Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás34
senior tag
Akinek van HBO GO-ja megnézné, hogy jön be nála? Nekem nagyitva jön be az oldal, igy jo pár részletet nem látni a képernyőn!
-
gyeniko
őstag
válasz
Tutu7030
üzenetére
Samu = TV-hez képest nagyon gyors és kiforrott smart alkalmazások (kb. mint a 4 magos Sony Xperia telóm), szinte tényleg csak szemből 100%-os a kép, oldalra mozdulva gyorsan fakul. Esztétikailag megosztó "X" láb. Képe jó, de ebben a táblázatban olvashatod az összehasonlítást, fényképekkel is illusztrálva. Nekem most éppen nincs Sony TV-m, de szoktam mosolyogni azokon a hozzászólásokon, melyek "egyértelműen" és "nyilvánvalóan" a Sony képét helyezik a Samu képe elé. Szóval, olvasgasd kicsit a linkelt anyagot...
-
Fatalityy
tag
Sziasztok!
A kettő tv közül melyiket érdemes most:
Sony Bravia KDL-55W815B
Samsung UE55H6470
mindkettő tudja a Full Hd 3D-t? vagy csak a Samsung
Előre is köszönöm -
ubid
senior tag
Igen, vagyis nem (
) kell hangolni, ha a külső media box-ot választom.
Viszont ha a souce-ot a TV-re rakom, akkor már van lehetőség hangolni.Másik problémám, ha a media boxot válaszom, akkor ugyan van adás, de néhány csatorna szélesebb mint a képernyő, tehát kilóg. Próbáltam már a tv beállításainál az összes szélességi beállítást, de mindhol rossz.
Erre van megoldás ?
-
Fatalityy
tag
Sziasztok!
Sony Bravia KDL-55W815B
Samsung UE55H6470
Előre is köszönöm -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Samsung okostv-t UPC media box HD (fekete) szeretném használni.
Hogyan tudom behangolni ?
Valaki meg tudná adni a paramétereket ? -
Garsza
veterán
Helló Screen Mirroring ügyben tud nekem valaki segíteni ES6800 TV hez kéne segítség. Kaptan olyan segítséget hogy a bemenetek közt kéne lenni olyan opciónak hogy screen miroring de nekem nincs. Egy Galaxy S5 teló képét szeretném tükrözni a TV -re.
-
Etzel
aktív tag
Hali!
Kíváncsiságból letöltöttem tegnap egy DB50-es 3D-s anyagot a gépre. Azt egy tsMuxeR nevű progival átalakítottam .m2ts-es fájlra hogy vigye a Samsung UE40ES6300-as tv-m...de külső vinyóra rakva a cuccot és tv-re dugva már csak azt írta, hogy Nem támogatott formátum H264.
Valakinek vmi ötlet? Kíváncsi vagyok mennyivel jobban venném észre ez és a Half OU vagy SBS-es cuccok között a különbséget. -
ada19
őstag
válasz
Tegla80
üzenetére
Nem neked szántam.
Egy rövid idézet az AnandTech input lag írásából (részemről zárásként):
"Human Reaction Time
The impact of input lag is compounded by what goes on before we even react. As soon as an image requiring a response hits your eyes, it will take somewhere between 150ms and 300ms to translate that into action. Average human response time to visual stimulus is about 200ms (0.2 seconds) for young adults, which is a long time compared to how quickly games can respond to input."
Forrás: http://www.anandtech.com/show/2803/2
Észre lehet venni 10-20ms különbséget, főleg ha egymás mellett ideális körülményeket tekintve figyeled? Észre. Játék közben, ha nem kifejezetten erre figyelsz, zavarja ez a játékosok 99%-át? Aligha.
Minden más jó eséllyel placebo és/vagy márkahűség. -
ada19
őstag
válasz
Tegla80
üzenetére
Előző TV-m 16ms-t tudott, a mostaninak 38ms az input lagje. Ez volt az egyetlen dolog, amitől kifejezetten tartottam, hogy zavaró lesz. És mi történt? Semmi sem változott, számomra lehetetlen észrevenni, bármennyire próbáltam ezt külön figyelni. Disclaimer: mostanában csak Halo 4 és Halo: Reach online multival játszok Xbox 360-on. 38ms input laggel játszottam már 20-30 órát (16ms 8 hónapig volt), és egyetlen egyszer sem éreztem azt, hogy nem azt és nem akkor csinálta, amit én akarok.
Hogy mit is akarok kihozni az egészből? Azt, hogy konzol esetén lehet hogy 5 ember van a világon, aki észreveszi a különbséget ideális körülmények között (internet latency, hello). PC-n más a helyzet, ott már lehet értelme.
-
dussy
őstag
Sziasztok!
Samsung 3D tv-ket nézegetve 2 típus között vacillálok.
H6200 és H6400 - mik a tapasztalatok, melyiket ajánlanátok?
Köszi -
Vhiktor
nagyúr
válasz
toby_as
üzenetére
Hali!
Most próbáltam ki. A feketeszintet rögtön beállítottam, de igazából a dobozból kivéve is jó volt az ábra szerint.
Viszont a kontraszt ábrával nem tudok mit kezdeni, mert ha maxra feltolom a kontrasztot mág akkor is sokkal több oszlop látszik mint kellene. Szerintem white clipping van a tv-n.
Neked, hogy sikerült? -
Buster17
addikt
Hali!
Samsung UE48H6200
Tvről mik a vélemények? -
toby_as
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szia
En az AVSHD709 hasznaltam. Van tobfele verzio (mp4, iso stb) attol fug mivel jatszod le. A Basic tesztben eleg jol be lehet allitani a kontrasztot es a fenyerot, illetve van egy alap szin / szinarnyalat allitas is, es persze elesseg is. Van egy nagyon jo leiras is (angolul) mit hogyan kel nezni illetve allitani. Nekem tetszik a vegeredmeny , elozo tob tv-men is hasznaltam, valoszinu nem er fel egy rendes kalibralassal, de nalam nagyon nagy kulonbseg lett akozt ahogy ezzel a programal allitottam be, iletve a gyari beallias kozott. -
pacter
csendes tag
Sziasztok,
H6200-as Samsung smart tv-n a csatornak behangolasa utan szeretnek parat torolni a csatornalistabol, de sehol sem talalok delete parancsot. Otlet?
-
Vhiktor
nagyúr
Ha jól látom az összes kontraszt és fényerő kalibráló ábra arra támaszkodik, hogy van olyan oszlop ami a videójel feketéje alatt van valamint a fehér fölött és addig kell állítani amíg mellette lévő oszloppal összemosódik.
Na most ha a TV nem engedélyezi a fekete alatti feketét illetve a fehér feletti fehéret, ha jól tudom clipping-neik hívják, akkor ezek az ábrák használhatatlanok.A mostani TV-kkel ez ügyben mi a helyzet?
-
picur10
aktív tag
És a tesztelést hogyan tudnám megtenni? Csináljak egyszínű képeket és jelenítsem meg a tv-n vagy hogy? A pixelhibákon kívül mit kellene még ellenőrizni?
-
Cöletibi
tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani,hogy a Samsung LE 40B530P7WXXH típusú tv-be jó a UPC
CI+-os kártyája?Tudom,hogy van benne kártyanyílás csak a + miatt kérdezem,mert a UPC-nél
nincs benne a felsorolásban.Köszi! -
BBéci
legenda
válasz
odipapa
üzenetére
Te tudod rosszul!
"23. § (1) Ha a fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is."
Idézet innen: 45/2014. (II.26) Korm. rendelet -
blakey
titán
-
gyeniko
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Lehetséges. Kutakodtam kicsit és találtam egy relevánsnak tűnő dokumentumot, mely ugyan nem kifejezetten a TV-kről szól, de szerintem a TV-kre is ez vonatkozik.
Eszerint a Samsung valóban cseréli a készüléket 3 napon belül.
Érdemes elolvasni a többi gyártó vállalásait, a többségük nem ennyire nagyvonalú...Azért arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi történik pl. a 4. napon?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gyeniko
üzenetére
Valószinűleg ezt a paraszt boltok próbálják lenyomni a vásárlók torkán, mert nem adnak hiovatalos garanciát a tvikhez csak a saját szar boltjukét.
Normális helyen rögtön cserélik 1 pixel hibával is, mert hibás a tv. Vissza kell vinni.
Ha nekem nem vennék vissza, még a boltot is felrobbantanám az biztos. -
picur10
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap megjött a 40H6400-as új tv-m.
Sok az újdonság számomra, még tanulom mit merre. Van valahol valami leírás, hogy miket/hogyan kellene megnéznem a tv-n, hogy ha netalán hibás, akkor még benne legyek a 72 órában?Biztos buta kérdés, de a szemüvegen lévő piros/kék kis vackok és a fólia az védőfólia és majd le kellene húznom, ugye?

-
ada19
őstag
válasz
Gaben06
üzenetére
Ha biztosra akarsz menni legközelebb, bontsátok ki a boltban, de vigyél magaddal USB-s adathordozón egy 4K-s fehér, fekete, piros, zöld valamint kék képet. Ezeket megjelenítve és pár percet rááldozva az átvizsgálásra rögtön kiderül.
Ahogy Flashget is írta, vissza kell vinni, ilyen TV-n nem megengedhető, bár tény, hogy ennyi tranzisztor esetében statisztikailag is jóval nagyobb eséllyel lesz halott pixeled. Plusz ugye később is kialakulhat.

-
Gaben06
tag
válasz
gyeniko
üzenetére
Állítólag 72 órán belül egy pixelhibával is cseréli a Samsung.
Beszéltem a Media Markt-al, és azt mondták vigyem vissza. A Samsungnál is azt mondták, hogy állítólag nem szabadna rajta lenni egynek sem, azt javasolták vigyem vissza, mert ha most 1 van rajta több is lesz mert hibás a panel.
De nem értek hozzá. Tök véletlenül vettem észre azt is úgy ha közel mentem.
Most igazából nem tudom mi legyen. Elég macerás lesz visszavinni. -
mediumgecso
őstag
Erre valaki??
-
Gaben06
tag
Sziasztok.
Mennyire elfogadható dolog az, hogy egy 600000Ft-os 55" UHD Samsung TV-n 1db pixelhiba legyen?
Fekete háttérnél vettem észre, fehéren világít.Mit csináljak most?
Mai vásárlás. -
dethroner
veterán
válasz
goose9808
üzenetére
Nekem is volt ilyen, de már rájöttem hogy kell. Allshare-t használok. Indítsd újra a programot, majd utána indítsd el a filmet. Ha a film közben a tools megnyomása után nincs ott a felirat lehetőség, akkor az info gombot nyomd meg, ott lépkedj a beállításokra, és ott próbáld meg a feliratot. Nekem így jött össze. Meg persze a film és a felirat neve tökugyanaz legyen.
-
goose9808
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy Samung H6500 tv-t. Szeretnék a hálózaton keresztül feliratos filmet megosztani. Eddig megpróbáltam a smart view-t, az Allshare-t, a Nero Mediahome 4-et, a serviio-t, de egyiken sem tudtam a feliratot megjeleníteni a tv-n. A Samsungban azt mondják ez a DLNA hibája, visszaolvasva azt láttam, hogy azért van itt akinek mégis van felirat. Nem beleégetett feliratot szeretnék, hanem srt-t. A video és az srt neve egyezik. USB-ről le is játsza, de a hálózatról csak a video file-t hajlandó és nem hozza a feliratot. Valakinek valami ötlete?
-
BBéci
legenda
válasz
Vhiktor
üzenetére
Csak egy megjegyzés: sokan nem tudják, hogy azok a bizonyos tesztábrák valójában (általában 5 perces) filmfájlok, mert nem álló, hanem mozgóképre kell beállítani a tévéket, ellentétben a grafikai monitorokkal.
Műszer nélkül esélytelen, hogy normális eredményt érj el. 11 éve tesztelek tévéket, de eszembe nem jutna koloriméter és spektrométer nélkül a gamma és a fehéregyensúly értékeket piszkálni. -
PuMbA
titán
válasz
SoulReaver
üzenetére
IMAX Galapagos (1999), Transformers 4 például.
-
gyeniko
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
A helyzet azért nem ennyire rossz, csodálkozom rajta, hogy eddig senki nem írta le:
Van néhány paraméter, melyeket szemmel is igen jól be lehet állítani (pl. a színeket és fehéregyensúlyt nem).
Ezen a linken találod meg a válaszokat. Innen több formátumban le tudod töltetni az áhított teszt ábrákat és egy videót is, mely röviden bemutatja a "házi" kalibrálás menetét is. Az hasznos, ha beszélsz (olvasol) angolul. Remélem segít!
-
SoulReaver
veterán
Bocs, az OFF-ért, csak azt szeretném kérdezni, hogy olyan 3D-s filmet, vagy demót, tudtok-e mondani, ami nem csak pár jelenetnél hozza ki normálisan a 3D-t, hanem végig olyan? Természet film, animáció, bármi jöhet.
Köszi szépen!
-
PuMbA
titán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ezt nevezik marketing képnek. Egy nem kalibrált kijelzőn, hogy a fenébe látod meg, hogy milyen egy kalibrált kép, amit ez mutatna? Lehetetlenség...ráadásul a nem kalibrált képet direkt elhomályosították, hogy ne láss annyi részletet rajta
Lemérték már sokan, hogy a Film mód van a legközelebb a kalibrálthoz, szóval ha megnézel rajta egy képet, az nem fogja azt jelenteni, hogy igazad van 
-
Vhiktor
nagyúr
tudom, hogy már le kellene szakadnom erről, de ezt most találtaam és gondoltam, hogy érdekes lesz.
Amikor átállítom movie módra a TV-t, akkor pont olyan lesz a kép mint a belinkelt oldalon az autó, ha a csúszkát balra húzzuk és ugye itt ez a rossz beállítás.
a kalibráltnál a színek előjönnek és nem eltűnnek.Nekem pont ezért nem tetszik a movie mód, mert olyan élettelen az egész.
-
Fatalityy
tag
Sziasztok!
Sony Bravia KDL-55W815B
Samsung UE55H6470
Előre is köszönöm -
rexbp
csendes tag
Több Samsung UExxF65x0 tv van a környezetemben és mindegyik média lejátszója a képnézegetésnél a 10. fénykép után belassul. Tapasztaltatok ilyet?
Megoldás ötlet? Előre is kösz. -
PuMbA
titán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ezt én is megpróbáltam, de nekem nem sikerült. Ha egyik beállítást toltam arrébb, akkor jobb lett a világos, ha a másikat, akkor jobb lett a sötét, de egyszerre a kettő sose és 1 perc alatt meguntam és betettem a TV-t Film módra, ami a legközelebb van a kalibrált értékekhez. Csak a legjobb TV-ken kapod meg az összes árnyalatot és részletet

-
PuMbA
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- SAMSUNG (QE55LS03F) 140CM 4K Q-LED FRAME SMART ! UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85LS03FWUXXN)215CM Q-LED FRAME PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65Q950TST 165CM Q-LED 8K HIPER LED TV! AKCI
- SAMSUNG (QE75QN90D) 190CM 4K NEO Q-LED SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) kell hangolni, ha a külső media box-ot választom.
hisz "otthon" is leirom a frankot. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)