Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Junkien jobban megfogták a lényeget: [link]
Kíváncsi vagyok, ha nem reboot, hogyan fogják feloldani a helyzetet, amikor
. A vége felé volt valami új faj, amivel nem kezdtek semmit.Atlantis megérkezett a földre paatrick: Visszatér Adria nagyobb cicikkel.

-
válasz
Soulfly842
üzenetére
Az a helyzet, hogy kezdek (kezdünk a feleségemmel) teljesen rákattani az ázsiai sorozatokra.
Ajánlásokat tudnál írni? Mi is nagyon szeretjük ezt a vonalat nejemmel, könnyebbség lenne javaslat alapján menni.
-
freeland0806
aktív tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Én szeretem amúgy az ázsiai sorozatokat is. Vagyis nem az, hogy rajongok érte, de láttam már jókat és nem ódzkodom tőlük. Ami furcsa lehet innen Európából sokaknak az tényleg a színészi játék. Eltér az ittenitől sokmindenben. Nem mindenki tudja befogadni egykönnyen.
Néha viszont (és tényleg nincs ebben semmi rasszizmus, ha mégis van az a véletlen műve) nekem időnként nagyon egyformán néznek ki a szereplők. Nem mindig megy egyszerűen a megkülönböztetés annyira hasonlítanak, tudom hülye vagyok
de van amikor kihívás. Ettől függetlenül tényleg nem vetem meg az ázsiai sorozatokat, lehet mindjárt nézek egyet Netflixen ez "Út a pokol felé" érdekesnek tűnik pl. -
Tasunkó
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Szerintem meg jó alap a Squid Game, mert nagyonis koreai minden tekintetben, ugyanakkor kevesebb az üresjárat, könnyen érthető, a nyugatihoz szokott embernek sokkal befogadhatóbb és a szimbólumok is nagyon találóak hogy szórakoztató módon essenek le. Már ha valakinek ez is túl ázsiai, akkor a többi méginkább az lesz. Még olyan ami kevésbé ázsiai, az a Three Body Problem a Tencent-es így hirtelen. Az ázsiai filmeket néha ki kell bírni, hogy az ember megértse miért is kellett így elmondani. A ripacskodás az fárasztó, de nem olyan tragikus mint a nyugati ripacskodás, az ázsiai filmeknél látszik hogy nem szándékos, hogy autentikus mintha tanácstalanok lennének, pláne ha nevetnek valamin azt ki kell bírni nincs mese, mert általában a poén az hogy lóg a tészta a szájából.
-
válasz
Soulfly842
üzenetére
Hát én nem tudom. Nekem furák ezek az ázsiai sorozatok és filmek. Nagyon nehéz volt megszoknom a Squid Games-t is a ripacskodások miatt. Jó nyilván, Korea és Európa két külön világ, ami nekünk furcsa az ott lehet teljesen hétköznapi. Animére se tudtam rákattanni pedig elég népszerű manapság Európában is.
-
cyberkind
félisten
válasz
Soulfly842
üzenetére
Akinek az első évad bármely módon tetszett, az elhagyta az egészet a 2. folyamán, nem kell kockának lenni ehhez, brutál nagy csalódás volt...
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Soulfly842
üzenetére
Hát na, bátrak
ezek szerint túl sok pénzük van
-
paatrick
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Döbbenetes mennyi felesleges pénze lett a Netflixnek az évek alatt

-
freeland0806
aktív tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Állj állj állj! Micsoda? Ez nem a mindent is lezáró évad? Mert akkor revidiálom álláspontomat és nem kezdek bele, hogy aztán éveket várjak valamire amit már rég elfelejtettem
-
.LnB
titán
válasz
Soulfly842
üzenetére
Egy független blog, ilyen feltételekkel akkor inkább ne írjon kritikát. Ezt az eshetőséget én kizárom, hogy ennyire komoly külső behatás lenne a cikkre. Ez már extrém eset lenne.
-
.LnB
titán
válasz
Soulfly842
üzenetére
Pont az a legfeltűnőbb, hogy nem ilyen szintű "kritikákat" szoktunk meg tőle/tőlük. Azt a mondatomat módosítanám, hogy fizetett hirdetés lenne, mert nyilván nem az. Azt bánom.
De akkor is több mint gyanús. Főleg a komment moderációval karöltve. Arra azt írta nekem tegnap winnie, hogy csak a politikai tartalmú kommentek vannak moderálva. Ami egyrészt érthető, mert iszonyat ami ilyenkor kialakulhat egy ilyen komment szekcióban. De sajnos ennél a sorozatnál ez a téma megkerülhetetlen. Ezért vicces is olvasni, hogy semmi negatív komment nincs. Az én kommentemet is törölte, pedig csak a politika szó volt benne, semmi konkrétum. Pont azt tettem szóvá, hogy egy ilyen "kényes" témában milyen meglepő, hogy egy komment sincs, ami politikai vonzatú lenne, biztos törölve van az összes.Az az írás még így látatlanban is egy ömlengő, túlzó, és feltűnően pozitív kritika. Amin érezhető valami külső behatás Desmond részéről. És nem kell itt olyanokra gondolni, hogy fizetett volna bárki is a pozitív kritikáért. De egy blogger cikk írót, simán az is befolyásolni tud, ha elviszik egy komoly sajtó eseményre, vetítésre és ott (nem tudok szebben fogalmazni) fényesre nyalják a hátsóját. Vagy egyszerűen az is befolyásolhatja pozitív irányba, ha ő vagy közeli ismerőse dolgozott az adott produktumon. Nem tudom, hogy jelen esetben mi befolyásolhatta őt ennyire kirívóan, erre az ömlengő kritika megírására, de valami szerintem befolyásolta.
A másik pedig az, ami nem értek winnie-ék részéről, hogy nyilvánvaló manapság, hogy a közhangulat nem azonosul ezzel a véleménnyel. Ezt például a Futni mentem fogadtatása is szépen alátámasztja. Ezért ők tudták, amikor kitették azt a kritikát, hogy lesz visszhangja. Ezért is moderálják nagyon erősen a kommenteket.
Szóval én nem húzom le előre. De kizártnak tartom azt, hogy annyira jó legyen, amennyire az a "kritika" megfogalmazza. GoT-nál jobb? Nemár.. Pedig én aztán tényleg nem vagyok GoT fan..

-
válasz
Soulfly842
üzenetére
-
wolf88
aktív tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Másnap, vasárnap jön is a harmadik rész is.
-
Miklós315
senior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Kár érte. Ugyanolyan szarszemétfos lesz, mint pl. a Tündérkert volt (meg az összes többi). Ugyanamiatt: nincsenek filmszínészeink, csak színházi meg feleslegesen futtatott nem-színészek. Ezért egyetlen hihető mondatot sem tudnak prezentálni. Mű, elidegenítően zavaró. Továbbá a készítők amerikai látványpékséget akarnak utánozni, ahelyett, hogy magyar alkotást kreálnának végre (a svédek, a franciák, az olaszok, az amerikaiak, stb., stb. alkotásaira ráismer az ember, van "önazonosságuk, identitásuk, filmnyelvük", a magyar film (és sorozat/-ipar) még nem találta meg önmagát, saját hiteles, működő filmnyelvét. Ezért pazarlás az összes (annyiban nem, hogy ez is tapasztalat, csakhát eleve zsákutcás tévút mind - tehát mégis felesleges).
Pedig jó lenne, ha jó lenne. -
válasz
Soulfly842
üzenetére
Hát a trailer alapján ez derül ki.
-
válasz
Soulfly842
üzenetére
Kommersz hulladék magyaros fűszerezéssel. Van sok látvány, de minek? Minden más borzalmas, pl a színészi játék kb hatodik osztályos színjátszókör. Ez így ebben a formában csak képmutatás, szó szerint.
-
Pitterix
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Bemutató alapján jobban néz ki, mint a GOT, legalábbis számomra.
-
pekoka
tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Vegignezed eloszor az SG1-et, utana magatol ertetodo az Atlantis.
Nekem Teal'c a kedvencem: in deed.
-
volandy
senior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Köszi!
-
volandy
senior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Nincs maxom, de melyik az a "rákhalászos" sorozat? Keresgéltem, de nem találtam semmi ilyesmit a Googlen.
Csillagkapu nekem is ujranézős többször is! Most végeztem a 4.évaddal. -
Major Lion
senior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
nagyon jo sorozat

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Soulfly842
üzenetére
Tegnap este megnéztem. Szerintem jó volt.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Soulfly842
üzenetére
A mai napig borsózik a hátam az Atlantis utolsó két részétől. Főleg az utolsó előtti volt zseniális a Johnny Cash számmal
Meg a sima SG1-et is nagyon jó irányba vitték az Ori szállal, egyáltalán nem laposodott el a sorozat, épp ellenkezőleg, piszkosul sajnáltam, amiért vége lett.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Soulfly842
üzenetére
Én a TWD utolsó pár részével voltam úgy, hogy korábban meg tudtam volna nézni angolul.
Értettem volna, de nem biztos, hogy mindent. Angol felirattal szinte mindent, de ha van 1-2 ismeretlen szó nem az igazi. Maradt a Google fordítás, angol srt-ből készítettem magyart.
A végeredmény értelmezhető, de tudjuk milyen.
-
Di Natale
senior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Évekig vártad a magyar feliratot? Nem lett volna egyszerűbb angolul megnézni?
-
wolf88
aktív tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Mondjuk az a sírás simán azért lehet,mert akkor tudta meg,hogy meghalt Törőcsik Mari... Nagymamája volt.
-
lemmy9
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Én már nagyon izgulok...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.Fingom sincs miről van szó -
válasz
Soulfly842
üzenetére
Én nagyon nagy fan voltam daráltam az évadokat . Aztán kijött az utolsó évad első része megnéztem és abba hagytam a sorozatot olyan hányingerem volt a szarkavarástól. Befogom fejezni de kicsit később.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Soulfly842
üzenetére
Pénz beszél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de van amikor kihívás. Ettől függetlenül tényleg nem vetem meg az ázsiai sorozatokat, lehet mindjárt nézek egyet Netflixen ez "Út a pokol felé" érdekesnek tűnik pl.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Janaboy