- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigster
senior tag
válasz
apholyon #184265 üzenetére
Ahogy írtam, és más is előttem:
A japán óráról a tömeggyártás jut az eszembe (és gondolom, annak is, akinek adnám), a svájci zászló, meg a "Swiss Made" az valahogy más érzés. Nyilván az "érzést" fizeti meg az ember valamennyire, mert ha időmérőt akarnék ajándékozni, akkor vennék egyet 3 ezer Ft-ért az Aldiban. -
adise
őstag
válasz
apholyon #183822 üzenetére
Számlap szín fekete vagy fehér, segédszámlap stopper stb nem fontos
Fémszíj az biztos.
42mm legalább elég nagy kezem van
50-60 ezer max.
A többi nem fontos igazából nekem.Közben látom amit ajánlottát, külsőre ezek a Orientek állnak közel hozzám, ahogy látom. Akkor az ajánlottabb, mint a hilfiger vagy a fossil? Egyedül a tok méretét tartom talán piciben, de majd ugyis megnézem élőben is
köszi -
apholyon
aktív tag
-
apholyon
aktív tag
válasz
apholyon #182825 üzenetére
A vége valószínűleg egy átlagos divatóra lesz, amihez meg nem kell senki segítsége, külsőre legyen jó és annyi. Az tagadhatatlan, hogy nem 100%-ban az igényeknek megfelelő tanács lett adva, nem véletlenül, mindenki jót akar. Anno engem is lebeszélte(te)k egy pár óráról, amiért utólag hálás vagyok.
-
törölt tag
válasz
apholyon #182304 üzenetére
Ahogy TOZ írja kettő vagy három whisky attól függ, hogy sima hárommutatós vagy stopperes
Én fényképezek 2x, 3x szétszedek és összerakok egy órát utána már megy kép nélkül. A naptár rész különbözik általában az órákban ahhoz azért többször kell a képes segítség. Robbantott ábrát ritkán használunk max akkor ha kell az alkatrész száma a rendeléshez. Múltkor feltettem egy bell-matic képet robbantott ábrával, azon a képen csak a naptár rész volt. -
stzoli
csendes tag
-
@tco@
aktív tag
válasz
apholyon #182116 üzenetére
@apholyon: Légyszi ne kezdjünk el pénzügyi tudatosságról beszélni, félre tudok havi 1000 forintot, nem járok erőn felül fenntartott 10 éves hitellel terhelt autóval stb
Én csak azt mondom hogy ha úgyis meg kell bontani 3-5 évente (oké hogy nem muszáj, de egy középkategóriás kvarcnál azért van rá esély), akkor a tulajdonlás időtartamát tekintve a költségeket hónapra leosztva egy elemes kvarc olcsóbban fenntartható. Ha 10-15 évig nincs megbontva egy eco drive és 30 évig bírja az aksi (amit előre nem tudunk), akkor nyílván ez egy másik lehetőség, és így olcsóbb, egyszerűbb stb.
@fagyalllo: Igen, ez így igaz. Egy kvarcóra is valóban egy kis technikai csoda, mindössze arról van szó hogy jóval olcsóbbak tudnak lenni, mert az "átlagember" ezt az egyszerűséget és pontosságot keresi, tehát valószínűleg jóval többet gyártanak belőlük világszerte. Egyik órát se nézem le a működési elve miatt, mindnek más előnyei vannak.
@gipsztigris: én elhiszem hogy évekig vízálló marad, de valamilyen perverz oknál fogva engem megnyugtatna, ha rendszeresen ki lenne mondva hogy igen, az 50-100-200as WR valóban igaz
-
@tco@
aktív tag
válasz
apholyon #182105 üzenetére
Hogy az egyik kedvenc filmemből idézzek: nem kened amit vágok.
Egy óra leírásában az a mondat hogy "nem kell bele elem" meg "elem nélkül működik" mindig arra késztetett hogy felhúzzam a szemöldökömet a seggemig, és fel tegyem a kínos kérdést: hanem?
Egy automata/felhúzós mechanikus 5 évente szervízt igényel.
Egy eco-drive/tough solar stb 10-15-20 vagy több év után aksicserét igényel, úgy tudom ez nagyságrendileg 10-20 ezer forint, vagyis a várható élettartam környékén (nyílván egy fél milliós eco-drive más tészta) már összevethető az óra árával a szervízköltség. Technikai különlegesség, "lélek" kvázi nincs benne, tehát egy automatával ellentétben nem különösebben értékálló valószínűleg.
Egy kinetic ugyanez+mozgó alkatrész is van (Vostok automatámban esett már le a rotor pl...).
Szóval tök jó egy eco drive meg minden, de azt senki ne mondja nekem hogy olcsóbb üzemeltetni, mint egy elemes kvarcot. Minden órát illik nyomáspróbázni és tömítéssel újra ellátni 3-5 évente (ha jól tudom), erre jön a kb 1000 forintos elem ára, és ennyi. Ezért hordok kvarcot (bármennyire is csábít egy Mako 2 Blue...), mert még mindig ez tűnik a legpraktikusabbnak számomra.
Egyetlen esetben nem tudok belekötni a napelemes technológiába, ha pl olyan óráról beszélünk ami aránylag igényes belül, és 20 évig nem ér vizet. Na, akkor tényleg csak viselni kell, a tömítés nem lesz kritikus hogy kiszárad, repedezik.
Az meg hogy az automaták kevesebbet tudnak fejlődni mint egy ana-digi kijelzős, világ minden gps-ét betonbunkerből is fogós búváróra az akkor lesz előny talán, ha valaki 50 év múlva bevisz egy most kb 60 ezerbe kerülő SKX007-et vagy Mako 2-t a szervízbe, mert kiszopósodott egy fogaskerék. Mert valószínűleg az alapok maradnak, tehát alkatrész is inkább lesz, mint egy egzotikus chip egy digi-be, ami épp mondjuk hőmérsékletet mér. Vagy simán csak egy olcsóbb kvarcba akár. -
@tco@
aktív tag
válasz
apholyon #182086 üzenetére
Az eco drive egy napemeles kvarc, így értettem a hibridet. Az aksi cseréje 10-15-20(?) év után talán még drágább is lesz, mint egy normál kvarcban 3-5-10 évente a gombelemé összesen. Tudom hogy a második azzal szerelt, ezért is írtam, hogy kvarcban keresek pont ilyet
-
czzz
újonc
válasz
apholyon #182086 üzenetére
Igen, ettől félek én is. Kicsit kutakodtam utánuk, ez a creationwatches ebay shopja lehet. Trustpilot-on egész jó értékeléseket kapott, aki szidja őket a vám és a borzasztó ügyfélkezelés (visszaküldések, nem beszélnek angolul) miatt teszik ezt, de mindenki azt mondja hogy eredeti órákat árulnak. Írtam nekik, hogy erősítsék meg hogy EU-n belülről érkezik és vám, illetve egyéb tehermentes az óra, meglátjuk mit válaszolnak.
-
válasz
apholyon #181650 üzenetére
Én is rengeteg irracionális döntést hozok. Itt ez nem történt meg, máskor meg igen. ennyi az egész, én semmi jelentőséget nem tulajdonítok neki.
Ott a nighthawk, még sosem hordtam, ott a másik három seiko, amiből kettőt gyakorlatilag nem is hordtam. Mióta megvan, az 5610-et hordom, szóval ez ilyen.
Az ember szerintem ezen ne is agyaljon, ami tetszik neki és van rá pénze, ne is gondolkodjon rajt.
-
flymi
addikt
válasz
apholyon #181586 üzenetére
Én három mátyásért vettem cirka másfél éve egy Sinobit. Elegáns, visszafogott, mondhatni majdnem szép. Olcsó és még működik is.
Egy óra mutassa a pontos időt, egy telefonnal meg tudjak telefonálni... De ez az én véleményem.
Jujj de rossz helyre jöttem ezzel a hozzászólással. -
fagyalllo
őstag
válasz
apholyon #181050 üzenetére
Mivel te már rendeltél kettő órát és hibátlan volt, ezért szerinted nem igazak a cikk állításai.
Milu rendelt négyet, abból hárommal probléma volt. Ettől nem lesznek igazak a cikk állításai, csak neki nem volt szerencséje.
Számokkal alátámasztott pontos adatokat vársz el a cikktől, majd a végén egy "viszont az átlag tapasztalat nem ezt mutatja... hanem azt, hogy ha megbízható"-val zársz. Ezt pl. hogy számoltad ki?Lauda:
Azért nincs a cikkben az egyetlen tapasztalatra hivatkozó csehszlovák szerviz, mert az itthoni a saját szerződése szerint javíthat, ahhoz semmi köze, a cikk nem erről szól és már sokszor ki volt tárgyalva.
Szerencsétlen megfogalmazáson lovagolsz, nyilván nem hibátlan és sose elromló az összes itthon eladott óra, mert a garis szerviz bezárhatná a boltot.
Nem állítja hogy hamis, hanem azt sugallja, hogy nem tiszta forrásból származnak, pl. selejtekhez jutnak hozzá valamilyen formában. -
Milu87
csendes tag
válasz
apholyon #181045 üzenetére
Szeretnék én is hozzászólni. Eddig 4db órám jött külföldről. 2 seiyajapan 2 dfi. Ezek közül 3-nak /a Seikoknak/ kellett szerviz rövid időn belül.Mind 3 6R szerkezetes nem belépő modellek. Az 1 ami eddig patent egy Orient automata amit a feleségemé.
Nálam 75% az arány /ha csak Seikot nézek akkor 100%/.A lényeget fogjátok meg pls, nem azt írja,hogy ne rendelj,hanem tudj róla,hogy igen ilyen van.Ha kiszámolod,hogy neked belefér,mert olcsóbb akkor semmi gond csak ne érjen csalódás. A cikk jó, bár olyan nekem mintha nem PR-os írta volna.
Naponta többet hoznak be azt írja. Akkor én napi 2vel számolok. Az heti 10 /csak munkanapokkal/ , havi 40. Ha munka órát számolok, akkor 4 munkaóránként átlagosan érkezik egy ilyen óra a szervizbe.Ez elgondolkodtató. Nekem a saját tapasztalataim megerősítette. Fogok e rendelni külföldről órát a jövőben? Ha itthon nem kapható és a Seiko nem tudja megrendelni akkor igen és beleszámolom,hogy lehet nem az lesz a vége az árának amikor megérkezik sikeresen vámolás nélkül /ha mákom van/. Azok amik viszont itthon elérhetőek azokat inkább itt veszem meg. Most is várok egy ilyen órát a Seiko-tól amit megrendeltem,beszámolok majd a tapasztalatokról.
Béke -
@mriya@
őstag
válasz
apholyon #180246 üzenetére
Ha ennyire érzékeny vagy, nem szabad kvarcórát venned!
Ha hosszasan bámulom a cicizenem(sic) másodperc mutatóját, akkor azt látom, hogy olyan 90%-osan az indexre üt.
10%-ban icinykepicinykét mellé.
Ez a holtjáték benne van az összes kvarcszerkezetben, csak például a kismásodperceseknél észrevehetetlen. -
@mriya@
őstag
-
moordavid
aktív tag
válasz
apholyon #180017 üzenetére
Én csak annyi tapasztalatot tudok leírni az Orientemről (És a másikról, ami egy Orient Starfish) ami lehet édeskevés. Merthogy nem mérem sosem a másodperceket. Nem vizsgálom, hogy melyik oldalán pihentetve mennyit siet vagy áll vissza. Én csak használom és annyi :-) Az Orient Star kézbe véve is gyönyörű. A 39 mm-es tok méretével a relatíve kicsi csuklómon is jól mutat. A vastagsága sem zavaró az ingeknél, kellemesen megbújik alatta.
Csak, hogy tudd. Ha veszel egyet, akkor csak egy rövid ideig lesz meg a "nem kell több" érzés :-D
-
terra052
őstag
válasz
apholyon #179995 üzenetére
A Seiko Cocktail jó is lesz, minden pontban passzol, ami (nálam ) plusz érv lenne, az a számlap.
-
Spet
addikt
válasz
apholyon #179937 üzenetére
Pár száz ezer +áfa és vám, ha megfogják
-
g0n21
senior tag
válasz
apholyon #137039 üzenetére
Én nem a kereskedelemben vagyok, és pont a másik oldalát fogtam meg.
Főleg, hogy mint kisvállalkozás, az elsőszámú küzdőtér a közösségi média lehet.
A többire meg ott van a sales-esMeg ez nem egy komoly táblázat, csak egy játék azzal, hogy az SS szíjak ára teljesen helyén van.
-
kovsol
titán
válasz
apholyon #136719 üzenetére
Enyém még 56k volt mikor vettem, de szerelem volt első látásra: CA0021-53E. Szerintem ez is jó volt ennyiért. Super titanium, és zafír üveg is van. Szerintem nem is adom el soha, úgyse lennék kisegítve a használt árával.
-
WiZARD
addikt
válasz
apholyon #136364 üzenetére
Arról volt szó, hogy ne az eredetit vegye, hanem egy másolatot, ami "ugyan úgy néz ki".
Azokban meg van logo, márkajelzés, stb, egyértelmű hamisítványok.szerk: na igen, az nem kérdés, hogy q drága a gyári ár, én 1.5 éve kerülgetem a témát, hogy megvegyem-e annyiért a gyári Omegát, vagy hordjam mindenféle egyéb szíjjal...
-
fagyalllo
őstag
válasz
apholyon #133924 üzenetére
Drasztikus az, csak a megfelelő koordináta-rendszerben kell nézni
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Ingatlanos topic!
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Napokon belül megjelenik a Warhammer 40k: Rogue Trader
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest