Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudY
addikt
-
RudY
addikt
válasz
aerosmith #142309 üzenetére
Passzív HDMI 2.1-nek megfelelő kábelt ne is keress, azoknak leginkább 3 m a max. hosszúsága.
Aktívból (jelerősítős vagy optikaival kombinált pl. [link]) már néhány helyen beszerezhető, itthon még nem nagyon láttam. Ha a kilógó részeken is stabil és biztonságos helyen van, akkor én inkább az optikai kombóst javasolnám. -
RudY
addikt
válasz
Szilágyi84 #142305 üzenetére
HDMI 2.1: TV-k melyeken már részben működik
[link] -
RudY
addikt
válasz
Szilágyi84 #142078 üzenetére
HDMI 2.1 mindent tartalmaz, amire a következő konzoloknak szükséges van. A tv többi funkciója és specifikációja ezen kívül már egyéni igény kérdése.
-
RudY
addikt
válasz
Rigormortiis #142055 üzenetére
Akkor PS totyik...nevet nem tudok fejből, de kapásból vágni fogja valaki, hogy van-e és milyen megoldás. Úgy rémlik ismert jelenség.
-
RudY
addikt
válasz
Rigormortiis #142052 üzenetére
Konzol nincs esetleg készenléti (rest, sleep stb.) módban?
-
RudY
addikt
válasz
Peace #142022 üzenetére
Elméletben, illetve gyakorlatilag is tudhat olyan funkciókat, ami már a HDMI 2.1 szabvány része, DE hivatalosan nem kaphatja meg a HDMI 2.1 megnevezést, mert teljes egészében - még - nem felel meg a szabványnak. Tehát, ha pl. nincs meg a 4K@120 Hz, akkor nem kapja meg a plecsnit.
-
RudY
addikt
válasz
Peace #142013 üzenetére
One X-et monitoron használom. Külön kell beállítani a megjelenítőn is, ahol akár többféle variáció is lehet, pl. Extended (40-60 Hz), Basic stb. LFC-t nem támogat ez a monitor, ami ugye már 30-tól kezelné (bár kicsit trükkösen és csalósan), kíváncsi vagyok a tévéknél ez jelölve lesz-e egyáltalán (nem hiszem)... bár a HDMI 2.1 már eleve 30-120Hz, úgyhogy nem lehet ilyen "gond", mint a 2.0 és a 2.0b esetében.
A következő konzolokon eleve 60 fps cél, így talán nem lesz probléma. One X-en ugye igen kevés játék lett 4K@60fps, de azoknál piszok jó, de még ott is, ahol választható az 1080@60.
Ez elég jó összefoglaló cikk:
VRR: everything you need to know about Variable Refresh Rate [link] -
RudY
addikt
válasz
mrThomi #141706 üzenetére
Nem olvastam végig, de hátha találsz valami megoldást: Smart távirányító hiba
-
RudY
addikt
válasz
Gino20 #137357 üzenetére
Innen 4kmedia.org letölthetsz teszteket, ha ezek mennek, akkor a filmek is fognak.
Nálam is hiába a jól beállított gigabites háló (NAS, CAT7 kábelekkel), de most pl. a Gemini (4K 60fps) igencsak pufferel kábelen...5 GHz Wi-Fi-n viszont szépen megy. -
RudY
addikt
Igazándiból nem tudja eldönteni a készülék, hogy melyik pillanatban akarod majd használni, ezért a bekapcsoláskor már azonnal elérhetővé teszi és folyamatos készenlétben tartja. Pl. azonnali felvétel indításakor, vagy lejátszáskor senki nem akar töltési időre várakozni, így a "felesleges" bekapcsolás csak látszólagos.
-
RudY
addikt
válasz
Hardstyler01 #137070 üzenetére
A DTS licenc a Samsung sorozatos és meglehetősen komoly jogsértései miatt lett visszavonva. 2018. decemberében elvileg megállapodás született a jogtulajdonossal (Xperi Corp.), leálltak a perek, és - elvileg - az újabb tárgyalásokat követően megállapodás születhet. [link] Ennyit tudni, de hogy mikor lesz ebből konkrétum, azt a Samsung is elárulhatná, de még egy rohadt nyilatkozatot sem adott ki azóta sem, csak kb. annyit, hogy vegyél DTS-t támogató lejátszót és hangrendszert.
-
RudY
addikt
-
RudY
addikt
válasz
PuMbA #135238 üzenetére
A fő különbségek a tömörítési szintek és a bitráták. A Dolby Digital az 5.1-es digitális hangot 640 kb/s bitrátára tömöríti (Blu-ray lemezeknél). A DTS kevésbé tömörített és támogatja a magasabb bitsebességet is (akár 1,5 MB/s). A DTS "reálisabb" filmélményt nyújt, a bitráta különbségét azért nemcsak az audiofilek hallják teltebbnek és dinamikusabbnak. A Dolby Digital egy normális térhatású rendszeren kétségtelenül jobban kalibrálhatóbb és jobb a jel/zaj aránya.
-
RudY
addikt
válasz
aminat #134861 üzenetére
Viszonylag ismert hiba volt pár éve a Samuknál a boot loop probléma. Főleg akkor, amikor a frissen kiadott firmware okozta.
Ha ráguglizol a samsung tv boot loop-ra elég sok találatot ad, a lehetséges megoldásokra is. Van akinél a portalanítás segített, vagy a NAND csere, vagy éppen más.
Egyszer nálam is beakadt pár napra. Javasolták, hogy boot loop közben - amikor megjelenik a logo - az EXIT gombot nyomjam folyamatosan (12-15 sec)....nem segített. Van akinél pl. ez a nyomkodás vált be, rögtön az újraindulása után: MUTE, 2, 5, 8, EXIT. Nálam ez sem jött be.
Már lemondtam róla, de két nap múlva tettem ismét egy próbát, bekapcsoltam és ment simán. Eltelt pár év, hibátlanul működik azóta is. Fogalmam sincs mitől kattant be, de végül az se derült ki, hogy miért szűnt meg ez a hiba. (SamyGo firmware van rajta, nem kapott azóta se gyári frissítést.)
Esetleg még az EEPROM reset is segíthet. [link] -
RudY
addikt
válasz
Sanya200 #134813 üzenetére
Win10 frissítés alap, plusz a hibajelenségek szerinti pöcsörészős beállítás megkeresése: HDR- és WCG-színbeállítások a Windows 10-ben
-
RudY
addikt
válasz
balioking #134605 üzenetére
Az egyik legérzékenyebb pontra nyúlt, amitől még a tapasztaltabbak is irtóznak. Itt nincs se reset, se visszaállítás, csak az aprólékos újra kalibrálás.
Anno a 2011-ben vásárolt legendás széria (UE32D5500) szét lett hekkelve általam a SamyGo-s srácok közreműködésével. Minden létező dolog ki lett maxolva benne, a mai napig hibátlanul működik a hálószobában, eszem ágában sincs eladni. A menü ettől a pontjától azonban óva intettek már akkor is, mert ezt még a firmware cseréje se oldja meg, csak a szerviz, de a gyári színek visszaállítása még így is kétséges lehet.
-
RudY
addikt
Ezért javasolják a többlépcsős védelmet és normális eszközök használatát, amin van koax be- és kimenet is, pl.
[APC PL8VT3-DE]
Illetve már ilyesmi is ajánlott első lépcsőnek a kábelre: Surge Protector PXU Lightning Protection -
RudY
addikt
válasz
Maxell014 #120277 üzenetére
Szerviz, biztosító. Nálunk is becsapott egy, szomszédnál mindett vitt (tv, pc, konzol) én meg most cseréltem biztosítékokat két elosztóban, ami nemcsak túlfesz, hanem villámvédettek is. Plusz úgy látom a szünetmentes is fogott most a koax-on.
A Brennenstuhl elosztóit ajánlom, nálam idén már másodszor mentettek.
[link] vagy [link]
Ezeken kívül a Legrand szünetmentesek is nagyon beváltak nálam, csak ajánlani tudom. -
RudY
addikt
válasz
FollowTheORI #120058 üzenetére
..ehh így már tudom, de minden más marhaságra tippelgettem
-
RudY
addikt
válasz
kalidor55 #119999 üzenetére
Itt találsz bőséges, valódi tesztanyagot és demo-t, többféle formátumban is: http://4kmedia.org/tag/hdr/
Aki nem tudja (vagy nem is akarja) megfelelő tartalommal etetni a megjelenítőt, illetve nem is látja a különbségeket, annak valóban fölösleges a 4K... ugyanakkor van pl. bő 100 millió konzolos, aki szerintem minden percét élvezi a 4K megjelenítésnek. Nyilván van benne üzlet, de hát az igényeket is ki kell szolgálni ugyebár. -
RudY
addikt
válasz
sumi4623 #119883 üzenetére
Xbox one topik
illetve rengeteg videót találsz már ezzel kapcsolatban:
4K HDR Settings for Xbox One X Solved (LG Samsung Sony 4K HDR TVs) -
RudY
addikt
válasz
pamesz #119761 üzenetére
A tv csatlakozik egyáltalán wi-fi-n a külvilágra? Az otthoni hálózatod és az azon lévő eszközök kapcsolata hiába van látszólag rendben, ha a külsőt egyik-másik már nem megfelelően éri el. A képernyő tükrözéshez nem szükséges internet kapcsolat sem. Minden eszköznek adhatsz fix IP címet, talán az is segíthet.
UPC kábel most sem megy egyébként a tv-be? A villám ezen is lazán bejut, érdemesebb egy túlfesz és villámvédő eszközt beiktatni, amin van koax és ethernet csatlakozás is. -
-
RudY
addikt
válasz
Darksiders84 #118175 üzenetére
Arra azért figyelj az összeállításnál, hogy ez nem 4K képes hangkeltő, tehát a PS4 PRO 4K tartalmát nem tudja átadni a TV felé. Így jobb, ha közvetlenül a tv-re csatlakoztatod és a bar onnan kapja vissza a hangot.
-
RudY
addikt
-
RudY
addikt
válasz
Totta92 #114874 üzenetére
Pedig ott van a videó alatt a leírásban:
Requirements:[ ] A Samsung Smart TV prior to 2015
[ ] A PC
[ ] Twitch Zip - http://casualient.com/1mfR
[ ] Sammy Widgets - http://tinyical.com/2erA
[ ] 2 minutes of your time -
RudY
addikt
Így van, megér pár próbát.
Más korlátozást nem jelent, kimerül a HD felbontásban. PS4-nél volt anno valami HDCP keverés, de nem emlékszem már pontosan mi is volt. Nem tudom mennyire játszik szerepet, hogy nem natív 4K...fogalmam sincs. Viszont pár 4K demo letöltésével viszonylag könnyen kideríthető, gondolom le tudja játszani a PS.
http://4kmedia.org -
RudY
addikt
Meglehetősen eltérő infókat találni pl. ITT is szerepel a speckók között. Azonban kizárólag a HDMI (MHL) aljzaton, és ennek szerepelnie kell a kézkönyvben is. Ha nincs meg, a Samsungtól letölthető.
Az biztos, hogy ez szoftveresen nem frissíthető. Érdemes konkrétan rákérdezni a Samunál, mert ha bármilyen UHD eszköz beszerzését tervezed a tv-hez (konzol, médialejátszó, Blu-ray stb.), akkor megjeleníti ugyan a képet, de csak HD felbontásban, ahogy PuMbA is írta. -
RudY
addikt
válasz
s7evcsenko #113362 üzenetére
Szerintem kezdheted ezzel:
4K HDR Settings for Xbox One X Solved (LG Samsung Sony 4K HDR TVs)
Majd akár a további ajánlott videókkal:
How to Setup 4K & HDR on your Xbox One S Console & Samsung TV
How to Set-Up HDR For Samsung 2016 4K TVs [PS4 Pro/Xbox One S/PS4/PC]
stb. stb.(#113368) FollowTheORI
Nem! A csak felskálázott 4K konzolok képe is nagyon szép! Mellesleg az One X (natív 4K) beállításaival is sokan küszködnek, pedig nem ördögi a megfelelő beállítások elvégzése, csak már elkényelmesedtek -
RudY
addikt
válasz
ph2012 #100458 üzenetére
Tavalyi hír: Bevégeztetett: Mától kezd el majd végleg kipusztulni a Flash a webről
Majd váltanak ők is HTML5-re és akkor majd tudod nézni. -
RudY
addikt
válasz
keccsa #100319 üzenetére
ÁFA biztos hogy van, hacsak nem vagy eu-s adószámmal rendelkező viszonteladó. Ha nincs, akkor kajlis az egész, de ha végigjátszod a rendelés lépcsőit, és megadod a szállítási címet, akkor rákerül az ÁFA.
A hazai gari mindig vitatéma, az a legbiztosabb, ha rákérdezel a hazai Samunál, hogy ha ott vásárolsz megkapod-e. Nem az számít, hogy az eladó mit mond. -
RudY
addikt
upsz nem ide -
RudY
addikt
válasz
szgaborsz #100165 üzenetére
Igen, minden törlésre kerül. Tehát vagy egy másik vincsit használsz külön erre a célra (de lehet pendrive, memóriakártya stb. igény és megfelelő gyorsaság szerint), vagy erről a vincsiről biztonságba helyezel mindent a pc-re, ha üres, akkor 2 particíót csinálsz, ebből az egyiket formázhatja a tv. Az a partíció, amit majd a tv lefoglal magának, azt viszont nem tudod majd másra használni, kivéve linuxos és/vagy spéci programokkal.
-
RudY
addikt
válasz
wwwolfman #100129 üzenetére
A gyártó is azt javasolja, amit itt már többen is írtak neked:
"When connecting an external hard drive, use the USB (HDD) port. We recommend that you use an external hard drive with its own power adapter."
Ragaszkodhatsz makacsul az elméleti értékekhez és adatokhoz, de a javaslatok mögött bőven van tapasztalat -
RudY
addikt
-
RudY
addikt
ÁFA-mentes hétvége van a 2016-os modellekre, ha esetleg érint valakit:
ÁFA mentes hétvége Samsung TV-kre! 2016-06-02Részletek:
https://my.samsung.hu/promo/szabalyzat/samsung_tv_afa_mentes_promocio_0602_f.pdf -
RudY
addikt
Jöhetnek a reklámok a Samsung okostévék menüjébe
Az USA után az európai piacokon is bevezetheti a hirdetéseket a gyártó. -
RudY
addikt
-
RudY
addikt
Ez tökéletesen érthető, a "vicces" része inkább az, hogy a megmaradt (vagy már az újabb kísérleti?) Samsung OLED a Xiaomi Mi TV-be került beépítésre, legalábbis eleinte. Csakhogy az igen jelentős számú vásárlói kifogás miatt, szépen visszaküldték a Samsung-nak, akik igen kedvező árú S-PVA panelekkel kárpótolták őket. Azóta azzal szerelik, plusz LG IPS kerül bele. Tehát a Samsung hozzáállása valahol érthető is lehet, alacsony élettartam, sebaj, adjuk el másnak, legfeljebb majd visszahozzák
-
RudY
addikt
Ez tényleg vicces, alig egy hónapja azt nyilatkozták, hogy a nagyméretű OLED drága és sok belőle a selejt, hamar megpusztulnak...de másnak szívesen eladják, pl. Xiaomi. Meg is találtam: [link]
"PROHARDVER: A Samsung egy időben az OLED tévék mögé állt, és boltokba is kerültek az első ilyen készülékek, azonban a modellek árusítását viszonylag rövid idő után beszüntették. Számíthatunk arra, hogy valamikor a közeljövőben visszatérnek erre a színtérre? Azaz magyarul lesznek Samsung OLED televíziók mostanában?
Samsung: Valóban három évvel ezelőtt elkezdtük a saját fejlesztésű OLED televíziók árusítását, ami egy természetes folyamat része volt, hiszen a cég már régóta foglalkozik kisebb, azaz mobil eszközökbe szánt OLED kijelzők gyártásával. Azonban a projektet viszonylag hamar lefújtuk, amiben alapvetően a nagyméretű panelek élettartamára és gyártási költségeire visszavezethető nehézségek játszottak kulcsszerepet. A Samsung úgy véli, hogy az LCD eljárás ebben a szegmensben jelenleg még jobb lehetőségeket kínál, ugyanis a kvantumpontos technológia amellett, hogy olcsóbb, nagyobb fényerő és gazdagabb színskála megteremtését teszi lehetővé, ennek következtében jelenleg a cég egyáltalán nem gondolkozik OLED televíziókban."
Na most azóta Gregorz már nem igazgató vagy mi a franc folyik itt?
-
RudY
addikt
Jó pár kérdést lehetne még feszegetni, de nem nagyon fog válasz érkezni.
Valahol ezért fejlesztgeti és erőlteti a saját megoldásait a Samsung (droidos vonalon is), mert egyre kevésbé akar függeni a "nagyoktól" (Google, Microsoft stb.)... hogy ez mennyire sikeres és járható út, az jó darabig kérdéses, de mindkét irányban van még rohadt sok buktató, ami miatt a felhasználók szívnak. -
RudY
addikt
Mint kiderült, a Microsoft vonja vissza a Skype-TV támogatást, csupán a Samsung lépett elsőként a többiek közül.
Skype for TV support ending, removed from Samsung smart TVs later this year
Ezen nem is csodálkozom, a külföldi üzleti partnerek sorra állítják le a Skype elérhetőséget, inkább Viber, WhatsApp stb. még desktop-on is. -
RudY
addikt
Megabit, gigabit csak egy része az ügynek, de ha egy eszköznek azt javasolják, adjál neki ...vagy ne... nincs itt koksz szagú hoax.
[Listed below are frequently asked question regarding CAT5, CAT5e, CAT6, CAT7 and CAT7a]The Simple Answer:
CAT-5 is rated to 100 Mhz
CAT-5e is rated to 350 Mhz
CAT-6 and CAT6e is rated to 550 Mhz or 1000 Mhz depending on your source
CAT-7 is rated to 700 Mhz or 1000 Mhz -
RudY
addikt
válasz
Paul14 #94115 üzenetére
Az otthoni hálózathoz semmi köze az internethez, tehát, ha egyáltalán nincs internet szolgáltatásod (pl. csak mobilnet), akkor is lehet kiváló sebességű gigabites otthoni hálózatod.
A konkrét hibajelzés egyértelmű: "A szerver nem elég erős a videó konvertálásához..."
A netbook ne konvertáljon (Wi-Fi-n főleg ne), legfeljebb csak a megosztást intézze, a lejátszóeszközök majd megoldják a többit.(#94116) mflex
Nyugodtan kukázhatod, és cserélheted CAT7-re.(#94118) VIBO
A Wi-Fi elméleti értékeit nagyon sok dolog befolyásolja (pl. szomszédok), érdemes más csatornákra helyezni a szórást, ha van rá lehetőség. Egyébként, ha pl. 1-2 telefon (vagy más eszköz) is rá van csatlakozva, az eleve levesz magának a sávszélességből, akkor is, ha konkrétan nincs is adatforgalom. -
RudY
addikt
válasz
apaking #93975 üzenetére
A Flash támogatottsága egyre inkább, sőt, rohamosan csökken, sorra lövik ki a gyártók. Egyébként [SmartFlash], ha erről van szó.
-
RudY
addikt
válasz
PrinceHerceg #93892 üzenetére
A rajongás nem arányosan és feltétlenül egyenlő a tapasztalattal
[The Samsung Panel Lottery]
2010 környékéről: [link]
Plusz egy kis böngésznivaló ráadásként: [Samsung Panel List (3205 models)] -
RudY
addikt
válasz
attamero81 #93780 üzenetére
Nem terveztem ilyet vásárolni, csak a kíváncsiság.
Nocsak, úgy látszik emag-tól olvassák a ph-t, most jött meg a válasz:Tisztelt Cím!
Innolux a panel gyártoja. Több info:
https://en.wikipedia.org/wiki/InnoLux_Corporation -
RudY
addikt
Körülbelül igen, de ha a mennyiségen kívül a címeket is nézzük, gyakorlatilag a legjelentősebbeknek lesz 3D változata is. Továbbra sem rajongok érte feltétlenül, de igazándiból nekem mindig is az volt a véleményem, hogy simán megfér pl. az IMAX társaságában, vagy akár az otthoni szórakoztatásban is. Mivel nem váltott le, nem zárt ki és nem is helyettesített mást, így szerintem volna helye. Viszont, ha már választani kell egy otthoni készüléken, hogy vagy a 3D, vagy a csodálatos képminőség, inkább az utóbbi, ha már együtt nem akaródzik összejönni.
Arra azért kíváncsi vagyok és leszek is, hogy a többi gyártó milyen irányba mozdul el a piacon, de ez mint érdekesség foglalkoztat, nem a 3D anyagok és eszközök hiánya, vagy megléte miatt.
Szerintem igaza van James Cameron-nak, a filmkészítők többsége nem igazán "jól" használja ezt a technológiát, de ez a 4K esetében is várhatóan így lesz. -
RudY
addikt
válasz
attamero81 #93572 üzenetére
Idén és jövőre több 3D film készül, mint az elmúlt pár évben összesen (itt 2 link). Ehhez képest érthetetlen - nem hihetetlen - egyes tv gyártók kilépése. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok 3D fan, max. moziban.
-
RudY
addikt
válasz
SunMount3r #93556 üzenetére
"...mindössze egy szál UTP kábel jön be jelenleg..."
Ez hogy, se modem, se box, se semmi, szó szerint egy kábel? Nem kételkedem és el kell hinnem, csak furcsa. Márpedig azért, mert akkor - elvileg - bármihez csatlakoztatod, ömlik az adat, kvázi se jelszó, se egyéb nem szükséges....de akkor a TV-n miért akarsz ilyesmit megadni? Bedugod a kábelt pl. egy switch-be és elosztod. Ilyen egyszerű, vagy kihagytál némi fontos momentumot. -
RudY
addikt
Nagyjából úgy
de ebbe a sz@rba még sörözni se lehet "műsor" közben
jsk
Ezzel szerintem többnyire mindenki így van, viszont ha már választani kell, és nekik csak a vagy megoldható az és helyett, akkor így jártak. Nem igazi a pánikhangulat, csak elemezgetés és okoskodás megy -
RudY
addikt
válasz
attamero81 #93542 üzenetére
Igen, ez a másképp gondolás sok esetben meglátszik, de valahol mégis piacvesztéssel jár(hat). Mindig is a mozira hagytam a 3D élményt, viszont ahogy lassan beadnám a derekam az új itthoni készülékhez, most már tutira kilőve a Samsung. Nyilván nem vagyok piacvezető vásárló, de sok kicsi sokra megy.
-
RudY
addikt
válasz
nightshadow #93531 üzenetére
Igen, olvastam, bár az nyilvánvaló, hogy a Samsung azért a saját házán belül nyilváníthat halottá egy technológiát, amiből most kiszálltak. A nagy temetés azonban szerintem továbbra is többesélyes. Amíg a filmstúdiók nem mondanak nemet és továbbra is komoly összegeket tesznek bele, addig menni fog. Mindenesetre érdekes lesz a piaci rendeződés, az egyszer biztos.
Nem lennék meglepve, ha akár egy év múlva már az lenne hivatalos Samsung nyilatkozat, hogy a sisakos koncepció nem jött be, viszont új - vagy továbbfejlesztett - 3D megoldás kerül a 2017-es modellekbe
Ja, a 2016-os 3D kínálat: [link] és [link]
Persze az is lehet, hogy meghagyják a mozis iparágnak a bevételeket....ki tudja, mit és kik mozgatnak a háttérben. -
RudY
addikt
válasz
nightshadow #93523 üzenetére
No, akkor már nemcsak csendesen kukázták a 3D-t. Kíváncsi vagyok mennyire érvényesül a dominó-elv, vagy a többi gyártó most tapsikol a felszabadult résnek. Mondjuk a Samsung-tól nem lenne meglepő, ha 2-3 év múlva új 3D fejlesztéssel robbantana, mondjuk az Avatar 2 után
Persze még az is elképzelhető, hogy már javában dolgoznak rajta, csak most bedobják a nem kell 3D mézesmadzagot, megvezetve a konkurenciát...ördögien ravasz, de zseniális.
-
RudY
addikt
válasz
attamero81 #93515 üzenetére
Szuper, várjuk a "szívnivalót"
-
RudY
addikt
Mindeközben, szép csendesen, a Samsung az új modellekből már teljesen kihagyja a 3D funkciót...valószínűleg a többi gyártó is követni fogja őket (kivéve a kínaiak).
-
RudY
addikt
válasz
szparista1 #93374 üzenetére
Egyértelműen nem, sőt, pont a Sony az egyik olyan gyártó, aki a leginkább szigorítja az egyes mókolt formátumok lejátszását. Futhatsz még pár kört android box ügyben, pl. itt is, nyilván tudnak ajánlani néhány normálisabb modellt, de az UHD egyértelműen felejtős, ebben a kategóriában.
Ha már említetted az öregecske laptopot, akkor ahhoz képest egy droidos box kb. sehol nincs. Szaladgálsz HDD-vel, vagy NAS és lejátszó, illetve a többi felsorolt.
-
RudY
addikt
válasz
szparista #93325 üzenetére
"...megéri -e android tv boxot csatlakoztatni..."
Röviden: nem. Hosszabban: hiába a bőséges kínálat, a mai napig nem készült olyan, amelyik minden szempontból tökéletesen megfelelne. (Ez nem azt jelenti, hogy semmire sem használhatók!) A legegyszerűbb példa, mivel többnyire tablet belső vannak másképp dobozolva, így már jobban elképzelhető, hogy a FHD lejátszás is csak manapság kerül viszonylag valóban használható formába. Ezen változtatna a GeekBuying a saját, és a felhasználói közösség által fejlesztett GeekBox termékkel. A 4K lejátszás képessége elméletileg adott, a valóságban azonban jócskán vannak problémák.
Tehát lényegében, ha beruházol egy ilyen kütyüre, akkor azzal alapból számolni kell, hogy hetekig (ha türelmesebb vagy hónapokig) cserélgeted a különféle firmware csomagokat, a folyamatos optimalizálás érdekében. Van akinek ez bejön, van kinek nem, kockáknak egy nagyon jó hobbi.
A legkényelmesebb továbbra is a specifikus eszközök beszerzése (erre idővel mindenki rájön), médialejátszó, NAS, játékkonzol stb. Illetve, ezek árából egy saját építésű PC is simán összejön, ami mindezt röhögve megoldja, és bármikor fejleszthető. -
RudY
addikt
válasz
SunMount3r #93299 üzenetére
Ha "csíp" a koax kábeled csatlakozója, akkor egy földhurok (galvanikus) leválasztó megoldja, és a "szikrázás" is megszűnik egyéb eszközök csatlakoztatásakor.
-
RudY
addikt
Valami ilyesmi megjelenik a gépeden? [link]
Ameddig ez a felállás nem történik meg, azaz nem érzékel 2 megjelenítőt a kivetítő eszköz, addig mással nem is érdemes próbálkozni, csak a VGA beállításoknál. A HDMI kábel természetesen legyen csatlakoztatva, a TV-n nyugodtan lehet bármi mást nézni, ez a kísérletezést nem befolyásolja. Nem írtad, hogy milyen eszköz, de meg lehet próbálni, hogy csak a TV legyen csatlakoztatva, így rögtön kizárható sok fölösleges kör. -
RudY
addikt
Akit érdekel milyen panelt is kapott, az még itt is utána tud nézni:
[The Samsung Panel Lottery]
illetve:
For up to date information on the Samsung Panel Lottery refer to this AVS thread -
RudY
addikt
Volt ilyen típus családközeli használatban, de én úgy emlékszem, hogy csak DVB-T tuner (földi vagy légi sugárzás.... vagy valami ilyesmi nem jut eszembe pontosan
) volt benne. Tehát, ha kábelen jönne, akkor box szükséges lesz hozzá, úgyhogy előbb mindenképp keress rá a Samsungnál pontosan, hogy mit is tud. Ha tutira van benne DVB-C, akkor viszont a UPC-vel egyeztess, mielőtt bármi történik.
-
RudY
addikt
válasz
dethroner #92417 üzenetére
Valamennyire hasonlít a helyzet a pc-s hardverekhez (pl. Nvida driver), lejön a csomag, de benne van a GTX640 vagy GTX940 is. Viszont a Samsung mindig is ravaszkodik és titkolódzik, ráadásul elképesztően sokszor adnak ki hibás csomagot. Megjelenik a kollégánál a friss firmware (H6400), a többiek pislognak, hogy ezt mégis hogy, amikor még a Samsung oldaláról sem letölthető. Az okosok szerint régebben mindig a Samsung paneles darabok kapták meg az első eresztést, utána az AUO, vagy éppen fordítva, de ez már teljesen követhetetlen.
Sokszor nem véletlenül látszik a fizikai eltérés is az azonos sorozat között. Pl. a Samsung paneles kicsit felhősebb, AUO szinte egyáltalán, ez a D széria óta sem változott, pedig van vagy 4-5 éve. A tulajok meg vitáznak hogy a 4600 nála botrányos, a másik pedig nem érti.
A gyári firmware-nél tehát nyugodtan lehet így keresni, pl. E- széria, Modell UE46ES6340, de más firmware-nél az alaplap, pontosabban a processzor is számít. Igazándiból már nem a firmware mókolásával lehet beavatkozni, hanem "egyszerű" root jogosultság, és a samygo app telepítése, ami tele van (lehet) extrákkal, vagy kihoz olyan funkciókat, amit pl. a nagyobb modell tud.(#92421) Flashget
Pedig te is itt vagy már igen régóta a mély vízben, vagy a tűz közelében...oszd be, amelyik tetszik
Egész jó a Samsung hardware, de azonnal el kell őket zárni a készüléktől
Erősen kacsingatok a Xiaomi tv-k felé, szerintem ahogy lesz EU-s verzió rá is cuppanok. (monthly sytem update, two system partition stb.)(#92418) Unying
Ha a hibakód is megvan a teszt után, akkor Samsung ügyfélszolgálat, mintha valaki említette volna nemrég, hogy távgyógyítással is kezelnek egyes hibákat. -
RudY
addikt
válasz
dethroner #92415 üzenetére
A hivatalos egy komplett "csomag", de az kerül belőle csak telepítésre, amit az adott panel igényel.
Firmware és egyebek itt: SamyGO akár napokat is eltölthetsz a bogarászással.
Hülye vagyok, nemcsak panel, hanem alaplap függő isEzért van csúszás pl. ugyanazon modellek frissítése között. Pl. hiába H6400, de más paneles a 32" és más a 40" (ez nem konkrét éppen, csak példa). A kisebb Samsung, a nagyobb mondjuk AUO.
-
RudY
addikt
válasz
dethroner #92411 üzenetére
Ha már a 0 visszarakásáig eljutsz, onnantól kezdve (pontosabban előtte) eleve ki kell lőni gyökeresen a hivatalos frissítést, különben nincs értelme és perceken belül megszívtad. Root és nem hivatalos firmware (ahogy a telefonoknál), vagy az eddig legjobban működő gyári firmware-t teszed vissza a 0-ra. Ez is megtalálható, de nem csak modell, hanem elsődlegesen panel függő. Tehát a keresgélésnél és a gyűjtögetésnél ez alapján indulj neki.
-
RudY
addikt
válasz
silvergod #92409 üzenetére
Nem valószínű az átverés, és nem csak vastagabb, de ezt az esetleges reklamációkban is meg tudod ott nézni. Igazán prémium minőségben és árban akár itt is találsz, de 1000-5000 ft között itthon is bőséges a kínálat a korrekt minőségű kábelekből, ezt speciel fölösleges külföldről szerintem. Főleg most, amíg még hidegben is van utaztatva, az optikai sokkal könnyebben sérülhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest