Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pepe091

    MODERÁTOR

    válasz Rick4 #53251 üzenetére

    Amúgy elolvastad azt a cikket amit lugosi linkelt? Mert ott még a közlekedési szakjogász sem mondja, hogy minden esetben tilos áttekerni kerékpárral a zebrán...
    "Janklovics Ádám szerint a zebrán áttekerésnél felmerül, a kerékpáros zavarja, esetleg akadályozza-e a gyalogosokat. Amennyiben az áttekerés zavaró vagy akadályozó, akkor az a KRESZ értelmében tilos."

    Egyébként az egészben nem az áttekerés a gond, és ezt nem képesek megérteni az emberek. Ezt is szabályozni kellene, nem tiltani. Mert ennyi erővel azt is lehetne mondani, hogy mivel sokan nem tartják be az egyenrangú kereszteződésekben a szabályokat, ezért minden autósnak le kell állítania a motort, és át kell tolnia a kereszteződésen...
    Én akárhányszor kerékpározom, akkor zebra előtt legalább 1 méterrel lelassítok, megállok, majd ha minden autós elment, akkor áttekerek. Ebben semmi veszélyes nincs.
    Azzal viszont egyetértek, hogy aki 30-35 km/h sebességgel körülnézés nélkül átrongyol a zebrán, és kiszáguld kocsik és buszok elé ,azt büntetni kell. Mielőtt jönne valaki, hogy nem lehet úgy zebrához kerülni, hogy előtte szabályosan közlekedtél, ez nem igaz, mert rengetek olyan hely van Szegeden, ahol a zebra előtt ki van téve a kerékpárút vége, majd zebra után közvetlenül a kerékpárút kezdete.

Új hozzászólás Aktív témák