- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoszogi
tag
válasz
pepe091 #57081 üzenetére
Ez mikor volt? Én kb.: egy-másfél éve tapasztaltam ezt, hogy a PayPass kártyával nem megy. Írni nem írtam nekik, de gondoltam (én naiv) hogy e típusú kártyák elterjedésével a problémát kiküszöbölik.
Ha gond van az érmeelfogadással: ez Németországban is így van, egy csomó jegyautomata össze van érmével karcolva emiatt szóval nem magyar sajátosság... Ami segít ez esetben: földhöz kell vágni az érmét : ez a legbiztosabb -
PazsitZ
addikt
válasz
pepe091 #55780 üzenetére
Decemberben voltam a postán, és akkor még konkrétan hallottam, h valakinek mondta a postai dolgozó, h ha kártya, akkor kézpénzfelvételnek minősül a számla kiegyenlítés. Szóval decemberben itt a szegedi nagy postán ez volt a szitu.
Egyébként tényleg jó lenne, ha végre normál online vásárlásként működne a dolog.
-
azbest
félisten
válasz
pepe091 #55769 üzenetére
Háát, az hogy sorjegy, édesség, boríték... tudomisén mit árulnak még a postán az kártyás fizetéssel is kiegyenlíthető legyem, az jogos igény, ha eddig nem így volt.
Viszont a pénz befizetés esetén a terminál bankjának jutaléka az nem a posta zsebébe ment. A csekken szereplő összegben lévő 137+jutalék az a postánál maradt. De ez tényleg nem fizetés, hanem pénzfelvétel jellegű tevékenység. Nem tudom a posta maga bocsát -e ki bankkártyát és hasonlót, vagy terminált, de úgy tudom az fhb bankkal van partnerségben, tehát az a bank áll a posta által nyújtott banki szolgáltatások mögött. Persze jó, ha nem kell az ottani pénzfelvétért sem fizetni, mert idegen bank pénztári kivéte kategóriás volt azt hiszem az ottani díj.
-
Jimmy8
senior tag
válasz
pepe091 #55407 üzenetére
Igen próbáltam, de így sem jó.
A böngészőbe az ip. címet beírva a bejelentkező képernyő helyett csak egy üzenet jön, mintha a a firmware-rel lenne valami gond.
A hiba úgy kezdődött, hogy a telefonom nem akart csatlakozni a WI-FI-re (pontosabban látta, de csatlakozás után egyből eldobta. Ekkor még a gépen LAN kábelen (routeren) kereszült ment a NET. Ekkor be akartam lépni a admin menübe, de nem fogadta el a jelszót. Ezután RESET-eltem, de ekkor már a belépési képernyőig sem jutott el. -
-
Rick4
félisten
válasz
pepe091 #54948 üzenetére
Kiröhöglek a hozzászólásaid alapján, és jobb "megnevezést" nem érdemelsz, a "lekezelő" (magad minősítetted így a saját hozzászólásaidra kapott választ) stílust meg ugye csak ahhoz kell igazítani, ahogy a másik beszél, ír, nem írhatod neked, hogy "kedves Pepe", mert nem ezt érdemled.
Namost ahhoz, hogy én felismerjem a rendszámot, nem kell képet készítenem. Ha más felismeri a rendszámot, de nem ő készítette a képet? Hol van kizárva, hogy akik látták a képet, nem látták az autót élőben, ugyanott, nem kitakart rendszámmal? Először bizonyítani kellene, hogy megvalósult az a bizonyos szabálysértés, tehát szavazásra bocsájtom, ismeri valaki a látott autó sofőrjét? Aki igen, tegye fel a kezét. Én nem ismerem. Te ismered? Nos?
Nem baj, ha nem vagy tisztában a dolgokkal, csak legalább olvasnál, mielőtt írsz.
-
_Petya_
őstag
válasz
pepe091 #54934 üzenetére
Ez pontosan azt támasztja alá, amit írtam:
"Az európai és magyar adatvédelmi jogalkalmazói gyakorlat szerint szintén személyes adatnak minősülhet a gépjármű hatósági jelzése abban az esetben, ha az meghatározott természetes személyhez kapcsolható,
vagyis ilyen esetben ezen adatok rögzítése is személyes adatkezelésnek tekintendő." (...) "Az Infotv. 5. § (1) bekezdése alapján személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény közérdeken alapuló célból elrendeli."
Vagy az EU külügyi szolgálatának honlapján:
"Személyes adatnak minősül minden olyan információ, amely alapján egy adott személy azonosítható: az illető neve, a róla készült fényképfelvétel, születésének dátuma, e-mail címe, telefonszáma, gépjárművének rendszáma stb."
De mondtam, ha bárhol megnézel hasonló képeket ("hivatalos" helyen, nem FB) pl Police.hu, TEK-es videók, vagy Indexen, Délmagyaron hasonló parkolásos cikkekben, mindenhol ki van takarva a rendszám, nem véletlenül.Tehát, HA természetes személyhez kapcsolható, HA az adott személy gépjárművéről van szó. Egyéb esetben, tehát magányosan parkoló autó, vagy dashcam videó, amin nem látszik a vezető arca, akkor nem. Mi nem egyértelmű ebben?
De mondtam, ha bárhol megnézel hasonló képeket ("hivatalos" helyen, nem FB) pl Police.hu, TEK-es videók, vagy Indexen, Délmagyaron hasonló parkolásos cikkekben, mindenhol ki van takarva a rendszám, nem véletlenül.
Tehát ha ezekben az esetekben rosszul értelmezik a jogszabályokat, akkor neked is kötelezően rosszul kell?
Petya
-
Rick4
félisten
válasz
pepe091 #54943 üzenetére
Egyre gyengébbekkel próbálkozol.
Ha ismerem az illetőt, és tudom a rendszámot, akkor az elkészített fényképpel nem fog ismételten tudomásomra jutni, hogy kihez köthető rendszám. Másodlagos minőségében pedig lényegtelen, hogy más, aki látja az autót, ismeri a rendszám tulajdonosát, mert róla nem rendelkezik a törvény.
Zsákutca, cimbora, próbálj inkább más témát találni.
-
PazsitZ
addikt
-
_Petya_
őstag
válasz
pepe091 #54925 üzenetére
Én rákerestem, azért állítom, hogy nem így van, ahogy mondod. Önmagában a rendszám (egy parkoló autón, vagy egy dashcam videón) nem személyes adat, hiszen nem kötődik személyhez (pl. "ABC-123 rendszámú kocsi a roki parkolóban"). Akkor személyes adat, ha egy személlyel összefüggésben kerül kontextusba (pl. ha leírom, hogy "pepe091 kocsijának ABC-123 a rendszáma"). Teljesen más a két eset, tekintve, hogy normál emberek számára nem létesíthető kapcsolat a személy és a rendszám között (nem tudom sehol lekérdezni, kié egy rendszám)
Az önbíráskodással persze én sem értek egyet (amennyiben ez a kocsi kromofágozását, kulccsal meghúzását, gumi kiszúrást jelenti), de azért fényképet, videót nehogy már ne készíthessek közterületen egy használati tárgyról, legyen az bárkié.
Petya
-
_Petya_
őstag
válasz
pepe091 #54920 üzenetére
Attól még nincs joga akárkinek lefényképezni és kitakarás nélkül terjeszteni. Ezt te is pontosan tudod.
Szerk: De hogy pontosítsam magam, adatvédelmi törvényt sért vele az illető, mert a rendszámok is személyes adatnak minősülnek.Többeknél látom ezt leírva, különbözö fórumokon. Alá is tudjátok ezt jogszabályi hivatkozással támasztani?
Már miért ne lenne joga bárkinek lefényképezni és terjeszteni bármilyen autóról látható rendszámmal készült képet? Az autó személyiségi jogai miatt?
Ha pedig az adott képen/videón közlekedési szabálysértés látható, akkor meg nehogy már a képet közzétevő legyen a hibás, meg a szaralak.
Nem értem, az ilyen emberekben pl. az fel sem merül, hogy talán szabályosan kéne közlekedni/parkolni, és akkor nem kerülnének fel a netre?
Petya
-
Rick4
félisten
válasz
pepe091 #54920 üzenetére
Úgy altalában innentől leszel szíves annak írni, aki az általad vélt dolgot leírta, nem kell általánosítani....Mi közöm mások hozzászólásához? Mint leírta az önhatalmúlag személyiségijog-sértő, mást fényképezett, ez belelógott a képbe.... Ha meg annyira jogászkodhatnékod van, tudhatnád, hogy ha véletlenül a bíróságig eljut ez az ügy, nem áll meg a személyiségi jog megsértése, mert a cselekmény, még ha önmagában szabálysértés is lenne, egy súlyosabb tett elkövetője kilétének megállapítását, és a tett dokumentálása miatt volt szükséges... Remélem érted amit írtam...
-
Rick4
félisten
válasz
pepe091 #54185 üzenetére
190-et a Szentendrei úton.
Egyet felejtünk ki, pont annyira van hideg, hogy a nyári gumi még nem tapad eléggé, a téli meg még nem kell... Az a baj, hogy akármilyen autód van, 140 fölött gyakorlatilag semmi esélyed sincs, mert úgyis megfog valami, és akkora a lassulás, hogy a 20 légzsák se fogja meg a leszakadó májadat odabent...
-
-
Rick4
félisten
válasz
pepe091 #53544 üzenetére
mert pont akkor amit te is említesz, ha utazol, akkor elég sok helyen rossz a térerő, és ha mondjuk a 3G vagy HSPA elfogy és csak Edge van, akkor várhatsz perceket is akár, mire betölt valami.
Nem említettem semmi ilyet, én vodafone-os vagyok, az a lefedettség amit írnak, tényleg létező dolog. Szóval itt ilyen szerencsére nincs, mindenhol hspa, még két város, sőt, két falu között is, bár tény, hogy a hegyekre meg őrületesen eldugott helyekre nem járok, egy ilyen történet van az elmúlt sok évből, egy hete voltam Kaposvár mellett, épp Zseilckisfalud nevű településen akadt dolgom, oda akartam szólni, hogy 10 perc és ott vagyok, de Kaposszerdahely Szenna felőli végében olyan 5-600 méteren keresztül nem hogy hspa+, de még 2G térerő sem volt. Ezen kívül viszont mindig, mindenhol megy, és írtam is, 5-8-10 mbittel megy rendben. Itt jó, ha ez működik ugyanígy, de az, hogy Szegeden van, meg Kecskeméten van, nyilván nem buli. Eddig ez midenképp távol tartott, most legalább új infókat tudok.
1290-ért milyen net az, annyiért totál rendben van.
-
Rick4
félisten
válasz
pepe091 #53534 üzenetére
A mobilnetjük a városban megy 20 mbittel, a városon kívül meg 5-8-10-zel, és mindenhol van, bármikor ránézek a leveleimre, a weboldalakra, a teló és a tablet önmagában annyira lassú, hogy semmivel se tölt be gyorsabban itthon a 120-as nettel, amiből persze max 50 jön át a wifin. Pont ezokból én nem látom értelmét, amúgy is tudok várni még 0.6 másodpercet egy oldalbetöltésből, ha cserébe mindenhol használható marad.. Valójában annyira elégedett vagyok vele, hogy senki se tudta felkelteni az érdeklődésemet másik szolgáltató iránt, viszont ha elsőkézből van infód, az tényleg érdekel. A telóm LTE képes, de a haverom, aki 8 ezreket megy egy hónapban, pont ezt a témát feszegette kb 3 hónapja, azt mondta, voda netet használ, ugyanis a céges net, ami LTE lenne, Szegeden akkor még nem működött. Amelyik cég 4G-t ad, az milyen tempót tud a városban, milyet máshol (és az lehet akár a bugacpuszta közepe is), csak hogy érdemi lefedettségről lehessen beszélni?
-
-
Rick4
félisten
válasz
pepe091 #53257 üzenetére
Amiről én beszélek az egy létező dolog, ha ismeri a közlekedési szakjogász, ha nem, a baj az, hogy nem monjda, holott le van írva:
54.§:
A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia.Ezek szerint olyan nincs, hogy ő jön keresztben, és közben ül a biciklin.
Ráadásul a 26.§ nyilatkozik, hogy milyen járművel milyen típusú úton mennyivel lehet közlekedni. Itt valami oknál fogva nem írja, hogy a kerékpáros mennyivel közlekedhet a gyalogosátkelőhelyen, nyilván pont azért, mivel nem közlekedhet ott. Azt meg ne magyarázzuk bele, hogy ott a sárga csík, az nem bicikliút, hanem nyomvonal, ahol a gyalogosok zavarása nélkül tolhatja a gépet...
-
-
-
SirRasor
addikt
válasz
pepe091 #52847 üzenetére
Délmagyaron volt egy cikk, hogy csak akkor kapcsolják be, hogy ha a napi átlaghőmérséklet X fok alá esik. Ez marhajó, de attól még 19 C° van bent és átlag 85-90%-os pára. Az, hogy a falak penészednek az alap, de ma már egy szekrény oldalán is megjelent.
-
-
Rawulf
őstag
-
-
Rick4
félisten
válasz
pepe091 #51647 üzenetére
Ma vettem ott reggel 9 előtt egy virslis kiflit, nekem picit száraz volt a tészta, de összességében jó volt, ettem mellé egy fél pizzás csigát, az is korrekt volt, ami persze a maga módján az, lehet ilyennek szeretni, és utálni is. meg egy töpörtős pogit, az is picit száraz volt, de amúgy összességében rendben volt. Ami sajtos, annál a sajt zsírja (mert a sajtok már csak olyanok), a sütés folyamán összefolyik a tésztával, és az magától is zsíros lesz, de pl a zacsik mint olajosak lesznek fél óra alatt... Én se tudom, mi ez, de szerintem ott semmi se szárad meg, a cuccok nagy része forró vásárláskor. Egy másik albán pékség, a múltkor emlegetett kunszentmártoni ennek szöges ellentéte, ott reggel is csontszáraz minden. Az totál ehetetlen...
-
-
válasz
pepe091 #51343 üzenetére
Én még a hangom sem szoktam felemelni, csak most kiemeltem a mondandóm, mert láthatóan nem érted, amit porkúr említett.
Az, hogy néhány ezer ember szórakozása törvényszerűen mások rovására megy, és ez így sokaknak oké, mert ki lehet bírni egy évben x napig, attól még nem lesz normális.
Engem is idegesítene a helyében.
Szerencsére idáig nem hallatszik el egyik ilyen idiótaság sem. -
bolcsodal
addikt
válasz
pepe091 #51343 üzenetére
Sosem értettem miért kell annyira feltolni a hangosítást egy koncerten. ValóSZINűleg a mostani 30%-án is kielégítené a SZINpad elő vonagló SZINes társaságot. Ez a fesztiválon szívok/b@szok/hányok az én életemből is kimaradt és nem érzem kevesebbnek magam a mai fiatalok többségénél. Mi ezt otthon oldottuk meg a társasággal...
-
válasz
pepe091 #51334 üzenetére
Hat valoban kicsit selejtes vagyok mert eletrmben egyszer voltam koncerten az meg a mostani parom miatt volt egy George Michael :hanyos szmajli :
To all: az lkw walterrel ne fuvaroztassatok. Megszopattak mint az allat. Feljottem pestre h rakodunl es 11 ota se kocsi se semmi. Csudijo h megint lesz par milla kotberem a masok faszsaga miatt.
-
-
válasz
pepe091 #51328 üzenetére
Gondolom a sok audis plane 10000 szamra hordakent vonul Szegedrn napokon keresztul gumit egetve es hifit uvoltetve.
Hidd el a fesztigyal szervezoti minden evben betalolm a panasszal de gyk le sem szarjak.
A 10000 fiatal meg bulizzon. Szive joga. Mar vsak azt aruld el hogy neken miert KELL veluk buliznom? Plusz egy ropke fejszamolassal a 200000t leosztva azonnal kiderul h egy majd felet el lehetne nezni mert akkor ha egy bandanak lehet a masiknak is. Ez nem igy mukodik.
Ha valaki akkor en tolerans vagyok. Nem nyomom fel a szomszedot amikor a lakas atveszi az erkelyen elszivott joint dzagat. Nem baszogatom ha csak 22oraig orfibalnak. Azt is elnezem hogy a lepcsohazbol hadszinteret csinalnak. Mi tobb amikor tonkremegy a sutojuk a ket szep szemeert befejezzuk nekik a tepsi sutit. Es akkor meg ne legyenek a viszonzassal kapcsolatban elvarasaim?! -
válasz
pepe091 #51306 üzenetére
Bocsáss meg, amiért a társas együttélés szabályait és a másik ember igényeit két lábbal tipró humánnak látszó életformákat nem tudom emberszámba venni. Nagyon örültem h a zene idáig hallatszott(nem), annak meg pláne h a fellépő biztatására minden finisben a tömeg üdvrivalgása is fűszerezte a zenét. Kifejezetten jó volt hajnali 4ig hallgatni őket miután végignyomtam a napi munkát, és most kialvatlanul nekiindulni megint egy jó pár száz km útnak a melóban.
Este héttől a szomszéd a zenét és azt a kb tucat embert felhangosítva alapozott nyitott ablakokkal alattunk, így 2 irányból kaptuk az ívet. Majd elvonultukban a lépcsőházat összebaszarintották üveggel, kiöntött sörrel.
Minek hívjam őket? -
-
Rhino666
addikt
válasz
pepe091 #50319 üzenetére
Igen, csak 790Ft-ért a posta viszi, ami lenyúlja a tartalmát.
A kártérítés igénylésének folyamata meg 3 hónapig tart, tapasztalatból mondom. Ha ráér 3 hónap múlva is a pénz, akkor a Posta nyújtja a legjobb ár/érték arányú szolgáltatást.
pmheros: Mekkora csomagról van szó és mennyi az utánvét? Hétfőre tudok futárt rendelni, keddre bárhol ott van, de nem biztos hogy kijön 1k-ból a feladás.
-
szumoo
senior tag
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Szólánc.
- Eredeti játékok OFF topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Energiaital topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest