- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SirRasor
addikt
válasz
pilóta #41867 üzenetére
Hmm majdnem. Kíváncsiságból begyújtottam a kandallót E85-össel, és a lángja teljesen más! Szinte teljesen sárga, és picit kormol. Utána meg pici olajszag marad. A bioetanolnak majdnem teljesen kék lángja van csak pici sárgával és nincs semmilyen extra szag elégetésekor és nem kormol.
A tapasztaltak szerint (ha tényleg azonos a kettő), akkor az E85-öst a kúton *feljavították* valamivel.
-
-
válasz
pilóta #41463 üzenetére
Az ilyen kérdések eldöntésére van a Scott Adams-féle "mi valószínűbb" teszt.
1. Egy igen magas szinten parkolni képes vezető beállt két olyan autó közé, amelyik mind jobbról, mind balról úgy parkolt, hogy pont a sáv közepén volt az autójuk, azonban 1 smart-nyi helyet épp kihagytak, vagy
2. A smartos bénán / nemtörődöm módon parkolt.Azt a nagy esélyt, hogy nem 2, én nem érzem.
-
tisn
addikt
válasz
pilóta #41176 üzenetére
koszi
utangyartott
van meg belole 3(tul olcso volt, tobbet rendeltem, es az istennek se akar kifogyni, a gyari is tul sokaig birta)
furak ezek a lezerek evtizednyi itthoni tintazas utan (a ceges lezerek persze mas teszta, ott volt szerviz)
szinte csak megy-megy, neha fel kell razni, es meg par honapig nyomtattintasnal havonta kellett boltba menni patronert
-
válasz
pilóta #40385 üzenetére
Nekem úgy tűnik, de lehet hogy én tévedek, hogy a távolabbi oldalon amit bejelöltél, az a hajtómű és a törzs közötti rész, és ezt hozzányilaztad a közelebbi oldalon a hajtómű és a szárnyvég közötti részhez.
Ezen az oldalon meg lehet nézni a gépet, látszik az egyik képen leszálláskor, hogy tényleg eléggé felfelé hajlik a szárny vége. [link]
Ebből a képből kiindulva, abból a szögből, amiből azt a képet fotózták, amire te is rajzoltál, szerintem a szárnynak látszódnia kellene. Nem?
-
Zozzant
addikt
válasz
pilóta #40397 üzenetére
Próbáltam hasonlót keresni igazad van, de akkor sem szerencsés kép az új 777x-ről.
-
Zozzant
addikt
-
válasz
pilóta #40379 üzenetére
Ne viccelj már, ehhez a képhez az kellene, hogy verdessen a szárnyával, vagy épp letörjön. Miután a másik egyenesen áll, nehéz lenne elhinni, hogy a nem látható szárny egy 45 fokos szögben felfelé hajlik (legalább ennyi, ha nem több kellene ahhoz, ebből a szögből nézve, hogy a hajtómű takarja).
És ráadásul a gép hossztengelye mentén is hátrafelé kellene hogy álljon.
Valld be inkább hogy benézted -
anksoft
csendes tag
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
pilóta #36861 üzenetére
Régi szép idők, mikor még értettek a szóból és elnézést kértek a zavarásért.
Régi szép idők, mikor még nem voltak vírusok a telefonokra.
Régi szép idők, mikor még élni lehetett mobil nélkül.
Régi szép idők, mikor még nem terhelték meg a számlánkat pártízezerrel ilyen hívások fogadásakor... -
-
pmheros
őstag
válasz
pilóta #36861 üzenetére
Mondjuk régen nagyságrendileg kevesebb volt a k*csög
Udvariasságról meg ne beszéljünk akkor amikor 20 óra után keresnek "visszautasíthatatlan ajánlattal".
Egyébként irigylem milyen nyugodtan tudjátok kezelni ezeket a dolgokat, én is próbálok így viszonyulni, de nemigen sikerül.
-
ebegab92
senior tag
válasz
pilóta #36424 üzenetére
Azt azért hozzátenném, hogy BP-en a Duna 350m széles, míg itt a Tisza 100-160m, magyarán ott messzebb van a rakéta a közönségtōl, BP-en több a hely, ha netán eltérülne. Itt viszont hullott volna mindenkire a hamu, pernye, parázs, utóbbi meg nem szerencsés, ha tömegre hullik, és megéget pár embert. Szegeden emiatt lett volna rizikósabb ezt most bevállalni.
-
ST05
őstag
válasz
pilóta #36424 üzenetére
értem a Te álláspontod hogyne , csupán probáltam informativ lenni ..
én már délután felnéztem, és láttam hogy ennek nem lesz jó vége , én nem
lepődtem meg, lehet ennyit elég lett volna írnom
Nekem már d.u ugy tünt bekavar :s sajnamacilaci78: elnézést , nem ócsárolásnak szántam, másfelől szeretem a médiát,
ne mnézek tv-t csak híreket, szoktam mondani, hanem a fura eltulzott kifejezésmód
ami zavar(t), de ez is egyéni problémám igaz
szóval,, hogy szerencsére pánik azért nem tört ki , ez lett volna a lényege amit írtam -
ST05
őstag
válasz
pilóta #36420 üzenetére
De aki a döntést hozta nyilván nem volt ott- de ott volt
nem is ért hozzá ehelyett volt ott a katasztrófavédelem, akik szintén nem javasolták/
vagy nem engedték, és a pirotechnikások üzenete pedig: 3 perce:"Szegediek és vendégeink! Köszönjük, hogy a végsőkig kitartottatok, de az erős szél miatt nem kockáztathattunk. Reméljük, hogy az ünnepi tűzijáték mihamarabb pótlásra kerül és szép idő lesz a SZINezőkre is! Amint pontosabb információink vannak, azonnal közöljük Veletek. Köszönjük, hogy idén is számíthattunk Rátok!
Üdvözlettel: A Pyro Maxx csapat"
de ezekszerint már csak egy pilóta hiányzott a dontéshozó csapatból,
akkor nem maradt volna el
pirósok azt mondták technikailag az összes korom-hamu és pernye,
rosszabb esetbe parázs, pont a közönségre szált volna,
és ahhoz hogy a képünkbe vágodjon 10cm es izzó gesdva, ahhoz elég a 30km/h , ha
repüléshez nem is .. -
ST05
őstag
válasz
pilóta #36418 üzenetére
ja értem ,Te minden további nélkül vállaltad volna a felelősséget ?
És ha ne adj Isten, tényleg valakinek baja esik ,mint amit írtam is? na mindegy elsőre nem értettél velem
egyet, akkor igy sem fogsz ..
, szerintem a nép biztonsága előbbrevaló, mint ez a 10 perc
hát így alakult, senki sem örül ennek... ott az ingyen SZIN cserébe..lehetett volna zivatar is akár. De nem lett, és nem is nézett ki annak
ennél azért komolybb döntés ez, hogy ez alapján dönts nem gondolod?
,nem ugy néz ki mintha, talán nem fog,
Pilótaként fura ezt tőled olvasni, ott is gondolom komoyl döntés mikor szálsz le és fel,
nincs ilyen hogy probáljuk meg hátha nem csapjuk oda a cesnát vagy mi? áh.. nekem magas -
ST05
őstag
válasz
pilóta #36413 üzenetére
30km/h feletti széllökések voltak pontban 9 kor, grafikonon is jól látható
amennyiben nincs füled, és nem hallod hogy süvít a szél azóta is
menj ki és gyujts meg egy gyufát ha tudsz ,szerinted 90m magasan mi van?
Tűzgyujtási tilalom is nyilván azért volt/van, mert köll a sok fa az ártéren nem?Jobb lett volna a pesti szitu? elég egy platán a stefkón , vagy a sok szöszmösz lángra
kap, sok ember ezer fele szaladna, tapossunk halálra néhány gyerkőcöt , ezazzdying_star : csodálkoznék, ha így ki lenne fizetve pirotechnika ,
tehát azt a dirrdurr cég cumizta most leginkább sztem -
-
-
azbest
félisten
válasz
pilóta #35008 üzenetére
Nálunk routerboardok segítségével, 5GHz-es sávban 108Mbites G módban, irányított antennával 800 métert hidalunk át. A valós adatátviteli sebesség 50Mbit, egy antennával és oda-vissza irány együtt. Ha csak egyik irányba megy sok adat, akkor ott jelentkezik a teljes sebesség. Két antennás módban szimmetrikus (irányonként) 60MBit is megvolt próbaképp. Vannak kompaktabb / olcsóbb routerbardos megoldások is, ahol nem neked kell építeni a készletet, hanem egyben megvan az antenna, board és rádió. 5 év után kellett csak kondit cserélni rajtuk, mert ez pont egy gyengébb sorozatból való, működnek tovább és a legfrisebb szoftver is hivatalosan feltehető rájuk (3.x-szel jöttek anno, de ost azt írja frissítés után az 5.x mellett, hogy a licensz 7.x-ig érvényes).
Persze attól függ, hogy mennyire stabil kapcsolatra van szükség. Olcsóbb cumókkal is megoldható, de 5GHz azért ajánlott hozzá.
-
válasz
pilóta #35013 üzenetére
Nem vagyok hálózat szerelő de ha én magamnak csinálnám 30-40m áthidalását a WiFi-s routerre inkább ilyesmi antennát lennék mint a kis 10-20cm pálcika antennát.Ha már WiFi akkor a vevő oldalon feküdjön az a térerőmérő.
A TP-Link WR841N routeremnek 3 falat kell átlőnie és a notinál már csak 2-es esetleg 3-as a szignál az 5-ből.
A távolság kb 8m.
Valami ilyesmit -
Rawulf
őstag
-
Rhino666
addikt
válasz
pilóta #32937 üzenetére
Itt jön képbe az, hogy ha csak évi 3000km-t megyek vele, akkor hamarabb lejár a szavatossága a téli, nyári és négyévszakos gumiknak is, minthogy bármelyik cseréig kopna. Tehát nem kellett két garnitúrát vennem, csak egyet, nem kellett félévente cseréltetnem, sem nem kellett (alu)felnit vennem a téliek alá...
Eleve Attix javasolta a négyévszakosat és utánanéztem, végiggondoltam, és tényleg nem tűnik rossz ötletnek. Főleg, hogy úgy akarom, hogy télire megveszem őket, a most fent lévő nyáriakat meg el tudom adni, szóval még olcsóbban kijövök belőle, mintha téli garnitúrát vennék. Nem beszélve arról, hogy tényleg nem tudnám hol tárolni a nyáriakat télen vagy a télieket nyáron...
(#32935) proper: Mennyiért tudnál megdobni egy garnitúra 195/60R15-össel?
-
Attix82
addikt
válasz
pilóta #32937 üzenetére
Aki keveset megy annak jól jön a 4 évszakos, sajnos ha sokáig használsz / nem használsz egy gumit elrepedezik magától (öregedés) , hiába van rajta még nagyon jó minta. Inkább mielőtt elrepedezik kopjon is el, és sokat lehet spórolni ha csak 4 gumija van az embernek. Amúgy egy jó minőségű négy évszakos nem rosszak ám annyira télen sem.
De igen ez sem nem téli se nem nyári.
-
Syl
nagyúr
válasz
pilóta #32826 üzenetére
Rosszul tudod! Az alapértelmezett beállítás szerint telepíti a frissítést, majd a jobb alsó sarokba kirakja a 10 perces visszaszámlálót. Ha nem nyúlsz hozzá, akkor további kérdés nélkül lelövi a gépet.
Na ezt a visszaszámlálós ablakot ő ugyan kirakta, de "legalulra", a többi program "alá". Vagyis nem tudtam az ügyködéséről! Ugyanígy ez a tábla nem jelenik meg filmnézés vagy játék közben sem.(#32828) totya694
Pedig a 13.04 valóban egy bugos vacak. Egy hétig "használtam". Csak minden második boot jött össze neki, és minden ötödik sleepből való ébredés
-
-
-
lorcsi
veterán
válasz
pilóta #29473 üzenetére
semmi iylen keménykötéses nem kell...csak egyszerűbben..
bár a fenét ..átlátszó műanyag lapom is van valahol hozzá..és oylan keményebb hátlap is, hol megadja valamenynire az a4 formáját
csak sikerült ezt még anno olcsón kinyomtatniés most jó lenne nem szétszórni
de a spirálozása meg elmaradt (azt a gépet hamarabb elvitték)
nagyobb méretű spirálom nincs csak, de azért meg beugrok a maros printkerbeárban mire számítsak ?
-
Rick4
félisten
válasz
pilóta #29450 üzenetére
Attól függ, hogy snassz rádiós-e, vagy pedig mint egy csomó jobb cuccnál, meg pl a K400-as billentyűzetnél, ez az unifying vevőegység, azzal tuti nem lesz gond, az valahogy másképp kommunikál az eszközzel, valami alapján beazonosítja őket, és szoftverből is választhatod, hogy épp mit szeretnél használni.
-
-
válasz
pilóta #29338 üzenetére
Úgy látom hogy még mindig nem érted. Kétféle létezik. Innentől minden más a te magyarázatod bolygóval meg suzukival, bmw-vel.
Egyszerűen nem hiszem el hogy még mindig nem érted. Írj egy újabb példát autókkal vagy bolygóval. Az segít.
Ennek a kettőnek az azonosságát magyarázd meg légyszi:
"(majdnem)Minden fotópapír fényes, de nem minden fényes papír fotópapír."
"Van egy állítás, amiről én tudom, hogy igaz, mégpedig, hogy a fotópapírok nagy része fényes." -
válasz
pilóta #29333 üzenetére
Ez hangzott el. Ez nem igaz.
"Ebben a szakmában dolgozom"
Az általad leírtak fényében én ezzel nem dicsekednék.
"Én meg nem értem, hogy mit nem értesz."
A következőt:
tehát még egyszer, szerinted:
"Van egy állítás, amiről én tudom, hogy igaz, mégpedig, hogy a fotópapírok nagy része fényes."Ha ez a kettő szerinted ugyanazt jelenti, akkor nincs több kérdésem
"Akár mit próbálsz belemagyarázni, nem igaz, egy hamis állítás. Ennyi."
Szerinted a két mondatot egymás alá téve én vagyok az aki valamibe bele akar magyarázni valamit?Ha azt írod, hogy a forgalmazott, eladott, használt, stb papírok szinte kizárólag fényes papírok, az állatira másképp hangzik, mint amit leírtál. Olvasd el még egyszer amit leírtál, mert abban semmi nincs benne abból a sok izzadságszagú próbálkozásból, amit belemagyarázni próbálsz. Vagy leírni nem tudod amit mondani akarsz, vagy elolvasni nem tudod amit leírtál, vagy értelmezni, én nem tudom, de ezt gondold át még egyszer.
-
válasz
pilóta #29328 üzenetére
Egyszerűen nem értem hogy hogy tudod erőltetni hogy belemagyarázod ezeket, hogy mondtad, amikor nem mondtad. Hülyeségeket beszéltél és kész. Kár ezt megmagyarázni. Bolygón létező, hihetetlen. Te komolyan nem olvastad hogy mit írtál le? Vagy csak nem érted hogy mit írsz?
Mi lesz a következő amiről leírod hogy szerinted írtad? A töketlen fecske repülési sebessége is benne volt abban a hsz-ben? -
válasz
pilóta #29285 üzenetére
Ne terelj. Ferdítesz. Ezt mondtad:
Arról hogy eladott, arról nem volt szó. Arról volt szó, hogy (majdnem) minden fotópapír fényes. Persze egy ekkora hülyeséget utólag én is megpróbálnék elmaszatolni. Mert azzal, hogy eladott, meg nem tudják megkülönböztetni, csak ezt csinálod. Hülyeséget írtál, ismerd el, és ne magyarázd mert egyre csak kínosabb lesz.
Az meg hogy ráadásul ezzel is foglalkozol, hát...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest