a felső 2 hangszóróból /TMR, TML/
hang?
Nem igazán hallom pl. egy netflix filmnél ezt, kicsit talán teresebb, de párbeszédek vannak középen, a frontokon jön a zene, esetleg hátulról egy ajtó becsapódás...
Nem tudom eldönteni, hogy a tv lejátszójával, beállításával van-e gond, vagy ez ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest