- Google Pixel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
soldi3r #35329 üzenetére
Ugyanaz a kép van akkor is, ha eMAG forgalmazást nézel. Csak ha saját készletről elfogy, akkor a forgalmazó változik. Ha megnézed más méretnél, eMAG forgalmazásnál, akkor ott is kint lesz.
De ez valószínű csak az eMAG hanyagsága, és akkor tényleg kiestek a promóból.
A TCL sem sokkal jobb. A One még mindig Vodafone.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
soldi3r #34650 üzenetére
Szerintem 2 hét múlva megérkezik, ha szeretnéd írok majd róla. Már ha addig ráér. Úgyis kért már storm3 is beszámolót.
Valószínű amúgy, hogy a gyárival megegyező minőség.
Korábban már rendeltem a nagyobb verzióból, ami gyakorlatilag a friss távirányító modell. Az minden szempontból megegyezik a gyárival. Össze is keverném őket, ha a gyárinál nem lenne az elemfedél alatt TCL logó.
Szerk.:
Nem tudom ott van -e méretezés, mert nem mindegyik eladónál láttam. Sok különbség nincs, de azért kisebb. -
kris07
csendes tag
válasz
soldi3r #32948 üzenetére
Igen, igen, már szétnéztem, sőt van is nekem egy olyan kütyüm, még régebben vettem, csak nem használtam, hogy HDMI be, HDMI ki és a kimenetnél ott egy 3.5-ös Jack (az eARC-ba kötném). Azt nem tudom, hogy működik-e, működne-e vele, rontana-e a képminőségen, így valószínűleg rendelek egy olyat, amelyik optikaiból csinál RCA-t és 3.5 Jack-et. De láttam olyat is, amelyik Bluetooth-on fogad és abból csinálja meg ezeket. Szerinted melyik lenne a jobb? Inkább a stabil vezetékes, vagy a Bluetooth-os? A menüben elvileg mindkettő féle felé lehet küldeni az audio jelet. És ilyenkor szólhat a tv-is, vagy csak ott jön a hang?
-
freeland0806
tag
válasz
soldi3r #32914 üzenetére
Nehéz dolog ez. Lehet, hogy nem jön ki több új halott pixel, de az is lehet, hogy fél év múlva jön majd és zavaróbb helyeken. Aztán a gyártó megvonja a vállát, hogy ez nem garanciális, határértéken belül van.
Viszont ott a másik oldala is a dolognak, hogy ha alapvetően a képernyővel elégedett vagy (nincs DSE, nincs felhősödés, stb) lehet, hogy a cserekészülék rosszabb lenne bizonyos szempontból. Pl rosszabb helyen van a dead pixel vagy a screen uniformity gyatrább. És lehet, hogy 3 készüléket is vissza kell küldj, hogy normális panelt fogj ki. Sajnos ezek mind benne vannak a pakliban és ahogy ezt írom jöttem rá, hogy ezzel baromira nem segítettem döntenivan egyfajta kockázatvállalás azzal is ha megtartod, azzal is ha nem. A Hisenseről én mostanában egyébként nagyon vegyes dolgokat olvastam, ahogy beleástam magam a témába. Nem biztos, hogy azzal jobban járnál
-
kris07
csendes tag
válasz
soldi3r #32807 üzenetére
Köszi a gyors összefoglalót!
Ahogy utólag kiderült, akkor ez AV bemenet, ez a 3.5 Jack és nincs akkor rajta analog audio kimenet, ami egy vicc ennyiért (legalább egy fejhallgató kimenet lehetne rajta, de az sincs). Összességében azért jó TV szerinted? 5 év garancia lökött az irányába. -
freeland0806
tag
válasz
soldi3r #32856 üzenetére
Egyébként ha fehér az egyik az simán lehet beragadt pixel. NAGYON ÓVATOSAN (úgy hogy nehogy megrepedjen a kijelző) ha megnyomod úgy hogy egy puha törülközőt vagy ruhát az ujjadra csavarsz lehet eltűnik. Nekem tűnt már el így, igaz csak ideiglenesen. Viszont a hiba az akkor is hiba. Ez nálam azt jelenti, hogy nem megbízható a panel és ki tudja később mi lesz. Én visszavinném, főleg a pixel policy miatt. Lehet, hogy több is kijön aztán visszadobják szervízben, hogy tűréshatáron belül van nem zavaró helyen.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
soldi3r #32811 üzenetére
Ott is van mellette, hogy AV adapter, de amúgy ennek egy-két eszköztől eltekintve nem sok értelme van. Normális, drágább átalakítók sokkal többet érnek, mint ezek az AV portok. Nagyon trágya lesz a minőség. Főleg régebbi eszközöknél. Pl. régi konzol.
De arra meg már inkább jobb, és olcsóbb is egy CRT. Meg akkor már kompozit helyett komponens kábel.
-
-
mikrofon
veterán
válasz
soldi3r #32601 üzenetére
Számold már össze légyszíves hogy hány rossz termék van itt a fórumon!
Mindig lesznek hibás készülékek minden gyártónál. Csak van ahol ez a minőségbiztosításon megbukik mert adott gyártó költ erre amit a vevővel megfizettet. Míg van olyan ahol kikerül a vevőhöz és neki kell visszaküldeni cserére a hibásat....
Illetve a hibás készülékek aránya sem mindegy.Ezzel továbbra sem azt mondom hogy nincs hiba és nem létezik...
De hogy ezzel paráztatnak itt emberek másokat az vicc....
Mint ahogy az is hogy ezen paráznak emberek és mindenféle teszteket csinálnak meg tésztábrákat nézegetnek.
Ahelyett hogy megveszik a kiválasztott TV-t, aztán az első 5 nap megnéznek egy-egy jó filmet, aztán ha rossz visszaküldik és újra rendelnek egyet. Ha meg jó, akkor élvezik az életet.... -
freeland0806
tag
válasz
soldi3r #32601 üzenetére
Egyetértek, de sajnos sok esetben ez a helyzet mostanában
itt a fórumon belül is vannak azonos típusú TV-k, van akinek első naptól kezdve borzasztó a panel, van akinek szinte tökéletes. És ez ráadásul még csak nem is márka függő. Csak egy példa: Philips 8118 nálam dirty screen effectes vertical bandinges, öcsémnek ugyanilyen TV-je hibátlan
-
gg72
veterán
válasz
soldi3r #32527 üzenetére
Hát jó kérdés, lehet. Korábban is linkelt már valaki tesztfájlokat (Dűne, A 3-test-probléma), nekem azokkal sem volt gondom, de ahogy írom, nem DV-ben mennek, hanem HDR10-ban vagy HDR+ ban. A TV belső lejátszójával viszont akadnak, ez tény, de azt is csak kíváncsiságból próbáltam ki.
-
kenicsab
tag
válasz
soldi3r #32472 üzenetére
Sziasztok!
Az egyik külfóldi fórumon olvastam, hogy Angliában a TCL elismerte a sw-s akadozást és a reklamáló tulajdonosoknak ingyen adnak egy G. chromecast-ot fájdalomdíjként.
Már többször volt szó róla, hogy akadásokra a külső dedikált médiajátszó a megoldás, ami azon is akad arra nincs megoldás az adott típúson belül. -
mrmft
senior tag
-
mikrofon
veterán
válasz
soldi3r #32472 üzenetére
Mert az hogy valaki felhívja vagy folyamatosan sulykolja az nem ugyan az. Főleg úgy hogy nem ismeri a körülményeket.
Alapvetően három hibába szoktak esni az emberek új TCL TV vásárláskor:
1. Az eddigi filmnézési szokásaihoz elég a saját hálózatuk sebessége és stabilitása, és internetszolgáltatásuk minősége. De amikor az FHD-SDR tartalom helyett 4K-DV+Atmos tartalomra áttérnek akkor kiderül hogy az eddigi hálózata és internete erre alkalmatlan.
2. Egyszerűen neki nem jön be ilyen nagyméretben és minőségben a mozis 24fps megjelenítés. Ilyenkor szüksége van a mozgás megjelenítés korrekciójára. Ehhez pedig jó kiindulás ha minden értéket középre állít, majd finomítja saját ízlése szerint. Amúgy ez lehet egy ilyen pont ami miatt neki nem való TCL mivel minden márka más mozgás megjelenítést alkalmaz és lehet neki másik, kifinomultabb jobban tetszik.
3. TCL-t vesznek mert olcsóbb a konkurensnél, ugyanakkor óriási elvárásaik vannak mert ha már ennyit pénzt adnak egy TV-ért akkor az tudjon mindent. Ezzel nem lehet mit kezdeni mert ők nincsenek tisztában a TV-k árával képességeivel
és ár-érték arányával.Annak viszont semmi értelme hogy a fórumtárs minden első HSz-re, probléma felvetésre ide írja hogy add el, mert sz@r a TCL
Ha így gondolja akkor minek van itt még? Minek olvassa a topikot?! -
ρσгτσ
addikt
válasz
soldi3r #32129 üzenetére
Eddig szerintem egyiknél sem volt ennyire "jellemző". De ott is lehet "csak" lefutott egy hibás gyártás. Több méretben is. Ezért érdeklődöm, hogy más mennyire elégedett.
Nálam például a kijelzőn lévő koszok elég érdekesek voltak C655 -nél. Mármint arra gondolok, hogy túl szabályosak, egymástól nagyjából azonos távolságra voltak egy vonalban, vízszintesen. Összesen 5 db. Meg valószínű az alatta lévő csík is ezzel összefügg.
Ezért az a tippem, hogy valami gyártósori probléma miatt volt, és nem Józsi koszolta össze a gyárban.
-
Qtya123
őstag
válasz
soldi3r #31907 üzenetére
Feltöltenéd drive-ra? Megnézném én is, de ezt írja, ha le akarom tölteni a linkről:
"Sajnos a fájl jelenleg nem tekinthető meg és nem tölthető le.
Mostanában túl sok felhasználó tekintette meg vagy töltötte le ezt a fájlt. Kérjük, próbáljon meg később hozzáférni a fájlhoz. Ha az elérni kívánt fájl különösen nagy méretű, vagy túl sok személlyel osztották meg, a fájl megtekintése vagy letöltése akár 24 órát is igénybe vehet. Ha 24 óra elteltével sem tud elérni egy fájlt, lépjen kapcsolatba a domain adminisztrátorával." -
ρσгτσ
addikt
válasz
soldi3r #31857 üzenetére
Én jelenleg, ha mini LED -et keresnék, akkor a 765 -öt venném.
Mióta okos rendszerek vannak, azóta kétséges, hogy egy készülék okosító nélkül kibírja 10 évig. Ezzel szerintem érdemes számolni. A szoftveres támogatás hiánya miatt (gyártó és app fejlesztők). Plusz arra is van esély, hogy egy idő után már nem úgy működik az OS, ahogy kellene.
Az meg hogy a mai TV -k hardveresen bírni fogják -e 10 évig jó kérdés. Szerintem nem.
Szerk.:
Jah és itt van a TCL promóciós oldala. Itt megtalálod a feltételeket, szabályokat.Mind a három készülék benne van, de nem mindig naprakész a pdf, ez már korábban is kiderült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest