- iPhone topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rhino666
addikt
válasz
bitpork #59873 üzenetére
Gondolom a bank is azzal védekezne, hogy bocs, VÉLETLENÜL ez az üzletpolitikájuk, nem ők tehetnek róla, SŐT! A csúnya állam bácsi kényszeríti őket, hogy 1500Ft legyen külföldi kétlépcsős utalást fogadni. Kár védeni őket, annyit kérnek el ezért, amennyit nem szégyellnek - és ezek szerint nem szégyellnek elkérni érte mennyiségtől függetlenül sokat. Ha nagyon akarnák, nyilván 1%-ban is meghatározhatnák a fogadás költségét, vagy akár 0Ft-ban. Ehhez sok köze nincs az államnak, tekintve hogy nem létezik erre vonatkozó törvény.
Szerk:
(#59874) hodigy: Egy 0-tól (Burger King) 10-ig (Kapca) terjedő skálán hanyast adnál rá?Vigyázz, 7-es fölötti nem létezik.
-
Rhino666
addikt
válasz
bitpork #59870 üzenetére
És ez megmagyarázza azt, hogy miért lett kevesebb pénzünk, amikor kaptunk? És mi véd meg attól, hogy valaki a külföldi Eurós számlájáról elkezdjen -s átutalásokat indítani és költségből nekem 120k veszteséget okozzon?
Felőlem csődbe is mehetnek a bankok, úgyis túl sok van belőlük (van az OTP, meg 10 amatőr valami, meg még vagy 30 említésre sem méltó próbálkozás). De az, hogy a FOGADÁS költsége magasabb lehet, mint a fogadott összeg, az nagyon nincs rendben.
Szerk:
(#59871) Polemius: Csavarker a Brüsszeli krt. 16. alatt? Nem új versenyző, de ott elvileg filléres, jó minőségű munkaruhák vannak. -
-
veze
őstag
válasz
bitpork #54304 üzenetére
de most a kutyanyiró vágófejekről volt szó elsősorban, azok már olyanok, nagyobbak, anyag van benne, súlyuk van..
A kulcskérdés meg ott van a soraid között..
mindennek ára van..
jó pénzért minden megoldható.. a rowenta viszi, a fodrászé meg akadozik.
nyilvan olcsobb fejjel/géppel dolgozik.dying_stara vágófej 8-10k önmagában egy ilyen készüléken, ha pótolni , vagy cserélni akarja ( más méretűre) A nagyságra is terjedelmesebb mint egy hajvágó kés és sulyra is többszöröse.
A finommechanikai acél ötvözetek se a legolcsóbb gyártástechnológiai folyamatok eredménye, már ott elkérik ennek az árát rendesen..
és nyilvan nem önköltségi áron gyártanak vágófejet sem belőle, mert hát a haszonnak meg kell lenni
Szóval szépen húzza mindenki a magáét belőle, (beleértve a kereskedőt is) és a végén ennyi lesz
Abban igazad van hogy drága. De mezei hajvágóval összehasonlítani sem érdemes, mert olyasmiket képes megcsinálni amit azok nem. -
veze
őstag
válasz
bitpork #54300 üzenetére
Számít a súly , bizony .. Rick4 arra érti, hogy egy ilyen megfelelő kialakítású fej bizony nem 2dkg, hanem súlya van és pusztán annak a mozgatásához nem elég már egy hajnyíró teljesítménye főleg ha még szőrrel is találkozik
Kutyanyíró kéne a szakálladhoz, az ledarálná egykettőre -
ebegab92
senior tag
válasz
bitpork #53797 üzenetére
A 100-as alapú 15-ös szórás mellett a 135+ az emberiség 1%-ára jellemző. Vannak még finomabban mérő tesztek, de ott meg már olyan kicsi a taglétszám, hogy alig van értelme a tagjának lenni, mert itthon kb. ha páran kitöltötték. A Mensa HungarIQa-ban az a jó, hogy viszonylag sokan vagyunk, van egy aktívabb közösség, akikkel jó időnként találkozni. Itt is lehet találni olyan embereket, akikkel akár barátságot, párkapcsolatot(-->házasságot) lehet találni, de olyanok is vannak, akikkel nem egy hullámhosszon van az ember. Többen is vannak itt, akik itt találták meg életük párját.
-
-
ebegab92
senior tag
válasz
bitpork #53784 üzenetére
Kiemelném még, hogy az intelligencia nem egyenlő az okossággal, amit a nagy lexikális tudással kötünk össze, ugyanis az intelligencia nem ez. Az intelligencia áll egy krisztalloid és egy fluid intelligenciából. Előbbi a már korábban szerzett felismeréseket, problémamegoldásokat jelenti, azaz egy ugyanolyan szituációt másodjára, harmadjára már könnyen meg tudunk oldani. Az utóbbi (amit az IQ-teszt is mér) az új feladatokhoz való megoldási képességet jelenti, mennyire plasztikus valaki egy új szituációban, képes-e korábbi tapasztalatok kombinálására vagy új megoldás alkotására. Az IQ-tesztek ezt próbálják reprezentálni számszerűen, de az élet az igazi megmondója, hogy ki mit hogy és mennyire tud megoldani. Persze az életben előálló problémák, szituációk jóval komplexebbek, mert gyakran társulnak hozzá emóciók is, az ösztönök is, más emberek is befolyásolják a probléma megoldásának eredményességét, így ha az életre nézzük a dolgokat, akkor belátható, hogy az intelligencia csak az egyik fogaskerék az elme, a személyiség komplex szerkezetében. Tökéletes teszt nem létezik még, elég új keletű (XIX-XX. század fordulója), mert a pszichológia megjelenésével egyidősek ezek a törekvések. Idővel egyre több információhoz jutunk az emberi elme működéséhez, és ebben vesznek részt ezek az intelligencia-tesztek is
-
Rick4
félisten
válasz
bitpork #53756 üzenetére
Előtte ott van, hogy köbö.
Volt egy 55"-os edge led TV-m, az 24mm vékonyságú volt, pont olyanja van a haveromnak a nappaliban is, ezért merte saccolni kb 1.5 centire a vastagságát. Persze ha ezért nem veszed meg, mert 3mm-rel vastagabb, megértem.
Amúgy a legvastagabb pontján, a talp fölötti részen is 29.9mm, szóval a többi ennél legalább 1 centivel vékonyabb, ergo kiegyezhetünk 20mm-ben.
-
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bitpork #53613 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy nagyobb felületen érintkezik az aszfalttal, ergó nő a fogyasztás.
Amúgy az ABS használatával nem foltszerűen, hanem egyenletesen kopik a gumiköpeny. Így már nem veszélyes.
Amúgy meg szerintem ez a gumiabroncs a közúti forgalomban épp annyira lesz elterjedt, mint a hernyótalp.
-
válasz
bitpork #53610 üzenetére
Már rég ilyesmiken kéne gurulni minden autónak, nem a primkó felfújható lufikon.
El lehetne felejteni a defektet, a keréknyomást, és ha elkopik, újra fel lehet rá vinni a futófelületet.
Még az is lehet, hogy némi fejlesztéssel 3D printerrel megoldható.
Persze, kinek érné ez meg... a gumigyáraknak aligha. -
válasz
bitpork #53551 üzenetére
Gondolkodtam, hogy 22-e vagy 23-a volt, de úgy látszik nem töröltem vissza véletlenül.
#53556) Frenky89
Már régóta nem így van. Jelenleg az összes publikus csomag LTE képes a Telekomnál. LordVadernek valószínűleg lezárt díjcsomagja van jelenleg. Pl én is csak egy egyszerű 1990 Ft-os Move XS-ben vagyok plusz mellé a NetPlusz L mobilnet és 3280 Ft-ért már a maximum LTE sebességet kapom.
-
-
-
-
-
-
-
-
Rick4
félisten
válasz
bitpork #53409 üzenetére
Ezek után gondolom kevesen éneklik, majd, hogy:
i should be so Laki -
CSorBA
őstag
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
bitpork #53372 üzenetére
Másik fórumon ezt ajánlották, csak akkor nem egyértelműen írtam le, bocsi.
Szóval, nekünk ilyen mikrohullámos (vagy milyen) netünk van, mivel ide nem vezetnek ki telefonkábelt. Ugye ennek az antennája fent van a tetőn és a modem meg fent a padlástérben. Mikor bekötöttük, csak egy asztali számítógép volt a földszinten, szóval oda levittük a falban a kábelt. Majd jöttek telefonok, laptopok, szóval beüzemelt egy router. A szobám fent van és mivel nincs kábel, wifit használok, de a koszorúban vas van, ergó, néha nem a legjobb itt fent netezni. Azt tanácsolták a Wifi-s fórumon, hogy ezt az egy kábelt szakítsam meg valahol, és oda tegyek be egy másik routert, majd ezt a két routert lőjjem be egymásra, így gyakorlatilag kiterjesztem a wifi sugarát.
Így is úgy gondolod, hogy nem jó ötlet? Ha igen, akkor mit tanácsolsz, mit csináljak? -
-
-
válasz
bitpork #53274 üzenetére
Híradót néztem az előbb, álldogálnak, meg odatettek a lépcsőre pár keyboardot, és általam fel nem ismert cuccost.
Tudom hogy egy féreg vagyok, de az jutott eszembe, hogy el kellett volna menni és az ott sorban állóktól tarhálni pár még működő egeret, billentyűzetet, esetleg 1-200 Ft-ért. Már így gyűjteménybe gondoltam. Nekem pl még megvan életem első számítógépének AT csatlakozós billentyűzete
-
LordVader80
őstag
válasz
bitpork #53224 üzenetére
Nem gondolom, hogy végigment az összes lehetséges úton, ilyet nem olvastam a cikkben.
Egyébként magamat nézve kérdésedre a válasz: a:, mindig van jó és elfogadható megoldás, csak meg kell találni, ám ez néha göröngyökkel teli, ezért könnyű elsiklani mellette b:, az semmiképpen sem az előbb említett jó és elfogadható megoldás, hogy bár verik szét a szakmámat, és én ennek ellenére szeretem, mégis olyat teszek, hogy kívül kerüljek belőle. -
LordVader80
őstag
válasz
bitpork #53218 üzenetére
Érdekes eset.
Nem feltétlenül értek egyet azzal, hogy valaki, aki nincs megelégedve a munkahelyével, illetve igazságtalannak érzi, hogy ugyanazon a munkahelyen, de más pozícióban dolgozó emberek juttatásai magasabbak a sajátjánál, közösségi oldalon teszi ezt szóvá. Biztosan vannak belső fórumok, szakszervezeteket, stb, ahol megvan az ilyen jellegű észrevételeknek a helye. Az biztos, hogy nem a facebook az.
Munkáltatói oldal: szolgálunk és védünk, de ez a kijelentés hogy lesz hiteles, ha ilyenek az alkalmazottak, illetve ilyeneket kommunikálnak? Sehogy. Hol van az elkötelezettség? Sehol. Ez viszont nem az alkalmazott hibája: minden szervezetnek oda kell figyelnie a dolgozóira, a dolgozói elégedettségre, ez esetben valószínű ez nem a megfelelő keretek között történt. Viszont a rendőri munka nem csak abból áll, hogy elkap x és y bűnőzőt, bizony ott oda kell figyelni a reputációra is, amit az emberünk nem tett meg, sőt, még ellene is ment.Összegezve: igaza van az emberünknek, hogy igazságtalannak tart bizonyos dolgokat, de azt nem megfelelően közölte.
-
válasz
bitpork #53140 üzenetére
a 30.000 km-t én is sokallom szerviz intervallumnak ..., de a 10.000 km meg kevés szerintem... a kis skodánál 15.000 km a javasolt annyinál szoktam ... Igazából nézni kellene az olaj viszkozitását / színét és minden autónál lehetne egyedi olajcsere intervallumot beállítani a használat függvényében.
-
válasz
bitpork #53126 üzenetére
Ez igaz, de az adóhivatalnak meg jogában áll bárkinek azt mondani, hogy akkor most tartanak nála egy adóellenőrzést. Az meg hozni nem hoz, legfeljebb nullszaldós lesz, de inkább visz. És ha nullás, akkor is az idegeskedés, az utánajárás, idő, pénz, költség.
Szóval szerintem marha nagyvonalú hobbi a szólásszabadság ilyentén való gyakorlása. -
-
-
-
válasz
bitpork #52912 üzenetére
Nah most hogy a lépcsőházban üveget törtek és ordibálni kezdtek, megtudtam hogy doktoravatót tartanak. Azt mondta aki még a fal segítségével tudott beszélni, hogy ez csak 1000 az egyből alkalom...persze, csak nem emlékezett rá, hogy ebben az évben doktort már avattak (konkrétan azt mondták akkor is) eddig 4 x. Ez az ötödik. És hárman laknak a lakásban.
De jó is itt élni
Arra azért kíváncsi leszek hogy holnap a ház előtt parkoló autók között mennyi lesz lehányva, üveggel összebaxva meg levizelve. -
tixem
addikt
válasz
bitpork #52903 üzenetére
Ezekre a Toyotákra sokan mondják, hogy elnyűhetetlenek, különösen a 2000/2001 körüli Corollák.
(#52902) totya694
ez ilyen tipikus falusi hülyegyerek kocsi, fateréktől megkapta, mert azok vettek egy autót
Azt lefóliázta, meg belenyomott egy zajkeltő egységet és kész is a tökéletes diszkós kocsi, amivel lehet rajoskodni a főutcán pörgetve a motort, meg kiegyenesíteni kanyart a buliból hazafelé
Egy ilyentől egy jól karbantartott Samara-t is többre tartok. -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest