- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
gab1ka #35731 üzenetére
Azért a modem jelerősség nem feltétlenül azonos a TV-be érkező jelerősséggel, hiszen nem biztos, hogy szimmetrikus osztó van beszerelve... Másrészt az nem mutatja a jelminőséget. Arról nem is beszélve, hogy nem kötelező, hogy TV előfizetés esetén legyen modemed... Mi van, ha nincs internetem? One (volt Vodafone/UPC) területen csak TV előfizetés esetén bejön a koax és kész... Nincs rajta semmilyen eszköz. Földfelszíni adás esetén pedig pláne.
Az egyéb forrásokról beérkező jel pedig pont azért lenne lényeges, hogy a médialejátszót biztosan jól állítottam-e be. Mondjuk Kodi (AmLogic box CoreELEC-el), de azért az lenne a biztos, amit a TV lát belőle, hiszen bármilyen konvertálást is elkövethet (persze passthrough van beállítva). Vagy akár használhatom a Google TV-s Kodi-t is. Az nem feltétlenül állítható olyan részletességgel és nem is biztos, hogy kiírná a tuti kimeneti adatokat...
Eddig ezeket minden TV-men meg tudtam nézni, azért merült fel kérdésként. -
gycs02
tag
válasz
gab1ka #35520 üzenetére
Sziasztok!
Köszi Mindenkinek.
Majd csak holnap leszek otthon, hogy tudjak vele foglalkozni.kenicsab:
Nem aktuális, hanem minden jelforrás van beállítva.nicu71:
Bocs, ha egy kicsit értetlenkedem, úgy hogy én kérek segítséget.Mi köze lehet a PLEX-nek ahhoz, hogy a TV nem a beérkező adás minősége alapján állítja be a képbeállításokat? S melyik rendszert indítsam újra?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #35061 üzenetére
Elsozor is meg kell nézni milyen muszerrel mertek őket. Ha csak egyszerűbb colorimeterrel az nem a valóságot tukrozi. Ha nem megfelo spectroval akkor az megint nem a valóságtól tükrözi.
Szóval nagyon nem mindegy milyen műszereket használnak a teszt során, van amikor műszerek között felta 4-6 eltérés is van. Nemsokára lesz róla youtubeon video
Akkor úgy fogalmazok, hogy általában kekbe húznak a miniledek, ha nem is ennyire de akkor is. Sony miniled tvvel még nem találkoztam így az lehet hogy sárgába húz.
Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy a nagyoknak, főleg külföldön nem ritka, hogy tesztre elokeszitett tvket adnak
-
bnorci71
addikt
válasz
gab1ka #34774 üzenetére
ja csak ugye a doboz teteje volt kinyitva hisz úgy volt rajta, ha lerakom a földre fejjel lefelé a tv-t hogy áll meg amíg a dobozt ráhúzom majd meg is kellene fordítani amikor is a maradék 10cm- szabadon megteszi a dobozba.....
75"-nál már a dobozt kellett leemelni de a tv állva maradt szépen a doboz alján a hungarocellbe mert így van kitalálva -
freeland0806
tag
válasz
gab1ka #34336 üzenetére
Próbáltam azt is semmi hatása nem volt a villogásra. Igazából lehet ez is szoftveres, de ezt már nem kockáztatom inkább. Az akadással még együtt tudtam volna élni játékmóddal a szép képe miatt, habár azért hagy némi kívánnivalót maga után ez a dolog is, sőt.. de ez volt az utolsó csepp, hogy már attól is félni kell, ha játszok egy olyan játékkal aminek a kontrasztja vagy a fényereje nem tetszik neki akkor elkezd vakuzni a háttérvilágítás. December 11től van nálam a tv, ezalatt az idő alatt minden második napra jutott valami kellemetlenség. Nem merem megtartani, szervíz is lutri ahogy itt olvastam (és nagyon köszönöm aki leírta, hasznos infó volt)
-
ρσгτσ
addikt
válasz
gab1ka #33920 üzenetére
Másnál érezhető az a probléma, amit többen is írtok. Xbox -on is. Tehát létező jelenség.
Az én esetemben azért volt érdekes, mert 412 -es FW -nél nálam megszűntek filmek alatt beakadások is. Legalábbis egyelőre, amit eddig megnéztem.
Ezért voltam kíváncsi erre a jelenségre is.
Szerk.:
Egyébként így egyre érdekesebb a dolog, és most már tényleg teljes káosz ez a TCL szoftver téma. Van akinél jó, van akinél nem. Van akinél egy FW -nél megjavul, van akinél nem... -
ρσгτσ
addikt
válasz
gab1ka #33910 üzenetére
Konzolon ez így működik. Azt írja ki, amit maximálisan engedsz a kimeneten. Illetve ahhoz közeli változó értéket. Nem tud többet.
A konzol azért pont jó erre, mert fix. 60 fps a játékok töredékénél működik. 120 fps szintén. Pontosan ezért vettem elő a Stalker 2 -t, mert annál meg ordenáré módon változik az fps. Így ilyen hibának ki kell jönnie, ha valakinél nem jól működik a TV.
Ahogy feljebb másnál is képi anomáliák lesznek. Amiért egyértelműen a TV a hibás.
-
Qtya123
őstag
válasz
gab1ka #33858 üzenetére
Nekem annyira friss vásárlás a TV, hogy lehet én nem is találkoztam a V028-al, vagy ha az is volt rajta még gyárilag, akkor azt rögtön "buktam", mert a beüzemelés után azonnal frissítette magát V135-re.
Amúgy az említett Venom akadás dolgot a DV világos módban állítás megoldotta. Azzal tökéletes. De érdekes, mert másnál meg pl a 3 test sorozatot oldja meg, nekem meg ott maradhat DV sötét, csak újra el kell indítanom a videót.
Majd lassan itinerrel ülök le filmezni:
1. film: itt indítsd újra
2. film: itt DV sötét jó
3. film: itt DV világos jó
4. film: itt DV sötét-világos oda-vissza váltás jó"Az külön megmosolyogtató hogy szépen lassan már nem is a tévé hibás hanem a filmek."
Nyilván van olyan, hogy egy release tényleg rossz. De igen, volt itt már minden. Rossz a film, az internet, a router, a felhasználó szeme, a kábel, a külső lejátszó, a felhasználó túlzott igényei, a releaser, a 24 fps, minden és mindenki, csak a TV nem. A 24 fps-t ugye már fentebb többen cáfoltuk, de szerintem ezek után, hogy a DV sötét-DV világos megoldja pl a Venomnál is az akadást, nem kell tovább ragozni, hogy nem ez a probléma------>(vagy ott is a szemem a baj, DV sötétnél zavar a 24 fps, DV világosnál nem látja a szemem...
).
-
Hiei555
aktív tag
válasz
gab1ka #33531 üzenetére
Hát igen csak pont az lenne a lényeg konzolon is meg PC-n is ha már van VRR/freesync/Gsync hívjuk aminek akarjuk ugyan az hogy szabadon menjen az FPS próbáltam Horizonban ps en tükör sima gyönyörű de amint lemegy 50-70 közé egyből észreveszem+én úgy vagyok vele ha már van ekkora nagy tv-m akkor nem 1080p ben szeretném (PC-n legalábbis) csak sajnos úgy nyilván nem fogja bírni a 120fps-t hanem 55-60 körül mozog ott meg szar lesz ugye VRR nélkül meg darabos ugyan úgy...Közben nézegettem ezeket a samsungokat h mit lehetne ac765 helyett akkor venni de pl van ez [link] de ez meg ilyen WOLED-es nem QD-OLED...
-
kenicsab
tag
válasz
gab1ka #33324 üzenetére
Bocsi, pontatlan voltam,
égész pontosan 5:51-6:02 amikor a drón követi a ladát akkor jobbra pásztázáskor amíg a horizon megjelenik,
enyhén szaggatt ill vibrál a kép.
Pc - Nvidia - Samsung FHD monitor!#33329Qtya123
Nem , ez így nem igaz nálam is azok a jelenetek akadnak amik a többiek által leírt és említett, azzal a kivétellel, hogy külső eszközről kevésbé,
pl Vérapó csak tv
3 test pr. csak tv -
MEXX_85
tag
válasz
gab1ka #33190 üzenetére
Úgy akartam multheten de csak 1db 65c765 - t sikerült megnezni.. Szerintem esélytelen a 2 típust egymás mellett látni.. Pedig könnyebb lenne a döntés.. Valószínű.. Oledd2l össze nézve mert az volt mellette... Nem volt akkora difi hogy az oledet válasszam.... Szarabb biztos nem lehet a c855 mint a c765.. C765 színei nagyon bejöttek.
-
MEXX_85
tag
válasz
gab1ka #33184 üzenetére
Sajnos én álltalában bele nyúlok mindenből a gyári selejtbe..
Szóval bevilagitas.. Homogén fehérnel foltosodas.. Mindennel volt bajom.. Samsung.. Philips.. Lg.... Most a Tcl győzött meg nagyon... És bízok benne hogy nem lesz vele baj. Bármelyikre is kerüljön a sor a 2 típusból.. Persze feleslegesen nem fizetek ki 200 e ftot én se.. Ha nem kapok érte érdemleges dolgot... Akkor veled együtt +2 a c765 re...
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #32899 üzenetére
Pedig csak colorimeterrel kalbralni olyan mint vakon célba dobni. Fentebb bizonyítottam meresekkel. Nem 0.5 és 1 deltae elteresrol van szó, hanem akár 4-6rol is..az nem számít mit látsz és szerinted mi a fehér, ebbe sok fotós is belebukott, hogy ami szerinte fehér volt az vissza mérve deltae 6 volt. Itt az országban kevesen láttak valóban kalibralt képet, még akkor is ha azt hiszik hogy igen.
Filmeseknél, profi helyeken is olyan félre kalibralasokat látok, hog, csak lesek mint a moziban, hogy dolgozhattak eddig így, -
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #32871 üzenetére
Meg ajánlom figyelmedbe ezt is, 2 több millios műszer közötti különbség, az egyik referencia a másik nem. Na most profilozatlan colorimeterrel ez a különbség még nagyobb is lehet. Ehhez képest egy netrol letoltott mehfelelo muszerekkel elveszett bealllitas sokkal jobb.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #32871 üzenetére
Pedig jobb lehet így eredmény, mint nem megfelelo muszerrel. Valószínűleg nincs miniled korrekcip sem a colorimeteredhez, ha még lenne is mint a c6 hdr-hez, akkor is deltae 3 lenne az eltérés vele együtt referencia muszerhez képest.
Előbb linkeltem a magyarázatot, hogy mekkora hiba csak colorimeterel nekiállni, de itt van mégegyszer, mérésekkel bizonyítva: [link]
És itt a mérés, hogy egy az adott tv-hez készült beépített korrekció mennyire nem ér semmit:
A reference méter egy jeti spectro, a profiled meg c6 hdr5000 beépített miniled korrekcióval, még így is majdnem deltaE 3-at hibázik a colroimeter. Na már most ha neked nem c6-od van és gondolom hogy nem, hanem egy xriteot használsz amihez talán még beépített miniled korrekció sincs, Nálad még nagyobbak lehetnek az eltérések -
boborján2
senior tag
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #32218 üzenetére
Én is remélem
, de látszik hogy nem a szakmai tesztekre van igény, általában én kapok meg mindent utoljára, ami azért bevallom hogy elég elkeserítő, főleg úgy hogy nekem kb 100-szor annyi munkám van egy tesztben mint egy bemutatóban.
Ami további szégyen, hogy pl a mostani c4 amit kaptam tesztre, előttem járt vág masik 5 emberkénél és összesen 5 óra volt a tv-ben, komoly tesztnek vethették ala
A tv forgalmazót egy valami érdekli, a nézettség, még ha orbitális nagy baromságokat mondanak a videóban akkor is
-
ρσгτσ
addikt
válasz
gab1ka #32216 üzenetére
Az összehasonlító videókat általában felesleges is megnyitni. Többségük hülye hozzá. A másik részük pedig általában fizetett. Van egy csomó olyan videó is, amin tökre látszik, hogy el van állítva egy-egy TV csak azért, hogy a másik jobban nézzen ki.
Van talán 1-2 százalék, amivel érdemes foglalkozni, csak ezeknek a jelentős része más régióban tesztel, így könnyen lehet, hogy az ottani TV -ben más panel van. Pl. Samsung TV -nél ez simán előfordul, mert ők szoktak variálni a panelekkel.
Zsolt amúgy jó arc. Általában azért szeretik az emberek, mert az átlaghoz szól és úgy magyaráz. Akinek nagyjából kínai, ami általában ilyen fórumokon elhangzik egy-egy hozzászólásban. És ugye mondani sem kell, hogy ilyen emberekből van több.
A teszt szót sűrűn használja, mert az átlag embernek ez az. Meg gondolom keresésnél is előkelőbb helyre kerül a videója. Aki már egy kicsit jobban ért hozzá, annak kevés.
Tehát való igaz, és ezt én is aláírom, hogy ő inkább ismertető, bemutató videókat csinál. Nem teszteket, hiába írja oda.
Ettől függetlenül én csípem. Nem csak a korábbi, tényleg szakmai tesztjei miatt, hanem mert volt pár termék, amit rajta keresztül ismertem meg. Pl. Xiaomi smart home cuccok.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
gab1ka #32213 üzenetére
Zsolt jó újságíró, itt PH! -n is volt házigazda korábban. Kedveltem az írásait. De valóban inkább bemutatói vannak, nem teszteket csinál.
Szerk.:
Vagy inkább úgy mondanám, hogy most már nem igazán a tesztekről híres, hanem az ismertető/bemutató videóiról.Amúgy ő volt Legendd.
-
Celtis
veterán
válasz
gab1ka #31558 üzenetére
Már írtam mit szeretnék. #31349
Felmerült, hogy megpróbálok egy másik TCL-t, hátha most belenyúlok egy jól működőbe, de elment tőle a kedvem. Most még kérdés, hogy az emagnál mire jutok. Nehogy ragaszkodjnak az azonos típusú készülékcseréhez pénz vagy levásárlás helyett. -
Theseus
csendes tag
-
Qtya123
őstag
válasz
gab1ka #31227 üzenetére
Lehet jó irányba tart a gondolatmenet! Sdr és HDR tartalmakkal sosem akadt be egy pillanatra sem a kép.
Este megnézem a 3test kérdéses jelenetét nem Dolby Vision formátumban. Egyszer már néztem, akkor tuti nem akadt, de akkor még nem volt ismert ez az előtte elindítom, majd utána ha újra, akkor már nem akad dolog. Így lehet hogy akkor nem hidegindítással próbáltam.
Este írok.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
gab1ka #30603 üzenetére
Utánanéztem ennek, hogy miért nem jelenik meg a Display menü, de a lehetséges megoldások egyike sem jelenítette meg ezt a pontot.
A 3D Settings menün kívül nincs több. A Preferred gpu pedig nálam mindig az NVIDIA.De mivel mint írtam is, az NV driver frissítése megoldotta ezt a problémát, úgyhogy alapvetően ez lehetett a háttérben. Ennek fényében, hogy nem jön be a Display menüpont, már nincs jelentősége, per pillanat, ugyanis már most a játékok is abban a felbontásban futnak, amit én állítok be.
A laptopra kötött TV-t úgy használom, hogy csak azon legyen jel, nem klónozom.
A HDMI kábel egész biztosan nem 2 vagy 2.1, mert van ez már vagy 10 évesDe egyet beszerzek majd, jó, ha van otthon.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
gab1ka #30596 üzenetére
Égen-földön kerestem az Nvidia vezérlőpultban a Képernyő menüt, ahol a felbontást lehet állítani, de az a menü nem jelenik meg, ott csak a 3D beállítások találhatók. Ennek utánanéztem a neten és ha jól értem, akkor csak abban az esetben jön elő, ha a monitor/tv az Nvidia kártya HDMI portjába van kötve, de mivel a laptopon csak egy HDMI van és az az integrált kártya portja, így ezt a beállítást nem is tudom előhozni. Mire ezen a témán átvergődtem, közben a háttérben feltelepült a legfrissebb Nvidia driver, gondoltam teszek egy próbát, de nem igazán bíztam benne. Aztán láss csodát, a FC4 végre simán futott! Több se kellett, megnéztem a COD-WWII-t és bár átváltott ismét 4K felbontásra, de a játék beállításaiban is ez látszott és le tudtam venni fhd-ra, majd ott már engedte a 60hz-t, így már az is tökéletesen futott, sőt, még a game módot is ráengedtem, amivel még annál is jobb lett. Itt viszont, ha 4k-ra teszem, akkor csak 24hz engedélyezett, ebben az esetben lehet szükséges akkor tehát egy 2.1-es HDMI kábelre? Ahogy néztem a játékot, még így is aránylag jól futott, lehet, hogy a ház magasabbra állítása javítana teljesítményén.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, sok új dolgot tudtam meg és végül a probléma is megoldódott! Így, hogy rendben működnek a játékok, már valószínűleg lesz értelme beszerezni a Vhiktor-féle játék beállításokat is a többivel együtt és úgy már szerintem tökéletes lesz a végeredmény.
Láttam, hogy nem rég egy fórumtárs megosztotta a C805 143-as FW elérhetőségét, mit lehet róla tudni? -
belan
addikt
válasz
gab1ka #30565 üzenetére
Pár dolgot így állítottam be mert nekem így jobban teszik ez nem építő kritika mindenki úgy nézi ahogy akarja nekem így jobban teszik , mint a fátyolos fakó kép ! De ízlések és pofonok ezért van a tv hogy mindenki úgy állítsa be ahogy akarja csak egy kérdés volt a gamma ennyi ezért nem kellet volna neki regényt írni nem kell más felet ember pálcát törni midenki úgy nézze ahogy jó neki de már meg szoktam sok hasonló fórumok tele vannak okoskodó minden tudó emberekkel részről téma le zárva jövőben nem szeretnék ki oktató írásokat ! Én se oktatók ki senkit ! Max le írom mi véleményem !
-
Volband
tag
válasz
gab1ka #30457 üzenetére
Hétvégén már lecsaptam rá 260-ért, csak azóta felfigyeltem ezekre a változásokra, és nem csak emagon. Előző héten még az Alzás 330 000 volt az egyik legdrágább ajánlat, én pedig azon filóztam, hogy 260-ért rendeljem az aquáról (3 év gari), vagy 290-ért az emagról (5év gari). Emagnál teljesen elszállt az ékszíj, de aquán is 370 már. Az árukeresőn feltüntetett oldak közül ár/érték/jótállás szempontjából az (egyelőre) változatlan alzás ár most a legjobb.
-
Robi730
csendes tag
válasz
gab1ka #30216 üzenetére
Köszi.Igen azt tudtam hogy csak 60 hz.De nem is zavarna.Viszont most átdugtam másik HDMI csatlakozóba.Ott nem is működik RGB hdr módban csak yuv 4 2 2 .Ezért kell a 2.1.Viszont akkor ezek szerint egyik sem rendes 2.1 es kábel.Mert a 2.1 csatlakozóban ugyanazt csinálja az ezeréves kábellel mint a gyárival.Ez több mint érdekes
-
gab1ka
senior tag
válasz
gab1ka #30215 üzenetére
Kis keresgélés után:
"The panel on the TV is a 60hz panel, so while it does say 120hz on the box, it’s not a true 120hz. Using Dual Line Gate technology, the TCL C645 can push its 60hz panel up to 120hz, but at the cost of vertical resolution. This means it will deliver a 2K resolution at 120hz instead of its usual 4K."
Tehát ez a tévé nem 120hz-es, azaz pontosan tudni kéne hogy a ps5-öt milyen felbontásban és hány hz-en akarod használni. 4k60 vagy 4k120-ban? Utóbbi nem fog menni a fentiek szerint, a 1080p@120hz támogatott, azaz az érthető hogy jó, illetve nem is olyan meglepő hogy anomáliák vannak amikor valami plecsni szerint támogatott, de valójában mégse stb..
-
Robi730
csendes tag
válasz
gab1ka #30213 üzenetére
Elvileg a többi HDMI nem 2.1.De ugyanazt csinálja már próbáltam.Most bedugtam egy ezeréves kábelt ami tuti nem 2.1-es és ugyanazt írja . RGB hdr módban fut.Ami elvileg lehetetlen ha nincs meg a sávszélesség csak yuv 4 2 2 ben mehetne bekapcsolt hdr mellett.Én már nem értem ezt a tvt.A régi Sonyval nem volt ilyen gond.Csak azt sajnos a kutyus hazavágta
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #30067 üzenetére
Én erre reagáltam. És erre linkeltem be a displayninja cikket. Való igaz, hogy nem rtings videóban volt.
Mondjuk engem egyáltalán nem érdekel, hogy máshol miket írnak, ha én mást tapasztalok.Te sem akartal megbantani, én se Téged ez a lényeg.
Illetve az, hogy a vrr flicker még egy azon modellen belül sem jön mindig elő.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #30062 üzenetére
Nincs kedvem most végignézni megint a videót hogy hol hangzik el benne, de én úgy emlékszem benne van vagy ha nem ebben akkor azokon a linkeken amit korábban linkeltél (szerk: nem Te linkelted hanem valaki más, talán displayninja vagy tftcentral cikk volt).
Hova tovább én sem tapsztaltam eddig, pedig jó pár tv megfordult nálam.
Még szép, hogy tudom mi az a VRR, többek között 6 évet dolgoztam játékfejlesztésben is.
Attól hogy ingadozik az fps az még önmagában nem indokolja ezt a jelenséget. Ezért ez lehet render hiba is, ha render hiba akkor minden tv-nél látszódnia kell (ha csak adott játéknál jelentkezik akkor megintcsak lehet render hiba), esetleg lehet a panelek közötti szórás is (ez egészen jó magyarázat arra, hogy ugyanazon modellek közül miért nincs mindegyiknél jelen). Illetve még az is lehet, hogy néhány tv kikapcsolhatatlan interpolációt használ és ez okozza a problémat. Valamint gamma oivershoot is lehet, de akkor ez nem csak VRR esetében kellene hogy jelentkezzen, hacsak ott nem viselkedik máshogy a panel.
A lényeg, hogy amik eddig nálam voltak teszt tv-k azokon ezt nem láttam, pedig mindegyiket megnézem ugyanezzel a jelenettel.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #30058 üzenetére
Én tudom mi az a VRR, csak azt írtam, hogy teljesen mindegy mekkora frissítés mellett van mérve a fényerő, ugyanis a fényerőt ez nem befolyásolja.
VRR filckeringnél valamiért a fekete közeli részek fényereje megemelkedik rendesen egy egy pillanatra, ez okozza a villódzást.
Egyébként abszolút nincs benne egyetértés mi okozza, még ha jól emlékszem Te is linkeltél pár írást, ott is össze vissza beszélnek és találgatnak, hogy vagy ez vagy az. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #30055 üzenetére
RTINGS is írja (illetve videója is van róla), hogy nem jelentkezik mindegyik tv-nél, még adott modellen belül sem.
Akkor lehet a szerencsétől függ, hogy hogy sikerült éppen legyártani az adott panelt.Többször megmértem már, egyáltalán nem számít, hogy fix 24, 50 vagy éppen 120 Hz a képfrissítés (de mondhatnám a felbontást is), ez sem a fényerőbe, sem pedig a kalibrációba nem szól bele. Ha meg VRR alatt éppen számít, akkor szarul van implementálva.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #30047 üzenetére
Az is dokumentált, hogy ha van 10 db ugyanolyan tv-d, akkor sem érinti mindegiyket, van amelyiken látszik van amelyiken nem.
Ez nem olyan, hogy elsiklasz felette és nagyítóval kell nézni. Ha látszik egyértelműen látszik.
Egyébként továbbra is benne van a pakliban, hogy a játék engine és a VRR hibás implementációja okozza, csak van olyan tv ami elfedi míg más nem, pl itt nagyon fontos, hogy milyen a fekete közeléi részletek megjelenítése/kezelése. -
ρσгτσ
addikt
válasz
gab1ka #29970 üzenetére
Viszont drágább mini LED TV -k mellé fel lehet írni, hogy nagyobb lesz a fényerő, mint OLED -nél. Attól függ melyiket veszed. Persze akinek ez fontos. Mert ilyen is van.
Egyébként meg szerintem képminőségben, betekintési szögben az OLED a király.
Beégéstől meg már szerintem annyira nem kell tartani, mint régebben. Feltéve, ha nem nézed 24/24 -ben a CNN -t maximum fényerőn.
-
szaki58
aktív tag
válasz
gab1ka #29964 üzenetére
Köszönöm! igazad van, a jó OLED a csúcs. Nekem nincs, de sok helyen járok, és ebből adódóan találkozom sokfajta készülékkel, rosszal is. Szerencsére, ha aktuális lesz a vétel, vissza tudok menni ezekre a helyekre egy komolyabb szemlére.
Igen, a jó OLED képe nagyon szép. Tipustól és kortól is függhet a képe.
Igen, várom az infókat a 855-ről, de nem nagyon csordogál. Egy 600 ezres Samsung OLED-hez volt mostanában szerencsém. nem volt számomra meggyőző. Érdekes, hogy meg szerettem volna venni a tipust, intéztem a papírokat, és közben bekapcsoltam a saját tv-met. Az ügyintézés leállt. Az öreg Sony olyan képet produkált, ami miatt nem érte volna meg a csere. Talán csak a méret miatt, lett volna jó. Természetesen jobb volt, de nem annyival...
Ugyan, azt mondtam, de nem zárnám ki az OLED-et. Ki tudja még. Sajnálom lecserélni a mostanit, de el jön az idő, amikor bekattanok.
Jó volt az infó, amiket mondtál. Kritikusabban fogom nézni ezeket a dolgokat. -
st6969
őstag
válasz
gab1ka #29940 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdezem a local dimming zónák számával kapcsolatban: ha a 805-nél a fekete az tényleg mély fekete, annál hova tud még feketébb lenni? Meg a kijelző is homogénnek tűnik (én csak vaksötétben filmezek, és így is tökéletes élményt nyújt a fekete tekintetében), így mit tesz hozzá a még több local dimming zóna (tényleg érdekel, nem vagyok hozzáértő)?
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
gab1ka #29892 üzenetére
Min 3.5 méter, és csak netflix meg a médialejátszója megy ( néha a külső 4k lejátszó) ---kábel tévét csak akkor mikor a hibákat jelzik a tulajok ,hogy az enyém mit produkál
Hasonlítani a képét meg csak a Hisense 55" U8qf hez tudom ,arányaiban ugyan akkorában látom (2m)---nekem mindkettő jó ,a c805nek jobb a feketéje, de jóval több is a zónája ---amelyik HD adás nem szép ,az mindkettőn olyan
Az a baj hogy az az LG 75ös( sima direkt led 4k, 350fényerő ----belépő szint) amit a TCL váltott ,azon is csak mozizva volt igazán,már nincs nálam hogy hasonlítsam a kábeltv-t---amúgy ha a Hisense u8kq-u7kq-u8hq 75ösben nem IPS paneles lett volna most az lenne
nem mertem látatlanba bevállani a sötétben rosszabb feketéjét,kontrasztját
85ösben ezeket venném az biztos
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
gab1ka #29875 üzenetére
Bocs rosszul fogalmaztam
az persze nagy hiba amit írsz igen ---én inkább ,nem tudom jól e fogalmazom ,a részletességre ,élességre gondolok inkább a felskálázásnál---egy alapban 4K videóhoz képest --olyan "kép hibára"
Mást meg én nem veszek észre , de lehet te látnád nálam is
Amúgy olyan hiba nekem is volt a 098 nál ,és az is a külső 4K lejátszóról ,hogy kamera váltáskor pár tized mp után "kiszínesedett" a kép ---de hdmi bemenet váltás után ez se lett,meg azóta se produkálta annál a természet filmnél ---és nálam semmi nincs alapban ,az van amit a gyártó beállított, arra már nem emlékszem mit kapcsoltam rá plusszban
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #29379 üzenetére
Pontosan milyen Samsung tv-d van most? Úgy könnyebb segíteni.
A 805 tudja a kadenciaheley lejátszást belső appokkal és külső forrásból is, nálam nem volt akadás, frame drop stb.
A 144 Hz lehet csak trükközve fog menni, videókártya függő is, egyedi felbontást kell hozzá létrehozni. 120 Hz viszont atom stabil.
A 805 a TCL belépő miniled tv-je, ha jobb kell márkán belül ott van a 845 vagy a tavalyi 835, 935.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #29371 üzenetére
Ami még fontos, hogy TCL tv-n nem tudsz állítani HDMI ranget ha erre lenne szükséged (bár tökéletesen kezeli automatán), de ha mégis szeretnéd nem fogod tudni manuálisan állítani.
Egyébként PC-ről nem célszerű limited jelet küldeni, de ez már off téma.Ja, ha pc-vel is használod, akkor a videóm kikerülése előtt megosztom Veled, hogy PC módban nincs local dimming.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #29371 üzenetére
Normális válasz volt. De döntsék el a többiek.
Ha nem volt normális akkor elnézést, ha az volt akkor Tőled várom ugyanezt.A végére még egy jó tanács. Szerintem ne vegyél TCL tvt, mert biztos vagyok benne hogy nagyítóval fogod keresni a hibákat, sőt lehet hogy pont szerencsétlenül jársz és egy hibás darabot fogsz ki.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #29368 üzenetére
Nem értem a sértődést.
Abszolút normális választ kaptál, ráadásul szinte azonnal.A cal night és cal day is csak ugyanolyan képmód mint a többi, ugyanúgy felül írod. Nincs különbség. Persze megértem, ha valakinek több képmódra van szüksége, nincs ezzel semmi baj. A lényeg az, hogy nem igazán vesztesz vele semmit.
Az LD lehet user error is és fw hiba is. Én a C805 teszt alatt nem találkoztam ilyennel. Az LD-n sok mindent nem lehet állítani, 3 szintje van. A többi beállítás viszont okozhat ilyen hibát.
Lényeg, hogy én gyári mozi módban sem találkoztam ilyen problémával.Értem én, hogy meleg van, mindenki nyűgös, én is, de azért gyerekek ne már...
-
Lackó1984
tag
válasz
gab1ka #29345 üzenetére
Nincs itt semmi mizéria.
Az egész világ tele van ilyen hibás TCL TV-kel. Szerintem nincs náluk minőség ellenőrzés, vagy nagyon felületes.
Ha szerencséd lesz örülj neki. Nem véletlenül "olcsók" ezek a tévék.Samunál is van gond bőven. Egy QN85-öt azért küldtem vissza azonnal, mert nem kapcsolódott wifire. Aztán egy QN90-et meg azért, mert állandóan ledobálta az ARC eszközt magáról.
Utána vettem LG-t és minden rendben. Eddig ez az egyetlen márka, amiben nem csalódtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged