- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
válasz
#94529552 #113014 üzenetére
Jézuska nem hozhat használtat. Ott van az m5502 meg az 5512 43"-ban, azokról sem nyilatkozik senki. A belépő UHD-k meg nem ajánlottak, minden márkánál herótozzák őket, pedig a felsőbb osztályokban is vannak hibák. Ugyan már régen rájöttem, hogy a legnagyobb hibát a fórumozással követi el az ember, mégis belesétáltam megint ebbe a csapdába. Ez van.
-
206 cc
senior tag
-
Songo
senior tag
válasz
#94529552 #112818 üzenetére
Na a tegnapi napon megtörtént a vétel 40MU6452. A meglepő (ez tényleg így van?) 1db valami fura távirányítót adtak hozzá. sima mezei számgombos nincs. (jelenleg szerencsére a monitor vezérlője viszi meg az univerzális is) Ez így normális? Én annó kaptam smartot meg simát is.
A DTV adát iszonyatosan töredezett nem szép a kép. A HD adások rendben vannak. netes videó is stb. de nekem nagyobb kijelzőn is sokkal szebb a képe. pedig tényleg nem állítgattam semmit. Mit nézzünk meg (vagy ez ennyit tud?)
Köszi szépen
-
Attila0
őstag
válasz
#94529552 #112855 üzenetére
"Honnan tudod, hogy miből van bőven, böngészed a paneles oldalakat?"
Annyira nem böngészem de, úgy látom hogy, a nálunk forgalmazott tévémárkák kb. 80%-a Ips panellel készül. Tehát, szerintem itt két dolog lehetséges.
1. Minden más gyártó tized annyi tévét gyárt mint a Samsung!
2, A VA. panelt sokkal drágább előállítani mint az Ips-t ezért, a Sharp megtartja magának a nagy részét hogy a saját tévémárkáját is fent tudja tartani.
-
pvil
tag
válasz
#94529552 #112755 üzenetére
Végül is elszórakoztam egy napot a tv-vel, de igazán nem győzött meg......
Nekem a mozgásmegjelenítése hosszabban nézve fárasztóvá válik, bárhogyan próbáltam
(ki-be kapcsolva és a értékeket állítgatva is).Sajnos továbbra is úgy tűnik, hogy a felíratok homályosak, a készülék saját menüjén (alsó smart sáv) méginkább látom.
Amúgy bejön(ne) az 55'-os méret..........viszont ötletem sincs mire cserélném,
pénzt többet ennek az áránál nem áldoznék rá!
Esetleg ebből egy másikVan itt másnak is ilyen készüléke mi a tapasztalat vele?
Köszönöm!
-
pvil
tag
válasz
#94529552 #112752 üzenetére
Szia, köszönöm!
Szerintem az Rtings féle beállítások nem jók nekem, gondolom ez kalibrációt követően lehet megfelelő.
Egyébként kevés a fényerő....én legalábbis úgy látom.
Még kísérletezgetek mindenfélével, úgy tűnik most a mozgásmegjelenítés tűrhető lett, most viszont kicsit olyan homályos a kép (HD tévéadások esetében), a felíratok kontúrjai és az arcokon nagyon feltűnő...Most lesz egy kis időm, előszedem az itthon lévő kábeleket és csere-berélek...meg forgatom a tápaljzatban a dugókat...
pvil
-
-
PuMbA
titán
válasz
#94529552 #112411 üzenetére
Aki H6400 szintű jó minőségű 4K 65 colt akar, annak nagyon mélyre kell nyúlni a zsebébe, ráadásul minél nagyobb a képernyő, annál kisebbnek kell lennie az elmosódásnak és a 100Hz is szükséges, mert csak egy nagy elmosódás fesztivál lesz a végeredmény. 22"-os monitoromon is kevésbé érezhető az elmosódás 60Hz-n, mint egy 43"-os 60Hz-es TV-n, pedig mozgó logó alapján hasonló az elmosódásuk.
-
blakey
titán
válasz
#94529552 #112184 üzenetére
A Kodi egy alkalmazás és a rendszertől függ, hogy van frekiváltás vagy nincs. A tv-s rendszerek nem tudják az automatikus frekiváltást csak külső forrásból, azaz HDMI-ről. a Kodi mint alkalmazás más rendszeren hibátlanul vált frekit.
X850E is tudja 60Hz-n a 24p-s Judder free-t csak tovább kellett volna olvasnod:
"To be able to display movies from 24p source without judder the 'Motionflow' option must be set to 'True Cinema' and 'CineMotion' set to 'high'." - ez pontosan hibátlan megjelenítést eredményez.
Ömagában egyetlen tv sem játszik le saját lejátszójával 24p-s anyagot 60Hz-en, nincs frekiváltás. Egyes készülékeken amelyek tudják a röcögésmentes 24p-t 60Hz-en úgy van megoldva, hogy a képprofilok alapból azt a beállítást alkalmazzák.
A Kodi akkor is minden tv saját lejátszóját keresztbe lenyeli ha az adott rendszer épp nem tud frekiváltást, alapból minden ISO-t kezel, csatlakozik SMB-n és NFS-sen is, sokkal kezelhetőbb, valamint a rengeteg kiegészítő aminek telepítése után egy olyan sokoldalú médialejátszó központod lesz, hogy azt semmilyen tv-s rendszer lejátszója nem tud a közelébe kerülni. -
norrberth
addikt
-
blakey
titán
válasz
#94529552 #111886 üzenetére
tt többen írnak még mindig lefagyást, éjszakai bekapcsolásokat, rákötött merevlemez felpörgetéseket, stb. A gyengébb lejátszót is nyugodtan meg lehetne még említeni.
Ez részedről erős ferdítés valamint tipp,a lejátszó az egyik legjobb és ugye bármit tlelepíthetünk rá amivel gyakoraltilag mindent visz, persze érteni kell hozzá. Éjszakai bekapcsolások nincsenek csak annyi amennyi az összes többi tv-nél ahol be van kapcsolva az automatikus frissítés, merevlemez felpörgetés nincs, 1 éve rajta lóg egy HDD.
Csak, hogy a témánál maradjunk. -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
#94529552 #111892 üzenetére
Hát lehet, énis keverhetem már... sorry.
De a Q7 meg a többi annyira fos ár/értékben, hogy kb első körben elvettem... meg is érdemelné a Samu, hogy rájuk rohadjon az összes... bár ki tudja, lehet lesznek majd rájuk nagy akciók télen.
A tavalyi KS széria után ezt eljátszani a pofátlanság a köbön.Amugy 2-őt is vettek. Igen Q7 volt bocsi.
(#111893) gyeniko
Tavaly is ez volt a KS-el... nem véletlen volt a 7k best buy... messzemenőkig. Nekem is az van nagy megelégedésemre, iszonyat jó TV szerintem. Na most ez a Q7 lenne idén... de hát meh... lásd fentebb.
-
blakey
titán
válasz
#94529552 #111888 üzenetére
Veled ellentétben én csak arról írok amiről vannak saját tapasztalataim. Ha te tippelgetsz akkor add meg másnak is ezt a lehetőséget. Én nem írtam az említett tv-kkel kapcsolatban semmilyen véleményt hiszen nem volt szerencém összehasonlítani, de ha te megteheted, hogy más hsz-ét tippnek minősíted akkor más is megteheti a te hszeddel kapcsolatban.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
#94529552 #111884 üzenetére
Hát inkább csak alaposabb áruházi tesztnek mondanám közel azonos körülmények között, nyilván nem vettem meg mind a 4-et, főleg nem egyszerrre.
A Sony 9k tuti jobb, mint a többi ezt elsőkézből tudom családon belül, az MU8 és a 7 között az ár a meghatározó... van ahol alig van különbség most árban, ott nyilván nem kérdés hogy a 8-at kell venni... de ha 40-50 ezer körüli a különbség, ott már elgondolkodtató lehet a szűkösebb pénztárcával rendelkezőknek a 7-es.
Akkora különbség nincs a kettő között, hogy ezen megérné napokat morfondírozni meg töprengeni... a 7-es is bőven jó, ha érezhetően olcsóbb. Ami a legjobban észrevehető az a már emlegetett bevonat, kicsit kevésbé türöződik, meg emiatt a fekete jobbnak tűnik... ezen kívül mást nem nagyon lehet észrevenni... fényerő, színek stb stb közel azonos és példány/szórás függő is melyik milyen vagy épp jobb/rosszabb egy hangyányit.
De szerintem ezt a netes tesztek többsége is megmondja (fogja mondani)...
A Sony XE8500 meg nagyon közel van az MU-k hoz, ez kicsit inkább már szimpátia döntés, android vagy design vagy csillagok állása, stb. Nagyon közel vannak így gyakorlatban nehéz egyiket vagy másikat jobbnak mondani. Talán sötétebb helyeken picit jobb a Sony... világos nappaliban meg a Samsung, köszönhetően a tükröződés és egyéb panel sajátosságoknak. De ennél jobban már tényleg nagyítóval se igazán.
Meg a netes review alapján a Sony kicsit jobb uniformitásban, talán jobban figyelnek az összerakásra... de hát ez megint csak adott példány függő. -
lightblue
csendes újonc
-
Truman
senior tag
válasz
#94529552 #111720 üzenetére
Itt látható előtte (bal oldalon az a hosszú sötétebb folt):
https://kephost.com/images/2017/08/30/Elotte1.jpg
https://kephost.com/images/2017/08/30/Elotte2.jpg
https://kephost.com/images/2017/08/30/Elotte3.jpgItt pedig kb 1 óra üzemelés után:
https://kephost.com/images/2017/08/30/Utana1.jpg
https://kephost.com/images/2017/08/30/Utana2.jpgItt pedig a "fekete" (ez nem szokott változni, de előtte 90° -os szögből elfogadható)
https://kephost.com/images/2017/08/30/Felho1.jpg
https://kephost.com/images/2017/08/30/Felho2.jpgA #110939 is ezzel szenvedtem, ez már egy csere TV. A régi annyival rosszabb volt hogy ott sosem tűntek el a foltok.
Ez most csak egy hibás széria vagy tényleg ennyire hulladékok a ami TV -k? Vagy csak a Samsung? Bár bánom hogy nem hallgattam tesómra és nem Sony -t vettem inkább.
-
pw12345
aktív tag
válasz
#94529552 #111591 üzenetére
Ismerem,ez alapján köpködtek LG fórumon a Samura, elég hitványság ez így 2017-ben
Csak nem tudom meddig kellene dobálni egy LG-t, hogy olvashatók legyenek rajta a színes karakterek
Most Pumba linkje #111568) PuMbA [link] alapján kiderült miért használhatatlan böngészésre, munkára az LG, amit pofáztam, hogy széthullanak a betűk: [link], a pixels tablót érdemes nézni, hát, hogy néz az ki
Értem én, hogy RGBW, de így, mint az ökörhugyozás?
És, akkor még dicséri, hogy egyenesebb, élesebb karaktermegjelenítés, marhára látom, fekete alapon a fehér betűk, a többi meg kuka.
Érdekes az oldalon, hogy csak a smart funkciókat pontozza, az alapfunkciókat szinte figyelembe sem veszi, pedig, ha azt elhanyagolják élhetetlen lehet a készülék.#111592) tibi206
Lehet, hogy érdemes lenne kilőni az automata frissítést én ezeket letiltottam, az auto csatorna frissítéssel egyetemben, mert csak bekavart.(#111593) TA68
Az a gond, hogy ezt mosógéppel, hűtővel is elvégzik a futárok, a kompresszor "képét" meg nem igazán javítja a metódus.Az új mosógép meg még remélhetőleg nem vízköves: nem kell leverni róla.
-
Hoorus
őstag
válasz
#94529552 #111330 üzenetére
Nincs probléma, csak nem találok utalást arra vonatkozóan, hogy a ue40f6100awxxh típus kezeli-e a CI+ kártyát, vagy csak a sima CI-t tudja?! Vagyis jó lesz nekünk a kártya is, vagy dekóder kell a TV-hez.
A DIGI listájában a ue40f6100awxxN szerepel a kompatibilis készülékek listájában, a ue40f6100awxxh sajnos nem. Bár a lista naprakészségével kapcsolatban vannak kételyeim..
A kódolatlan adások bejönnek rajta, mivel DVB-C-t tudja, de a kódolt adásokhoz kell a kártya, vagy a Set top Box. Nekünk a kártyás megoldás lenne a jó, mert nem szeretnénk még egy távirányítót, de ez így elég lutri...
-
pw12345
aktív tag
válasz
#94529552 #111316 üzenetére
Üdvözöllek Rosseb felhasználó. Dehogynem mondhat, nem is pofázok bele pl. az oprendszer problémákba, vagy, hogy adott készüléken állítható-e valami opció a 28. almenüben: nem értek hozzá.
De, amit látok, azt látom.
Megint nem értelmezed, csak köpködsz össze-vissza. Az egy db. régi 10 éves az LG és, annak jó a képe, az újabbak a problémásak és nekem nincs LG-m. Olvasd el, mielőtt valótlanságot írsz!
(Ja, ráadásul most nézem (és én még, azt is elolvastam, hogy Samu és nem LG!), hogy épp te érvelsz a régebbi készülékek mellett a #111266) Pumma hozzászólásban, most, akkor miről beszélsz itt 10 éves összehasonlításról?)
A többi 1-pár éves, még garanciális készülék. És éppen hol látod, hogy írtam, hogy "a Samsung rossz"? Megint általad kreált dolgokat tulajdonítasz nekem. Érdekes, hogy Pumba pl. normálisan, érvelve válaszol, javít ki dolgokat veled ellentétben, nem állítja fejre, forgatja ki az esetleges vitás hozzászólást.#111317) gyeniko
Haza jöttem, megnéztem, kb. 70/140 foknál kezd tompulni, de nem vészes, de ott meg geometriailag úgy torzul, hogy nem is érdemes nézni. A fene tudja, lehet sötét szobában jobban előjön, 30 fok az akkor is nagyon kevés (vagy te vagy túl érzékeny), CSTN buta mobilomnak volt valami hasonló betekintési szöge.
A PLS-en fekete képernyőnél sárga irizálások jelennek nagyobb szögnél, de engem nem zavar: nem szoktam tök fekete képernyőt nézegetni. Na, hogy LG IPS javára is legyen valami ott pl. ez nincs, ott rózsaszín derengés lehet. Szerencsére nem, akkora a család, hogy 180 fokban kelljen körbeülni a készüléket, a monitor meg forgóállványon van.
De, ha TE azt állítod a Samsungoknak 60 fok a betekintési szöge, biztos úgy van, csak vigyázz, nehogy Pumma megtaláljon, hogy köpködsz a Samsungra! -
pw12345
aktív tag
válasz
#94529552 #111306 üzenetére
Tudom, hogy velem kötözködsz, de legalább olvasnád el, hogy mibe kötsz bele!
Az a dilemmája, hogy LG IPS, vagy Samu VA, PS4-hez.
Hol látod, hogy én Samsung IPS-ről, pláne a 55KU6000-ről írtam volna? Az LG LG IPS készülékeknél fellépő jelenségről volt szó. A Samsungban meg jelenleg legfeljebb PLS van tudtommal, majd jövőre kapják gondolom az IPS-eket az LG-től. De te biztos jobban tudod, hogy a KU6000 LG IPS panellal van szerelve.
De ballagj el, nézz meg egy 150-ig terjedő árú IPS LG-t, nem a TV adást, egy weboldalt, ne webOS-ről, PC-ről, hasonlítsd össze egy bármilyen legótvarabb Samuval, (vagy, akár Orionnal, egyéb márkátlan IPS vacakkal), azt a tompaságot, homályt, amit az LG-n lehet látni. Webtől függetlenül is látszik a különbség a TV képen is, ha egymás mellé teszed, csak van, aki nem látja/nem akarja látni/nem zavarja.. (A mozgásfelbontás más kérdés, bár nem tudom jobb-e, hogy az éles kép szaggat, vagy folyamatosan mozog a homály.)
Aztán, hogy mit látsz az már engem nem igazán érdekel.
Nem mintha közöd lenne hozzá, de van Samu PLS, VA és TN (természetesen nem Samu) paneles TV-m is, sőt 10 éves (nem a mostani letompított panelos, az még talán VA, vagy TN?) LG készülék a rokonságban. Mindegyikkel elégedett vagyok, persze van velük gond, de egyik sem produkálja azt a tompaságot, mint a mostani LG-k, mert, az is van a rokonságban, ismerősnek, kollégának... Monitornak vették (meg régi LG helyett), mert olcsó volt, jól meg is szopták.
Egyébként TV-nek "nem 50 cm-ről" szódával az is elmegy, főleg, ha valaki hozzám hasonlóan nem minőségbuzi: jön rajta az adás, bemondja a híreket. Böngészéshez meg használhatatlan.#111307) gyeniko
Akkor mákod volt, vagy komolyabb készülékek, de egy szóval nem írtam, hogy minden LG ilyen lenne
(az OLED pl. nekem nagyon bejött, függetlenül attól, hogy fekete képen látszik-e a sötétszürke karika vagy nem), főleg, hogy a gagyik is az LG-től kapják elvileg az IPS-t. Ha azt le tudják normálisan gyártani, akkor nyilván a sajátot is le kellene, de lehet erőltetett választékképzés is: 150-200 alatt xart kapsz.
Az viszont nagyon gáz, ha egy 9500-nak 30 foknál romlik a képe. A régi TN paneles f0s monitorom nem csinált ilyet (horizontálisan). Vagy az én VA-mnak alapból olyan pocsék a képe, hogy nincs hová romoljon, de én nem tapasztaltam. -
dethroner
veterán
válasz
#94529552 #110829 üzenetére
PQI 700, szép magas szám. Meg kell számolni és ha nincs meg, akkor lehet érdemben reklamálni
Ha nem egy átnevezett 5-ös széria, akkor miért nem 100Hz-es? Mindegy, ez már ilyen beszopató újra. Még egy indok, hogy ha legközelebb tévét kell vennem, ne samsung legyen. Vagy ne is vegyek tévét. -
bghistvan
senior tag
válasz
#94529552 #110781 üzenetére
Rendben,de azért remélem holnap reggeltől nem fogadnak majd az utcán a Soros propaganda plakátok az én arcommal
Már bánom,hogy a korábban általam észlelt elmosódás csökkentés opció hiányát felvetettem itt a topikban........azt is hogy a távsegítséget igénybe vettem,és az ott elhangzottakat megosztottam itt a topikban,gyakorlatilag ha jól emlékszem Pumba jelezte,hogy akkor ezen opció hiánya mit is jelent ennél a készüléknél,hangsúlyozom onnantól kezdve világosodtam meg.....
Azt meg épp mi beszéltük,hogy nem netről rendeltem,hanem személyes átvétel volt az E.D-ben.........
De hogy ne maradjon meg a rossz szájíz velem kapcsolatban,akkor elnézést kívánok Tőled!
-
bghistvan
senior tag
válasz
#94529552 #110774 üzenetére
Már ne is haragudj.......de kiragadtad a korábbi hozzászólásom ,amiben valóban azt írtam egy felhasználónak,hogy "kellemeset fog csalódni" mivel abban a hiszemben voltam,hogy ez egy 100Hz panel (más,mások ajánlására alapozva)
Csak ugye a turpisság később derült ki........nem emlékszem hogy miután kiderült az error ,bárkinek is ajánlottam volna.....miért is tenném.....hiszen én is csak hasznos tanácsok miatt vettem igénybe a topikot a "jó döntés" reményében.
Azért látom hiába próbáltam meg kétszer is kihangsúlyozni a korábbi hozzászólásomban leírtakban, hogy ha lehet,ha már így alakult.....akkor ne Te legyél az aki zokon veszi a megjegyzésem,legfőképpen azért is,mert kettőnk közül nem Te,hanem én adtam ki a zsetont a gyönyörűségre...(azaz
én bosszankodhatnék ezen) ,de látom csak nem jött össze
Részemről tovább folytatni ezt a párbeszédet,meddő dolog......felesleges belarakni még többet a témába....
Nekem jó így is a tv 50Hz-esen.....öööö....akarom mondani 100Hz !!! -
bghistvan
senior tag
válasz
#94529552 #110769 üzenetére
Rendben.......én elhiszem hogy kizártnak tartod az "okos" ügyfélszolgálatos sablon szövegét a szervizben való átállításról,és a velejáró általa elmondott garanciális problémáról,de mégegyszer leírom......aki bevállalja ugyanezen típusnál a távsegítségen keresztül a regionális beállítások módosítását,és valóban sikerül is előhozni a plusz opciót,akkor én is boldog leszek, mert lesz rá végre példa, hogy valóban tudják orvosolni a problémát (de addig is a tv-m nem lesz kísérleti nyúl , hogy majd ezen fórumon lehessen miről beszélgetni
)
Mellesleg ne érts félre,nem szemrehányás képpen említem meg a témát,de ha már itt tartunk, akkor Te leszel az utolsó ember,akinek egy picikét is hagyatkozom a tanácsára,véleményére és tapasztalatára a jövőben, mert a "testvér topikban" rajtam kívül másoknak is előszeretettel ajánlottad ezt a készüléket a panel tulajdonságait illetően, és lám-lám.....hiába informálódtam a vásárlás előtt.....úgy tűnik mégsem azt tudja a tv ,ami miatt megvettem
És hangsúlyozom ismételten,ne értsd félre amit írok,csak szerintem legközelebb tényleg olyan tv készülékeket ajánlgass,amiknek a specifikációival tisztában vagy.Mindezek ellenére szeretem a készüléket,nagy,kicsit okos is, szép a képe, csak hát az a fránya elmosódás csökkentés......hajjjjj.....pedig 100hz-et akartam......de már nem érdekel
Szóval néha követem a topikot, és ha valakinek megoldódik a dolog, akkor annak előre is gratulálok,és megkérem ne tartsa magában a megoldást,ossza meg velem is.
-
bekes.andras
tag
-
lmno
őstag
válasz
#94529552 #110539 üzenetére
Az a baj, hogy egyrészt nincs minden modell kiállítva, másrészt a méretek között is lehet panel különbség, és a fényviszonyok se ugyanazok egy áruházban, mint otthon. Mennek a csilivili színes demók a kivilágított boltban, aztán otthon a sötét(ebb) szobában már egész másképp fest egy rendes filmnél. (Persze szórakozhatok elállással stb. csak kinek van kedve/ideje hozzá
)
-
WP14
őstag
válasz
#94529552 #110381 üzenetére
Értem én, hogy mire mondtad.
De elolvastad a kérdező elvárásait is? Csak arra kell, hogy rossz alvó lévén legyen egy olyan altatója, aminek FHD kijelzője van és fejhallgató kimenete. Szerintem ennyi pénzért arra épp megfelel, a vélemények róla alatta meg elég pozitívak.
-
PuMbA
titán
válasz
#94529552 #110278 üzenetére
Az csak azért volt, mert a Samsung TV-k 90%-ának PWM-es háttérvilágítása van, a KU6000 pedig 10-es háttérvilágításnál és felette PWM mentes, alatta viszont PWM-es. Ezt az RTINGS tesztből tudtam meg. PWM esetén kevésbé elmosottnak, élesebbnek tűnik a kép, ahogy az otthoni F6100-on tapasztaltam, viszont duplázódnak az objektumok, szóval a KU6000 esetén választhatok, hogy melyiket akarom.
-
dethroner
veterán
válasz
#94529552 #110257 üzenetére
A mássalhangzók duplázása nem ilyen egyértelmű, legalábbis saját tapasztalatom szerint nem. Szabolcsban születtem, ott éltem 26 évet, ott aztán tudnak az emberek furcsán beszélni
Még manapság is belefutok olyan szavakba, amikről az ottani életem során meg voltam győződve hogy dupla mássalhangzóval írjuk, mert az ottani emberek úgy ejtik
-
Flashget
félisten
válasz
#94529552 #110133 üzenetére
a natív 4K-hoz képest valóban kamu 4K
azért lett ajánlott mert egyre szarabbakat ad ki középkategóriában a samsung ha visszapörgetjük az időt 2011-ig...HD adásoknál a FHD középkategóriához képest ami valós 100Hz elhasal egy J/K6000 pl.
Amíg nem hogy 4K de még HD adás is alíg van tök feleslegesnek érzem a középkategóriás 4k-t tévéadásokhoz...ami jó annak az árát meg nem mindenki engedheti meg magának. -
shotika
őstag
válasz
#94529552 #110130 üzenetére
Nemcsak a bűvészek, de ebbe most nem mennék bele.
Nagyon nem mindegy, legalábbis, szerintem az idejárók többségének nem (vagy eddig nem volt fontos, és ha ezeket a sorokat olvassák, talán az lesz). Ennyi erővel, az is tökmindegy, hogy ips panel vagy VA panel, az emberek túlnyomó részének fogalma sincs erről, vagy ha tud is róla, nem érdekli. Legyen nagyméretű, olcsó és szép a képe nem?
Az I-650-es processzor is 4 magosként lett reklámozva évekkel ezelőtt, miközben csak 2 fizikai magja volt, a többi "virtuális" - dehát az is mindegy nem? -
shotika
őstag
válasz
#94529552 #110124 üzenetére
De vannak, akiket érdekli, különben ez a fórum se lenne. Nem izomból, hanem trükközéssel érik el, nem véletlenül. Mert olcsóbb. És nem annyira szembetűnő elsőre.
UN széria kisebb méretekben erősebb, egyébként design. De kb lekövetethetetlen. Van olyan, ahol ugyanaz mindkettő.
MU8 és MU9: Az túlzás, hogy jobb a 9-es, pár értékkel magasabbat írtak rá, de kb annyi a különbség, hogy az egyik ívelt, a másik meg nem. Még a design is ugyanaz.
KS széria jó volt, de (szerintem) idén az MU-nak például sokkal nagyobb a betekintési szöge. -
lmno
őstag
válasz
#94529552 #109968 üzenetére
Nem a 10bit a lényeg, de az mindenképp plusz a tavalyiakhoz képest - 6000-es sorozat tavaly is meg idén is belépő kategória.
Lehet hogy annak a 6400-nak tényleg jobb a képe, a 6450-eset nézegettem egyszer az MM-ben, asszem az ugyanaz kb. (a talpa különbözik, az tuti). -
lmno
őstag
válasz
#94529552 #109922 üzenetére
"Ez az idei belépő, a KU6000 utódja, szerintem amíg kapsz 49KU6400 vagy KU6450-et, ezek minimum fél kategóriával jobbak annál."
A displayspecifications szerint 10 bites panel van benne, tehát nem mondanám, hogy jobbak a tavalyiak nála. Ráadásul a KU6000-hez ha jól tudom smart távirányítót se adnak, ehhez meg igen.
-
Celtis
veterán
válasz
#94529552 #109895 üzenetére
Igen, képzeld el találomra. Valamiért kitaláltam a videó előtt, hogy a marsos filmet fogom elindítani. Igen, pont azért is egy rakás szar a gyári lejátszó, mert egy fél órát kell lapozgatni, és persze jó ha tudod a fájlnevet, mert a filmcíme alapján nem tudsz keresni.
Ha nektek ez a spártai felhasználói felület megfelel, hát használjátok. Nekem nem kell, és teszek rá, hogy kinél van a hiba. -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
#94529552 #109587 üzenetére
Világos, bár ez nem 65-ös... ő meg azt keres... szerintem túl drága lenne, ha van is... igaz keretet nem adott.
Szerintem az MU hamarabb elérhető lesz és olcsóbb... és a 6k-nál azért jobb lesz. Csak ezért javasoltam ezt.
Szerintem az általa keresett 1000-1500 euró körül 65 colban az lesz elérhető majd leghamarabb. -
Flashget
félisten
válasz
#94529552 #109394 üzenetére
H6500-on játszottam próbából konzollal (xbox) és bűn szar volt...az a tévé valami 43 vagy 45ms tud gamer modban.
számomra teljesen élvezhetetlen lett volna bizonyos játékokra..szemmel látható volt a gomnyomástól mikor történik meg a reagálás a képernyőn..malom, sakk ilyenekhez jó.
az akkori 5xxx széria volt ajánlott konzolokhoz viszont filmeknél, sporteseményeknél meg gyengén teljesített. -
stilo18
addikt
válasz
#94529552 #109394 üzenetére
Honnan tudod, hogy nem venném észre?
Tesómnak van egy régi LG LV4500-asa, emlékeim szerint 60ms körüli az input lag, simán érezhető ha nála játszok...Persze most fps játékokról beszélek, ott feltűnőbb szerintem.
Nem kell mindenkinek pro vagy HC gamernek lennie, szóval igazad van, játszanak csak vele...
Nekem ez fontos, erre mindig próbáltam figyelni.
Pumba erről a konzol input lag dologról tudsz linkelni valamit? Érdekelne...
-
dethroner
veterán
válasz
#94529552 #108914 üzenetére
Hát igen, meg kell gondolni, mert ugye vannak olyan esetek, amikor a bolti garit be lehet/ kell/ érdemes vállalni.
Naná, ezért is vettem a 220V-ból a H6400-et, mert 3 év garival adták
Még októberig érvényes, de remélem nem lesz rá szükség mert kitudja valójában hogy menne ez. Minden bolt jófej és jó értékeléseket kap, amíg vásárol az ember. Az igazi mérvadó az, ahogy a reklamációt, a problémát kezelik.
Én csak a J6240-hez írtam, hogy olvasatom szerint a 60 alatti méret 50Hz-es. -
nrbx
tag
válasz
#94529552 #108914 üzenetére
Nem ismerem ezt a típust (J6200), de pl. nalunk Szlovakiaban is amiket arusitanak J6282 TV-ket, abbol sem mind 100Hz-es (40J6282), illetve hianyoznak valami beallitasok (50J6282) az eretedetileg 2015-ben nalunk forgalmazott J6272-hoz kepest.
Az otthoni forumozok azt deritettek ki, hogy ugyan J szerias TV-k, de ez nem a 2015-ös J6xxx szeria, hanem valami specialis kiadas, 2016-os. Lehet, hogy Magyarorszagon is vannak ilyen 2016-es J6xxx TV-k, amik nem feltetlenul 100Hz-esek minden meretben (a J6282 egyebkent Made in Hungary). -
dethroner
veterán
válasz
#94529552 #108863 üzenetére
Apáméknak és nekem is ebből a boltból rendeltük a tévéket, semmi gond amíg nem kell gariztatni, olcsóbb mint a nagy boltok. De itt sokan ragaszkodnak a hivatalos garihoz, így ez már nem jó nekik. És felfigyeltem egy érdekes dologra, azt gondoltam hogy a mostanában tömegesen felbukkant J6240 100Hz-es. Hát nem, a 60-as méretű az 100Hz-es, alatta viszont 50Hz. Azt hiszem korábban a H6200 volt ilyen, ott a 32-es volt 50Hz-s és a nagyobbak 100Hz-esek. Mocskos egy dolog ez, még adott típuson belül is jelentős eltérések vannak, nem is beszélve a VA és IPS panel lutrival.
-
törölt tag
válasz
#94529552 #108715 üzenetére
Megnéztem amit írtál, de ezek ugyanolyan hangprojektek, mint amit én néztem magamnak, igaz ez már Samsung.
Nekem a leírás alapján a listából a Samsung HW-K550 hangprojektor tetszett meg, de valójában vagy a Panasonic SC-HTB690EB, vagy pedig a Sony HT-CT390 hangprojektorát választanám.
Persze találtam egy 2.0 aktív hangfalat is, ami szintén megfelelő lenne, neked mi a véleményed erről és a fent említettekről a paramétereik alapján?
-
Madwe
nagyúr
válasz
#94529552 #108726 üzenetére
Amúgy ez az rgbw miatt kevesebb pixel a legnagyobb baromság. 4kn adott a pixel. Alap esetben 1 pixel 3 subpixel, rg és b. Lgnek wje is van. Namost vagy minden rgb után jönne egy w mint pixel (ez esetben a 4k fele lenne csak, ami 2k s nem így van) vagy náluk 1 pixel nem 3 hanem 4 színből tevődik össze. Ettől függetlenül ugyanannyi pixeluk van, nem? Vagy valamit felreertek?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest