- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
dethroner #159473 üzenetére
Lehet....csak feltételezés...., hogy a PC-be be kellene dugni egy jobb fajta usb-s wifi adaptert , a vezetékes kapcsolatot meg megszüntetni, kihúzni.
Ha van kéznél esetleg....egy próbát megérhet, hogy ez esetben feldobja e , beállítható e a vezeték nélküli átvitel a TV-re.
Más ötletem hirtelen nincs. -
Borisz76
nagyúr
válasz
dethroner #159463 üzenetére
Miért ragaszkodsz a vezeték nélküliséghez ?
Stabilabb és gyorsabb ( nincs LAG-olás ) a vezetékes kapcsolat.
Akár UTP-n is mehetsz a TV-be és a TV saját lejátszóját is használhatod filmezésre ( DLNA ).
Ha van PC, akkor egy HDMI kábellel átviszed a jelet és lehet vele filmezni, játszani, böngészni.
Hiába van egy "csúcs-szuper" Acces Point-om a ház közepén a mennyezeten....csak azon eszközök használják , amin fizikailag nincs LAN csatlakozó ( Telefonok , Tablet , Laptop ) ...minden más a házban vezetékkel kapcsolódik a netre.
Van 3 PC ...mindháromra 1-1-1 TV is van kötve HDMI-vel.
Ezen gépekben csak 1-1-1 SSD van, rendszernek, játékoknak.
Központi részen van egy NAS.
Azon találhatóak a filmek, sorozatok.
Akármelyik gépről lehet nézni akármit....
Vagy játszani .....vagy netezni.....
Oké, hogy nem vagyunk egyformák és mások az igényeink....de ha nem muszáj ne szivassuk magunkat egy instabil , más rádiós sugárzástól befolyásolható , bizonytalan wifi-s kapcsolattal.
Ha pedig a TV-d nem tudja a Miracast funkciót , akkor nem fogod tudni rávarázsolni a képet....hacsak nem szerzel valami TV okosítót ami tudja ezt a funkciót.
Ha szabad kérdeznem :
Mit szeretnél a TV képernyőjére kitenni és mi lenne a forrás eszköz ? -
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
dethroner #159458 üzenetére
Jah igen, ahhoz kell Miracast...
Akkor esetleg 3. eszközzel lehet megoldani, de azokat én egyáltalán nem ismerem. Valamilyen droid box/stick. Vagy Miracast, Chromecast adapter, de azok nem tudom mennyire működnek vagy milyen stabilak.
Nekem annyira nem tetszett a késés, hogy eleve elengedtem a témát, miután kipróbáltam pár TV -n.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
dethroner #159456 üzenetére
Windows -ban van olyan funkció, ami vezeték nélküli megjelenítést tesz lehetővé. Az szerintem WiFi -n keresztül megy. Azt próbáltad és nem látja a TV -t? A fenti TV -t nem igazán ismerem.
Mondjuk én a vezeték nélküli képernyőt nem szeretem, mert azért van érezhető késés...szerintem.
-
wallace 234
őstag
-
PuMbA
titán
válasz
dethroner #137445 üzenetére
Amikor utoljára próbáltam a 3D-t Half-SBS-ben Windows 10-en, akkor én is akadozást tapasztaltam néhány másodpercenként, mindegy, hogy mit csináltam. Nagyon furcsa volt, mert ugye a Half-SBS az gyakorlatilag 2D, amit a TV ugye egymás mellé rak, tehát ha egy sima 2D-s film hibátlanul megy 23Hz-en, akkor ez miért nem.
-
-
PuMbA
titán
válasz
dethroner #114558 üzenetére
Régi AMD GPU-k felváltanak 3D órajelre, de hidd el, hogy semmit sem csinálnak a megjelenítésen kívül. Az újak már nem, mert az AMD-nél is rájöttek, hogy kéne külön videó lejátszási órajel, mint az NVIDIA-nál
Ha a GPU valóban használatban lenne, akkor 2-3%-os CPU használatnak kellene lennie, mint nálam és természetesen az MPC-HC-nak kiírnia a fekete sávba, hogy [Hardveres gyorsítás].
-
PuMbA
titán
válasz
dethroner #114556 üzenetére
Mert 8 magos, húzott processzorod van
"És a Mpc-hc nem a vga-t használja?"
Ha a VGA nem támogatja a 4K videók hardveres gyorsítását, akkor nem
Csak az általam felsoroltak támogatják, tehát csak azok a VGA-k, amelyeknek HDMI 2.0 kimenete van. Nézd meg a processzor használatod, biztos nem lesz 3% körül és az MPC-HC sem írja ki alul a fekete sávba, hogy [Hardveres gyorsítás] videó lejátszás közben.
"Meg szerinted amiket felsoroltál kártyákat gyengébb mint a tévébe épített vas?"
A TV-ben célhardver van, ami 5W-ból dekódolja Neked a 10bit UHD 60fps 4K videókat. Ilyen van az említett új VGA-kban is, de mivel 3 éve még sehol sem volt a 4K, így azokban a kártyákban ilyen természetesen nincs.
-
mpo
veterán
válasz
dethroner #114435 üzenetére
Mielőtt még bűnbakot csinálnál belőlem, tisztázzunk egy-két dolgot.
Ilyeneket írtál:
- Ha valamivel nem vagy tisztában, inkább ne adj másnak tanácsot!
- De a boltot ajánlottad.A digitalko-tól 2014-ben rendeltem és semmi problémám nem volt, de nem az emlékeim, hanem a jelenlegi állapot alapján ajánlottam az aqua (bolti garancia) helyett a digitalko gyártói garanciát.
Fordítva lett volna hiba.Az én hibám szerinted az volt, hogy a digitalko-t ajánlottam, ha megnézed az arukereso-ben a kérdéses tévét, ott is az szerepel ma is:
Minden termékünk hivatalos magyar garanciával!
Ha a webshopjukban nézed, most is ez van:
2 ÉV hivatalos, gyári garanciaMeg ez is a digitalko oldalán van:
A termékeket a hivatalos, magyarországi márka képviselet teljes támogatásával és garanciális hátterével árusítjuk! A termékekhez NEM saját, úgynevezett "bolti garanciát" mellékelünk, a garanciális szervizelés a gyári garancialevéllel közvetlenül a gyártók magyarországi szervizhálózataiban történik.Az edigital webshopjában:
Garancia: 1 év - Gyári garancia
(A termék regisztrációja esetén: +1 év)A magyar nyelv és a jogszabályok szerint melyiknek nem lehet hinni?
Többször rendeltem én is az edigitaltól, ha te azt ajánlod én meg a digitalko-t, akkor szerinted én felelőtlen vagyok és bűnbaknak kiáltasz ki.
Ha makulátlan lenne az edigital, még akkor sem lenne igazad.
Google:
tékozló homár extreme digital 9150 találat
békéltető testület extreme digital 2390 találatÉn egyiket sem védem és nem is szidom, nincs érzelmi viszonyulásom a webshopokhoz, de amit te ajánlottál és nagyon büszke vagy rá, akkor olvasgass az edigitalról. Ha ezt valaki végigolvassa, innen biztos nem rendel.
[link]Ha mindenki kiverné a balhét és nem csendben visszaküldené a terméket (ahogy te is), akkor lehet, hogy a digitalko már nem működne, ha valóban kamuzik a gyári garanciával.
Rá lehet a próbavásárlókat küldeni, legfeljebb áttérnek a bolti garanciára ők is, de legalább nem hamis információ lesz a webshopjukban.A Samsung is tud szemétül hozzáállni a szervizhez és a szerelőhöz, mint a barátom légkondijának gyári hibás kültéri egységénél tette. A szervizes ismerősöm szerint az LG a legnormálisabb, az ügyfél az első.
-
mpo
veterán
válasz
dethroner #114427 üzenetére
Én egy típust sem ajánlottam Tücsök-nek, ő választott.
A digitalkoval négy éve semmi problémám nem volt, azóta nem vettem tőlük semmit, de mint írtam feketelistára tettem őket a mostani vélemények alapján. Most is gyártói garanciát írnak, mint négy éve.Ezt írtam a #114410-ben
#114409 dethroner
Neked van igazad, az 5522 egy drágább tévé és annyiért megkapja, mint az 5502-öt.Egyrészt igazat adtam neked, másrészt egy jobb, drágább tévét kap annyiért mint az 5502-öt.
-
Intel fan11
őstag
válasz
dethroner #114026 üzenetére
Persze! Az normális, hogy ki be kapcsol a vinyó ez eddig is így volt! csak ilyet sosem láttam, hogy a tv-t is ujraindítja! ez a probléma. jövőhéten jön új tv samu ue50mu6102. Addig nem nyúlok hozzá. Kíváncsi vok azzal milyen! Tv-vel, hogy lehet formázni vinyót amúgy?
-
válasz
dethroner #113688 üzenetére
és (#113690) sityupityu: ez most komoly?
Azt minek hívnátok, ha nem megy a szövegértés?A H6400-as tv már csak alvós tv, és elhihetitek, nem akarok BT fülessel a fejemen elaludni!!!
Lehet, hogy szervizmenüben be tudnám kapcsolni, de nem akarom, mert nincs rá szükségem.
A KU6000-esre kell a BT, ha erre linkelsz nekem videót, hogy volt akinek sikerült életre kelteni, akkor azt megköszönöm, de minden egyéb típus jelen pillanatban irreleváns. -
-
stigma
addikt
válasz
dethroner #113295 üzenetére
Re, most nézem rosszalt linkeltem be:
UE49MU8002TXXH => Ő lenne a választott, és véleglenül mindkétszer a 6452 linket nyomtam be.
Vagy hagyjam és a te linked vegye inkább? Igaz ebből neki hely miatt a 49-es lesza befutó.
Köszönöm segítségedet.
-
spileraaa
senior tag
válasz
dethroner #113276 üzenetére
4m x4m szoba es kb masfel meterol fogjuk nezni vagyis ahogy neztem [link] felesleges nagyobatt vegyek foleg hogy a szekrenybe ennel nagyobb nem fer ha ferne legalabb egy 101 - 108 vennek de igy a fix hely miatt ha akarnek se tudnek nagyobbat venni
igy marad a 80 cm tv eleg gyenge felhozatala amibol ki kellene valaszam a legjobbat
es ha tudok ebben kernek segitseget -
Kicsimix
őstag
válasz
dethroner #113149 üzenetére
Nem probléma megvizsgálom, hogy tényleg hasonló-e (ha szerintem nem az biztos jelzem nekik
). De ne menjünk ennyire messzire, hogy elromlik.. Szerencsére bolttal rendelkező webáruház és be is lehet hozzájuk menni.. Azért megnéztem pár véleményt is és jók voltak a visszajelzések. Bízom a legjobbakban : )
-
törölt tag
-
-
hozelujiz
tag
válasz
dethroner #112403 üzenetére
Igazából meg vagyok elégedve a H6400-al, de pár éven belül biztos cserélném valami 4K-ra. Most viszont úgy néz ki el tudom adni egyik cimborámnak és így, hogy még van rá garancia talán értelmes áron, viszonylag kis macerával, mint 1-2 év múlva mondjuk 80-90k-ért árulgatva, ki tudja meddig...
Aztán, ha cserélem egyértelműen UHD, lassan lesz talán tartalom is jobban, aztán bízok benne, hogy a mostani vásárlás kielégíti mondjuk 5 évig az igényeimet. Viszont 400-nál többet nem szeretnék rászánni, de a 65" és 4K mindenképp feltétel. A HDR-t meg nem ismerem milyen pluszt ad, azért is kérdeztem.
Ez a "rosszabb mozgásmegjelenítésre képes" jelen esetben konkrétan mit takar? Ha Media Playerrel használom bármelyik általam felsorolt TV-t, akkor egy lehető legjobb minőségű 4K-s film képe nem lesz olyan folyamatos, mint akár most egy FHD-jé? (Bocs, ha hülységet kérdeztem).
Ebben az árkategóriában mik a fő pozitív szempontok, ami kiderül egy TV adatlapjából?@PuMbA :
OK, ha LG-t kizárom (azt megkérdezhetem, miért?), már csak SONY, PANA, SAMU marad. A felsoroltak között lehet tenni bármi konkrét különbséget, ami mérvadó?
Az IPS panel-t ki tudom deríteni honlap spec-ból vagy fórum? Ez a képernyő kopogtatás hogy működik, mit kell tapasztaljak? Nem fognak meglincselni az eladók, ha ilyet csinálok?Köszi a válaszokat, ismét!
-
dethroner
veterán
-
gyeniko
őstag
válasz
dethroner #112142 üzenetére
Nem, ez kifejezetten egy eltávolítandó képernyő védelem volt (összehajtva el is tettem a dobozába), csak éppen hihetetlen profin volt elhelyezve (nem emberi kéz tette fel, az biztos).
Azt hiszem, hogy a Samu "hagyománys led" vs. "minden oled TV" küzdelemnek vagyok a haszonélvezője, mert egyrészt nagyon jónak látom a kidolgozás-összeszerelés minőségét, másrészt a képét is. Nyilván, a 4700 körüli kontraszt nem végtelen, mint az oled-é, de ekkora oled TV-t (ha létezik egyáltalán) a közeljövőben nem tudnék megvenni (mire annyira leesne az ára, hogy igen, addigra kihal az oled is). -
wolfman
veterán
válasz
dethroner #112079 üzenetére
Nem jó, mert most így pont akkora a kábel ami elér a PC VGA-ig éppen kényelmesen. A HDMI1 feljebb van, így bukó.
(#112080) SunMount3r: Igen, majd egy firmware-t fogok nézni, bár szerintem a legfrissebb. Egyelőre viszont elég ostoba egy hibának tűnik. Nem is értem miért van így. Mondjuk mikor hazahoztam és bekapcsoltam, akkor a tévéadásra volt állítva alapból.
-
sandró60
addikt
-
gyeniko
őstag
válasz
dethroner #111818 üzenetére
Igazad van, én is csak ezért mertem rendelni nagy értékű TV-t webáruházból. Persze, nagyon remélem, hogy tetszeni fog és nem kell visszaküldenem (eddig csak 1 pár cipőt küldtem vissza). Az kevert meg, hogy 2 jó ismerősömnek van üzlete és webshopja egyszerre, szoktak panaszkodni a visszaküldések miatt. Mindkettőjük azt mondja, hogy a webshopjaik plusz nulla nyereséget hoznak, csak azért tartják fenn, mert a konkurenciának is van. A webshopjaikban is az üzleti árakat alkalmazzák (az importőrök figyelik a viszonteladók árait, illetve a viszonteladók feljelentgetik egymást az importőrnél), így alig van webshopos értékesítésük, mert a nem "hivatalos" forrásból érkező termékekeket más webshopok akár 2-3 % árréssel is hajlandóak eladni. Egy visszaküldött TV-n könnyű bukni 5-10%-ot, ha nem próbálják meg bontatlanként újra értékesíteni.
-
FrezeR
senior tag
válasz
dethroner #111071 üzenetére
A boxon nem találtam ilyen beállítást, de a tv-n ez ki van kapcsolva.
Az a helyzet, hogy mindent lehúztam a tv-ről csak a tetőantenna volt bedugva semmi más és így is jött a 3-4 percenkénti ki-be kapcs.
Aztán hagytam a tv-t pihenni úgy jó másfél órát visszadugtam mindent úgy ahogy volt, átkapcsoltam a problémás bemenetre és most nem indult újra, de arra gondolok, hogy eltelik egy kis idő és kezdi majd megint, mintha valami bemelegedne benne és utána indul a probléma. Ami még feltűnt az az,hogy a HD minőség nem jön át kicsit ilyen után húzásos a kép, mosott és nem elég éles most.
Úgy kezdődik a tünet, hogy a képernyő alsó része elsötétedik de nem teljesen csak mintha félig levennénk róla a fényerőt és rögtön ki is kapcsol majd vissza és ez ismétlődik folyamatosan.
-
Csabi1984
addikt
válasz
dethroner #111053 üzenetére
Szia nem értetted félre a filmet csak próbáltam valahogy megkülönböztetni a kettő érzését amit rosszul fogalmaztam .Szóval igen a mélysége megvan a filmeknek csak sokszor hiányolom azt a plusz dolgot (repkedő tárgyak). Amit adtál linket onnan már néztem sok jó videót
és tényleg jók.
-
Csabi1984
addikt
válasz
dethroner #111047 üzenetére
Azaz az lenne a mondani valód,hogy ha nagyobb lenne a TV-m akkor a 3D nem térhatás lenne hanem jobban kijönnének a tárgyak?
Én csak azon lepődöm meg,hogy vannak 3D bemutató videók amikkel tesztelhető a TV (linkelt videó)
Médialejátszón nézve szó szerint a úgy kijön a fegyver a tv-ből hogy elakarom kapni -
Dadan01
senior tag
válasz
dethroner #111034 üzenetére
Az én tvm ha gondol egyet nem vesz tudomást a bedugott lan kábelről, és ilyenkor wifire váltok, majd ott is marad. Openwrt van a routeren, 1080p akadás, pufferelés nélkül megy wifin is, lanon is ha éppen azzal megy.
Egy kis számolással amúgy kijön, hogy optimális esetben a 100-as lan (~11MB/s) 600 MB percenként, azaz óránként 36 giga, ami elég kell legyen BD iso-hoz is. ElméletilegA wifin nekem 144Mbs linksebsséggel kapcsolódik 2.4GHz-en, igaz a router 1 méterre van, sok zavaró elem nincs az útban. A netes fórumokon is inkább a 100as lant írják, de egyes LG tvkre már gigabitest is mondanak.
-
shotika
őstag
válasz
dethroner #110867 üzenetére
"Mint látjuk, a samu minden szart el tud adni, lassan már nincs olyan ramaty szar alkatrész beszállító, akitől ne venne meg bármit, csak tévét tudjon összerakni belőle."
Ugyanúgy, ahogy a többi tv gyártó is.
Egyébként én nem tudom mit vártatok. 200-220 ezerért 60"-as tv, és valódi 100/120-as panelt akartok?
-
dwelablack
tag
válasz
dethroner #110825 üzenetére
Azért mert valaki innen azt mondta, hogy látott már j6240et elmosódáscsökkentés menüponttal. Egyébként részemről nem érdekes ez az egész. Engem nem zavar, mert távolról nézzük, pont mozi élmény kis pénzért.
A reklamáció egyébként teljesen triviális. Service menüben látszik, hogy 100/120hz-es panel van benne, viszont szoftveresen nincs lehetőség egy szolgáltatás bekapcsolására. Ez csak egy feature request, amit bármilyen óriás cég a helyén kezel. Következő fw-be beleteszik, ha jogos az észrevétel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest