- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gergőke88 #275114 üzenetére
Szerintem a moonwatch egy ikonikusabb darab. Nekem van Tudor pelagos 39 és moonwatch is. Azt kell mondjam, a moonwatch a maga 42mm méretével a felső határ, ennél nagyobb órát nem vennék és ezt is szokni kell a legtöbb órám után, mert nem kicsi. Fel kell próbálni! A hesalite nem tartana vissza, kezelhető a plexi. Sok plexis órám van, egyik sem vészes, szerethető és könnyen polírozható. Én azért vettem 3861 SS változatot, mert a rakott logó, és a zafír hátlap megvett kilóra. A BB Chrono is 41mm, de ránézésre akkora, mint a moonwatch, ebben a két óra nem különbözik, sőt, a moonwatch a crownguard-dal 42mm, aszimmetrikus, így összességében kisebbnek is hat 42mm-nél. Ha én állnék döntés előtt, akkor megvenném az új 2024es FOIS kiadást.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Nehéz ügy, mindkettő jó óra.
Tudor is klasszikus design, menő breitling szerzettel, a moonwatch viszont ikonikus/ "örök" design és mögötte a történet, már ha ez számít.
Azt mondom menj el wdl-ben és omega butiqba, próbáld fel mindkettőt és az alapján dönts hogy melyik milyen érzés a csuklódon. -
rbalint88
addikt
válasz
Omega es ha majd mar vallalhatatlanul karcos lesz a plexi, cserelteted zafirra (nalam is ez a terv).
2m-s keret kicsit legures ter, mert ujban mar egy certina/tissot mecha krono is nyaldossa a millat lassan, a Tudortol lejjebb levo markat meg nem akarsz gondolom. Szoval ujban a Tudor/Longines, esetleg Sinn, ami beleferhet, hasznaltban meg a roleaux szijas Breitling Chronomat szerintem egy jo dizajn, de lehet meg tul uj, hogy becsusszon 2m-ra. Zenith Defy/El Primero, Chopard Mille Miglia, Omega Seamaster/Planet ocean chrono vonalon neznek meg szet. De legegyszerubb a chrono24-en inditani egy keresest, aztan majd zavarhat a boseg zavara -
hitvanyalak
senior tag
válasz
Gergőke88 #270243 üzenetére
Sziasztok!
Csat kisokost lehet valahol találni aneten? Nekem sima kérdésekre nem olyan válaszokat adott, amik segítettek volna.
Chrono 24-re raktam fel múltkor egy órát és volt lehetőség bejelölni milyen csatja van, hát maradjunk annyiban, hogy én azt sem tudtam, hogy ennyire sokféle van. Illetve ami van, annak mi a neve... -
válasz
Gergőke88 #268369 üzenetére
Probléma nem volt vele, csak a Tudor hitvány QC. A hatos index ferdén volt ragasztva. Illetve az óra sem volt annyira új állapotú, mint ahogy a leírás azt írta. Vissza is küldhettem volna, de akkor hetek, mire megjön a refund. Így inkább ezen "hibák" feltüntetése mellett meghirdettem és eladtam személyes átvétellel. Aki megvette, neki pl kifejezetten tetszett az index enyhe csàlé állása, mert ettől egyedi, a karcok meg őt nem zavarták.
Rájöttem, hogy nekem kvázi nem szabad, csak 0km új órát vennem. A moonwatch 7 hónapos, talán ha két karc van rajta, de mind a kettő én voltam és nem is zavar, mert élményszerzés közben került rá és ez így van jól. Az összes órámon én cserélek szíjat, vagy állítom be a karperecet. Van hozzá minden eszközöm. Nagyon ritka az az órás, aki úgy figyelne a karcmentes munkára, mint pl én. A csavarra mindig rakok fóliát, amikor kicsavarom, hogy ne karcokjam a karperec oldalát. Stiftet is csak a kalapács műanyag végével ütöm a síkig, utána arra is fólia és a stift tűvel óvatosan igazítom a helyére. Halálom, amikor a tokfül belső fele össze vissza van karcolva, mert nem lát jól az órás és a stift mellé nyúlva szántja a fémet. Ennél egy fokkal jobban bosszant, amikor az óra számlap felőli oldalán a tokfül széle a fém stifttel le van verve, mert kiugrik onnan a nem megfelelő helyezés miatt.Tudom, ez egy használati tárgy és élményeket kell vele gyűjteni. De nekem az az élmény, ha pl kirándulás, túra során lett rajta karc. Az nem is zavar. De ha balfaszsàgból karcolom össze,a Z nagyon zavar.
-
válasz
Gergőke88 #267685 üzenetére
Vonzó hogy automata, de a színekkel én pl. képtelen voltam megbarátkozni, és jobban vonz az Omega féle koop, de élőben látva a többit egy bécsi boltban elbizonytalanodtam.
Aztán Karácsonykor egy családtag párjának a kezén láttam, és megint fellobbant a szikra, csak 100k most túl komoly kiadás lenne egy ilyenért, bár nem tudom itthon mennyire van keletje, milyen gyorsan vinnék el ha nem tetszik...A Blanc-ból a kéket venném csak. Ez netes beszerzés volt vagy értementél valahova?
-
válasz
Gergőke88 #262362 üzenetére
Ez sem olcsó sajnos, de ez egy korrekt ár! A hesalite plexis is 2.99M a budapesti boutique-ban, annál ez kb 800e jobb vétel.
Mint korábban írták, annó 1965ben a NASA a plexiset hagyta jóvá űrutazàsra, mert az reped és nem törik. Alapvetően jó a plexi, ha a helyén van kezelve. Minden is meg tudja karcolni, simán az is, ha a kezeddel végig simítod és esetleg volt homokszem rajta. Viszont polywatch pasztàval újjà lehet varázsolni és ha el is reped, a cseréje 10ed összeg egy törött zafír cseréhez képest. A széle mentén torzít a dómossàga miatt, viszont nincs a perem mellett "milky ring", mint a zafír esetén
. Szerintem a leolvashatósàgban nincs lényegi különbség, a zafír belül AR coated, nagyin jól olvasható az is. Hétköznapi használatra alkalmasabb a zafír. Nem sok gyémánt van általában a legtöbb ember közelében, nem könnyű megkarcolni. A zafír hátlap is nagyon jó, gyönyörű a 3861 werk. Mivel az űrben valószínű, hogy nem fogok járni, se a holdon, viszont nem szeretem a karcokat, nekem a zafír volt a jobb választás. A karperec polír és szálcsiszolt összetétele is jobban tetszik, mint a sima szálcsiszolt, bár sokak szerint az toolwatch ez meg csicsa, szerintem gyönyörű. A rakott Omega logó nagyon szép, és az eredeti is rakott logós volt. A DON a tachymeteren szintén szép apró részlet és a karperec is közel áll az eredeti formàjàhoz. Az Omega elég szép darabot rakott le az asztalra. Persze akkor lenne még tökéletesebb, ha rakott Omega logós hesalite plexis is lenne a kínálatban.#Gkitter Johan: élőben meglepő, hogy mennyire nem feltűnő a milky ring. Csak bizonyos betekintési szög mellett tűnik fel. A plexi torzítasa oldalról sokkal feltűnőbb. Szemből nézve egymás mellett tényleg kicsit jobb egy plexi. De én, mint gyakorló CDOs ( az OCD helyes, alfabetikus sorrendben leírt változata) , biztosan agyf@szt kapnék minden karctól.
-
zola96
senior tag
válasz
Gergőke88 #262366 üzenetére
Egyéni preferencia. Valaki azért választja a hesalite-et mert az eredeti is azzal volt szerelve. Könnyebben karcolódhat, de polírozható. A hátlap viszont teli, nem átlátszó, mint a zafir esetén (nem látod a szerkezetet), valamint az Omega logó nyomtatott. A zafír nehezen karcolható, láthatod a szerkezetet, a szíj középső szemeinek széle polírozott. A logó rakott. Ennyi a különbség köztük.
hesalite=nagyobb nosztalgia faktor egyeseknek, röviden. -
Churpik
tag
válasz
Gergőke88 #260729 üzenetére
Az alap, "klasszikus" G-Shock-ot megkapod 30-ért a Timestore-on (DW-5600E-1).
Ha az ütésállóság nem lényeg, akkor még olcsóbban van Tom Cruise-os "Mission Impossible" DW-290 kb. 20 ezer körül (ez persze nem G-Shock feliratos).
Ha meg csak a forma kell, és az, hogy ne kelljen rá vigyázni + 50m vízállóság, akkor W-218H, kb. 10-15 ezer között, több színben. Ebből a fém keretes 16 ezerért megy. Tuningolhatod is (bullbar). -
teratti
senior tag
válasz
Gergőke88 #252070 üzenetére
Én két okból nem vagyok oda a mechanikus órán a dátumért. Az egyik, hogy főleg ezeken a kis órákon kicsi a dátumablak is és egyszerűen nem látom. Az utóbbi 1-2 évben közelre sokat romlott a szemem szemüveget is kellett csináltatnom, szégyenszemre. Persze vannak Grand date, nagyító meg hasonló megoldások pl. TAG, de azok nem tetszenek. A másik csak nekem a rigolyám, a tokcső menetét nem kínzom ezzel plusz ott a korona tömítés. Persze egy évben ez elenyésző szám. De ha hozzáadjuk, hogy még mellette ha pontatlan lenne mennyit kellene tekergetni, meg ez a hülye óraállítgatás minden évben szép szám jönne össze. Megpróbálom megkímélni ezektől.
-
Domonkos
addikt
válasz
Gergőke88 #251870 üzenetére
Nem, de koszonom! En egeszen tegnapig meg voltam arrol gyozodve, hogy ez a Rolex / Tudor vonal nem igazan az en stilusom. Pontosabban, hogy az egyes modellek Omega megfeleloi szinte kivetel nelkul jobban tetszettek. Es ugye akkor meg az arat nem is vettem figyelembe.
Ez egy full tetszetos modell egyebkent, de a tegnapi nap tanulsagai alapjan most inkabb varok egy-ket hetet. No meg a kovetkezo fizut, persze. -
csabulaxi
senior tag
válasz
Gergőke88 #251540 üzenetére
Akkor G-SHOCK fel, autóval kiállsz, utána be a házba, másfél misis svájci fel és lehet menni a kocsival. Haza ugyanez fordítva.
Modellszám: DW-6900RH
A Tateyama-hegység grafikája a szalagra nyomtatva
A pixeles kísértetmotívum az óra ketyegésére szolgáló másodpercmutatóként szolgál. Ez az aranyos szellem lumineszcens zöld festékkel van festve, és "S" betűvel van ellátva, ami a SECONDE/SECONDE/ aláírása.Csak nekem tűnik erőltetettnek?
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Gergőke88 #251508 üzenetére
A fűnyírás milyen veszélyekkel van a karórákra?
Nekem nyaranta van kéthetente 4-5 ezer négyzetméter terület amit le kell nyírni, sima tologatóssal nyomom több tíz éve és még egyik oramnak sem lett baja.
Favágásnál oké a hasogatás adhat egy ütést a fogaskerék el, de ha megfogod a láncfűrészt rendesen, akkor mi baja lehet az órának? -
dkovizoli
addikt
válasz
Gergőke88 #251494 üzenetére
Van ez így. Idén valahogy én is megkedveltem őket, pedig egy jó ideje nem ugrálok a műanyag kvarcokért. A g shock sem vonzott egyáltalán. Erre az idén már vettem hármat. Abból kettő a casioak félékből, egy tough solar , egy sima. Meg egy másik g shock-ot még a biztonság kedvéért.
-
fagyalllo
őstag
-
Subby8
csendes tag
-
válasz
Gergőke88 #251142 üzenetére
Egyetértek, a napokban beszéltem befektetési tanácsadóval, jelen helyzetben az általad említett állampapír a legbiztosabb 2-5 éves távlatban. Hosszabb időszakra valóban lehetnek jobb ajánlatok, de a legtöbben nem tudunk ennyire előre tervezni, vagy akkor valóban egy minőségi órát vagy egyéb tárgyat veszel, aminek jó esetben/kis szerencsével csak nőni fog az értéke.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Cipő topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Baldur's Gate 3
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 1 / 2
- PlayStation 5
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest