Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
De komoly! Akkor tudhatja a nem Freesync-es VRR-t, csak nem viszi a 120 képkockát 4k-ban, ezért nem lett HDMI 2.1. Azért gondoltam, hogy rtings-es arcok csak tudják mit beszélnek és nem elírták. Kíváncsi leszek akkor nagyon, hogy mit hoz ez a next-gen. Konzol és PC fronton is.
-
Peace
nagyúr
Érdekes, mert itt meg azt írja, hogy [link] " VRR through FreeSync" és csak az LG Oled tudja a VRR (HDMI Forum)-ot, de rtings review szerint a Q70R is tudja a HDMI Forum VRR-t. Ez nekem már teljesen zavaros. Mármint hogy miképp tudhatna HDMI 2.1 fícsört a tv-m 2.0-val...
-
Peace
nagyúr
Na akkor ezt majd ki kell tapasztalni. [link] De most jól értelmezem ez alapján, hogy támogatja a VRR-t a tv-m vagy Csak Freesync VRR-t? Mert ugye nem HDMI 2.1-es a tv. Ha csak Freesync, akkor gondolom nem érint majd az RTX 3070-el...nem tudom, hogy PS5 Freesync-es lesz-e. Csak hogy kell-e foglalkoznom ezzel a fícsörrel kártya és konzolvásárlás után vagy nyugodtan elengedhetem a dolgot...

-
Csabi1984
addikt
"A TV-kbe csak 100Mbit/es hálókártya van, nincs gigabit, szóval a Wifi gyorsabb tud lenni a 150Mbit/s-mal, ha közel van rakva "
A fenti mondatra értettem, hogy hiába annyi van írva egy USB adapterre vagy egy laptop Wlan kártyára, vagy telefonra a 150Mbit az maximum csak 35-50 Mbit/s fogsz tudni átvinni.Ha gigabites routered van illetve a másik oldal egy "AC" szabványt képvisel pl az újabb okostelefonok, egyes Tv-k már képesek 200 Mbit/s vagy afelett működni

-
Alapvetően streaming a cél, és arra tényleg bőven elég.

Mondjuk nekem eddig Serviio + UHD remuxokkal sem volt sose problémám kábelen.
Meg valahol már linkeltem, a legtöbb gyártó belső lejátszója hivatalosan nem is támogat ilyen nagy bitrátájú médiákat.
LG és Samsung is olyan 50-60 mpbs körül írja a támogatást. -
Bogyi007
veterán
Úgy értettem, hogy a korábban elért eredményeimet (amit egy LG LCD-t használva értem el) javítottam meg ezen a tévén. A játék egyébként a Pinball Fx2 és 3 amik kifejezetten érzékenyek a lagra...
Tapasztalatom meg van a tévével mivel 2 éve megvan már, csak szimplán az volt korábban a felvetésem hogy az Rtings oldalán a megfelelő adatlapot találtam-e meg hozzá... -
NoMagix
addikt
-
Sanya200
csendes tag
Pont ez az hogy az megvan csinálva amit linkeltél.Be van kapcsolva meg mindegyikre igent ír de a windows egy az egyben átvált szürkére mihelyst bekapcsolom.Aminek szerintem nem kéne.Nem vágom miért szürkit be mindent ha bekapcsolom.Még a tv-n is be van állítva a hdmi uhd color.Mindkét hdmi-n a ps4 meg a pc is amelyiken csatlakozik.Vagy másnál ez hogy müködik.Nem hiszem hogy elkéne szürkülnie a képnek mihelyst bekapcsolom.Mást nem állítottam csak amit írtak, a windows color hd meg a tv-n is a hdmi-t.Nem lehet hogy a kábel nem tudja átvinni?
-
kalidor55
tag
ezekből is láttam jó párat már, tehát ezek szerint, nem voltam annyira hülye, hogy full, hd-ét nézek 4k-nak és mondok róla fals véleményt?? lassan ki ne találjátok már, hogy a tv is csak full hd!!
van szemem és hálisten nem rosz és, van kb 30 éves videos gyakorlatom, amit éppen elégnek érzek ahhoz, hogy el tudjam dönteni, hogy, mennyivel jobb egy 4k a full hd-tól! és aszem berendezéseim is megvannak hozzá, de persze ez mind relatív, mert az én véleményem, lehet másnak, egész mást jelent, mint nekem...
de nincs ezzel baj!, én tartom a leírt véleményem 
-
-
Spec
őstag
Köszi a választ! Jelenleg egy PS4 Pro van rajta a HDMI(DVI) jelű csatlakozón. Elvileg megy a 4k felbontás. Azt írja, hogy 3840x2160@60p a videó jel.
Igazából csak a HDR nem működik, arra azt írja, hogy a TV nem támogatja. Egyéb eszközt nem hiszem, hogy be akarnék szerezni hozzá. Bluray lemezt is legfeljebb a PS-en keresztül fogok vele lejátszani, azon keresztül, akkor lejátszhatja a 4k videókat rendesen? Netflixet, egyéb 4k streameket nem szoktam nézni, szóval akkor más korlátozást ez nem jelent? -
blakey
titán
-
BBéci
legenda
Ameddig jelentős bevételük van LCD gyártásból/eladásból, addig miért foglalkoznának OLED-del, vagy bármi mással? A színfalak mögött bizonyára ugrásra készen áll a folyamatosan fejlesztgetett, reszelgetett utód, de semmi nem sürgeti a piacra dobását, pláne a reklámozását.
Egyelőre az emberek megkajálják az ívelt kijelzőt, a kvantumpontot, az UHD-t, a smartot, veszik a tévéket, mint a cukrot. -
Buckey
őstag
A samsung akkor lenne egy igazi nagy gyártó, ha kiadna egy skype-hoz hasonló appot tv-re, androidra, ios-ra és linuxra. Akkor szerintem még többen samsungot vennének. Meg tudná csinálni, ha akarná.

Windowst meg szándékosan kihagyná ezért a húzásért.
Ha még fizetni kellene valami jelképes összeget nem samsung gyártmányú készülékekre a letöltésért, akkor még haszon is lenne nekik.
-
-
blakey
titán
Semmi b@sztatás, megjegyzés volt. Nehogy már egy tv CAT7-et írjon elő.
(#94142) ChrYsler
Szinte biztos, hogy nem router gond, de előfordulhat, ahogy a saját példám is alátámasztja. Amúgy TP-Link WDR3600-ról ASUS RT-AC56U-ra váltottam és azonnal minden gond megoldódott, igaz, nem is egy kategória, ezért nem is hasonlítom össze pket. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Cat7, ok, de...
Ez miért kerül ennyibe? Mit tud ez, amit a cat6 nem?
Gondoltam, akkor lecseréltetem az összeset a házban, az pontosan a 3 szintre elvezetve, kb 200 méter! Ami rögtön 70 rongy körül alakul, plusz a szerelés. Mondjuk, engem nem érdekel, ha valaminek értelme is van, de ez felesleges pénzkidobás lenne, csak azért, mert a H6400-nak cat7 kell, a HU7500 meg eleve wifi-ről megy, oda nem is akarok kábelt szerelgetni/húzni. Máshol meg jön az 500-as net. Bulshit ez a cat7. -
ChrYsler
senior tag
Elég érdekes ez a paneles oldal, amit linkeltél. Több furaság is kijött leszűrve a listából.
Pl.:
- Az UHD-s, 65"-os tévékben 16 millió színre képes panel van, függetlenül attól, hogy 2015-ös gyártásúak! [link]
- A 40"-os FHD kijelzőkre keresve mind a 2014-es, mind a 2015-ös modellek 1 milliárd színnel rendelkeznek! (~ ergo 10 bites a paneljük) [link]
Szintén leszűrve a 48JU7000-esnek is 10 bitesnek kell lennie, ha valóban jók ezek az infók.

Továbbmegyek.. 2010-ben is volt olyan FullHD-s 40"-os kijelző, ami tudta az 1 milliárd színt!!
Vajon mennyire lehetnek hitelesek ezek az adatok?!

-
fant0mi
őstag
Diginél panelházban például nincs modem a lakásban. A házba bejön az üveg, van egy optikai modem, van(nak) switch(ek), a lakásokba utp kábel megy, siman rj45 csatlakozóval. Nincs semmi faxni, be kell dugni a routerbe vagy számítógépbe, kapcsolat típusa pppoe, megadod a felhasználónév/jelszó párost.
A kérdés az, hogy a televízió tud-e PPPOE kapcsoaltot kezelni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Tovább gondolkozva. Veszek mondjuk a Samsung-tól egy tévét több, mint 1 millióért.
De családi mozizás címén 3D nem játszik, emiatt kell vennem 4 db VR-t és bele note 5, vaqy a nemsokára megjelenő note 6, s7 szintű telefonokat mindenikek kb ugyanannyiért, mint amennyibe a tévém került? Akkor minek a tv Samsung részről?
A kettő annyira üti egymást! Hogy emiatt biztos nem frankó, hogy a VR miatt van...Vagy ez a VR egyéb módon is működik? Anno mikor megvettem a note 5-öt, kipróbálhattam ezzel a szarral, 5 perc után rángattam le a fejemről, annyira nem jött be. nincs is rá semmilyen normális anyag még, nemhogy valami film, ne adj Isten tv adás.
-
nightshadow
veterán
-
-
szparista1
csendes tag
köszi a választ marad akkor a külső hdd megoldás. lehet megpróbálkozok akkor egy android tv vel, azt olvastam hogy a kezdeti elkapkodott megjelenése után már a frissítések eléggé javítottak rajtuk. sony android védelmében annyit hozzátennék, hogy google play böl bármely kodek letölthető, és ezáltal bármely mókolt formátum lejátszható, sőt még igényesebb lejátszókhoz juthatunk a gyárihoz képest.
-
-
szparista1
csendes tag
Köszi szépen a válasz
hasznos volt
így tovább keresgéltem, immáron fullhd kategóriákban. Lényeg számomra az egyszerű letöltés tv ről külső merevlemezre,majd onnan egyből lejátszás. ezt ezen a tv-n tudom kivitelezni, így könnyebb lehet a lusta életem és nem kell mindig ide-oda másolgatni a filmeket. elméletileg ezzel már működni fog, android tv és google áruház van rajta nagy plusz. http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sony/bravia-kdl-55w809c-p276236057/#termek-leiras
tudom nem samsung, bocsi . így szerinted már kivitelezhető az általam elgondoltak ?
-
bigdigit
addikt
Legfrissebb szoft van fent ami kapásból felment első bekapcsoláskor.Azért is érdekes a dolog mert még az asus a87u router wifijére is az van írva elbír 2db 4k streamet is egyszerre.De vezetéken is próbáltam igaz a pocorn a-410 belső vinyójáról.Lehet az nem olvas elég gyorsan hozzá.Vagy a film valami gyatra...
-
M0RGI
őstag
-
RudY
addikt
Akit érdekel milyen panelt is kapott, az még itt is utána tud nézni:
[The Samsung Panel Lottery]
illetve:
For up to date information on the Samsung Panel Lottery refer to this AVS thread -
Flashget
félisten
Itthon van 2db samsung tuneres monitor. Az egyik P2470HD csak CI slotos ez 2009-es fejlesztés. Beraktam a Digikábel kártyát rögtön ki is írta nem kompatibilis.
A másikat T24C300 2014-ben vettük (2013-as fejlesztés) abban már CI+ CAM slot van és megy is simán a Digi CI+ kártya. Ha a kérdéses modell 2-3 éves fejlesztés és van benne DVB-C akkor a CI+ a slot is. -
-
dethroner
veterán
Igen, erre is gondoltam. Korábban leveleztem a routerem gyártójával, mert szerettem volna azt megcsinálni hogy a tv csak a youtube-hoz tudjon csatlakozni, minden más oldalt blokkolni, de sehogyse lehetett összehozni. De hol lehet megtalálni a korábbi fw-ket?
Panel függő? Hm, amikor a samsung oldaláról letölthető a fw, akkor ott nincs olyan hogy válasszak panelt, csak a tévé típusát kell kiválasztani. -
Tegla80
addikt
Igazad van,mert nem 1ertelmu sajna.... ha olyanok akkor kodolhatjak az egeszet es dvb-c eseten is kellhet a CI plusz a kartya,h menjen. Amit nem ertek,h akkor miert van meg 8 csatorna?(az ingyenes m1,m2 stb-t adjak kodolatlanul?)
Nalunk ugyan ez a kivitelezes ugy van megoldva,h dvb-c a kitetel.Itt jon az analog es digit is es aki amivel rendelkezik,azt nezi....plusz ha kell kodol musor,akkor kell a CI modul(nalunk 8e volt mikor vettem) es a kartyajuk(ingyenes es asszem 2-ot adnak),mert azt mar igy tudjak csak biztositani.Amugy ez sincs keszulekhez rendelve es hasznalhato barmely CI slot-al rendelkezo tv-nel. (Nalunk is kerult mar masikba es gond nelkul muxik abban is...)
Szoval szamomra az a kerdes,h rosszul hangol e a forumtars,vagy betart e a szolgaltato es kodol mindent alapban nala,h kelljen berelni/venni stb-t vagy CI-t .

-
jambiyya
őstag
Nem ez a szolgáltató. Arra akartam utalni, hogy -bár papír szerint benne van a tuti vevő a TV-ben- lehet hogy mégsem működik. Nálam ez volt. A tévések elmondták, hogy bármilyen kiegészítő nélkül működnie kell a digitális csatornáknak, mégsem ment (pedig állítottam én mindent). Maradt az analóg. Kértem kölcsön beltérit, hoyg megnézzem jönnek-e egyáltalán a dig. csatornák, és jöttek.
Majd a samut is megkértem hogy keressen dig. csatornákat, és minden mókolás nélkül talált is.
Vagyis nálam a régi TV nem tudta a tutit. Nyilván lehet nála más a helyzet, de egy próbát megér.elolvastam amit linkeltél: tényleg nem egyértelmű, hogy mindig kell CL modul, vagy csak az extra fizetős cuccokhoz
-
Zola007
veterán
-
Sentinel80
aktív tag
Hú, köszönöm. Milyen hasznos, hogy ritkábban jutok ide 1-2 hsz és megvan a megoldás

Tegla80
RudY
yvsmad
nak köszi
,örülök neki, hogy van rá magyarázat miért történt a dolog.

Ahogy mondtam félreértés ne essék, nem a csatornák erőszakos berendezése nem tetszett, (örülök neki, hogy nem elég hogy egy szolgáltató se engedi, hogy magunk válogassunk a csatornák között) hanem, hogyha a MIndigTV nagytestvér megfogja és kodólatlanra rak egy csatornát vagy rendez akkor rendezhetem újra és újra.
Az már más dolog, hogy idegesít, hogy a kódolatlan csatornáknál felugrik a Samsung CI menüje (amit persze csak az Ok al lehet eltüntetni), ezért szeretném ezeket törölni.
Azért olyan érdekesek ezek a gondok, mert LG LG 22MT45 ről váltottam, ahol azt hiszem le lehetet kapcsolni, hogy ne fohgadjon csatorna információkat illetve sose rendezte ide-oda a csatornákat.
Azonban hiába voltam elégedet a LG szolgáltatásaival (az lg képes volt adást rögzíteni is pendrive ra), ebben az alsó kategóriában jobb a képe a Samsung nak, így rá váltottam UE28J4100. Ezek a csatorna átrendeződések viszont az idegeimet kikezdték
- Amúgy nem lenne hülyeség, ha ilyenkor kapnánk egy Hello, sajnáljuk, de megszívtad a csatorna rendezés sikertelen üzit. Azonban sajnos magyarázat nélkül marad az aki megpróbálja.Eddig elégedet vagyok a UE28J4100. -al, egyetlen szívfájdalmam, hogy nincs benne LAN \ Wifi. Ez a pendrive ra mentegetősdi nem praktikus, szeretem a hálozati megosztásról lejátszani a filmeket.

Ha esetleg erre van megoldás (nyilván LAN-t nem lehet rá rakni, de ha megenné a Wifi-t....A garancia nem érdekel) akkor privátban aki tud segíteni, azt megköszönöm.
-
Mi számít olcsónak?...ez a hozzászólások alapján egy elég széles skála.

Az LG alap uhd modelljét (uf 6xxx series) láttam üzem közben, a mozgás megjelenítéssel nem volt gondja.
Nekem series 8 van, ez kicsit drágább (400), de szépen játssza a belső lejátszója akár a 60fps 4k videókat is. -
-
psg5
veterán
Nem szeretném szétoffolni, de csak majdnem így van.
"Azok a készülékek, amiket Magyarországon a Samsung Electronics Magyar Zrt. hoz forgalomba, azokra ők, illetve az általuk megnevezett szervizek vállalják a kötelező jótállást"- Ez így továbbra sem igaz a 151/2003-as Korm.rendelet vonatkozik ide. Nincs ilyen, hogy amit a Samsung hoz be arra ő vállalja a kötelező jótállást azt minden esetben a végforgalmazó vállalja.
"Amennyiben nem ők hozták forgalomba az országon belül, akkor a kötelező jótállás ugyanúgy érvényes (mivel termékre vonatkozik). Csakhogy, a jótállási kötelezettség ebben az esetben kizárólag a forgalmazót terheli,"
- Nincs semmilyen más eset, minden esetben a forgalmazó a kötelezett."Viszont, ha kezdődik a huzakodás, akkor sem fordulhatsz fordulhatsz a Samsung Electronics Magyar Zrt. felé"
- Ez sem igaz, ugyanis az új PTK alapján már létezik egy termékszavatosság is ahol a gyártótól a fogyasztó elsősorban kijavítást kérhet. "Ha a kijavítás megfelelő határidőn belül vagy a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges, akkor cserét kérhet. Azaz pénzbeli orvoslásra, árleszállításra és elállásra nincs mód, hiszen a gyártó és a fogyasztó között nem jött létre szerződéses jogviszony, hiányzik a szerződés.
Jelentős különbség a kellékszavatossághoz képest, hogy mindvégig a fogyasztónak kell bizonyítania azt – ha a gyártó vitatja a hiba eredetét, keletkezési körülményeit, a hiba meglétét –, hogy a termék hibás."Hozzáteszem sajna az én esetemben még csak nem is kaptam olcsóbban, de kaptam hozzá majdnem mindenben a jogszabálynak megfelelő "Samsungos" jótállási jegyet.
Az amúgy tuti, hogy ahonnan most vettem onnan többet mást nem fogok venni...Szerintem ezzel is már túloffoltuk. Sorry
-
-
Flashget
félisten
Apám a hetvenes években az Orion 60-as tévénél eszközölt háttérvilágítást 2 db hűtő izzóval ilyesmi volt a szekrény hátuljára applikálta fel egy megfelelő sufni tunningos szerkezetbe ami a mai napig használ anyám csak azóta a tv-k és izzók jöttek, mentek.

-
BluEyes
őstag
Szia, köszi hogy írtál.
A HDMI(DVI) bemenetre van dugva, de mindet próbáltuk, csak a TV magában a gépre dugva is volt próbálva, több kábellel is megnéztük. A linkelt állapot nincs, mert a tévé nem jelenik meg sehol, se az eszközkezelőben, se a win7 felbontás beállításánál, se az nV panelen. Csak akkor jelenik meg, ha az nV controlpanelon a kényszerített érzékelést állítjuk be, de akkor se ad képet a tv.
Ugyanez a gép 3 napja, a korábbi vga-val még adta a képet a tévének. Monitoroknak most is adja a HDMI-n.
A TV megy másik gépekről, set top boxról a HDMI bemeneteken.
Tehát a két készülék nem hajlandó kommunikálni egymással, minden más készülékkel meg igen.
No, erre kéne valami gombot varrni.
-
Flashget
félisten
ebay kereső ezt dobta ki..gondolom kínai webshopokban is van, ha már kínai kacatról beszélünk.

-
Sentinel80
aktív tag
Köszönöm a válaszokat bár eddig semmi használhatót nem olvastam

Az pedig, hogy áramtalanítom, meg kábelt vizsgálok dolognak nincs köze ehhez.
Én nem STB-t használok, direktbe jönn a MindigTV a TV-re. Engedélyezem az újraindítást, 1-2 percig látom is, hogy beolvasta, majd újra befrissíti és visszaáll.
Mi a fene történhet, hogyha a lementet csatorna listát PC-n berendezem, be is olvassa a TV, de 1 percre rá felülbírálja és visszaáll?
A típus azért lényegtelen, mert ahogy látom a legtöbb Samsung tv-n hasonló kezelő szoftver fut, ahol lementhető, visszatölthető a csatornalista.
1.,Valaki próbált PC-s csatornalista szerkesztőt Samsung TV-hez? van ajánlott?
2.,tapasztalt valaki olyat, hogy hiába rendezte át nem sikerült a csatorna lista szerkesztése?
3.,valamelyik opciót át kell állítani?
-
-
-
elefontelefo
tag
Köszönöm szépen, jó ötlet ez a hangprojektor, pedig a MediaMarktban azt állították, hogy 100k alatt nem megoldható a probléma... látom, van 30-ért Samsung is, de a Blaupunkt-nak nagyobb a teljesítménye, azért jobb ugye? Mondjuk a Samsung jobban néz ki.
Még eszembe jutott, hogy a set-top-boxon hátha van jack kimenet, azt még megnézem, ha nincs, akkor veszek nekik egy ilyet, hadd örüljenek.
-
sandró60
addikt
Tiszta nosztalgia ez a 3D-film nézés.Annó 1958-ban láttam elöszőr Munkácsy televizión adást.Akkoriban nem voltunk annyira elidegenitve egymástól.Egy jobb focimecs komoly nézö közönséget vonzott nem csak a "Népstadionba"ha nem a szomszédokkal együtt tévén(fekete-fehér) nézett mérközések is

#gurabli-pedig leirtam gyakorlatilag semmi különbség nincs,ha csak nem valami extra-tehát a tévé "vonalában" néznéd

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- One mobilszolgáltatások
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)